hits

mars 2014

sov, sov, sov, bråvåknet

Jeg klarte å komme meg opp til bursdags middagen til broren min, men så fort jeg kom meg hjem igjen var det rett i seng. Mamma håpet at jeg kanskje ville sove rundt og ved dette komme meg litt, men skjebnen ville ha det anderledes.
Litt før klokken 11 i kveld våknet jeg av et kraftig dunk i taket på soverommet mitt, dette ble etterfulgt av merkelige menneskelyder. Ikke snakking eller gråting men en rytmisk gjentagelse og jeg fryktet noen hadde fått et anfall der oppe.
Min første reaksjon var å hoppe opp av senga og løpe opp, men jeg hørte det kom noen løpende og at det var gråting, spørsmål om det trengtes hjelp osv... allikevel tok jeg på meg noe klær og gikk å banket på, for å være sikker på at ting gikk bra der oppe, men de åpnet ikke døra. Håper de ikke trodde jeg kom for å klage på bråket, jeg var virkelig bekymret.
Men å legge seg igjen etter en slik oppvåkning er ikke lett, så det går nok noen timer før jeg sover igjen. Er ikke så bekymret for døgnrytmen min, hvem bryr seg om når man sover når man sover 18 timer i døgnet.

det var jo bare en liten gå tur...

Jeg sov lenge i dag også, men jeg smiler til mamma og sier jeg trenger vel bare mye søvn for tiden. Jeg våknet opp klokken 15.00 og følte meg i kjempe form. Sola skinte og det var varmt ute så jeg bestemte meg for å gå bort på senteret og sjekke om de hadde brødet mitt. Ja du så riktig, jeg sa gå.
De hadde selvfølgelig ikke brødet mitt, men det gjorde ikke så mye for det var mest gåturen og sola jeg var ute etter. Når jeg nesten hadde kommet frem til senteret startet jeg å få hodepine og bli svimmel men jeg ignorerte det, jeg kan ikke alltid bry meg, da kommer jeg meg aldri opp av senga.
Mamma hadde ringt meg og lurte på om jeg ville være med på en liten gåtur til tanta mi, da sa jeg at jeg måtte hjem å hente stolen først for det ble for langt å gå. Turen gikk greit selv om jeg hadde litt vondt i hodet og var litt svimmel, ting er alltid så mye bedre når jeg sitter stille, men jeg fortalte at hodepinen ved senteret hadde skremt meg litt.
Når jeg kom hjem satt jeg meg ned å leste nyheter på nett og spiste Jippi minipannekaker. Jeg måtte gi opp maten siden jeg ble mer og mer svimmel og da jeg reiste meg for å hente meg noe å drikke viste jeg at jeg var i et kraftig anfall. Jeg hadde tatt det tidlig og bestemte meg for å legge meg og ikke ta medisiner. Jeg lå i litt over en time krøllet sammen som en ball og prøvde å ikke skrike mens krampene herjet igjennom kroppen min. Når de endelig ga seg la jeg meg til å sove. De 14 timene med søvn hadde ikke hvert nok..
men jeg angrer ikke gåturen, selv om den har skylda.

ny data mus

Sims 3 data musen min sluttet å virke for noen uker siden og jeg kjøpte meg en liten mini mus til den bærbare. Men siden jeg fikk igjen den stasjonære maskinen i går, trengte jeg også en data mus til denne. Jeg ville ha en med en gang så det ble ikke noe online handel.

 
den som ikke gir oppDette var mitt tredje eller fjerne forsøk og endelig fikk jeg det til uten løse perler, svake knuter eller andre små ting som hele tiden ødela. Mamma fikk smykket i dag og hun var veldig fornøyd, de lange sorte trådene var selvfølgelig klippet av.

pc hjemme igjen

Når jeg våknet i dag, lå det en melding fra lefdal om at datamaskinen min var klar til å bli hentet. Jeg lot meg ikke be to ganger og hoppet opp av senga og fortet meg avgårde til alna senteret. Min største overraskelse var når de ikke ba om penger fra meg når jeg hentet den, var mentalt forberedt på det verste og gikk sjokkert ut igjen med den dyrebare skatten min.
Tok meg en rask tur innom dyrebutikken der også før jeg dro hjem for å sette opp maskinen. Nå kom min andre store overaskelse, de hadde ikke formatert maskinen, alt som hadde vært på den var der enda, så slipper timesvis med installering.

 

Det første jeg gjorde når maskinen var på, var å starte sims 3.

merkelig

Det er litt merkelig å starte på en ny bok og det første som skjer er at de finner et fly. Vanskelig å holde hodet konsentrert på historien da jeg automatisk starter å lage koblinger i hodet. I boka finner de et fly ingen har mistet, i virkeligheten finner ingen flyet som er borte.

 

Nå skal jeg ikke lage en konspirasjons teori om at det er dette flyet de pratet om. Jeg tviler på at flyet verden leter etter nå dukker opp på en flyplass uten piloter, uten at noen registrerer at det lander og parkerer på en ledig gate. Men morsom tilfeldighet som gjorde starten av boka ekstra spennende. Starten av boka ? det er bare forhistorien til boka.

bok: true grit - Charles Portis

True Grit.jpg

For et hopp, fra en helt annen fantasi verden til 1800 tallets Amerika. I true grit møter vi 14 år gamle Mattie som eldste barn i familien må reise inn til storbyen for å ordne opp saker etter at faren har blitt drept av en ansatt på gården. Mattie er en jente med rask munn og skarp hjerne som vet hva hun vil, at hun er ung og jente setter ingen hindringer. Hun vil ha hevn over faren sin død og leier inn en marshall og planlegger å bli med han ut på jakt etter morderen. Hun ønsker en mann med true grit, en som skyter først og spør spørsmål senere.
ting blir mer komplisert når en ranger fra Texas dukker opp og er på jakt etter samme mann. Han vil ta med morderen til Texas og Mattie vil ha han hengt her de er, for her vet hun at dommerne vil gjøre jobben sin. Mattie er ikke en jente som gir seg fort og tilslutt må mannfolkene innse at deres lille jaktgruppe er på tre personer og ikke 2. Mattie får et hardt møte med natur og banditter på denne reisen.

bok: And Eternity (Incarnations of Immortality 7) - Piers Anthony

And Eternity cover.jpg

I denne boka følger vi spøkelses kona til satan ? Jolie, datteren til Orb som spøkelse ? Orlene og den 15 år gamle jenta Vera som har havnet i problemer.

Boken starter med at Jolie merker at Orlene dør og drar til henne for å se hva som har skjedd. Orlene har tatt livet av seg fordi babyen hennes døde og hun har bestemt seg for å følge han videre. Det største problemet er at hun er god og trekkes mot himmelen, mens sønnen var i balanse og er sendt til inkarnasjonenes verden. Jolie har dårlig samvittighet fordi de var hennes oppgave å passe på kvinnen og bestemmer seg for å hjelpe henne i jakten på sønnen. Det som kunne ha blitt bare litt mer enn en rutinemessig oppgave blir veldig komplisert når de finner ut at Nox, inkarnasjonen av natt har tatt babyen hennes. Det er nå opp til Orlene å overbevise Nox om å gi babyen tilbake. Nox viser Orlene skadene på sønnen sjel og sier at det bare finnes en måte å helbrede han, hun må skaffe en ting av hver inkarnasjon.

Orlene som nå er deprimert ønsker å synke ned til helvete og Jolie oppsøker Luna for å få råd til hvordan hun kan holde Orlene oppe. Luna trenger hjelp med en person og forteller at Jolie kan ta med Orlene inn i denne kroppen og ankre henne, men hvis de gjør dette må de hjelpe kvinnen. Jolie takker ja og døden bringer dem til den 15 år gamle jenta Vera som ligger dopet ned på gulvet innelåst. Vera har rømt hjemmefra og startet å selge kroppen sin for penger, hun blir holdt fanget av haliken sin frem til hun er helt hektet på det narkotiske stoffet forsterket H. jenta som er helt nedbrutt lag gjerne spøkelsene ta over kroppen hennes og sammen klarer de å flykte, få seg arrestert og få hjelp fra en snill dommer som kjenner Luna.

Mens Vera er på bedringens vei tar spøkelsene henne med på jakt etter disse verdifulle tingene Orlene må få fra inkarnasjonene. Hvert møte med en inkarnasjon setter Orlene på prøve og hun innser hvor tøff jobbene deres kan være. De alle tre lærer om synd, hva som er synd og hva som burde være synd. Den store kampen mellom gud og satan er like ved enden og verden holder på å bryte i 3. verdenskrig. Mens luna forbereder det viktige valget hvor hun er skjebne til å gi den avgjørende stemmen, lærer kvinnene seg hvordan ting ikke fungerer som det skal. Men det er først når de skal hente den siste tingen, en velsignelse fra gud, at problemet blir klart. Inkarnasjonen av godhet har blitt opptatt av sin perfektet og bryr seg ikke om verden. På verden blir det nå avgjort om de skal erklære posten som tom og ansette en ny til å ta plassen. Det er under dette valget luna sin stemme er viktig, for om valget kommer frem til Nei, faller verden i satan sine hender.

Avtalen engelen Gabriel lagde med satan holder på å bli avgjort. Men om gud skal bli erstattet er det opp til inkarnasjonene å avgjøre hvem. Det må være enstemmig og derfor kan det ikke være en helt god person, for da vil ikke satan stemme ja og den må være god nok til at de andre sier ja. Jolie lærer seg at alle de personene hun har hjulpet til med å observere de siste årene er alle kandidater til å bli den nye gud.

 

For meg ender denne serien med denne boka, det er skrevet en siste bok om inkarnasjonen av natt, som kom ut 17 år etter denne, men den har fått så dårlige omtaler og jeg føler at det er dumt å lese den når det er så fin avslutning og jeg er blitt så glad i serien.

bok: For Love of Evil (6 Incarnations of Immortality) - Piers Anthony

For Love of Evil cover.jpg

Har du lest de 5 tidligere bøkene, vet du når du starter hva som venter deg. Denne personen du følger ender opp med å få en av stillingene som inkarnasjon, denne gangen handler det om inkarnasjonen av ondskap ? satan.

Perry er sønnen til magikeren i byen, han kan sin egen historie om hvordan han ble kjøpt som baby for å bli brukt til ofring, men at presten i bygda lurte trollmannen til å adoptere han. I lys av denne ordningen har han fått den beste opplæringen innenfor kunnskap og magi noen kan tenke seg. Han har invitert en av de unge jentene fra bygda opp til huset sitt, hun hadde ikke noe valg fordi faren hennes skylte faren hans penger. Hun tror hun har blitt sendt der for å tilfredsstille gutten, men han har andre planer. Han vet han kan få hvilken som helst kvinne i bygda, men han vil at kvinnen skal elske han. Han klarer å overtale henne til å komme til å han å få opplæring og mat mens hun blir kjent med han, det fungerer og de gifter seg.

Det har vært uro blant de kristne og flere forsøker å trekke seg vekk fra kirken. Dette reagerer kirken på siden de ikke vil miste makten sin og de starter et korstog. De første som blir angrepet når korstoget kommer til en bygd er magikerne siden de utgjør den største trussel og selv om familien har en plan, fungerer den ikke og både faren og kona til Perry blir drept. Når døden kommer for å plukke opp kona til Perry, blir han overasket siden kona alltid har vært snill og ordentlig. Døden innrømmer at hun har en utrolig godhet i seg, men at det er forbundet en stor ondskap med hennes død og derfor er hun i balanse. Hun kan ikke gå noen steder før denne ondskapen viser seg og Perry bestemmer seg for å feste henne til seg med en blod flekk.

Han flykter fortsatt fra soldatene og det ser ut til at de alltid vet hvor han gjemmer seg og tar livet av de som hjelper han, det er bare tilfeldigheter som har hindret han fra å bli drept enda. Tilslutt forstår han at noen sporer han når han bruker magi og derfor må legge dette vekk. Han møter en gruppe munker som synger for å få inn penger. Han har et medfødt magisk talent som sanger og blir fort tatt inn i denne gruppa. Hans magiske musikk blir ikke sporet opp da det er en annen type magi.
han klatrer i rang og siden han er sint på djevelen som har klart å legge ondskap på kona sin sjel, gjør han alt han kan for å motvirke ondskap. Han spiller i kulissene og har hjelp fra kona, så djevelen oppdager ikke at det er en person som står bak alle fallene hans. Eller oppdaget det ikke før Perry klarer å sette sperre for hans største plan om ondskap. På denne turen hvor de stopper djevelen fra å ødelegge Europa tar spøkelses kona hans over en kropp og de har sex. Dette er en stor synd siden han er en munk og blir enda større da han ikke tørr å innrømme dette ovenfor de han bor med.

En stor synd er alt som skal til for å gi djevelen en hånd over han. Selvfølgelig kan han snu seg vekk, men finner fort ut at han ikke er sterk nok til å motstå fristelsen djevelen tilbyr. Kona hans forsvinner og han ødelegger alt det gode han har bygd opp. Det gjør han vont og han skammer seg, men han kommer seg ikke ut av fella djevelen har satt opp for han. Det er meningen at han skal vite at han kunne ha kommet unna og han hadde vært sterk nok, dette er hans straff. Demonen som er sendt til han blir betatt av han og derfor starter å hjelpe han. Når han holder på å dø og djevelen kommer for han forteller hun ikke djevelen om den gode flekken med blod på armen hans og han ender med å ta livet av djevelen. Med bare sekunder igjen av livet sitt oppfordrer demonen han å ta stillingen som inkarnasjonen av ondskap.

Det er ikke bare å ta over en verden av demoner, han må bevise at han kan håndtere dem og har en måned på å klare dette. Perry er en veldig god mann som nå har kontoret som ondskapen. Han prøver å få hjelp fra de andre inkarnasjonene, men de vil ikke prate med han og ydmyker han. Bare inkarnasjonen av tid er villig til å prate med han. Han klarer å ta makta og gjør en god jobb som satan og når inkarnasjonen av moder natur skifter bestemmer han seg for å ta hevn over inkarnasjonene. Ved å flytte på et menneske bringer han ut den sorte pest på verden. Han ser på at inkarnasjonene jobber livet av seg for å ordne opp i rotet som oppstår på jorden og innser ikke smertene han har påført menneskene før en ung kvinne ofrer sjelen sin for å få en samtale med han, men det er ingen ting han kan gjøre for å stoppe pesten nå.

Han prøver å prate med gud om grensene på godt og ond. Han synes det er alt for mange gode sjeler som havner i helvete, men gud er bare opptatt av hvor perfekt han er og satan lager en avtale med engelen Gabriel om at han skal få den største makten om ham klarer å få overtalt en av kvinnene i tre generasjoner om å bli på hans side. Han får bare vite navnet og blir sjokkert når han finner ut at det er flere århundrer til denne kvinnen blir født.

Vi hopper frem i tid og tar opp igjen historien vi nå har sett fra de andre inkarnasjonene sin side. En god satan som bare vil det beste for menneskene, men som blir motarbeidet av inkarnasjoner som har sterk tro på sin gud. Historien fortsetter litt lengere enn der bok 5 sluttet.

kjøretur ned til byen

Jeg satt og ventet på at det var på tide å ringe etter drosje, jeg er ikke kjent for denne typen tålmodighet og tilslutt bestemte jeg meg for at med så god tid kunne jeg jo bare kjøre ned. Jeg valgte nok ikke den beste dagen å ta første lang kjøretur med skuteren, det var kaldt og snødde, men jeg liker litt kulde og har brukt stolen hele vinteren, så det gikk greit.
den største gleden var nok å suse forbi alle bilene som sto i kø ved ryen krysset (som er en rundkjøring) stolen min går ikke fortere enn 10 km i timen, så der gikk det veldig sakte.
jeg kom frem til legetimen i god tid og var forfriskende kald, selv om det var litt smerter i fingertuppene mine. Legetimen gikk forresten bra, det ble tatt masse prøver og jeg hører fra dem om de finner noe galt.
planen hele den siste uka var å ta siste innkjøp av varer til desucon prosjektene mine når jeg først var der nede, men til min store skuffelse og frustrasjon hadde ingen butikker åpnet når jeg var ferdig med legetimen så jeg tok en tur opp på jobben til mamma og tok en pause der mens jeg lot butikkene åpne. Det burde ikke være lov å sette opp så tidlige lege timer ?Men jeg kom meg tilslutt på panduro og fikk kjøpt nesten alle trådene jeg trengte, de var tomme for kobber tråden min, men det haster heldig vis ikke. Fikk kjøpt noen fjær til et annet prosjekt da. Jeg vet ikke om det sier mest om min stahet eller min redsel for t-banen, men jeg valgte å kjøre opp igjen i stedet for å ta t-banen med rullestolen. Ja det var kaldt og jeg tok en rask vurdering når jeg var på ryen på om jeg skulle gi meg, men nå var jeg blitt vant til kulden og syntes den var god. Kjørte resten av veien hjem og hoppet rett i seng når jeg kom inn, jeg var en ispinne og det føltes som om jeg hadde en maske på meg i ansiktet, men jeg sov som en stein.

Viktig å påpeke at selv om det var kaldt, så frøys jeg ikke.

tråkket på katten

Det var tidlig på morgningen, eller veldig seint på natten etter som hvordan du ser på det. Jeg hadde spilt litt på laptopen mens jeg ventet på at det var på tide å ringe drosje, det er ikke noe poeng å komme for tidlig til legetimen. Jeg lukker maskinen og slenger bena til siden for å reise meg opp, heldigvis setter jeg ikke vekta rett på benet, jeg har nok litt underbevist erfaring med katter som ligger og sover på hvert et hjørne.

 

Jeg behøvde ikke å se ned for å vie hvilken katt jeg hadde tråkket på. Hadde det vært Luna hadde det kommet et høyt pip og hun ville ha løpt så fort hun kunne for å gjemme seg under vasken eller senga i noen timer, ikke engang godbiter vil få henne frem før hun roer seg ned og innser at det bare var et uhell og at ingen er ute etter henne. Men det var Sirius og han bare snur på seg litt så foten ikke er på et sårbart sted og prøver ellers å bevege seg så lite som mulig. Men han tar gjerne imot all den kosen han får som unnskyldning, noen ganger tror jeg han ønsker å bli tråkket på.
film: Divergent

På fredag var jeg og kusina mi på festpremiere på Divergent. Vi koste oss, selv om jeg var ganske irritert før filmen startet siden de viste en musikkvideo som egentlig viste hele filmen.
Filmen var underholdende og vi kjedet oss ikke, noen ganger lo vi og andre ganger måtte jeg smile over publikum sin reaksjon over sener de viste straks kom. Det er virkelig en spesiell følelse å se filmen med fans som puster, skriker og klapper i takt.

Divergent box office

Filmen er ganske tro mot boka. Vi møter 16 år gamle Beatrice i et fem delt samfunn. Etter en stor krig ble de overlevende enige om å dele seg inn i fem grupper, disse faksjonene vil bestemme hvordan de skal leve resten av livet. De fryktløse, de intelligente, de ærlige, de harmoniske og de selvofrende. Når de er 16 år skal de ta en test som forteller dem hvor de hører hjemme og dagen etter velge hvor de vil bo. Selv om testen sier hvor de passer inn, er det opp til enhver å velge.

Under testen får Beatrice vite at hun passer inn i tre grupper, dette er veldig uvanlig og kalles divergent, ingen må få vite hva hun er for da vil de drepe henne. Hun står nå med valget om å bli hos de selvofrende og foreldrene sine, de fryktløse som hun alltid har beundret og de intelligente som faren hater. Hun velger de fryktløse og kommer inn i en hverdag helt motsatt en den hun har vokst opp i. her er det vanlig å sette seg selv først mens man sloss, utfordrer skjebnen og klatrer opp i systemet. Ikke alle de som valgte fryktløs får bli en del av gruppen, bare de beste, de som ikke er gode nok blir kastet ut på gata og blir fraksjon løs.

 

Beatrice eller Tris som hun nå kaller seg må jobbe fra å være på bunnen til å kunne bli, men hun er ikke flink til å holde munnen igjen og havner fort i problemer med den ene læreren deres. Den and re finner ut av hva hun er og vil hjelpe henne. Når prøvetiden nærmer seg slutten oppdager Tris et plot mot hennes tidligere fraksjon og familie.


test av: Nuxellence Jeunesse

Reklame | Trybe

Jeg har fått gleden av å prøve dette produktet igjennom Likenshare. Et serum som kan brukes med eller uten annen krem. Den kan brukes morgen eller kveld eller begge deler, jeg har brukt den om kvelden. Som de fleste andre produkter innenfor dette området lover den yngre, sunnere og mer fleksibel hud. Dette kan ikke jeg gi noen svar på da jeg fortsatt har ung og fleksibel hud, mye yngre enn alderen min skulle tilsi.

derimot kan jeg bekrefte at den gir mye fuktighet til huden. Jeg leste at noen fuktighetskremer kunne legge seg på huden uten å trekke seg inn i huden, men at dette bare betydde at jeg trengte en krem med mindre fuktighet.
jeg har ikke hatt problemer med fuktighetskremen min, men jeg har opplevd at jeg har vært usikker på om jeg har husket å bruke den eller ikke, noe som ikke var mulig før. Første gangen jeg tok på meg kremen føltes det litt som å smøre kjølig vann i ansiktet, men den umiddelbare virkningen var ikke der og jeg brukte vanlig fuktighetskrem over. 2 uker senere er jeg som sagt usikker på om jeg har brukt fuktighetskrem eller ikke.

Jeg liker produktet veldig godt og føler den har gjort ansiktet mitt godt, nå skal prøven min få vandre videre i familien så flere kan få danne seg en mening om produktet.

hardt arbeid

Det er under to uker til desucon fantasy og det er på tide å sette opp farten på arbeidet. I dag har jeg festet lenker på fanget snitch. Ordnet lærsnorer til harry potter ikonene og jobbet med et prosjekt på perleveven.

fanget snitch

dødstalismanene fra harry potter 

 

perlevev prosjekt
Aggressive mennesker

Vanligvis klager jeg over hensynsløse mennesker. Hvordan de fleste lever i sin egen verden og ikke orker å løfte opp hodet å se at de løper ned en i krykker eller at de sperrer veien for andre. Somregel pleier vi å bortforklare dette med at folk er stresset og ikke ser skadene de legger igjen bak seg.

i dag har jeg lært at dette ikke nødvendigvis er tilfelle. Jeg har sett slik oppførsel før, på loppemarked gjelder ingen regler om høflighet eller fornuft, her er det førstemann til mølla og jeg vil påstå at det er farlig å dra på loppemarked i rullestol. På senteret i dag pustet jeg derimot lettet ut når jeg endelig kunne sette meg i rullestolen igjen. Menneskene var like skumle, men de kunne ikke slå meg ned i bakken.

jeg prøver virkelig å ikke kjøre på folk, og jeg har ikke truffet noen i dag, men det har vært ekstremt krevende. Folk kaster seg foran stolen så jeg må bråbremse fordi de ikke vil vente det ene sekundet det tar for meg å passere dem og foreldre sender små barn sikk sakk i mellom seg og foran stolen min. på den siste ville jeg nesten stoppe og si dere har to barn og diskuterer dem med 10 meters mellomrom, barna vet ikke hvor de skal gå, hva med å stelle dere vedsiden av hverandre og prate stille mens dere passer på hvor barna går så de ikke blir kjørt eller tråkket ned. For som jeg påpekte på starten var faren for å bli tråkket ned på senteret i dag stor. Det var folk som så meg i øynene og bestemte seg for å sette opp farten for å komme inn mot hylla før meg, om de sparket vekk stokken jeg støttet meg til var ikke så farlig. Man må heller aldri ta en stor sving rundt hjørnet for å ikke kollidere med de som kommer på langs av hylla, det krever jo to skritt til. Jeg var virkelig nervøs og nesten i bakken flere ganger, men kunne puste rolig ut da jeg kom til kassen og hun før meg lot sin 2 år gamle unge løfte opp ting fra kurven, ungen var så søt og jeg var glad jeg valgte denne køen. Litt tregere, men mye kosligere.

pakke fra kina

Endelig kom den, og i tide. En liten pakke med smykke utstyr fra kina. Produktene er bestilt igjennom etsy.comdrager, penagram og merker fra to filmer. kjenner dere igjen filmene?

bok: Being a Green Mother (5) - Piers Anthony

Piers Anthony - Being a Green Mother.jpg

Historien om Orb

Vi møter Orb for første gang når hun er fire år og våkner av en fantastisk lyd, hun løper ut for å prøve å finne den, men den forsvinner. I stedet møter hun noen vann nymfer som hun blir venner med, men mens hun er ute i vannet og leker med dem blir hun tatt av strømmen og ført ned mot det dårlige vannet og de syke vann nymfene som vil skade henne. Heldigvis blir hun reddet av faren sin og han er så glad over at hun har funnet den magiske musikken at han ikke er sint på henne for å sette seg selv i fare.

Orb vokser opp sammen med Luna og begge har hvert sitt magiske talent. Luna kan male og Orb synge. De får hjelp av tre nymfen som var så glad i faren til Luna. Første gang de er på besøk hos tre nymfen prøver noen sigøynere å stjele dem. Da sigøynerne innser hvem de er må de gi dem en gave for å stoppe tre nymfen fra å sladre til den store magikeren (faren til Luna) først prøver de å gi dem en gratis lesing av fremtiden, men begge jentene er sperret for dette, men de hadde snakket om en sang og Orb ville vite alt de viste om denne sangen, the Llano. Fra nå av er Orb sin store drøm å finne denne mektige sangen.

Når Luna og faren flytter til USA, legger Orb ut på sin jakt etter sangen. Ved hjelp av å være smart, vakker og ha et utrolig sang talent reiser hun verden rundt i jakt på sigøynerne sin opprinnelse, ryktet skal ha det til at hun kan finne sangen her. Hun har mange opplevelser på turene sine, blant annet forelsker hun seg i den indiske prinsen Mym og får hans barn. Når faren hennes dør må hun forlate barnet til en venninne som skal finne en fin adoptiv familie til datteren og reise hjem.

Hun hører at faren til Luna også er død og reiser over til USA for å besøke henne. Her finner hun ut at luna har forelsket seg i døden og lever opp til sin del av spådommen. Det er tydeligvis hun som kanskje gifter seg med ondskap. Luna og døden hjelper henne med å opprette et band og finne venner som også leter etter denne magiske sangen. De reiser USA rundt på turne samtidig som de leter etter denne sangen. Sakte men sikkert lærer Orb flere og flere deler av the Llano og gjør mirakler rundt seg.

 

En dag kommer moren hennes på besøk som en del av skjebnen og advarer henne om at satan har planer i gang og at moder natur vil hjelpe henne å sloss mot planen hans. Hun lærer seg en del av Llano som skal hjelpe henne, men det er en duett og hun er avhengig av at en annen svarer på hennes rop om hjelp. Når Natasa svarer og synger for henne forelsker hun seg, men flere inkarnasjoner oppsøker henne og varsler henne om at satan ikke er ferdig og de tester Natasa om og om igjen. Kreftene hennes øker og det er nå klart at hun er på kanten til å ta over som den grønne moderen, men ved å gjøre dette gir hun opp livet med Natasa og muligheten til en familie. Valgene som nå står foran henne vil ikke bare påvirke henne, men hele verden.

bok: Wielding a Red Sword (4) - Piers Anthony

Wielding A Red Sword by Piers Anthony.jpg

Mym sniker seg rundt i bakgatene med ansiktet dekket til med bandasjer, han er ikke skadd, han må bare ikke bli kjent igjen. Han stopper ved et omreisende sirkus og når en kvinne med magisk stemme synger bestemmer han seg for at dette er noen han kan stole på. Han banker på døra til Orb og etter å ha forklart at han stammer blir invitert inn. Han ønsker å forlate landet og trenger hjelp, han er villig til å jobbe for å reise med dem. Orb forsikrer seg om at han ikke er en kriminell på rømmen og Mym får jobb med å stelle dyrene, i stedet for bandasjer får han en klovnemaske å skjule seg bak, sirkuset spør ikke spørsmål. Etter en liten stund forteller han at han kan opptre og etter en genial opptreden for sjefen blir han forfremmet til å bli en del av showet, de gir han navnet Mym. Mym kommer godt overens med resten av det omreisende sirkuset og han oppdager fort at dette er et folk som står opp for sine egne, og han har blitt en del av dem.

Mym forelsker seg i sangeren Orb og dette er ganske klart for resten av sirkuset. En dag da Orb vil ut å handle i en stor by tilbyr han å passe på henne, de møter på en gjeng ranere og Mym tar liv av dem alle sammen, Orb er gjemt i et hjørne og ser ingenting. Men hans kamp egenskaper sier mer om han en det han ønsker og sjefen for sirkuset sier at han må fortelle Orb sannheten, han er en prins som har rømt hjemme fra. Familien hans har holdt han skjult grunnet at han stammer og har en storebror som vil ta over kongeriket, men selv om han har vært gjemt fra folk har han hatt en prins sin opplæring. Han liker livet sitt her hvor han føler han har funnet en familie som godtar han som han er. Han og Orb blir sammen og har det fint frem til noen soldater kommer og henter han, de har vist hvor han var hele tiden. Broren hans er død og han må komme tilbake til slottet for å gifte seg og ta over kongeriket.

Han har ikke noe annet valg enn å forlate de nye vennene sine, men lover seg selv at han aldri skal elske noen andre enn Orb. Tilbake på slottet blir han låst inne i en av luksus boligene frem til han aksepterer å gifte seg med prinsessen som er plukket ut for han. Han nekter og faren sender damer for å underholde han i denne perioden, først avviser han dem, men når han innser at faren kutter av hodet på hver kvinne han avviser innser han at den kampen er over. Tilslutt sier faren at han skal få slippe unna giftemålet om han aksepterer å først tilbringe en måned med prinsessen på et slott for nygifte, Mym tror han har vunnet og sier ja.

Dette slottet er magisk og gjør at alle der kan høre de andres tanker, derfor er det viktig at det ikke er noen andre til stede. Prinsessen og prinsen tror de skal klare å motstå hverandre, men det er lagt in mange triks for å få dem til sammen og til slutt innser Mym at hun trenger han og han forelsker seg i henne. Kongene er fornøyde og nå må Mym lære seg hvordan han skal styre landet og ekteskapet blir satt litt på vent. Både Mym og Rapture gjør det bra og i et møte med en felles nabo sier kongen der at han ønsker å gifte bort sine to barn med dem og lage en union mellom alle tre landene. Selvfølgelig nekter begge og landene til Mym og Rapture holder på å gå i krig. Det har vært en liten pause uten konflikt på jorden og derfor ble plassen som mars ? inkarnasjonen av krig ledig. Når det ikke er en til å velge ut den nye Mars går det røde sverdet til den i krigen som er sintest, som i dette tilfellet er Mym. Med litt hjelp fra moder natur får han to personer til å ta over som han og Rapture og de reiser til sammen til Myms nye slott.

 

Selvfølgelig står satan klar til å ta imot den nye inkarnasjonen og som de før han må han lære seg hvordan han skal håndtere både ondskapen og den nye jobben sin. 

tivoli tur?

I dag var jeg en liten tur på senteret og innen jeg kom meg hjem innså jeg at jeg kunne likså vel hvert på et tivoli. Karusellene var svimmelheten min som gjorde alt fra å gå til å ta heis til mektige opplevelser for hodet mitt. Men legger man til lanseringsfesten på dna med glittrene ballonger, muffins, brus og nittitals hits på full guffe får men en full tivoli følelse.
selv om jeg skulle ønske jeg ikke ble så kvalm, var det hele egentlig en opplevelse. Resten av dagen i dag skal jeg sitte stille og se rett frem uten å bevege hodet, det klarer ikke mye mer etter den senter turen. 

skitt butikk

Hvorfor så sterkt uttrykk, de heter skitt fiske, jeg måtte bare.

Men jeg er veldig skuffet over dem, det kan hende de har verdens beste nettbutikk men når noen velger å slutte å svare på mail istedenfor å løse problemer tviler jeg sterkt på det. Kanskje de hadde vært mer hjelpsomme om jeg hadde kjøpt noe og ikke vunnet noe, men hvordan en butikk gjennomfører en konkurranse har mye å si på troverdigheten deres.

Jeg snakker selvfølgelig om julekalendere deres, hvor jeg vant ikke bare en gang, men hele 3 ganger, og ingen av premiene har dukket opp hos meg. Når jeg skrev inn første gangen fikk jeg beskjeden om at det ikke skulle være slik og at ting skulle ordnes opp i, men etter som ukene gikk og jeg ikke fikk tilbakemelding eller premie i posten henvendte jeg meg igjen. Nå svarer de bare ikke.

 

Jeg kan tro på at en pakke forsvinner i posten, men 3? og forresten, hadde de sendt den første premien hadde de sendt den som en pakke og da hadde den kunne blitt sporet opp. Jeg skal ikke gi meg og jeg åpner postkassen optimistisk hver dag og håper på en hentelapp. Jeg tror aldri jeg får disse premiene, men jeg håper på å bli positivt overasket.

 

angst

Det er forvirrende å våkne opp midt på natten med sterk angst. Det er forståelig om du våkner av et mareritt, husker en skummel film eller er redd for noe. Men hva om du våkner etter en fin drøm, ikke har noen negative tanker og allikevel er du så redd at du ikke tørr å lukke øynene. Hvor redselen kommer fra vet jeg ikke, jeg vet bare at det er angst. Jeg prøver å roe meg ned men det ser ikke ut til å virke, jeg roper på Sirius for at han skal komme og trøste meg men han gidder ikke. Før kom han alltid når jeg ropte på han?
Men jeg klarte da å sovne igjen til slutt og enda en gang våkner jeg med like sterk angst og ingen forklaring. Jeg står opp og går rundt i leiligheten min, men angsten ser ut til å forsvinne jo lengere bort fra senga jeg kommer, inne på stua poker jeg Sirius som har flyttet seg fra sakkosekken til en pappeske. Ok, poke er å ta hardt i, jeg ga han to forsiktige klapp før jeg beit tennene sammen og gikk tilbake til sengs. Lå våken lenge før Sirius endelig kom og la seg i armkroken min. en følelse som en puslespillbit som passer perfekt og roen sprer seg igjennom meg. Han ligger en stund å blir kost med og når han går er jeg helt rolig og sovner igjen, ikke noe mer angst denne gangen.

 

Aner ikke hva angsten kom av, muligens min redsel for å miste kontroll som slo igjennom. 

ny rullestol

I dag måtte jeg stå opp tidlig fordi det skulle komme noen å levere ny rullestol til meg, jeg trodde de ville ta med seg den gamle, men der tok jeg feil så jeg har nå hele tre rullestoler i forskjellige størrelser. Skulle egentlig bruke sola i dag til å stille den inn, men jeg klarte aldri å legge fra meg boka mi og derfor må jeg gjøre det i morgen. 

bok: With a Tangled Skein (3) Piers Anthony

With a Tangled Skein by Piers Anthony.jpg

Niobe er 21 år og blir sett på som sin generasjons vakreste kvinne. Man skulle tro at det å finne en ektemann ville hvert enkelt for denne vakre kvinnen, men familien vil ikke la henne gifte seg under sin status og de fleste mennene har gått ut i krig og død. Familien arrangerer et bryllup med en 16 år gammel gutt fra en god familie og Niobe setter seg sterkt imot, men familiene vinner frem til slutt.
I en hytte i skogen bor de nygifte som begge er overveldet av dette ekteskapet og ikke helt sikker på hvordan de havnet her, men de er lydige barn og innser at slik må det være. Niobe finner ut at mannen gjerne vil fortsette på skole og oppmuntrer dette. De finner en vei rundt sex da dette viser seg å være vanskelig å gjennomføre.

Mens Cedric går på skolen lever Niobe alene ute i skogen, men hver gang hun besøker mannen sin på skolen blir hun litt mer forelsket etter som han utvikler seg til å bli en mann. Da to tenåringsgutter prøver å voldta henne og Cedric dukker opp å redder henne gir hun han hele sitt hjerte.
Sommeren blir mye bedre enn den første tiden sammen, men høsten kommer med nye skoletimer og Niobe oppdager at hun er gravid. Hun vil ikke at Cedric skal komme hjem fra skolen, hun vil at han skal fullføre. Moren hennes kommer å holder henne med selskap og er der for hjelp og rett før Cedric kommer hjem blir det født en liten gutt.

Cedric har ingen planer om å forlate familien sin for å fortsette utdannelsen, det er for mye på spill forklarer han mens han kaster seg ut i en kamp om å bevare våtområdene rundt hjemmet deres. En av ønskene hans er å få lagd en magisk formular som gjør at dyrene som blir skutt på kan skyte tilbake, da ville det blitt litt mer rettferdig jakt mente han.
En dag han tar med sønnen ut på en tur i skogen blir han skutt av en jeger. Mens han ligger for døden på sykehuset oppsøker Niobe døden for å forhandle om livet hans. Hun får på kort tid møte de fleste inkarnasjonene, men de kan ikke hjelpe henne. Det var djevelen som hadde arrangert dødsfallet, men det var meningen at hun skulle ha vært der og ikke Cedric, han hadde vist hva som skulle skje og tatt plassen hennes. Hun hadde en viktig fremtid som skulle hindre satan å ta over verden og han elsket henne. Etter hun har sagt farvel med Cedric og etterlatt sønnen hos noen slektninger hun viste ville ta godt vare på han, blir hun en del av skjebnen.

Hun lever i mange år som en del av skjebnen og følger med mens sønnen vokser opp. En dag under et marked blir sønnen og den 12 år gamle eldre fetteren spådd. De skal begge gifte seg med den vakreste av deres generasjon og få hver sin datter. Den ene datteren skal bli sammen med døden og den andre kanskje gifte seg med ondskapen. Den ene jenta skal bekjempe satan den andre bli en reinkarnasjons. Fetteren gjør det beste han kan for å unngå denne spådommen og gifter seg med en god kvinne som ikke er generasjonens vakreste, de får en datter sammen som er utrolig vakker. Niobe sin sønn trekker seg tilbake for å studere magi og det tar mange år før han møter fetteren sin igjen, da ser han datteren hans og forelsker seg umiddelbart. Under bryllupet blir fetteren sin kone drept og gjør dagen til en blanding av sorg og glede.

Sønnen og konen jobber begge hardt og det virker ikke som om det skal komme noe barn. Niobe besøker fetteren til sønnen sin og etter en lengere samtale forstår de at spådommen handlet om dem to, hun var nemlig den vakreste av hans generasjon. Da di skal besøke den grønne moren for å høre om dette er riktig blir de utsatt for en del tester og under disse testene utvikler det seg kjærlighet. Hun forlater jobben sin og giftet seg med han.

 

Nesten samtidig får hun og sønnen hennes hver sin jente, de var begge nydelige og hadde hver sin magiske evne. De ble begge kaldt opp etter månen, Luna og Orb. Når jentene har vokst opp og mannen hennes er død får hun nok en gang besøk av skjebnen, satan har lagt det opp slik at alle tre formene av skjebnen skal trekke seg samtidig og de tror han prøver å gjøre noe faenskap. De vil at hun skal komme tilbake slik at det finnes noen med erfaring og kanskje klarer å motstå djevelen. Hun har ikke mye å leve for i livet sitt lengre og sier ja. Hun har nå en annen jobb enn den hun hadde første gang og det går ikke feilfritt den første perioden. Hun blir kastet inn i krigen om fremtiden til Luna og datteren Orb og må ofre sjelen sin for å klare det. 

elsker denne serien 

venner som kommer og venner som går

Du har vennene du fikk i barnehagen, de du har vokst opp med, men som snudde ryggen til deg når det viste seg at du var upopulær.
Du har vennene du fant et fellesskap med, men som viste seg å sky motgang.
Du har vennene som du møtte når du var lengst nede og som aldri svikter deg.

Man møter mennesker med nesa i sky, som gjerne tråkker rett over deg fordi de ikke gidder å se mer enn seg selv.
Mennesker som dytter alt over på deg slik at de slipper å forholde seg til det selv.
Mennesker som stopper å hjelper den eldre dama over veien fordi de ser.

Jeg har hatt venner som har sviktet meg.
venner som har glemt meg.
venner jeg ikke har klart å bære selv.

 

Men jeg har deg

rolig dag

I dag har jeg hatt en rolig dag hjemme. Jeg har hørt ferdig en lydbok (ikke den jeg akkurat skrev om, men bok 5 i den serien, ligger litt etter på omtalene mine) gått en liten tur, lagd meg middag sett på medium og kost med katter. Det er ikke så mye jeg får pakket inn i en dag, men føler meg ganske fornøyd. Fikk forresten også spilt sims 3 i noen timer, maskinen takler spillet helt fint og siden jeg ikke har alle pakkene installert bruker den ikke en time på å starte opp.

 

Jeg vet jeg burde legge meg nå, men føler ikke for det så setter meg nok å ser en episode av medium til og prøver å roe meg litt ned. Har mistet litt kontroll over døgnrytmen, men bare litt. 

bok: bearing an hourglass - Piers Anthony

Bearinganhourglass.jpg

Denne boka er satt lengere frem i tid enn den første. Vi følger Norton en voksen mann som har valgt å leve utenfor samfunnet i skog og mark. Dette er ikke fordi han er rar eller ikke kan holde en jobb, man må nemlig søke tillatelse for å få bruke den falske villmarken som er bygd på toppen av byene. En kveld når han holder på gå tom for mat får han besøk av et spøkelse som ønsker en spesiell tjeneste. Han kom fra en mektig familie og døde før han fikk barn. Familien løste dette ved å gifte en ung kvinne til spøkelse, hennes oppgave er å få en arving. Spøkelse kan selvfølgelig ikke hjelpe til med dette, så det er hans oppgave å finne en mann som vil gjøre kona hans gravid. Barnet vil ikke ha noen tilknytning til den biologiske faren og arve familiens rikdom. Det er selvfølgelig opp til kona å godta mannen som skal være den biologiske faren, og frem til nå har hun avvist alle de han har foreslått. Hun har den magiske evnen til å kunne se hvem som er den riktige for henne og derfor venter på den rette.

Norton er ikke helt sikker på hvordan han lar seg overtale, men godtar å møte kvinnen som han snart forelsker seg i. forelskelsen er ikke et problem, heller en fordel da han kan bli hos kvinnen, bare ikke gifte seg med henne. Det tar tid før hun blir gravid, men tilslutt gir moder natur henne en sønn og ting forandrer seg. Hun legger all sin kjærlighet og oppmerksomhet på babyen og da spøkelse returnerer og forteller at han gjorde en avtale med moder natur om at han skulle være den biologiske faren, men hadde glemt at det var en dødelig sykdom i familien, han er sikker på at babyen har denne sykdommen. Selvfølgelig prøver familien og leger å gjøre alt de kan, men gutten er ikke til å redde og da guten dør kommer døden og forteller han at han ikke må ta på seg skyld for det kvinnen han elsker har tenkt å gjøre. Nesten to uker etter babyen dør tar kvinnen livet av seg selv, Norton reiser tilbake ut i villmarken.

Spøkelse har dårlig samvittighet samtidig som han liker Norton og prøver først å få han tilbake til sin nye kone, men når Norton nekter dette finner han en annen løsning for å hjelpe på samvittigheten. Jobben som Chronos skal straks bli ledig og det eneste Norton trenger å gjøre for å få denne jobben og bli udødelig er å ta opp timeglasset av gull som vil dukke opp et bestemt sted. I det han tar i timeglasset starter verden å gå baklengs og han opplever mye rart med å hoppe frem og tilbake i tid, heldigvis kommer skjebnen med plakater og hjelper han å få orden på tiden. Nå skal han leve livet baklengs fra resten av verden frem til da han ble født, da tar en annen over jobben hans. Men å være den som styrer tid er ikke lett når du havner midt i et drama mellom djevelen, døden og en kvinne med navnet Luna. Djevelen gjør alt han kan for å stanse Luna fra å gi sin stemme og har ingen begrensninger på hvordan han prøver å manipulere den nye Chronos til å hjelpe han eller gjøre feil.
vi finner nå ut at det er bare snakk om år før Luna skal gi den avgjørende stemmen, så vi møter henne og døden ca 20 år etter forrige bok.

 

Jeg var ikke like glad i denne boken som jeg var i den første. Jeg var overlykkelig da døden dukket opp og var veldig fasinert på starten, men alle eventyrene som djevelen lot han oppleve ble for dårlige og irriterende for meg, små historier innenfor historien som ikke hadde noe med hoved historien å gjøre. Jeg forstår meningen med dem, men siden jeg var lang foran Chronos i forståelse følte jeg det bare var bortkastet tid. Men allikevel en god bok.

the sims 3 Bettina Moestue

Jeg fikk litt av et sjokk når jeg fant ut at sims 3 spillene mine var på norsk, det er vel første gang på 15 år, men en gang må da være den første. Litt tilvenning til menyene og navnene, men kommandoene, kodene og spillet er jo det samme. Siden datamaskinen min er på reparasjon må jeg spille sims 3 på hybridmaskinen min. jeg regnet med at den ikke ville tåle alle spillene så jeg måtte plukke ut halvparten?

 

Jeg kommer nok tilbake til den gamle familien min når jeg får pc`n tilbake. Har tatt vare på save filene, men her får jeg spille med en ny familie. Navn og etternavn er valgt tilfeldig av spillet.


produktiv irritasjaon

Dataproblemer er noe jeg takler veldig dårlig, det har ikke så mye å si hvor stort eller lite problemet er. Nå har jeg datamaskinen på reparasjon og krangler om hvem som skal ta den økonomiske byrden av reparasjonen. Eller krangler er å ta litt hardt i, jeg har sagt hva jeg mener og ikke hørt noe mer fra dem. For å hindre fullstendig sammenbrudd kjøpte jeg meg denne herlige hybrid maskinen jeg sitter ved nå. Den sliter litt med nettverkskortet, må kjøre feil søk og gjenopprette det 3-4 ganger om dagen, men ellers fungerer alt greit. Vel helt til midt på dagen i dag. Plutselig startet maskinen min å oppføre seg rart og jeg var igjennom mange muligheter mens en prøvde å bestille 10 tilfeldige varer på en nettbutikk. Jeg slo av maskinen og restartet den uten nett, men problemet var der fortsatt, det var som om noe satt med en trådløs mus og lekte vilt på maskinen min, jeg har ikke trådløs mus selv, men slo av Bluetooth for sikkerhetsskyld. Men nå var touch funksjonen på skjermen sluttet å virke også og jeg innså at her var det bare å rive ut data musa, slå av maskinen og vente noen sekunder før jeg slo den på igjen, nå virket den endelig som normalt. Det var selve data musa som hadde sluttet å fungere som det skulle og tung om hjerte koblet jeg fra sims 3 musa mi.

Dette var selvfølgelig ikke krise siden denne maskinen er en kombinasjon av laptop og pad, jeg kan både styre den med fingrene på skjermen og med klassisk laptop mus, men det blir litt komplisert å spille enkelte spill. Men heller ikke dette skulle være noe problem da jeg burde ha leiligheten og kjelleren fylt opp med data muser og tastaturer som følger med maskinene når jeg kjøper dem. ( ja jeg har kjøpt veldig mange maskiner). Etter mye styr befant jeg meg i den største kjellerboden med en liten lommelykt, det er viktig å aldri huske alt på første tur så du må gå noen ganger ekstra. Jeg hadde fått testet min frykt for å putte hendene ned i store mørke kasser fylt med ukjente ting, det gikk greit selv om både tanken på mus og edderkopper dukket opp i hodet første gangen jeg stakk hendene ned i en boks. Men selv om jeg kom frem til at om det var noe der var nok det mer redd enn meg og at denne sjansen var liten, var det umulig å finne noe blant alle kablene uten lys, så jeg gikk å hentet lommelykten. Men lommelykten gjorde ikke ting særlig bedre da jeg måtte krype i mellom to bokhyller som er plassert mitt i veien. Jeg var så irritert på disse hyllene og så frustrert over at vi aldri har blitt kvitt dem at jeg bare ville slå vilt på dem. Om hyllene først måtte stå i denne boden i evig tid, hvorfor måtte de stå foran de innebygde med tingene i? hvorfor hadde de ikke blitt plassert mot veggen på motsatt side. Dette var en genial ide jeg burde ha kommet på for lenge siden, men tror ikke det har vært mulig siden det var for mye ved i veien, men med bare en ved sekk igjen bestemte jeg meg for å snu hyllene og sette dem inn mot motsatt vegg, jeg ville få mye bedre plass i boden om jeg kunne bruke dem fornuftig.

Nå var det slik at det fantes en grunn til at de bare var blitt lempet inn i boden, de veier utrolig mye. Jeg klarte ved å lirke på dem millimeter for millimeter å få snudd dem og satt dem på plass. Jeg hadde måtte tømme dem for det de hadde på seg for ellers ville jeg ikke klart å rikke dem i det hele tatt. Men etter mye om og men fikk jeg dem plassert riktig og kunne starte jakten på en data mus igjen, jeg fant ingen. Jeg hadde halvveis inn i arbeidet kommet frem til at det ville være mer naturlig om de jeg har til overs ligger i leiligheten, men da var jeg så godt i gang. Jeg fant en liten trådløs i stua, men denne var så stygg og møkkete at jeg nesten ikke klarte å ta på den (det hadde vokst frem noe grønt på sidene av den) jeg satte meg ned en stund og hvilte før jeg kjørte til senteret og kjøpte meg en mini mus til 99 kr. Jeg har så små hender at mini mus passer meg bra.

 

Men det er ingen tvil om at en oppbyggende frustrasjon har gitt meg dobbelt så stor kjellerbod plass, bedre system på kjellerboden og sin sykt vondt i ryggen.

Det var en spennende dag for Sirius Dotten

Når jeg endelig sto opp i dag, så jeg sola på verandaen og bestemte meg for å slippe kattene ut. Jeg var litt usikker på om det kom til å bli kaldt, men varmen som slo mot meg når jeg åpnet døra overasket. Det var ingen tvil om at jeg kunne varme leiligheten ved å la døra stå oppe, så når jeg gikk på butikken fikk kattene lov å ligge der å sole seg. Jeg har en inn glasert verandaen og temperaturen der inne var 28 grader da jeg gikk ut.
når jeg kom tilbake kom kattene inn for å få kos og oppmerksomhet. Jeg skulle ut med søpla og Sirius bestemte seg for å rømme ut i oppgangen. Jeg har advart alle som bor her om muligheten for at det dukker en katt eller to opp der og tidligere på dagen hadde jeg pratet med en av naboene mine som innrømmet at hun var litt skuffet over å aldri ha møtt dem. Siden Sirius nå hadde løpt ut, ringte jeg på fra utsiden og fortalte henne at det var en katt løs i oppgangen, jeg skulle bare bort med søpla før jeg kom tilbake og hentet han inn.
Når jeg kom tilbake satt hun i trappa og pratet med Sirius og da hun spurte om han kunne komme på besøk sa jeg ja. Det hadde vært litt skummelt å være i en annen leilighet, men han virket ikke spesielt redd når hun kom tilbake med han. Hun hadde fått lov å bære han ned til leiligheten min igjen. Luna derimot likte ikke at Sirius var borte og har vært litt utrygg resten av kvelden, hun ville ikke engang hilse på den snille damen.
dårlige råd grunnet bakgrunn eller bare dårlige rådgivere.

Jeg leser i aftenposten at de med minoritetsbakgrunn får dårlige råd på ungdomskolen om videre utdanning. At flere som har høye mål får beskjed om å senke forventningene sine og ta en linje mer passende dem. Noe som er lettere og gir dem en jobb mer passende. Vel nå vet jeg ikke om det med jobben er en del av tankegangen, men hvorfor skal man ellers sende folk inn på karriere veier de ikke ønsker og kanskje aldri har tenkt på før?

Men jeg blir litt lei meg når jeg ser fokuset er på dårlig rådgivning for de med minoritetsbakgrunn og de fra enkelte land. Jeg tviler ikke på at de har opplevd det, men er det spesielt dem som er utsatt? Er det mulig at det sitter en hel del voksne på sine troner som har for lenge siden bestemt seg hvor alle elevene burde bli plassert og at dette påvirker alle, samme hvor i verden de kommer fra? Har de satt seg ned å sett på rådene alle elevene får før de deler opp de gode og de dårlige rådene? Selvfølgelig har du ikke hørt fra alle de med nordisk bakgrunn som har blitt dyttetvekk fra realfag og inn i yrkesfag, for det er ingen som gidder å skrive statistikk på dem.

Jeg er norsk og fikk klar beskjed på ungdomskolen at jeg bare kunne glemme å noen gang få studiekompetanse eller fullføre vgs. Med mine lese og skrive problemer burde jeg ikke prøve en gang og møtet var nok bortkastet tid for rådgiveren. Men på grunn av hans sårende kommentarer har jeg sverget for meg selv at jeg skal få studiekompetanse og studere, om det så tar hele livet mitt. 

jeg prøver ikke å si at det ikke er trist og rystende at mange fra Somalia opplever å bli vurdert som ikke gode nok. Vil bare påpeke at det er ikke bare de som opplever det. Dårlige rådgivere er dårlige rådgivere for de fleste.

er det slik sollys ser ut?

Det er vist det store temaet i dag, sol i Oslo, det har vært et sjeldent syn i år. Jeg må innrømme at jeg reagerte når sola traff vinduet mitt og det sterke lyset strømmet inn i stua, jeg har egentlig ikke merket så mye til at den har vært borte, det har jo hvert vinter. Alle tanker rundt at sola har vist seg er ikke positive, nå vet jeg at jeg ikke kan se på tv før sent til kveld siden jeg mangler en markise, jeg må også lete etter solbrillene mine før jeg går ut.
men på en måte merket jeg at solen kom frem mens jeg enda lå i senga. Det var tidlig på morgningen og jeg hadde bare våknet for å snu meg, men lyden som kom utenfra fikk meg til å ligge våken en stund å tenke. Det var en lyd jeg ikke hadde hørt på lenge, en lyd som fylte meg med glede, en lyd jeg har savnet. Jeg tenkte at det var litt rart at jeg ikke hadde hørt noe til dem i vinter, men unnskyldte meg selv med at jeg sikkert sov over alt. Men nå når det står om sola over alt innser jeg at det var sola som lokket dem frem, spurvene som kvitret så lykkelig og gledet seg over at det endelig ser ut til å bli vår.

en liten bytur uten penger

Å reise ned i byen når man ikke har penger kan være kjedelig, men jeg måtte ned en tur og selv om lommeboka var tom var det mye spennende å se på. Jeg hadde fått noe penger av mamma, men prøvde å ikke bruke dem, de skulle gå til ting jeg trengte. Veldig stolt over å ha kommet hjem med bare fire ting. To pakker servietter jeg trenger til prosjektet mitt, en remse perler til et annet prosjekt og toalettpapir.

 

Vi spiste før vi dro hjem, noe jeg kunne være med på siden mamma spanderte. Det var en koselig tur, gikk rundt i byen og lot vinden hviske ut alle de vonde tankene mine. Frisk vind er kjempe godt ( så lenge man har klær nok på seg)

 

test av Oral-B TriZone børstehode

Reklame | buzzador

Min første tanke når jeg prøvde denne børsten, var at den var kjempe myk og god å bruke. De forrige to har vært litt i det hardeste laget for mitt skjøre tannkjøtt og dette var som å pusse tenner med slike behandling. Dessverre ga den ikke den samme følelsen av blankpolerte tenner som de andre gjør og derfor gledet jeg meg til denne prøvetiden var over. Derimot anbefalte jeg den til mamma som trenger en myk børste. Det er ikke alle som liker følelsen av en elektrisk tannbørste og for dem er dette børstehodet genialt. Det er formet som et vanlig børstehode og den snurrer ikke rundt, slik at børstningen føles mer ut som manuell. Selv om det føles veldig likt ut, børster selvfølgelig den elektriske bedre enn en manuell.

trizone electric toothbrush replacement head

Jeg har fått lov å prøve dette produktet igjennom buzzador, prøv produkter og del din erfaring. 

Raseri

Først må jeg få unskylde for mangel av dagens sang, rett før jeg skulle legge meg falt nettet ned og selv om jeg ikke får sove er det langt opp til stua.
Jeg har sovet dårlig den siste uka og døgnrytmen min er på vei ut av døra. Jeg takkler dårlig at data maskinen min er ødelagt og enda dårligere hvordan legdal behandler meg og maskinen min. Jeg vet at soste ord ikke er sagt i den saken enda, men jeg føler meg så tråkket på, utnyttet, sviktet og knust. Når alle disse følelsene gjør meg sint finner jeg mye krefter, men de tapper et lager jeg ikke har og siden problemene også holder meg våken, tar dette veldig hardt på.
Jeg ligger må i senga og skriver på mobilen. Øynene svir og hodet verker, men så fort jeg prøver å lukke øynene kommer sinnet og sorgen tilbake.

det er min skyld

mamma ringer og forteller meg at hun og tanta mi skal ut å se på soffa. hun lurer på om jeg har lyst å bli med og jeg sier ja. hun beroliger med å si at det ikke skal kjøpes noe, men de som kjenner mamma vet at dette bare er 50% sant. vi hadde bare kommet opp trappa i butikken før mamma falt for en soffa, og selv om vi gikk rundt hele butikken og så var det ingen andre som falt helt i smak. etter å ha spurt om litt hjelp ble vi vist til en soffa fra samme levrandør som hadde litt mer valgmuligheter. mamma gikk i mellom soffaene og vurderte farger men jeg satt med magnetkjemaet og designet løsninger for henne. da hun hadde valgt farge var det enkelt å bestemme seg for kjøpet siden jeg allerede hadde satt opp de forskjellige delene vi skulle ha. på veien hjem sa hun at det måtte bli min skyld at hun kjøpte den. selvfølgelig er dette tull, men jeg er ganske stolt av å ha satt opp soffan til mamma. 
når jeg satt i soffan og la opp magnetbitene og mamma dro opp mønster etter mønster fra stativet sa jeg at det minnet meg om sims 3, mamma sa det var sikkert derfor jeg var så god på dette. men det var morro. 

unskylder for stavefeil, men slik er det nå bare frem til jeg får meg et godt skriveprogram med stavekontroll.

en tung og slitsom dag

i dag  var jeg på lefdal og leverte inn datamaskinen min, det var trist. det hadde sikkert følt bedre og jeg hadde tro på at den kommer til å bli tatt godt vare på og komme tilbake fikset. desverre kunne de ikke garantere at de på verkstedet ville se på den engang, nåde den som prøver å velikeholde maskinen sin selv ved å fjerne støv. jeg er litt usikker på hvor lovlig den regelen er.
men jeg fikk levert den inn og slappet av med en vill handletur på skeidar etterpå. ikke helt min favoritt butikk, men hadde et gavekort på 500 kroner jeg har vunnet og måtte bruke det opp før det gikk ut. kjøpte gaver for nesten alle pengene, morro at butikken hadde salg akkurat nå.

jeg tok også en rask tur innom meny før jeg reiste hjem igjen, jeg har hvert litt usikker på hvor jeg skal begynne på ting så jeg endte opp med å sitte å tegne på den nye maskinen min. etterhvert gikk jeg over til å male grunnfargen på de nye prosjektene mine. mamma hadde vist prøvd å få tak i meg, men ikke kommet igjennom på telefonen, det var pizza hos henne. jeg ble ikke der oppe så lenge siden jeg var sliten og når jeg kom ned igjen ble det instalasjon av spill og videre maling, nå har jeg nesten gått tom for hvitmaling.

jeg har fått ned to av sims 3 spillene og skal fortsette med dette prosjektet i morgen, nå er det leggetid.

unskylder for skrive feil, dette vil bedre seg så fort jeg får opp et ordentlig skriveprogram på laptopen. 

en ny notepad

det har hvert krise i huset i dag. jeg tåler virkelig ikke at maskinen ikke fungerer og etter en samtale med mamma kom vi frem til at jeg må ha en reserve maskin. menj eg har ikke bruk for to stasjonære så jeg skulle kjøpe meg en laptop. det ble ikke helt en laptop en en blanding av laptop og pad, den er veldig morsom. for det meste ligner den på en liten laptop, men den har touch screen, no som kommer godt med siden den har win 8 instalert.

men den skal være ganske kraftig i forhold til størrelsen sin og jeg regner med at jeg får spillt de fleste spillene mine på den. tror jeg kommer til å bli veldig glad i den.


data helvete

Jeg innrømmer det så gjerne, jeg sitter her og gråter og er helt fortvilet. Et virus kunne jeg håndtere, ja også en del småfeil. Men etter som en og en ting ble utelukket i går kveld, var det bare å innse at det ser dystert ut for datamaskinen min. Siste tips jeg fikk var å kjøre ny minnetest i dag når jeg sto opp og selv om jeg aldri fikk noen svar på dem, fullførte den i hvert fall. Jeg var dum nok til å bli optimistisk og skrudde fra hverandre maskinen for å fjerne støv, og ja det var ekstremt mye støv der inne. Men når jeg startet maskinen igjen var samme feilen der enda, nå har minnesøket sluttet og virke igjen og jeg sitter igjen med en datamaskin hvor jeg har brutt en av garanti vilkårene. Idiotisk vilkår at man ikke kan fjerne støv på egen hånd og jeg er ikke sikker på hvor vanskelig de vil være, men jeg føler meg ikke i form til å ta den kampen med dem, for de krangler alltid. Jeg har ikke penger til å kjøpe meg ny maskin og selv om jeg leverer inn denne og får den tilbake akkurat lik om 3 måneders tid, vil jeg måtte ha samme runde tre ganger før de isåfall vil la meg heve kjøpet. Noe de sikkert ikke vil la meg gjøre fordi jeg kan fikse småting selv og ikke er villig til å betale 1000 lapper for det. Pessimistisk, ja ingen tvil om det, men det hadde du også gjort om du var avhengig av lefdal sin kundeservice.  

Virus?

Skulle spille sims 3 og akkurat i det jeg startet å gjøre noe ble skjermen svart. Først ble jeg overasket over mangelen av blåskjerm, men tenkte egentlig ikke så mye på det, jeg startet opp maskinen igjen og rakk å åpne et facebook spill før skjermen ble svart igjen.
Jeg ser et mønster, spill og internett. Jeg hadde akkurat koblet til sims 3 til nettet da maskinen gikk første gang.
Nå har jeg koblet maskinen av nett og kjører antivirus på den, den har ikke gått i svart enda. Om den ikke finner noe må jeg kjøre den på nytt med nettet koblet til. Kjedelig og skipt

familie dag

Som vanlig våknet jeg til slutt, de fleste hadde vel allerede kommet godt i gang med dagen sin, men jeg lå i senga med en hodepine fra helvete. Jeg viste at barna skulle være hos tanta og kusina mi i dag så planen var å være sammen med dem, men jeg var ganske overlykkelig over å få beskjeden om at de satt og jobbet med lekser og spilte fotballkamp og jeg kunne ta det med ro.
Jeg rakk å sjekke mail, spille litt, spise og ta en paracett før de skulle bort på senteret å handle, jeg pakket med meg alt jeg kunne finne på å trenge i løpet av dagen + litt godteri og hang meg på. Jeg fikk satt fra meg sekken med tingene hos tanta mi før vi dro på senteret, jeg hadde ikke lyst å ta den med meg. Senere sa jeg det var gissel for å sørge for at varene kom trygt hjem, siden jeg tok alle varene de handlet på rullestolen min så de slapp å bære, men dette var selvfølgelig spøk.
Jeg har litt lyst til å si at vi startet med middagen, men jeg gjorde ikke så mye annet enn å sitte der og la ipaden være tilgjengelig hver gang de måtte sjekke oppskriften. Kusina mi på 12 kvernet krydder i morter og kusine 26 og tante sto for resten av arbeidet. Hodepinen var fortsatt ille, men resten av kroppen fungerte greit, tok en paracett til. Middagen var god, japansk versjon av indisk mat.Etter maten skulle kusine 12 på klassefest og jeg la meg til å hvile i sofaen. Fetter på 10 fikk fritt låne ipader å spille på og jeg lå stille å hørte på at kusine 26 lagde saus til kaken hun hadde tatt med seg. Jeg lå nok å hvilte ganske lenge og etter at de andre hadde spilt to runder med gris, sto jeg opp å ble med. Hodepinen var endelig borte og selv om jeg kunne merke at den lå gjemt bak der innimellom, var det en lettelse. Mamma kom og vi så på mesternes mester før det var på tide å hente kusine 12 på klassefesten. Tante og kusine dro først og jeg og fetter etter, men fetteren min ble uvel på veien og fikk prøve å stå på skuteren min for første gang, vi tok en liten ekstra kjøre runde i snøværet siden dette var første gang han satt på med meg.

 

Vel tilbake i varmen ble det granat eple kake ( krydder kake med granateple i) med granateple saus før vi alle trakk oss tilbake til våre egne leiligheter. Sosial i 8 timer i strekk, egentlig ganske overasket at jeg ikke er helt utslått. Har hatt det koselig da.
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin