hits

mars 2011

shopping

 

jeg var så dårlig i går at jeg rett og slett glemte at jeg faktisk hadde handlet noe på senteret...

ett nytt ds spill og en bok, om jeg klarer å løsrive meg fra sims 3 lenge nok skal jeg starte på boka i natt.siste boka i jordensbarn serien (ayla serien)kingdom harts 358/2 days

rett banan

det var kommet et ønske om bilde av en rett banan......


bare noen minutter til den blir hakket opp og havner i frokostblandingen min ;-)

sims 3 Kinder legacy 30.03.11

Stakars kimberly, allerede har hun tre unger og går gravid med tvillinger da mannen hennes dør. dagen etterpå blir tvillingene født og den ene blir kalt opp etter faren sin.

Sidney som er førstefødte er snart voksen og har tatt på seg ansvaret med å få inn penger i huset, noe som ikke går fort når man må gå på skole samtidig. hennes livsønske er become a superstar athlete.

Stian som også har klart å bli tenåring er mer opptatt av skole og familie, derfor er han mye hjemme å hjelper til med de mindre barna etter skolen. men selvfølgelig går skoleoppgaver først. livsønske: world renownd surgeon

Simon hadde det litt tøft den siste tiden som todler etter tvillingene ble født, men siden hele familien hjalp til gikk det bra og han er nå en lykkelig unge. ikke fått noe livsønske enda

Saul ble oppkalt etter faren sin - todler

Sirius er den som skal føre legacy familien videre - todler

en av 2%

i aftenposten hadde se en quiz som er en fornorsket utgave av en nøtt albert Einstein laget for mange år siden. han mente at 98% av befolkningen ikke ville klare den.
heldigvis formeg elsker jeg slike nøtter og har laget et system for å løse dem, så jeg er blandt de 2 % som vil klare det.

oppgaven er ganske klassisk og kunne hvert hentet ut av hvilken som helst ungdomskole mattebok.

http://www.aftenposten.no/quiz/skole/article4000019.ece

prøv selv

nytt bad og hjemme igjen

det tok ikke lang tid før badet var ferdig og i kveld kunne jeg og kattene komme hjem. jeg måtte selvfølgelig hjem først å kattesikre leiligheten før kosebamsene mine fikk komme. det ble noen timer med ekstrem rydding, arbeiderne hadde flyttet litt på møblene og ikke helt tenkt over at den som bode i leiligheten kansje ikke kunne flytte dem tilbake selv. men ingenting gir så mye krefter som totalt raser, så jeg klarte det til slutt.

Når mamma og tanta mi kom med kattene fikk jeg streng besked om å spise og gå å legge meg, siden jeg var dårlig før jeg begynte med dette maset er de nok litt urolig. men jeg er bare lykkelig for å være hjemme og ha kattene tilbake.

ps: tanta mi sa at hun syntes de brukte for kort tid på badet, de ville gjerne ha hatt kattene lengere ;-)

merkelige dager

det å ikke ha mulighet til å være i leiligheten min føles veldig merkelig... jeg var innom en liten tur i går og så de hadde revet ut allt av badet. mine tanker om å tilbringe natten hjemme sammen med datamaskinen ble fort ødelagt (jeg tåler rotet, men trenger tilgang til toalett) dette viste seg å ikke bli et så allt for stort broblem siden jeg sov fra 11 til 4 i natt.

da jeg endelig sto opp satte jeg meg til å lese walking dead til jeg ikke orket mere og gikk over til ds.

det som er så merkelig for meg er å ikke spille på datan (eller på wii), det er slik jeg er vant til å få dagene til å gå når jeg ikke er helt bra. her hos mamma har jeg tilgang på data, men den bruker 10 min bare på å komme på nett. så jeg ville ikke prøvd å spille noe på den.

selvfølgelig er jo muligheten til å hente den store bærbare maskinen min, men tenkte jeg skulle overleve med bare iphone og ds. tak gud for ds.

morgentimene har gått til pokemon white spilling, helt til maskinen trengte dtrøm.da var det å lage mat + mamma våknet så da slapp jeg å liste meg rundt i leiligheten.

jeg savner kattene utrolig mye og var faktisk glad når jeg besøkte dem i går og så at de savnet meg like mye, håper på at jeg kan komme hjem i kveld. nå må jeg bare finne ut av hvordan jeg skal få dagen til å gå. sentertur og besøk av bestevenn ligger foreløbig på planen.

kattene på ferie

i dag flyttet jeg over kattene mine til tanta og kusina mi, her skal de være i noen dager mens det kommer arbeidere å legger nytt gulv på badet mitt.
seprasjonen er nok værst for meg jeg savner dem utrolig mye allerede og synes det er ensomt i leiligheten uten dem.

For sirius sin del er dette bare en ferietur, han hatet å bli puttet inn i reiseburet, men 5 minutter senere var han ute igjen og han kjente igjen leiligheten med en gang, her har han hvert mye før.
han inspiserte leiligheten og sjekket at tingene var der de skulle før han prøvde å finne den beste liggeplassen.

Luna syntes det er mindre morsomt, hun løp å gjemte seg men det hjelper at sirius er så trygg + at hun kjenner tanta og kusina mi godt. selv om hun ligger mest gjemt kommer hun ut innimellom.

helsigvis kan jeg komme å hilse på dem når som helst, selv skal jeg evakuere meg selv til mamma (som bor i samme blokk)

hva jeg synes om sims medival

nå har jeg spillt sims medival i to dager, og allt for mye.

spillet er veldig vaneskapende og morsomt på starten, men etterhvert begynner du å føle at du gjør ring i repitisjon (noe du gjør)de som holder deg gående er løftet om nye "brett" og ambisjoner som du løser opp.

derimot når du endelig har kommet deg igjennom alle questene (flere må tas flere ganger) og har låst opp nye brett kan du glede deg over det samme kongeriket helt på nytt. allt er likt til og med questene. men denne gangen skal du bruke 60 qp for å komme videre i spillet, for å løse opp det samme brettet nok en gang.

selvfølgelig er det forskjell på ambisjonene, og enkelte klær og ting dukker opp. men det er rett og slett ikke nok til å holde interessen oppe. teorien min er at spillet ble for enkelt. det vil nok kansje passe til barn eller folk som ikke er vant til å spille.

Earth Hour

jeg startet planleggingen til eath hour ca 30 minutter før, trengte litt tid til å fylle i alle lysene og fyre i peisen. er veldig mørkeredd så å slå av alle lys om natta krever utrolig mye av meg. heldigvis er jeg ikke så redd når jeg har kontroll slik som i kveld.

jeg satte opp lys på begge bordene i stua og ved tv`n. etter det med sirius og pelsen har jeg lært å ikke ha levende lys i vinduskarmen. jeg tente også to gulvfakkler på verandan. allt lys i leiligheten ble slått av uten om 2 ting, de to største akvariene inne på soverommet mitt. jeg ville la de være i fred.

brukte tiden til å sitte å lese walking dead ved spisebordet, måtte sitte der å lese siden det var det stedet i leiligheten med mest lys. desverre ødela en vgs over gata stemninga litt, det kom lys inn i stu fra dem. de hadde ikke slått av alle lysene.
komme seg videre fra ny start i sims medival

det var veldig frustrerende da jeg var ferdig med å sette opp alle byggningene i en ny start delen. da jeg gikk ut av spillet var ingen av de andre ambisjonene åpnet, selv om jeg hadde nåd målet til to.

etter mye leting på ea sitt forum fant jeg tilslutt svaret, du trenger å bruke opp alle QP (quest points) for at spillet skal åpne resten. så det er bare å sette seg ned å spille quest`s for harde livet.you ned to use all QP

436.387.500.000.000 kroner

Om  det er noen som kan å overdrive er det plateselskapene, i erstatningssaken mot limewire krever de 436.387.500.000.000 eller 75 bilioner dollar. dette er det de 13 plateselskapene regner med å ha tapt på at folk har lastet ned sanger på bare denne tjenesten.

summen tilsvarer:

- 2,9 bilioner plater (med pris på 150 kr)
- hvert menneske i verden kjøper 422 cd`r hver (regnet med 6,9 milliarder mennesker)
- dette er mer en alle verdens lands sin brutonasjonalprodukt (bnp) tilsammen

dette skal da denne ene nedlastingsiden alene stå for, jeg tror man trygt kan si at plateselskapene drømmer og heldigvis var dommeren i dennne saken helt enig. det er en latterlig sum.


men om man først skal saksøke noen kan man vel gå hele veien ut og be om alle verdens penger? ikke sant?

artikkel orginalt lest på dagbladet.no

sims Medival

da er the sims medival kommet i hus. d u vet du er formye i en butikk når han bak kassen bare ser på deg og sier, collerctors eller vanlig? ikke noe poeng om å spørre om hvilket spill. til slutt sa han sees i morgen. men da måtte jeg fortelle han at jeg sterkt prøver å unngå å kjøpe 3ds før det er et spill jeg må ha. men sliter allerede....


anfall fra helvete

da er i hvertfall en ting klart, dietten virker ikke mot anfallene mine.

i dag var jeg i byen for å møte en venninne, hun hadde med seg julegaver til meg så etter møtet gikk jeg opp til mamma for å vise henne gavene. etter ca 5 minutter begynnte anfallet og jeg forsto fort at dettte kom til å bli et ille et. jeg skalv og det prikket i hele kroppen. pluttselig føltes det ut som halve ansiktet mitt hovnet opp og jeg slet med å ikke skli ut av stolen jeg satt på og ned på gulvet.

dette var starten... jeg prøvde å si til mamma at jeg kunne ta taxi hjem. men egentlig hadde jeg lyst å gråte å si ring etter ambulanse. men jeg vet det er ikke noe de kan gjøre for meg.
mamma dro fra jobben og kjørte meg hjem, under hele bilturen satt jeg å konsentrerte meg på det fulleste for å ikke få så kraftige rykninger at jeg forstyrret mamma.

mamma fulgte meg opp til døra hjemme, her var det bare å kaste av seg klærene, ta en stesolid, og legge seg. det virket som en evighet før stesoliden virket, men sakte men sikkert fikk jeg følelsen av at musklene mine ble pakket inn i puter (eller bobleplast) og tilslutt sovnet jeg....

blomst?

i dag var jeg nok en gang ute men kattene mine på verandan, jeg sier kattene fordi i dag turte luna også å komme ut. fikk ikke tatt noen bilder av henne da, hun skvatt slik hver gang jeg bevegde en finger. men hun klarte å kjefte litt på meg for forskjellsbehandling. jeg irettesatte henne da hun begynnte å klatre på veggen, mens sirius allerede hadde klatret opp og satt på utsiden av verandan.

ja det er forskjellsbehandling, men det er forskjell på kattene. er redd for at jeg hadde mistet luna om hun hoppet ut, hun er så redd for allt ogj eg hadde nok aldri klart å finne henne igjen. sirius derimot har hvert mye ute før og er ikke redd for noe. og han hører på meg når jeg sier han ikke skal hoppe ut. (så lenge jeg sitter der ute og holder et øye med han)

når jeg så dette bildet tenkte jeg litt på senen fra bambi hvor bambi lurer på om skunken er en blomst.knuts død grunnet hjerneskade?

(bilder fjernet 26.09.16)
det var en trist nyhet å lese, isbjørnen knut var fallt død om. i avisene snakket de om forgiftning og det gikk is igjennom kroppenmin, hvem vil vel utsette et dyr for noe slik.
nå er de midlertidlige svarene fra obduksjonen kommet og di sier at det ser ut som om knut hadde en hjernesykdom.

her kommer da mine tanker om dyr som blir avvist av foreldrene inn, det viser seg at somregel er disse dyrene syke. hvordan foreldrene kan vite dette i det ungene er født virker rart, men i vilmarken er det ikke noe poeng å bruke krefter på noe som ikke vil overleve.

knut og broren legger seg til en rekke med eksempler av dyr vi mennesker redder som egentlig ikke har noen sjans. det at knut døde som 4 åring tilsvarer at han døde som tenåring. det er i denne perioden at hun isbjørnene kan få barn for første gang. friske isbjørner i fangenskap kan leve opp til 40 år, ville lever 25-30 år.

diskusjonen burde være om det er riktig av oss å "redde" disse dyrene. i noen tilfeller går det jo bra, men i allt for mange går det galt. og hva utsetter vi disse dyrene egentlig for. har knut levd et godt liv? jeg vil anta nei.
men igjen har vi rett til å bestemme hvem som lever og ikke? er det mennskelig moralt å se på at babyer dør?

andre diskusjonen er jo om dyr i dyrehager. noen dyr klarer seg bedre i dyrehager enn andre, burde det være forbud mot enkelte dyr? dyr hvor man ikke kan tilpasse hverdagen tilstrekkelig? man må jo også legge vekt på hvordan dyrehagen behandler dyrene. får de nok plass? kan de gjemme seg, eller er de hele tiden på display?

personlig er jeg i mot isbjørn i dyrehage, jeg har sett det to ganger i mitt liv. første gang var i usa, jeg var 15 år og husker enda hvor rystet jeg var over den lille plassen bjørnen hadde bak glasset sitt. andre gangen var værre det var i kjøbenhavn. denne dyreparken gjorde meg kvalm. isbjørnen prøvde å rømme...

 

video:mvi2236
isbjørnene i kjøbenhavn 2008

i want it my way

noen går de bare ikke ann å diskutere med, sirius er en av dem.

i går kveld la jeg meg til å sove med ansiktet mot veggen, ikke lenge etter kom sirius opp i senga. for tiden har han fått det for seg at det er best å ligge på yttersiden av meg så i stedenfor å krype inn til meg klatrer han opp på meg og gir meg et gigantisk mjau. siden jeg akkurat har lagt meg og ikke begynt å sovne enda bryr jeg meg egentlig ikke hvilken vei jeg ligger og jeg snur meg. samtidig sier jeg til sirius, du skal alltid ha viljen din du. og det stemmer jo, han er en katt.

nå sitter jeg her forran datamaskinen å prøver å lese nyheter, sirius er igjen på plass og nå er diskusjonen om hvor oppmerksomheten min skal være. han går frem og tilbake forran skjermen mens jeg prøver å dytte han ned, få han til å legge seg ned eller i værstefall bare stå stille så jeg kan lese rundt han. tilslutt gir jeg bare opp og begynner å skrive dette inlegget. da bestemmer han seg for å kose med fingrene mine mens jeg skriver. noe som gjør det å skrive veldig vanskelig.

tilslutt innser han at jeg ikke gir han oppmerksomhet og går, han skulle bare ha vist hvem jeg egentlig skrev om. min kravstore lille katt :-)

kloklipp

da var det nok en gang tid for klo klipp i leiligheten. jeg satt å pratet med luna da det slo meg at dette var en god tid. jeg må alltid klippe sirius først, siden han er den smarteste. vanligvis pleier han å kjempe hardt i mot, men i dag satt han stille som en mus. ikke et pip, ikke en muskel strammet seg og han gikk sakte fra meg da jeg var ferdig.

Luna kom som vanlig løpende da jeg begynte å klippe klørene til sirius, så da jeg slapp sirius var det bare å være rask og nappe henne før hun hoppet ned fra stolen. tok henne på halveien.
luna oppførte seg også veldig eksemplarisk i dag. ingen tegn til reddsel bare et lite knurr som sa at dette var ikke helt frivillig.

da luna sine klør også var ferdige gikk vi rett inn på kjøkkenet hvor beløningen ventet, to mini salamistenger på deling. de stengene gjør det egentlig verdt hele prosessen ;-)


nye fisker

da jeg var inne på dyrebutikken i dag kunne jeg ikke vente lengere, jeg endte opp med å kjøpe meg 4 mini reker, to siamnesiske algespisere og en hun kampfisk.
egentlig skulle jeg bare inn i butikken å se på katte ting, me n ved hyllene så jeg noe som lignet en gresshoppe på gulvet. jeg gikk bort i kasse og spurte om de hadde hatt et insektsutbrudd noe hun kunne bekrefte (eller hun hadde også sett senne sirissen) det endte med at jeg fanget den og at de matet den til en gigantisk fiks de hadde.

vi sto å så på at den spiste da jeg la merke til de siamnesiske algespiserne, jeg har jo mistet to av mine og de må erstattes. da jeg spurte om de hadde hunn kampfisker og de bekreftet det var jeg solgt. rekene var også planlagt å kjøpe inn i nærfremtid. tenkte jeg kunne ta allt på en gang. selvfølgelig prøvde hun å selge meg mer, men klarte å sette ned foten der.

nå står fiskene og venner seg til vannet i de nye hjemmene sine, rekene og de siamnesiske algespiserne skal i 120 L akvariet. hunnkampfisken i 40 L akvariet (kampfisk akvariet)
besteforeldre

i dag skal jeg til besteforeldrene mine på besøk, vi pleier å dra innom dem til tider. det er jeg, mamma, kusina mi og tanta mi som skal dra.
det morsomme med turen er at mormor ble så glad da vi skulle komme at hun insisterte på å lage middag, selv om vi bare hadde planlagt en kopp kaffe...
hun ønsket å lage kjøttsuppe, jeg mistenker at mye av det ønsket er fordi hun vet hvor glad jeg er i suppa hennes og prøver å lage den hver gang jeg kommer.
problemet er at kusina mi er vegetarianer og ikke spiser kjøtt, ikke noe problem for oss vanlig, men dette ser ut til å gå mormor over hodet. hun klarer ikke å forholde seg til det.

det er ikke somom kusina mi akkurat har blitt vegetarianer heller, hun har holdt på i noen år.

dette er ikke ment som en klage, bare litt om hvor søte besteforeldre kan være og hvor vanskelig det er å ta tak i nye begrep. tror i hvertfall ikke kusina mi tar det tungt, og det er det vitigste.

 

sims 3 - Kinder legacy 19.03.11

da har jeg fått startet opp en ny legacy familie...

Kimberly Kinder flyttet inn i nabolaget barnacal bay, men ble overasket over hvor vanskelig det var å komme inn i miljøet i denne byen. det virket som alle kjente alle og var fornøyd med det, ikke så vennlige mot nye. hun var blitt overført hit igjennom jobben sin som branmann.

heldigvis virket det som om branmennene var mere åpne mot nye folk og hun trives godt i den nye jobben sin. allerede første dagen på jobb fikk hun i oppgave om å slukke en liten brann.

samtidig som hun prøver å venne seg til sitt nye nabolag og ny jobb må hun klare å slå røtter og skaffe seg en familie.

livsønske: surrounded by family (oppdra 5 barn fra baby til tenåring)

poeng 1
sims 3 - 3 feil = ny familie

desverre har jeg kommet opp i så mange bugs i pagan familien at jeg ikke ser det som en mulighet å spille videre. cheats virker ikke (får ikke opp vinduet). noe som ikke hadde hvert et problem hadde det ikke hvert for at jeg trenger dem til å rette opp alle de andre feilene som har oppstått.

china fungerer ikke, eller jeg kan spille i vanlig hastighet med ett sekunds stopp hvert 10 sims minutt. sist jeg var i china satt jeg å spillte pokemon vedsiden av. spessielt om natta når simmene sov.

egypt sliter med veggene, så du risikerer å ikke se noen ting inne i pyramidene. skipt når dette skjer mens en sim er midt inni, kan være litt vanskelig å komme ut igjen.

men det som avgjorde det var buttleren som bare pluttselig dukket opp en onsdag og krevde penger. den var nok ansatt for lenge siden, men forsvunnet. det må være spøkelset som har kommet for å jobbe hos dem siden han er usynlig. grunnet dette får jeg ikke sagt han opp, styrt han, byttet seng eller noen andre funksjoner han kan gjøre. han går bare rundt å gjør ting, du ser hva han gjør siden maten blir lagd, vaskemaskinen åpnet osv...

pagan legacy endte opp med 15 poeng

 

pokemon white 18.03.11

akkurat nå er jeg ferdig med å utforske Castelia City og trener opp til å ta gymmen der...

pokemon og utviklinger:

- Pidove - Trancuill
- Victini
- Tympole
- Throh
- sewaddle
- venipede
- Cottonee
- Petilil

seen: 32 obtained: 21victini

harvest moon - grand bazaar 18.03.11

nå har jeg kommet lengere i harvest moon grand bazaar en jeg har kommet i noen harvest moon spill. ikke fordi de blir for vanskelige, men fordi innen nå har jeg somregel enten mistet save filen (ulempe med nedlastede spill) eller rett og slett bare startet på nytt for morroskyld, gjerne som motsatt kjønn.

jeg har kommet til vinter 8, år 3
giftet meg med Daisy (orginalt hadde jeg tenkt å gifte meg med sherry, men smeltet for daisy sin erklering om at vi var soulmates)
daisy er gravid (aldri hatt gravid kone i hm spill før)

jeg har:

11 kyllinger ( 6 svarte og 5 hvite)
9 kuer (4 med svarte flekker, 5 med brune flekker)
11 sauer (7 svarte og 4 hvite)
3 hunder (Wolf, Teddy, Sisco)
1 katt (snow)
1 hest (white)

farming rank: super farming ace

bazaar level 75%
farm add 100%
storage add 100%
4x 1st place
3X 3rd place
windmill uses 255/255
recipes 88/239
fish 30/49
Critters 26/85
gold= 847995

the walking dead

i går hadde jeg en veldig dårlig dag, jeg gikk og gikk fordi jeg viste jeg ikke kunne slutte for da ville jeg kolapse. endte til slutt opp på oslo s midt i rushen. skal man først være dårlig kan man ta det helt ut.
jeg var innom gamestop på byporten og så etter brukt harvest moon tree og trancuility spill, men de hadde det ikke. etterpå gikk jeg på outland og så etter første samle bok av walking dead. selvfølgelig hadde de ikke første samlebok i hylla, men litt lengere nede fant jeg noe som var nesten like bra. samling av alle de 48 første utgavene.
plukket også med meg mamma på veien hjem, hun kom med flytoget.som du ser på bildet var prisen 599, eneste ulempen nå er at heftet nesten er for tungt til å leses....

smerte

innimellom overasker det meg hvor vondt en eneste liten muskel kan gjøre, hvor mye det påvirker deg...

her sitter jeg og koser meg med lydbok og kabal og prøver å tenke logisk over når jeg skal legge meg, og pluttselig starter en krampe under foten min. smertene er så intense at jeg bare blir sittene å gråte.
etterhvert går den ene intense krampen over i små krampeanfall rundt i kroppen og jeg forstår at jeg har hvert for lenge oppe og/eller har gjort for mye i dag.

håper jeg orker/klarer å spille litt harvest moon på senga, siden da sover jeg bedre...

middag 15.03.11

i dag har jeg prøvd meg på nok en såkalt diett middag, jeg kan trygt si at jeg ikke er imponert.

middagen besto av kyllingfile, vill ris og tikka masala saus.

2 stk prior kyllingfile (spiste bare den ene, så da har jeg en til overs)
villris jeg har fått fra mamma, så jeg vet ikke merket.
Meridian tikka masala cooking sauce

en ting er i hvertfall sikkert, jeg likte ikke diett sausen. etter å ha prøvd denne har jeg kommet frem til at jeg må prøve å lage sauser fra bunnen av selv. den var delevis spisbar på kyllingen men forferdelig på risen.
jeg ble veldig skuffet og måtte ta en boks med sjokolade rismelk rett eter maten for å skylle vekk smaken.

det er virkelig vanskelig å finne ferdigmat uten gluten,egg,melk og soya (savner soya saus)

 

mitt horoskop

dagens:

Det forlanges mye av deg om dagen, og du har aktive dager. Problemene hoper seg opp, men prøv å se dem fra en ny vinkel. Kanskje en god venn kan hjelpe deg. Ikke forsøm din kjære i disse travle dagene.

ukens:

Lytt godt til hva din indre stemme prøver å fortelle deg. Ideer og inspirasjon kan komme fra uventet hold. Det kan være starten på et nytt samarbeid. I denne uken er både du selv og partneren meget åpne og ærlige når det gjelder den hengivenhet dere har for hverandre. Det bringer dere tettere sammen enn dere har vært på lenge. Du får vite din partners nye sider - og omvendt. Og dere som trodde dere kjente hverandre godt. Er du ledig og uten partner, bør du passe på å utnytte den sjarmen du utvilsomt besitter for tiden.

 

tanker om dagens: de må hinte til kravet om hva jeg skal spise, det sliter veldig på meg. men har ikke så mange problemer som hoper seg opp da (enda)

 

tanker om ukens: min indrestemme ber meg samle opp vann i cola flasker slik at jeg er forbredt når radioaktivt regn kommer....

«MotorStorm: Apocalypse» utsatt i Japan.

dette er ikke første gangen at noe blir holdt tilbake fordi det minner så veldig om en sitvasjon som akkurat har skjedd. denne gangen handler det om det tredde spillet i MotorStorm serien. spillet skulle lanseres 17 mars i japan men har nå blitt utsatt i ubestemt tid.

motorstorm spillene som har pleid å ha handlingene sine i landlige og øde områder hadde denne gangen flyttet handlingen til en by totalt ødelagt av jordskjelv og tsunamier. dette treffer nok kansje litt for nært mange i japan for tiden. tror det holder med katastrofer rundt seg.

selv om allt dette hadde hvert sinsykt god reklame for spillet tror jeg sony gjør det rett med å holde spillet tilbake.

 

En situasjon man ikke har trodd det var mulig å komme i

satt å leste avisene da denne artikkelen fra dagbladet fikk oppmerksomheten min:  En situasjon man ikke har trodd det var mulig å komme i, artikkelen omhandler selvfølgelig atomkraftverkene i japan.

jeg synes det er skremmende at eksperter fra statens strålevern sier at de trodde dette var umulig. verden bygger flere og flere atomkraftverk og statens strålevern har akkurat innrømmet hvor lite de egentlig vet og hvor mye de har håpet på at ting skal gå bra.

tryggheten rundt atomkraftverk er noe som ofte blir tatt opp, og de fleste her i norge er i mot det og synes det er utrygt. det å leke med så farlige ting kan plutselig få fatale konsekvenser. selvfølgelig sier ekspertene at nå har de tryggere og bedre måter å kontrolere farene på, men sanheten er at det er flere filmer, bøker og serier som omhandler akkurat dette temaet.

så når denne sitvasjonen oppsto i Japan var ikke min tanke at dette kan ikke skje, heller å nei nå skjer det (igjen). kansje jeg er mer trangsynt en jeg trodde, men jeg trodde faktisk de fleste reagerte likt som meg. reddsel og selvfølgelig veldig synd på alle de dette rammer.

jeg føler meg derfor så mye mindre trygg når ekspertene blir overasket av det vi vanlige folk har fryktet så lenge. kan de ha blitt så selvsikkre at de ikke har sett faren? for dette er den største faren av de alle. vi må respektere naturen og forholde oss til at allt som kan gå galt, kan faktisk gå galt. (tingenes ivoende faanskap)

harvest moon - animal parade - første oppgavene

første oppgave du får i spillet er ganske vanlig i harvest moon spillene, gå rundt i byen og hils på folk. dette må du igjennom for å kunne bruke butikkene og stedene i byen.
kan være kjedelig å sitte igjennom alle introduksjonene, men du kan bli ferdig med alle på en dag.

oppgave to:

Når du starter spillet maser finn (liten harvest spirit som følger deg igjennom spillet) om at du må forte deg til harvest goddess, det er viktig. han peker ut ruta for deg (opp til venstre fra farmen)
du følger veien helt til du kommer til en bro, her står en ung snekker lærling. broa falt sammen under forrige storm og han har fått i oppgave om å fikse den, men han mangler verktøyet sitt som Mayor Hamilton har.

for å få verktøykassa trenger du bare å prate med Mayor Hamilton, men du må ha gått igjennom introduksjonen i byen først. Mayor Hamilton finner du somregel i byen eller i kirken.

Når du har levert verktøykassa forteller lælingen deg at han er sulten, du tilbyr deg vist å hente mat til han. han ønsker seg 1 desent milk og 1 desent strawberry. du får kjøpt  strawberry på marimba farm og melk på horn ranch. begge gårdende ligger i flute fields området...

etter at han har fått maten sin sier han at han kontakter deg når broen er ferdig, dette skjer neste morgen.
nå kan du gå over til Garmon Mine.

oppgave 3.  å komme til harvest goddess:

når du kommer til Garmon Mine og prøver å gå videre inn for å se Harvest goddess blir veien blokert av mange sinte dyr, du må finne en måte å fortelle dyrene at du er en venn. for å klare dette trenger du en animal flute.

om du prater med Mayor Hamilton forteller han deg at du må prate med snekkeren (ikke lærlingen, men han som jobber i carpenter`s shop).  snekkeren forteller deg litt om hvordan man skal bli venner med dyr og vil gi deg en fløyte. problemet er at han har mistet fløyta i general store.

gå å prat med dama som driver general store. hun forteller deg at hun ikke har sett noen fløyte, men kansje mannen hennes har funnet den og prøvd å selge den. hun henviser deg videre til accessory store.

inne på accessory store får du høre at mannen var innom og prøvde å selge fløyta, men siden den ikke var verdt noe ga han den heller til en unge. du blir nå henvist til smeden (blacksmith`s shop), det er her ungen bor.

smeden forteller deg at jenta antagligvis har løpt ned i gruven for å fortelle owen om fløyta, du må nå ned i level 10 i gruven.

her møter du owen som bekrefter å ha sett fløyta,men at han tok den fra jenta fordi så mange dyr kom etter henne. han syntes den var farlig. heldigvis for deg har han tatt vare på den og gir den til deg.

nå er det bare å prøve å gå inn til harvest goddess igjen og når du blåser i fløyta vil dyrene slippe deg forbi.

harvest moon - animal parade 14.03.11

da har jeg kommet i gang med det nye harvest moon spillet mitt. jeg har kommet helt til dag 10, siden spillet starter på dag to så vil jeg tørre å påstå at jeg har kommet fort i gang.

Dette harvest moon spillet er kansje det letteste jeg har spillt (oppstart). det finnes en del oppgaver å løse og jeg har intrykket av at de er planlagt å være vanskligere enn de var for meg. kan ha noe med min ekstreme erfaring med harvest moon spill.

uten om å dyrke grønsaker og stelle med dyr er hovedoppgaven din å redde øya fra å dø ut. naturens krefter har forlatt den og ingen ting virker som det skal. etter at du har klart å låse opp området til harvest godess får du oppgaven med å finne 6 bjeller og hjelpe harvest spirits med å ringe bjellene. for kun når alle 6 bjellene ringer vil den naturlige balansen gjenoppstå.

du får også delt ut andre oppgaver du kan velge å løse, disse kan gjøre spillet lettere for deg. kommer eget innlegg om oppgavene.

selv har jeg funnet og aktivisert den første bjellen, venter bare på noen grønnsaker for å få plasert den.

har nå en kalv, en kylling og en sau

en uke på diett

det er akkurat en uke siden jeg fikk besked om at jeg ikke tålte de fleste matvarer, en uke med omveltinger.

det å finne mat har egentlig ikke hvert så stort problem, det er nok mere det mentale jeg sliter med.
i dag spiste jeg av det nye brødet til frokost, det var kjempe godt. mamma kjøpte det til meg fra et bakeri i byen. både gluten, melk og egg fri. hadde peanøttsmør på. takket meg overlykkelig over at jeg tåler nøtter.

skal ha spaghetti bolonese til lunch.

schär spaghetti og barilla bolonese saus

forandringene i kostholdet har enn så lenge ikke virket på utmattelse eller anfall, men har hjulpet veldig på cole behovet mitt...

chili suppe

jeg våknet klokken 04.00 med hodepine igjen, veldig frustrert over dette hodet mitt. men etter litt tenking valgte jeg å stå opp, tenkte at lit mat kansje ville hjelpe. problemet var å finne noe met jeg ville klare å putte i meg. jeg startet med en riskjeks og oppdaterte med på nyhetene. i håp om at litt mat ville få i gang appetitten min, jeg fikk pluttselig ekstremt lyst på kjøtt.

jeg tenkte at det er ikke noe problem, jeg lager meg lapskaus. kjøtt er faktisk en av de få tingene jeg får spise.  jeg åpnet fryseren for å se om jeg hadde lapskaus blanding, noe jeg selvfølgelig ikke hadde. men bak alle bæra mine syntes jeg at jeg så noe orange. til min store glede var det en boks frossen chili suppe.

det er lenge siden jeg har lagd chilisuppe og de pleier å bli spist fort, denne må ha klart å gjemme seg til jeg virkelig trengte den. og det var i dag.
chilisuppe er både godt og bra for forkjølelsen min, til og med sirius likte den ;-)
gjorde om starten på dagen fra forferdelig til bare dårlig, kansje den fortsetter oppover...

harvest moon - animal parade

video:img0247

endelig fikk jeg startet det nye harvest moon spillet mitt, jeg er ikke så glad i å starte opp nye spill siden det tar så lang tid... mange som skal fortelle deg ting osv... men er vist viktig for historien.
enn så lange har jeg kommet frem til at animal parade er et lett harvest moon spill, i hvertfall i starten. du får en del ferdig sådde grønnsaker, mange frø og en kalv i løpet av den første dagen (om du klarer å prate med alle da).
ellers er det store områder å løpe rundt i, så spillet kan virke litt uoversikkelig på starten.

frokost 11.03.11

i dag har jeg spist en gift fri frokost, har begynnt å kalle all maten jeg ikke tåler for gift. ikke noe reelt med det egentlig.

frokostblanding: finax, frukt musli (uten gluten, melk, soya,egg)
melk: ricedream
tilbehør: en banan

frokostblandingen var faktisk helt grei, jeg har en liten mistanke om litt sukker i. men jeg kan ikke unngå absolutt allt heller. brukte bananen som søtningstoff. lite fruktbiter i ellers og de var harde og tørre (som er vanlig i musli)

ricedream, melk uten melk. første gangen overasket den meg og jeg var ikke helt sikker på hva jeg syntes, men den er god i små mengder. den har en smak av utvannet fløte så kan være litt mektig for noen. hjelper nok at jeg er glad i ris.

bananen var bøyd (i følge kusinen min en viktig egenskap)

pakke i posten

det er ingenting så morsomt som å få pakke i posten, selv om du har bestillt pakken selv og vet hva som er inni.

siden jeg sover om dagen for tiden, fikk jeg gleden av å sjekke postkassa mi klokken 04.10 i dag tidlig. og til min store glede lå pakken som jeg ventet på fra cdon.com der. jeg har virkelig jobbet lenge med å prøve å få tak i det siste harvest moon spillet til wii, nå er det endelig i hus.
sims 3 pagan 09.03.11

Janice har fått en ny datter, Anita. hun og Alvaro var på tur i egypt da Anita ble unnfanget, desverre var det ikke bare et barn hun fikk, men en dødlig forbannelse også. så nå må hun reise tilbake for å prøve å heve forbannelsen før det er for sent. 10 dager igjen.

Annie har vokst opp til et barn og fått livsønsket - illustrious author- nå topp i paint  og writing kunnskapene.

to nye rom er ferdig i huset. treningsrommet som er jungelbasert og soverom som er musikk inspirert...
min lykkelige sirius

de siste 5-6 timene har sirius hengt på meg som en klegg. dette er ikke noe problem når jeg ligger å sover, men kan dukke opp noen vanskelige sitvasjoner ellers.

jeg våknet ved 6 tiden, hodepinen min endelig over, sirius lå klistret til meg i senga og jeg begynte å kose med han. etter en lang strekk klatret han opp på brystet mitt å lå der. en ting er å ligge inntil mamma, en annenting er å få aktiv kos.

jeg må selvfølgelig tilslutt stå opp og sirius vet akkurat når jeg har bestemt meg, han løper inn på stua og ligger der til jeg er ferdig med å gå frem og tilbake i mellom bad, kjøkken og data. mamma liker ikke å bli forstyrret under maten. så fort jeg er ferdig kommer han løpende inn på rommet med et langt pip.

etter å ha kost litt med meg mens jeg prøver å skrive og styre musa (begge deler vanskelig med katt som dytter borti hendene) kolapser han på skrivebordet, forran dataskjermen. tror han vet jeg skal simme.
grunnen til at jeg tror det er at han har fanget den ene hånda mi under seg og ligger med ett uttrykk i ansiktet som sier han er lykkelig, slu og fornøyd.
triste historien om akerselva

jeg husker fra da jeg var liten, du skulle holde deg langt unna akerselva. spesielt nede ved byen. den var nok sett på mer som kloakk en vann. Men ryddingen skulle starte og sakte men sikkert hører man mer om livet i akerselva enn lukten. til og med badeplassene folk har funnet blir diskutert, de er vist farlige. det fantes badeplasser langs akerselva da jeg var yngere også, men de er høyere oppe.

det er ikke mange dager siden jeg var hos tanta mi og hun fortalte med glede om hvordan hun gikk om morningen langs akerselva og så på livet, jeg som akkurat hadde kommet klarte ikke å la være å fortelle om klor ulykken. de sier den er full av døde fisk forteller jeg, trist slutt på noe som skulle ha hvert en koselig historie.

desverre slutter ikke historien der, for all den døde fisken skulle vise seg å være representant for allt livet i akerselva ( med unntak av en ørretyngel på noen cm som kjempet om å holde liv i seg. de virkelige skadene får vi ikke se før isen er helt borte, men om bunnlivet også er dødt ser det ut til noen års arbeid for å få opp livet der igjen.

det er trist å se at en liten ulykke av vår menneskeskapte verden kan ta livet av en hel elv på 10 km, drikkevannet vårt som er synderen denne gangen...

god morgen og god natt

mens resten av landet gjør seg klar til å legge seg, eller allerede sover godt og trygt under dyna si, våkner jeg.
vel i dag veldig ufrivillig, har veldig vondt i hodet, noe som kan tyde på for lite søvn. men siden jeg hadde litt problemer med å finne mat jeg kunne få i meg i går,  er jeg veldig sulten.

jeg har kjøpt inn mye (om man kan kalle utvalget mye) mat i løpet av dagen, men alikevel ender jeg opp med å spise en gift pizza. vi får ta nedtrappingen ganske forsiktig.....

ellers er planene for natta veldig usikkre,kansje litt mere soving og ganske sikkert spilling...

pokemon white 08.03.11

da har jeg kommet til by to og er klar for gymmen, det er normal type det går i her.

nye pokemon og utviklinger:

- snivy utviklet til servine
- Pidove
- blitzle
- roggenrola
- Woobat
- Audino

sett 19 har 13

all maten jeg må fjerne

egentlig kunne overskriften hvert all maten jeg må kaste, men jeg liker ikke tanken på å kaste god mat så jeg deler den heller ut til familie og venner...

jeg har bastemt meg for å ta tre av de fire intoleransene mine helt ut av maten, melken skal jeg redusere kraftig, men er ikke klar til å gi helt slipp på den (ost er stikkordet her). jeg drar å handler inn mat når senteret åpner, dette bilde er all maten som er uåpna som jeg må kvitte meg med (ikke kan spise)orange akvariet gir jeg ikke bort da. dette er bare tørmaten, kan ikke ta ut allt fra kjøleskap og fryser.

svar fra lillestrøm helseklinikk

Jeg var å fikk svar på alle prøvene mine i dag, det er ca en måned siden jeg tok dem .

de fant to bakterier i meg, men de vet ikke om de er aktive eller passive så dette måtte testes ut videre.
de fant ett delevis aktivt virus, 5 barnesykdom, men mente dette var grunnet redusert imunforsvar og at jeg hadde hatt sykdommen tidligere.
ellers fant de fire matintolleranser og uten helt å planlegge det en allergi.

melkeproteinet - (jeg har alltid trodde jeg har hatt laktose intoleranse)
soya
gluten
egg
(skalldyr allergi)

så jeg har fått noen medesiner og skal få time hos erneringsspesialist som skal hjelpe meg med å finne mat uten disse produktene. største problemet vil bli melk.
og så var det å vente på svarene på disse bakteriene, den ene går på musklene så det er veldig spennende.

lillestrøm helseklinikk 2. time

2 timer til jeg skal på lillestrøm helseklinikk og få svar på alle prøvene jeg tok i februar, jeg er kjempe spent på resultatene. legene har ikke klart å finne ut av hva som er feil med meg på så mange år, bare kunne bekrefte at de ser jeg er dårlig, dette kan være dagen dette snur...

mamma kommer å henter meg klokken 10, så kjører vi til lillestrøm.
jeg har prøvd å innstille meg mentalt på alle type svar, men det er ikke lett å forbrede seg på noe ukjent. min største rykt er at prøvene ikke skal ha vist noen ting.

dette kan være første dag av mitt nye liv (håpe)

familie og boller

jeg hadde ett mareritt av et natt med smerter og kramper og sovnet ikke før ve 6-7 tiden på morningen. kan trykt si at jeg ikke kom meg til besøket til bestefar. mamma ringe og sa han hadde kommet, men hun hørte på stemmen min hvor trøtt jeg var så hun beordret meg tilbake i seng. de kunne ta seg av beste selv, det viste jeg jo.

klokken 16.00 våknet jeg på nytt av telefonen, mamma fortalte meg at søndagsmiddagen i dag var laks og ble servert om en time (det var ørret). etter middagen ble det boller og krem siden den ene tanta mi hadde funnet ut at jeg hadde bakt boller. så hun kom med mann og barn.

det er kjempekoselig og jeg har ikke problemer med å dele, men satte meg veldig trøtt opp og gjorde klar pokemon spill til trading, barn betyr pokemon og jeg hadde lovet at allt skulle være i orden neste gang jeg møtte dem. de skulle få celebi og suniku.

etter å ha pakket sammen spill, boller, fløte, syltetøy og cola tuslet jeg opp til mamma. middagen var kjempe god og på slaget halv kom resten. det ble mye mas og mye kos, veldig mye pokemon.  min yngste kusine sin ds var så å si falt fra hverandre så jeg fikk i oppgave å finne en ny til henne. enn så lenge får hun låne min gamle ds lite.

nå har jeg kommet meg hjem og etter litt kos med kattene skal jeg legge meg igjen og sove ferdig. lillestrøm heleklinikk i morgen...

pokemon white 05.03.11

da har jeg kommet litt lengere inn i pokemon spillet, jeg har klart å ta første gym (ikke så stor utfordring)

nye pokemon og utviklinger:

- lillipup -herdier
- Panpour (fikk av en kvinne)
- Munna

sett 11 pokemon, har 7


Lillipup

nystekte boller

etter litt kaos med gjæren og mye kliss kom bollene tilslutt på bordet...av 28 boller ble 5 spist med en gang. fire av dem med krem. tror kusina mi fant ut at å komme å spille pokemon med meg midt på natta var en god ide ;-)

kjøkken rengjøring + bollebaking

tenkte jeg skulle bake boller i dag, men før jeg kan starte bolle prosjektet må jeg vakse ned kjøkkenet mitt. eller kanse ikke vaske ned, men i hvertfall rydde og vaske benkene en ekstra gang + jeg må ta ovnen.
sa til meg selv etter jeg bakte potet og mais at jeg skulle vaske ovnen, det drypte av maisen og jeg vil ikke at de svidde flekkene skal ta fyr. men jeg har ikke hatt tid, og noen pizza etterpå harjeg innsett at nå må jeg.
så det blir å rydde, vaske benker, vaske ovn og så bake boller til i morgen...

håper bestefar setter pris på bollene da, og at jeg orker å gi dem til han.

kostaboda glass

i dag var jeg å storhandlet i meny butikken på senteret, dette var planlagt. jeg storhandler ca en gang i uka og småhandler de tingene jeg glemte resten av uka ;-)

på vei til meny gikk jeg forbi tilbords og så at de hadde 25% avslag på hvit kostaboda mine glass. nå er det egentlig blå jeg sammler på, men synes alle er så fine. på veien tilbake fra meny kunne jeg ikke dy meg og gikk inn og kjøpte to glass og to telysestaker. hadde lyst å kjøpe allt som var der, men klarte å begrense meg litt. kom på litt over 500 kr.kostaboda mine collection

mareritt = meg

jeg fikk desverre ikke ønsket mitt om en mareritt fri søvnperiode oppfyllt, så nå lurer jeg på om jeg skal prøve skrekfilm terapien min igjen. det kan virke litt rart, men å se på skrekkfilmer før jeg legger meg virker mot marerittene. ikke det at jeg ikke drømmer om filmene og all horroren der. det er bare det at ingen har klart å lage en skrekkfilm som nærmer seg marerittene mine.

vel det er tre typer jeg holder meg unna da, jeg ser ikke på nightmare om elmstreet (lengere) siden jeg allerede er så redd for å sove. jeg ser ikke på dentist serien, synes tannlegen utsetter meg for nok terror som det er (selv om det egentlig er tennene mine som er vanskelige da) og jeg ser ikke på skrekkfilmer hvor leker blir levende.

jeg er ekstremt mørkeredd så det hjelper godt i min terapi å sitte å se på skrekkfilmene midt på natta med bare levende lys på i stua.
og de som tror at filmene påvirker marerittene mine kan jeg betrygge dere om at de ikke er sant. marerittene mine forandrer seg rent lite. drømmer jeg om zombier eller spøkelser våkner jeg glas. som om jeg har sett en god film. en god drøm for meg er om verden går under, stressende ja. men som jeg elsker de drømmene.

natta, eller god morgen?

da var det på tide å bite tennene sammen og prøve seg på senga igjen, håpe på noen timer uten mareritt eller anfall og helst i søvne.
om dette ikke skulle gå min vei har jeg uansett kattene mine som elsker at jeg legger meg ( = kos) og nintendo ds med nytt pokemon spill om det skal vise seg å være umulig å sovne.
det skal vist hjelpe å ligge i ro selv om man ikke sover har jeg hørt, men gir det minst en time før jeg gir opp da...
er jeg heldig blir det en rask tur på senteret for meg i løpet av dagen... må jo få med seg vm trumfen mens man kan.

natta til de som er sent oppe og god morgen til de som står opp tidlig....

fredags shoping

jeg og kusina mi dro ned til byen i dag, hovedsaklig for å kjøpe pokemon white. Men man kan jo ikke la muligheten for litt shopping gå forbi. så vi valgte å utnytte den ene timen vi hadde (jeg måtte hjem før hjemmehjelpen kom) til å gå innom favorittene våre.

først var vi selvfølgelig inne på gamestop, byporten og kjøpte pokemonspillet jeg hadde forhåndsbestilt.

så gikk turen videre til såpebutikken Lush, her handlet jeg inn shampo, hudkrem og ansiktsmaske

Imperialis - fuktighetskram

catastrophe cosmetic - fersk anikts maske

seanik - shampoo

 

Helt til slutt gikk vi opp til outland og var her resten av tiden, det var vanskelig å ikke sette seg ned å se på filmen som de viste, howls moving castle. eller å kjøpe opp hele butikken så jeg endte opp med å kjøpe fire ting...

bildet er tatt fra amazon. hadde tenkt å kjøpe første boksamling, men siden denne var på tilbud tenkte jeg at jeg kunne starte med den å se om jeg likte serien.

cunningham`s encyclopedia of magical herbsog helt til slutt to stk. ramune. er ikke på outland uten å kjøpe en.
pokemon white 04.03.11

merkelig nok forsto mannen bak kassa på gamestop med en gang hvilket spill jeg skulle ha, kan jo ha hatt noe med piplup drakta mi. men tenkte at om jeg først har brukt 1000 kroner på drakta skal jeg bruke den litt også. drakta var den eneste i butikken når jeg kjøpte den og er allt for stor til meg, men passet fint med stor drakt når man må ha vintertøy under....


(bildet er tatt på outland)

som skrevet i overskriften har jeg kjøpt pokemon white...

jeg har kommet helt til rute 2, rett etter accumula town. har sovet mye i dag så ikke så mye spilling.
i dette spillet har jeg to venner jeg opplever ting sammen med, professoren i starten av spillet er en kvinne som insisterer på å være vveldig formel. du starter spillet med å få pokemon og pokedex. løpe sko får du i det du går inn i rute 2.

jeg valgte å starte men Snivy, gresspokemonen...
første lille utfordring i spillet er i mellom deg og vennene dine rett etter at du har lært å fange pokemon, hvem klarer å fange flest på veien til accumula... de har fanget en hver, du kan fange to og da vinner du (ikke noen premie)

pokemon:

- Snivy
- Patrat
- Lillipup

pokedex: sett: 6 har: 3
time: 1,49

trøtt

om det er en ting jeg hater så er det å stå opp når jeg er trøtt, men i dag kommer de nye pokemonspillene og jeg har forhåndsbestilt. å dra ned til byen om kvelden er ganske urealistisk i disse vm tider. så da er det å bite i det sure eple og stå opp. (sirius dro meg opp)

menjeg skal ikke klage for det kommer jo noe veldig fint ut av dette + jeg har kledd meg ut som piplup, så litt morro blir det også.

gamestop here i come.....

eksploderende glass

jeg har lest mye om glass som eksploderer i avisene og har kommet frem til at jeg skal fjerne stuebordet mitt som er av glass. jeg er ikke så veldig redd for meg, men om man han katter har man et ansvar for dem og glassbiter er ikke bra for små kattepoter. uten om salongbordet mitt har jeg egentlig ikke tenkt så veldig mye på det. ikke har jeg dusj kabinett eller vegger av glass. men kan en type glass eksplodere kan all det, noe jeg fikk erfare i dag.

jeg sto som vanlig opp sent og etter litt stell tuslet jeg inn på kjøkkenet for å hente meg ett glass cola, da jeg så på glassskapet mitt lå det glassskår over allt. min første tanke var at luna endelig hadde klart å knuse en av rutene når hun hoppet opp på skapet, men en rask oversikt viste at det ikke var noe knust glass på utsiden. da panikken for kattene hadde roet seg var det å se over å finne ut hva som hadde skjed. svaret var lett å finne, den ene glassbollen min har eksplodert. (det var det eneste som sto på dette stedet). hele hyllen og hyllen under er dekket av glass, men ingen ting har falt ut av skapet.

jeg har hatt veldig flaks, siden jeg ikke merket eksplosjonen (fordi jeg sov) kunne allt det glasset ha gjort stor skade på kattene om skåla ikke hadde stått bak stengte dører... puster lettet ut og planlegger å rydde opp senere i dag. trodde egentlig aldri at slikt skulle skje meg.... 

frokost

mens andre folk sitter å gjør lekser eller planlegger middagen, spiser jeg frokost. i natt har jeg ligget og hosta helt frem til 6 tiden, så det ble ikke mye søvn. jeg hostet så mye at kattene ikke ville ligge vedsiden av meg engang. skuffende.

jeg våknet tidligere på dagen, men da føltes det som om noen slo spikere inn i hodet mitt, så jeg gikk å la meg. nå er tydeligvis spikerne inne så nå gjør det bare vondt...

som i går spiste jeg fitness frokostblanding til frokost, med bioq melka. var på meny å så på de andre syrnede melkene, men var sukker i dem alle sammen.
siden jeg er så forskjølet valgte jeg en helse te i dag: organic fair trade white & fruity tea, Qi herbal health

 

national pokedex, endelig

da har jeg klart å få national pokedex på soul silver, jeg jobbet mye de siste dagene slik at jeg skulle ha fått den før det nye spillet kommer på fredag. her er heltene mine:her er en liste over pokemonene som ikke har hvert nevn før siden de ikke har hvert på pokedexen og nye:

-Balbasaur
- Charmander
- Sandshrew
- doduo
- Rhyhorn
- torchic
- beldum - metang - metagross
- turtwig
- bronzor
- munchlax

pokedex:

national: seen 212 , obtain 128
johto: seen 205 obtain 121
unown: 1 (anger)

score: 17561

nattekos

siden jeg våknet mitt på natta, natt til i dag lagde jeg men en kopp med te og satt å så på numb3rs på pc`n min, spillte selvfølgelig pokemon vedsiden av og koste med sirius.....
sen frokost

siden jeg står opp så sent blir det sen frokost...

frokosten i dag består av fitness frokostblanding med bioq bringebærmelk på (litt skuffet over at de har tilsatt sukker både i frokostblandingen og i melka)

og en kopp te med kanel, eple og rosin

høres nå ut som om jeg er veldig sun, men regner med at 5 minutter etter teen er drikket opp går jeg på colan ;-)
jeg er veldig glad i te da....

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin