hits

april 2011

Ny firefox

jeg er ikke spessielt glad i forandringer, nettlesere er ingen unntak.

i dag da jeg satte meg ved datan fikk jeg først besked om at det var en firefox opdatering, selvfølgelig kjørte jeg denne men ble fort henvist til en side hvor det sto at firefox 4 endelig hadde kommet.
jeg liker å være oppdatert på nettlesere så jeg innstalerer den, det var større forandringer enn ventet.

jeg kan antagligvis bytte om på mye av forandringene, men jobber med å venne meg til dem. største problemer er bytte av plass i meny mellom åpne i ny fane og åpne i nytt vindu, her har jeg klikket mange ganger feil i dag. andre store forskjellen jeg sliter med er at de har flyttet hjem knappen. men regner med at jeg venner meg til det fort.

ingen av toolbarene jeg har lastet ned fungerte med ff 4, men det gjør ikke noe siden jeg ikke bruker noen av dem lengere uansett.

ellers har jeg allt vent meg til det nye utseende, egenlig liker jeg at ting blir bedre, tar bare litt tid å venne seg til nye ting...

sims og kos

i dag har det blitt en del sims 3 spilling på meg, det kosligste med dette er selvfølgelig sirius som legger seg så lang han er forran dataskjermen og gjør allt han kan av søte ting for å få meg til å kose med han i stedet.

når jeg spiller sims 3 hører jeg på musik fra iphonen samtidig, det første kvarteres brukes til å overtale sirius til å ligge nede i stedenfor å sitte forran skjermen (han vet nok hvor oppmerksomheten min egentlig er). men etterhvert kommer vi inn i rutinen vår, hvor jeg småkoser med han innimellom til han sovner.

jeg spiller fortsatt på kinder familien og har begynt på generasjon 3, uten om hakking i kina har jeg ikke møtt på noen bugs (som jeg ikke kunne fikse med cheat). jeg nekter familien å få seg buttler da, sidenjeg tror dette var det som ødela de to siste familiene mine, man lærer av erfaringer.

Kinder familien består nå av:

Sirius Kinder (hoved sim)
Mayra Kinder (kone, gravid)
stian Kinder (storebror)
simon kinder (storebror)
Mindi kinder (datter, tenåring)
Michelle kinder (datter, barn)

akkurat nå harjeg registrert 20 p

gen:3
paint:7
LH: 5
LW: 5

har noen uregistrerte poeng også, men registrerer først når en sin dør eller flytter ut.

fredagskos

dagen i dag har ikke hvert like bra som gårsdagen, men jeg har alikevel klart å gjøre en del ting. selvfølgelig gjør ikke kattene ting lettere for meg da.

jeg stupte fremover i trappoppgangen i dag, heldigvis var jeg på vei oppover og ikke nedover. sirius hadde løpt ut og jeg prøvde å fange han. endte med at jeg ble sittende på gulvet forran døren min og prøvde å holde et anfall under kontroll mens jeg håpet sirius ville komme ned på egenhånd, noe han gjorde til slutt.

kropskontrollen har ikke hvert helt på top, men jeg føler jo at jeg har litt mere energi.

i dag er det fredag og det pleier å bety pizza hos tanta mi, dette var ingen unntak. de siter barnevakt for barna så det ble fullt  hus og mye pokemon og harvest moon prating. under maten klagde tanta mi over at vi bare pratet pokemon så vi måtte bytte tema.

egentlig skulle jeg ha sett på noerske talenter i dag, men er så utrolig sliten etter å ha sloss med anfall flere ganger i dag, så tanta mi og barna fulgte meg hjem. barna ville hilse på kattene. De fikk komme en om gangen å hilse på luna som lå på senga si, mens jeg bærte sirius til dem, han løp litt i mellom bena på dem også. greit å ha en katt som ikke er så skvetten. men tilslutt ble han også lei av koseplikten og syntes det var greit når barna dro igjen.

jeg skal nok snart legge meg, må bare fikse m3 zero kortet mitt som har låst seg.

stille dag

selv om det har hvert en veldig stille dag på bloggen min har det hvert langt fra stille i livet mitt. medesinene mine har begynt å virke, kansje ikke til det nivået som jeg har fartet rundt på i dag, men er i hvertfall ikke så svimmel lengere.

det er rart å ta avgjørelsen å legge seg uten å føle at det er sekunder fra jeg besvimer, men jeg velger for første gang på lenge å legge meg.

sov godt alle sammen

rasende på nabo

ikke en av mine, men en av mamma sine.

da karlsrud skoles musikkkorps kom til blokka til mamma for å hente et bord til loppemarkedet sitt, gikk det en djevel igjennom en av naboene som ga loppemarkedet lov til å tømme boden til mamma.
tanta mi så hva som skjedde og fikk stoppet det, men tydeligvis ikke i tide. noen av tingene i boden var blitt hentet ut, av dem alle samlebladene mine som jeg så på som verdifulle nok til å ta spessielt vare på.

jeg, kusina mi, tanta mi og mamma har hvert på jakt etter de fra loppermarkedet i timesvis for å få tilbake de stjelte tingene. og ja de er stjelt, kansje ikke av loppemarkedet, men hun som ga det bort...

pokemon på verandan

nå som jeg har begynt på antibiotika skal jeg ikke oppholde meg for mye i sola, så i dag utnyttet jeg meg av skyggen på verandan. solen traff bare bena mine og var nok til å holde varmen i hele kroppen.

jeg åpnet egentlig døra for å legge et nyvaska teppe på tørk, men viste jo at så fort jeg åpnet den døra kom kattene til å løpe ut, så jeg lagde meg litt mat og tok lunchen der ute. koste meg veldig så bestemte meg for å bli der ute til klokken 17.00 (ca. 1 time). jeg hentet dsi og pokemonspillet mitt, et lite klorestativ til å støtte bena på og satte meg godt til rette.

begge kattene løp inn og ut, kom å hilste på meg innimellom, prøvde å stjele matrestene mine, prøvde å hoppe opp på veranda kanten og allt annet som er vanlig der ute.
men de var såpas rolige at jeg fikk kost meg med pokemon og spillte helt til jeg ble svimmel...
spilte nok en gang på black for å få en ekstra victini.

 

Finn Schjøll på lambertseter senter

når jeg kom ned i kjelleren på senteret i dag fikk jeg sjokk, utenfor tilbords butikken sto de å delte ut "sjampanje" og sjokolade. etter å ha fått oppmerksomheten til en av de som jobbet der fikk jeg vite at Finn Schjøll var der og signerte vaser han har designet.

jeg var selvfølgelig velkommen inn i butikken for å hilse på han og få litt inspirasjon, hvem som var han så man fort.

jeg klarte selvfølgelig ikke å la være å gå inn og si hei, men måtte påpeke at selv om vasene var nydelige så kanjeg ikke ha blomster i leiligheten min, kattene spiser dem bare opp. han tullet med at jeg kunne putte en gullfisk oppi vasen i stedet, da sa jeg at jeg allerede hadde 3 akvarium. men jeg skulle ringe til mamma og høre om hun ønsket seg en slik vase i bursdagspresang. de fleste tror at å ringe til mamma er det samme som nei, men de kjenner ikke mamman min...

endte opp med bursdagspresang til mamma og to små vaser til meg...


Sony bekrefter at Hackere har stjålet PSN-kontoinformasjon

da har sony bekreftet det mange ps3 spillere har fryktet, de som hakket seg inn i systemet dems har klart å få med seg alle opplysningene til de over 70 millioner brukerne dems.
det har de siste dagene hvert smårlig hysteri i forhold til hva man skal gjøre om man han lagt inn informasjonen, for en gangs skyld er jeg glad jeg ikke har ps3.

sony forteller at de har gjort følgene for å beskytte brukerne sine:

For å begrense skadevirkningene av dette innbruddet har vi:
1. Midlertidig skrudd av våre Playstation Network og Qriocity-tjenester
2. Engasjert et utenforstående, velrennomert sikkerhetsfirma for å gjennomføre en fullstendig etterforskning
3. Tatt steg for å forbedre sikkerheten på vår infrastruktur, slik at vi beskytte din personlige informasjon

de forteller også at de tror nettverket vil være oppe igjen om ca 1 uke

sony blogg

spill.no artikkel

kloklipp dag igjen

nok en dag kom den forferdelige dagen hvor mamma fanger pusekattene sine og klipper klørene dems. i dag skulle ikke bare forklørene klippes, men de bak også. jeg forbredet meg til en krig og var egentlig ganske glad jeg var godt forbredt når den startet.

i dag tok jeg luna først, siden hun var oppe og gikk. jeg liker ikke å vekke kattene for å klippe klørene dems, heldigvis er det slik at om jeg begynner med en kommer den andre for å se på. Luna var egentlig en liten engel. hun viste at hun ikke helt likte det, men ingen klynking, knurring eller piping som hun pleier. hun er også så liten at jeg bare tipet henne på ryggen for å ta bakpotene.

sirius derimot hadde ingen planer om å komme fredelig, med en gang han forsto det var han sin tur løp han å gjemte seg under senga, heldigvis forstår han ikke at jeg ikke gidder å krype inn etter han, så da jeg gikk rundt senga løp han ut i stua. akkurat som jeg håpet på. i stua er det ingen ting å krype under.
når jeg klippet forpotene hans freste han faktisk til meg, jeg fikk nesten latterkrampe så tror han forsto det ikke var riktig vei å gå, det hjalp i hvertfall ikke. sirius er så sterk at jeg sliter med å holde han på ryggen, så jeg må på en måte holde han fast under den ene armen mens jeg klipper klørene på bakpotene hans. han ga seg ikke uten en kamp. men ikke jeg heller...

det hele avsluttet somvanlig med godbiter, noe kattene var veldig innstilt på, etter at godbitene var spist opp gikk sirius inn på stua for å furte, luna ligger i gangen og virker ikke til å bry seg noe i det hele tatt. veldig stor forandring. har de byttet kropp eller noe slik?

ny spade til kattesanden

nå har spadenjeg har brukt blitt så ille at det kan virke som om sanden har festet seg på den og begynt å gro. virkelig ekkelt. så i dag tok jeg turen innom dyrebutikken på senteret og kjøpte ny spade, hun i kassa tok frem en gigantisk spade og sa de anbefalte den.

jeg tror ikke så mye på anbefallinger, men så fort hun sa det var catit design var jeg solgt, de tingene catit selger pleier å være geniale. så får vi se neste gang jeg tar kattedoen om den gjør jobben sin...

lapskaus dag

i dag måtte jeg bare innse at jeg trengte ordentlig mat, så jeg lagde meg lapskaus. Man kan trygt si at det ble et rotete og sølete prosjekt, ikke helt kontroll over muskler eller over hukomelsen min. det å tenke praktisk ligger helt tydeligvis langt utenfor mine evner for tiden.

men jeg fikk da til noe spiselig, det skal utrolig mye til for å ødelegge lapskaus...

jeg fikk også lagt tre posjoner i kjøleskapet slik at jeg har noe å spise på i morgen, håper at medesinene mine har slått in på fredag og at jeg kan lage ordentlig mat igjen...

pokemon white 27.04.2011

sidenjeg spiller så mye sims og harvest moon går det litt tregt i pokemonspillingen min, jeg er akkurat blitt ferdig med gym tre som var en insekts (bug) gym.

Nye pokemon:

-Timburr
-scraggy

pokedex: sett 36 har 23

har så vidt satt foten ut på rute 4

å vente

er det en ting jeg er dårlig på, så er det å vente. om jeg venter på noe jeg virkelig ønsker meg eller trenger er det enda vanskligere. nå tenker jeg ikke på det å vente med å åpne pakker eller egentlig vente på at ting kommer ut, men å vente på at butikker åpner, telefoner fra folk, vente på t-banen osv... jeg hater rett og slett døtid, tid jeg kunne ha brukt til noe annet.

nå sitter jeg å venter på at apoteket skal sende melding om at medesinene mine er kommet, så nå har jeg døtid + at jeg venter på noe som er veldig viktig for meg, det rett og slett river i meg.

heldigvis er luna ekstremt kosete i dag, så det letter litt på ventetiden...

Biosphere 2 - en drøm blitt virkelighet

dagbladet skriver om biosphere 2, et prosjekt som ble startet i 1991 da 6 mennesker låste seg inne i en steng atmosfere for å se om vi kunne får det til å virke. prosjektet var hovedsaklig vellykket og to år etterpå kom de 6 ut. det var selvfølgelig problemer, luft lakk ut osv... men hele tanken er jo bare tatt ut av en drøm...

dagbladet skriver om denne bygningen i arizona ørkenen fordi de nå skal bruke det samme området til å forske på global oppvarming.

min tanke derimot er å dytte dem alle ut og starte orginalprosjektet på nytt, denne gangen med bedre opgraderte vegger å tak. så mye som har skjedd med teknologien på 20 år må jo gi kjempeinnvirkning på resultatet ett slikt prosjekt kan gi. personlig hadde jeg flyttet rett inn..

kansje i mine innesrste drømmer hadde jeg flyttet inn alene og latt resten av verden leve videre uten meg, men jeg vet jo at det aldri ville ha gått. men drømmer er til for å nytes...

Ellen fikk over 300 sympati- erklæringer på én dag

dagbladet kan i dag fortelle at Ellen, 18 åringen de skrev om i går nå drukner i sympatimeldinger fra folk som føler med henne eller har opplevd det samme. nok en gang må jeg stoppe tankene mine fra å tenke ikke så pene tanker, men jeg klarer ikke å la være.

-vel da dør hun i hvertfall ikke ensom- var tanken som slo meg inn, dette var ikke negativt tenkt mot henne, men helsevesenet. det er selvfølgelig bra at mange støtter henne, men det er ikke flere 100 meldinger om støtte hun trenger, men at helsevesenet får ut fingern og setter i gang med noe.

det står i artikkelen at hun brøt legens råd om å ikke gå ut med saken i media, legen som har støttet henne tok nok feil her. ja det kan være slitsomt, men noen ganger må man gjøre desperate ting for å komme videre. jeg er stolt av Ellen og håper virkelig at hjelpen kommer i tide...

Luna er så søt

for tiden er luna veldig kosete, hun henger rundt meg hele tiden og benytter hver eneste mulighet for å få litt nærhet. somregel er hennes form for nærhet å bli klappet, stange hodet i oss, sirkle rundt bena eller ligge under dyna. derimot nå er vist behovet mye sterkere, så hun har begynt å ligge på skrivebordet mitt slik som sirius gjør. hun vil fortsatt kunne gå løst mens jeg klapper og stryker på henne, mens hun stanger gjevnt inn i meg med hodet.

nå satt hun på hjørnet av skrivebordet og jeg begynte å kose med henne, hun syntes det var kjempegodt og kroppen sank sammen. samtidig som kroppen sank sammen sperret hun opp øynene og spisset ørene, dette var skummel...
helt fasinert fortsetter jeg å kose på henne mens kroppen faller helt sammen, hun ligger nå sidlengs, nesten på ryggen og jeg koser henne på magen. en pote vurderer å dytte meg bort mens hun ser på med store øyne.

tilslutt blir det for intenst og hun setter seg fort opp igjen og vil kose som vanlig, menjeg kommer nok ikke til å glemme kattekroppen som bare sank mot hendene mine for kos. noen ganger lurer jeg på om hun egentlig leker mer nervøs en hun egentlig er...

Trichinella\ Trikinose

Trichinella er en parasitt som lever i kjøtt fra kjøttetende eller allt etende dyr, den smittes igjennom å spise infisert kjøtt som ikke er ordentlig kokt eller stekt. mest vanlige smitteskilden er nok gris.
parasitten har hvert utryddet i norge siden 1994 og før dette var det også skjeldent med funn. alle griser som blir slaktet i norge blir fortsatt testet for parasitten.

Ved konsum av infisert kjøtt vil larver trenge inn i lymfevev og sirkulasjon via tarmveggen og utvikles videre i muskulatur. Etter 1-2 uker oppstår vanligvis akutte muskelsmerter og muskelstivhet, feber, ødem (særlig rundt øynene) og hudutslett. Sterk infeksjon kan gi enterittsymptomer, og alvorlig trikinose kan føre til symptomer i sentralnervesystem og hjerte. Trikinose diagnostiseres ved påvising av antistoffer i serum og evt. muskelbiopsi. Behandling bør igangsettes av spesialist i infeksjonsmedisin.

de fleste som blir infisert av parasitten merker få til ingen symptomer, men i alvorlige tilfeller kan sykdommen trikinose som kommer av parasitten føre til døden.

lillestrøm oppdatering

i dag var jeg på lillestrøm helseklinikk igjen og fikk høre svarene på prøvene mine, eller jeg fikk høre svaret på en av prøvene mine. de kunne ikke finne noen kjente imunfeil, så det tyder på at imunforsvaret mitt er friskt. det er veldig bra.
triconella prøven derimot hadde de ikke svar på, sanktolavhospital kunne ikke utføre testen. Helt ærlig er det ingen i Norge som utfører den testen, så prøvene må sendes til et sykehus i stokholm. det er vist veldig, veldig kjeldent folk får positive svar på denne første testen som jeg har tatt...

om triconella testen er positiv blir jeg sent videre til spesialist på tropiske sykdommer med en gang (uten ekstra time) problemet med disse testene er at de er dyre og som sagt ingen i norge gjennomfører dem.

men selv om de ikke har funnet ut noe klart på disse prøvene, er alle prøvene jeg måtte ta tatt. slik at jendelig kan starte behandling. de behandler infeksjonene i magen og tarmen min først (siden dette er det eneste problemet som er stavfestet enda) men vi håper og tror at kuren skal virke på mere enn det.

jeg skal gå på en to mnd lang antibiotika kur, en uke med antibiotika så tre uker med medesiner som skal bygge opp kroppen igjen, for nok en uke med en ny antibiotika og enda en runde for å bygge opp kroppen. dette er smalspektret antibiotika. samtidig skal jeg gå på vispektret antibiotika, b-12 tabletter (slipper sprøytene siden de ikke hjalp spesielt) og en hel del andre medesiner som skal hjelpe magen og kroppen min til å fungere igjen.

vi vet med erfaring at antibiotika kurer har veldig god efekt på anfallene mine, selv om de aldri før har tatt dem fulstendig.(ingen av antibiotika kurene jeg har gått på før har hvert for anfallene) etter en måneds tid begynner jeg somregel å sakte men sikkert å bli dårligere igjen. men tanken på en uke eller to hvor jeg kansje får ha det smertefritt muntrer meg veldig opp...

selvfølgelig ville jeg begynne kuren med en gang, men apoteket hadde ikke medesinene inne så jeg må vente til i morgen.

de hintet også om at jeg burde få en ny vurdering om eplepsi eller andre nevroligske lidelser for anfallene mine.

forbredelser

nå er det 15 minutter til jeg sitter i bilen på  vei til lillestrøm helseklinikk, jeg, mamma og tanta mi hadde et lite uplanlagt strategi møte i går kveld. så i dag blir jeg ikke bare fulgt av mamma, men av tanta mi også. hun er sykepleier og vi håper at hun kan klare å få mere ut av hva de sier, siden vi somregel ikke forstår noe før etter vi har googlet allt som har blitt sagt, og da er det forsent med spørsmål.

svarene jeg vet vi skal få tilbake i dag er imunforsvaret mitt og triconella parasitten. de har tatt mange andre prøver også, men disse er de mest spenende i mine øyne.

 

Ellen (18) frykter å dø før hjelpa kommer

denne artikkelen vekket mange forskjellige følelser i meg, den aller første tanken min var egoistisk. bare slitt i 18 mnd med norsk helsevesen og hun får hjelp tilslutt (om den kommer i tide)

men det tar bare et halvt sekund før jeg føler med henne og familien hennes, kansje dette ikke er en stor nyhet for meg, men alikevel alvorlig og forferdelig for dem.

det er utrolig tungt å måtte jobbe i mot helsevesenet når du egentlig er syk og trenger kreftene til å ta vare på deg selv, det er også tungt for familie og venner. heldigvis har Ellen familie som har stått på for henne, slik jeg har.

når jeg begynte på lillestrøm helseklinikk tenkte jeg at dette er sykt, det å måtte betale så mye penger for noe som skulle hvert gratis. og for hvert svar jeg får tilbake tenker jeg det samme. hvorfor vil ikke norsk helsevesen ta tak i mitt problem, hvorfor vil ingen hjelpe meg. jeg kan trygt si at deprisjoner er veldig vanskelig i slike perioder.

det å ligge å føle at man skal dø helt alene, mens verden ser en annen vei, rett og slett fordi de ikke gidder er utrolig smertefullt og følger med deg videre. noen ganger går det så langt at man nesten ber om at man bare skal dø og bli ferdig med det, hvorfor skal man pines så mye?

jeg går ikke ned i vekt og holder på å sulte i hjel slik som denne jenta gjør, antagligvis feiler det meg ikke noe dødlig i det hele tatt. men det er lett å si når man ikke ligger hjelpesløs på et iskaldt gulv og prøver å ringe legevakta for å få hjelp, men de vil ikke hjelpe deg siden du ikke klarer å holde bevistheten lenge nok til å faktisk prate.

jeg ønsker ellen lykke til og god bedring, håper du får hjelp i tide og at de finner ut av hva som feiler deg. du er ikke alene...

artikkel

Might and Magic: Clash of Heroes HD

da jeg leste om dette spillet tenkte jeg med en gang at dette er noe for meg, og jeg står ved den tanken. desverre er spillet bare til ps3 og xbox360, jeg har ingen av delene. men kansje jeg kan låne kusina mi sin 360 en gang (når jeg har kommet igjennom spillene mine) og få prøvd det.

gratulerer, første spill som har fått meg til å ønske meg ps3, det måtte jo komme en gang.

ps: vet det sikkert er mange spill til ps3 jeg ville ha elsket, men det man ikke vet om savner man ikke....

ny nintendo bekreftet

nå er det bekreftet at nintendo kommer med en ny konsoll i 2012

nintendo skal avduke konsollen på spillmessa e-3 i starten av juni og sier det vil være spillbare eksempler der. uten om denne informasjonen er det meste gjetting.
det at nintendo går vekk fra wii kommer egentlig ikke som en så stor overaskelse, selv om wii har solgt veldig bra vil jeg ikke kalle det et sukse, den selger bra fordi den er den billigste....

ryktene skal ha det til at det meste skal bli bedre, her er det snak om hd kvaliteter og bedre styring, det jeg lurer mest på er om de skal gjøre noe med den ekstreme loding tiden som er på wii nå. kan jo risikere å sovne mens den prøver å laste opp neste bilde...

det er i hvertfall mitt ønske til ny maskin, sterkere maskin.....

ny dag nye utfordringer

vel overskriften er kansje litt overdreven, men syntes det klang bra og det er jo et kjent uttrykk. men det er en ny dag selv om utfordringene kansje ikke er så nye.

jeg gikk en tur opp til tanta mi i dag, var som å holde gele i balanse og jeg var veldig stolt da jeg kom frem, tanta mi sier bekreftende at det er viktig at jeg ikke gir opp å gå, samme hvor kort jeg går. det er uansett bedre enn ingenting. etter en hvilepause fulgte mamma, tanta mi og kusina mi meg hjem før de fortsatt videre på turen sin rundt østensjøvannet, jeg er litt misunnelig på dem.

hva jeg skal bruke resten av dagen til vet jeg ikke, kansje lete opp noen filmer på youtube og legge her på bloggen, kansje spille litt.

i morgen skal jeg tilbake på lillestrøm å få svar på de siste prøvene... spent...

rosa blogg

etter å ha brukt mange dager på å lese om blogg forandringer og prøvd meg frem kom jeg tilslutt frem til at det enkleste ofte er det beste, så jeg valgte nye farger på under et minutt og beholder dem enn så lenge.

nå er i hvertfall ikke bloggen min så mørk, men fortsatt veldig meg....

kjøretur i sola

da mamma ringte og ville ta meg med ut på kjøretur var min første tanke at jeg ville ha på meg den nye sommerkjolen min, litt betenkt ringte jeg mamma å spurte om tempraturen ute. jeg hadde ikke noe å uroe meg for, og jakka ble liggende i bilen hele tiden.

først kjørte vi å vasket bilen, noe ingen av oss er så glad i (slike maskiner) men vi overlevde og etter litt vurdering kom vi frem til at vi kjørte til huset i ås.
vi kjørte innom mcdonalds drive in på veien og tok med oss en brus og milkshake, så var det rett til huset vårt. Mamma og unkelen min hadde malt mer på huset, men i dag gikk vi ikke inn, vi satt bare på verandan og nøt sola og den fine tomta.

mamma ble litt lei av å sitte stille, noe man blir om man faktisk klarer å gjøre ting, så hun ville hjem igjen. jeg tok meg en rask tur ned for å se på frukttrærene, spent på om de vil klare å hole noe frukt. på siden så jeg et bærkratt, dette gjorde meg veldig glad. jeg liker å plukke bær, men jeg klarte ikke å se hva slags bær, bladene var nesten ikke sprunget ut, men jeg gjetter på rips eller solbær (de har veldig like blader)

så var det å kjøre hjem igjen, se på karusellene som gikk i det vi kjørte forbi 1000 fryd, tydeligvis en del folk som har tatt turen dit i varmen, mye biler på parkeringsplassene, men langt fra sommer tilstander.
så satte mamma meg av hjemme med invitasjon til fisk kl 17 00, desverre tror jeg ikke jeg orker å gå opp, må nok lege meg litt i stedet.

avsluttet soldagen med noen minutter på verandan, ble ikke så mye mer siden jeg skalv og ikke orket å lese noe. syntes det måtte se rart ut at jeg satt der og skalv midt på dagen (ulempen med at folk kan se inn på verandan din). sirius lå innenfor verandadøra så jeg plukket med meg et kattemynte blad til luna og gikk inn... luna var veldig fornøyd :-)

påskemiddag

å som jeg stresset for å komme til middagen i tide, det var en slik dag da ingenting ville gå slik det skulle. spennen jeg skulle bruke til å sette opp håret mitt ville ikke sitte, etter mange forsøk og kramper i armene måtte jeg gi opp.
sminken ville heller ikke legge seg slik jeg ville ha den, lurer på om det kan ha litt med skjelving å gjøre.
men 1 minutt på måtte jeg bare innse at slaget var tapt og løpe.

kom utrolig nok ikke forseint, halve familien var på vei over fra tanta mi akkurat i det jeg kom. perfect timing.

mennene satt ute på verandan og pratet, kvinnene var på kjøkkenet å pratet (tror noen drev med mat også) jeg og barna satt i soffan og spillte pokemon ;-)
ingen fikk med seg at vi skulle sette oss, så jeg tok kontroll og sa til bestefar at han bare skulle spise, ikke noe poeng å vente på de som ikke setter seg etter 10. gang.

middagen var kjempe god, jeg satt i mellom en ene onkelen min og bestefar, bestefar prater nonstop og høyt, så jeg ble etterhvert ganske svimmel. men liker å sitte vedsiden av bestefar...
mamma prøvde å få folk til å sitte ved bordet til alle var ferdig med å spise, men dette var umulig. barna var flinke men bestefar var urolig av seg og begynte å rydde av bordet. ironisk nok...

vi lot mennene rydde av bordet mens siste man fullførte maten sin, så var det igjen fullt kaos frem til kaka kom på bordet. ene unkelen min herjet så med barna at mamma tullet med at hun kom til å bli kastet ut av blokka. herjing og mye sukker gir veldig hypre barn...

kusina mi hadde bakt kake, jeg kunne selvfølgelig ikke spise den så vi kjøpte en daim iskake til meg i stedet. teoretisksett skunne jeg ikke spise den heller, men den hadde ikke gluten i seg.da mesteparten av kaker var spist opp, påskegodt delt ut og jeg var relativt sliten begynte bestefar å fortelle historier fra han var liten til barna. jeg og kusina mi la oss litt for å hvile på senga mi, men jeg forsto etterhvert at jeg var mye dårligre enn jeg trodde så jeg kapret senga til mamma. sa i fra og gikk å la meg. jeg var ikke bevistløs, men ikke langt i fra, lå å hørte på bestefar fortelle historiene sine. kunne ikke sove, men kan heller ikke huske at jeg så noe av rommet. jeg må virkelig ha hvert langt borte....

påskemorgen slukker ikke sorgen

det er ikke mye sorg som er slukket her i huset, familiemiddagen i går endte som vanlig opp med at jeg ble veldig dårlig. denne gangen tror jeg rett og slett det var ren utmattelse, aldri følt noe slikt før, var veldig ekkelt.

jeg kapret senga til mamma og så fort resten av gjestene hadde gått fikk jeg tanta mi til å følge meg hjem, her hoppet jeg rett i seng. for en gangskyls måtte dyrene overleve en hel natt uten at jeg så til dem.

natta har hvert et mareritt, ikke anfal og bare enkelte kramper. men en utmattelse som har hvert så intens at det fortsatte å skremme meg. når jeg sov var drømmene så virkelige og dype + forferdelige at jeg egentlig ikke hvilte noe særlig.

våknet ca 8.00 og da jeg prøvde å bevege armene mine forsto jeg at dette kommer ikke til å bli en morsom dag.

men oppi allt det fæle i løpet av natta har det hvert noe positivt, en pusekatt som har kommet gjevnlig å sett til meg og trøstet meg. han er flink til det når jeg er virkelig dårlig.

dvd for 10 kr på platekompaniet

platekompaniet feirer påsken me å selge ut noen få filmer for 10 kr. stk (maks en film pr. kunde). det er førstemann til mølla og mest barne og familiefilmer.

de som ligger på lista akkurat nå er:

Terminator Salvation
Olsenbanden Jr. Og Mestertyvens Skatt
Harry Potter Og Halvblodsprinsen
Hancock - Extended Cut
Monsters Vs. Aliens
Surf´s Up
Pelle Politibil Går I Vannet
Tropic Thunder
Asfaltenglene
Laban - Bulder Og Brak
The Ministers
Hot Tub Time Machine
Inhale
Bratz - Girlz Really Rock
Hole In One
Corporate Affairs
Unaccompanied Minors
Byggmester Bob På Byggeplassen 3 - Høyblokker
Clash Of The Titans
G-Gjengen
Shorts - Jakten På Ønskesteinen

jeg valgte asfaltenglene, og tok med den nyeste harry potter filmen på blu-ray, desverre gikk ikke bestillingenmin igjenom :-(

middagsforbredelser

nå er ikke minemiddagsforbredelser så veldig avanserte da, var med på å handle inn før i dag. ellers skal jeg bare møte opp pent kledd og ta med meg enkelte ting som ligger i leiligheten min.
men siden min jobb er så liten får vi sørge for at den blir perfekt, legge frem godteri og begynne å stelle seg...

middagen begynner klokken fem så jeg regner med at jeg har god nok tid...... god påske alle sammen

sanger fra musikaler

selvfølgelig kunnejg ha plukket ut en hel haug med sanger, har sittet over en time å sett igjennom klipp på youtube, noen har de ikke, noen er sperret for oss i norge (men du kan se hele filmen om du vil) andre musikaler er jeg ikke så stor fan av og det er helt sikkert mange jeg har glemt. starter med en for å få oss i påskestemning.

Jesus christ superstar - king herod

så følger jeg opp med to sanger fra evita, kansje ikke de sangene med best moral eller som er best. men de sangene jeg synes er morsomst. good night and thank you og peron`s lates flame

 

helt til slutt den morsomste fra mamma mia, fant ikke et godt videoklipp fra filmen så dette får holde.

 

nye klær

jeg våknet i dag og bestemte meg for at jeg ville ha noe fint å ha på meg til middagen i kveld, så det første jeg gjorde da jeg kom på senteret var å raide den ene klesbutikken.
etter mye prøving, tenking og vurdering endte jeg opp med tre ting...

t-sjorte - soyaconcept -249 krkjole - anyse` - 1199 kr


selskapskjole - anyse` - 1799 krden siste er den  skal ha på meg i dag, blir litt overpyntet men det gjør ikke noe. den satt så utrolig fint på meg.

god morgen

da var jeg oppe og hoppet igjen, hadde mareritt om at jeg ikke rakk å stå opp i tide til jeg skulle være med mamma i butikken, hun sa hun skulle dra 8, jeg våknet (akkurat som i drømmen) 6 minutter over.

jeg har ikke hørt noe fra mamma, så jeg regner med at hun enten sover enda, eller har ombestemt seg, eller har sjekket åpningstidene i butikken. men om det er de to siste kunne hun ha sendt meg en melding. jaja, om drømmen stemmer så kommer de rett før 9.

enn så lenge kanjeg kose meg med frokost og tenke nøye igjennom hva jeg mangler i butikken, godteri er i hvertfall ikke en av tingene ;-)

ser ut til at kroppen fungerer delevis normalt i dag, bommer litt på tastaturet grunnet skjelving, men ikke så mye og jeg regner med at maten tar det.

dagen i dag

dagen i dag har hvert en berg og dal bane. med andre ord, her har det gått opp og ned.
startet dagen med frokost og kjøkkenvask og endte opp med to timer ekstra i senga, lå å spillte harvest moon mens kroppen min prøvde å ta seg opp igjen.

da jeg endelig hadde fått kontroll på kroppen igjen ringte mamma og sa hun skulle kommemed gardinine mine, hun har vasket dem for meg. men hun klarte jo ikke å begrense seg til å henge opp gardiner. her ble det vindusvask, bytte av andre gardiner og skiftet på senga mi. selvfølgelig hjalp jeg til, helt til kroppen min sa stopp og hodet surret fritt på egenhånd. nok en gang var det å samle sammen kroppen igjen.

jeg prøvde meg på middag som ikke gikk så bra, kroppen min vil ikke ha mat for tiden, så her er det tvansgspising. tok timer før magesmertene ga seg :-(
men selv med magesmerter klarte jeg å gå en liten tur, jeg gikk hele gata utenfor frem og tilbake *ler*, viktigst var vel å få oppleve sola, men litt bevegelse skal vist være bra det å.

nok en gang måtte jeg hvile å få kontroll over kroppen min, og tilslutt spilte jeg litt sims 3 og så noen episoder av cold case. tror egentlig ikke jeg skal prøve på så mye bevegelser lengere nå. blir å legge seg straks å håpe at jeg får sove før smertene etter dagen tar meg igjen (løper fra dem)... men ingen anfall i dag, bare enkelt kramper...

nedtellinger

ting jeg venter på:

spill:

The Sims 3: Generasjoner - 02.06
Harvest Moon: The Tale of Two Towns - (ukjent)
The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time 3D - 17.06

bøker:

Dead Reckoning - 03.05
Bite Club  - 03.05 (vel de selger den på amazon, så releas datoen må være feil på wiki)
Last Breath - 01.11

filmer:

harry potter ............ tenk at jeg glemte den

 

nye gardiner

nå er ikke gardinene akkurat nyinnkjøpte, siden jeg kjøpte dem under salget senteret hadde når det åpnet, men de ble hengt opp for første gang i dag.helt typisk meg....det henger en morgenkåpe på hjørnet fordi morgensolen kommer inn der og treffer meg i øynene når jeg sover, veldig irriterens, gleder meg til nye vinduer og nye skreddersydde persienner.

sanger som muntrer meg opp

ingen logikk i hvorfor, men disse sangene får meg alltid i godt humør...

Taco puttin` on the ritz

Hellbillies - ei krasafaren steinbu

 Bengt Pegefeldt - Köppäbävisan

The addams Family

sims 3 med dyr på vei?

jeg satt å så på filmer på youtube i går da denne filmen dukket opp, siden jeg ikke hadde hørt om det før brukte jeg en del tid på å lete igjennom nettet for å finne ut om den var ekte eller ikke.
det sies at det skal ha hvert en lekasje hos sims og st traileren ikke skulle ha hvert publisert enda, de fjernet den, men alllt for seint. mange fans hadde allerede klart å laste den ned og lagt den opp igjen...

 

The Sims 3 Unleashed Trailer

min favorittnattasang da jeg var liten (første vers)

Lillemanns dag er slutt
leken er nu forbi,
kinnet er hett og øye matt.
"Mor" tror du jeg får besøk i natt?
Har jeg vært snill hele dagen i dag?
Det er ikke så greit må du tro.
Si til Lukkeøye at jeg har vært snill,
Du kan, kjære mor, om du vil!

Tror du Ole Lukkeøye kommer nu?
Jeg har lagt meg nu og venter, kjære du.
Mine hender har jeg vasket,
aftenbønnen har jeg bedt,
og jeg kjenner nu at jeg er ganske trett.
Send den drømmen som jeg drømte i går natt,
jeg var stor,jeg var pol`ti og sto på vakt.
Guttene de var så redden,
tok av lua si for meg.
Det var så moro, ja, den drømmen likte jeg!

dagen går mot slutt for meg

plutselig hadde jeg snudd døgnet mitt fra å sove fra 12.00 til 24.00 til å legge meg 17.00 (medregnet spill på senga blir det nok en time til før jeg legger meg til å sove. denne forflyttelsen av døgnet skyldes at jeg sov hele 16 timer til i dag tidlig.

i dag har jeg hatt en fin dag. har hatt en del smerter, men har også fått gjort litt i leiligheten. det å klare å gjøre noe fysisk var ganske stort for meg. kattene fikk fyllt på mat i boksen sin (som jeg tar mat ut av, kjøper 10 kg poser og boksen tar 2 kg) og virkelig vasket kattedoen sin.
jeg fikk kjørt en runde klær i vaskemaskin og tørketrommel. rett og slett fornøyd.

uten om dette husarbeidet har jeg spillt sims medieval, kost med kattene og gått meg en tur i sola.

så når jeg nå legger emg er jeg fornøyd med dagen og utviklingen, to dager uten anfall, bare smerter....

Sims Medieval - 20.04.2011

da var jeg ferdig med 3. ambition - imperial domination, fullførte på platinum nivå - possessor off allquest i dag:

-pessant revolt - placate - bard lv 1 - gold
-Deat of the proxy - proxy election time - jacobinan priest lv1, merchant lv 3 - platinum
-Animuslaver - take care of it - knight lv 10, spy lv 10 - platinum
- book burning - literacy program - monarch lv 10 - platinum
- crab bandit - a powerful ally?- monarch lv 10 - platinum

achievements i dag:

5 Q is for quest - complete 50 quests
10 help wanted - complete 500 responsibilitis
5 (well - versed) - recite 50 poems
10 love by proy - maximize loyalty in Yocathia

nye ambitions åpnet:

- fame
- safe and sound
- thoughts and prayers
- hard wokers

ren kattedo

og når jeg sier ren, mener jeg til de grader ren...

først var det å tømme kattedoen for all sand, så skrubbet jeg den ned med svamp før jeg gikk over en gang med giff, lokket fikk også en runde. etter det var det intens skylling før jeg satte dem ut på verandan for lufting.

på verandan satt sirius i blomsterkassa med båndet på og fulge spent med, desverre var jeg nok en gang så slem at jeg gikk ut med søpla mens han var på verandan, så fikk litt skjeft. men han må lære seg det snart.
når jeg først var der ute satte jeg en hel kasse med kattegress, vet ikke om det vil overleve så tidlig, men tenkte jeg skulle ta sjansen.

så var sirius lei av båndet sitt og det var å forte seg inn med kattedo delene før jeg tok av han båndet å lukket døra. så fyllte man kattedoen opp igjen med helt ny innkjøpt sand, så nå håper jeg de blir fornøyde.

Dr. hook

i går la jeg ut noen klipp fra the animals, i dag blir det dr. hook...

 

Cover of the rolling stones (denne sangen fikk dem faktisk på forsiden, siste forsiden i filmen)

Sylvia`s mother

Mama, I`ll sing one song for you

when you`r in love whit a beatiful woman

bare et lite utvalg, var litt vanskelig å plukke ut sangene jeg skulle legge her....

pakken åpnet

og jeg hadde gjettet riktig, var helt ærlig ikke så vanskelig å gjette om d hadde kjent på pakken. som jeg sa til bestefaren min i posten,jeg har fått en ovalformet pakke i posten, har ikke åpnet den enda, lurer på hva det kan være?

jeg elsker fargen ;-)   tusen takk

hentelapp fra posten

her drev jeg å stelte meg for å egge meg da posten kom, jeg løp ut i joggedressen og fant en hentelapp. så da var det bare å kle på seg og gå å hente. er veldig spent siden jeg ikke har en anelse om hva det kan være. men jeg hadde fått et lite hint om at den kom til å komme da, så vet hvem den er i fra....

Sims Medieval - 19.04.2011

i dag har jeg bare tatt tre quests

- a political marriage - seduce - monarch lv 10, spy lv 7 - platinum
- sleepless in snorwich - dream demons - peterian priest lv 1, merchant lv 1 - gull
- tournament of honor - sabotage advorten`s Champion - spy lv 8, knight lv 8 - platinum

nå sitter jeg igjen med 11 qp og ett område igjen å ta, det virker som om denne ambison skal gå bra.

min favorittblomst

jeg kaller den gullstjerne, siden jeg alltid har syntes den ser slik ut. forelsket meg i blomsten som barn og elsker den enda. jeg plukker den ikke, men nyter synet av den ute. den fyller meg med så mye glede.bok: i am number 4 - Pittacus Lore (James Frey and Jobie Hughes)

konseptet i denne boka var så bra at jeg hadde allerede lagd meg mange historier i hodet før jeg begynte å lese boka. det er et konsept som rett og slett satte tankene i spill.

En planet blir angrepet av en annen, for å redde folkeslaget sitt sender de 9 barn og guidene dems ut i verdensrommet for å vente der til krigen er over. desverre blir planeten så ødelagt at de ikke kan retunere dit enda, så de setter kursen mot Jorden. nærmeste planet som kan holde liv.
selvfølgelig kommer fienden dems etter dem, men de er beskyttet av en sjarm som gjør at de kun kan drepes i rekkefølge. når de kommer på jorden sprer de seg, for om de møtes vil sjarmen brytes og de er fritt vilt.
når en blir drept blir de andre merket med en sirkel på benet sitt, slik at de vet hvor mange de er.
etter som de blir eldre vil du utvikle krefter, hva slags krefter dette er viser seg etterhvert mens de kommer.

boken starter med en førhistorie hvor nummer 3 blir drept, vi skal følge nummer 4, jhon Smith.
han oppdager at nummer 3 er død på en fest og han og guiden hans må flytte nok en gang, denne gangen flytter de til ohio - paradise. hovedoppgaven til jhon er å holde seg anonym, noe som ikke er så lett når han forelsker seg i x kjæresten til skolens bølle. det hjelper heller ikke at kreftene hans begynner å komme, og de viser seg ikke alltid på de riktige plassene. med andre ord han gjør ikke en så god jobb med å holde seg anonym.blir de oppdaget, ser noen at han ikke er som andre er det viktig å bare dra fra allt og flytte til et annet sted, men nå som jhon er forelsket nekter han og uten å mene det setter han sitt eget liv og alle vennene sine i fare ved å bli.

første del av boka er som en ungdomskjærlighetsroman med litt overnaturlige sider i, innimellom blir man litt oppgitt over dem og intrigene på skolen. helt klassiske jeg må ikke bli oppdaget sitvasjoner som er i alle serier, bøker, filmer osv... hvor en har super krefter. den blir aldri kjedelig, men du klarer å tenke på andre ting innimellom. ingen overaskende plott.
andre del av boka derimot er overfyllt med krig og død, de skal virkelig ta igjen for all romansen på starten og innimellom må du rett og slett ta pustepauser i mellom all slossingen (for de gjør det ikke). rett og slett for mye av det gode, til alt slutter med løfte om mere krig og drama i senere bøker.

det blir lagt mange tråder til en ny bok, denne skal hete power of six og handler om nummer 7 (virker det som)

all krigingen gjorde at jeg måtte ta meg ett par dager for å få hodet mitt til å egentlig komme igjennom ting. boka var fin, kansje ikke det man vil kalle en genialt bra bok, men det er ikke slike jeg er ute etter. synes midt i mellom er helt greit. den legger seg sammen med alle de andre greie fantasy bøkene som kommer for tiden.
bedre en twilight, langt fra harry potter... men som sagt elsker konseptet og gleder meg nå til å se filmen.

 

The animals

forrige innlegget inspirerte meg, her er mine favoritter fra the animals

 

 Don`t let me be misunderstood

 

We gotta get out of this place

 

it`s my life

House of the rising sun

 

house og the rising sun

 

The animals (orginal versjon)

 

Sinead O`connor sin versjon

 

Joan Baez

 

Tracy Chapman

 

ett lite utvalg av versjoner, jeg fikk ikke med the doors sin da det var feil sang i youtube klippet (det var the animals sin versjon med dems navn, fant ingen andre akkurat nå). jeg har skrevet at the animals er orginal versjonen siden de var først ute med den som hit, men sangen er basert på en gammel sang fra 17 hundretallet (leste jeg et sted)

jeg elsker the animals, men hvilken versjon liker du best?

et taxi liv

leste netopp i nettavisen at en drosjesjofør ble skutt mot, før mannen løp inn i skogen. senere skøyt mannen mot politiet også.

første tanke da jeg leser dette er det er jammen ikke lett å være taxi sjofør, min andre tanke som kommer som et lyn etter er at det er ikke lett å være kundene dems heller.

tenk at vi vokser opp med å lære oss å ikke sette oss inn i fremede sine biler, så fort vi blir voksene glemmer vi dette og vi betaler de som kjører. selvfølgelig er dette en kjempefin tjeneste, men er den egentlig trygg?
vi sier til oss selv at skiltene som sier de tilhører ett selskap gjør at ting er i orden, en del taxier er også videoovervåket (for sjøføren sin sikkerhet selvfølgelig). men selkapet gir ingen garanti om at han som sitter bak rattet er riktig person, det er det opp til deg å avgjøre ved å se på et bittelite bilde på et kort. heller sier ikke det at bilen tilhører et selskap noe om ferdigheten til sjoføren, om han burde ha hatt lappen, hvor mange timer han har kjørt allerede, hvor mye han sover, om han er ruset eller om han bare gir f... i resten av trafikken. når du først setter deg i en drosje har du satt mye lit til den bak rattet.

vet de til tider prater mye om pirattaxi og hvor farlig dette er, men for all del ikke tro at disse tingene ikke kan skje i vanlig taxi også. de bak rattet er like mennskelige som resten av oss, noen snille andre direkte onskapsfulle, de fleste normale.

jeg kjører ekstremt mye taxi og har allt for mye erfaringer om sjofører som passer beskrivelsene over,men må si at somregel er det greie folk som kjører, unntakkene setter bare så ekstremt inntrykk på deg.

ps: hva svarer du en taxi sjofør som skal kjøre deg hjem og spør, kommer du til å være alene hjemme?

spill jeg spiller for tiden

jeg spiller selvfølgelig sims 3, luksus i det grønne, noe som går greit så lenge jeg ikke er i kina. da går spillet utrolig tregt.

sims medieval, meg å sims spill. klarer fortsatt ikke å si det er ett bra spill, men fortsetter å spille det innimellom da

harvest moon grandbazaar, jeg har startet et helt nytt spill, denne gangen som jente.

farmville (vel egentlig klikker jeg bare inn dit hver gang de etterlyser meg på mailen og gir meg 20 fc for å spille igjen)

 

alle andre spill har jeg måtte sette på pause grunnet formen jeg er i for tiden

kampanje værsting

jeg har alltid trodd at det var platekompaniet som var de med mest salg og kampanjer, de har jo en ny hver uke og reklamerer stort for dem i butikkene sine. selv himmler jeg med øynene når jeg ser plakatene, hvilken grunn til salg har de funnet på denne gangen da...

menjeg har nå bli vist at jeg hadde feil, det finnes noen som er værre og det er dell. hver dag får jeg mail om en ny kampanje eller ett tilbud de har... hver eneste dag. for noen dager siden var det stort, 50% på varer for deg. jeg åpnet ikke mailen en gang. sendte den rett i søpla, sammen med alle de andre.

jeg har en dell maskin og skal love dere at det blir med den ene, dems service løfte virker genialt og var grunnen til at jeg kjøpte der + jeg kunne bygge maskinen selv. men da maskinen gikk i stykker var det uker i telefonen (som kunne vare hele dager) de ville jeg skulle gjøre allt for å finne feilen. noe jeg ikke gjorde.

eller egentlig har jeg det, men det var ikke før den nesten satte fyr på senga mi, men jeg har gitt opp dell helt. desverre har de mail adressen min siden jeg faktisk prøvde å få hjelp til å redde den dyre laptopen min (som kostet over 20 000)

god morgen ;-)

nok en gang står jeg opp mens resten av Norge gjør seg klar til senga. egentlig haddejeg håpet og planlagt å sove frem til 00.00 men ved 10 tiden vekket sirius meg og minte meg på at jeg hadde glemt å ta kattedoen før jeg la meg, hvordan kunne jeg glemme noe slikt. så da var det bare å stå opp.

i dag har jeg det relativt bra, merker jeg sto opp litt tidlig, men det tar ikke knekken på meg. ingen anfall.

problemet med å være i form midt på natta er at det er relativt lite jeg kan gjøre, så natta blir nok som de andre, sims.
jeg spiller akkurat nå på sims 3.

 

gir opp nok engang

da gir jeg opp nok engang og går å legger meg igjen, fikk ca en time denne gangen *ler*

sto nok opp før jeg skulle, så håper jeg er litt bedre etter noen få timer til med søvn, døgnrytme? hva er det?

merkelig, men skremmende angrep

en kvinne på tur, sammen med datteren i barnevogn og hund ble i dag tidlig angrepet av to ulver live ved stocholm i sverige. det er veldig uvanlig at ulver angriper mennesker.

mor og datter kom fra hendelsen i live, men familiehunden ble dratt inn i skogen og drept. eksperter er helt sikkre på at det var ulver og at historien er san.

jeg sitter med en del rare tanker i hodet mitt, en ting er jo at ikke ulver angriper mennesker. de vet at vi er en større trussel og holder seg unna, ikke er de spessielt glad i kjøttet vårt uansett siden vi er kjøttspisere. andre merkelige sitvasjonen var at det bare var to ulver. ikke hele flokken som bor i nærheten. flokker jakter sammen og ville tvilsomt ha prøvd seg på to mennesker og en hund når de bare var to.

min første tanke var at de kom innpå en familie med valper, men valpene i denne flokken er nå ett år gamle og det ekstreme beskyttelsesinstinktet  til flokken er nok over. min andre tanke og kansje den mest sansynlige er at det er to ulver som har løsrevet seg fra flokken. de vet de nå er fritt villt, sikkert sultene og utrygge.
i såfall er det stort mulig at det var hunden som egentlig var målet for angrepet siden dyrene er så like og den ville ha hvert en trussel. selvfølgelig kan ungen i barnevognen ha hvert målet også, siden ulver går for de svakeste. men da må de ha hvert ekstremt sultene.

nok en dag...

brukt mest til søvn, selv om jeg må innrømme at det har langt fra hvert skjedelig. i løpet av dagen har jeg hvert med på tsunamier, hvert vampyr og selfølgelig hvert på ferie i syden. ingen av disse drømmene vil jeg se på som mareritt, kansje litt stressende innimellom, men mest spennende og underholdene.

marerittet var som vanlig at strømmen hadde gått i leiligheten min, så drømte jeg at jeg våknet og strømmen virkelig hadde gått, men bare i halve leiligheten. men da telefonen ikke virket grunnet strømbrud lo jeg av drømmen min. strømbrud tar da ikke ting på bateri. greit at hodet mitt utsmarter marerittene mine.

ene gangen våknet jeg og trodde jeg hadde blitt døv, jeg pleier å bruke lyset og lydene for å fastsette ca når på døgnet jeg våkner. det var grålyst, men hvert det hele dagen så det sa meg ikke noe. da jeg lyttet hørte jeg ingenting. ikke en fugl, ikke en bil, ikke et menneske, ikke lyder fra blokka heller. jeg viste jo at det ikke var midt på natten siden det var lyst ute.

til slutt hørte jeg småfugler, men skjeldent måkene er så stille. lurte på om det skulle begynne å regne, men luften føltes ikke riktig til det. så kansje jeg våknet litt før hørselen min. etterhvert hørte jeg selvfølgelig også mennesker, men veldig stille, selv til å være søndag. klokken var vel rundt 7-8 tiden på kvelden. jeg måtte jo sjekke tilslutt.

når jeg tilslutt sto opp (etter forsiktig tråkke runde på ryggen min av sirius) hadde jeg veldig vondt i hodet, men putet i meg en pinex, matt og drikke og det tok vekk det værste. ikke helt betemt meg for om hodet mitt orker sims i natt, men jeg skal nok prøve :-)

verden er best når menneskene ligger å sover

jeg tok med meg kattene en liten tur mens jeg spiste, tenkte de ville like litt frisk luft de også. det var ganske overaskende at Luna kom så fort ut, og jeg måtte tilslutt bære henne inn fordi hun nektet å gå av bordet.
litt skvetten enda, men når det ikke var biler eller folk som var der ute, bare fugler var verden virkelig perfekt.


Her hører vi noe spennende mamma ikke hører...


 

ropte du?mamma lot meg ikke hoppe opp i verandakassa, kansje det er en vei opp her?min verden, bare min. slutt å prøve å dytte meg ned da, jeg trives her oppe.

Sims Medieval - 17.04.2011

i natt harjeg tatt 4 quests og fått to achievement

quests:
- wag the dog - behind the scenes - monarch lv 8 - platinum
- gastro - festorbust - private function- monarch lv 10, wizard lv 1 - platinum
- golems gone wild - fight golems whit golems- blacksmith lv 7, wizard lv 4 - platinum
- squirrl infestation - hunt - monarch lv 10 - gull

både quest 2 og 4 valgte jeg dronningen fordi jeg måtte få skilt henne fra mannen sin, for å klare de questene jeg skal ta for å nå ambition platinum må hun være singel.

achievement:
5 - a sim for the people - maximize the monarch popularity
5 - a hole in one - maximize loyalty in crafthole

kommert på watcher level 2 - Peermonger

jeg er foreløbig på sølv nivå på ambition, klart å legge til 4 teretoriumer, kun fire igjen.
de jeg har lagt til er Gastrobury, Aarbyville, Tictop, Burdley.

gir opp dagen i dag

nå gir jeg rett og slett bare opp dagen i dag og går å legger meg igjen, kansje jeg blir bedre etter enda litt mere søvn. å sitte her å skjelve og være svimmel er i hvertfall ikke ett godt alternativ.

natta alle sammen, sov godt

dagen i dag

egentlig har det ikke skjedd så mye i dag, siden jeg hadde anfall på kvelden i går og sov til 3 på natta og våknet har jeg fått snudd døgnet mitt.
var ikke helt på top og brukte hele natte på å sitte å høre på lydbok og spille kabal

da jeg burde ha lagt meg klarte jeg ikke å legge fra meg boka så det endte med at jeg satt oppe til 12.30, men nå har jeg hørt ferdig i am number 4. må la boka synke litt inn før jeg vil skrive mer om den.

når jeg la meg klarte jeg med nød og neppe å spille to dager på harvet moon spillet mitt før kroppen ga opp, de siste timene i spillet var forferdelige.men får kun lagret når jeg legger meg.

spurte mamma om hun kunne handle for meg, siden jeg ville sove over åpningstidene i butikkene (hater søndager når butikker er stengt, legger så press på lørdager), startet dagen/ kvelden klokken 20.30 med å hente varene hos henne.

jeg håper på å sove litt i natt, ellers blir det nok en del sims. vet ikke hvilket spill jeg skal spille på enda, men siden jeg fortsatt får streng besked om å holde meg rolig, så får jeg vel det da.

pizza kveld

da var det nok en gang fredag, og fredag betyr pizza hos min tante og kusine. egentlig sa jeg at jeg ikke skulle komme sidenjeg er dårlig i dag, men tanta mi hadde allerede lagd bunnen, og helt ærlig om jeg får et anfall der oppe sjokerer det dem rent lite...

jeg må også en tur i butikken så jeg spurte kusina mi om hun kunne være med meg, enda er jeg litt skeptisk til hele denne gå ut greia, men har en tedens til å klare det jeg må. prisen betaler jeg etterpå.

anfallet jeg strever i mot nå startet ved 7 tiden i dag tidlig, jeg har sovet i løpet av dagen men også hatt anfall, så kan kalle det mildt sagt urolig søvn.

har begynt på i am number 4 lydboka, hitil mer kjærlighetshistorie en action, men synes konseptet er genialt. og de må da finne han tilslutt.

Sims Medieval igjennom natten

dette er hva jeg har gjort i natt i stedet for å sove:

Quests:
- First steps - Monarch - lv 1- platinum
- the fisherman`s challange - knight lv 1- platinum
-o creature, my creature - Physician lv 1, knight lv 4 - platinum
-king for a day - i will do it - spy lv 1 - platinum
-New gangs og Aarbyville - invade - monarch lv 3, knight lv 7 - platinum
- Heir to the throne - pumping out the princes - monarch lv 5 - platinum

nye watcher achievement
-10 - avast ye scury dogs - maximize loyalty in Aarbyville
-10 - don`t tread on Tredony - maximize loyalty in Tredony
-5  - Elven exploration - aquier the map to effenmont

 

mammadalt i bånd

i dag tenkte jeg at jeg skulle la sirius være litt ute på verandan og kose seg, siden jeg hadde mitt å gjøre tok jeg frem den gamle selen hans og satte den på han. det er kanse tre år sidenjeg brukte den sist, men han husket den og satt fint å ventet mens jeg satte den på. så var det rett mot verandan.

det virker ikke som han bryr seg om båndet i det hele tatt og han nyter "friheten". jeg hadde akkurat tatt kattedoen og rtengte å gå ut med søpla, dette pleier ikke å være noe problem. men da jeg kom ut så sirius meg ute og han satt seg i blomsterkasse og mjauet på meg. var ikke lange tiden jeg var borte, og han kunne se meg hele tiden, men det var vist ikke morsomt.

da jeg låste meg inn igjen kom han løpene ut i gangen og hilste på meg, jeg innså fort at denne katten har ikke tenkt å være ute uten meg. jeg fulgte han ut og sto en liten stund å koste med han før jeg innså det ble for kaldt og gikk for å hente jakke, selvfølgelig med katta i hælene.
han roet seg ikke før jeg hadde satt meg ned i en av stolene på verandan, etter litt kos var det rett opp i blomsterkassa igjen og se på verden.

naboene smiler så søtt når de ser han sitte der å delevis tippe utenfor av ren spenning, jeg valgte å bruke tiden til å sitte i telefonen. da jeg reiste meg for å kose med han forsto han nok at jeg var lei av å sitte der ute å gjøre ingenting, så han hoppet ned og gikk inn. jeg måtte selvfølgelig tråkke på båndet for å få stoppet han før han løp helt inn, slik at jeg kunne ta av sela. den delen har han aldri helt forståt (som sagt tror ikke han merker sela noe særlig)

luna stakk snuta si ut i sirka 30 sekunder før en lyd skremte henne og hun løp inn igjen, der ble hun.

Sims Medieval - 14.04.2011- Achievements

tenkte jeg skulle skrive hvordan det gikk i sims medieval spillet mitt, men da jeg tok notater innså jeg at jeg kansje burde ha skrevet litt før. det ble mye så deler det opp i to innlegg ambition og Achievement.

Liste over alle Achievements jeg har klart hitil i spillet, ingen er forsøkt å ble klart, de dukker bare opp mens jeg spiller.

Watcher achevement level 1 - casual observer

5.   from here - place 25 buildings
10. let ther be rock - discover all minable minerals
10. Botanic boom - gather herbs 50 times
10. Dead sim walking - build a large kingdom whit low well being
10. poker face - win 100 games at the card table
15. herbal hexplorer - discover all harvestable plants
5.   nick of time - fulfill a responsibility whit less than 15 min left.
5.   jack of all trades - complete 2 responsibilitis whit every profession
5.   the first legend - get a legendary trait for one sim
5.   saving account - save up 300 rp
10. crash test dummy - train at teh training dummy for 24 hours.
5.   max monarch - get a monarh to level 10
15. big spender - spend 15.000 total simoles
5.   one rich sim - acquire 10.000 simoles whit one sim
5.   full recovery - completly heal a sim on the operating table
5.   leap of faith - take a trip down jugdment pit lane
15. it`s not pocket science - gain 120 simoles or more in one pickpocket.

tallene på starten er poengene mor Watcher achievement du får for å fullføre...

av ambision oppgavene får du følgene watcher points:

bronsje - 5p
sølv - 10 p
gull - 15 p
platinum - 20 p

ps: som dere sikekrt har forstått nå så spiller jeg spillet på engelsk.....

Sims Medieval - 14.04.2011- Ambition

tenkte jeg skulle skrive hvordan det gikk i sims medieval spillet mitt, men da jeg tok notater innså jeg at jeg kansje burde ha skrevet litt før. det ble mye så deler det opp i to innlegg ambition og Achievement.

Jeg har nå full ført 2 Ambitions og skal starte på det tredde.

1. New Beginnings

new beginnings er første og da eneste ambition du får spille, her går hovedoppgaven ut på å plasere bygninger ut i kongeriket, en lett oppgave. et slit å måtte bruke opp alle QP for å låse opp flere ambition.

-kongerike het pink
-får 50 QP
- score - platinum - keep - place 13 buildings in one kingdom

2. No quest for the weary

hovedoppgaven er å klare ett hvis anntal quest med så høy score som mulig, går lettest med de lengste oppgavene. men ble ganske kjedelig da målet var nådd, alle bygninger bygd og kongeriket fullt utviklet, men måtte bruke opp alle QP for å låse opp flere Ambitions.

-kongeriket Dragon
-får 60 QP
-score- platinum- epic quester - get a platinum medal on at least 16 quests.

3. Imperial domination

denne begynner jeg på nå, starter med 50 QP og målet er jo selvfølgelig også her å nå platinum score. possessor of all - annex all foregin territories. dette blir den største utfordringen (og den første) til nå. dette krever mer planlegging.

katt på taco jakt

milimeter for milimeter nærmer man seg maten, om man bare beveger seg så lite om gangen kan vel ikke mamma legge merke til planen min?men da mamma tok opp kameraet og tok bilde forsto man at man var avslørt og gikk ut på stua for å furte...

katt fikk pil igjennom hodet, ingen varige skader

i dagbladet står det om katten max i carlifornia, han hadde hvert savnet og da han kom hjem fikk eierne, til sin store skrekk se at katten hadde en pil igjennom hodet.
eieren sier det så ut som en jukse pil, slik du kjøper i morrobutikker, men det var det altså ikke.
max oppførte seg helt normalt og satte seg til å spise, men ikke så overaskende ble han fort fraktet til dyrlegen hvor han ble bedøvet og pilen fjernet.

pilen harantagligvis ikke hvert borti hjernen til katten, så han slipper unna med bare et høl i øret + at han nå har blitt innekatt mot sin egen vilje.
det blir undersøkt om noen skøyt katten med vilje, håper for all del ikke det.

men han må ha brukt en del av sine ni liv på å komme igjennom det :-)

til artikkel

norsk militær i nøtteskall

hver gang jeg ser overskriftene i en av avisene bare sitter jeg å ler for meg selv, garden som gjemmer seg på do.

saken er at de hadde øvelse og da alarmen gikk var det mange av de i garden som prøvde å stikke unna. noen gjemte seg på do, noen under senga og andre lekte bare som ingenting. tror noen prøvde å flykte også. dette er jo bare ekstremt mye stoff til billy bladet.

selv om jeg sitter å ler klarer jeg jo ikke å la være å tenke litt alvorlig på det heller. første tanken er jo, tenk om det var ekte og ikke øvelse, vi skal jo stole på militæret vårt. dette fremmer ikke tillit.

det andre jeg tenker er at dette er slike sitvasjoner man får når man tvinger folk inn i militæret, tviler sterkt på at de som gjemte seg var folk som har meldt seg på og har planer om å fortsette der.

men jeg skal passe meg for å uttale meg for mye om førstegangstjenesten fordi jeg ser så mange vinkler der, og prøver jeg å få med meg alle blir jeg svimmel.

harvest moon - grand bazaar 13.04.2011

da var jeg kommet til et punkt jeg ikke trodde jeg kunne nå i de nye harvest moon spillene, jeg har runnet det av. jeg kom så langt som til midten av sommeren i år 4 da bazaaren ble til verdens største og rulleteksten kom. den rulleteksten er frustrerende.

selvfølgelig kan jeg ta opp spillet igjen og fortsette, men siden jeg allerede er gift, har barn og har fullført oppdraget om å redde byen er det litt kjedelig.

jeg kommer nok heller til å starte en ny, denne gangen en kvinne, for å samle opp allt jeg kan i spillet og gjøre det fullstendig ferdig. grunnen til dette er at det å miste en dag i spillet har ganske store konsekvenser for det du har sådd og jeg gidder ikke å ta opp igjen tråden der.

uten om harvest moon 2 og 3 tror jeg aldri jeg har følt at jeg har runnet av et harvest moon spill før....

 

ny bok

etter febrilsk søk på nettet etter lydboka ga jeg endelig opp og troppet opp på ark og kjøpte den i poket utgave. problemet med å få den som lydbok er noe rettighetsdilemma her i Norge. enn så lenge har jeg klart å lure audible ved å bruke en søster side, men nå tok de meg igjen og sier grunnet opphavet på kreditkortet ditt kan du ikke kjøpe denne lydboken (og det nesten på allt jeg vil kjøpe)
opphavet er da at det er et Norsk registrert kreditkort, kan ikke selge enkelt lydbøker til norge. somregel nummer 1 av de fleste fantasy serier....

resten av lydbøkene kan jeg kjøpe på itunes, var bare nummer 1 som ikke er tilgjengelig i norge.

foresten kjøper du en bok på ark får du nå med gratis vg, jeg takket nei, men tenkte jeg skulle hinte om det.Grave sight handler om en jente som ser døde personer, skrevet av Charlaine Harris som også har skrevet southern vampiers serien (true blood)

sirius og ras

her i leiligheten er det ras fare, noen ganger overasker det meg bare akkurat hvor rasene skjer. nå nettopp klatret sirius på skrivebordet mitt og før jeg viste ordet av det raste det ned cd`r og dvd`r.

jeg vet jo om de som ligger på skrivebordet, men de ligger i slik boks du får når du kjøper tomme plater.

nei sirius hadde klatret opp i hylla vedsiden av og brukt forpotene til å dra ting ut, siden cd`ne lå helt ved veggen forstår jeg ikke hvordan han klarte det. men han fikk da ett regn av cd`r og covere over seg. jeg måtte selvfølgelig rydde opp. og spontant spurte jeg hvordan i huleste klarte du dette da... han ser bare oppgitt på meg.

luna ble skremt og han vant ikke mye kos ut av dette forsøke, bedre lykke nestegang.

film: you again

nok en amerikansk komedie som i mine øyne går under blondinekomedie. her følger vi marni som har blitt mobbet hardt på skolen, men skoletiden er over og hun har kommet seg over starten og blitt en velykket person innenfor pr.hun skal hjem for å feire broren sitt bryllup, da hun til sin store skrekk finner ut at bruden er den jenta som gjorde skolen til et helvete for henne. hun legger allt inn på å vise broren hvem denne jenta egentlig er.

filmen følger trygt familie komedie malen og strekker seg ikke en cm utenfor. her er det rivaler i alle genrasjoner, mild flørting, dans, moral og for all del ikke glem happy ending.

selv var jeg skuffet over at det ikke var mere hevn i filmen, siden det knsje var det jeg hadde likt å se best. men det hadde ikke gått med en film hvor moralen helt klart er at unge folk gjør dumme ting, kom deg over det og gå videre i livet. folk kan forandre seg.

ikke en film jeg egentlig vil anbefalle, antagligvis vil jeg ikke se den igjen, men jeg klarte å komme meg igjennom den så vil påstå at den er helt grei.

lite innlegg, lite skjedd

vel overskriften sier vel det meste (er den stavet riktig?)

i dag har jeg hatt en sove dag, ikke noe særlig mer enn det. våknet en gang ved to tiden, kom meg i butikken og holdt meg nesten oppe til 16.30. rett og slett fordi jeg måtte vente på vaskamaskinen.

i kveld og natt (om jeg klarer å være våken så lenge) blir vel oppgaven som vanlig å holde meg rolig, spørsmålet er hvor mye roligere jeg kan bli. blir nok en dels sims spilling og kosing med kattene.

om jeg ikke gjør mye fysisk, kan jeg love at hjernen min innimellom kjører i overdrive. nok en gang ligger jeg timesvis stille og har ingen andre ting å gjøre enn å filosofere. mine tanker for tiden svever rundt utryddelse av dyr og utvikling. litt darwin teori. kan man si at et dyr som har utviklet seg er utryddet fordi orginalen er død? hva er egentlig en utryddet art?

hjernen min hører ikke hjemme i senga, den hører hjemme på et universitet........

sims 3 store skremmer livet av meg

i natt kjøpte jeg en ny pakke med poeng til sims3store, jeg valgte den største pakka med poeng sidenjeg handler en del der, men etter å ha spillt gikk jeg inn på mailen min for å legge bekreftelsen over i kviteringmappa da jeg så det var to bekreftelser.

en på 1424 kroner for 1600 poeng
                 og
en på 2625 kroner for 0 poeng

begge to skal være trukket fra kontoen min, jeg håper dette bare er en trykkfeil fra sims3 sin side, for de 2625 skulle ha hvert poeng av de 16000 jeg kjøpte før. har de trukket dette i penger har ting der blitt ekstremt dyre (de skal egentlig ikke det)

etter en rask sjekk på nettbanken kan jeg betrygge meg med at det bare er trukket en gang fra kontoen min (enda) og det riktig sum. Men skal du handle ting på sims3store i fremtiden anbefaller jeg deg å ikke bruke handlekurven.

-de sender merkelige bekrefelser på mail
- du må inn på kjøpte ting og laste ned en og en ting etter at de er kjøpt

egentlig har de bare lagd en enda tungvinere måte å handle på, man kan fortsatt kjøpe en og en ting som før.

oppfølger til den lengste reisen og drømmefall?

om det kommer en oppfølger til drømmefall må jeg få satt meg ned å spillt ferdig spillet. jeg har faktisk ikke fullført noen av den lengste reisen spillene, men grunnene er forskjellige.
den lengste reisen låste jeg meg helt i, og før jeg fikk satt meg godt nok inn i det forsvat samboeren og spillet.
jeg låste meg også på drømmefall, men her mye fordi jeg hadde valgt å lagte på feil sted. jeg hadde tenkt å starte spillet på nytt, men da kolapset maskinen. har ikke fått instalert det igjen.

Om det blir et nytt den lengste reisen spill, blir det etter at funcom er ferdig med the secret world som er et onlinespill, men Tørnquist innrømmer at tankene på oppfølgeren er i gang.

varme dager = ute dager (kattebilder)kansje vi finner noen planterester fra i fjor?verden der ute er stor og skummel, synes egentlig jeg er tøff nok som går ut hit jeg....jeg koser meg veldig, men hele tiden skal mamma prøve å ta bilde av meg.
hvis hun endelig gir seg stirrer sirius på meg, kansje han vil ha verandan for
seg selv?endelig har jeg verandan og mamma i fred, bare de flyttefolkene kunne slutte
å bråke slik så hadde verden hvert perfekt.

tp og taco kveld i stesolidrus

det måtte selvfølgelig skje igjen, jeg har kommet meg opp til mamma for å spise taco og spille tp med resten av familien, tanta mi har akkurat fått en ny bursdagspresang og åpner den mens alle ser på, jeg sitter bak henne. jeg hadde akkurat prøvd å reise meg fordi maten var servert, men ble så svimmel at jeg måtte sette meg rett ned igjen. uten noen som helst form for advarsel startet et kraftig krampeanfall, jeg var absolutt ikke forbredt, er jo vant til at de bygger seg sakte opp og ikke starter på de kritiske punktene.

desverre var det flere under middagen som aldri hadde sett anfallene mine før så mamma og tanta mi prøvde å betrygge dem mens de også prøvde å hjelpe meg, jeg hadde selvfølgelig ikke tatt med medesinene mine så jeg foreslo en kopp med kamillete. dette kan virke når krampene ikke er allt for ille. kusina mi kom å satte seg vedsiden av meg og støttet meg. betydde mye for meg.

jeg kom meg igjennom middagen med hjelp av alle andre, siden jeg ikke kunne reise meg måtte de hente allt til meg. dette synes jeg er veldig ubehagelig, men hadde egentlig ikke så mye valg. å spise uten å egentlig ha kontroll over hendene + at jeg måtte sitte sammenkråpet slik at jeg hadde krampene under kontroll var en stor utfordring, men jeg klarte å få i meg to taco lefser etter litt fundering.

desverre ble ikke anfallene noe bedre og under kakene måtte jeg bare innrømme at jeg ikke kom til å få kontroll over dem. mamma og tanta mi gikk bort til meg for å hente stesoliden, samtidig måtte jeg bare gi opp å prøve å kjempe mot krampene. jeg vet at de værste krampene mine ser forferdelig ut (noe de også er), tanta mi sa det så ut som sener tatt ut fra eksorsist filmen, men hun har ikke sett den da. men forstår hva hun mener kroppen beveger seg i unaturlige stillinger. så jeg valgte å legge meg inn på senga til mamma og være i fred.

etter en stund kom de med stesoliden, jeg var nesten borte av utmattelse og smerter da men fikk da i meg en tablett. jeg lå en liten stund på senga og lot medesinene virket før jeg tuslet ut til de andre igjen. det er tungt å ligge på et eget rom å være syk når andre har det morsomt vedsiden av. jeg delevis la meg i soffan (vedsiden av kusina mi) og insisterte på å få være med på tp. om så bare halt.

for det første burde man sove etter å ha tatt en stesolid, om du først holder deg våken blir du veldig omtåket og jeg kan ha problemer med å si hele setninger og holde tanker, men denne kvelden slo den andeledes ut. jeg lå å slappet av og kjempet ikke mot søvnen i det heletatt. som jeg sa til de andre, sovner jeg la meg sove. men mens jeg lå der delevis tilstede og delevis borte tenkte jeg utrolig klart. det var som om allt det som skjedde rundt meg ikke skjedde.

sakte men sikkert mens vi spillte forsvant virkningen av stesoliden, jeg drakk litt kamille te for å prøve å holde krampene som sakte kom tilbake under kontroll, men mens medesinen forsvant kunne jeg også delta mere i spillet. slik som å slå terningen innimellom eller lese spørsmål om kusina mi ikke var der. det var en veldig smertefull og krevende kveld, men jeg hadde det utrolig fint. noen ganger er smertene verdt det å komme seg ut av leiligheten å være med på noe morsomt. og vi hadde det veldig morsomt.

selvfølgelig hadde jeg ikke valgt å bli med om det ikke hadde hvert for at det var familie, jeg er så syk at jeg kan ikke lengere hjemme meg for dem mens jeg er dårlig + de har forståelse om hvordan det er å være syk siden nesten alle sliter med ett eller annet.

kusina mi fulgte meg hjem 00.30 og hjalp meg med dyrene før jeg hoppet i seng, selvfølgelig fikk jeg en mareritt av natt med smerter, kramper, mye våkentid og drømmer jeg er sikker på var påvirket av stesoliden. sinsyke drømmer. men jeg angrer ikke et sekund. nå ligger det medesiner hos mamma, jeg skal begynne å alltid ha dem med meg og i dag får jeg nok en dag hvor min hovedoppgave er å slappe av....

 

bamsefar i lia (bamses fødselsdag)

I skogen skulle være fest hos Bamsefar i lia, for Bamse fyller femti år omtrent på denne tia. Gamle snille bamsen vår fyller femti år i år. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og ugla fløy fra tre til tre og ropte hele natten: I morgen skal det være fest hos bjørnen klokken atten. Bamse bamse bamse bra! Fødselsdag skal bamse ha! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og reven skulle skaffe kjøtt og være kokemester og bake brød og lage mat til femogtjue gjester. Det skal nok bli bamselag på den store bamsedag! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og reven dro til bondens gård på sine raske føtter og hentet åtte høner og en sekk med gulerøtter. Bamse bamse bamse grå, stekemat skal Bamse få. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og dagen kom med fuglesang, det var et helt orkester. Og Bamse gikk og hilste pent på alle sine gjester. Bamsefar, god dag, god dag, det er Bamses dag i dag. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og harepus og frua hadde med seg fire krukker, og det var blåbærsyltetøy med mye deilig sukker. Bamse bamse bamse har alltid vært en kjernekar. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Av musene fikk Bamsefar en kjærlighet på pinne. "Den kan du slikke på til vintern mens du ligger inne." Den skal onkel Bamse ha, den vil smake veldig bra. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Den store elgen reiste seg og ristet litt på hamsen og holdt en vakker tale for den snille gamle bamsen: "Kjære gamle bamsen vår, du er femti år i år. Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Og alle dyra klappet for den veldig fine talen. Og reven gråt en tåre som han tørket bort med halen. Bamse bamse bamse har alltid vært en kjernekar! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar!

Men så sa vesle harepus: "Se bamsen våres sover." Da skjønte alle dyrene at nå var festen over. Bamse bamse bamse grå, tusen tusen takk for nå! Hei hurra for Bamsefar, som er så snill og rar

50 årsdag

i dag var jeg å feiret min tantes 50 årsdag, som bursdagssang sang vi bamsesfødselsdagssang, noe jeg nå er på google er ganske vanlig når noen feirer 50 årsdagen sin omtrent på riktig tid.
ingen sang sangen likt og det var en veldig typisk oss stund hele greia.

bursdagen var bare lunch med nærmeste familie, tanta mi ønsket ikke noe stor feiring. tror også det var nok med å lage tre forskjellige typer paier glutenfri, vegetar og vanlig. hun sier vi har blitt en vanskelig familie å lage mat til ;-)
kusina mi hadde bakt og lagd egene muffinser med tanke på meg, glutenfrie.

jeg er ikke så veldig glad i store folkemengder og i hvertfall ikke når jeg er sliten, så jeg satt mesteparten av tiden ute på verandan i sola og holdt røykerne med selskap. mormor ble sittende der med meg. det var rett og slett hærlig vær ute.

men som allt annet må ting ta slutt og jeg gikk hjem for å sove litt, vi starter på igjen i kveld. kansje ikke bursdagsfeiring men med så mange fra familien her blir det nok en slitsom taco kveld etterfulg av TP.

lang tur

i dag gikk jeg en lang tur i sola. egentlig var jeg på jakt etter noen blomster til min tantes 50 års dag, men siden jeg ikke vet hvor blomstene kommer først, bare bæra ble det til at jeg gikk å så til alle bærplassene mine + hageparsellen.

det var utrolig godt å komme tilbake til hageparsellen etter vinteren. selvfølgelig så allt rasert ut, men skal ikke så mye rydding til før det blir fint igjen.

det å gå runden min var nesten som å få en del av livet mitt tilbake, så selv om jeg nå er kjempedårlig og har kramper var det absolutt verdt det.

tanta mi fikk en del hageplanter som hadde stukket av fra beddene sine ;-)

harvest moon twin villages (the tale of two towns) til usa

endelig har Natsume bestemt seg for å gi ut det siste harvestmoon spillet i usa (kan fort ta enda et år fær det kommer til europa) spillet som til nå har hvert kjent som twin villages har hvert ute en stund i japan.
spillet kommer både som 3d spill og som ds spill samtidig.

denne gangen kommer du til et område hvor to små byer er uvenner. naboene pleide å være gode venner men en diskusjon om hvem som lagde best mat skapte fienlige følelser.
når du starter spillet får du selv velge hvilken av byene du vil høre til.

Bluebell er byen hvor de elsker dyr

Konohana er byen hvor de foretrekker jordbruk

ved å jobbe opp farmen din kan du om du er heldig kansje bringe byene sammen igjen....

datoen spillet kommer ut er ikke offentliggjort enda

hærlig virvelvind

om vinteren er virvelvindene et mareritt, de tar med seg ekstra kulde og pisker snø og is i ansiktet ditt så det svir. med i dag var det første gang i år at jeg tok i mot virvelvindene med åpne armer.

sola skinner og det er godt og varmt i luften, med gode vårklær og solbriller tar jeg meg en tur ut. skal egentlig bare i butikken, men skulle ønske jeg kunne ha gått så mye mer.
det første som slår deg er selvfølgelig sola og varmen, noe man har lengtet veldig etter i flere måneder. men plutselig, uten at du er forbredt kommer det en sterk vind som nesten tar tak i deg og løfter deg opp (den har aldri løftet meg opp, men trillebaggen min letter ofte)

siden våren har kommet for fult følger det ikke følelsen av is med vinden, den er rett og slett bare forfriskende. jeg gikk rundt og smilte som solen mens vinden pisket håret mitt vilt rundt. jeg forestilte meg at vinden blåste bort alle smertene mine mens jeg så på bladene fra høsten som forsvant mange meter opp i lufta.

da jeg kom til rema 1000 måtte jeg le litt av søpplekonteinerne dems som hadde blitt tatt av vinden og slengt uttover.

skal du nyte å gå i virvelvinder så må du for all del huske å ha på deg god jakke og solbriller, solbrillene er veldig viktig ellers får du veldig mye støv og rusk i øynene.
og bor du her kan du like gjerne lære deg å nyte dem, de kommer så ofte

bok: De hellige hulers land - Jean M. Auel (spoiler)

Dette er en bok fans av jordensbarn serien har ventet på i hele 9 år (jeg viste ikke at det hadde gått så lang tid), dette er ikke så overaskende for detgikk 12 år i mellom bok 4 og 5 også.
den siste boken i serien er på ca 800 sider og handler om Ayla, Jondalar og Jonayla i årene Ayla trenes opp til å bli en av de hellige zelandoinene.

Min aller første tanke når jeg var ferdig med boka var at har du lest de andre har du lest denne. ikke bare består boka av veldig mye repitisjon, men hun har gått helt tom for ideer om nye ting som kan skje med hovedpersonene.
den første delen av boka som omhandlet familien sommeren etter at forrige bok sluttet likte jeg godt, selvom det ble en merkelig skuffelse etter jordskjelvet som avsluttet denne delen. I alle andre bøker har jordskjelv hatt en overnaturlig betydning om død eller kraftig forandring i Ayla sitt liv, her var forandringen at de hoppet 5 år i tid.

boken heter de hellige hulers land og du skal derfor ikke bli så veldig overasket over å finne ut at mesteparten av boka handler om å gå igjennom hellige huler, se på malerier og høre mulige tolkninger. dette kan til tider bli ganske mye og ensformig, men se på det som en usedvanlig mulighet til å få forklart disse hulene i frankrike.
repitisjoner av morens sang valgte jeg rett og slett bare å hoppe over.

En veldig positiv ting med boka er at hun har begrenset seg veldig når det kommer til sex senene sine, det er kun to beskrivende sex episoder i boka og man kan lett hoppe over dem uten å gå glipp av noe i historien (hun er ikke veldig flink til sex beskriving)

andre positive ting med boka:

- du føler at du kommer nærmere familie og venner siden boka strekker seg over en lengere periode
- du får et bedre bilde av folket til jondalar når de reiser rundt i zelandonienes område for å se hellige huler
- du får forklaring på drømmen ayla hadde i bok 3 om sønnene sine
- Danug og Druwez fra mamutoiene kommer på besøk og du får vite litt om hvordan det har gått med folk fra reisen.
- Ayla oppnår det målet hun ble født til, å forandre mennesker for alltid
- Dyrene er like hærlige som allid, spessielt ulv (skulle ønske han bodde her)

Jean M. Auel har funnet en genial måte å få folk til å lese og tenke over hennes tolkninger av arkeologiske funn, selv om historien etterhvert blir litt tynnet ut og at ingen av bøkene kan slå de første gir hun oss et fagelig innblikk som en skole skjeldent kan bringe frem.
beskrivelser av planter, redskaper og våpen er så detaljert at du nesten får lyst å gå ut å prøve selv.
det som er viktig å huske når man leser bøkene er at selv om fremgangsmåter og redskaper er detaljert beskrevet er tolkninger av oppførsell, relgion og måten de lever på funnet opp av forfatteren. dette er hennes tanker om funnene og ikke en fasit.

anfall blir værre / legevakten en murvegg

i går hadde jeg nok en dag jeg gjerne skulle ha sluppet unna, og i dag er jeg vel teoretisk sett sengeliggende, selv om jeg måtte opp av senga en liten stund for det gjør vondt å ligge for lenge.
smertene ved å være oppe er vel like ille, men man kan jo bytte på smertene litt da.

i går ved 12 tiden startet det anfallet som skulle sette ting litt på hode for oss, det startet bare med enkel skjelvinger og smerter som vanlig. musklene hoppet også,men det er jeg så vant til at jeg ikke ser på som et syptom lengere. jeg hadde besøk av bydelen og anfallet ble værre og værre, tilslutt måtte jeg legge meg ned på sakosekken i stua under resten av besøket.

da hun gikk fikk jeg tatt en stesolid og gikk å la meg, jeg var lei meg og frustrert og slet med å slappe av. merket kraftig at stesoliden slo inn og fikk tilslutt sovnet...

her pleier marerittene mine å stoppe, men ikke denne gangen...

da jeg våknet satt stesoliden fortsatt i kroppen og jeg var omtåket og svimmel, men jeg fikk i meg litt mat og satte meg til å se på tv serier. tenkte for meg selv at jeg ikke kan forstå hvorfor folk velger å dope seg på disse medesinene, den omtåkede følelsen er forferdelig.

mens jeg satt å så på tv serien min merket jeg at stesoliden slapp taket og til min store skrekk anfallet vokse opp igjen. dette har aldri skjedd før og jeg ble mildt sagt redd. satt ganske lenge å så ann sitvasjonen, men tilslutt måtte jeg inse at dette ikke var bra, først ringte jeg mamma og så legevakten. legevakten var det ikke mye hjelp i. siden jeg egentlig ikke har noe grunn til å ringe 113 å få dem til å komme å hente meg ringte jeg direkte til legevakten.

jeg var ganske panisk over at medesinene mine ikke hadde virket som de skulle og håpet på noen gode råd mot kramper. men da jeg pratet med dem var det vanskelig å si hva jeg ønsket siden jeg viste hva de ville gjøre om jeg kom ned. de kan gi meg stesolid mot krampene og legge meg til oppservering. de bryr seg rent lite.

jeg skulle få snakke med noen og ble lovt at de skulle ringe tilbake, det gikk en time og i løpet av den timen hadde jeg hvert igjennom en helt ny runde med anfall, jeg var helt utslitt av å kjempe mot krampene og slet veldig med deprisjon. jeg hadde vondt.

jeg ringte å purret på legevakten, de sa ha tolmodighet. jeg fikk enda en runde med kraftig anfall og denne gangen sendte jeg melding til mamma om at hun måtte komme, ikke så lenge etterpå kom hun og tanta mi. de pratet litt om mulige handlinger og så ann anfallene før de bestemte seg for at her trengs det medesiner.

først prøvde i en celebra som er en revmatikermedesin, jeg fikk disse for å holde krampene mine under sjakk i en liten periode hvor jeg ikke kunne ta stesoliden (grunnet en undersøkelse jeg skulle ta senere) den hjalp litt, jeg kunne nå delevis krabbe på gulvet for å komme meg steder, men etter en liten stund til bestemte jeg om tanta mi seg for at jeg måtte ta en stesolid til.

mamma ryddet hele kjøkkenet mitt (stresset) mens vi virket på at medesinen skulle virke nok at jeg kunne komme meg ut i bilen og være med mamma hjem. nå var det gått ca 2 1/2 time siden jeg pratet med legevakten førstegang og de ringte fra holmlia dps akuttenheten der. jeg ble både sjokert og kjempe lei meg når de i stedenfor å hjelpe meg på legevakta sendte saken min til psykratien. de kan jo ikke noe om krampene mine (ja jeg var deprimert, men det fordi jeg ikke får hjelp)

oppgitt, dopet ned og utmattet klarte vi tilslutt å flytte meg over til mamma, hun lagde raskt litt mat til meg som jeg skulle spise før jeg lot stesoliden slå meg helt ut. mens jeg spiste kom smertene og skjelvingene tilbake. stesoliden hadde bare virket en liten stund. stille lå jeg i senga og led, virkningen ga seg sakte men sikkert og det gikk opp for meg at nå er anfallene blitt så kraftige at stesolidenjeg har ikke er sterk nok til å ta dem lengere. det er veldig skummelt siden dette har hvert mitt eneste trygghetsnett.

i dag skal mamma sende faks til fastlegen min og kreve at jeg får en fulstendig eplepsi utredning + at vi purrer på lillestrøm helseklinikk. jeg skal holde meg inne, mest til senga siden kroppen verker slik når jeg er oppe. begynner å bli veldig lei.

The Sims 3 Generations

jeg har sittet klistret til sims 3 sin hjemmeside den siste tiden og ventet på en kungjøring om et nytt sims 3 tillegspakke. og i dag fant jeg det, selvfølgelig virket ikke linken på den norske siden så jeg hoppet raskt over til den amerikanske siden for å lese om pakken.

dette er ikke en stesj pakke, men en spilutvikling.

i the sims 3 genrasjoner kommer det inn flere muligheter for deg å underholde simmene i løpet av livene dems, det blir flere sosiale funksjoner og flere ting de kan bygge og lære seg.
det blir også muligheter for fester og straff for de ungdomene som fester for mye og glemmer skolen.

for å skape mere drama i spillet har de nå også kommet med at utroskap og andre "spennende" nyheter fort kan spre seg som rykter igjennom nabolaget.
men om familielivet er bra kan man jo ta en tur i parken og filme det hele med hjemmevideo funksjon og la simmene se dem selv på tv`n sin senere.

Sims 3 kinder legacy 05.04.11

Alle barna i kinder familien har nå blitt tenåringer eller voksene, kimberly rakk akurat å oppleve at tvillingene ble tenåringer før hun døde og fikk dermed oppfylt livsønske sitt om å oppdra 5 unger fra de var babyer til tenåringer oppfylt.

Kimberly hadde hatt en hard uke siden hun måtte følge Sidney til china og simon til frankrike, desverre tok hele uka knekken på henne og hun døde søndagen hun kom hjem fra frankrike.

alle har nå fått livsønskene sine...

Sidney - become a superstar athlete
stian - world renowned surgeon
simon - become a creature-robot cross breeder
sirus - Illustrious author
saul - lifestyle of the rich and famus

poeng: 5

gen: 2p
paint: 1p
LH: 1p
LW: 1p

lesetid vs kattetid

i går hadde jeg full opprydding på maskinen min ved hjelp av norton, grunnet dette kunne jeg ikke bruke maskinen og bestemte meg for å ha en lesedag.
jeg hadde kommet halveis i den siste ayla boka og benyttet gjerne muligheten for å bli ferdig. dette skulle vise seg å bli en større utfordring en jeg hadde ventet. for er det en ting sirius ikke liker er det at jeg leser bøker.

siden soffan min er ødelagt satt jeg ved spisebordet å leste, dette fordi det er best for ryggen min og at jeg kunne spise å lese samtidig når jeg trengte mat.
det tok ikke lange tiden etter jeg hadde satt meg før det kom et høyt klagene pip og sirius sto på siden av meg, han klarte ikke å hoppe opp på fanget mitt siden jeg satt så tett intil bordet.

jeg satte meg ut, koste med han, gikk meg en tur mens jeg bærte han i leiligheten og ordnet litt mat og drikke mens jeg først hadde stått opp. da jeg satte meg til å lese igjen gikk det 10 minutter før det samme pipet kom igjen. vedsiden av stolen min sto det en katt som mente at hele verden var i mot han fordi jeg leste og han hoppet opp på meg selv om det ikke var plass. (havnet delevis på brystet mitt og delevis på spisebordet)

jeg dro ut stolen vedsiden av meg og satte han ned på den, det finnes da flere måter for nærhet og han trenger da ikke å være oppe i armene mine hele tiden.
en liten stund lå han fornøyd der før han la seg opp på toppen av klorestativet bak meg og sovnet. ca 10 minutter etter kom det på nytt et klagene pip, denne gangen fra klorestativet. han hadde våknet.....

vi holdt på slik en stund før jeg tok meg en pause og lagde meg middag, jeg fikk sitte i fred mens jeg spiste. men da jeg skulle bære bort asjetten fant noen ut at det kunne være en genial ide å bare ta stolen min med en gang. vi hadde en liten runde men stolleken (ufrivillig fra min side) før jeg rettog slett satte meg på han. nå orket jeg ikke å dille mer med han og begynte å overse han.

det ble et sinsykt rabalder en liten stund, men til slutt ga han seg og la seg til å sove i den ødelagte soffan. jeg fikk lest ut boka mi tilslutt.

anfall

i dag tidlig hadde jeg hele to timer før jeg igjen fikk anfall. jeg går hele tiden på grensen til anfall så jeg legger ikke så veldig merke til varslene lengere. menjeg merket at jeg var veldig svimmel og ukonsentrert og bestemte meg for å legge meg å prøve å sove litt til.

ca 5-10 minutter etter jeg hadde lagt meg begynte anfallet i den ene armen, kramper og rykninger med smerter. jeg krøp sammen som en ball siden dette kan hjelpe med å hindre de kraftigste krampene og gir meg bedre kontroll. jeg var ikke redd og lå stille for meg selv og tenkte på hvordan jeg pustet og litt på hvordan det føltes.

det tok ikke lang tid før anfallet slo ut i nedre del av magen også, dette var en merkelig følelse da jeg aldri har opplevd dette med alle magemusklene før, virket som de prøvde å rive seg ut til hver sin side og rive meg opp hver gang musklene rykket til.

da krampene nådde rygraden konsentrerte jeg meg hardt for å ikke skrike, det var ikke lett, men siden jeg bor i blokk og det er lytt prøver jeg å ikke vekke oppsikt. er ikke noe noen kan gjøre for å hjelpe meg alikevel. da de kraftigste i ryggen var over fikk jeg litt i brystet mens det enda holdt på i armene mine.

jeg hadde tilslutt intense smerter i den ene armen også og prøvde å holde den i ro med makt fra resten av kroppen. kan ikke huske at krampene ga seg, men jeg forsvant. våknet senere av mobilen.

nydelig vårvær

i dag ble jeg overasket da jeg gikk ut med søpla. sola skinte veldig og det var godt og varmt ute. vakmesteren hadde hvert utenfor å fjernet løv og grus fra veien ved blokka og allt ropte bare vår.

jeg gikk inn og fikk ut vår jakka fra skapet og den passet, noe jeg ble veldig glad for. da kusina mi kom og vi skulle ned til byen så vi årets første sommerfugl. mer vår stemning kan man ikke få.

jeg og kusina mi kjøpte oss hver vår is nede i byen for å ønske våren velkommen :-)

3ds i hus

da var endelig min nye 3ds kommet i hus, gamestop på gunerius var veldig hjelpsomme og overasket over hvordan en slik ting kunne skje.

etter jeg fikk min nye 3ds, som foresten er svart, fant jeg også ut at bruksanvisningen også hadde manglet i den forrige, merket det ikke.

men i dag har jeg sittet å skutt blink på kusina mi sitt stuebord og prøvd sims 3 i 3d, merkelig. blir nok ikke mere 3ds spilling på meg i dag, kjenner maskinen tar ekstra på øynene.

gamestop 3ds oppdatering

så fort butikken åpnet i dag ringte jeg ned til gamestop gunerius og fortalte at jeg trodde 3ds maskinen min var brukt og at det var feil lader med i pakken. først virket det som han viste hva som hadde skjed, men da han hørte det lå en uekte nintendo ds lite lader i eska i steden ble han litt forfjamset.

jeg fikk valget om å hente en ekstra lader de tilfeldigvis hadde i butikken (lurer på hvor den kommer fra) eller å bytte inn hele maskinen på mandag. siden jeg ikke vet hva som kan ha hvert gjort med maskinen før jeg fikk den og den er så dyr valgte jeg å bytte inn hele.

han skal ringe meg på mandag når de nye kommer, dette er ulempen ved å kjøpe siste maskin i butikken.

bursdagsfeiring uten bursdagsbarn?

i går møttes deler av familien på Brunello Pizzeria ristorante i stenersgata 10 for å feire min brors 34 årsdag. jeg var først fremme da jeg hadde hvert på gamestop på gunerius og kjøpt meg 3ds, resten av familien kom ganske raskt etter. bursdagsbarnet derimot lot vente på seg.

som vanlig hadde han slått av mobilen sin, så etter en stund ga vi opp og bestillte mat uten han. da maten hadde kommet ringte han og hadde akkurat våknet og skulle k omme ned, så han kom i det vi var ferdig med å spise. selvfølgelig ble det litt prating og gaveutveksling (og sang) før jeg måtte gå grunnet nytt anfall.

pratet med mamma senere og da var de fortsatt der, broren min hadde bestilt pizza og lillesøsteren min desert.

bedre sent en aldri

rasende på gamestop

egentlig burde jeg ikke være rasende, bare sint og vente fint på en forklaring. men så sliten og dårlig jeg er for tiden ser det ikke ut til å være mellom ting ved følelsene mine.

i går kjøpte jeg meg ny nintendo 3ds, aqua blue, rett og slett vakker.
jeg var på bursdagsfeiring for broren min rett etterpå og tok den bare opp ett minutt for å se på den før jeg kom hjem. førstej eg gjorde når jeg kom hjem (selv om jeg hadde kraftig anfall) var å pakke ut maskinen og legge den på lading. problemet var bare at laderen ikke passet.

jeg pratet tilfeldigvis med santar mens jeg holdt på og han fortalte meg hvordan tingene skulle se ut (han har også 3ds) etter litt lesing på laderen fant jeg ut at jeg hadde fått en broklyn ds lite lader. ( så egentlig med en gang at det var en dslite lader for jeg var overasket over at de hadde samme lader)
når denne feilen dukket opp gikk hodet mitt tilbake til resturangen og da jeg åpnet boksen, den hadde ikke hvert forseglet. ingen av posene i boksen var heller ordentlig lukket. jeg hadde bare hvert for distrahert til å registrere det noe særlig.

så nå sitter jeg med en brukt/retunert 3ds som jeg har betalt full pris for, uten lader som virker. jeg vet den er brukt/ retunert siden laderen som fulgte med ikke er laget av nintendo. den er svart og det står ikke nintendo på den. nintendo sine ladere er grå...
det er utrolig liten sjanse for at nintendo skulle lagt feil lader i boksen da det ikke er de som har produsert den.

så når klokken blir nok må jeg tilbake på gunerius i dag og klage, en klage som umulig kan komme positivt ut for meg fordi dette var den siste maskinen de hadde...

oppdatering kommer.....

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin