hits

mars 2012

mørk kveld

da er jeg på vei til sengs, men denne kvelden får jeg møte i total mørke. for de fleste ville det kansje ha hvert en fordel å ha lagt seg når earthour begynner, men mørkeredselen min gjør det umulig å sove uten lys på, så jeg får ligge i senga med lommelykt og spille ds ;-)

Vente tid over

etter måneder med frustrasjon, spenning og irritasjaon har svaret på min bpa (brukerstyrt personlig assistent) endelig kommet. jeg var mildt sagt overasket da det sto at jeg var invilget tjenesten og skulle få 3 timer og 30 minutter hver uke. mamma har alltid sagt at bpa er umulig å få, så tror vi begge er positivt overasket.

men ikke bare kom dette svaret, men bankkortet mitt også. jeg har hvert en uke uten bank kort og det har hvert mildt sagt frustrerende. 

men å åpne postkassa i går var en stor glede, nå er bare time til vidre behandlig som jeg må vente på.

jeg vant....

.... jeg fikk en mail fra lush om at vinnerne av påskeegg jakten var blitt kåret. egentlig pleier jeg ikke å åpne slike meldinger fordi jeg ser på dem som masseutsendelse til alle som deltar, og regner med å få en direkte mail om jeg har vunnet. men siden denne konkuransen var så liten tenkte jeg at jeg skulle se hvem vinnerne var. og der sto det gratulerer du har vunnet, premien venter på deg i butikken...

glad for at jeg åpnet mailen, nå var det bare å finne en måte å komme seg ned til byen igjen...

lurer på hva jeg har vunnet....

tøffe, tøffe, tøffe, tøffe, tøffe pus

Det sjarmerer meg like mye hver gang Luna tar et skritt nærmere å være en 100% trygg katt. selv om jeg nå ser på henne som trygg og kjælen viser hun fortsatt skritt mot å bli tryggere og tryggere. de små redslene som jeg ser på som normale forsvinner sakte men sikkert og hun tar nok et skritt mot å bli den kosekatten hun egentlig er.

i går gjorde hun to store skritt, begge to overrasket meg like mye siden jeg hadde aldri forventet det av henne.

første var når jeg sto opp på morgningen, jeg satt med bena utenfor sengekanten, men siden jeg bare er 158 lang så rekker jeg ikke helt ned med føttene ( om jeg ikke setter meg helt på kanten da) når jeg sitter slik å prøver å finne ut om jeg er for svimmel til å stå opp eller ikke pleier alltid sirius å komme og kose med føttene mine, men luna er livredd føtter, de tråkker på henne.... men i går var det hun og ikke sirius som kom og markerte føttene mine som sine, vel og merke skvetten og litt usikker, men hun turte.

senere på dagen hilste hun på hjemmehjelpen min, de som kjenner Luna ville nok ha sagt at griser ville fly før dette skjedde, jeg bare måpte...

men langt har man kommet fra den lille pelsdotten som lå over senga å så på meg å sirius kose mens hun pep av misunnelse, men ikke turte å komme ned. hun er å blir en tøffing.(redigert 30.09.16)

veranda kos

da var det den tiden i uka igjen( det har blitt gjort om til ukentlig) at jeg får besøk av en snill person som vasker gulvet mitt og skifter på senga. 
siden jeg er så redd lyden av støvsugeren ( den kan gi meg anfall) flykter jeg ut på verandan.

det er ikke like varmt som det har hvert + at sola ikke har truffet verandan enda, så jeg sitter pakket inn i et teppe,min ynglings varmeskilde har bestemt seg for å være inne å passe på denne nye dama i huset. han er en ekte vaktkatt.

jeg har tatt med meg den nye laptopen ut og sitter her å koser mer,ingen grunn til å begrave seg inne på et mørkt rom når man kan ta med underholdningen ut... 

mini bytur

jeg kjedet meg og fant ut at jeg hadde 35 kr i lommeboka, hvorfor ikke ta en taxi ned til byen. 

uten tillgang til pengene mine var det lite jeg kunne finne på, men jeg tok en rask tur innom mamma som hadde tatt ut litt penger til meg, og min eneste kjøpeplan var gamestop hvor jeg hadde gavekort.

jeg pleier å handle på gamestop i byporten, så jeg la ruten dit, men da jeg paserte lush måtte jeg bare ta en tur innom. eggejakt, brus og godteri - hvem sier man ikke kan ha det morro i byen om man ikke har penger. brukte mesteparten av tiden min her. på gamestop kjøpte jeg 2000 simpoints.

jeg var selvfølgelig dårlig før jegdroned til byen,og det tok meg ikke lang tid å finne ut at jeg var dårligere enn jeg trodde. det var som om jeg sto i flammer... min lille hodepine gikk over til svetting, svie i øynene, brenning i nese og ører, halsen er en historie for seg selv.

mamma var mildt sagt oppgitt over meg og ga meg streng beskjed om å dra rett hjem til senga, så her sitter jeg nå.

 

frokost

jeg hadde nystekt baguett og chillisuppe til frokost i dag . kanskje ikke det folk forbinder med frokost, men styrken fra chilisuppa holder forhåpentligvis forkjølelsen og halssmertene borte resten av dagen.

 

desperat ønske om å slippe jobb

jeg vet virkelig ikke hva som har gått igjennom hodet til 56-åringen fra østerike som saget av seg den ene foten for å slippe å arbeide.

mannen som hadde hvert arbeidsledig over lang tid fikk besked fra sitt lokale arbeidskontor at han nå måtte ta i mot en av jobbene de foreslo, hvis ikke ville de kutte trygden hans. Mannen som mente at disse jobbene ikke passet han klaget ,og skulle møte til en helsesjekk for å vise at han var for syk.

for å sikkre seg om at han var for syk tok mannen sagen og saget av seg foten sin, så kastet han den inn i vedovnen for å se den brenne lenge nok til at den ikke kunne sys på igjen. først da kravlet han seg ut i garasjen og ringte nødnummeret. han blødde nesten i hjel mens han ventet på hjelp.

som mannen hadde planlagt var foten for skadet av flammene til å kunne festes på igjen, men han hadde glemt en viktig ting, man trenger ikke en fot for å kunne jobbe. arbeidskontoret sier de skal se ann saken når mannen kommer ut av sykehuset, men at en manglende fot ikke er grunn nok til å slippe arbeid. 

hvis mannen skal slippe unna på noe må det vel være hans mentale tillstand, du må være ganske desperat for å sage av din egen fot.

artikler som forsvinner

her sitter jeg og skal skrive et godt innlegg om blogg.no sine angrepsproblemer og hackere sin måte å protestere på når det kommer opp ting de ikke liker om en side. men for å få til dette på riktig måte trengte jeg artikkelen jeg leste i går om thinspiration og hvordan blogg.no ikke forbød dette.

jeg har selv ikke noen meninger om den saken, siden jeg ikke har satt meg godt nok inn i det. men det virket som en for stor tilfeldighet at jeg leste en nyhetsartikkel hvor blogg.no fikk kritikk og så kom angrepet.

men samme hvor mye jeg leter i dag, klarer jeg ikke å finne artikkelen igjen. jeg har manuelt lett igjennom og brukt søkemotorene på alle tre avisene jeg leser, men artikkelen er og blir sporløst borte.

dette er langt fra første gang jeg ser sammenhenger mellom artikkler og vil skrive om det, men orginalene er og blir borte. kanskje er de slettet fordi flere enn meg så sammenheng, eller kanskje fordi avisene angrer, ikke vet jeg men jeg hater å ikke finne det jeg søker etter. 

treet som falt

jeg var på vei til senteret i går, da jeg tittet inn i det ene skogholtet jeg paserer og så et veltet furutre. jeg hadde ikke lagt merke til det før, men etter nærmere inspeksjon virker det ikke som om det nettop hadde fallt, den hadde ikke lukta av nyopprevet jord rundt seg. så det må ha fallt i løpet av vinteren en gang.

jeg sto å vurderte hva som hadde fått det til å velte. den mest fornuftige grunnen er vinden, men siden jeg ikke kan huske så sterk vind i vinter og at det sto med så mange andre trær rundt seg måtte jeg ta en nærmere titt.
tanken på at noen kan ha prøvd å velte det med vilje slo meg, men siden det ikke hadde hvert lett å få inn en bil eller traktor der uten å kollidere eller ødelegge andre trær virket det veldig usasnsynlig. hvor mange personer må til for å dra opp et furutre med roten?

jeg så etter andre skader, slik som lyn eller tegn på mennskelig innvirkninger. det var skader på stammen på den siden den hadde falt, men klarte ikke å se om de så naturlige eller unaturlige ut. uansett hadde det vel hvert litt rart om noen halveis hogget ned et tre på minst 4 m for å så dra det ned med røttene,  for å så la det ligge fordi det festet seg i et annet tre.. 

nei, min teori er at det var den beryktede lambertseter vinden som tok det, og det fallt fordi røttene ikke hadde ordentlig tak i bakken. for å si det slik, jeg har sett større skader i jorda av trær som har veltet. men intresangt å se hva jeg ikke har fått med meg i løpet av vinteren.


en bank uten penger

vår digitale verden dytter oss lengere og lengere vekk fra virkeligheten. jeg sier det på denne måten fordi det er ikkelenge før penger virkelig bare er tall på en datamaskin og ikke noe konkret du kan ha i hånda.
den siste uka har jeg hatt lite penger fordi jeg skifter bank, den ene banken sperret bankkortet mitt før jeg fikk nytt av den andre. så mens jeg venter på å få det nye kortet i posten må jeg leve på kontanter.
ikke kontanter fra min konto, disse pengene får jeg ikke rørt, men det jeg hadde tilfeldigvis tatt ut før kortet pluttselig sluttet å virke og 200 kr jeg fikk av mamma.

jeg har klart å få pengene til å holde lenge, og jeg har mat i leiligheten for en uke nå. handlet inn for resten av pengene i går og vurderte virkelig hvordan jeg skulle få det meste ut av dem. 130 kr i lommeboka og 130 kr i kronestykker og 50-øringer. 
jeg tenkte jeg skulle være snill mot butikken ( og de etter meg i køen) så jeg gikk innom bankkontoret for å få vekslet inn småpengene.

valget sto i mellom posten eller sparebank1, siden jeg er kude i sparebank konsernet valgte jeg dem. her fikk jeg et overaskende møte med den digitale verden, de har ikke penger inne i bankkontorene. jeg kunne sette pengene inn på konto og ta dem ut i minibank, men dette ville jo ikke hjelpe meg da jeg ikke hadde kort. men uten om i maskinene hadde de ikke penger på bankkontoret. (hva er poeng med bankkontor da)

jeg gikk inn på posten å spurte dem, de ville også dette inn på konto, men etter mye om og men innrømmet hun at det var mulig å få vekslet dem inn, det ville koste 3%, minimum 50 kr. å betale 50 kr for å da få 80 virket ganske sykt + jeg trengte pengene, så jeg så ingen annen mulighet enn å ta med kronestykkene ned i butikken mens jeg handlet. det gjorde meg virkelig vondt å legge på en og en krone i maskinen mens folk ble stående i kø. de måtte til og med åpne to nye kasser... men jeg hadde ikke noe annet valg.

men fikk mat da... 

game of life

noe av det første jeg gjorde i dag var å sette opp det nye spilet mitt for å se om det var helt, jeg betalte 20 kr for det og ingen deler manglet. hjulet virker ekstremt dårlig da, så her tror jeg at jeg må lete etter en terning som går fra 0-9 ( får ta en tur innom outland)
loppemarked i sola

jeg var overasket da mamma ringte og fortalte at de skulle på loppemarked, er det den tiden allerede? selvfølgelig ville jeg være med, og jeg var heldig nok til å ha sovet på natta så jeg hadde kreftene til det også. 
loppemarked på søndager er ikke den beste måten å finne en god deal, men med stekene sol ble det koselig tur ut alikevel.

vi var på to loppemarked, langerud sykehjem og abilsø skole. 3 tanter, mamma og meg.

på langerud kjøpte jeg et brettspill, game of life, et spill jeg har hvert nyskjærig på lenge. jeg har oppfølgeren game of life twist of turns, men det falt aldri helt i smak. jeg måtte sattse på at alle brikkene var der siden det var for mange å telle opp, men jeg hadde flaks og de var der alle sammen.

på abilsø gikk det mere penger, men ikke fra min side. de hadde ingen andre spill som virket spennende, ett billy blad som jeg hadde fra før, ingen cola glass. men den ene tanta mi fikk kjøpt seg en soffa da...
men selv om det ikke ble mye handling her ble det en sitte periode på benkene ute ved grillen, vi prøvde å samle opp alle sammen og slik tar litt tid. her satt jeg å koste meg med en liten pinup og nøyt sola.

hele loppemarkedet far fullt av familier som hadde barna ute i lekestativene der, jeg tror dette er loppemarkedet som passer best for småbarnsfamilier. hvem kan vel klage på uteservering, mange lekestativer og strålende sol. 

frø i jorda

da har jeg fårsådd tre planter, jeg må si at rema 1000 er gjerrig på frøene. det var hele fire agurk frø...

men nå står tomater, agurker og lavendel planter å skal klargjøre seg til varmere vår...

den største fornærmelse

jeg pleier egentlig å være veldig flink til å holde masken når kattene mine gjør noe dumt eller rart, jeg vet at det er ingen ting som er så sårende som mennesker som ler av dem, men noen ganger gjør de det bare umulig.
somregel når kattene mine faller ned fra ting eller prøver å spinnepotene over en bøtte så de ikke skal falle ned holder jeg maska, hjelper dem og så går inn på et annet rom for å le. de har heldigvis ikke så langt minne om hva du kan le av. 

Men i dag falt latteren ut av meg uten at jeg tenkte på det, jeg satt å hørte på musikk og spillte sims 3 da jeg tilfeldigvis tittet bort på kattene, som begge var på badet. jeg pleier å se til dem innimellom, men denne gangen tror jeg de hadde lagd en lyd jeg registrerte. det er ikke ofte de er inne på badet begge to og det var klart at noe inni dusjen fasinerte Sirius veldig (en flue?)

luna som lå under vasken så sitt snitt og angrep han bakfra, i det jeg så henne snike seg opp begynnte jeg å le fordi jeg så hva som kom til å skje. sirius skvatt og prøvde å snu seg å ta luna samtidig som han lekte som alt sammen var hans ide og at det var meningen å hoppe til slik å legge seg for å vaske meg. det blikke han sendte meg sa mer en 1000 ord.

luna løp å gjemte seg under vasken igjen og etter litt furting tillga han meg latteren, og kom for å få litt trøst.

skriving

siden jeg har jobbet med innlegg til den andre bloggen min, har det blitt lite skriving her. den andre bloggen er mer basert på fakta så det krever en del bøker og wiki før jeg kan legge dem ut.

har skrevet to innlegg, men ikke lagt ut noen enda.

det ringer på døra...

klokken er 12.05 på dagen og jeg sover dypt, ringeklokka på ytterdøra går en-to-tre ganger.

jeg fikk et brev for to dager siden om at jeg skulle få hjemmehjelp hver uke, men jeg hadde ikke tro på at hjemmehjelp firmaet hadde fått beskjed enda, så feil kan man ta. men til mitt forsvar så har allt annet jeg har prøvd å få til igjennom bydelen i det siste tatt ekstremt lang tid.

jeg vet det var hjemmehjelpen, for etter tre ganger ringte hun på mobilen min, og den har jeg alltid vedsiden av meg. jeg svarte og etter som hun pratet måtte jeg våkkne for å få med meg hva hun sa, hun sa allt for mye for mitt trøtte hode å registrere. 

jeg startet samtalen med å fortelle at jeg sov, men hun ville jeg skulle slippe henne inn. selv om jeg kunne si nei til hjelpen nå. fikk som sagt ikke helt med meg hva hun egentlig prøvde å si. men å ha noen diskusjon med meg om jeg skulle slippe henne inn eller ikke hadde hvert bortkasta, jeg var nemlig paralysert i bena og kunne ikke bevege meg. ( noe som ikke er så uvnalig rett etter anfall, og jeg hadde mye anfall mens jeg sov)

20 minutter etter at hun hadde lagt på klarte jeg å få nok kontroll på bena mine til å sjangle meg inn på badet og på toalettet før jeg krøp opp i senga og forsvant igjen. luna lå hele tiden på senga si og fulgte forskrekket med, hennes rettsel for hjemmehjelpen er nesten komisk.

nattkino

det er en spesiell følelse å se på kino filmer midt på natta, kinoen var langt fra full, og alle var pakket sammen i midt raden nedover alle 23 radene, ingen ville sitte på siden.  det satt ingen på rad 1 og 2, vi satt på rad 4.

før filmen ble jeg sliten av all skravlingen som holdt på rundt i salen, det var ikke en gruppe sin prating men samlingen av alle sammen. det var helt klart et stort flertall av pratesyke jenter der. det var noen voksne innimellom, men hovedskaren var skoleungdom.

loddtrekning i salen begynner å bli en tradisjon på midtnattspremierene, men bare en premie er skuffende ,da kunne de heller ha spart seg. men en heldig gutt stakk av med en fugl ( regner med at det var en nål, premien lå i en pose og vi fikk ikke se den)

det har hvert mye prat om forstyrrelser på kinoene i det siste, heldigvis slapp jeg unna med to voksne menn ved siden av meg, de skremte livet av meg , men var stille. kameraten min som var med var ikke likeheldig og endte opp med en av de "jeg skal fortelle deg alt som skjer" venninnene.  kanskje de skulle begynne å dele ut gags med billettene? ikke alle liker å få ødelagt filmen på denne måten. ja jeg har hvert med på filmer som trengs mye forklaring for de som ikke har lest boka ( harry potter 3 et godt eksempel) men spar forklaringene til senere.

jeg var såpas heldig at kameraten min kom og hentet meg og kjørte meg hjem igjen, noe som var bra fordi jeg var et nerve vrak før filmen ( stresset over tid og alle kreftene jeg skulle bruke) og bare et vrak etter filmen ( alle kreftene brukt opp). det ble ikke noe kostyme da jeg ikke fikk tid nok til å fikse alle delene. ingen andre hadde kled seg ut heller, skjedelig publikum...

men jeg får takke Norvegia for kino billettene ( vant to gratisbilletter hos dem sist gang jeg var i byen og brukte de til denne filmen)

film: the hungergames

jeg er imponert over hvordan filmen har klart å rive seg så vekk i fra battle royale, likhets stempelet kommer nok alltid til å være der, med det går ikke an å kalle denne filmen ett plagiat. 
 
I motsetning til boka får vi her med oss litt mer hva som skjer rundt spillet og hva folkene utenfor arenaen tenker. for de som har lest bøkene er lite av dette overraskende fordi det dukker opp i bok to, men med disse små hintene bygger filmen klare broer til bok 2, noe som boka manglet.
 
filmen er ikke spesielt skummel, det var en sene folk skvatt av, og da ristet hele stol raden. det var mest de som hadde lest boka som skvatt fordi vi hadde forventet oss noe helt annet.  filmen var bra og det var aldri et tidspunkt hvor du sjekket klokka for å se hvor mye av filmen som var igjen.
 
men som de fleste filmatiseringer av bøker følte jeg at det manglet en del ting, ikke noen sener, men følelsene boka skaper. du får aldri helt fatt i følelsene Katniss har for Rue og grunnet dette blir opprørene litt overraskende. poengene med fuglen, tre finger hilsningen og kjærligheten som får denne jenta til å bli elsket er vanskelig å få med seg. de er med, men ganske redusert.
 
men som jeg sa, filmen var god og jeg satt ikke igjen med følelsen av kopier, slik jeg gjorde etter den første boka.
 
(redigert 27.09.16)

 

en himmelsk kveld

kanskje det er fordi jeg er trøtt, kanskje fordi de det er så herlig ute, men min tur i butikken var en stor fristelse til å krype sammen og sove. 

det var utrolig stille til både klokkeslett og temperatur, selv om alt tydet på at folk burde samle seg ute var det nesten ikke mennesker å se.  de tre jentene som kom fra t-banestasjonen pratet så hele Lambertseter fikk med seg hva de sa, og det kom forsiktige dunkelyder fra de fire guttene som sto på skateboard i skolegården. ingen biler, ingen mennesker som passerte deg.

himmelen totalt skyfri og stjerner som lyste opp, jeg gikk å så på Orion mesteparten av veien. selvfølgelig hindrer alt lyse i byen den ekstremt flotte stjernehimmelen du kan se på fjellet, men for meg var det akkurat nok.

temperaturen var nok det som spilte mest inn i mitt ønske om å krype sammen lykkelig, helt perfekt temperatur som ikke var varm eller kald, en slags følelse av luft som strøk mot huden uten at det kan kalles vind. som om noe forsiktig strøk over huden din.

alle vinduer fra begge skolene var mørke og minnet deg om den totale stillheten rundt deg, de 7 ungdommene hører du ikke lengre, du beveger deg ut av lyset fra den store lyskasteren på skolegården og mister synet av alt en liten stund, mørket er ikke skummelt, men betryggende.

en ting er sikkert det er vår

syk?

vel nå er jeg jo syk allerede, men har en liten mistanke om at det kasnje er kommet en liten tillegg bug...

jeg har hvert veldig sliten de siste to dagene, og jeg har lagt skylda på at jeg absolutt skulle igjennom en bok om dagen. noe som kan bli veldig tungt for et slitent hode, men etter kino turen i natt er jeg usikker.

jeg hostet litt på kinoen, prøvde å være stille både fordi det plaget meg og jeg var redd for at det skulle plage de andre, men når jeg gikk ut av kinosalen og pustet inn frisk luft var det som om det både iste og brennte neddover halsen min. etter dette har jeg hatt både vondt i halsen og brystet + at hosten flyttet seg neddover med en gang.

håper det er falsk alarm, men synes det er litt skummelt og trist at jeg ikke kan kjenne at jeg blir syk på vanlig måte. jeg kan enten ha feber eller bygge på anfall, jeg kan miste krefter fordi jeg er syk eller fordi jeg sto opp, hodepine kommer og går som det selv vil. vanligvis slutter jeg å sove når jeg blir syk, og det har jeg ikke gjort ( enda)

men nå skal jeg ta meg en stor kopp kakao og håpe at det går over i løpet av natta

kle seg ut?

jeg sitter her å lurer på om jeg skal kle meg ut i dag, jeg har veldig lyst og jeg drømte til og med hvordan jeg skulle gjøre det. jeg blir sikkert den eneste på nattfilmen som kler seg ut, men det hadde hvert morro.

tanken er å gjøre om phoenix kostymet mitt litt, slik at jeg kan bli girl on fire ( har ingen planer om å sette fyr på meg selv da)

men allt kommer vel ann på kreftene mine, og de allerede er i sterk dalende fart. noen som har litt krefter til overs?

temperamentskontroll

jeg er utslitt, trøtt og har vondt. det føles som om hele verden prøver å legge små hindringer i veien for meg slik at jeg skal snubble og slite mer. men jeg biter tennene sammen for til butikken skal jeg klare å gå.

jeg gråter til sirius og banner til vegger, hyller og trapper. men da jeg skal ha cola lighten min og jeg ikke kan nå den i min villeste fantasi går jeg stille rundt i butikken til jeg finner en ansatt, unskyld kunne du ha hjulpet meg med å få ned cola light, og selvfølgelig tusen takk etterpå.

så går jeg videre å tenker stygge ting for meg selv...

en gang høfflig, alltid høfflig

men siden han også slet med å få tak i cola lighetn så kansje de snart setter den på en plass hvor man ikke må være 180+ for å nå den.

kino natt

i går fikk jeg det for meg at jeg ville se hungergames når den kom ut på kino, gikk å sjekket kinoprogrammet og fant ut at den kom i dag. så jeg tok gratisbilettene jeg vant fra norvegia og bestillte to biletter til nattforestillingen. merkelig nok går jeg nesten bare på kino om natta...

så var det å finne noen som ville se filmen sammen med meg da

heldigvis tok det ikke mer en noen tekstmeldinger før noen hoppet på muligheten for en gratis kino tur, selv om det var midt på natta.

så i natt skal jeg se the hunger games

vaskedag

innimellom synes jeg folk er komiske, nå er det naboen over meg jeg sitter å små humrer over... torsdag er vaskedag i den leiligheten, og det er ikke lenge fra de står opp til jeg hører langkosten skrape over taket mitt. men i dag møtte de på problemer, vannet var slått av fra 08.00.

vannet ble slått på en gang, men fort slått av igjen da de kom på dette. sikker morgen stellet som ble avbrutt ( det er lytt her). da jeg kom på at det var vaskedagen dems vurderte jeg i mitt stille sin om jeg skulle gå opp med vannet jeg hadde forbredt i løpet av natten, men siden jeg skulle sove og dette sikkert hadde blitt sett på som frekt lot jeg være ( tanken var å være snill, ikke frekk, jeg trengte antagligvis ikke vannet fordi jeg skulle sove over det hele)

men en god husmor holder sine vaner, og i steden for å begynne på gulvvasken i morgen startet hun nå.

ja det kan være andre grunner til at hun må vaske gulvet i dag, men jeg synes det er litt søtt og jeg lurer på hva husmor har gjort i dag uten vann.

utmattet? hvordan da?

for meg virker det som om det finnes to typer utmattelse ( tre om man setter dem sammen)

den ene fysisk, den andre psykisk. på spørsmål om hvilken jeg synes er verst er svare enkelt, begge to når de kommer hver for seg.

den første kaller jeg fysisk fordi den påvirker kroppen min, jeg får betennelser og smerter i kroppen, krampeanfall eller bare er sliten. følelsen av at du har gått 10 mil når du har beveget deg 100 meter er ekstrem og det eneste du kan tenke på er å la kroppen hvile. samenlign det men å ha tatt allt formye i treningen etter en ekstrem hard dag, med for lite mat i magen.
det er smertefullt og frustrerende, det er når det går over lang tid at de sterkeste symptomene av anfall og betennelser slår inn. imunforsvaret blir svekket og det føles ut som om du får alle sykdommer på en gang, bare de slår ikke helt ut. 

den jeg kaller psykisk er den som går direkte på hodet og nervene mine. typiske tegn er at jeg sliter med å holde deprisjon, angst og minner borte. dette blir derimot et mindre problem når hodet slutter å sende signaler til hjernen som den burde. jeg kan stå å stirre på en ting i minutter uten å huske hvorfor jeg så på den, hodet er som en tåkebank det er umulig å komme igjennom. på det værste kan de være hardt å holde en tanke eller fullføre en settning. 

heldigvis er de skjeldent så kraftig i lengere perioder, og jeg kan legge meg å sove litt og jeg er tilbake. men etter kraftige anfall kan dette ta tid og jeg finner utfordring nok ved å sitte å klikke på facebook spillene mine og høre på musikk. tåken hindrer all logisk tenkning, selv når den er svak og om jeg prøver meg på strategispill, suduko eller bare hvordan jeg skal klare å gå til butikken kommer en ekstrem hodepine, nok en gang kan det beskrives som å ha ekstrem høy feber.
perioder hvor jeg er svimmel, ikke klarer å se distanser, føle og smake er vanlig. det er ikke skjeldent butikkhyller har hoppet frem en meter og rett forran meg, eller bakken begynt å gå i daler så det er umulig å sette føttene forran seg trygt. jeg kan glemme at ting er varmt og legge hånda på plata, men jeg kommer somregel på det når jeg ser den ligger der. å skjere ting er virkelig farlig for fingertuppene mine siden jeg ikke er helt sikker på hvor tingen slutter og det jeg skjærer begynner.
svimmelheten jeg opplever kan i tilleg bare være desorienterende og gjøre meg kvalm, som om å kjøre en karusell i dagesvis og ikke kunne gå av. å gå rett er nesten umulig og tanken på å gå ut av leiligheten er skummel siden du rett og slett ikke aner om du kommer hel tilbake.

begge disse er utrolig ille, selv om de kommer i forskjellig grad er det et problem når de kommer alene, for om kroppen trenger en løpetur, men du risikerer å løpe rett ut i veien fordi du glemmer hvor du er. eller er helt klar i hodet og kan takle alle oppgaver som kommer din vei, hodet roper for informasjon, men å bevege seg ut av senga, holde en bok eller bare det å lese er for tungt. du blir så frustrahert at det er ubeskrivelig.

om jeg får begge to samtidig, og i samme styrke er ting lettere da jeg kan legge opp hverdagen min slik at jeg får gjort noe, om jeg er så dårlig at jeg ikke kan gjøre noe er det bedre når kroppen er sliten og vil ligge samtidig som hodet er helt borte så du slipper å kjede deg. ( å lukke øynene å leke som du er på tivoli kan få mye av tiden til å gå + det hjelper på svimmelhet kvalmen)

nervøs

jeg ble pluttselig så veldig trett og måtte legge meg noen timer, når jeg våknet opp igjen sov armen min, trodde jeg i hvertfall. 

jeg lurte litt på disse testene de tok på riksen hvor de strøk over huden min med en gjenstand å spurte om jeg følte forskjell, den lille forskjellen jeg følte da og den jeg føler i hånda nå er stor. jeg sier hånda,m en mest er det i tuppen av den ene fingeren min, den er helt følelses løs. det føles ut som en pute er pakket rundt den.

innimellom er det som om noen sender et lyn fra fingeren , igjennom armen og opp nakken bak øret. da blir hånden nummen i noen sekunder før det sakte trekker seg tilbake til fingeren min.

grunnen til at jeg er nervøs er at det kan være et tegn på virkelig kraftig anfall, men siden det bare sitter i fingern enda er det vanskelig å si. det kan ta timer før den fullstendige følelsen av paralysering tar meg, og da er det 50/50 sjanse for et mareritt vekkende anfall i det jeg prøver å få kontroll over kroppen.

lesetid

det har skjedd lite i livet mitt det siste døgnet, rett og slett fordi jeg har hvert opptatt med boka hunger games, nå har jeg startet på bok to og skal sette opp nok en ny legacy familie.

natta og sov godt til alle dere der ute som har normal døgnrytme...

bok: dødslekene (hunger games) - Suzanne Collins

denne anmeldelsen handler om første bok, ikke hele serien!!!

USA eksisterer ikke lengere, og i nærheten av rockymountan har det dukket opp ett land. dette landet kalles Panem og består av en hovedstad og 12 distrikter. menneskene i hovedstaden er de som bestemmer, distriktene er underlagt dem og lever i fattigdom og med hardt arbeid. distriktene sin eneste oppgave er å levere mat og råstoffer til hovedstaden.

for ca. 80 år siden hadde det hvert ett opprør fra distriktene, og da hovedstaden vant ødela de og drepte distrikt 13 og innførte the hunger games. the hunger games er et realety program hvor hvert distrikt må sende en gutt og en jente, disse blir plukket ut igjennom en loddtrekning, og meningen med programmet er at barna skal drepe hverandre slik at bare en står igjen.

Katniss er 16 år og lever i distrikt 12 , dette distriktet sin oppgave er å skaffe kull fra gruvene. Hun kommer fra den fattigste delen av distriktet, her lever hun med sin lillesøster primrose og mor. faren døde 4 år tidligere i en gruveulykke og det har hvert katniss sin oppgave å ta vare på familien siden. hun skaffer familien mat ved å snike seg under det "elektriske" gjerdet som er skapt for å holde villdyrene ute ( og menneskene inne) hun vet straffen for jakten er døden, men ingen av de som bor i distriktet bryr seg, fordi alle setter stor pris på den matten som kommer. Katniss har også en jakt venn som hun har jaktet med i flere år, han heter gale og er 18 år.

vi møter katniss og gale for første gang den dagen deltagerne til the hunger games blir trukket ut. vi får vite litt om forskjellen mellom de rike og de fattige og hvor mye større sjanse det var at de fattige barna ble trukket i motsettning til de rike. de har begge mange muligheter til å bli trukket og de ser ikke frem til trekningen. primrose, katniss sin lillesøster er 12 år og skal være med på uttrekninga for første gang, det er en stor overaskelse når hennes navn blir trukket ut og en gennerell sorg i hele distriktet, de hater når 12 åringer blir trukket. 

grunnet sin kjærlighet til lillesøsteren sin melder katniss seg som frivillig til å ta hennes plass og resten av boka følger vi henne og gutten som ble plukket ut igjennom møtet med hovedstaden, forbredelsene og selvfølgelig igjennom de dødlige lekene.

***************************************************************************************************************************

etter å ha lest boka sitter jeg igjen med følelsen av en blanding av battleroyal og en klassiker vi ikke nevner navnet på , bare lite versjonen. det er helt klart at battle royale er mer i fokus på selve dødsfallene, mens her er det mer fokus på følelser og dødsfallene blir på en måte dempet ned av dette. selv om historien klarer å holde seg i boka faller den en del ned ved å være så forutsigbar. det dukker ikke opp noen uventede plott eller noe pluttselig spenning. en gjevn strøm av ord som skaper en historie. 

jeg skal ikke gå inn i alle tankene jeg har om enkelte deler av boka, med reddsel for å avsløre for mye. men jeg sitter ikke igjen med en god følelse når den er ferdig, føler jeg har lest en kopi av andre bøker. derimot er jeg villig til å gi bok to en sjanse også, men mest for å se hvordan hun planlegger å bygge historien videre. det er de neste to bøkene som avgjør hvor mye kopi man føler det er.

( hun har ikke brukt battle royale som inspirasjon til bøkene, og jeg innser at det er vanskelig å skrive en slik bok uten å bli koblet opp mot de,. men slik er det ofte når et tema har hvert oppe før)

the hunger games, noen tanker før

jeg skal til å begynne å høre på bøkene hunger games, det har hvert mye snakk om dem i media i det siste men det er ganske tilfeldig at jeg valgte ut akkurat den serien å høre på nå. jeg valgte den nemlig ut på outland for en mnd siden.

da jeg leste om bøkene i media ble jeg litt skuffet, jeg vet ikke hva det var jeg hadde forestilt meg, men ikke dette. jeg vurderte lenge om jeg skulle gi bøkene en sjanse og endte opp med ja. jeg er nemlig spent på å se hvor likt dette er battle royale. for beskrivelsene så langt minner om en tro kopi, bare i fremtiden og fra et annet land...

god middag

det ble enda en dag med god middag i dag, mamma kom hjem fra Roma og da spiser vi alltid spagetti carbonara. denne gangen var det jeg som hadde handlet inn og jeg dro opp med maten ca 16.30. mamma var fullt i gang med å gjøre klar verandan, så jeg satte meg å spillte litt virtual villagers mens jeg ventet på henne. tanta mi kom og tok over på verandaen mens mamma lagde maten.

det tar ikke så lang tid før maten blir ferdig, og pluttselig sto den på bordet og kusina mi manglet. akkurat i det jeg skulle sette meg ned kom hun inn dørra. alle var tilstede og det var på tide å kaste i seg en kjempe god middag. vi spiser alltid carbonara når mamma kommer hjem fra roma, orginalt var dette fordi hun da hadde med seg permesan, men nå har det blitt en vane.

det du trenger for å lage spagetti carbonara:

- spagetti
- olje
- egg
- bacon ( om man ikke spiser kjøtt kan man fint lage uten)
-chili
-permesan

( fløte er forbudt, det ødelegger) 

settlers of amerika?

i dag prøvde vi ut et nytt settlersspill (nytt for oss, ikke nytt i butikken) settlers history, amerika.

vi rakk aldri å bli ferdig med spillet fordi vi ble så utrolig sliten av å prøve å lære oss det, det var veldig mye å holde styr på. reglene var ofte oppe til diskusjon og vi måtte slå opp i manualen flere ganger. spillet er basert på settlers serien, men skiller seg veldig ut når du begynner å spille. greit nok er det råstoff som du får ved å kaste terning, men her har du brikker å styre toglinjer å bygge osv... 

det er mer samspill enn i vanlig settlers da alle kan bygge på alle sine turer, samtidig som man kan bygge på tvers av og ved hjelp av andre sine toglinjer. de tat det var usikkert hvor mange det var av hvert tall gjorde det også slitsomt å følge med på brettet når spillet hadde kommet et stykke og vi hadde beveget oss vest over.

det virket nesten som om spillet var i to deler, en bygge del på starten og en flytte tog del på slutten, i midten ble det en salig blanding og kaos.

morsomt og andeledes, men utrolig tidskrevende og konsentrasjonskrevende tror ikke det kommer til å være spillet som oftes blir ønsket.

chilisuppe og hvitløksbagetter

i går handlet jeg inn løk, poteter, gulrot, paprika, stangselleri, rødelinser, tomater og chili på tube. hadde knust hvitløk allerede.

så etter en kjapp senter tur kastet jeg allt dette oppi en kjele, lot det koke litt og kjørte stavmixeren oppi, vips så var det chilisuppe ( selvfølgelig var det mer en bare å kaste det oppi, men vi tar den raskeste beskrivelsen nå).

det å handle på rema 1000 er alltid intreasngt, du vet nemlig ikke om de har de samme varene som de hadde uka før. denne gangen måtte jeg prøve ut hakket chili på tube fra toro. når jeg lagde suppa så jeg bare på toro merket og puttet oppi dubbelt, om ikke trippelt av det jeg vanligvis gjør. da jeg leste senere at det var en hissig chili ble jeg usikker, men min vurdering av merket var riktig og suppa ble ikke for sterk.

mens jeg sto å lagde suppa kjente jeg lukten av hvitløken og bestemte meg for at jeg kunne lage bagetter og hvitløksmør vedsiden av. jeg brukte morteren til å blande smørret og hvitløken og satte bagettene i ovnen når kusina mi kom. siden jeg først hadde begynnt å gjøre ting ordentlig, dekket vi på, tente stearinlys og serverte maten på bordet. det ble en kjempe koselig og god middag.

etter maten spillte vi spill

ny laptop, igjen

i dag dro jeg og kammeraten min tilbake på euroniks og leverte laptopen. det må være en hardiskfeil på den. så de ga meg rett og slett en ny. jeg har ikke satt den opp enda, men kan legge med bilder jeg tok av den forrige, de skal jo være identiske ( bare uten feil)
morgenjobb

vel, det er nok det største negative med å ha hjemmehjelp. man må klare å stå opp en time før og gjøre leiligheten klar. selvfølgelig hadde dette hvert en enkel jobb om man ikke hadde katteleker over allt samtidig som man sliter med å holde ting fullstendig ryddig.

men med to stykker til å kaste alle kattelekene, sengene, stativene ut på verandan går det fort, og man kan bruke resten av timen på å steke bagetter og spise frokost.

i dag blir leiligheten ren og pen igjen.

en verden av smerter

uten om dataproblemene mine, har jeg slitt med mange tanker og reddsler. det finnes ingen i verden jeg vil passe mer på en lillesøsteren min, men jeg står hjelpesløs. ( men ikke alene)

i dag var det fryktede møtet med advokaten på SMI, jeg lærte bare at rettsystemet ikke er rettferdig for barn. ellers var ikke så mye av det han sa nytt. men jeg må forhøre meg om alle muligheter og ideer før jeg tar et valg. for dette valget vil påvirke så mange jeg er glad i.

om jeg ikke hatet samfunnet før, gjør jeg i hvertfall det i dag.

men kan trøste meg med en støttende familie, god venn som kommer på besøk, kattene mine og alle de på SMI.

enda en laptop til å dø av!!!

her skulle det egentlig ha stått, jippi ny laptop...

men i stedet kan jeg trist fortelle at dette er tiden da data ikke fungerer for meg. jeg hadde akkurat fått maskinen min og satt den opp, jeg startet med å instalerer the sims 3, førte plate gikk bra, men da jeg prøvde meg på neste krasjet windows.

siden jeg ikke hadde no problemer etter denne ene blåskjermen, instalerte jeg videre, alle spillene. jeg måtte til og med fortsette neste dag. det var når jeg skulle begynne å instalere de nedlastbare filene at jeg oppdaget at noe var galt. launchern som skal sette i gang spillet ville ikke virke. jeg prøvde alle mulige veier rundt problemet, men fant ingen løsning. 

først tenkte jeg at jeg skulle avinstalerer ett og ett spill for å se hvilket som ødela, men jeg kom på at jeg hadde prøvd å kjøre igjennom det første og det ikke virket. så da var det å sette seg til å slette alle spillene jeg hadde brukt timer på å instalere. når jeg kom til hoved spillet ville ikke det avinstaleres. først fikk jeg feil meldinger, men etterhvert bare lekte den som om det ble avinstalert. nok en gang måtte jeg sette meg ned å tenke veier rundt. hva skjer om man prøver slikt eller slikt. svaret er enkelt, ingenting.

jeg fikk ikke reinstalere spillet heller fordi det allerede lå der, feilen lå i filen og jeg fikk den ikke bort. det hadde merkelig nok ikke blitt opprettet noen gjennoprettningsfil på laptoppen heller, så jeg så ingen andre muligheter enn å putte in cd`n fra levrandøren som skulle gjøre maskinen som ny igjen.

og som ny ble den, uten drivere, uten nett, uten allt... hva hadde jeg ventet meg? jo at samsung sendte med i hvertfall standardriverne med produktet sitt. eller en driver som gjorde nettkortet tilgjengelig. men nei da... da var det å slå på den brannfella av en maskin jeg har å håpe den holdt lenge nok til at jeg kunne laste ned alle driverne fra samsung sin hjemmeside og overføre det på usb brikke.

den gamle laptopen holdt, men det manglet to drivere + allt av geniale funksjoner samsung hadde lovet var blitt borte. de er ikke så viktige, men det er frustrerende.

når jeg ringer samsung sin kundeservise sier de at det er windows sitt problem, men jeg har nektet å godta det. de har sendt med et ukomplett gjennoprettingssystem. men de prøver fortsatt å hjelpe meg så jeg skal ikke dømme dem enda...

en Laptop til å dø av

(trodde jeg i hvertfall til jeg fikk min nye)

det er flere år siden nå, jeg satt å ventet på at det første sims 3 spillet skulle komme ut og jeg gledet meg. en test viste at maskinen min ikke ville kunne kjøre sims 3 så, så jeg bestemte meg for å kjøpe en ny laptop. (kjaper ca annen hver gang pc, lap) siden jeg skulle kjøre the sims 3 trengte jeg en god laptop, og siden de ofte slenger med så mye tull i pakke pc`r tenkte jeg at dell sitt tilbud med å bygge opp maskinen selv var genial...

jeg bygget maskinen for å holde en stund ( for sims 3),  litt over 21 000 invisterte jeg på dette vidundere, den var ikke så veldig bærbar med sine 5 kg. men flyttbar.. og om ikke noe annet, så kunne jeg velge ut deler fordi laptoppen treffer fortsatt på ekstrem god ytelse på sims 3 spillene ( og alle andre spill jeg har prøvd på den).

men det hjelper lite at du har en god maskin når den ikke virker, eller den virker om du skal lese nettaviser på den. for bare noen mnd etter jeg kjøpte den begynnte den å bli veldig varm. først tenkte jeg ikke så mye på det, jeg er vant til at maskiner blir varmere når man bruker dem over tid. ikke før jeg fikk brannsår på armene mine når jeg hadde dem nederst på maskinen gikk det en alarm hos meg. 

skulle jeg skrive eller spille noe, hanven hånleddene mine nederst på maskinen. det er nesten umulig å unngå det. ( vel om du ikke sitter å trykker en og en kanpp fra oversiden med pekefingeren din)
jeg kontaktet den geniale kundeservicen til dell og fikk i oppgaver om å gjøre de mest utroligste ting på maskinen min. ikke noe problem, jeg kan godt sitte å skrive inn komandoer jeg får over øret. men disse komandoene førte ingen steders, så jeg fikk beskjed om å reinstalere maskinen. jeg hadde tatt gjennoppretting et par ganger før og det gikk bra, men denne gangen skulle vi gjøre det "ordentlig" det endte opp med at jeg mistet cpu driveren for godt.

maskinen har ikke blitt noe sikkrere å bruke, jeg begynner å bli redd for å sette cd og dvd inn i spilleren fordi  jeg fryktet at de ville sprekke når maskinen ble så varm. jeg pratet med kundeservice flere ganger og fant tilslutt ut at maskinen bare ble værre hver gang jeg pratet med dem. så ikke noe til den komme hjem på døra servisen jeg hadde betalt for.

jeg kjøpte meg ny maskin og laptoppen ble satt til reserve maskin, den bråket nå så immari at det var en plage i hele leiligheten å ha den på. jeg syntes synd på kattene og slo den ikke på før det var absolutt krise. slik har maskinen stått en stund, bateriet er nå dødt så du må ha den kobblet til hele tiden.

men som dere forstår så har dette hvert prolemer jeg har lært å leve med, jeg lot mamma få ha maskinen siden jeg hadde glemt nøyaktig hvor varm den kunne bli og tenkte den holdt seg kjølig for hennes bruk. barna har lekt litt på den og jeg har brukt den når den sto der, ingen brannskader...

så da maskinen min havnet på reperasjon var det en selvfølge å låne laptopen tilbake fra mamma, det tok ikke lange blogg innlegget før huden var rød og svei. stoppet da fort opp med det meste av skriving og slik. bare gjøre ting som jeg orker med å holde håndbakene oppe...

så nå har vi en brannfarlig, brannskår skapende maskin med cpu uten driver, den bråker som f og henger seg når den blir for varm. da skulle det bare mangle at jeg fikk opp meldingen om feil i en sektor. maskinen lot meg fortsette å bruke den så jeg delevis ignorerte det, helt til maskinen ble svart... 

nå har vi kommet til forrige helg...

jeg ønsket så å prøve det nye sims 3 spillet så vi instalerte alle sims 3 spillene som manglet + den nye, så craket vi den til å kjøre uten cd ( for jeg ville ikke gamble det nye spillet mitt) jeg fikk aldri prøvd det ut da. etter 3-4 restarter fikk jeg maskinen til å starte på nytt, jeg kjørte feilsøking på hardiskene, men maskinen er tapt. jeg ville ikke sattse på å ha mer en ett minutt før den slukker igjen ( selv om den har overasket meg så langt)

det har hvert en rellativ dyr brannfelle.....

siden min forrige maskin ikke var tilbake kjøpte jeg meg en ny laptop på tirsdag.

hvor å begynne?

jeg har hvert stille de siste dagene, og det er ikke fordi det har skjedd så lite. derimot det stikk motsatte. min konklusjon er at jeg har en hard uke ( eller to). for å fortelle om problemer og gleder som oppstår trenger jeg flere innlegg og en del tid på å sortere ut ting, men den beste måten er å starte fra starten av, vel ikke helt på starten, men i hvertfall starten på disse mareritt ukene.

punkt 1. lydkort og nettverkskort sluttet å fungere etter at jeg kom hjem fra samtale med psykisk helse. utslitt brøyt jeg sammen hos tanta mi. kusina mi leverte maskinen på reperasjon i nærheten og jeg fikk laptopen jeg hadde gitt til mamma tilbake så lenge...

let the nightmare begin

nå skinner sola i vinduskarmen...

...og katta maler som aldri før.

i dag har det hvert fart på kattene mine, så fort sola traff verandan, åpnet jeg døra og lot dem gå fritt inn og ut (hjelper både på varme og kontroll å ha innglasering). først var sirius ute lenge, jeg har ingen ide om hva han holdt på med der ute, jeg satt å hørte på musikk og klikket på maskinen min. det var i hvertfall noe utmattende fordi han kom inn og kolapset i sakkosekken og sov en times tid, som luna kunne bruke på å fritt leke der ute.

men luna sin leking vekket tilslutt sirius igjen og de fløy frem og tilbake begge to, inn og ut og inn og ut, her er det viktig å se hvor man plaserer føttene sine når man går.

sola forsvant og jeg ble sittende igjen med to veldig kosete katter som har fått løpt fra seg. 

 

 

mat- matisk problem

når du er så sliten at det å stå opp fra senga er dagens trening , og det å sitte i en stol uten å falle over på siden er en oppgave som krever all konsentrasjon, er matvalget enkelt. noe du puter inn i microen og spiser ut av eska. om du skulle sovne og glemme maten er det ikke så farlig fordi microen stopper av seg selv..

men når du begynner å bli bedre starter det mat- matiske problemet. for siden du nå smaker det du putter i munnen frister ikke micro mat så veldig, og du begynner å være klar over alle de usunne greiene du putter i deg. ingen problem tenker du, jeg er jo flink til å lage mat. når du handler går hodet amok i oppskrifter og råvarer du burde handle inn. du gleder deg veldig til å sette tennene inn i noe ordentlig, men bare for å så sjangle forran ovnen og falle ned i en stol.

tanken på micro maten får deg til å grøsse, men det er bedre enn rå fisk og ukokte poteter. så denne gangen gikk ikke det mat-matiske stykket opp.

krefter + råvarer = sun og god mat

så får usa noe å bryne seg på...

jeg hater overvåking av sosiale medier, så siden jeg alikevel ikke gjør noe ulovlig (i norge, man vet aldri hvike sprø lover man tråkker på i andre land) tenkte jeg at jeg kunne få varselanlegget dems til å gå amokk. i hvertfall hvis alle andre gjør det samme. legg ut listen over ordene de får overvåke på facebook, på facebook.

Assassination, Attack, Domestic security, Drill, Exercise, Cops, Law enforcement, Authorities, Disaster assistance, Disaster management ,DNDO (Domestic Nuclear Detection Office) , National preparedness, Mitigation, Prevention, Response, Recovery, Dirty Bomb, Domestic nuclear detection, Emergency management, Emergency response, First responder, Homeland security, Maritime domain awareness (MDA), National preparedness initiative, Militia, Shooting, Shots fired, Evacuation, Deaths, Hostage, Explosion (explosive), Police, Disaster medical assistance team (DMAT), Organized crime, Gangs, National security, State of emergency, Security, Breach, Threat, Standoff, SWAT, Screening, Lockdown, Bomb (squad or threat), Crash, Looting, Riot, Emergency Landing, Pipe bomb, Incident, Facility,Hazmat, Nuclear, Chemical Spill, Suspicious package/device, Toxic, National laboratory, Nuclear facility, Nuclear threat, Cloud, Plume, Radiation, Radioactive, Leak, Biological infection (or event), Chemical, Chemical burn, Biological, Epidemic, Hazardous, Hazardous material incident, Industrial spill, Infection, Powder (white), Gas, Spillover, Anthrax, Blister agent, Exposure, Burn, Nerve agent, Ricin, Sarin, North Korea,Outbreak, Contamination, Exposure, Virus, Evacuation, Bacteria, Recall, Ebola, Food Poisoning, Foot and Mouth (FMD), H5N1, Avian, Flu, Salmonella, Small Pox Plague, Human to human, Human to ANIMA,L Influenza Center for Disease Control (CDC), Drug Administration (FDA), Public Health, Toxic, Agro Terror, Tuberculosis (TB), Agriculture, Listeria, Symptoms, Mutation, Resistant, Antiviral, Wave, Pandemic, Infection, Water/air borne, Sick, Swine, Pork, Strain, Quarantine, H1N1, Vaccine, Tamiflu, Norvo Virus, Epidemic, World Health Organization (WHO and components), Viral Hemorrhagic Fever, E. Coli, Infrastructure security, Airport, CIKR,AMTRAK, Collapse, Computer infrastructure, Communications infrastructure, Telecommunications, Critical infrastructure,National infrastructure, Metro, WMATA, Airplane (and derivatives), Chemical fire, Subway, BART, MARTA, Port Authority, NBIC (National Biosurveillance Integration Center), Transportation security, Grid, Power, Smart, Body scanner, Electric, Failure or outage, Black out, Brown out, Port, Dock, Bridge, Canceled,Delays, Service disruption, Power lines,Drug cartel, Violence, Gang, Drug, Narcotics, Cocaine, Marijuana, Heroin, Border, Mexico, Cartel, Southwest, Juarez, Sinaloa, Tijuana, Torreon, Yuma, Tucson, Decapitated, U.S. Consulate, Consular, El Paso, Fort Hancock, San Diego, Ciudad Juarez, Nogales, Sonora, Colombia, Mara salvatrucha, MS13/MS-13, Drug war, Mexican army, Methamphetamine, Cartel de Golfo, Gulf Cartel, La Familia, Reynose, Nuevo Leon, Narcos, Narco banners, Los Zetas, Shootout, Execution, Gunfight, Trafficking, Kidnap, Calderon, Reyosa, Bust, Tamaulipas, Meth Lab, Drug trade, Illegal immigrants, Smuggling (smugglers), Matamoros, Michoacana, Guzman, Arellano-Felix, Beltran-Leyva, Barrio Azteca, Artistics Assassins, Mexicles, New Federation,Terrorism, Al Queda (alle stavemåter), Terror, Attack, Iraq, Afghanistan, Iran, Pakistan, Agro, Environmental terrorist, Eco terrorism, Conventional weapon, Target, Weapons grade, Dirty bomb, Enriched, Nuclear, Chemical weapon, Biological weapon, Ammonium nitrate, Improvised explosive device, IED (Improvised Explosive Device), Abu Sayyaf, Hamas, FARC,IRA,ETA,Basque Separatists, Hezbollah, Tamil Tiger, PLF,PLO,Car bomb, Jihad, Taliban, Weapons cache, Suicide bomber, Suicide attack, Suspicious substance, AQAP,AQIM,TTP,Yemen, Pirates, Extremism, Somalia, Nigeria, Radicals, Al-Shabaab, Home grown, Plot, Nationalist, Recruitment, Fundamentalism, Islamist,Emergency, Hurricane,Tornado, Twister, Tsunami, Earthquake, Tremor, Flood, Storm, Crest, Temblor, Extreme weather, Forest fire Brush fire, Ice, Stranded/Stuck, Help, Hail, Wildfire, Tsunami Warning Center, Magnitude, Avalanche, Typhoon, Shelter-in-place, Disaster, Snow, Blizzard, Sleet, Mud slide or Mudslide, Erosion, Power outage, Brown out, Warning, Watch, Lightening, Aid, Relief, Closure, Interstate, Burst, Emergency Broadcast System,Cyber security, Botnet, DDOS, Denial of service, Malware, Virus, Trojan, Keylogger, Cyber Command, 2600, Spammer, Phishing, Rootkit, Phreaking, Cain and abel, Brute forcing, Mysql injection, Cyber attack, Cyber terror, Hacker, China, Conficker, Worm, Scammers, Social media, Department of Homeland Security (DHS),Federal Emergency Management Agency (FEMA),Coast Guard (USCG), Customs and Border Protection (CBP), Border Patrol, Secret Service (USSS), National Operations Center (NOC), Homeland Defense,Immigration Customs Enforcement (ICE), Agent, Task Force, Central Intelligence Agency (CIA), Fusion Center, Drug Enforcement Agency (DEA), Secure Border Initiative (SBI), Federal Bureau of Investigation (FBI), Alcohol Tobacco and Firearms (ATF), U.S. Citizenship and Immigration Services (CIS), Federal Air Marshal Service (FAMS), Transportation Security Administration (TSA) ,Air Marshal, Federal Aviation Administration (FAA),National Guard,Red Cross, United Nations (UN),

men siden man ikke kan kopiere fra bloggen min linker jeg til aftenposten sin side,hvor jeg stjal den fra.

 

2 1/2 time senere

endelig har anfallet gitt seg og man kan prøve seg på bena igjen. timene i senga brukte jeg til å legge inn navn på den magiske hatten min på ipaden. den trekker random navn og jeg skal bruke den til sims spillingen min.

når  jeg endelig kom meg opp igjen var det å få i seg noe å spise og drikke før jeg satte meg til her på laptopen igjen, nå er det musikk, legge inn musikk på iphone 4s og klikke på facebook.

hvis jeg får tid skal jeg prøve ut sims 3 sowtime på denne maskinen, for det ønsker jeg virkelig....

Anfall

Det er jo meg i ett nøtteskall, etter maten kjente jeg et annfall bygge seg opp. Jeg prøver å ikke bli redd og vurdere styrke og hva som må gjøres. Denne gangen vurderte jeg det til å bli sterkt nok til at jeg burde søke beskyttelsen av å ligge i senga. Jeg rakk de første forbredelsene før det virkelig begynnte å bygge seg opp.

Konsentrerte meg om pusten og å ikke bli redd mens jeg samlet opp iphone og ipad, jeg håper nemlig at det ikke blir så sterkt og utmattende at jeg må sove. De siste skrittene var vanskelige, men nå ligger jeg trygt i sengen og håper at skjelvingene, krampene og smertene skal gå over fort.

raseriets kontroll

når jeg blir over trøtt tar minnene og sinnet over. å ligge i senga i timesvis og ikke få sove mens hodet går igjennom allt noen har gjort mot deg i dit liv er ikke sunt. det er heller ikke sunt å undertrykke slike følelser, så da lar man fantasien ta over og lever ut sinnet sitt i halv drømme mens man venter på å sovne.

i natt var jeg en varulv.....

 

besøk

jeg har besøk denne helga, så da blir det lite blogging.

men ingen fare, jeg tar det igjen fort ...

sims jeg ikke får spille

det er jo en gledelig nyhet at det nye sims spillet har kommet, eller for meg er det på vei, har en venn som skal plukke det opp for meg. men selv om jeg har ventet over en mnd siden jeg betalte for det og gleder meg, får jeg nok ikke spillt spillet i dag. maskinen min har ikke kommet hjem fra reperasjon enda, og siden jeg ikke har hørt noe enda tviler jeg på at jeg får den i dag, vi får håpe på i morgen. tanken på en hel helg til uten maskinen gjør meg litt trist.

men jeg har besøk da....

vinter, vår, vinter

her skifter årstidene fort...

det har hvert en hærlig uke med varme og sol, snøen forsvant nesten helt og man biter tennene sammen og aksepterer all isen fordi den er nødvendig for at snøen skal smelte. ( for ellers smelter snøen for fort og det blir for mye vann) da man endelig puster lettet ut, veien er trygg igjen og blomsterknoppene hilser sola om morningen, da snør det igjen. og ikke bare litt, mye...

så hele vår verden ble nok en gang gjort om til vinterland, og det er ikke så kaldt, men begynner å savne sommeren nå.

husarbeid dag

når jeg var på butikken i går kjøpte jeg en del vaske saker, planenvar å få kontroll på leiligheten. jeg kan trygt si at jeg er langt fra å ha kontroll,men jeg har da fått gjort litt.

jeg har kjørt vaskemaskin og tørketrommel, pakket sammen sengetøy som skal på vask hos mamma ( fordi hun er så snill og hjelper meg når ting tar overhånd her), tømt og skrubbet katte toaletter. kjørt avløpsrens på kjøkkenvasken og renseprogram på oppvask maskinen ( og da måtte jeg jo tømme den først). var også ute med papirsøpla...

så med andre ord dette har hvert en veldig smertefull dag, mitt søvnprosjekt ser ut til å feile og jeg er redd for at jeg snart går på nok en vegg.

sirius sine tre ønsker

det er mye rart man kan ligge å tenke på når man ikke får sove, i går lå jeg å tenkte på hva sirius ville ha ønsket seg av en ånd i en flaske.

1. kos, jeg vet ikke helt hvordan han ville ha ønsket seg mer kos, men jeg tror sterkt på at han ønsket at jeg hadde flere hender å kose med.  selvfølgelig kunne han ha øsndket seg datamaskiner og slik vekk, men tviler på at det hadde kommet over ønsket over at jeg hadde flere hender. for han bryr seg rent lite om hva jeg holder på med så lenge han kan ligge på minst den ene armen min...

2. beste mat og drikke tillgjengelig når han skulle ønske det.

3. uendelig mengde med ting å leke med og utforske.

helt ærlig tror jeg ikke livet hans ville ha blitt så veldig andeledes. han skvatt en halvmeter opp i været da han trodde jeg hadde fått en ekstra hånd. men han lærte jo også at besøk kan også kose med han, så de er ikke helt bortkastede. beste mat og drikke står allerede tilgjengelig og jeg tror han ville ha blitt skuffet over det resultatet. den eneste store forandringen hadde vel blitt at han hadde fått være ute, for det er svaret på det tredde ønsket. dessverre kan jeg ikke slippe han ut fordi boretslaget forbyr det....

avviklingssalg

brocca på lambertseter senter har ikke konkurssalg eller opphørssalg, de har avviklingssalg. så å si hele butikken er på 30-70% avslag. enkelte spessialvarer + te og ogdteri er untatt eller har egene prosenter.

jeg måtte selvfølgelig ta en titt og endte opp med å kjøpe bursdagsgave til tanta mi + en del småting til meg selv.+ en stor svart  paraply som jeg tar bilde av i morgen...

Rihanna til kollen

da jeg leste at rihanna skulle komme til norge, tenkte jeg med en gang at dette må jeg være med på. selv om jeg ikke er så særlig glad i festivaler. har fått festival overdose...

desverre så jeg det var ganske tett opp på desucon og jeg både har kjøpt biletter dit og jeg foretrekker det.

den nye festivalen i oslo skal være på holmenkollen og har fått navnet kollen, den går over to dager 29 og 30 juni. Rihanna skal spille på fredagen. 

Andre bekreftede artister er Turboneger, Alison Krauss & Union Station feat. Jerry Douglas, Sivert Høyem, Little Dragon og Den Svenska Björnstammen  (klippt ut av aftenposten)

bilettene blir lagt ut for salg på torsdag

nattblogging

når jeg ikke får sove dukker det så mange ord opp i hodet mitt, så nå har jeg startet med mobilblogging fra senga. 

da får jeg i hvertfall skrevet ned de korte tankene, om ikke de lange.

Smerten

Smerten er den som dytter deg videre, styrker deg og viser deg hvem du er.

Smerten er en fiende som gjemmer seg klart i dagslys og en venn man finner i mørket.

Smerten er en del av livet og en del av deg, du ville vel ikke ha fjernet noen av de delene?

Smerten kan du bære alene, eller få støtte til å takkle. Ingen måte er feil og ingen riktig.

Troen

Troen på at du er spesiell, og at det finnes en unik grunn til at du eksisterer kan vere din eneste trøst når mørket faller. Ikke la noen ta fra deg den

ut på tur i sola

siden jeg er så sliten i dag + at jeg ikke har desperat behov for å fylle på mat eller drikke. bestemte jeg meg for at en liten gåtur i sola ville gjøre meg godt, så jeg tok med merg mobilen og spottify og gikk rundt blokka. ( vel faktisk gikk jeg rundt flere blokker.... da turen hele tiden ble lengere og lengere.

men selv om det gjorde meg svimmel og enda mer sliten, er det godt å få trent litt forsiktig når jeg har muligheten.

nå skal jeg spise litt ute på verandan... den er innglasert så der er det godt og varmt når sola har stått på en time.

hodepine og vaggledag?

hodepinen er intens og det er et slør forran øynene mine. jeg ga meg to timer ekstra med søvn, men det var ikke nok. sitter jeg helt stille og ikke beveger hode eller øyne har jeg bare vondt i øynene, å bøye seg eller snu seg er direkte skummelt.

samtidig virker det som om kroppen ikke helt vil holde kroppen min oppe, for hvert skritt virker det som om knærene skal gi etter. jeg er forsiktig og har tatt en parasett, helt klart at dette blir en rolig dag for meg. og om jeg klarer å legge bok boka ( når hodepinen har roet seg nok til at jeg orker å slå den på) skal jeg legge meg TIDLIG.

helse oppdatering 4. mars

de som kjenner meg eller ser meg har nok merket at jeg har begynnt å bli bedre. jeg har gått fra å være sengeliggende/ sittende med bomull i hodet som bare gjør vondt når jeg prøver å tenke på noe som er mer komlisert enn 2+2 ( med andre ord matlaging, klesvalg, hvor jeg skal legge ned boka jeg akkurat løftet opp osv... gir hodepine som minner om migrene) til å kunne tenke klart og praktisk, slik at jeg føler meg bra nok til å gjøre ting jeg ikke orker. som egentlig betyr at jeg starter hver dag i god form og med godt humør, men sitter sammenkrypet som en ball og gråter ustoppelig eller er rasende når det har gått en stund.

er ikke lett når kroppen ikke henger med hodet...

men alikevel er det bedre å gjøre litt å bli fullstendig utslitt, en å ikke gjøre noe annet en puste og bli fulstendig utslitt.

mitt siste ordentlige kraftige annfall var i januar, så det har tatt kroppen lang til å komme seg. reddselen for et nytt anfall er stor. men jeg bruker kreftene jeg har nå til å forbrede min verden på et mulig nytt anfall, slik at jeg da bruker mindre tid på å komme meg.

så alt i alt er jeg mye bedre, for smerter og kramper tror jeg bare at jeg må lære meg å leve med.

sliten,uten pc, lydbok

alle tre er gode grunner til hvorfor jeg blogger lite for tiden, kan vel legge til mangel av nyheter jeg føler jeg burde kommentere.

stiten har jeg hvert i flere år nå, men det bedrer seg...

det er en ulempe at jeg ikke har min faste maskin å sitte ved, denne laptoppen liker å gi meg brannsår om jeg skriver for mye.

når jeg forsvinner inn i en bok har jeg lite lyst til å avbryte den for å skrive blogg innlegg, egentlig liker jeg ikke å bryte dem i det hele tatt. somregel pleier jeg ikke å bruke mer enn en dag eller to på en lydbok, men denne er lang og jeg er på min tredde dag nå.

besteforeldrene mine

i dag var jeg og besøkte mormor og bestefar. bestefar er syk og vi prøver å gjevnlig stikke hodet innom for å si hei. Mormor hadde store planer for at jeg skulle være med i dag, for hun ringte i går og fortalte at hun hadde lagd kjøttsuppe, noe jeg er veldig glad i. jeg kunne betrygge henne med at det var meningen jeg skulle være med i dag...

min mor, tante og jeg dro 14.30, siden mormor lagde mat kjøpte mamma med en bukett orange roser på veien.

vel fremme ble vi som vanlig hilst velkommen med mange klemmer i gangen før mamma og mormor begynnte å snitte rosene. jeg og tanta mi og bestefar satte oss i soffan og det tok bare sekunder fra jeg traff stolen til jeg begynnte å gli inn i søvne. men siden jeg prøver å holde fast døgnrytme nå (11-11) måtte jeg stoppe meg selv fra å sovne. jeg har desverre sovet litt for lite den siste uka, så mitt soveprosjekt går ikke så veldig bra.

men tilslutt av rosene i vann og vi kunne spise middag, det var kjempe godt. etter middagen var det kaffe og safarikjeks. bestefar var i pratehumør og vi pratet mye om ringsaker sin historie. tilslutt var kaffekoppen til mamma tom ( eller hun syntes jeg så utslitt ut) så hun begynnte å bevege seg mot døra. da tar det ikke så lang tid før vi alle sammen er ute.

så var det kjøreturen hjem.

vi er kansje ikke så lenge sammen når familien min møtes, men vi er ofte sammen og det er veldig intenst da alle skal si sitt på den ene timen. men vi hadde hvert like intense om vi skulle hvert sammen en uke og det hadde tatt knekken på oss alle sammen ;-)

brannsår!!!

da var jeg ferdig med blogginnlegg for i dag håper jeg, hånleddene mine er nå røde og svir og om jeg ikke kommer meg vekk fra denne laptoppen snart vil jeg få ordentligge brannsår. takker genseren min for den beskyttelsen den har gitt enn så lenge....

 

jeg hater DELL

iphone 4s, men ikke uten problemer

når min iphone 4 begynnte å bli trassig, innså jeg at det var på tide å kjøpe ny telefon. siden jeg ville betale fullt for telefonen, og ikke ekstra over lengere tid kjøpte jeg den på apple sin hjemmeside. det tok to dager så kom telefonen på døra, og da startet problemene...

det var frustrerende at pc`n min skulle på reperasjon akkurat da, så jeg kunne ikke konfigurere den mot pc`n. men å sette inn simkortet og bruke telefonen burde jeg vel kunne? jeg setter inn kortet, går igjennom oppsettet og telefonen virker. den kommer seg lett inn på nettverket, men den finner ikke telenor.

etter å ha prøvd alle variasjoner av innstillinger og områder i leiligheten bestemmer jeg meg for å ta opp ekstra telefonen min og ringe telenor kundeservice, mitt spørsmål ville da være om det var en grunn til at telefonen ikke registrerte dem...

men som jeg skrev i går, ringe til telenor er lettere sagt en gjort... så etter tre forsøk og mange timer er jeg mildt sagt rasende (utslitt) og biter tennene sammen mens jeg tvinger meg til å klare gåturen til senteret.

det finner de ut a det ikke er noe galt med abnomanget mitt og det finnes ingen grunn til hvorfor simkortet ikke skulle virke, vel om det ikke var noe galt med simkortet da...

så jeg dro hjem, jeg har tvilling abonomang så jeg har et simkort til, byttet ut dette med den i telefonen og pluttselig dukket telenor opp. lettet og trygg trodde jeg allt var over, sendte tekstmelding til mamma som gikk igjennom og la meg. da jeg skulle ringe mamma i dag tidlig ville ikke samtalen gå igjennom, ikke kunne jeg ringe til mobilen min heller. da jeg flyttet simkortet over til iphone 4 virket den heller ikke.

smart nok som jeg er regnet jeg med at det var en sperring på tvilling kortet som hindret telefonbruk, så jeg la all vekt på at det klarte å finne telenor. nok en gang byttet jeg om simkort ( nå er tvilling kortet i ipaden).  det første simkortet virket fortsatt ikke, så jeg puttet det inn i iphone 4, pakket iphone 4s pent ned i esken sin og gikk tilbake til senteret.

her fikk jeg fortalt at det var et kjent problem at de simkortene som ble sendt ut med de første iphone 4 telefonene ikke fungerte med iphone 4s, ingen vet hvorfor, men det må være en liten feil på dem. så jeg kjøpte nytt sim kort, fikk besked om at det kunne ta opp til en dag før forandringen ble registrert fordi telenor hadde problemer, som om jeg ikke forsto telenor sine problemer dagen før.( heldigvis gikk det 10 sek) 

så endelig tør jeg å skrive innlegget jeg har hatt lyst til å skrive i nesten to dager nå,

JEG HAR FÅTT IPHONE 4S!!!

ps: det er nesten umulig å se forskjell på iphone 4 og iphone 4s . største forskjellen er vekta.

rolig dag

i dag har hvert dagen hvor jeg skal prøve å ta igjen kreftene jeg brukte opp i løpet av ukedagene. uten om en obligatorisk tur til senteret har jeg gjort en god jobb føler jeg...

det har hvert litt småfikksing på ting, mye klikking på facebook og selvfølgelig siste bok i eragon serien.  ( arv serien?) 

jeg tror ikkesovetablettene gjør noe annet enn å tørke ut munnen min, så i natt skal jegøke til tre (max) og om jeg fortsatt ikke sovner og/eller sover gjevnt må jeg til legen igjen.

som sagt min søvnforstyrrelse ordnes ikke bare med litt vilje eller tabletter. kroppen min liker ikke å sove om natta.

hvorfor telenor?

hvorfor er det slik at nesten hver gang jeg skal ha tak i dere, legger dere bare på. eller linjen blir brutt og dere har tekniske problemer som dere påstår.

hvorfor skjer det så ofte når jeg ringer, jeg kunne ha forstått en dag, eller en eller annen oppringing. men tre oppringninger på rad, sitte å vente, endelig komme igjennom og så bli brutt er frustrerende. når dette skjer om ogom igjen får jeg lite lyst til å være kunde hos dere, jeg ringer jo fordi jeg trenger å komme i kontakt med dere..

jeg har ringt tre ganger i dag og blitt brutt hver eneste gang jeg kom igjennom køen ( dere våger vel ikke å ta betalt for dette?) dette er langt fra første gang jeg har opplevd dette hoss dere. jeg er lei av å ringe til en svarer som bare gjentar og gjentar seg uten at du kommer videre.

men en ting har jeg fått med meg, velkommen til telenor....(ring staks tilbake)

when the going gets tough, the Tough Get Going

dagen i dag slutter ca som dagen i går, men i steden for å sitte på gulvet og gråte ble jeg rasende og senere begynnte jeg å skjelve. jeg er nå på grensen til hvor mye motgang kroppen min klarer å takkle for tiden. men det må da snart gå fremover igjen?

problemet nå er nok at hodet mitt sender signaler om at jeg har all verdens med energi, ingenting ser umulig ut for meg. og kroppen får like stort sjokk hver gang jeg går på veggen.

håper jeg holder meg unna ett nytt ekstremt kraftig anfall, for det tok meg måneder å komme meg opp til dette nivået etter siste.

syk pc

da er det bare å innse at maskinen min er syk, den blir levert inn på data sykehus i dag og jeg håper den kommer frisk tilbake innen den 8.

enn så lenge sitter jeg på den bråkete, varme og store laptopen jeg ga til mamma. det er ikke en bærbar maskin,men jeg kaller den flyttbar. spill laptop som veier over 5 kg.

det blir lite sims på meg i helga, om jeg ikke spiller noen av de gamle historie spillene da....

hard dag, igjen

det ble ikke noe blogging på meg i går, dette skyldes en hard dag og at jeg brukte kreftene og tiden på meg selv.

jeg startet dagen med møte hos psykiskhelse i bydelen, her kan samtalene bli litt dyptgående og jeg får mye å tenke på resten av dagen. ikke alltid så positivt.

samtalen giret meg veldig opp og jeg følte jeg kunne ta jor meg hele verden, menjeg er smartere enn å løpe ut og bestemte meg for å bake boller i stedet. da fikk jeg ut den energien i kroppen som ikke føltes så god samtidig at jeg kan sette pris på det over lengere tid.

jeg hørte på lydbok og klikket en del på facebook ( castleville og farmville i den rekkefølgen)

 jeg lastet ned de siste episodene av seriene jeg følgermed på og  fikk sett en av dem før lyden forsvant på datan igjen, min teori er at lydkortet sitter løst.

så lille praktiske meg sukker oppgitt og gjør seg klar til å åpne maskinen, verktøyet jeg har passer ikke og jeg bryter totalt sammen.

flykter  opp til tanta og kusina mi, og kusina mi sier hun skal levere maskinen på reperasjon for meg i dag, den virkelige grunnen til at jeg er så sliten kommer frem. 

anmelde eller ikke anmelde...

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin