hits

april 2015

film: Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015) Poster

Hva passer vel bedre når man føler seg sliten, tung og følelsesløs. Jo en relativ rask film med lite følelser og mye knusing. Og nei jeg syntes ikke filmen var dårlig, i dag rett og slett elsket jeg den. Den var akkurat det jeg trengte og så forutsigbar på de fleste komiske linjene at jeg kunne si dem før de kom. Og du forsto ganske tidlig at det ikke var tilfeldig, de var lagt inn slik med vilje.

Gode gamle helter som gjør menneskelige feil, kjærlighet som ikke passer inn og tvillingsøsken som er fylt av hevn og ønsker rettferdighet for alle mennesker. Jeg likte forresten tvillingene veldig godt.

 

Jeg kunne nok ha sett filmen om igjen, den var underholdende.

 

det tyngste jeg har gjort på lenge

I dag returnerte jeg art stand billetten min til desu. De som kjenner meg vet at jeg har elsket desu i mange år, men de gangene jeg har hatt kontakt med dem har gjort meg utrygg.

Det var veldig hardt for meg å se igjennom øynene på den svindelen av en konkurranse de hadde i fjor. Jeg brukte mye tid på den, men på slutten av dagen trakk de ingen vinner. Jeg gikk inn og sjekket og så at det var ingen tvil om at jeg vant, jeg hadde 56 bilder og andreplass hadde 4, så de må ha diskvalifisert 53 bilder for at jeg skulle tape. Enda når jeg kontaktet dem sa de at det var kåret en vinner og at denne var kontaktet. Jeg spurte om hvordan de hadde kommet frem til vinneren, men fikk ikke noe svar.

Men jeg bet tennene sammen fordi en liten ting skulle ikke ødelegge det jeg elsket mest å gjøre. Men så kom desucon fantasy og deres plutselige strenge regler og truende oppførsel. Dagen som ble ødelagt og min klage jeg aldri fikk svar på.

Nå tar jeg kontakt med dem igjen og prøver å møte alle deres ønsker om bekreftelser og vilkår, men jeg møter visst ikke et de ikke har skrevet opp. Når jeg prøver å møte deres krav får jeg sinte og sårende meldinger tilbake og ingen svar på spørsmålet mitt.  Jeg er ikke tankeleser, jeg kan ikke lese hvilke krav dere tenker på for dere selv.

Så nå klarer jeg ikke mer, jeg har ikke mer tillit å gi. Dere ødela det hele for meg. Og kan jeg ikke være trygg der vil jeg bare gå rett i anfall, så nå er det slutt.

Selv om jeg gråter nå skal det gå greit, jeg kan være nerd på egenhånd jeg. Som med alt annet, det er her vi asbergere er dømt til å være.

 

Bye bye desucon

Storytel

Reklame | Trybe

Jeg har fått prøve tjenesten storytel i 30 dager igjennom Likenshare. Senere har jeg funnet ut at denne kampanjen kan man kaste seg på om man er med i enkelte bokklubber også. Ellers kan man teste ut tjenesten i 14 dager gratis.

Storytel.no er en tjeneste hvor du betaler en sum i måneden og da får tilgang til alle lyd og e-bøker de har. De har bøker på Norsk, Engelsk og Svensk og du kan lete igjennom bøkene etter språk, sjanger eller bare søke på navn.

Når du er medlem har du mulighet til å laste ned 5 bøker om gangen som er tilgjengelig på offline modus. Dette fungerer bra, men vær klar over at om du sier opp abonnementet og det går ut, mister du tilgang til alle bøkene også de i offline modus, det har ingen betydning om du er midt i en bok. Man kan selvfølgelig gå rundt dette ved å laste ned bøkene og slå av nett tilgangen, men hvor mange har en ekstra smart telefon eller pad de kan slå av nettet på i lengre tid.
Du kan høre på bøkene igjennom nettsiden deres (da er det ingen offline modus) eller med en smarttelefon/ pad. har du ikke smarttelefon eller pad vil jeg virkelig ikke anbefale tjenesten.

Jeg var ganske overasket over utvalget av bøker å høre på og koste meg med å lete frem bøker jeg skulle høre på den frie måneden min. jeg satt til og med opp en liste her på bloggen over hvilke bøker jeg skulle prøve å komme meg igjennom. Jeg må innrømme at jeg ikke kom meg igjennom alle, men fikk med meg 7 bøker. Ja jeg hører mye på lydbok?

 Men selv om jeg synes utvalget var bra og app fungerte som den skulle, er ikke dette en tjeneste for meg. 169 kr måneden er faktisk ikke så ille for tjenesten, med tanke på hvor mye en lydbok kan koste. Men Siden jeg er medlem i NLB og får låne de fleste gratis igjennom der, er det ikke et stort nok utvalg til å betale ekstra for. Kanskje de kan gå inn i et samarbeid med NLB slik at vi brukere der kan få tilgang til dem billigere, for NLB er ikke veldig gode på engelsk fantasy. 

Loppe lørdag 25.04.15

Denne lørdagen var det ingen tvil, jeg skulle på loppemarked og jeg skulle være der når det åpnet. Med andre ord jeg sto opp 30 minutter før, gikk ut 3 minutter før det åpnet og enda ventet et helt minutt før jeg slapp inn.

Denne gangen gjorde jeg en forandring i rutinen min og gikk til elektronisk og dataspill først. Det var allerede fult av barn og samlere der. Men jeg fikk sett igjennom noen ting og fant meg 3 ps3 spill og et psp spill. Psp spillet var mest for at jeg skal ha noe spill til konsollen min son er lovlige ?
 tilsammen kom det på 170 kr, ingen rabatter første dagen sa de til alle så jeg prøvde ikke engang.Siden det regnet var det greiest å bare følge gangene nedover, så neste stopp var glass og finlopper. Her sto det 5 OL colaglass fra 2004 med armbåndene på, dette er sjeldent så jeg måtte kjøpe en av hver farge. Når jeg fortalte mamma som jeg møtte der inne at jeg hadde funnet cola glass jeg ikke hadde, trodde hun nesten ikke på meg. De tror nok at nå må jeg da ha alle snart. 10 kr glasset etter min sjokkerte reaksjon på 30 kr glasset. Vanligvis ville jeg si at å ta mer enn 5 kr for et cola glass er for mye, men disse var med armbåndene.På ting og tang avdelingen fant jeg ting og tang å male på. 50 kr for alt.Inne på bokavdelingen kastet jeg meg først over billy bladene, jeg har endelig funnet igjen listen min over blader jeg mangler. 3 stk er ikke dårlig. Jeg plukket også med meg 3 billy Pocket fordi jeg ikke har kontroll over hvem jeg har. Fant to strikke bøker i hobby avdelingen og siden jeg sliter så å utvikle meg videre tok jeg med dem. Så gikk jeg igjennom dvd filmene for å se om det var noen forseglede perler til julekalenderen min, og her er det mange som har kjøpt filmer og aldri sett dem. 200 kr for alt.Som sagt regnet det og da jeg skulle se over brettspillene (som er hvor jeg pleier å starte) ville han ikke la oss se på dem lengre fordi de sto ute med presenninger og ble fuktige om noen løftet på presenningene for å se hva som var der. Så ikke på sport avdelingen siden den var ute.

fryktelig dag for sirius

Det var en fryktelig natt og morgen for meg. Hver gang jeg snudde på meg og så Sirius ligge tett inntil meg å sove, tenkte jeg på hva jeg skulle gjøre om noen få timer og at han lå der og ante fred og ingen fare. Det var ikke så veldig stor fare egentlig, men jeg vet hvor mye han hater å kjøre bil og at han hater dyrlegen enda mer.

Jeg kom meg opp klokken 7 og kjørte en rask tur på senteret for å ta ut drosje penger. Klokken 8 var det å levere Sirius på Ensjø. Han gikk rett inn i reise buret og holdt seg i ro helt til bilen startet å kjøre, da startet pipekonserten også. 

Vi kom oss frem og han var stille og nysgjerrig på hundene som bråket så veldig mens vi ventet. Dyrepleierne kom og koste med han og sa at han var nydelig. Noe som varmet hjertet mitt veldig, for de fleste ser bare luna og ser ikke hvor vakker han er. De tok med seg han og jeg dro hjem igjen. Hjemme var det en nervøs jente som hadde vært alene hjemme for første gang.

Jeg la meg igjen og hadde nesten sovnet da de ringte og lurte på telefonnummeret til dyrlegen jeg hadde hatt før. Jeg fikk søvnig gitt dem det og da jeg nok en gang nesten hadde sovnet igjen ringte de på nytt. Sirius hadde vist klikket helt i det jeg gikk ut av døra og han var umulig å håndtere, de måtte dope han ned. Alle undersøkelsene ville komme på ca 8000 kr. Det var ikke så mye annet å si en greit.

Klokken 16.00 ringte de tilbake og kunne fortelle meg at Sirius virket frisk. Overvektig og kanskje noe proteiner i urinen, men ellers ingen ting å være livredd for. Jeg reiste ned og hentet han. Jeg hadde litt lyst å spørre dem om jeg skulle være med inn å hente han om de trengte hjelp, men han lå vist i reise buret sitt hele tiden. Det var ingen tvil om at han hadde det forferdelig. Buret stinket så ille at jeg slet med kvalme på turen hjem. Han skrek og det skummet ut av munnen på han. Han var visst kvalm etter bedøvelsen og dyrlegen hadde ikke klart å gi han anti kvalme medisiner. (ja jeg ringte og spurte dem)

Det var skrik helt til jeg satte han ned utenfor inngangsdøra mi og skulle låse opp, da var det som om jeg kunne høre at han pustet ut og han slapp ut av buret så fort vi var innenfor døra. Jeg tok med en gang å fjernet underlaget av buret som var fullt av urin og avføring og tok det ut i søppelkassa. Resten av kvelden har han fått gå rundt som han vill og være i fred. Han kommer innimellom å koser litt med meg før han går og legger seg i et hjørne igjen.

 

Det er godt med ro og kjærlighet når man har hatt en hard dag. 
hage tid

Det var avtalt at Caroline skulle komme og hjelpe meg i gang med parsellen i dag. Så det var ganske fint at godværet holdt seg.

Når vi kom frem så det ut som et håpløst prosjekt. Og jeg innrømmet at hadde jeg ikke gjort dette så mange ganger før ville jeg ha gitt opp. Caroline innrømmet at det var fult mulig hun også bare hadde gitt seg om hun var alene, for hun hadde ikke vist hvor hun skulle begynne.

Heldigvis viste jeg at så fort vi fikk raket opp alle de døde bladene fra høsten og det døde gresset, ville ting se mye lysere ut. Da kom det frem at det hadde vært gravd der før og jobben ble fort mentalt lettere. Det er fint å se at man kommer videre med arbeidet og at det er mulig å komme i mål.

Jeg raket først over med vanlig rake og så rensket Caroline opp i alle gresstuene som hadde kommet opp. Etter hvert flyttet jeg meg over til bærbuskene og fikk klipt vekk det meste av bjørnebærplanta og fjernet døde rester av bringebærplantene. Så nå kan du faktisk se en stor solbærbusk der, den ingen viste at eksisterte fordi den var inngrodd av andre buske vekster.

 

Vi ble langt fra ferdig, men fikk jobbet en god del. Var litt skuffet over at vi ikke tok før bilder så dere virkelig kunne se alt arbeide vi hadde gjort. I dag var jeg smart nok til å ha på meg solhatt, så ingen hodepine.


bye bye cola light

Jeg glemte ikke bloggen i går, jeg fikk bare akutt hodepine og måtte legge meg. Det viste seg at det å slutte å drikke cola light på en dag var en dårlig ide. Jeg har jo drukket minst en flaske dagen i mange år. Om ikke noe annet skulle jeg ha tatt meg en kopp te.

 

Først trodde jeg at hodepinen kom av at jeg hadde fått solstikk. Jeg tåler nemlig ikke å sitte i sola uten beskyttelse på hodet. Men etter som den ble verre og verre fryktet jeg anfall. Det med koffein abstinenser var egentlig ganske beroligende. Det var nok på vei til å trigge et helvete til anfall, men ett glass cola light og 13 timer søvn fikset det.

 Nå tenker du sikkert: hvorfor slik brå slutt? 
svaret er enkelt. Aspartam. Jeg leste en artikkel i helga om mulige effekter av søtningsstoffet og en av dem var anfall. Med min fare for anfall må jeg passe på alle mulige triggere og om å ikke drikke light produkter kan stoppe noen av anfallene, er jeg mer enn villig til å prøve. min siste flaske med cola light på lenge... måtte jo drikke opp det jeg hadde. 

du skal ikke sove bort sommernatta

Eller i mitt tilfelle, du skal ikke sove bort sommer dagen. For det var det jeg gjorde i går. Jeg fikk med meg litt av sola da jeg både gikk en liten tur og kjørte bort til mormor for middag (og insisterte på å spise den ute) men før jeg visste ordet av det, lå jeg i senga igjen og tenkte, NEI, jeg har glemt bloggen og dagens sang. Fornuftig nok valgte jeg å ikke stå opp å ordne det da det bare er en grunn til at jeg sover så mye, jeg trenger det.

 

I dag hadde jeg legetime 11.30 og sto opp, satt og ventet på legekontoret. Så satt jeg og ventet på apoteket før jeg dro hjem igjen med anfall og sov litt til. Klokken 17.00 kom assistenten min og det ble husarbeid og lite sol. Alt jeg har lyst til å gjøre nå er å legge meg igjen, jeg er virkelig trøtt. Men jeg har latt veranda døra stå oppe det siste døgnet og kattene mine forteller meg at der er kjempe fint der ute, jeg får ta dem på ordet.

Bok: Shift (Silo 2) - Hugh Howey

Etter at vi har blitt kjent med silo 18 i boka wool, er det greit å få med seg historien om hvordan det hele startet.

Første del av boka følger Donald som akkurat har blitt valgt inn som kongressmann og hans merkelige oppgave om å designe en nød bygning som går nedover i jorda, istedenfor oppover. Samtidig hopper vi frem i tid og møter han igjen når han vekkes opp av is dvalen og skal gjennomføre sitt første skift på Silo 1. Vi lærer litt om hvordan de har tenkt at Silo 1 skal fungere og undergangen av silo 12.

I andre del av boka blir Donald vekket opp etter 100 år. Det er krise i silo 18 og de trenger hjelp til å forstå hvorfor. Mysteriet om hvorfor han husker når andre ikke gjør det blir også tatt opp. Dette er opprøret som var 150 år før den historien vi møtte i bok 1.

I tredde del av boka har det gått 150 år og han blir vekket fordi en av renserne fra silo 18 har forsvunnet ut av rekkevidde. Donald blir kastet inn i en uventet rolle og lærer seg skremmende ting om den verdenen han har skapt. Samtidig føller vi fallet av Silo 17 og Jimmy (Solo) sin historie frem til han blir oppdaget i bok 1.

 

På en måte er det trist at dette er stor bøker, for jeg sliter med å komme meg i seng. Men på en annen måte er det trist at de ikke er lengre fordi de slutter. Men jeg har en bok til i serien jeg gleder meg til å starte på og det er skrevet flere bøker av andre forfattere som har fått lov å bruke denne settingen og de gjenværende siloene. 

17306293

bilde fra goodreads

test av Purina One

Reklame | Trybe

Jeg syntes det var Ganske morsomt å få teste kattemat igjennom Likenshare, men jeg matte bare le når prøven kom. Den lille posen skulle la meg få et innblikk i hva kattene mine tenkte om produktet?
Men det viste seg at ikke ble noe problem allikevel, for jeg fylte opp den vanlige maten og den nye i hver sin skål og lot kattene velge hvem de ville ha. Dette er en uke senere (jeg fylte opp den andre katteskålen når den gikk tom)

 

Den hvite er den vanlige og den i sølv er den nye. De hadde ikke flyttet på bitene en gang. Så kattene sin tale var helt klar. Nei takk. 

*sponset innlegg* 

Bok: Survival (Alpha Force 1) - Chris Ryan

Hva kan jeg si, jeg elsker bøker som handler om å overleve på øde øyer. Dette er første bok i en serie for barn som skal følge tenåringene vi møter i denne boka. Jeg tror nok ikke at jeg vil lese resten av serien, men jeg koste meg med denne lille fortellingen.
for kort var den, litt over to timers lydbok.
En gruppe ungdommer som ikke klarer å samarbeide havner på en øde øy for å lære de andre sine styrker og svakheter. Naturlige trusler og moderne pirater gjør det å overleve ekstra vanskelig, men om de klarer å jobbe sammen vil de klare seg.
jeg får ønske heltene i boka lykke til videre i deres oppgave om å redde verden fra seg selv og takke for overlevningstips på tropiske øyer (noe jeg trenger her i Norge) 

984133

2 drager og en lue

Er vel nede på ca 3 timer pr drage. Noe som betyr at jeg klarer å få ferdig en i løpet av dagen. Lua har jeg holdt på med en stund, bare tatt noen runder i mellom perlearbeidet.


drager 13.04.15

Ikke helt fått taket på vingene enda, det blir forskjellige på hver eneste drage. Litt på grunn av små perler og litt fordi det originale mønsteret ikke fungerer for meg.  Lurer også på om jeg skal flytte på vingene eller gjøre dem større. Lage litt bedre balanse
loppe dag

Planen var egentlig å møte opp når det første startet og se hva jeg orket etter det, men når vekkerklokka gikk forsto jeg fort at dette bare var en drøm. Jeg lå en stund i senga og prøvde å få kontroll og sto til og med opp. Men konkluderte fort med at det ville være livsfarlig for meg å kjøre ut når jeg var så borte. Så jeg la meg igjen.

 

Men når jeg tilslutt våknet fikk jeg tatt meg en tur bort på to av de. Ekeberg og Høyenhall. Men kanskje jeg skulle ha holdt meg hjemme for jeg hadde flere black out og klarte å kjøre meg fast på Ekeberg. Det er første gang jeg har kommet over en sti stolen ikke klarer. Men en koselig dame med hund passerte og så jeg slet og hjalp meg fri. Den krigen med stolen tok resten av kreftene mine.


Bok: Wool - Hugh Howey

Det er egentlig ganske forfriskende å lese en apokalypse bok uten zombier eller vampyrer. Menneskene er helt klart i stand til å ødelegge verden helt alene.
Jeg er ikke helt sikker på hvor lenge det er siden at jorden ble u bolig, men det er noe alle vet, at luften utenfor veggene er giftig og at verden er øde og forlatt.
For de inne i siloen er dette deres verden, litt over 150 etasjer under bakken, men befolkningskontroll og en stor skrekk for å nevne verden utenfor, for ønsker du deg ut, ja da får du komme ut.

Boken består av 5 fortellinger som henger sammen. Det er 150 år siden siste krangel om makta. Og 150 år er vel alt for lenge for mennesker å leve i fred?

 

Jeg likte boken fra starten av, men ble mer og mer hektet etter som historiene fortsatte. Gleder meg til fortsettelsen, må bare lese starten først.

13453029
bilde fra goodreads

vår

I dag hadde jeg bpa på besøk og mens hun støvsugde forsvant jeg ut i sola. Jeg satt på benken på enden av blokka og solte meg en litenstund før jeg gikk inn igjen. Når jeg kom inn sa jeg at det var nesten som på en sommer dag, for ja så kaldt kan det være enkelte dager på sommeren. Det var ment som en positiv følelse om dagen i dag, men den sa vel egentlig mer om den tradisjonelle norske sommeren.

Etter at vi hadde ryddet en del og hun hadde dratt, bestemte jeg meg for å ta en liten kjøretur. Planen var å kjøre bort til lysløypa og gå inn til hvitveisene og plukke noen for mamma. Men når jeg først hadde kommet meg inn i det som føltes som skogen, ville jeg ikke ut igjen. Jeg plukket noen blomster og tok bilde av humlene som fløy rundt. Dessverre rakk jeg ikke å ta bilde av sommerfuglen.

Jeg gikk tilbake til stolen min og kjørte inn lysløypa. Det var en veldig koselig og spennende tur jeg ikke kommer til å ta igjen. Jeg har funnet Lambertseter sin egne berg og dalbane og jeg kan helt klart se at det kan være morsomt å sykle eller tenke på å kjøre den med slik firehjuling. Min firehjuling går ikke fortere enn 10 km i timen og det var sjeldent jeg holdt så høyt tempo. Det er en rullestol og ikke offroader og selv om det var skummelt, var det veldig moro. Jeg konkluderte med at det gikk bra fordi det var første gang jeg kjørte der, og jeg har ingen planer om å gjøre det igjen.

 

Men jeg har hatt en kjempe fin dag og sett mange insekter og hunder. Jeg stoppet hver gang jeg passerte en hund på tur fordi stolen bråkte slik på det underlaget og jeg ville ikke skremme dem. Ja man burde ta hensyn til folk i rullestol, men kjører man rullestolen inn på en skogsti, kan man ta hensyn til dyrene mener jeg. 

pokemon sapphire blue oppdatering

Fanget pokemon 23:
sett: 39
tatt to gym
spilt 25:17
startet 11/28/2014
3ds friendcode: 4081- 5555 - 9043 

Fanget Pokémon:
007 ? Mudkip ( start pokemon)
010 ? Poochyena
012 ? Zigzagoon
014 ? Wrumple
019 ? Lotad
025 ? Taillow
027 ? Wingull
035 ? Shroomish
037 ? Slakoth
046 ? Whismur
049 ? Makuhita
053 ? Magikarp
058 ? Geodude
063 ? Skitty
199 ? Beldum (Mgift)
??? ? Serperior (Mgift)
??? ? Emboar (Mgift)
??? ? Samurott (Mgift)

Poochyena artwork by Ken Sugimori

 

Utviklet pokemon:
007 ? Mudkip utviklet seg til 008 - Marshtomp
012 ? Zigzagoon utviklet seg til 013 Linoone
014 ? Wrumple  utviklet seg til 017 ? Cascoon
017 ? Cascoon utviklet seg til 018 ? Dustox
019 ? Lotad utviklet seg til 020 ? Lombre
025 ? Taillow utviklet seg til 026 ? Swellow
037 ? Slakoth utviklet seg til 038 ? Vigoroth
046 ? Whismur utviklet seg til 047 ? Loudred

Lombre artwork by Ken Sugimori

dyrlegen på besøk

I natt satt jeg og så på muligheter for å få dyrlege hjem istedenfor stresset med å dra ut og etter å ha sendt en mail, fikk jeg time på dagen.

Kattene mine har ikke vært på undersøkelse på flere år fordi de har virket helt friske og det har vært for mye styr med panikken til Luna felis. Faren for at et dyrlege besøk ville gjøre mer skade enn ytte var en stor faktor.

Men den siste tiden har jeg kommet over flere og flere sjokkerende oppdagelser med Sirius og jeg bestemte meg for at nå var tiden inne for en kontroll.
Sirius har gått ned 2 kg i vekt, har en klump inne i hoften, lårene er redusert kraftig i størrelse og styrke og har sluttet og ville hoppe på ting. I tillegg oppdaget veterinæren at han bevege seg feil når han gikk.

Men selv med disse varsel lampene virker han fortsatt som en sunn og glad katt. Vi ble enige om å gi han noe for ømme ledd siden han har blitt gammel. Dette kan forklare mye av problemene, men vi skal allikevel ta blod og urin prøve for å utelukke andre grunner til vekttapet.

Luna var helt frisk og det er alltid like koselig når noen stopper sjokkert å må kommentere på hvor vakker hun er. Hadde hun vært litt tryggere av seg skulle hun ha vært en utstillings katt.

 

Begge katter er nå vaksinert og jeg har fått ormkurer å gi dem. De taklet besøket overraskende bra.


Svar på påskequiz/kalender/nøtter 06.04.15

Aftenposten (registrer deg og få spørsmål på mail)
spørsmål: Hvilken kvinnelig journalist fikk tildelt den store journalistprisen i 2014?
svar: Kristin Solberg

Bolina
spørsmål: Vi i Bolina har fullstendig dilla på en veggtrend akkurat nå. Hvilken?
svar: Vevede veggtepper

Cloetta
spørsmål: Hvilken smak er det i den blå Pops-posen?
svar: SeaSalt

Filmweb
spørsmål 1: Hva kalles denne gjengen?
svar: Bøffer
spørsmål 2: Hva heter denne Bøffen?
svar: Oi
spørsmål 3: Jim Parson som har stemmen til Oi er kjent fra hvilken TV-serie?
svar: The Big Bang Theory

Gjerrigknarken (registrering, send inn svarene på mail)
spørsmål 1: Hva liker vi gjerrigknarker aller, aller best?
svar: tror det er et gjette spørsmål: men min favoritt er helt klart :Gratis ting og vareprøver

Joker
spørsmål: Hvilket kjent påskeprodukt ser du utsnitt av her?
svar: Vafler

Norli
spørsmål: I bok 7 i Clue-serien er det første cluet ordet "Riverton" som står skrevet.....hvor?
svar: På kasselokket

Ordnett:
spørsmål: I dag foregår det en helt spesiell tradisjon i hagen til Det hvite hus i Washington D.C. Hvilken tradisjon er dette?
svar: Eggrulling

Stenaline
spørsmål: Stena Line er et av verdens største ferjeselskaper. Hvor mange fartøy har Stena Line i trafikk?
svar: 35 fartøy

 

Telenorbutikken
spørsmål: Hvilke farger finnes Sao Paulo sportsarmbånd i?
svar: Gul, sort, rosa, oransje, turkis

Svar på påskequiz/kalender/nøtter 05.04.15

Aftenposten (registrer deg og få spørsmål på mail)
spørsmål: Hva er Magasin+?
svar: Alle Aftenposten Forlag sine magasiner samlet i en app

Bolina
spørsmål: Hva heter den populære etasje-hyllen til Bruka Design?
svar: Labyrint"

Cloetta
spørsmål: Hva heter eggene i pose som Cloetta har til påske?
svar: Dragéegg

Filmweb
spørsmål 1: Hvem spiller IKKE i filmen?
svar: Liza Minnelli
spørsmål 2: I hvilket år kom "The Best Exotic Marigold Hotel" ut?
svar: I 2011
spørsmål 3: Hvor mange Golden Globe-nominasjoner fikk filmen?
svar: To

Gjerrigknarken (registrering, send inn svarene på mail)
spørsmål 1: Hva kaller jeg nyhetsbrevet som sendes ut søndager?
svar: Gjerrigknarkens Menighetsblad

Joker
spørsmål: Hvilket kjent påskeprodukt ser du utsnitt av her?
svar: Kvikk-Lunsj

Norli
spørsmål: "Blod på snø" ble vurdert utgitt under et annet forfatternavn enn Jo Nesbø. Hvilket?
svar: Tom Johansen

Ordnett:
spørsmål: I Australia er haren ikke populær, fordi den ødelegger avlingene. Hvilket dyr byttet de ut påskeharen med?
svar: Påskepunghare (Bilbie)

Stenaline
spørsmål: Vi har Skagerraks beste scene! 16. og 17. juni spiller Lill-Babs om bord på Stena Saga. Hva heter hun egentlig?
svar: Barbro Margareta Svensson

 

Telenorbutikken
spørsmål: Hva er det vanlig å dele ut på Påskeaften i moderne tid?
svar: Påskeegg fylt med godteri

Svar på påskequiz/kalender/nøtter 04.04.15

Aftenposten (registrer deg og få spørsmål på mail)
spørsmål: Hvem kan bruke tilbudene i A-kortet, Aftenpostens fordelsprogram?
svar: Alle som har et Aftenposten abonnement

Bolina
spørsmål: Hva heter designeren bak City-posterne "My Guide To" og "Monumental Guide"?
svar: David Ehrenstråhle

Cloetta
spørsmål: Hvilken farge har Cloettas påskeskum på posen?
svar: Lilla

Filmweb
spørsmål 1: Hvem har regissert filmen?
svar: Ridley Scott
spørsmål 2: Hvem spiller rollen som Moses?
svar: Christian Bale
spørsmål 3: Hvem spiller Ramses?
svar: Joel Edgerton

Gjerrigknarken (registrering, send inn svarene på mail)
spørsmål 1: Hva er det som ifølge et uttrykk varer helt til påske?
svar: c. jula

Joker
spørsmål: Hvilket kjent påskeprodukt ser du utsnitt av her?
svar: Påskeegg

Norli
spørsmål: I "Elizabeth er borte" møter vi en eldre dame, Maud, som leter etter venninnen sin, Elizabeth. Hvilken lidelse sliter Maud med?
svar: Demens

Ordnett:
spørsmål: Hvem har skrevet bøkene om Sherlock Holmes?
svar: Sir Arthur Conan Doyle

Stenaline
spørsmål: I løpet av ett år spiser hver nordmann i gjennomsnitt ni Kvikk Lunsj-sjokolader. Hvor mange av disse blir spist i påsken?
svar: 3 Kvikk Lunsj

 

Telenorbutikken
spørsmål: Hvor lang er ledningen på Xqisit IE-H20 Stereo headset?
svar: 1,2 meter lang

endelig runnet av dead island

Det er ikke ofte jeg spiller spill til rulleteksten, noe som kan forklare hvorfor jeg er så glad i sims serien, de slutter aldri og derfor blir jeg ikke frustrert. Problemet er ikke at jeg ikke klarer spillene, men at jeg ikke klarer å droppe alle side Quest, oppsamlinger og har en stor uvane å starte på nytt igjen når jeg kommer mot halvveis.
ofte er det fordi det er starten av spillene jeg liker best. Som på lost in blue hvor du leter etter mat, men jeg blir ganske lei av å løpe i labyrinter. I harvest moon spillene blir ting så forutsigbart, men jeg pleier å komme til slutten av historien der da.
i skyrim går jeg og går jeg og har kanskje løst første oppgave i historien.
selvfølgelig blir noen spill for vanskelige å fullføre, men mest fordi jeg ikke har tid eller interessen av å sette meg ordentlig inn i dem. Det er så mange spill og spille og det kommer bare flere og flere.

En av spillene jeg har spilt mest på er dead island, jeg spiller det når jeg er sint. Men denne gangen bestemte jeg meg for at det var idiotisk at jeg ikke viste slutten på spillet og bestemte meg for å fullføre det. Jeg var litt bekymret for den siste delen i spillet hvor man burde være flere, men fant aldri det problemet. Helt ærlig ble jeg overasket da spillet sluttet, for jeg trodde jeg hadde et kapittel igjen. Egentlig burde jeg ikke være så overasket over at det gikk greit, når man har brukt 162 timer i et spill burde man kunne det ganske godt.

 

Uansett nå har jeg flydd min veg med helikopteret og er klar for å kaste meg over alle de andre zombie spillene mine igjen.#Deadisland #game #games #steam #zombie #horror #horrorgame #
survive

Påskeaften på langfredag

Det er slik i vår verden at jobb, delte familier og tid kan gjøre at kalenderen blir vanskelig å få til å gå opp. Denne påsken ble dette løst med å flytte påskeaften fra lørdag til fredag.

Det var en god middag med asparges som forrett og lam til hovedrett. Etter maten jaktet jeg og barna på egg og fant hvert vårt. Så var det kaffe og is og skravling.

Ikke veldig høytidelig, men veldig koselig.


Svar på påskequiz/kalender/nøtter 03.04.2015

Aftenposten (registrer deg og få spørsmål på mail)
spørsmål: Hvem har laget serien Sweatshop, om ungdommer som drar til Kambodsja for å utforske arbeids- og levekårene i tekstilindustrien?
svar:
Aftenposten TV

Bolina
spørsmål:
Hva kjennetegner stilen til Ferm Living?
svar:
Geometriske former

Cloetta
spørsmål: Når ble Fox lansert i Norge?
svar: 1935

Filmweb
spørsmål 1: Hvem spiller Captain Flint?
svar: Toby Stephens
spørsmål 2: Hvilken kanal produserer "Black Sails"?
svar: Starz
spørsmål 3: Hvor mange Emmyer har "Black Sails" vunnet?
svar: To

Gjerrigknarken (registrering, send inn svarene på mail)
spørsmål 1: Hvor lang er Langfredag?
svar: c. akkurat like lang som andre dager

Joker
spørsmål: Hvilket kjent påskeprodukt ser du utsnitt av her?
svar: Egg

Norli
spørsmål: "Alex" er thrilleren som får det til å gå iskaldt nedover ryggen din. Hvor foregår handlingen?
svar:
Paris

Ordnett:
spørsmål: Hvor finner man "den moderne skisportens vugge"?
svar: Morgedal

Stenaline
spørsmål: Hva het Stena Saga fra 1991 ? 1994?
svar: Stena Britannica

 

Telenorbutikken
spørsmål: Hvilket dyr forbindes med utdelingen av påskeegg?
svar: Påskehare

Svar på påskequiz/kalender/nøtter 02.04.15

Aftenposten (registrer deg og få spørsmål på mail)
spørsmål: Kan man lese A-magasinet digitalt?
svar: Ja, du kan lese A-magasinet i appen eAvis for iPad

Bolina
spørsmål: Hvilket av disse merkene er Norsk Design?
svar: Fall Winter Spring Summer

Cloetta
spørsmål: Hva ser du på bildet?
svar: Godt og Blandet

Filmweb
spørsmål 1: Hvor mange sesonger finnes det av The Borgias?
svar: Tre
spørsmål 2: Hvilken skuespiller ble Golden Globe-nominert for serien?
svar: Jeremy Irons
spørsmål 3: I hvilken tidsperiode finner vi renessansen?
svar: 1300-tallet til 1600-tallet

Gjerrigknarken (registrering, send inn svarene på mail)
spørsmål 1: Hvordan vil du beskrive Gjerrigknarken Rune?
svar: b. sparsommelig, men av og til gavmild

Joker
spørsmål: Hvilket kjent påskeprodukt ser du utsnitt av her?
svar: Tulipan

Norli
spørsmål: I "Sannheten og andre løgner" møter vi en utro krimforfatter. Hvem er han utro med?
svar: Redaktøren

Ordnett:
spørsmål: Ski er en populær fritidsaktivitet i påsken, men hva betyr det norrønske ordet skíða som ski stammer fra?
svar: Kløvet trestykke

Stenaline
spørsmål: Hvor mye sparer du hvis du bestiller ferge og hotell i nærheten av LEGOLAND® samtidig?
svar: Jeg sparer 20% på fergen.

Telenorbutikken
spørsmål: Urbanista Rio headset er perfekt til trening, men hvorfor?
svar: De sitter svært godt i øret takket være utskiftbare propper i ulike størrelser, og gir svært god lyd

 

Om du vet om noen quiz i påsken, tips meg gjerne. På listen står allerede bolina (fikk ikke til å virke i dag) haribo? 

Svar på påskequiz/kalender/nøtter 01.04.15

Aftenposten (registrer deg og få spørsmål på mail)
spørsmål: Kan man dele det digitale abonnementet til Aftenposten med familien?
svar: Ja, du kan velge familieabonnement og dele digital tilgang med fire andre i husstanden

Blush:
spørsmål: Hvilken farge er Abilica DumbBells 2x2kg?
svar: Rosa

Bolina
spørsmål: Hvor gamle er vintageteppene "Beni Ourain"?
svar: Ca. 85 år gamle

Cloetta
spørsmål: Hvor mange biter er det i en Center ?
svar: fant jeg ikke svar på, men gjetter 13

Filmweb
spørsmål 1: Fra hvilken filmserie er pingvinene kjent?
svar: Madagaskar-filmene
spørsmål 2: Hvilket yrke har pingvinene?
svar: Spioner
spørsmål 3: Hvilken organisasjon samarbeider pingvinene med?
svar: Nordavinden

Gjerrigknarken (registrering, send inn svarene på mail)
spørsmål 1: Hva heter Gjerrigknarken til fornavn?
svar: Rune

Joker
spørsmål: Kan du gjenkjenne påskeproduktet?
svar: Solbærsaft

Norli
spørsmål: Lars Kepler har gitt oss Hypnotisøren, Paganinikontrakten, Ildvitnet, Sandmannen og nå Stalker. Hvem av disse er IKKE med i Lars Kepler-bøkene?
svar: Sascha Arango

Ordnett:
spørsmål: Hva heter Agatha Christies mest kjente kvinnelige heltinne?
svar: Miss Marple

Stenaline
spørsmål: LEGOLAND® er alltid populært, både for store og små. Hva er årets nyhet i LEGOLAND®
svar: LEGO® X-wing Starfighter

Telenorbutikken
spørsmål: Hvilke farger finnes Xqisit IE-H20 Stereo headset i?
svar: Blå, mint, rosa, sort, hvit, gul, oransje og rød

 

Om du vet om noen quiz i påsken, tips meg gjerne. 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin