hits

mai 2011

Hvordan skaffe seg Harry Potter-billetter

oslo: Billettene legges ut i billettluken på Colosseum søndag 12. juni kl 09.00. Når køen avvikles vil billettene legges ut på Internett.

Bergen:15. juni starter billettsalget for medlemmer av KINOSONEN. Vanlig billettsalg starter 17. juni.

trondheim: Forsalget av billetter til midnattspremieren, natten mellom tirsdag 12.07 og onsdag 13.07, starter på Prinsen onsdag 15.06 kl.08.00.

kilde: filmweb

nye sokker

jeg var på senteret for å hente den medesinen jeg skal starte på i morgen da jeg bare måtte ta en rask titt innom nille, egentlig ser jeg etter strømper til kusina mi sin desucon drakt og hansker til venninne vår sin desucon drakt. det jeg så var mye kose sokker. slike sokker bruker jeg som tøffler inne, gulvet kan bli litt kaldt siden jeg bor i første etasje. problemet mitt var at etter at jeg kjøpte de forrige forsvant de og jeg har ikke funnet nye på flere år.

når jeg først hadde sjansen kjøpte jeg med noen, heldigvis hadde jeg bestemt meg for det innen jeg begynnte å plukke ut for jeg klarte ikke å velge, de var så fine alle sammen...

morgen

jeg fikk nesten ikke sove i natt, tror ikke jeg sovnet før ved 6 tiden. derimot fikk jeg satt ny rekord på bejeweled 2, 237,384 (lv 19) ellers spillte jeg harvest moon grand bazaar og harry potter 5, grunnen til at det vekslet med spill er fordi jeg prøvde å sove i mellom dem.

jeg sov heller ikke lenge før jeg våknet av at de begynnte arbeid utenfor, så da var det opp og stenge vinduet...

jeg våknet ca 14.30, da måtte jeg stå opp siden jeg skulle få besøk av bydelen klokken 15.00. fikk kastet i meg frokost og stelt litt på håret før hun kom.
håret mitt er komisk i dag, halvparten har krøller (bølger) og halvparten er helt flatt.

tok medesinen jeg ikke tåler rett etter at hun fra bydelen hadde hvert her, så nå er det bare å vente på nok en dag i smerter :-( men det er siste dagen da.

dusj og søvn

helst har jeg lyst til å spille sims 3 eller sims medival, men jeg er realistisk nok til å innse at jeg burde legge meg. jeg har en avtale i morgen og det hadde hvert en fordel om jeg klarte å stå opp i tide...

men før jeg legger meg med dsi i sengen skal jeg ta en lang dusj og virkelig kjemme meg selv bort litt med såper, oljer osv, alle jenter trenger det innimellom ;-)

natta

overasket

i dag var det nok en gang tid for den fæle opplevelsen med å få klippet klør, men jeg må innrømme at kattene overasket meg.

jeg tok luna først siden hun var oppe og gikk, jeg satte henne bare på fanget mitt og hun strittet ikke en eneste muskel. men ble litt utolmodig mot slutten da.

jeg så sirius og nappet tak i han, han prøvde å løpe unna, men da han var trygt plasert under bena mine sto han helt stille. har aldri opplevd slike engler under kloklipp før.

de ble selvfølgelig belønnet med gobiter

dagen da elektronik hater meg

jeg vet ikke hva det er med meg og elektriske artikkler i dag, men helt klart er det noe. først har jeg slitt med å få iphonen til å komble seg på nettverket mitt. den rett og slett nekter å godta koden min, samme hvor mange ganger jeg taster den inn, og enda jeg er 100% sikker på den har jeg også prøvd andre versjoner.
jeg har nå gitt opp for i dag, og telefonen får være uten netttilgang en stund...

da jeg har gitt opp iphonen og lagd meg litt mat setter jeg meg for å se på film i stua, med en gang jeg velger film låser dekoderen seg. så da er det bare opp og krype bak tv`n, finne av knappen og håpe den vil restarte. det var et mareritt å finne knappen, sikkert fordi jeg var irritert. dekoderen gikk ikke på med første forsøk, men med andre. så jeg fikk sett filmen tilslutt.

den dekoderen tror jeg virker 10% av gangene jeg prøver å bruke den, problemet er at jeg bruker den så skjeldent at jeg kan ikke si om jeg ha uflaks eller om det er noe feil med den. jeg bruker den jo skjeldent fordi jeg er lei av at den ikke virker da.... ond sirkel...

film: The Hamiltons

filmen handler om fire ungdommer som må klare seg selv etter at foreldrene dør. vi følger yngsteman Francis som ikke føler at han passer inn i den verden han lever i. ikke vil han drepe som resten av familien sin, men han er avhengi av at de dreper for at han skal overleve.
filmen som var betegnet som en grøsser minnet meg mer om en vampyrdrama om en tennåring som lider igjennom utviklingen han gjennomgår. han vil ikke være ond, men instinktet forteller han å drepe.

den er nok betegnet som grøsser siden det er mye drap og syke personligheter i filmen,men du får egentlig aldri følelsen av et grøss. men den er intresang og du venter spent på hvordan det går med han.Så på Imbd at det kommer en oppfølger,The thompsons. ja jeg skal se denne også når den kommer.

 

lapskaus og skrekkfilm

nok en gang blir det lapskaus på meg til middag, jeg synes dette er greit siden det er lett å lage.jeg får i meg det meste jeg trenger av næring. og det er uten gluten, melk, soya og egg.
det er virkelig tungt å finne mat fri for dette, jeg sier ikke vanskelig for helt ærlig kanjeg spise kjøtt og grønnsaker og ris.
menjeg setter pris på å få mat jeg liker godt innimellom også, og som ikke er så tørt.

den siste tiden har jeg tatt opp en hel del skrekkfilmer på tv`n så tenkte jeg skulle ta en av dem til maten, har ikke store forhåpninger til filmene, men er jeg heldig er en av dem relativt bra eller underholdende... (snakker her av erfaring)

 

morgenstun er sovegrunn

i dag ville jeg rett og slett ikke stå opp, ja jeg la meg sent til å sove og ja jeg sov lenge, men opp ville jeg ikke.

jeg hadde rett i mine tanker om at det kom en katt da jeg la meg, luna felis kom å krøp under dynen min mens jeg spillte. da jeg la meg til å sove flyttet hun seg til dyna vedsiden av, her lå hun og sov helt til det ringte på døra klokken 11.
luna som er livredd tanken på hjemmehjelp løp inn i stua og gjemte seg i huset sitt.
sirius hoppet opp på bordet i gangen og sto vakt, det er ikke bare jeg som misliker den callingen...

da jeg gikk å la meg igjen var det sirius som ble med meg i senga, rett og slett vakt bytte...

jeg våknet kansje ved 2 tiden, men synes det var så godt å ligge å dagdrømme i senga at jeg ikke sto opp, det endte selvfølgelig med at jeg sovnet igjen og våknet ved 4 tiden.

ingen mareritt

irritert på iphone

i går låste iphonen jeg inne på safari, så jeg så ingen andre muligheter enn å slå av mobildata til jeg fikk rettet opp feilen, selvfølgelig måtte en restart til. slike små problemer vet jeg at kan oppstå, men nå kommer jeg ikke inn på nettverket mitt igjen. den rett og slett nekter å godta passordet, selv om jeg er 100% sikker på at det er riktig passord.

med andre ord, telefonen er vanskelig mot meg for tiden....

pakke på døra

i dag ved 11 tiden kom det pakke på døra mi, jeg sov og ville ganske sikkert ikke ha lukket opp den døra hadde det ikke hvert for at han var sta på ringeklokken. litt fordi det tok litt tid å få samlet hodet og litt fordi jeg ikke åpner døra om jeg ikke hvet hvem det er.

i mellom ring 1 og 2 rakk jeg å våkne, bli irritert , å bestemme meg for å ignorere hele greia. mellom ring 2 og 3 klarte jeg å reagere, siden jeg har sagt til naboene at om de låser seg ute og trenger å bli sluppet inn i oppgangen må de ringe på flere ganger, jeg tenkte forsiktig at det var mandan og ucp leverer varer på mandager. men bamsen min skulle jo ikke komme før mellom 10-24 juni.

da det ringte på for tredde gang var jeg allerede halveis på vei til døra, slapp han inn i oppgangen og ba han vente mens jeg kastet på meg noe klær, tror ikke han hadde likt at jeg åpnet døra naken. (men hvem vet).
han hadde med seg en ekspresspakke jeg måtte signere for og jeg forsto med en gang hva det var, de hadde sendt den i ekspress, kansje de viste jeg var redd for å ikke få den i tide. (det forklarer i hvertfall hvorfor frakt var dyrere enn produkt)

jeg bokstavligtalt rev opp pakken og så jiji ligge der. gjemte jiji i kleskapet (så ikke kattene tar han) og gikk å la meg igjen.

natta tid

jeg har lyst å skrive at jeg legger meg til å sove, men det er faktisk ikke sant. Jeg legger meg på senga, under dyna, med en katte i armkroken for å spille harvest moon grand bazaar, jeg har hatt så lyst til å spille noe i hele kveld, men hvert for trøtt. så siden jeg ikke orker å starte opp noe og jeg alltid spiller harvest moon på senga tenkte jeg at jeg kunne slå det sammen.

kattene kommer i hvertfall ikke til å klage, de setter begge pris på at jeg kan ligge stille et sted hvor begge kan kose med meg. + de vet hvor de har meg (som om de ikke vet det all den tiden jeg bruker forran datan). selv om begge kattene allerede har lagt seg tror jeg minst en kommer opp i senga til meg.

har ikke så mye planer for i morgen, sett det skal bli sol, jippi, men det hjelper meg ikke så mye da jeg har sol nekt til jeg er ferdig med antibiotikan. har ikke mere penger å shoppe for heller :-(

men da krøyp jeg til sengs, god natt alle sammen

spillmusikk ( den jeg glemte)

siden jeg glemte den får den få flere da, dette er musikken jeg etterhvert ikke behøvde utenatt fordi jeg kunne den så godt, fortsatt nynner jeg på kampmusikken når jeg sloss, samme hvilket pokemonspill det er.

 

 

spillmusikk ( hodepine varsel)

skal jeg først velge ut spillmusikk får det bli av sanger jeg har hørt på selv...
jeg hører på veldig lite spill musikk for en av disse utvalgte ga meg overdose, en nynner jeg alltid på.

 


tror aldri jeg har kommet lengere enn til vår i dette spillet før det har sluttet å virke, mitt spill er usa spill og konsoll europa, chip gikk i stykker...


amimal parade, spillet som snegler seg av sted. bare noen dager fra sommer nå, da blir det endelig ny melodi....

 


spillet som forandret livet mitt.....

... og etterfølgeren, etter å ha hatt alle pakkene instalert å ventet på at spillet skulle starte noen ganger kan jeg ikke lengere høre starten på melodien uten å få hodepine.

og til slutt melodien som kommer til å følge meg igjennom resten av livet enten jeg vil eller ikke, spillte det nok for mye da jeg var liten.

bones seson 6

da var jeg ferdig med sesong 6 av bones, og min aller første tanke var la dette være siste episode i allt, det ville hvert så fin slutt. men nei da, mye vil ha mer og det har blitt gitt grønt lys for en 7 sesong.
bones ble aldri helt det samme etter at zack forsvant og jeg er redd for hvilke forandringer de gjør for sesong 7.
det var en episode i sesongen jeg ikke gadd å se, det var episoden der hun som gravla folk i forrige sesong dukket opp, da jeg så henne slo jeg bare av og det tok flere uker før jeg så en ny episode av bones. noen har bare den virkningen på meg.

jeg gledet meg veldig til angela sin baby kom, og ikke så veldig overaskende kom den i denne siste episoden. det ble en gutt, mer vil jeg ikke si. jeg har en million ting jeg egentlig vil skrive, men siden sesongen ikke er vist i Norge enda skal jeg være flink jente og holde munnen igjen...

flukten fra regnet

jeg gikk min vanlige tur og hadde kommet akkurat halveis da det slo meg at verden hadde blitt virkelig grå rundt meg. jeg tittet opp på de mørke skyene og forutså en klissvåt jente.
skyene viste klare tegn til å regne over senteret så jeg bestemte meg for å sette opp farten på hjemturen. jeg var ikke kledd for regn, men alikevel ikke så redd for å bli litt våt. lagde en liten lek ut av det, enjeg var sikker på å tape.
klarer jeg å komme meg hjem før regnet?

jeg kunne kjenne drypp og smådråper fra regnet på gamlesenteret så det var bare å starte hjemturen (ca 7 min), ikke kan jeg løpe siden kroppen min ikke tåler dette for tiden...
jeg gikk å pratet i telefonen hele veien og fulgte med på hvordan de sorte skyene kom nærmere og nærmere, jeg kunne se akkurat hvor på lambertseter det regnet.

når jeg hadde kommet halveis inn gata hvor jeg bor sluttet dråpene, nå lurte jeg på om jeg hadde gått fra regnet eller om jeg hadde lest skyene feil, jeg kom relativt tørr hjem i hvertfall.
men nyskjærrigheten min tok overhånd og jeg måtte ut på stua for å se om det regnet etter noen minutter, det virkelig pøset. så jeg hadde lest skyene rett.

livet er ikke mere morsomt en man gjør det selv...

fiksin på bloggen

i dag forandret jeg litt på bloggen min, men ikke så mye. la inn to nye temaer, hobby og hverdag. dette er fordi jeg blir så frustrert når jeg ikke har noe ted å legge disse innleggene og de begynner å bli ganke mange.

inn i hobby la jeg allt om mat, hageparsell, lego, kostymer

inn i hverdag, alle de hverdagslige innleggene mine

 

snikende tiger, skult bamse

om det er en ting i leiligheten min sirius vil ha, men ikke får, så er det kosebamsen min. den har allerede mistet hodet en gang og jeg er litt redd for den, så jeg gjemmer den under dyna mi.

for noen dager siden lå jeg i senga å spillte harvest moon som jeg pleier, sirius kom opp i senga for kos. men plutselig stoppet han på andre siden av senga og la seg ned der. jeg tenkte ikke så veldig mye på det, men la merke til forandringen. mens jeg lå å spillte snek sirius seg nærmere og nærmere meg, han lå ligsom å sov og bare strakk seg milimeter for milimeter nærmere.
tilslutt lå han som han pleier vedsiden av hodeputen min, jeg tenkte fortsatt ikke så mye over oppførelen hans, uten om at han var komisk.

da jeg var ferdig med å spille og skulle legge vekk dsi snudde jeg meg mot sirius og så at han hadde lagte seg rundt kosebamsen min, som jeg hadde latt ligge på puta vedsiden av meg. lykkelig lå han derå passet på den. jeg fikk lagt ved dsi, slått av lyset og lirket bamsen ut av potene hans. han hadde jo egentlig ikke gjort noe galt, det er å leke med den ha ikke får lov til.

1. premie til et slu katt

valgets kvaler

det er ikke lett å være en liten pus med et stort og viktig valg forran seg...

i natt kom sirius løpende opp i senga for å klatre vidre opp i vinduskarmen (senga mi står inntil vinduet). da han hoppet opp i senga så han til sin store overaskelse at jeg faktisk var våken, han bråstoppet og så ut som et gigantisk spørsmålstegn.
skulle han gå å legge seg i vinduskarmen og nyte synet av alle fuglene på morgenkvisten, eller skulle han sattse på armkroken til mamma.
jeg sa til han at han burde nyte roen ute mens han kunne, men da bestemte han seg for å legge seg hos meg.
selvfølgelig ble det mye kos og han ligger der enda.
men så søt han var da han byttet på å se på meg og vinduet og prøvde å velge....

god morgen

siden jeg la meg sent, står jeg opp sent ;-)

jeg lå å halvsov i senga da mamma ringte og fortalte at hun hadde kommet hjem, siden jeg måtte opp av senga tenkte jeg at jeg kunne prøve å stå opp. Sirius sendte meg et stygt blikk der han lå vedsiden av hodeputa mi før han krøp sammen i en ball og ignorerte meg. der ligger han enda...

luna som lå å sov på badet syntes derimot at det var en god tid å stå opp på, så etter litt kos forsvant hun opp under taket på soverommet mitt, der sitter hun å ser på meg og leiligheten.

håper jeg fikk sove nok og klarer å holde meg våken resten av dagen

sove tid

skulle egentlig si at det nå er sove tid for meg og kattene, men tror helt ærlig at de aldri sto opp i løpet av lørdagen, kansje jeg kan vente meg mye bråk i natt ;-)

det ble en sen natt i dag fordi jeg bare måtte se siste dr. who episode, og den første filen jeg lastet ned var fake. da var det bare å begynne på en ny en, jeg virkelig liker ikke fortsettelsesepisoder. spessielt ikke når jeg ikke har neste liggende klar på maskinen min.
andre serier jeg ser på er bones og begge criminal minds, 2 av disse tre seriene har nå sluttet, frustrerende det også.

ønsker alle en god natt og håper dere sover bedre enn meg ;-)

 

katter i bur

jeg har alltid sagt at jeg er i mot katter i bur, vel jeg kan se behovet for reisebur, men alikevel da skal oppholdet være så kort som overhode mulig.
da jeg var på katteutstillingen på senteret i forrige uke bekreftet det følelsen min, jeg ble rett og slett litt kvalm av å se på dem der i buret. der var det den ene som var nyskjærrig og ville hilse på alle, men den dumme døra var i veien. og den lille orietalske som var livredd og helst ville grave seg ned i hjørnet av buret sitt. de andre kattene var relativt rolige.

hva skal jeg da gjøre når jeg har en katt som rett og slett elsker å låse seg inne i reiseburet sitt. begge to går inn og ut derfra innimellom, men sirius kan finne på å gå inn, lukke døra etter seg (den lukker seg etter han) og ligge der å sove i timesvis. innimellom sover han ikke heller, han bare ligger der. forskjellen er jo selvfølgelig at han er fri til å gå ut når han vil, men tenker litt på det innimellom, han er en katt som trives i bur.

(han trives også i plastposer,vesker, kasser, klær, kurver, bagger, sekker, trillebagger, kofferter osv...)

VG gransker fornøyelsesparkene: Hundrevis av feil

først må jeg bare si, hva hadde de ventet? ingen feil?

vi lever i en verden der vi liker å tro vi er 100% trygge,  men selv gjerne vil ta den raskeste veien frem til målet. siden de fleste tenker slik kan man regne med at det ikke er noe som er 100% sikkert.
noen vil si jeg er en pesemist, men for mange år siden satte jeg meg ned å tenkte over dette med karuseller og ulykker. konklusjonen min var at det er nesten garantert en feil på karusellen en gang. og det er garantert at ulykker skjer. det man da må tenke etter når man setter seg i en karusell er hvor stor sjanse er det for at det skjer meg, og er det verdt sjansen. i 99% av tilfellene kommer man frem til ja.

jeg har tatt karuseller i andre land og har opplevd små uhell og uforsiktighet, det er kansje det som fikk meg til å sette meg ned å ta denne vurderingen.

første gang jeg opplevde "feil" på en karusell var jeg veldig liten. dette var en barnekarusell som gikk rundt. du satt i noen klovnestoler godt festet mens karusellen gikk, elelr du skulle være godt festet. han som tok bilettene og festet selene hadde ikke sett meg og startet karusellen uten at jeg ble sikret. jeg fikk en gratis tur siden han heller ikke tok biletten, men det var nok mer spenning enn jeg ønsket.dette var på momarken...

andre uhell var også på momarken, jeg var blitt litt eldre men var fortsatt ganke ung. jeg og vennene mine kjørte radiobiler og jeg hadde festet selen feil. ja man kan argumentere med at det var min feil at jeg satte selen feil, men jeg var allt for ung til å forstå konsekvensen. her går de også igjennom og henter biletter og sjekker seler. min feil ble ikke oppdaget før jeg koliderte med noen og fikk belte rundt halsen. de var mild sagt sjokerte over synet som møtte dem da vi fikk stoppet, ikke bare hadde jeg fått problemer med å puste, men jeg hadde langt brannmerke over halsen. det tok meg mange år får jeg satte meg i radiobilene igjen, fortsatt ikke min favoritt.

3. uhell, eller nesten uhell, men alikevel det skumleste jeg har hvert med på. gjett hvor, momarken. dette var en karusell som minnet litt om blekspruten, den gikk fort rundt og skrå opp i luften. siden jeg og vennene mine hadde tatt karusellene på 1000 fryd så mange ganger tenkte vi lite over å sette oss i denne, vi var tre stykker, jeg satt i midten.
tyngdekraften i denne karusellen var slik at alle ble presset ned på den ene som satt først. hun syntes dette var ekstremt ubehagelig så jeg og den andre venninnen min prøvde å holde oss oppe. for veninnen min gikk det greit, hun klamret seg fast med armer og ben på toppen, værre var det for meg. jeg holdt meg fast på toppen jeg også, men siden jeg var så liten sklei jeg ut av sikringen og det endte med at jeg lå oppå den mens jeg klamret meg fast.
jeg kan ikke ha tippet helt over sperra, men jeg var såppas at de tilslutt stoppet karusellen. jeg hadde kjørt mer en lenge nok.

4. litt tilbake i tid igjen, men ett annet sted. sommerland i bø. mamma sa en gang til mormoren min i syden at jeg ikke kom til å være den første til å drukne, jeg finnes ikke redd for vann. dette fikk jeg bekreftet mange år tidligere da jeg kom i en sitvasjon som kunne blitt veldig ille. uhellet skjedde i strømbassenget som var ganske nytt, du kan ligge på ringer å flyte rundt i strømmen og innimellom kommer det store bølger. da må alle som ikke har ring opp av vannet.
jeg hadde hvert i dette bassenget mange ganger og så fort bølgealarmen gikk fant jeg noen å henge med på.
det tok lang tid før bølgene startet og vi forsto at noe var feil, men ikke hva. pluttselig ble strømmen mye sterkere og alle ringene folk fløyt på ble presset sammen på ett pungt. det var fler enn meg som falt av ringene, problemet her var at det ikke fantes noen vei opp igjen. siden strømmen holdt alle ringene og menneskene sammen var det som et tak av plast over deg. jeg svømte som bare det og tilslutt slapp strømmen, jeg var helt utmattet da den ene mannen jeg hadde hengt på ringen til plukket meg opp på andre siden av sirkelen. uten panikk, men veldig anpusten holdt jeg meg fast i ringen til de fikk løftet meg på land. jeg var ikke den eneste livredderne satt med der. heldigvis fikk jeg fort igjen pusten og fikk gå igjen ( siden ingen foreldre hentet meg når de ble ropt opp) var vel mellom 7-9 år gammel.

5. tusenfryd, her var uhellet så enkelt grunnet at jeg var for liten. jeg tok lupen med familien min og da vi gikk i skrua slo sela over halsen min. nok en gang ble jeg bare anpusten, men et var klart at jeg var allt for lav til å ta lupen. dette har gjort at jeg ikke er spess glad i den karusellen på 1000 fryd.

6. lisseberg. jeg og kusina mi var der sammen med komfirmasjonsgruppa hennes, selve karusellen var grei men da vi skulle ut slå sikringen seg vrang. i stedet for å slippe strammet sela seg sakte men sikkert. han som jobbet der klarte å få ut de to andre som sela ikke gikk opp på, men slet med min. den hadde presset seg så hardt rundt brystet at jeg slet med å puste. han slet med å få meg ut, den nektet rett og slett å slippe meg. tilslutt klarte han det og jeg svimlet avgårde med kusina mi, og jeg så på med sjok at han fyllte opp setet mitt med noen andre. kansje det var her ting gikk opp for meg at man må ta ansvaret selv.

jeg må innrømme at jeg fortsatt tar mye karuseller, men jeg har lært meg opp til å se etter hva som kan gå galt og hva man burde gjøre i såfall. selvfølgelig ikke jeg kan forutse allt eller gjøre noe med det, men liker å være forbredt.

jeg hadde tenkt å kommentere noen av de hendelsene som sto i artikkelen også, men innlegget ble langt nok som det var. konklusjon, det er alltid ditt ansvar når du setter deg i en karusell, ingen kan garantert være trygge, det er et valg du tar...

harvest moon - animal parade

jeg jobber virkelig med å komme meg igjennom animal parade, det er ikke det at spillet egentlig er så kjedelig. det er bare det at ting tar så utrolig lang tid. det kan ta opp til en time å spille seg igjennom en hel dag. det at loding tiden er lang i mellom vær del av kartet hjelper heller ikke noe.

menjeg har nå kommet til slutten av våren og ser veldig frem til en ny årstid, har flere ganger tenkt at det hadde hvert så mye bedre om det harvest moon spillet var til ds, det er nemlig så mye lettere å spille på den + de får ds spillene til bedre.

jeg spiller foresten fortsatt harvest moon grandbazaar på senga når jeg legger meg, selv om jeg ikke går lei strever jeg hardt med å ikke begynne på runefactory igjen.
i dette spillet har jeg kommet til slutten av våren år 2, med andre ord et helt år lengere frem en på wii.

oppgradering av internett

det er frustrerende, men det ser ut til at telenor har oppgradert pakkene sine uten å la oss vanlige brukere være med. du må vist ha ett nytt modem.
men jeg ser muligheten i raskere nett og nesten ikke dyrere, så jeg kaster meg på og oppdaterer. det er ikke så mye det å bytte ut den lille boksen som plager meg, men hvor vanskelig de har gjort det å bytte passord når du har fått den.

skal jeg komme på nett med nds må nemlig kodene stilles om og det er ikke like lett som om du skulle ha kjøpt en ruter i butikken. tror ikke at de vil at vi skal bytte.

men om ca 2 uker får jeg raskere nett og noe nytt å styre med....

Musikk Lilla

jeg har en lilla dag i dag, så uten mye kunskaper om temaet valgte jeg lilla som musikk tema i dag. etter litt søk på youtube endte jeg opp med disse 4.

 

 

 

meg lilla

sist vi var på standar kjøpte jeg med meg lilla farge på hårspray, mest for å prøve ut. når jeg først farget håret tenkte jeg at jeg kunne prøve ut den nye sminken min også.

jeg anbefaller foresten ikke hårfarge på spray for det første var det ikke nok i sprayen til å dekke håret mitt (hadde nok hvert det om en annen farget da)

det var et utrolig griseri, selv om jeg beskyttet klærene mine med håndkle. men det sprutet ikke ned badet mitt da.

håret er så stivt at man skulle tro det var ståltrå og ikke hår, men slik blir det da når man tømmer en sprayboks på det.

ellers synes jeg at jeg kledde lilla hår greit ;-)

Lambertseter senter, et fotostudio?

det er an vane for meg å gå innom senteret hver dag, somregel ender det med at jeg bare går igjennom eller at jeg kjøper meg middag før jeg går hjem igjen. senteret er akkurat langt nok unna til at det er et godt mål for gåturene nå som jeg trener meg opp igjen.

lambertseter senter har nok en gang superlørdag, egentlig tror jeg de har det hvert lørdag. i hvertfall ikke langt unna. denne var dempet litt ned da, selv om det var noen tilbud i vinduene så jeg bare to klaser med rosa og svarte ballonger. hele senteret var egentlig ganske rolig i dag.

midt inne på senteret, ved senen, var det satt opp ett stort foto område. du kunne vist bli tatt bilde av og satt inn i en fotografi fra filmen milo til mars. ps: de 300 første fikk også spessialefekter fra filmen. dette var selvfølgelig gratis og jeg måtte prøve. bilde av meg ble helt forferdelig (for å si det mildt).

etter at jeg hadde tatt bildet gikk jeg ned på meny for å handle mat og her var det også satt opp et lite fotostudio, denne gangen for libero. de har vist en bildekonkuranse gående. trygt å si jeg var litt for gammel for denne kampanjen. men med to fotostudioer inne på senteret kan man jo lure på om det er et tema de har gått for.

ikek superlørdag, men foto lørdag

ny sminke

egentlig gikk jeg på senteret for å kjøpe en krølltang, men etter å ha stått i butikken i evigheter og sett på utvalget bestemte jeg meg for at jeg ikke var klar.

på veien ut av senteret gikk jeg igjennom parfymelle bare for å se om de hadde maskara merket jeg brukte, de hadde det så da bestemte jeg meg for å kjøpe ny med en gang. selvfølgelig har maskaran jeg bruker gått ut, kjøper så skjeldent sminke at det skjer meg hver eneste gang. men fikk kjøpt den nye dems.

maskara - (YSL) YvesSaintLaurent

når jeg først var der inne så jeg også på foundation , de hadde i mineralsminke så etter litt hjelp fant de en som passet til meg og jeg fikk kjøpt både det og en kost.

Foundation - I.D. bareminerals - fairly light

kosten er også fra I.D

fikk med prøve på en parfyme og en hudkrem....

 

ny handsfree til iphone

de hadde ikke den orginale inne, så jeg gikk for en annen aple versjon. den skal vist ha bedre lyd og to års garanti. først å fremst må jeg påpeke at det er godt å kunne høre ting igjen, jeg har en uvane med å sprenge slike minihøytalere ganske fort.

nå hører jeg også folk når jeg går ute å prater, noe jeg har savnet med de forrige, så kansje det bare var en fordel at sirius knakk dem slik at jeg måtte kjøpe nye. siden jeg tydeligvis ikke stolte på min egen hørsel om at det var på tide å bytte dem ut...

jaja, nestegang han velger å ødelegge høretelefoner for meg håper jeg han venter til de er ute av iphonen, alle er vist enig med meg om at jeg hadde flaks som fikk ut de knekte delene.


lei for dårlig bilde, men som dere så vidt ser bak pakka... så er det en katt som virkelig ville være med på bildet. så her var det å være rask før han hoppet forran kameraet.

hjemmehjelp og windos update

jeg får hvert øyeblik hjemmehjelp på besøk, lurer på om jeg skal flykte til butikken mens hun støvsuger. siden soffan min før i uka ble kjørt på søppeldynga har jeg bygd opp tårn av katteleker og utstyr på spisebordet mitt og i godstolen min slik at gulvet er klart for hjemmehjelpen.

jeg kan selvfølgelig sitte mesteparten av tiden forran datan, men tenkte jeg skulle benytte muligheten til å kjøre noen av de siste opdateringene til windos. de maser slik på meg.

 

Nighty night

da var det bare å bite i det sure eplet og gå å prøve å sove. skulle ønske jeg kunne sitte oppe i natt og la denne rastløsheten gå over, men jeg får hjemmehjelp i morgen og må være våken til det, helst bevist også (det er nødvendigvis ikke inkludert i våken)

jeg tror kansje sirius blir glad å roer seg litt når jeg får lagt meg også, dette har hvert en hard dag for han. ikke har han fått vært på verandan, alle tingene i stua er løftet opp av gulvet og jeg ble sint på han da jeg trodde han hadde ødelagt iphonen min.
vi har hatt mye kos og klem etter den sitvasjonen og han synes handsfree delene er veldig spennende, men får ikke lov å spise dem (tror ikke mettal er godt for katte mager).

luna har jeg ikke hørt no fra på flere timer så hun sover nok dypt allerede...

god natt alle sammen

overtrøtt

det er ganske typisk meg, de siste dagene harjeg egentlig ikke ønsket å gjøre noe annet enn å sove. men sidenjeg prøver å holde døgnrytmen min ut morgendagen har jeg lidd meg igjennom dag etter dag. for hver natt har jeg sovet dårligere og dårligere og ved 7 tiden i kveld trodde jeg at jeg skulle tippe over av trøtthet. fordelen er at om du kommer over den følelsen av å tippe over finner du deg lys våken igjen.

selvfølgelig var dette veldig hjelpsomt de første timene, men nå begynner det å bli litt frustrerende. kroppen min nekter tanken på å legge seg, det er så mange spill som skal spillet, ting som skal ryddes osv...

lurer på om iphonen min kan spille musikk uten handsfree, bare med vanlige øreplugger.....

sirius ødela nesten iphonen min

hjemme hos meg er det en vanlig krig, plassen forran dataskjermen. Sirius vil selvfølgelig være der oppmerksomheten min er, og om han legger seg ned får han ligge forran dataskjermen. somregel går dette ganske greit, men i dag var han veldig oppmerksomhetssyk.

han klatret opp, la seg ned på skrivebordet, reiste seg og ville ha kos... jeg dyttet han ned noen ganger før jeg ga opp og løftet han ned på gulvet. han gikk rundt stolen min og hoppet opp på nytt. denne gangen gikk han videre opp på akvariet. der lå han kansje ett minutt før han kom å satte seg ned forran skjermen igjen. jeg ga tegn til at han skulle legge seg ned og dyttet litt på han igjen,men han ville ikke. tilslutt ble jeg lei og skulle flytte han ned på gulvet.

sirius vil ikke og griper tak med klørene allt han får tak i, iphonen min. selve telefonen tåler fallet ganske bra siden jeg har beskyttelse gummi på den, men handsfree`n knekker inni telefonen. først tenker jeg tak gud for at jeg har forsikring, men jeg føler alikevel at jeg må prøve å fikse ting selv først. så frem med pinsett og letherman. etter ca 10 minutter kunne jeg ringe mamma og telefonen virket igjen.handsfree deler plukket ut av telefonen......

peppes og maur

i dag var jeg og en venninne og spiste på peppes. somvanlig var salaten der kjempe god, desverre kan vi ikke si det helt samme om hygenen.

vi satt i første etasje siden jeg sliter med å komme opp den bratte trappen dems, rett innenfor døra på venstere side.

da vi fikk servert nachochips kom det en liten maur gående over bordet, jeg reagerer ikke så veldig mye på en maur og knipset den bort. vår mat forteller jeg den. venninna mi forteller at den var hos henne i først.
vi tenker ikke så mye mer på mauren og etterhvert kommer maten vår, vi hadde bestilt oss hver vår salat. da jeg var nesten ferdig med maten min så jeg at mauren var klatret opp på bordet igjen, svert så innpåsliten den var da tenkte jeg.

jeg vet ikke hva det var som fikk meg til a se over bordet, kansje tanken på at det var usansynlig at mauren hadde kommet seg så fort opp igjen. på pepsi glasset mitt klatret det tre maur oppover. jeg sluttet umidelbart å spise og drikke. egentlig er ikke små sukkermaur så farlig, men følelsen at det krøp maur rundt oss på alle kanter spredde seg fort.

kansje vi skulle ha sagt i fra, men vi tenkte ikke så mye over det. bare ikke spise mer, betale og gå. lurer på om jeg skal sende dem en mail....

hårklipp - før bilde

i dag skal jeg klippe håret mitt, jeg gruer meg faktisk. synes slikt er litt skummelt aner jo ikke hvordan jeg vil se ut etterpå. tok et før bilde. vil bare advare om at det er usminket og før frokost (har gredd håret da). så ser jeg litt trøtt ut er det god grunn.legger innlegget under shoping, for det er det for meg.....

god morgen

i dag våknet jeg av den "hærlige" lyden av at en katt kastet opp på soverommet mitt, jeg hørte det var ved datan og håpet sterkt på at det ikke var på klærene eller kontorstolen min. kontorstolen min er dekket av saueskinn og er vanskelig å få ren igjen.

ellers har jeg hvert småplaget av lyder utenfor i dag, det startet ved 07.30 tiden. en bil kom og bråkte utrolig mye. vi skal ha storrydding i boretslaget i dag, så folk setter ting de vil kaste ut på gata og en bil kommer å knuser det og kjører det vekk. først når lydene startet trodde jeg at jeg hadde sovet til 16.00 da bilen kommer, men en titt på klokka avviste det. hadde hvert rart om jeg sov så lenge i strekk, et under rett og slett...

nei jeg tittet da jeg sto opp og noen har plasert en konteiner der, sikkert noen som pusser opp. hvis ikke de vil at vi skal kaste søpla i kontainere i stedenfor da. men da burde de ha skrevet det på lappen + at konteiner burde ha kommet noen dager før.

ellers startet jeg dagen som vanlig, frukt og cola til avisene. siden jeg begynner på ny antibiotika i dag kan jeg spise før medesinene. heldigvis...

god natt

for nesten to timer siden tenkte jeg at det var på tide å legge seg, men jeg ville se en episode av the closer først. klokka var greit til det, det jeg ikke var forbredt på var en dubbel episode så tiden fløy avgårde igjen. om jeg fortsetter slik kommer jeg nok til å gå på en sikkelig smel. får prøve å sove ut i morgen.

ca døgnrytme må jeg holde frem til fredag, hårklipp ble utsatt til torsdag og på fredag får jeg hjemmehjelp, etter dette kan jeg sove så mye jeg bare vil frem til 31.

natta, sov godt

Nordiske favoritter

 en sang som kan muntre opp dagen...

denne sangen minner meg alltid om en av hvalerøyene, herføl. det er mitt lille sommerparadis.

 

ingen kan vel synge prøysen som prøysen. for hver versjon jeg hørte irriterte jeg meg over nok et ord bytte. dialekten er mye av sangene hans. veldig glad i prøysen sanger.

falsk tiger skapte kaos

det ødela litt av spenningen for meg da jeg så bildet startsiden hadde av bamsen, ja tigeren ser ekte ut men den minnet meg veldig om min gamle tiger. husker jeg pleide å ha den vedsiden av meg i senga når jeg først bodde alene, satte den opp mot døra slik at om noen kom inn ville de få ett sjokk. et lite ett, men nok til at jeg rakk å våkne.
dette var min tigerkatten på bildet er pjusken. tigeren min ble gitt bort til lillesøsteren til min x før den gikk i stykker, så er ganske sikker på at det ikke var min som lå ute på jordet...

som dere ser så skremte ikke tigeren min dyr...

dagen der på

for andre betyr dette uttrykket dagen etter å ha drukket for mye alkohol, for meg er det dagen etter jeg faktisk har gjort noe normalt.

i går var jeg i byen med kusina mi og venninna hennes, når jeg kom hjem holdt jeg meg våken med husarbeid. jeg prøvde å holde døgnrytmen fordi jeg skulle til frisøren i dag, men den timen ble avlyst så jeg kunne bare ha sovet.

i dag våknet jeg med hodepine og skjelvende kropp, etter en lang stund i senga hvor jeg vurderte hva jeg skulle gjøre sto jeg opp, jeg må uansett ta medesinene mine og det er fullt mulig at litt mat hjelper. desverre må jeg ta medesinene før maten og jeg som sliter så med å få i meg frokost allerede.

tok morningen veldig sakte, ett glass cola og nyheter, men tilslutt måtte jeg bare ta medesinene mine. nå sitter jeg å venter på at kvalmen fra dem skal roe seg nok ned til at jeg kan spise, så kanse jeg slutter å være så svimmel og sliten.

men jeg klager ikke, hadde en fin dag i går....

sterk vind

etter jag hadde hvert i byen og fått i meg litt mat var det bare å innse at leiligheten trengte litt oppmerksomhet. kjøkkenet måtte vaskes og jeg måtte handle inn litt mat.
selve husarbeidet gikk, om ikke smertefritt, bra. værre var turen til butikken.

jeg er ikke helt sikker på om jeg skal kalle det bra eller dårlig, men sterk vind var det i hvertfall. jeg er vant til at trillebaggen min letter når den er tom, så jeg reagerte ikke på veien til butikken. men på vei hjem merket jeg vinden godt.
vinden på lambertseter kommer skjeldent fra ett punkt, så det er vanskelig å si om du går mot eller med vinden (vinden fanges imellom blokkene å lager små virvelvinder)

først merket jeg vinden da jeg holdt på å gå over ende med en gang jeg gikk ut av butikken, men tok meg bare et sekund å venne meg til det og så tuslet jeg videre. i trillebaggen var det 4 store cola, en stor pakke juice og masse andre tunge ting. trillebaggen min dyttet meg agårde. dette var litt morsomt men det var ikke før jeg skulle over skolegården at jeg forsto omfanget av hvor mye den bagen ville hjem.

litt over halve bakken opp dyttet baggen meg, hadde jeg hatt den forran hadde den vel dratt meg avgårde. jeg har aldri opplevd å bli dyttet opp en bakke på den måten, og selv om vinden hjalp veldig på vekta jeg dro på så var det litt skummelt, jeg viste jeg ikke hadde full kontroll.
halveis oppe i bakken slapp vinden og jeg fikk rykket i armen av vekta fra bagen, da kjentes den veldig tung ut.

to ganger til på vei hjem ble jeg tatt av vinden, men begge de gangene fra siden. trillebaggen rykket og knirket men holdt seg på kurs. hørtes ut som om vinden skulle rive den i stykker.

desucon kostyme

først hadde jeg planer om å kle meg ut som en figur fra harvest moon spillene, men siden jeg har så lite krefter tenkte jeg at jeg skulle prøve noe litt lettere. jeg valgte kikki fra kikkis budservise, jeg er jo veldig glad i den filmen og spessielt katten jiji.

kjolen til kikki er egentlig svart, men på bilder og i filmen bytter den på farge mellom svart-blå og lilla. om jeg ikke finner noe annet har jeg allerede lilla tunika som passer fint.
kosteskaftet kjøpte jeg på plantasjan rett før 17 mai, trodde det kom til å bli det største problemet.
veska jeg kjøpte er mye lysere og litt tøffere, men så likt jeg klarte å komme. vi skal farge den brunere.
sløyfa regner jeg med at vi bare lager.
så det store problemet jeg står igjen med da er katten, tenkte jeg skulle kjøpe meg en sort kattebamse, men det er jo ingen i butikkene. men jeg kan ikke være kikki uten jiji.

by tur

i dag våknet jeg og følte meg rastløs, så jeg bestemte meg for å dra ned til byen. kusina mi har venninna si på besøk så jeg ringte å hørte hva dems planer var. de var vist på senteret, men før jeg hadde rukket å nå dem der hadde de kastet seg på banen. kusina mi ville vist ned og hun viste jeg ikke kom til å ta t-banen men taxi.

oppgave for bytur: kostymer til desucon...

vi møttes på festmagasinet standard, hovedsaklig skulle vi finne hansker og en sløyfe, men dette viste seg å ble lettere sagt en gjort. jeg kjøpte meg lilla hårspray da, ikke til kostymet men for morroskyld.

så fortsatte turen videre til outland, her tittet vi litt på kostymer. jeg tittet også litt på lego og brettspill, kjøpte en ting til harry potter kostymet mitt (premieren). lurer du på hvor hagrid har blitt av?

han var så stor at jeg først ikke så han, tok også bilde av den lille trollmannen vedsiden av. lego er gøy.etter outland ble det noen klesbutikker uten hell.

kusina mi sa hun skulle klippe seg i morgen og venninna hennes ville også gjerne det, så vi dro innom frisøren for å spørre om de hadde ledig time til henne, da det viste seg det var flere ledige timer bestemte vi oss for å ha time alle tre. vi forestilte oss hvor morsomt det kom til å bli at vi alle klippet håret samtidig mens vi gikk opp på kontoret til mamma for å si hei og bruke toalettet. da jeg fortalte mamma om timen klokken 2 i morgen ble hun helt stille. jeg har også time klokken 2 der i morgen sa hun. så vi alle fire skal klippe håret samtidig ;-)

etter en mini pause hos mamma fortsatte klesjakten, denne gang på byporten og oslocity. jeg klarte å finne noe så likt veska jeg skal ha som er mulig å komme (tror jeg), men ellers fant vi ingenting. var en rask tur innom lush og kjøpte aniktsmakse og shampo. jeg var helt utslitt da vi ga opp for dagen og skilte oss igjen. de skulle ta t-banen hjem, jeg taxi.

(kommer eget innlegg om kostyme planene straks)

gave fra mamma

for noen dager ringte mamme meg på telefonen og vekket meg, hun virket ivrig og fortalte at hun hadde kjøpt noe til meg. men da hun forsto at jeg sov ba hun meg legge meg igjen. ikke før jeg våknet noen timer senere fikk jeg vite hva det var.
siden hun hadde virket så giret ringte jeg henne med en gang jeg sto opp og det tok ikke lang tid før jeg hadde avtalt å komme opp til henne, grunnen til at hun hadde hør så gira ut var vist fordi hun sto utenfor hos meg. men som alle andre vet hun å ikke ringe på døra uten å si i fra at hun kommer først. jeg åpner ikke...

vi hadde vidre planer den kvelden så jeg fikk ikke tatt den med meg hjem, men det var en nydelig mugge...Kramper igjen

det er utrolig hvor fort kroppen kan glemme smerte når du har blitt bedre, jeg var litt dårlig i går. svimmel og døsete men jeg tenkte ikke så veldig mye over det, alle kan ha en dårlig dag innimellom.
men i natt fikk jeg nytt anfall, og det overasket meg. det var ikke en av de værste da.

jeg hadde våknet og lå i senga, først følte jeg en merkelig følelse igjennom kroppen før smertene begynte. min første tanke var what the f...? men tok ikke manke brøkdeler av sekundet før jeg forsto.
jeg håpet det skulle bli med smertene, spessielt siden både luna og sirius kom til meg. Luna la seg under dyna, sirius akkurat langt nok unna meg til at bare hånda mi nådde han. (han har opplevd anfall før)

jeg lot luna ligge under dyna til første krampetrekning kom, da måtte jeg jage henne ut. jeg er så redd for å skade henne mens jeg ikke har noktroll over kroppen.
husker noen smårykninger til før jeg sovnet, drømte om karuseller og stress og våknet opp gjennomvåt av svette.
lurer fortsatt på hva musklene mine gjør mens jeg sover....

sims 3 - Kinder legacy 22.05.11

jeg fikk det plutselig for meg og innredet stua, ble ganske fornøyd.

eneste rommet jeg er ferdig med i hovedhuset, jeg sparer nemlig opp pengene til å kunne kjøpe feriehus.

ellers er det ikke mye forandringer, Martin Kinder har funnet sitt livsønske - visionary-

drømmer, et merkelig mysterium

i natt har jeg drømt mye rart, egentlig tror jeg kroppen min har forbredet seg på verdensundergang så mange ganger jeg holdt på å dø. + å lese om pompei rett før du legger deg er kansje ikke smart.

jeg skal ikke skrive detaljert om drømmene mine, det hadde tatt allt for lang plass. Men noen tanker jeg hadde i hodet da jeg sto opp vil jeg gjerne dele.

drømmene mine er ofte som action filmer eller lignende, jeg ser skjeldent på dem som mareritt, mer som opplevelser. i det drømmene handler om totalt mørke, strømbrudd eller minner blir det mareritt.

tanke 1. samme hvor mye eksperten i drømmen påsto det kan jeg ikke tro på at krokkodiller ikke angriper, bare nipper deg i foten for å si at dette er dems teretorium. trodde på det i drømmen da og svømte mye blandt små krokodiller.

tanke 2. man kan ikke bare ta en hai til side og si at den svømmer på feil sted.

tanke 3. hvem har krokkodiller og haier i et baseng?

og av allt det farlige i det basenget var det faktisk en plante som holdt på å ta livet av meg. jeg ofret meg vist for å redde alle barna i basenget.

etter dette ble drømmen gjort om til action med litt magi, med andre ord typisk meg.

drømmen jeg hadde før var faktisk litt ekklere, jeg drømte at noen skøyt store glasskrukker (steiner) på tilfeldig folkemasse, med mål å drepe en viss antall. ble du truffet døde du garantert (tv spill?). den personen jeg var sammen med ble trufft og jeg gjemte meg under henne, våknet brått og følte at jeg hadde gjort et forferdelig valg.

 

det kommer en dag i morgen

eller rettere sagt om 35 minutter, så det ser ikke ut til at verden gikk under i dag. eller som min kusine sa til meg, det var ikke i dag verden skulle gå under, det var i dag alle de kristene sjelene skulle reddes. undergangen er hvist ikke før om 6 mnd.

Nei jeg tror jeg tar undergangen helt med ro og legger meg til å sove, ikke noe poeng å vente oppe for å se. og skulle noe "spennende" skje så regner jeg med at kattene vekker meg.

natta sov godt....

Katteshow på lambertseter senter

Jeg har aldri hvert på et katteshow før, men håper for all del at det ikke ligner på dette. Her var det 6 katter som skal underholde et helt senter i 6 timer.

kattene var selvfølgelig nydelige 2 britisk korthåret, 2 persere, 1 main con og en oretalsk.

det var tre forskjellige oppdrettere der, to av dem var greie å prate med. men om du faktisk ville ha litt informasjon ut av dette måtte du gjøre som meg. møte opp litt før å se dem sette opp. da lærte jeg i hvertfall litt om all jobben det er med utstillinger.
men jeg fikk svar på katterasene, selv om j eg prøvde å gjette på dem. hun ene ble fornærmet da jeg gjettet feil. jeg kan virkelig ikke katteraser, men tror jeg ser forskjell på en gaupe, tiger og løve.

utstillingen fikk meg i hvertfall ikke til å ville utstille mine to søte katter, virket allt for stressende. uten om at du fikk se og klappe nydelige katter var vel det beste kattematen du fikk med hjem som prøve. sirius klarte i hvertfall ikke å holde seg unna.
nyt dagen, verden går under

i dag ( på morningen i amerikansk tid) skal det kommet et jordskjelv som skal være verdens undergang, så jeg anbefaller alle der ute til å nyte de siste timene i fred og ro her på jorden.

siden verdens undergang skal komme i for av et kraftig jordskjelv anbefaller jeg alle å gå med puter på hodet i dag ;-)

selv tror jeg lite på dette, men greit å advare folk fordet, ingen andre skal måtte lide av at jeg ikke tror ...

selv skal jeg på katteshow i dag.

leggetid igjen

nå har jeg gjort allt jeg kan for å klare å holde meg våken, men ser ikke behovet lengere. hardt å bli ekstremt trøtt klokken 13.00.
men parsellen, the closer, kattene og litt facebook spill har klart å holde meg oppe til nå.

så var det å krype under dyna sammen med kattene og finne frem dsi xl, regner med at det blir lost in blue eller harvest moon grand bazaar på senga.

natta og sov godt

bok: i am legend - Richard Matheson

SPOILER ADVARSEL BÅDE FOR BOK OG FILM

jeg sitter her og er rystet, det tok meg litt mindre enn to dager å komme igjennom i am legend på lydbok, mine tanker om boken før jeg leste den var hovedsaklig basert på filmen, jeg ble overasket....jeg valgte boken siden den handler om tre av de tingene som fasinerer meg mest i litratur. apocalypse, overlevelse og vampyrer.

boka var god og spennende og slutten var ikke forventet. aldri helt den store thriller følelsen, men virket ikke som om den gikk for det heller. innimellom ble det litt tungt med all fagpratet og litt hardt for meg med selvmordstankene men i boka veldig forståelig.

boka handler om en mann som opplever å være det eneste mennesket på jorden etter at en vampyr infeksjon smitter alle andre. med andre ord, det er han mot vampyrene.
boka tar for seg litt av hva han må gjøre for å overleve, hvordan han fyller dagene og etterhvert hvordan han lærer seg mer og mer om vampyrene. Innimellom hopper vi tilbake i tid til da infeksjonen startet og kona hans og datteren hans døde, minner er viktige og harde.

det er to store forskjeller i mellom boka og filmen. det første er selvfølgelig årstiden og hva slags informasjon man har tilgjenngelig. boka er skrevet i 1954 og filmen lagd i 2007.* (det er lagd flere filmer på boka)
andre forskjellen er hvorfor han er en legende, og her er boka mye bedre enn filmen. filmen forteller at han ble en legende for de han fant kuren og reddet menneskene, rett og slett en helt.
i boka derimot er menneskene fortapt og det skapes en ny rase av levende vampyrer, disse vampyrene ser på han som verdens værste skapning fordi han dreper dem og dermed har han byttet plass med vampyrene. han er den skummle legenden om monsteret som dreper deg mens du sover. dette innser han i det han skal dø. genial slutt.

både film og bok er veldig triste, men jeg likte boka best.

*Filmer basert på og inspirert av I am Legend:
The Last Man on Earth
The Omega Man
I Am Legend
I Am Omega
Night of the Living Dead.

jordbær mysteriet løst?

det tok meg litt overbevisning å gå ut i den kalde vinden for å vanne i parsellen, første gangen ga jeg opp halveis og gikk hjem igjen, men med viljestyrke klarte jeg det på andre forsøk selv om jeg frøs noe sinsykt.
jeg tankte at mens jeg var der kunne jeg ta ett ekstra titt på jordbær mysteriet, hvorfor var nesten alle plantene borte. var det noen som hadde fjernet dem eller var det sultene rådyr?

tanken på at noen kunne være så frekk å fjerne andre sine planter var så rystende at jeg gjerne ville motbevise det, selv om bevisene jeg hadde da passet best til det.
Jeg kunne ikke forestille meg i min villeste fantasi at det var rådyr som hadde klart å komme seg inn sprekken i porten, gått helt på oversiden av parsellen og bare spist jordbær planter.
det er ikke mulig at de ble spist av rådyr om vinteren da snøen ville ha gjort dette umulig her.

jeg gikk igjennom å tittet på alle restene og det var klart at noen hadde gnagd eller hakket på røttene, men når jeg så det gikk det opp ett lys for meg. parsellen er jo full av jordrotter og disse må ha hatt en hard vinter. de lever under snøen slik at det ikke ville være et hinder. det forklarer også hvorfor ingen av de nye skuddene er rørt, bare de eldste plantene med store tykke røtter. vi har hatt skader på småtrær grunnet rottene før. et mysterium løst...

så var det å gå løs på mysterium to, vannslangen min virket ikke. jeg hadde tatt med meg en cola flaske for å vanne blomstene mine, men så fort at det var nytteløst. jeg gikk løs på vannslangen for tredde gang og kunne bare konkludere med at den var tett. jeg viste ikke hvorfor.... som siste mulighet ringte jeg vidar og spurte om han kunne ta en titt på den en dag, og det gjorde han litt senere. feilen oppdagen (en tett pakning?) og han skulle fikse det for meg. tusen takk, det vil gjøre sommeren min mye lettere....

så var det bare å hutre seg sammen og gå hjem igjen, at vind kan være så kaldt.

gnisten og senteret

nok en dag mått jeg på senteret, denne gangen for å hente medesinene jeg bestilte i går. sidenjeg hadde over en time på meg bestemte jeg meg for å ta nok en tur på gnisten. her møtte jeg vidar og sisco. jeg hadde tatt med meg min 3ds så vidar skulle få prøve den ut, tror han syntes den var fin. vi tok noen bilder av sisco og mario. men var vanskelig siden sisco ikke ville samarbeide.

etterpå satt jeg å pratet med en fra hageparsellen, vi har en mistanke om at noen ødelegger for oss ved at de tror de vet best. enda et frukttre har fått gjennomgå med motorsagen og alle jordbærene i parsellene er borte... absolutt alle.

så var det på senteret å handle mat og medesiner. kjøpte salamistenger til kattene slik at jeg har neste gang jeg klipper klør (det blir snart) fant også ut at jeg kan spise gele ;-)

natta

da var det på tide for meg og kattene å tusle mot senga (greit å gå tidlig så jeg kan spille litt før jeg sovner)

jeg fikk meg enda en gåtur i dag, mamma ringte og lurte på om jeg ville gå med henne. dette var tredde gangen jeg var ute i dag, snakk om bedring for en mnd siden slet jeg med å klare å gå til toalettet...
det var en koselig liten tur, vi var innom euronics og så på telefon til mamma og så på blomstene ute. endte opp hos min tante og kusine hvor jeg leverte en film de skulle låne før jeg gikk hjem igjen.

ikke så stor overaskelse, før og etter turen spillte jeg sims 3....

hageparsellen 19.05.11

da har jeg hvert å kost meg i hageparsellen igjen, jeg fikk gravd opp enda ett bed og sådd kamille blomster på de to beddene som var ferdige. det var alle frøene jeg hadde, så blir spennende å se om noen av blomstene kommer opp, eller om fuglene spiser opp alle frøene.

vanne var lettere sagt en gjort, jeg fikk ikke vannslanga mi til å virke, samme hvor mye jeg prøvde. så må vurdere om jeg skal flytte over den jeg har til akvariet mitt, eller bare begynne å vanne med kanne ( må i såfall kjøpe en først).

nå er jeg veldig sliten og tung i kroppen og gleder meg veldig til jeg kan legge meg, men det er litt tidlig enda.

liten shopping tur

planen i dag var vel egentlig bare å gå innom senteret og bestille noen medesiner, men på veien gikk jeg innom gnisten og møtte Vidar. etter at vi hadde pratet litt ble han og hunden hans sisco med på senteret.
det var veldig koselig å være på handletur med noen, vi hovedsaklig så etter noe å pynte opp halsbåndet til sisco. vi brukte lang tid inne på glitter og endte opp med en liten ting hver, sisco fikk ikke noe, men han prøvde mye.

vi tenkte vi skulle ta en titt på nille også, men da kom det en vakt og sa at sisco ikke fikk være inne på senteret ( de tilater at dyrene går opp til dyrebutikken, men ikke i andre butikker) så da var det bare for vennene mine å gå.

etter litt gjennomgang av mattebøker på bibloteket tok sulten overhånd og jeg gikk hjem igjen.

torsdag 19 mai

god morgen, først må jeg få si jeg har sovet i natt. kansje ikke sovet godt men i hvertfall sovet ;-)

starten på dagen er ikke fullt så positiv, jeg veier 84 kg, medesinene mine har lagt igjen en smak i munnen som får meg til å grøsse samme hva jeg prøver å svelge. prøver alikevel å få i meg litt mat.
selv om medesinene smaker vondt i dag kan jeg informere om at de hjelper, jeg kan nå gå hele veien til senteret og tilbake uten noen form for støtte.

frokosten i dag består va hipp fruktbeger (eneste jeg får i meg) og cola. drakk frokostjuice og vann til medesinene mine. (den ene medesinen blandes ut i juice)

når jeg har klart å grøsse fra meg starten av dagen skal jeg en tur på senteret, må hente ut mere medesiner. uten om dette har jeg ikke så mye planer. om jeg orker blir det vel parsellen og jeg kommer sikkert til å simme litt. savner lydbok, så kansje jeg går inn på nlb og finner meg en ny bok, elelr kansje jeg begyner å lese en av de mange bøkene jeg har.

med andre ord mange muligheter *s*

17 mai - resten av dagen

etter at morgentoget hadde gått gikk jeg inn å slo på lydbok og begynnte å hakke frukt til fruktsalat. det er litt vanskelig å være sikker på at det er noe jeg kan spise på slike samlinger (det blir alltid laget noe, men ikke allt er spiselig). både jeg og tanta mi jobbet for å finne noe, så hun lagde boller og vaffler, jeg lagde muffins og fruktsalat. fruktsalaten var for å være helt sikker.bollene ble veldig gode, men siden det glutenfrie melet ikke er så lyst ble det mer rundstykker.
vaflene var også  gode, men de var veldig sprø og ble hardere og hardere...
muffinsene var greie, var ikke helt imponert over dem, men ikke så tørre som sist gang.
fruktsalaten var god
etter litt mat og kaker ble vi med barna bort på skolen, snakk om å ha energi, de var først i toget i byen, så herjet de hos mamma et par timer for å så leke på skolen. blir sliten bare av å tenke på det.
på vei til skolen spurte begge barne meg om jeg kunne vinne noe til dem (ryktet mitt løper før meg), jeg sa jeg ikke kunne garantere at jeg vant og at kansje jeg ville ha noe selv. men det var trygt, ingen ting der som vakte interesse så da jeg vant på lodd valgte jeg et harry potter klistremerke album som jeg ga til kusina mi på 10.etter å ha fulg henne til tanta mi gikk jeg og den eldre kusina mi tilbake for å vinne noen kopper hun ønsket seg. typisk meg å si at vi går å vinner dem, men vi gjorde det. heldigvis var det hun som vant. det var på lykkehjul og ikke på lodd, jeg vinner nesten bare på lodd.
nå var vi alle slitene så vi gikk hjem igjen og lot barna leke videre med mor og far der.
når jeg kom hjem var det bare å kaste i seg ett glass cola før jeg tok inn flagget igjen og gikk å la meg. Sirius var fornøyd med det valget, hadde tydeligvis ikke fyllt opp hans kosekvote i løpet av dagen.

 

17 mai morgen

denne 17 mai startet som alle andre, jeg våknet allt for tidlig. denne gangen rakk jeg faktisk å ta meg en dusj og slappe av litt før jeg hørte snakket utenfor. trodde egentlig ikke korpset skulle begynne før 7.30 eller senere, men klokken var 06.50 og jeg forsto at her var det bare å legge fra seg dsi og få på seg klærene.

jeg satt i vinduskarmen sammen med sirius i 10 minutter å fulgte med på at de gjorde seg klare før korpset endelig begynnte å gå. så var det å sette ut flagget på verandan i det de paserte, få på seg sko og ta igjen korpset slik at jeg kom meg over veien til sykehjemmet før de stilte seg opp.

bestemte meg nemlig for å filme fra forsiden denne gangen. ingenting er som å starte 17 mai med nasjonalsangen. en tradisjon jeg gleder meg veldig til hvert år.

 

verden koker (regn)

det er typisk meg å gå ut i det værste regnværet, uten en liten gå tur fikk jeg ikke mye ut av det heller. skulle kjøpe de siste blomstene til verandan min, men de hadde ikke :-(

gikk å hørte på lydbok under paraplyen, men det ragnet så hardt at jeg ikke klarte å høre boka over regnet. boksa mi var også gjennomvåt opp til midten av leggene (regnet sprutet opp igjen)
filmet litt av regnet med telefonen, men etter på begynnte det faktisk å regne mer.

video:img0435

 

verandan klar for sommer og 17 mai

i dag skulle jeg plante om alle plantene jeg kjøpte i går, men som jeg pleier klarte jeg ikke å stoppe og før jeg viste ordet av det hadde jeg vasket ned hele verandan. vasket alle flater og vegger og støvsugd gulvet.

egentlig hadde jeg bestemt meg for å ikke gjøre dette om jeg ikke ble bedre, siden det er litt bortkastet krefter. men det ble veldig fint da. skal se om jeg får tatt bilde i morgen.

nå sitter jeg å har veldig vondt i kroppen og er sint på meg selv + jeg har en del ting til jeg gjerne ville ha gjort før dagen i morgen....

16. mai tog

jeg håper de satt opp varsel for bilene om at det skulle gå barnehagetog på lambertseter i dag, for om du er lei av å vente på å kjøre forbi et vanlig korps, eller et familietog hadde dette drevet deg til vanvid.

jeg gikk til senteret ca en time etter brannalarmen hadde gått på karlsrud skole, på veien så jeg noen familier med flagg på vei til karlsrud skole, men ingen barnehager. mistanken var allerede plantet i hodet mitt, det pleier somregel å være barnehage tog 16 mai, men har aldri sett det fra karlsrud skole før. nå vet jeg i hvertfall hvorfor...

ett nytt hint på hva som kom til å passere dukket opp da jeg kom ut ved bensistasjonen, jeg tittet frem og tilbake langs veien og det sto voksene folk å ventet på noe. jeg er glad i korps så jeg gikk fort inn på senteret og kjøpte det første jeg skulle ha før jeg tittet ut for å se om jeg så korpset. det hadde allerede pasert.

langt vekk kunne jeg høre antydninger til trommer, men korpset var ikke til å se. derimot kunne jeg se barnerekken langs hele gata og igjennopm rundkjøringen. det sluttet bare ikke. enkelte biler hadde bare gitt opp og sto i rundkjøringen, andre klarte å få snud. jeg fant i hvertfall ut hvorfor det var stille på senteret. ingen biler kunne komme til parkeringshuset.

litt trist over at jeg ikke fikk sett korpset gikk jeg inn igjen og handlet ferdig, men nå vet jeg hvorfor jeg aldri har sett barnehagetoget før, det går på andre siden av skolen...

brannalarm på karlsrud skole

her ligger jeg i senga mi og koser med sirius da en merkelig lyd begynner å plage meg, det hørtes ut som en halv sirene. så jeg tolket det som en halv sirene. men like etter lyden startet kom det et sinsykt spetakkel fra karlsrud skole. det hørtes ut som alle hadde spisefri på fotballbanen nedenfor skolen, var ikke vanskelig å komme frem til konklusjonen om at det var brannalarm.

nyskjærrig som jeg er måtte jeg stå opp og se om jeg hadde rett, noe jeg selvfølgelig hadde. det var en sitvasjon det skal litt å ta feil av. jeg kan lydene fra skolen godt og bruker dem ofte som en pekepin på når på døgnet jeg våkner opp.

det var ikke brann da, i hvertfall tror jeg ikke det. jeg gikk på badet for å stelle meg og alarmen sluttet. min erfaringer med skolebranner er at den forbaskede alarmen ikke blir slått av. og jeg kan love deg at du blir surrete i hode av å stå i en skolegård og høre på den en times tid.

jeg gjettet på brannøvelse, men mamma som tilfeldigvis ringte akkurat da gjettet på russen. skummelt å ha barneskole vegg i vegg med vidregående. men somregel pleier jeg å synes synd på russen.

e-type

jeg trodde det skulle bli vanskelig å plukket ut sanger fra e-type, jeg er veldig glad i musikken. men da jeg gikk igjennom youtube ble jeg fort lei av en tynn lett kledd dame som tror hun er med i pornofilmer, hun dukker opp på alle konserter og musikkvideoer. det irriterene med dette er at det ikke er hun som synger. edte opp med å lete etter alternative filmer, kansje jeg lager noen selv en dag.

 

Oasen hagesenter

å dra å handle på en av oslos største hagesentere, siste søndag før 17 mai er ikke en god ide om du ønsker å ha mere enn 5 cm mellom deg og andre folk.
skulle du finne på å ville sette deg ned å ta en kopp kaffe, planlegg i god tid.
pøsregnet gjorde at de fleste holdt seg inne, selv om det regnet igjennom taket flere steder.

jeg bestemte meg for å gå for lilla veranda, men har ikke satt opp blomstende enda. blir vel i morgen i stedet.
uten om blomster og jord kjøpte jeg bare en ting, sopelime (hvem vil vel ikke ha det).
selv om vi ikke tok oss tid til kaffe, tok vi en rask titt på dyrene...

planer for i dag

planene for i dag er egentlig gankse enkel. vente på at mamma sier hun er klar ( har ventet 4 timer allerede) og så dra å hente Mormor. så skal vi på plantasjen (gammle oasen) på skullerud og kjøpe blomster til verandan.
jeg har mast litt på mamma de siste dagene siden jeg vil ha blomstene på plass til 17 mai, men vi har ville følge tradisjonen og kjøpe dem med mormor. dette er siste dag vi får mulighet.

jeg kjøper nok med noe til parsellen også om jeg får tid og plass

når jeg kommer hjem er det bare å starte å plante, resten av kreftene mine denne dagen går nok til det.
på verandan nå er det bare kattegress og kattemynte

farmville og frontierville

jeg må bare komme med den (triste) nyheten om at jeg ser ut til å begynnt å spille på facebook igjen. jeg trenger noe å klikke på til lydbøkene mine siden jeg er tom for lego å bygge.

spillene jeg valgte å ta opp igjen er selvfølgelig farmville og frontierville, siden jeg har tilsammen 5 profiler jeg kan spille disse spillene på tviler jeg stert på at jeg kommer til å legge til flere.

så da er spill jeg spiller fortiden lista mi oppdatert til:
-farmville - facebook - iphone
-Frontierville - facebook
- Harvestmoon animal parade - wii
- Harvest moon grand bazaar - ds
- lost in blue 1 - ds
- sims 3 - pc
- bejeweled 2 - iphone

pakke i posten

det er alltid morsomt å få pakke i posten, selv om man har kjøpt tingene i pakken selv. det er vel kansje åpenbart at jeg fikk pakken i går og at innlegget er litt forsinket.
først og fremst var jeg overlykkelig over at jeg fikk den i postkassa og slapp å gå å hente den på postkontoret, sparte meg for mye bry. pakken var fra amazon og besto av boka bite clube av  Rachel Caine ( Roxanne Longstreet Conrad)

det vil ta litt tid før jeg får lest boka siden jeg er midt i dune (lydbok) av Frank Herbert.

sims 3 - kinder legacy 14.5.11

Da er alle barna som kan bli født i gen tre kommet til verden, det er en dag til moren dems Mayra blir eldre. det å jobbe med Mayra sin livsambisjon og få så mange unger som mulig har hvert vanskelig, spessielt siden jeg måtte få ut søsknene til Sirius før det var plass til flere folk i huset.
jeg prøver å holde folk i huset til jeg har fått oppfylt livsønske, 200 i lykke og selvfølgelig et portrett, 3 poeng pr. pers. jeg vil ha.

siden vi kom litt sent i gang med barn 1 og 2  håpet jeg veldig på tvillinger da hun var gravid for 4. gang. flere barn, mere poeng å samle, menjeg kan ha overdrevet litt på ønsket. siden jeg gjorde allt mulig i spillet for å fremme fødselen av tvillinger - sett på barne tv, far er tvilling, ekstra fertill- (ingen juksekoder) så endte jeg opp med trillinger. det er første gang jeg har fått i spillet så jeg var litt overasket. 3 jenter.

gen 3 før ekteskap består nå av:

- Mindi Kinder - voksen- chess Legend
- Michelle Kinder - tenåring - the perfect garden
- Martin Kinder - barn - ingen livsønske enda
- Maria Kinder - baby - ingen livsønske enda
- May Kinder - baby - ingen livsønske enda (kommer til å føre legacy videre)
- Madelen kinder - baby - ingen livsønske enda

som dere sikkert legger merke til så velger jeg alltid navn som starter på samme bokstav som den jeg gifter inn i familien. bare for å gjøre navnvelgingen litt mer morsom.

hageparsellen

hageparsellene våre ligger i gamle karlsrud sin skolehage, vi har fått lov å bruke den igjennom frivillighetssentralen på Lambertseter.

etter min lille tur for å rense ved bærbuskene mine ble jeg bitt av basillen og på morgenkvisten klarte jeg ikke å la være. jeg viste det var dumt, men alikevel tok jeg smertestillende slik at jeg skulle klare å jobbe litt. jeg kan love jeg betaler for det nå, men det var verdt det. fikk gravd opp nesten hele første bed.

tre bilder av parsellområdet, tatt fort før jeg gikk.

hageparsellen

i dag tok jeg meg sammen og begynnte å jobbe i parsellen, siden jeg ikke trengte noe mat tenkte jeg at jeg kunne bruke det lille av krefter jeg har til å gå dit.
tok med meg hagesaks og tenkte jeg skulle klippe vekk allt det døde på bærbuskene mine, det var en mye større jobb enn jeg hadde ventet meg, men er fornøyd med resultatet.

det har kommet enda flere dit nå og det er virkelig liv. flere steder er det gravd opp helt nye parseller.

etter jeg var ferdig med å kutte greiner stoppet jeg og pratet med en av de nye, ganske koselig. selvfølgelig savner jeg den gamle parsellen som var mer privat, men må ærlig innrømme at det er koselig å se så mye liv der også.

omplasering av fisker

endelig fant jeg kreftene til å flytte en del av guppy fiskene mine over fra 60 l akvariet til 120 l. mens det på 60 fortsetter å fylle seg opp med babyer har jeg et nesten tomt 120L, ikke bra kombinasjon.

jeg har bestemt meg for å ikke kjøpe flere fisker fordi jeg sliter veldig med å ta godt nok vare på dem, men jeg skal passe på de jeg har og ungene dems.

alle fiskene ser ut til å trives godt i det nye hjemmet dems, det var en del ensomme menn der så de får oppmerksomhet. er nok også godt å ha dubbel så stor plass å svømme på.

sims 3 - kinder`s hovedhus

da er jeg nesten ferdig meg kinder familien sitt hovedhus, i hvertfall på utsiden. planene er å oppdatere bilene etter som jeg får penger. litt småforandringer kommer nok også etter som folk ønsker seg nye ting.

tomta har to hus på seg. det største er boområdet dems, mens det mindre er aktivitets hus. her kan de også åpne egene bedrifter om de ønsker det. tomta er strandtomt så jeg lar det meste være dekket av sand, det er to unntak. under fontenen (der bobblebadet står) og ved fiske kulpene (der de driver dyrking av grønnsaker og frukt)

en liten lekeplass på midten av nederste platå, disse lekene blir byttet ut når den nye tillegspakka kommer ut og man får leker man kan leke med. et dødt tre midt inni fordi jeg mener alle barn burde få klatre i trær.sims 3 store - mai pakke

i dag kjøpte jeg hele mai pakken på sims 3 store. vanligvis pleier jeg å plukke ut de tingene jeg ønsker meg av hver samling, men likte egentlig alle tre samlingene ganske godt så jeg tok dem. kom på 3700 poeng.

Chic hverdag

Utendørs tikifest

50- tallsfantaiblåbær kart nå?

det er ikke noen nyhet om at vi har varmesjokk i oslo. ikke se på hva aftenposten sier det skal bli, de ligger gjevnt 5-7 grader under. i går kveld ved 8 tiden var det 18 grader på verandan min, da hadde ikke sola hvert der på lenge. aftenposten kan si 10 grader så mye de vil.

i dag har det hvert varmere, jeg er desverre i en periode hvor jeg sover om dagen og kan trygt si at det er for varmt nå. når sola står på soveromsvinduet mitt føles det som å ligge i en ovn.

jeg sto opp ved 8 tiden og etter rask frokost gikk jeg forst på 7/11 og så på rema 1000. jeg hadde helt klart på meg for mye klær og jeg svettet veldig. men siden jeg går på antibiotika må jeg dekke til kroppen så jeg ikke får sol på den.
den store overaskelsen fikk jeg da jeg gikk forbi skogkrattet på vei til senteret. jeg syntes jeg så noe rødt der inne så jeg gikk inn og tittet, der var det fullt av blåbær kart.

jeg vet at dette er en liten tue hvor bærene kommer veldig tidlig orginalt, men dette var ekstremt. hadde jeg hatt krefter skulle jeg ha gått å sett på de andre bærstedene mine. men det får bli en annen dag.

7/11 gamle varer

i går gikk jeg på seven eleven for å kjøpe meg potetgull og dip, jeg får så intenst lyst på det innimellom. jeg kjøpte utrolig nok også med en pose cheese doddles, noe jeg var glad for senere.

jeg viste at det var gamle pakninger på bensinstasjonen (shell og 7/11 slått sammen) pakkene hadde den gamle fargen, men det er ikke allt for lenge siden de byttet ut pakkene og jeg regnet med at pakkningene hadde lang levetid, de er jo bare pulver. jeg kjøpte som vanlig tortilla.

da jeg åpnet pakken hjemme synes jeg det var noe rart, men jeg pleier å overreagere så tenkte lite over det. men jeg ble enda mere skeptisk da jeg helte posen over rømmen og så fargen på innholdet, det var nesten hvitt. (orginalt orange) det var først da jeg tok opp pakka og leste på datoen, den gikk ut 6 desember 2010, det er 5 mnd siden.

men lille meg gir ikke helt opp, det er best før dato, så det kan jo hende det går ann å spise den enda. jeg rører sammen dipmiksen og smaker, det smaker bare hvitløk (om jeg skulle ha hatt hvitløksdip ville jeg ha kjøpt det) så jeg bestemmer meg for å ikke spise den. siden jeg allerede sliter så med magen er det dumt å spise noe som både lukt, utseende og smak har sagt at er noe feil med.

i dag tenkte jeg at jeg skulle gå å si i fra på bensinstasjonen, men som vanlig har jeg ikke kvitering. vurderte kvelden før å ta vare på posen med dato, men egentlig ikke ute etter å få pengene tilbake heller, de kan jo ikke gi meg kvelden tilbake. men da jeg sjekket alle de andre posene viste det seg at de var ok. jeg fikk nok den ene som var gått ut på dato, men helt ærlig tror jeg ikke det er første gang...

heldigvis hadde jeg ostepoppen å falle tilbake på da, så fikk litt snaks alikevel.

beste måte å våkne på

jeg, som sikkert mange andre hater det å våkne. selvfølgelig ikke like mye om man har mareritt, men somregel sover man og har det godt. det som for meg hjelper veldig på humøret når jeg våkner er å ha sirius i armkroken min. da går jeg ut av en drømmeverden til en verden fyllt med kjærlighet.

jeg er også veldig glad i at en av dem ligger i senga. spessielt om jeg har hatt forferdelig mareritt er synet av en katt som sover som en stein utrolig betryggende. om du er heldig merker den at du er urolig og kryper inntil deg.


                                           pjusken 2003-2005


hjerteknuser

i dag da jeg gikk tur møtte jeg en liten hjerteknuser jeg aldri har møtt før, en svart og hvit katt som jeg tror bor to blokker bortenfor meg. når jeg kom gående på fortauet kom den løpende bort til meg, så jeg koste litt med den. den var veldig fasinert av trillebaggen m in. etter en liten stund begynnte jeg å gå hjemover og da fulgte den selvfølgelig etter, pipende.

da jeg kom til oppgangen min satte jeg meg ned forran døra å koste videre med den, den hadde fulgt etter/ rundt meg hele veien. jeg vet ikke om det var en gutt eller jente men den var veldig sosial og veldig tynn. men ikke sykelig tynn. den hadde veldig tør og slitt pels også så jeg lurer på hva den får å spise.

da jeg gikk inn fulgte den nesten etter meg, men heldigvis ikke. da jeg låste opp døra til leiligheten min satt han inntil oppgangsdøra, stirret trist på meg og mjauet. det var hardt å gå inn....
jeg er ganske sikker på hvor den bor og at den har en eier, den hadde også halsbånd. men det var en ensom katt.

anfall i søvne - mareritt som blir virkelig

jeg får av og til anfall når jeg sover, men skjeldent de er alvorlige. somregel er det gjetting etter drømmer og svetting som er tegnene på at anfallene var ekte ikke bare drøm, noen få ganger fortsetter anfallet etter jeg har våknet.

i dag startet egentlig anfallet før jeg sovnet, men det var ganske mildt (ellers ville jeg ikke ha sovnet)
drømmene mine var fyllt med spark, slag osv... egentlig usystematisk og forvirrende men det er jo ofte drømmer. tilslutt drømte jeg at jeg lå på et hotellrom og sov, i drømmen i drømmen prøvde en kvinne å kvele meg og jeg kjente oksygenmangel i hodet mitt, jeg våknet i drømmen og fant ut at det var t-sjorten min som strammet over halsen som gjorde at jeg ikke fikk puste ordentlig.

dette hotellet jeg var på er der mamma drar på behandlingsreiser, så det er sykepleiere der. jeg skrek frebrilsk etter hjelp andre gangen jeg sovnet og drømte at jeg ble kvalt så det kom folk løpende. jeg var paralysert og uten evne til å komunisere, t-sjorta kvelte meg enda. mamma kom inn og fortalte at jeg var syk og fikk puttet medesin i munnen min. jeg var fortsatt helt paralysert. hun mente jeg måtte stoppe på behandlingen min, men jeg viste det var t-sjorta som var for trang, jeg kunne fortsatt kjenne det og igjen slet jeg med å puste.

så hørte jeg et skrik i virkeligheten og bråvåkknet, senga gjennomvåt av svette, kroppen i intenssmerte av anfall og en katte som hadde fått panikk og vekket meg. sirius er livvakten min.
jeg lå en time i senga helt stille og prøvde å bare takkle anfallet, flere ganger merket jeg at jeg ikke hadde oksygen i lungene. dette er første gang jeg sikkert kan si at anfallene har påvirket pusten min (uten om angst), jeg vet ikke hvorfor eller hvordan. jeg kan ikke helt kjenne hva som skjer. men det føles litt ut som om lungene fortsetter å presse seg sammen etter jeg har pustet ut, slik at jeg får noen sekunder før jeg kaster etter luft.
tidligere har jeg opplevd at de bare ikke vil virke i noen sekunder. men det er vel muskler som styrer lungene også?

etter en time hadde jeg såppas kontroll over kroppen at jeg kunne stå opp og spise litt, og sette meg her. anfallet er her enda, men svakt. de sterkeste smertene er akkurat må i høyere pekefinger og venstere lillefinger. men jeg skal nok ta det veldig med ro i dag.

Karlsrud loppemarked - dramatisk for lille meg

det er ingenting så morsomt som å gå på loppemarked (dette er bare et utrykk for ting man liker veldig godt, tror jeg egentlig vet om morsommere ting). først pleier jeg å se på folket som står i kø og løper inn, de er ganske komiske, lite viste jeg at jeg burde ha hvert en av dem i dag.
jeg startet loppemarkedet som jeg pleier, siden kusina mi skulle ha bokhylle gikk hun med tanta mi for å se på dem. Mamma og en venninne av henne skulle se på salongbord, jeg tok med meg venninna til kusina mi og tok viktigst å komme fort igjennom runden min.

først startet vi på elektronisk for å se om vi fant noen gamle konsoller eller konsoll spill, ingenting, var noen dataspill, men vanskelig å komme til og de fleste var de som har hvert der år etter år.
så gikk vi til brettspillene, veldig viktig avdeling for meg. jeg pleier å kjøpe opp spill og prøve dem ut, eller bare kjøpe opp spill jeg husker fra jeg var liten. med andre ord jeg har en stor brettspill samling.
neste runde var kjøkkenartikkler fordi venninna til kusina mi skulle ha kakeform, de som var der var ikke noe fine, så skal se om jeg finner min ekstra (tror den ligger på kjøleskapet) jeg så også etter cola glass, ingen.
siste stop på rask oversikt runden var blader og dvd`r, de er inne med bøkene så  det er trangt om plassen. jeg gjorde som jeg pleier først gikk igjennom filmene før jeg gikk igjennom bladene. jeg fant mange billy blader jeg ville ha og da jeg så en kasse til full av blader tenkte jeg at dette er mer en jeg burde kjøpe.

det var da det gikk opp for meg, denne sortmalte kassa var jo min, det var ikke tatt ut en kasse med billy blader fra loftboden men to. jeg la alle de bladene jeg skulle kjøpe oppå kassa, dyttet den bort til de som jobbet der og sa den geniale setningen - dere vil ikke tro det, men denne kassen her er egentlig min- de tok det bedre nn forventet og sa jeg måtte prate med sjefen for loppemarkedet. jeg ringte fort opp tanta mi og ba henne hjelpe meg med å finne den personen som leverte de andre tingene til oss. dette var tilfeldigvis sjefen og han ble med oss inn og bekreftet historien min om de stjelte tingene på loftboden. på en måte var det bra at dette var kassa som hadde blitt stående igjen siden jeg hadde malt den selv og derfor kunne kjenne den igjen. desverre var det her samlebladene mine lå og de var nå borte.

men jeg er en ærlig person så jeg fortalte at bladene på toppen ikke var orginalt mine og at jeg skulle kjøpe dem, fikk de (umulig å vite nøyaktig hvor skillen melleom mine og dems blader gikk) og en dvd film for 50 kr. det var en grei deal siden vi ikke kunne telle bladene. selvfølgelig dumt av meg å blande dem, men jeg hadde en form for sammenbrudd panikk i det jeg innså hvilke blader det var.
tanta mi hjalp meg å bære bladene hjem før jeg gikk opp igjen, jeg skulle nok egentlig ha lagt meg, men etter et lite sammenbrudd, redsel, glede, lettelse og veldig mye sinne på meg selv fordi jeg ikke gikk rett å sjekket bladene fant jeg ut at å sove ville være håpløst. alle disse medesinene jeg går på surrer med følelsene mine.

jeg ble med kusina mi og vennninna hennes på jakt etter stoffer til kostyme, så gikk jeg å kjøpte meg ett kakestykke mens jeg ventet på at de skulle hjemmom med bokhylla de hadde kjøpt tidligere. de kom etter hva som føltes som en evighet tilbake og spiste med meg (var hardt å spare kakestykket så lenge) og så gikk vi videre å så på ting. først ett raskt blikk på brettspillene igjen, det endte opp med at jeg kjøpte to spill og venninna til kusina mi karotkortstok, da de skulle gå videre for å se på mere ting til kostymene kjente jeg detjeg hadde vist lenge, anfall, så jeg gikk hjem og la meg.

loppemarked, en sport for de friske

nå er det 20 minutter til loppemarkedet på karlsrud skole starter, 5 minutter siden jeg sto opp. tittet akkurat opp på skolen, køen har ikke dannet seg enda, i hvertfall ikke på denne siden av skolen.
jeg vet ikke hvorfor jeg startet å tenke på det da jeg hentet meg litt frukt fra kjøleskapet, kan ikke spise noe tyngere siden jeg egentlig skal sove nå.
hvordan ville en person i rullestol eller en blind person klart seg på et klassisk oslo loppemarked.

det er ingen steder jeg har opplevd Nordmenn sin selvopptatthet som på loppemarked, selvfølgelig prater jeg ikke om de personene som står å selger, men de mange som teller ned til åpningen og løper inn, de som dytter unna enhver person som kommer i mellom dem og "gevinsten".
selv er jeg egentlig ganske snill, hjelpsom og forsiktig av meg, dette må du ikke være på loppemarked. da ender du opp som en dyttesekk igjennom avdelingene og kommer hjem med ingen ting annet en blåmerker.

jeg har hvert i det moduset en gang, endte med at jeg holdt meg fast i kusina mi. selvfølgelig er jeg fortsatt snill og gjerne hjelpsom på utsiden. men sanheten er at inne i de trange korridorene er det bare å bite tennene sammen og prøve å nå målet sitt. for min del uten å gi noen blåmerker, uten å dytte noen eller slå til dem og uten å være frekk. men man må være konsentrert.

å ta en kakebit ute i sola etter allt stresset pleier å være veldig koselig, men blir ikke noe av i år. tviler på at de kjører gluten fritt, og i hvertfall ikke gluten, egg og soya (og helst melk) fritt.

pizza kveld igjen

enda en fredag betyr enda en pizza kveld :-)
i dag hadde kusinami besøk av en veninne så vi ble 5 personer, vi spiste pizza, så på norske talenter og så nytt på nytt før vi tre jentene stakk ut. de skulle egentlig følge meg hjem, men da vi så de satte opp loppemarkedet som skal være i morgen måtte vi inn å ta en titt. de sperrer jo ikke av området før i morgen ;-)

vi så ikke detaljert på ting, gikk bare raskt igjennom og fikk oversikt, selvfølgelig skal vi være der når det åpner i morgen.

fikk foresten besked av tanta mi om å fortelle hvor utrolig flink og effektiv hun var når hun lette frem billy bladene mine, hadde hvert veldig tungt å se dem der i morgen. gla i deg Ditte, tusen takk.

film: Music and Lyrics

nok en romantisk komedie som følger rettningslinjene for hvordan filmene skal være til punkt og prikke, ikke en film du skal se om du ønsker noen som helst form for overaskelse. humoren i filmen er også ganske godt gjemt for meg, men jeg tror jeg lo en gang. men den kan nok kalles romantisk komedie siden de fjerner det sterke følesesmessige presset som kan komme i drama filmer.

vi følger Alex Fletcher, en tidligere stjerne i et 80 talls rockeband som het pop. karrieren hans går ikke så veldig bra, men en av de store unge sangerne som er hip nå er fan og vil gjerne synge en sang med han, han får tre dager på å lage sangen. han komponerer musikk, men skriver ikke tekster.

andre hovedpersonen er Sophie Fishe, en tidligere forfatterstudent som har blitt hengt ut av professoren sin, hun skyr allt som kan nærme seg å skrive. hun møter Alex fordi hun vanner planter hos han. hennes uvane til å si ting rett ut viser seg å være en styrke da hun fort finner ord som passer inn i sangen til alex.

Alex vil ha henne til å skrive sangen med han, men hun nekter. vi blir med på noen stressende dager der de forelsker seg, møter familie, må se fortiden i øynene og allt annet en romantisk komedie må ha med. det hele avsluttes med en sukkersøt sang.

filmen var avslappende og helt grei, tror jeg holdt på å duppe at ett sekund en gang, men det kan ha hvert fordi jeg var veldig trøtt. den skapte ikke spenning eller forventninger, men en koselig film til å slappe av med. passer bedre hjemme en soffa kveld en på kino

bok: Dead Reckoning - Charlaine Harris

nyeste boka i true blood serien eller southern vampier series som den ble kalt før tv serien dukket opp. Dette er en bok jeg har ventet et helt år på, ulempen med å lese dem så fort. jeg var både fornøyd og skuffet over boka på en gang.

denne boka har to hovedtemaer krigen i mellom erick og victor og sandra pelts sitt raseri mot sookie, samtidig starter nye konflikkter å vise seg og sookie får endelig vite hvorfor hun er telepatisk.

først å fremst elsker jeg sookie stachouse, i hvertfall den som fremstilles i boka. å lese videre om hennes balanse mellom å være "normal" og hennes venner i den overnaturlige verden er spennende. det er alltid en blanding av kjælighet, krig og konflikter i bøkene.

desverre er bøkene blitt som en såpeopera med en episode hvert år, du føler hele tiden at du starter på en historie som ikke fullføres, noe som er riktig siden den historien kan fullføres i neste bok eller 4 bøker senere. hun er flink til å holde tråden igjennom bøkene og historiene, slik at du ikke sitter å tenker hva skjedde nå. det er heller ikke for mye gjentagelser av ting som allerede har skjedd.

jeg hadde virkelig håpet av denne boka skulle handle om konflikten i mellom de overnaturlige og menneskene, de fleste leserne mener at det er en krig på vei. men hun haler ut historien på en måte som egentlig gir deg lyst til å stoppe å lese. dette startet med forrige bok, som jeg sa føltes ut som første kapittel i en bok, denne boka føltes ut som andre.

menjeg kommer sikkert til å glede meg til neste bok også....

 

å flytte inn på eget rom

det er en stor glede å få et helt rom nesten for seg selv, det er jo ikke så ofte mamma er her inne og sirius klarer ikke å plage meg. hele gulvet er varmet opp, så jeg har stor plass til å ligge å dra meg hele dagen.
ønsker jeg å føle meg tryggere enn vanlig kan jeg bare snike meg inn under vasken og ingen klarer å få tak i meg. dette rommet er et paradis, det mangler bare en ting. selskap.

vanligvis behøver jeg bare å strekke litt på meg eller komme med et lite pip så får jeg kos, hver gang mamma paserer meg (eller gjestene hennes) stryker de litt på meg og sier jeg er nydelig. men her inne på badet er det ingen som ser når jeg strekker meg etter oppmerksomhet og ingen som tilfeldigvis går forbi.
mamma sier jeg rett og slett må lære meg å komme ut å hente kos når jeg vil ha, snak om å være egoistisk....

vel nå har mamma satt på bråk inne på badet og stengt døra, kansje jeg kan stjele litt kos nå.....

Luna Felis

film: Orphanjeg har en uvane med å bare se skrekkfilmer midt på natta, er egentlig bare da jeg føler for å se på dem. Men nå er jeg ikke helt sikker på om denne filmen kan kalles en skrekkfilm da.

Orphan handler om en familie på 4. for å komme over tapet av det døfødte siste barnet bestemmer foreldrene seg for å adoptere en jente. de møter Ester og får god kontakt med henne, hun er en utrolig flink, talentfull, høffelig, voksen jente på 9 som mistet sin tidligere adoptivfamilie i en brann. orginalt kommer hun fra russland.

Ester er veldig spessiell og det dukker etter hvert opp sider i henne som ikke er så gode, hun er ofte i nærheten av ulykker og noe er galt med papirene hennes. Mens moren blir nervøs og vil beskytte familien sin tror faren at hun har begynnt å drikke igjen og tar ester sin side. begge barna i familien er for lenge siden truet til stillhet.

men hvem er egentlig ester, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør?

 - filmen er orginalt satt opp som skrekkfilm, men en film der , hvem som er snill og slem fort viser seg, og i midt tilfelle plottet blir avslørt 10 minutter inn i filmen vil jeg ikke kalle dette noe annet en en thriller. du sitter egentlig bare å venter på når de skal avsløre henne og hvor mange hun klarer å ta livet av i løpet av filmen. jeg fikklet litt med ting vedsiden av, men klarte å holde konsentrasjonen igjennom hele filmen, skulle jeg ha gitt den en ett terningkast ville det nok hvert 4.

bok, katter, turer

jeg klarte ikke å la være, jeg måtte begynne på den nye boka mi. ja det gjør både vondt i kroppen og øynene, men jeg koser meg alikevel. når jeg sitter i godstolen kan det hende sirius holder meg med selskap, om jeg sitter ved spisebordet forstyrrer han meg fordi han vil ha oppmerksomhet.

luna har derimot flyttet inn på badet og jeg ser utrolig lite til henne. forflyttingen fra akvariet til baderomsgulvet kan komme av at jeg endelig har fått slått på varmekablene mine, og de virker!!!
det at hun kan ligge under vasken slik at sirius ikke kan nå henne er nok også ett stort pluss.

i dag har jeg hvert ute hele to ganger, første runden var bort på senteret. på veien resirkulerte jeg bokser og glass og ga bort litt tøy, snublet tilfeldigvis over fetteren min på 8 som spillte fotball sammen med andre fra fritidshjemmet, så sto å så litt på han, han er flink.

andre turen ut var til euronics, jeg vurderte sterkt å kjøpe bluethouth til pc`n min, men fant fram til at det kansje er smartere å bare sette opp lapptoppen min som har de innebygd for den ene filen. utrolig vanskelig det skulle være å flytte en musikk fil fra en gammel sony telefon til datan.

natta mi blir nok avsluttet med litt mere lesing før jeg tar med med harvest moon til senga og spiller det til jeg sovner....

første antibiotika uke ferdig

da er første uke på antibiotikakuren over og jeg har sluttet på den ene, i steden for skal jeg nå i tre uker ta bakterieblanding som skal hjelpe magen før jeg begynner på neste runde.
den anre antibiotikan skal jeg gå på hele tiden.

selv om jeg ikke har hoppet opp og løpt maraton merker jeg jo at behandlingen virker, jeg klarer forsiktig å gå turer igjen og innimellom gjøre litt husarbeid. spennende å se hvordan hele kuren på to mnd påvirker meg.
var på apoteket med alle reseptene i dag, det ble en del. jeg er glad jeg kan overlate de til dem, så slipper jeg det styret også.

 

bytur

da var enda en shopping dag med kusina mi avrundet, som vanlig endte den med at jeg måtte rett hjem å legge meg, men jeg klager ikke.
det å gå i byen har virkelig blitt en mental utfordring siden jeg nesten ikke kan spise noe du får kjøpt ferdilaget. så lengere turer er så å si utelukket bare grunnet det.

vi fikk en taxi sjofør jeg har hatt tre ganger før, han startet sam vanlig turen med å spørre om vi ikke skal på kino. den taxi turen ned til saga kino for flere år siden har nok satt seg i minnet.
han stoppet som vanlig utenfor oslo s og vi startet turen vår på outland.

her skulle jeg egentlig ha to bøker og et tegneserie hefte, men de hadde ikke den ene boka inne. skuffet. men den som var viktigst hadde de tatt inn og det viste jeg de kom til å gjøre. Charlain Harris - Dead reckoning, denne har jeg ventet på et år. tegneserie heftet var zits 14, litt usikker på om jeg har denne fra før, men innstinktet mitt sa nei, så jeg kjøpte den.

etter outland plaserte jeg kusina mi på gamestop mens jeg gikk inn på lush, dette fordi butikken virkelig lukter ille og at hun skulle slippe den, etter en balsam og ansiktsmaske tittet jeg videre på gamestop sammen med henne.
her kjøpte vi oss et brukt ps2 spill, puzzle quest.

 kusina mi stak en tur innom kaffebrenneriet, jeg ventet utenfor siden slike steder nå har blitt ren tortur for meg, så gikk vi opp på jobben til mamma og sa hei før vi kastet oss i en taxi å kjørte hjem. hjemturen ble hovedsaklig brukt til å prate om hvem som skulle ha hvilke konsoller osv... vi var ganske enige begge to jeg spiller på wii hun på xbox360...

 

planer for i morgen

i morgen har jeg planer om å reise ned til byen sammen med kusina mi, vi skal på outland og på lush, og da stikker vi sikkert hodet innom gamestop på veien også.

hovedsaklig er planen min å kjøpe tre bøker, et zits hefte og litt balsam. håper veldig at jeg klarer å holde meg innenfor dette. men siden jeg må stå opp til avtalt tid i morgen, tror jeg at det er på tide å legge seg nå.
pleier jo å spille en times tid på senga også ;-)

nighty night

Claudia vant topmodel

jeg satt faktisk i spenning mens jeg ventet på å se hvem som ble norges top model, jeg har fulgt med fra starten av og da min første favoritt ble stemt ut begynte jeg å heie på Claudia. rett og slett fordi jeg synes hun er utrolig vakker og hun skilte seg så veldig ut. det siste bildet var utrolig vakkert...

mini ps1

kusina mi klarte å finne en mine ps1 konsoll på loppemarked, nå starter søket om å finne ut så mye som mulig om den + kansje finne en strømledning så vi får testet om den virker.
desverre fulgte det ikke med noen spill men konsollen, men det var kontroll og minnebrikke.


Billy tilbake

satt å så på SVU på tv`n da telefonen min ringte, det var kusina mi som fortalte at hun akkurat hadde fått en kasse med Billy blader og en koffert på døra. hun skulle tøye ut så jeg rakk så vidt å rope, er på vei!!! før hun la på telefonen.
sirius så på med store øyner mens det meste av elektronik ble slått av i lynhastighet og jeg forsvant ut av døra.

heldigvis hadde jeg hvert smart nok til å gripe med meg stokken i hastverket for når jeg hadde kommet halveis minnet kroppen meg om at jeg hadde satt meg godt til rette forran tv`n fordi jeg hadde vondt. men gleden av å få bladene mine tilbake var drivkraft nok.

når jeg kom inn til kusina mi kastet jeg meg bare ned på gulvet og begynte å gå igjennom bladene, hvert blad gjorde meg lykkelig. egentlig ganske rart å tenke på at det finnes så mye glede i noen blader, men tror mye har med måten de forsvant på. etter å ha tatt opp hvert enkelt blad pakket jeg dem sammen igjen og kusina mi bærte dem ned i kjelleren dems (de har lås på boden) der skal de ligge til jeg får flyttet dem opp på loftet mitt (også lås på)

å feire død

jeg våknet ganske sent i dag og satte meg som vanlig til å lese nyhetene, først trodde jeg ikke det jeg leste. bin laden død, men etter som jeg kom meg igjennom fler og fler nettaviser viser det seg at dette kan være en reel nyhet. for meg er saken klar, han er død, ferdig med det. men når jeg leser i avisene om hvordan folk feirer i gatene, jubelen og stoltheten blir jeg litt rystet.

jeg forsvarer for all del ikke bin laden, men jeg er i mot henrettelser, noe som helt klart har skjed her. men jeg klarer ikke å se gleden i at enda et liv er tapt. 11 september jublet folk i gatene i muslimske land, vi var rystet over at de kunne oppføre seg slik over noe så tragisk. Når allt kommer til allt er vi ikke noe bedre selv.

de jubler ikke over at faren er over, jeg vil si stikk motsatt. de jubler ikke over at en krig er over, de jubler ikke over fred, de jubler over henrettelsen av en enkelt person. mange vil sikkert si han fortjente det, selv tror jeg å drepe han var feil. for hans folk kan de nå ha gjort han udødelig, en martyr som dør for folket sitt og vi kan ha gitt han den æren han ønsket.

 

hageparsell

i dag samlet jeg alle kreftene jeg hadde for å gå bort til hageparsellen og se hvordan ting sto til der, desverre ser det ut til at det er mye jobb og lite energi. målet mitt er å få såd kamilleblomstene jeg har kjøpt, men starter nok med å redde bærbuskene mine.

de felste andre brukerne har kommet godt i gang og en familie satt faktisk og grillet der inne, veldig koselig. noen har tatt seg friheten til å sette på vannen og hugge ned noen trær. vi er ikke helt sikkre på hvem som gjør dette, men denne gangen har de ikke gjort noen skade (det gjorde de i fjor)

så da var det å samle opp litt krefter så man får jobbet litt + håpe på at oslo kommune kan komme og drepe tromsepalmene hos oss snart...

harvest moon - animal parade

dette er et spill du spiller en og en dag av gangen (i spillet), det er ikke bare spilletiden som går tregt, men legger du til all lodingen som dukker opp kan du godt sette av en time for å spille en dag. selv harjeg kommet til dag 15 og har to av seks bjeller på plass.

må innrømme at jeg gleder meg til ny nintendo konsoll for allt tatt til betrakning er wii kjempe dårlig. eneste pluss med dem er at man kan spille/ kjøpe gamle nintendo spill på dem.

kansje jeg tar en dag til på spillet før jeg legger meg, må bare ha litt pause...

Nintendo skuffet over 3DS-salget

nintendo 3ds selger ikke som forventet og nintendo prøver å gjøre om strategien for å få solgt mer. jeg har to råd til nintendo få spennende og aktuelle spill ut på markedet og tenk litt på prisen.

det er frustrerende å sitte med en maskin til 2500 kr som man ikke har spill til. prisen gjør også at 3ds ikke er den ultimate barnekonsollen, det er morsome funksjoner man kan utnytte ved å gå ut med 3ds. men jeg regner med at de fleste foreldre som kjøper konsollen til barna sine vil at de skal holde den inne.

barn ødelegger ting fort og 2500 er et stort hopp fra 1100 (dsi)

selv er jeg fornøyd med min 3ds, jeg har nesten ikke spillt på den men har hatt den med på noen turer. ikke møtt på eneneste annen som har 3ds på turene da... skuffende...

borte bra, hjemme best

i natt lå jeg å tenkte på hva jeg savnet mest med leiligheten min når jeg var borte, mest tenkte jeg nok på dette fordi jeg pleier å savne senga, putene og dyna mi utrolig mye. jeg sover ikke så veldig godt andre steder, men å legge seg hjemme føles ofte som å klatre inn i en sky. pleier å si at dette er fordi jeg er så sliten...

men så fort tanken var ordentlig ute av hodet måtte jeg innse at det finnes noe jeg savner enda mer enn senga mi, noe jeg savner så mye at det gjør vondt og jeg bare vil hjem igjen. selvfølgelig er dette kattene mine.
når jeg er borte ser jeg instinktvis etter det, hopper ut av dører så de ikke skal stikke av osv... men når jeg legger meg og det ikkekommer en katt å koser med meg føler jeg meg rett og slett ensom.

uten om kattene og senga mi er det datamaskinen som må havne på den listen, så enkelt sagt så er mitt hjem der datamaskinen, senga og kattene mine er...

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin