hits

februar 2016

nye perler

Jeg har en veldig snill tanta som kom med en hel haug med perler til meg sist gang hun var på besøk. siden perlebordet mitt har hvert ommringet av pappesker den siste tiden har jeg ikke fått gått igjennom dem før nå.

 

gulv og vegger på stua ferdig

så var det bare å flytte inn alle tingene igjen. svarteovnen skal foresten byttes ut og jeg har planer om å kjøpe den på nederste bilde.

skal ta nye bilder når alt er på plass igjenn

Kakkelpeisovn Contura 660K

 

bok: the book thief - Markus Zusak

En nydelig bok som følger en ung jente i fire år under andre verdenskrig i Tyskland.

Vi møter Liesel først på toget på vei til fosterhjemmet sitt. På dette toget mister hun broren sin, en hendelse som vil føre til hennes første bok og mange mareritt.
Hun kjemper for harde livet når hun kommer til foster foreldrene sine, men lærer seg fort å bli veldig glad i dem. De er ikke en rik familie og fattigere skal de bli da faren ikke er medlem av nazi partiet.

Liesel er ikke tilhenger av Hitler, og det er ikke faren heller. Men han gjør det klart at slik må man ikke vise utendørs. Et råd han kanskje burde ha fulgt selv?
Men hennes store lidenskap er bøker, og når de er så fattige er det nesten bare en måte å skaffe seg dem på, de må stjeles. Den første stjal hun på gravplassen til broren, en av de ansatte hadde mistet den. Den andre stjal hun brennende ut av ett bokbål.

Det er en nydelig historie som virkelig vekker følelser i deg, men den var ikke skrevet helt i min stil. Mamma advarte meg før jeg startet å lese den om at det var døden som forteller historien hennes, men det er ikke problemet mitt, problemet mitt var måten alle handlinger ble avklart på starten. Så det var aldri noe spenning om hva som kom til å skje.

The Book Thief
( bilde fra goodreads)

bok: the help - Kathryn Stockett

Jeg har sett filmen, og det var ikke så mange overraskelser i boka. Eller det var ikke mange overraskelser når jeg ser bort ifra hver gang de nevnte noe teknologisk og jeg nokk en gang innså hvor nært i tid dette egentlig var. Da gikk det frysninger ned ryggen på meg og jeg valgte fort å glemme hvilket århundre jeg leste fra mens jeg fortsatte.

Boken handler om en hvit kvinne på 60 tallet i Mississippi som kommer hjem etter å ha fått seg utdannelse. Mens moren og vennene hennes bare ser ut til å tenke på ekteskap, åpner hun øynene sine for raseforskjellene. Hun starter å intervjue de mørkhudede hjemmehjelpene for å få et innblikk i deres liv.

Selv om boka handler om at denne boka blir skrevet, får vi ett innblikk i verden rundt kvinnene og ikke bare historiene som ville ha endt opp i den fiktive boka. De svartes kamp om likestilling og hvor hard og farlig denne var. Samtidig får vi innblikk i flere 60 talls hjem og familiene deres.

Det er en veldig fin bok, men ønsker du ikke å vite slutten før du kommer dit, ikke se filmen.

The Help
( bilde av cover fra goodreads)

 

nye kjøkken møbler

dette er møblene som ble byttet ut og gitt bort på finn.no. hadde egentlig tenkt å ta et ordentlig før bilde, men ting gikk for fort.Planen med å bytte ut møblene var mer oppbevaringsplass, da jeg har hatt bordet fylt opp med kjøkken ting i flere år. Jeg ønsket også at det skulle være i hvitt da resten av kjøkken innredningen er hvit og mørk. uten om kjøleskap og fryser som er metall. 

Neste prosjekt er stua, men her skal det gjøres så mye at det vil ta litt tid.

det var vondt det...

Smerter er ikke nytt for meg, det er egentlig ganske dagligdags. Det er ikke uvanlig å se meg gripe tak i moe for å holde balansen mens en krampe eller to plager meg. Men det går over og det blir bare en vanlig rolig smerte i bakgrunnen etterpå.

I dag hadde jeg planer om å ta med Lykke og møte mamma hos mormor. Jeg hadde ikke hatt noen spesielle smerter eller plager og jeg gledet meg til en koselig tur ut. Jeg har blitt veldig glad i gåturene med prinsessa, hun gjør meg så rolig og glad. Og nå var jo verden fylt med snø igjen også, noe hun elsker.

Jeg snudde meg nok mot henne for å rope på henne i det jeg gikk ut av stolen. Jeg hadde ikke behøvd, hun kom løpene i det hun hørte jeg løsnet låsen på kontorstolen. Sjokket hennes må ha vært stort da i stedet for å bli overøst med kos som hun pleier, gispet jeg etter luft og sjanglet mot senga.

Jeg hadde bare snudd litt på hodet da det hørtes ut som om noe knakk i nakken min og en ubeskrivelig smerte surret meg helt rundt. Mitt instinkt ved plutselige smerter er anfall og legg deg i senga så jeg gikk rett dit. Håpet at noen minutter med god støtte av hode ville lindre litt og jeg kunne gå. Men i det jeg falt nedover i senga, forsto jeg at dette bare var en fantasi. Jeg sier falt for jeg hadde ingen kontroll over den nedstigningen og jeg havnet halvveis i senga og halvveis utenfor. Og lengre kom jeg ikke for nå var smertene så intense at jeg ikke kunne bevege meg.

Jeg hadde tilfeldigvis tatt på meg telefonen fordi jeg egentlig skulle ut og jeg fikk ringt etter hjelp. Tanta og kusina mi kom fort og mens tanta mi puttet i meg smertestillende, fikk kusina mi lagt en krakk under foten som hadde havnet på utsiden av senga og så tokk seg av lykke. Det tok litt tid før smertestillende startet å virke og da jeg følte meg tøff nok til å prøve på å sette meg opp kom det neste sjokket, jeg kunne ikke løfte hodet.

Tanta mi som er sykepleier hadde tatt rask test på om jeg kunne bevege fingrer og tær med en gang hun kom. Jeg kunne også snu hodet litt til hver side før smertene stoppet meg, så jeg var veldig sjokkert da jeg ikke kunne løfte hodet. Det var ikke vondt, det var bare ikke mulig. Jeg beskrev det som å prøve å knekke en jernstang. Jeg kom bare ingen vei.

Tanta i ringte til legevakten for råd og etter enda flere smertestillende og en varmepute på nakken, klarte jeg endelig å rulle over på magen og reise meg igjen. Å legge meg var nok ikke det smarteste valget denne gangen nei. Smertene var fortsatt sterke og de hjalp meg med å pakke og kle på meg ytterklær slik at jeg kunne komme meg opp til mamma.

Litt bedre har jeg blitt, men tanta mi sier jeg kan forvente å ha vondt i noen dager. Fikk sove litt over 2 timer i sta. Så økte smertene igjen og jeg måtte opp og ta ny smertestillende. Men heldigvis ser det ut til at laptopen er i akkurat riktig høyde til at jeg kan bruke den, ellers hadde dette blitt en lang og kjedelig natt.

ps: lykke overnatter hos kusina mi

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin