hits

april 2014

etsy pakke 2

i dag kom endelig etsy pakke to, her var det hovedsaklig perler av forskjellige steiner. den jeg handlet av sendte også med en ekstra liten gave.
mareritt igjen

Jeg er ikke redd for å fly og hvorfor jeg drømmer om flyulykker når mamma skal ut å fly vet jeg ikke. Kanskje hennes nervøsitet smitter over på meg?
Men det er fult mulig det hele var tilfeldig, jeg har mange flyulykke mareritt, dessverre. Så hvordan kan jeg være så sikker på at jeg ikke er redd for å fly når jeg har så mye mareritt om ulykker, jeg måtte spørre meg selv igjen i dag tidlig og svaret er egentlig ganske enkelt. Jeg er ikke redd for å fly, jeg er redd for å få et fly i hodet. I alle drømmene mine står jeg på bakken og er vitne til et fly som krasjer rett foran meg, eller som jeg må prøve å se hvor krasjer så jeg kan løpe unna. Jeg er aldri en del av ulykken, men jeg løper alltid til og hjelper folk. Hadde det ikke hvert for at jeg kjenner meg selv og hvordan jeg reagerer i kriser ville jeg ha trodd at jeg ønsket å være en helt, men selv i drømmene ønsker jeg å være anonym. Jeg hjelper fordi det er det jeg automatisk gjør i en krise, jeg er en person som blir helt kald når ting skjer og bare ordner opp, så har jeg sammenbrudd når ting er ferdig.

Men jeg har aldri opplevd å være vitne til en flyulykke, heller ikke fått et fly i hodet. Men ja jeg føler meg tryggere der oppe enn her nede.

 

 

to dagers prosjekt rett i søppla

Jeg hadde mest lyst til å skrike når tråden løsnet og jeg inn så at det ikke var noen sjanse til å redde prosjektet jeg har jobbet med de siste to dagene. Jeg hadde fått prosjektet av veven og skulle bare feste endene sammen da de to på den ene yttersiden ga opp. Men jeg klarte å bite tennene sammen og rakne opp hele arbeidet så jeg ihvertfall tar vare på perlene, men idiotiske meg klippet tråden i midten for å gjøre det lettere å rakne opp og kom først senere på at jeg kunne ha brukt trådene på andre små smykker eller et mindre perlevevprosjekt, men da var det for sent.
Jeg vet egentlig bedre enn å jobbe med perler når jeg er i små anfall og ikke har helt kontroll på ting, men jeg ville så veldig bli ferdig og det var bare 9 rader igjen.

Det var meningen at det skulle bli et svart og rødt hjertearmbånd

hater å vente

Hver dag går jeg ned i postkassen min og er optimistisk, men ingenting er så kipt som en helt tom postkasse dag etter dag når du går å venter på noe. Og nei jeg venter ikke lengre på pakken med gevinstene mine fra skittfiske, jeg tror aldri jeg kommer til å få dem. Nå venter jeg på hele tre pakker fra forskjellige steder i verden som har smykke utstyr til meg, jeg er veldig i smykke modus for tiden og bruker mang en time på å få til ting riktig.

Det kan ta veldig lang tid før pakker fra rundt om i verden kommer. Problemet er ikke bare at jeg vil jobbe med det jeg har bestilt, jeg vil også bestille mer men tør ikke i tilfelle det hoper seg opp i tollen.

tid bare til deg

I dag satt det en trist og sjokkert katt og så på at jeg forsvant ut av leiligheten før han fikk morgen kos og oppmerksomhet. Enda vondere var det nok da jeg kom tilbake og bare tømte sekken og dro igjen. Andre gang jeg kom inn døra kom begge kattene løpene optimistiske mot meg, men nok en gang skulle jeg bare legge fra meg noen ting og plukke opp noe annet. Når jeg endelig kom hjem var kattene tilbakeholdende og kjeftet litt på meg for at jeg ihvertfall ikke hadde åpnet verandadøra for dem.

Ting ble ikke så veldig mye bedre når jeg kom hjem siden jeg først spiste og så var opptatt med å åpne smykkepakkene mine, til slutt ga sirius bare opp og la seg på stua. Men selv om jeg er opptatt ser jeg han og forstår at han trenger oppmerksomhet, så før jeg startet med å klippe opp smykker tok jeg med meg ipaden og satte meg i godstolen på stua. Å bli oversett litt er absolutt verdt den oppmerksomheten du får etterpå. Jeg satt lenge å bare koste med han og ga han all min oppmerksomhet. Han fikk stelt pelsen sin og malte så høyt at kanskje naboen kunne høre det.

Etter dette var det greit at jeg gikk tilbake til mine ting, og nå ligger han her foran meg på skrivebordet og er lykkelig igjen. Derimot er jeg litt usikker på hvordan nattens søvn blir, jeg har klart å fikse ting med den ene katten, men den andre liker ikke slik oppmerksomhet og om hun ikke føler hun får nok går hun å skriker helle natta. Håper hun kommer å legger seg under dyna med meg, det fikser det problemet.

natta

 
4 loppemarked og en superlørdag

Ja jeg er utslitt, og ja jeg kan skylde meg selv, men hvem kan stoppe når man har det så morsomt?

Startet på første loppemarked klokken 10.00 på Karlsrud skole, her klarte jeg å få tak i noen spill, forseglede serier som blir premier i kalenderen min og noen perler. Spill 50 kr for alle, filmer 150 kr og perlene 20. på Karlsrud skole hadde de bestemt seg for å ikke prute.

Når jeg var ferdig her dro jeg ned på Abildsø skole og sjekket ut loppemarkedet der, fant to filmer til (på bildet over) og betalte 40 kr for dem. Ville se på noen psp spill i elektro avdelingen, men det var vanskelig å få kontakt med de som jobbet og de var gjemt unna. Det viste seg at de egentlig ikke ville selge spillene uten konsollene, men kunne gjøre et unntak om jeg betalte litt mer for harry potter spillet de hadde dobbelt av. Eneste grunnen til at jeg vurderte det er at jeg ikke har spill til min psp, men uten om hp3 var det bare to gamle fifa spill og filmer, lurer på om de var klar over det?

Siden jeg nå hadde forlatt Lambertseter bestemte jeg meg for å fortsette mot bøler og ullsrud skole hvor bøler skole hadde loppemarked. Det ble en koselig kjøretur og jeg fikk sett på fuglene ved østensjøvannet og møtte på hele to sommerfugler på veien, trist at de vil dø til uka ?
her kjøpte jeg meg et brettspill til 50 kr og et gamecube spill til 20 kroner ? ZELDA

Tok en liten pause og lunsj hos mamma og satte igjen en del ting hjemme før jeg fortsatte videre. Først var det enda en tur innom Karlsrud fordi mamma hadde bestemt seg for å kjøpe et bilde hun originalt hadde gått fra. Siden de er så redd for at noen skal stjele tingene deres måtte mamma løpe ut med en lapp og jeg sto og passet på mens mamma betalte med kort. Her overhørte jeg flere sjokkerte kunder møte ingen pruting regelen og jeg tenkte stille for meg selv at jeg var glad jeg sa klart nei til å betale 30 kr pr cd i alle seriene jeg kjøpte tidligere.

 

Mamma gikk hjem til seg med bildet og et speil hun kjøpte og jeg fortsatte nedover til Bekkelaget skole. Film og spill avdelingen der er utrolig uoversiktlig og jeg prøvde ikke engang å finne noe der, men inne på glass avdelingen fant jeg 3 cola glass, selvfølgelig har jeg alle tre, men de er ikke så vanlige så jeg kjøpte dem med for 5 kr stk.
det sto noen jenter og solgte smykker og småting, men de forsvant ut for å handle selv da jeg kom bort og en voksen tok over. Jeg plukket frem smykker for 80 kroner og fikk dem for 40 + tre smykkeposer. Klager ikke. Her kunne man kjøpe sukkerspinn og det sier litt om hvor lite matlyst jeg har når jeg ikke engang ble fristet. Jeg elsker sukkerspinn.

Helt til slutt kjørte jeg innom senteret som har super lørdag i dag. Det var et av tilbudene jeg var ute etter, 3 gaveposer på glitter for 100 kroner. Originalt koster de 49 kr stk og de som kjenner meg vet at jeg kjøper dem inn for å finne smykker å ødelegge (bruke delene til egne smykker) og til premier i konkurranser her på bloggen. Kjøpte 6 poser (innhold kommer i eget innlegg)
det sto noen håndballjenter og solgte lodd og jeg kjøpte som vanlig. Jeg pleier å gi 50 kroner ? for det er det jeg ser på det som, men i dag vant jeg på siste loddet og tok med meg en pakke med sjokolade jeg skal gi bort i gave til noen. Avsluttet på tgr hvor jeg kjøpte 5 (betalte for 4) pakker med tynn svart elastisk snor. Den ekstra pakken kom med i god tro?

Resten av kvelden kommer til å bli brukt til å klippe opp smykker fra glitter og loppemarked, gleder meg.

 

loppemarked straks

Da sitter jeg å venter på at loppemarkedene skal åpne. Dagens første loppemarked blir Karlsrud skole siden det ligger på andre siden av veien. Jeg gidder ikke å gå ut før det åpner da det står mange folk å venter på å slippe inn og er du på toppen når de gjør det risikerer du å bli løpt ned, folk er morsomme når det kommer til å spare noen penger. Som jeg pleier å si, loppemarked er ikke stedet for rullestoler eller andre hjelpemidler, for her tar folk virkelig ikke å bryr seg, førstemann frem.

Jakten i dag går ut på det samme som vanlig. Billy blader jeg ikke har ( noe som blir sjeldnere og sjeldnere), cola glass jeg ikke har og er hele ( enda mer uvanlig), brettspill jeg vil prøve eller vet er verdifulle, forskjellige typer dataspill og selvfølgelig hobby utstyr. Kanskje jeg snubler over en gave eller to om jeg er heldig.

Skal i hvert fall på to loppemarked i dag, kanskje tre om jeg orker.

film: the glasshouse

The Glass House (2001) Poster

En tenåring sniker seg ut av huset for å dra på fest en kveld, når hun kommer hjem finner hun huset fullt av politifolk. Først tror hun at foreldrene har funnet ut at hun var borte og har ringt politiet, men det viser seg snart at foreldrene døde i en bilulykke.
etter begravelsen blir tenåringen kontaktet av advokaten til foreldrene deres, det er klart hvem de skal bo hos og han informerer om at foreldrene hadde masse penger så hun og broren behøvde ikke å bekymre seg for økonomi.
ekteparet Glass pleide å bo vedsiden av dem, men etter som de ble rikere flyttet de. Barna skal bo hos dem og blir først imponert over det nye huset de skal bo i. dessverre er det bare ett rom for dem å dele og tenåringsjenta synes at mannen begynner å legge ann på henne. Hun bestemmer seg for å finne ut av hva som skjedde med foreldrene og oppdager at ekteparet prøver å tømme kontoen deres for penger. Kvinnen er avhengig av narkotika og mannen skylder noen lånehaier ekstremt mye penger, de trenger ungene sine 2 millioner, men jenta gir seg ikke uten en kamp. 

Det var ikke store spenningen eller store overraskelser i filmen, men du følte med jenta som sloss mot omstendighetene og de voksne. Den var underholdende og holdt oppmerksomheten og da er jeg egentlig ganske fornøyd.

 

bok: Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch - Terry Pratchett, Neil Gaiman.

Goodomenscover.jpg

Verden er skapt og demonen Crowley har akkurat fristet de første menneskene til å ta en bit av kunnskapens tre. De ble kastet ut av hagen og engelen Aziraphale ga menneskene sitt brennende sverd slik at de skulle kunne overleve. De to vennene er litt usikre på hvem av dem som egentlig gjorde det gode og det onde, best å ikke tenke for mye på det.

Vi er i vår tid og demonen og engelen har bodd på jorden sammen i mange århundrer. De deler leilighet og er gode venner selv om de teoretisk sett jobber for hver sin side. Den ene sin side oppfører seg ikke noe særlig bedre enn den andre sin og ondskapen himmel og helvete slipper løs på jorden kan så vidt måles opp mot ondskapen som menneskene skaper.

Den store kampen er på vei og antichrist blir født. Det er meningen at han skal bytte plass med sønnen til en amerikansk diplomat som akkurat nå blir født i et kloster fullt av sataniske skravlete nonner. Det at det blir født en baby til der samtidig skaper fullstendig kaos og alle babyene blir byttet om. Begge sider tror at det er sønnen til den amerikanske diplomaten som er djevelen sin sønn og han får all oppmerksomheten, men da han skal få en djevel hund i 11 års gave og den ikke dukker opp forstår engelen og demonen at noe er galt.

Mens begge sider ruster opp mot den store krigen, prøver venneparet vårt å redde jorden de har blitt så glad i.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Agnes Nutter var en heks som levde for 300 år siden, hun ga ut en bok med spådommer om fremtiden som aldri solgte bra, dette var fordi alle spådommene hennes var ekte og det var ikke det folk ønsket seg. Generasjoner har prøvd å tolke og leve etter det agnes har skrevet og nå har boka kommet til Anathema. Anathema er også en heks og hun vet at hun lever på kanten av verdens ende. Hun leter etter det som skal ødelegge verden ifølge boka, men synes det er vanskelig å få en nøyaktig posisjon, det er som om det beveger på seg. Den siste dagen møter hun heksejegeren Newton Pulsifer og sammen klarer de å løse spådommene og finner ut av hvor verden skal starte med å gå under.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

The them er en gruppe av fire barn på elleve år. De lever i en idyllisk landsby hvor ingenting er forandret på 11 år. Alt her er som en 11 åring ville ha forestilt seg at ting burde være, det snør på julaften hvert år og er fine varme sommerdager. Ja været er så perfekt til årstidene at meteorologene har begynt å legge merke til det. Gjengen blir ledet av Adam young en 11 åring som har oppvokst som et vanlig menneske, men er skapt til å bringe verdens undergang. Det er ikke lett å finne ut at man har slike krefter som 11 åring, at man kan skape verden akkurat slik som man vil. Og hva en 11 åring ønsker og tenker seg er kanskje ikke det som er praktisk, noe menneskene merker seg når folk fra tibet dukket opp fra joden i lange tuneller og det starter å regne fisk som skal få leve på land.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

De fire rytterne ? krig, sult, forurensning (som tok over etter pest som ble pensjonert da pencelinen ble oppfunnet) og døden. De kommer ridende på sine motorsykler for å skape verdens undergang, men vi får også følge dem litt før hvor vi får vite litt om hvordan de fungerer i samfunnet vårt.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Det er flere personer med i historien om verdens undergang, men de får du lese om selv.
jeg var ikke helt imponert over boka på starten, men tror dette kan ha hatt noe med at jeg fortsatt var sliten etter sataniske vers, jeg lot boka ligge noen dager og når jeg tok den opp igjen lo jeg og koste meg, som virker mer riktig når man leser denne boka.

bok: The Satanic Verses - Salman Rushdie

The first edition

Min første tanke da jeg startet på denne boka var, hva handler den egentlig om. Jeg syntes den hoppet så veldig men forsto etter hvert at det var så enkelt som at den handlet om disse to indiske skuespillerne, hovedsakelig. Boka starter med noen menn som faller mot jorda, de har forskjellige tanker rundt dette og du lurer litt på hva de egentlig er. Senere finner du ut at de er vanlige mennesker som har vært om bord i et kapret fly som har blitt sprengt i filler i lufta.

Kun to overlever kapringen og deres overlevelse er teoretisk sett umulig, det må ha vært en høyere makt inn i bilde, men hvilken høyere eller lavere makt får vi aldri vite. De havner i sjøen, blir gjort om til havmenn og svømmer til land, her blir de splittet opp mens den ene virker som en djevel og den andre som en engel.

Mens den ene mannen sliter med utseende som en geit/ djevel må den andre slite med drømmer hvor han er engelen Gabriel.

Vi følger engelen igjennom flere historier, den ene er satt tilbake i tid og handler om en ung mann som bor i en by av sand. Denne byen er kjent for alle gudene sine, men han prøver å overbevise verden om at det bare finnes en gud. Han blir satt på prøve og feiler den første prøven, han reiser så ut i ørkenen med de som følger han og bygger seg opp før han kommer tilbake og tar over byen. Islam er nå skapt.

I en annen historie følger vi en ung kvinne som mener hun er gift med Gabriel. I en liten landsby som venter på helgenen sin, dukker den foreldreløse jenta opp en dag dekket av sommerfugler. Hun sier Gabriel har valgt henne og at hele landsbyen skal legge ut på pilegrimsreise til mekka. Det er ikke lov å bruke fly eller biler, de skal gå. Når de kommer til havet vil havet dele seg for dem. Mannen som leder landsbyen er sterkt imot dette, men ser ikke noe annet valg enn å henge på da den syke kona hans følger sommerfugl jenta.

Begge de overlevende møter også konflikter i England, her er det rasekrangel, ungdomsoppgjør, utro koner og sjalusi. Begge sider kan vise ondskap og begge sider kan vise godhet. En av tingene som går igjen i boka er 2 spørsmål, disse er geniale og jeg tenker ofte på dem.

1.       Hva slags ide har du? Når du møter motstand vil du gå med på kompromiss?

2.       hva gjør du nå du har vunnet?

 

Jeg vet nå mer om islam sin historie enn jeg noen gang gjorde før, jeg må innrømme at jeg slo opp ting underveis for å sikre meg at jeg forsto hva som skjedde. Selvfølgelig er ikke tingene i boka nødvendigvis riktige, men de er basert på fakta som man kan følge på siden.

husvakt

da sitter jeg husvakt, ikke store prosjektet, jeg skal bare være her noen timer og ta imot en sofa når den kommer.

de skal ringe en time før de kommer, men jeg stoler ikke på at de faktisk ringer en time før og ikke 15 minutter før og da er det bedre å allerede være på plass enn å måte stresse for å møte dem. men er ikke så farlig for meg å være her, jeg har tatt med meg lap hybriden min, ipad mini og 3ds, måten mamma hadde dyttet alle stuemøblene inn i et hjørne lagde til og med et perfekt lite kontorhjørne for meg. jeg regner med at det blir 3 timer å vente så jeg tar meg til rette, om jeg finner ekstra energi skal man ikke se bort i fra at mamma kommer hjem til en pc full av musikk også.
en liten bytur i sola

Det er noe med denne sola som sier at du burde komme deg ut. Jeg viste med en gang jeg sto opp i dag at jeg skulle kjøre en tur ned i byen. I går kjørte jeg rundt på Lambertseter og tenkte at jeg ville kjøre til byen, men hadde ikke mulighet, så når det var like fint vær i dag var det ikke mye tvil.
Sirius var nok litt sjokkert over at han ikke fikk morgen kosen sin før jeg forsvant ut døra, men han kan ikke regne med at jeg leter han opp, vil han ha kos får han ta ansvar og komme selv.

Det var en koselig kjøre tur ned i sola og jeg irriterte meg nesten ikke over folk som har et stort ønske om å bli påkjørt av en rullestol. Startet med å si hei til mamma på jobben hennes før jeg tittet på Youngstorget og kjørte opp og ned karl johan. Besøkte søstrene grene og outland og klarte å ikke bruke noen penger. Hadde glemt gavekortet til outland så der måtte jeg være streng og minne meg selv på at jeg skulle se hva jeg skulle kjøpe senere. Senere har jeg selvfølgelig lyst på noe annet .

 

Ble heller ikke noe kjøp hos glitter eller neo tokyo, men kjøpte med meg noen tråder på tgr. Avsluttet på lush hvor jeg kjøpte meg sjampo og ansiktskrem.
Ikke like like flink til å ikke irritere meg på veien hjem, litt lavt blodsukker. Men jeg fikk hjelp av en veldig hyggelig syklist da noen arbeidere hadde klart å sperre av hele gata med ledninger. Glem de irriterende og husk de snille...

en sommer dag

I dag har det virkelig hvert en sommer dag i oslo, vi får nyte dem når vi har dem, samme når på året de kommer, de er få.

Jeg startet dagen med en senter tur, planen var å kjøpe kattemat og jord. De hadde ikke katte maten inne og det nye plantesenteret var rett og slett ikke organisert godt nok til at jeg klarte å stoppe å kjøpe noe. Jeg endte opp med å sette meg i sola på utsiden av senteret med en jordbær og sjokolade yoghurt-is.
Så var det hjem å rydde før jeg fikk besøk av assistent, jeg fikk ryddet mye og kan nesten kalle det ryddig hos meg, rent er det i hvert fall. Assistenten hjalp meg med å lage middag og holdt meg med selskap mens jeg spiste. Vi satt på verandaen og som vanlig hoppet jeg rett opp når jeg hørte drill piken i korpset blåse i fløyta si. Årets første tur i område startet ,og jeg var selvfølgelig kjempe glad når de passerte blokken min.

 

Etter maten tok jeg og assistenten en tur i området og jeg viste henne parsellen min. Jeg fulgte henne til t-banen før jeg dro opp til mamma og hjalp henne med å sortere igjennom noe elektrisk rot. I dag gikk mange utgaver av Windows i søpla, men jeg klarte å redde noen Office programmer og andre praktiske ting.
Plutselig var det sent på kveld og jeg måtte dra hjem for å roe meg, kost meg med sims 3 den siste timen for å roe meg ned så jeg får sove. Veldig spent på morgendagen, om jeg har energi igjen etter i dag.

påskemorgen/ 1 påskedag

Familien min feiret påske i dag, det var ikke påskelam middag, men 17. mai middag. Rundstykker, scones, røkelaks, eggerøre, spekeskinke og oster. Etterfulgt av sjokolade og kake rester, sistnevnte er en genial ide etter en uke med usunne ting.

Jeg fikset datamaskinen til bestefaren min i mellom serveringene. 

test av lush produkt - Ultra Bland

Del lukter godt og ser lovende ut. Jeg ser godt etter på hjemmesiden hvordan man skal bruke produktet og går så inn på badet for å fjerne sminken fra i dag. Jeg varmer opp og smelter kremen i hendene så godt jeg kan, men litt usikker på hva de mener med dette. Når jeg leste at jeg skulle det trodde jeg det var en hard klump som måtte myknes, men det er jo en krem...
jeg smurte den forsiktig inn i hele ansiktet og lot det ligge tykt nok på til at jeg kjente det var fuktig. Jeg brukte fuktig papir og tørket forsiktig av sminken. Den tar ikke vannfast maskara...

 

siden jeg allikevel måtte til med ny sminkefjerner grunnet maskaraen, tok jeg en ekstra runde over ansiktet med denne og jeg ble skuffet over hvor mye sminke som satt igjen etter første runde. Så dette var ikke et produkt som falt i smak hos meg, gjør rett og slett en dårlig jobb.

Ultra Bland

fra hjemmesiden:

Den mest skånsomme rengjøringskrem som noen gang er laget, ja den fineste som finnes i hele universet. Bring tilbake et ritual til dine baderomsvaner, og glem alt lettvint og raskt. Dette må du altså gjøre: Smelt noen dasher av denne peanøttolje og bivoksen mellom håndflatene. Så må du smøre den inn i ansiktshuden for at rose- og benzoinoljene skal gi fukt til huden og honningen mykgjør den. Så må du skru på varmt vann, væte en bommulspad eller klut og forsiktig vaske av Ultra Bland nøye. Og, i tillegg, så må du altså stryke over din deilige myke hud og studere hvor ren den ser ut. Passer til alle hudtyper.
45g kr   119,-
100g kr 232,-
 
Ingredienser:  Almond Oil (Prunus dulcis), Rose Water (Rosa centifolia), Beeswax (Cera alba), Honey, Fresh Iris Extract (Iris florentina), Glycerine, Rose Absolute (Rosa damascena), Tincture of Benzoin (Styrax benzoin), Methylparaben, Propylparaben.

Vegetarian

etsy pakke 1

Denne uken fikk jeg min første pakke fra etsy, innholdet i pakken kom på under 200 kr m frakt.

for å holde meg under toll grensen bestiller jeg i små omganger50 ørering kroker
200 ringer
50 fester
7 m elastisk tråd blank
7 m elastisk tråd gul
50 agate perler

Tradisjonell og klassisk påske taco

 Greit, vi pleier å være så tradisjonelle og kjedelige og ha påskelam på påskeaften. Men siden mamma måtte være på vakt i dag ble den tradisjonelle middagen flyttet til i morgen og til besteforeldrene mine og i dag koste vi oss med taco.

 

Etter middagen fikk vi noen sykt gode cookies som kusina mi hadde bakt, jeg smakte bare på en ting eller to i påskeegget mitt før jeg var overspist og kvalm. Vi så på nyhetene og googlet en del ting på mobilene våre før jeg måtte gå hjem igjen. Jeg hadde gått opp og måtte hjem før jeg ble for dårlig.

god påske

the sims 2 på win 8

tro det eller ei, men jeg har etter flere dagers arbeid klart å få opp the sims 2 på laptopen min som kjører win 8. jeg tror ikke det er et proble jeg ikke har møtt på, men ved å lese mye på forumer og lure maskinen har jeg fått alle pakkene til å fungere. jeg er kjempe fornøyd.


en god tid

du vet du lever i en god tid når du ligger syk i sengen med laptop, 2 pads, telefon, nintendo 3ds og brus.  ja da er det nesten levelig å måtte holde sengen en stund. tenk så kjedelig det måtte være å være syk før i tiden. du hadde underholdning om du orket å lese og hadde en bok, ellers lå man der i mørket og stirret i veggen. kanskje det fikk mange til å komme seg fortere opp av senga og ut i arbeid igjen, men det fantes også de som ikke kunne komme seg ut av senga, for et forferdelig kjedelig liv de må ha hatt.

selv holder jeg senga grunnet utmattelse/anfall. jeg innså at jeg måtte legge meg ned når jeg ikke klarte å holde hodet oppe og kollapset på Sirius. han syntes forresten det var greit at jeg lå med hodet oppå han, det er ikke første gang. men siden jeg har anfall har jeg ikke muligheten til å sovne enda, så da ligger jeg her med all underholdningen min og håper krampene og rykningene kan gi seg så jeg kan få sove, så jeg blir kvitt den intense hodepinen min og orker å holde kroppen min oppe.

hvorfor gjøre ting enkelt...

.... når man med litt mer krefter kan gjøre det vanskelig og med mer krefter kan gjøre det helt umulig?

jeg jobber fortsatt med å få the sims 2 inn på laptoppen min og har nå måtte installere en emulator som kan kjøre win xp for å forhåpentligvis få kjørt spillene. fordelen med denne emulatoren blir jo at jeg kan kjøre flere av de gamle spillene mine, så lenge jeg kan laste dem ned, ellers må jeg kjøpe ekstern dvd-rom.

nok et punkt hvor "ulovlig" nedlasting er en nødvendighet.

der forsvant de planene

Hvem har ikke hode fullt av planer når man våkner? Og hvem opplever vel ikke å ikke få gjennomført noen av dem?

Vel jeg fikk gått på senteret, det er jo noe. Men ellers ble dagens planer om klesvask og å fortsette utfordringen om å sette opp sims 2 på win 8 hele tiden ut satt av ting.
Mamma ringte meg rett etter at jeg hadde spist og spurte om datamaskinen hos henne virket, hun har barna på besøk og kunne trengt en fungerende maskin. Hun viste at jeg hadde tatt ut noen viktige deler og jeg sa jeg skulle komme opp og fikse den. Jeg hadde kjøpt minne til den og derfor tatt ut de gamle for å sørge for at jeg kjøpte riktig.
Når jeg først var der skiftet jeg lys på badet hennes siden lampen hadde gått og hun hadde ikke klart å bytte den. Jeg hadde tenkt meg hjem, men så satte hun på JC superstar og jeg måtte jo bare se den. Nå gleder jeg meg til senga og får gjøre dagens planer i morgen i stedet.

 

Ps: kom pakke fra Storbritannia til meg i dag, masse utstyr til perlekroken min.  

Helikopter bråk

Nok en gang ligger jeg våken å hører på helikopteret som sirkler rundt området. Det gjør ikke noe for når klokka er etter12 om natten og bråket starter forstår jeg det er politiet. Og jeg skal ikke klage over at de gjør jobben sin. Men når jeg våkner eller ikke får sove hrunnet lyden kaster jeg meg over twitter for å se hva som skjer, ikke nyskjærrig i det hele tatt...

dagen i dag

i dag har jeg brukt dagen til å bytte ut alt vannet i det store akvariet mitt og prøve å få the sims 2 til å fungere på laptopen min. det siste viser seg å være en krig mellom ea og brukere.

etter bursdagsfesten

stjal jeg meg med fetteren min på 10. vi koste oss på kvelden med konsollspill. først mariokart wii, så mario og sonic at the olympics og helt til slutt crash bandicot 3


to nye smykker

Siden jeg både skal selge smykker lørdag 14 juni og helga 27-29 juni, har jeg bare måtte sette meg ned å starte med arbeidet. Noen timer hver dag håper jeg holder. I går og i dag har jeg jobbet med et armbånd på perleveven min, brukte vel 4-5 timer på det.

Etterpå tredde jeg et armbånd som ikke tok så veldig lang tid siden jeg hadde lagt det opp for flere dager siden, men manglet tråd.Bruker også en god del timer på å lete etter de tingene jeg vil jobbe med på nett, skaffe dem så fort som mulig og under 200 kr så jeg slipper toll. Bra jeg har en del lydbøker liggende på vent.

Lukten av sjøen

Våknet opp og det virket som om jeg var like ved sjøen. Lukten som slo mot meg var av saltvann, tang og blåskjell. Ikke slik sjøen lukter midt på havet, men ved bryggene eller på stranda. Kan god hende det lukter slik ute på sjøen også, men da er jeg så vant til det at jeg ikke merker det lengre.
Jeg lå lenge slik i halvsøvne og koste meg og pluttselig startet jeg å smake havet også. Min første tanke var at jeg er gal, noe jeg ikke har tenkt å motsi. Den andre tanken var at noen har sprutet nesespray i nesa mi mens jeg sov, imponerende gjort av kattene mine. Men jeg våknet helt og fornuften tok kontroll, når man lukter noe så sterkt er det ikke uvanlig at det påvirker smaksløkkene.
Jeg er nå fult våken og kan ikke forstå hvor lukta kom fra, den er ikke her lengre. men jeg kn bekrefte en ting før jeg legger meg til å sove videre, måkene har ankommet lambertseter for fult.

Lukten av sjøen

Våknet opp og det virket som om jeg var like ved sjøen. Lukten som slo mot meg var av saltvann, tang og blåskjell. Ikke slik sjøen lukter midt på havet, men ved bryggene eller på stranda. Kan god hende det lukter slik ute på sjøen også, men da er jeg så vant til det at jeg ikke merker det lengre.
Jeg lå lenge slik i halvsøvne og koste meg og pluttselig startet jeg å smake havet også. Min første tanke var at jeg er gal, noe jeg ikke har tenkt å motsi. Den andre tanken var at noen har sprutet nesespray i nesa mi mens jeg sov, imponerende gjort av kattene mine. Men jeg våknet helt og fornuften tok kontroll, når man lukter noe så sterkt er det ikke uvanlig at det påvirker smaksløkkene.
Jeg er nå fult våken og kan ikke forstå hvor lukta kom fra, den er ikke her lengre. men jeg kn bekrefte en ting før jeg legger meg til å sove videre, måkene har ankommet lambertseter for fult.

desucon gaver

på desucon fantasy satt jeg ved bordet mitt og prøvde hardt å ikke se alt som var til salgs rundt meg, lettest å ikke bruke penger du ikke har ved å ikke bli fristet. Men selv om jeg var fast bestemt på å ikke bruke penger, endte jeg opp med noen små ting.

Linnpuzzle ga meg en laminert versjon at sailor moon tegningen jeg hadde valgt som månedens tegning for mars. Den er nå festet på veggen rett ovenfor dataskjermen min. fikk også en button.Av den koselige nabogutten fikk jeg ikke fullt så koselige, men godt selgende kort. Sitter og tenker på hvem jeg skal kunne sende dem til, men tror ikke jeg finner nok ondskap i meg til å gjøre det. De er morsomme, og hadde jeg ikke trodd at folk ville ha tatt det personlig om det kom fra meg, ville jeg sikkert turt å sende dem. ( folk ville ha tatt det personlig fordi jeg ikke tuller om slikt, ikke fordi det er typisk meg å mene slikt)

tusen takk

desucon fantasy 2014

På en eller annen merkelig måte klarte jeg å våkne 5 minutter før vekkerklokken i dag, egentlig ikke så rart når jeg tenker på at jeg hadde våknet en gang i timen hele natta, men jeg klarte å stå opp od det var på grensen til et under. Jeg har jo sovet minst 18 timer i døgnet denne uka.
men med vilje går det meste og litt før 9 sto jeg klar utenfor Oslo kongressenter sammen med mange andre som skulle ha stands og ventet på å slippe inn.
jeg vet at venninna mi ikke var så fornøyd med plasseringen vi valgte, men jeg var kjempe fornøyd. Vi satt slik at vi så hele sene området og fikk med oss det som skjedde der.

Ting gikk ikke helt min vei på starten av dagen, alle smykkene mine hadde samlet seg i store knuter og vi satt mange utover dagen og prøvde å få løs en og en. Selv om det var komplikasjoner og jeg kom litt sent i gang, satte jeg salgsrekord for meg på desu. 1950 kroner, 1500 i pluss når man trekker fra billettprisen.

 

Vi dro klokken 18.00 selv om det holder på der nede til 20.00. Det sto 18.00 på billettene våre og vi var mentalt innstilt på å slutte da, ikke noe poeng å pushe mer enn nødvendig. Har hatt en kjempe fin dag og har fått med meg noen av de utrolige draktene, men ikke så mange som vanlig eller tatt bilder, var for opptatt med knutene mine.
det var en gang en vår

Jeg har sittet inne i hele dag og var ikke så veldig overasket da jeg endelig stakk hodet ut og så det hadde regnet. Men jeg pratet med mamma på veien hjem og hun fortalte meg at det hadde snødd i dag. Jeg likte ikke å høre det, men det forundret meg egentlig ikke noe særlig. Vel det var helt til jeg så det med mine egne øyne, det føles virkelig feil å se snøen falle ned nå. Litt forsiktig sludd er en ting, men dette er litt for mye syntes jeg.
klar for desu

Da var mat og drikke handlet inn, matpakke smurt og satt i kjøleskapet og selvfølgelig alle smykkene pakket. Jeg har tatt ut litt vekslepenger og sitter å vurderer om jeg skal ta med laptopen eller om paden holder. Dette klarer jeg sikkert ikke å bestemme meg for før jeg er på vei ut av døra.

 

Nå mangler bare en uthvilt meg og det håper jeg at natten ordner for meg. Men før vi kan legge oss er det fredagskveld hos mamma med enten norske talenter eller quizdan, ikke helt sikker på hva vi ender opp med å se på.

desucon fantasy - gleder meg

 

så ble dagen min lyst litt ekstra opp

Hver gang jeg ser denne blomsten lyser jeg litt ekstra opp. Det har vært favorittblomsten min siden jeg var veldig liten og jeg kalte den gullstjerne. Det må ha vært noen som fortalte meg navnet på blomsten siden jeg senere fant ut at den faktisk het det. Men igjen, hva annet kan den hete.

Jeg plukker dem ikke, det er så få av dem og nå kan jeg glede meg til vær gang jeg skal passere dem.

 
min egen nettbutikk

i det siste har jeg jobbet med dette prosjektet, min egen lille nettbutikk.

JIIJI`S CORNER

Jeg har hatt en facebook side en stund og tenkte det var på tide å gjøre det lettere å kjøpe ting. Siden er fortsatt under arbeid og nye produkter kommer ut fortløpende.
hva synes dere?

1 april

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg liker ikke 1. april. Nå er det ikke slik at jeg er kjent for å gå på spøker, heller det motsatte jeg tror ikke på noe noen forteller meg denne dagen. Det er selvfølgelig morsomt å lese om spøkene avisene har funnet på, med de blir dårligere og dårligere for hvert år. Ingen som kjenner meg prøver å lure meg, vel kanskje barna, men de ser jeg ikke i dag og selv de plukker fort opp at dette er feil humor for denne jenta. Det er ikke det at jeg ikke kan forstå humoren med en enkel spøk innimellom, det er at grensen er så usikker på meg og jeg sliter nok med tillit som det er.

NRK og andre store aktører har hatt noen spøker som går inn i historien, men det er bare å innrømme at den dårlige kvaliteten og dagens media tilbud gjør det vanskeligere å lure noen denne dagen. Du har VG sin artikkel over alle spøkene de finner som jeg alltid leser for å se om det var noen bra dette året, men tror denne tradisjonen er på vei ut, det er ikke som om folk flest trenger en spesiell dag for å lure hverandre.

Nå kan noen sikkert tenke at jeg er en kjedelig person, men man lærer av erfaring og når folk hopper langt over grensen mange nok ganger blir det tilslutt ødelagt. Min glede over spøkene forsvant et år hvor jeg leste et kommentarfelt om hva slags løgner folk utsatte folk og familie for. Kreft, aids, graviditet og abort. Folk er mer opptatt av å klare å lure noen enn hva spøken kan gjøre med personen.

Trenden med å bytte bursdagen sin på facebook til 1. april er også en av de tingene jeg misliker. Den er kanskje ikke farlig, men du blir jo naturlig skeptisk til alle som har bursdag denne dagen og det er trist å tenke på den ene på lista som faktisk har bursdag denne dagen og ikke får hilsen fordi man ikke orker å forholde seg til denne lista. Bursdager er ganske viktige for meg så jeg prøver å gratulere alle.

 

Nei jeg setter meg tilbake og er skeptisk til alt jeg hører i dag og små ler av gamle spøker som da NRK fortalte at man kunne få inn farge tv om man slo av alt lyset i huset.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin