hits

februar 2015

En vanskelighetsgrad ekstra

Jeg driver for tiden med å runne av dead island. Grunnen til dette er at jeg har spilt så mye på det, men aldri giddet å prøve å runne det av. Startet en ny fil og jobber meg igjennom nå. Jeg vet ikke om jeg vil klare det, jeg er ikke verdensmester på spill, men husker jeg historien riktig er jeg akkurat på grensen til å gå over på del 3 nå. Det er så langt jeg noen gang har kommet.Jeg har blitt flinkere til å sloss i spill og jeg merker at det påvirker meg i drømme. Natt til i dag drømte jeg at jeg ble angrepet og skulle slå for å forsvare meg og jeg trykket ned med peke og langfinger. Siden jeg ikke beveger meg i søvne vanligvis våknet jeg av dette og har sittet å små ledd av det i løpet av dagen. Så hvis noen angriper meg ute nå så vær forsiktig, refleksene mine sier trykk med to fingre.

Men selv om jeg har blitt flinkere til å sloss og å ta det seriøst, så har jeg en ekstra vanskelighetsgrad. Den kalles katt foran skjermen og kan oppstå når som helst under spillet. Jeg har satt opp skilt, men det ser ikke ut til å virke.For å gjøre ting enda vanskeligere kan han også velte cola glasset som står på skrivebordet slik at jeg må redde datautstyr, flytte katt og sette spillet på pause med en gang. Nok en gang hadde jeg vært smart nok til å sette glasset på motsatt side av skrivebordet fra der datamaskinen står. Så raskt opp med noen padder som lå ved siden av og jeg slapp unna med søl og ødelagte papirer.

 

Det endte med at jeg måtte gå å si unnskyld til sirius fordi jeg hadde skriket til han og han tilga meg og kom å la seg på skrivebordet igjen med en gang. Men denne gangen lå han stille så jeg kunne se over han.
ikke peppes beste dag

I dag skulle jeg bestille meg salat for peppes fordi jeg syntes jeg fortjente noe godt etter å ha vært dårlig i flere dager. Jeg har også vært ganske innelåst siden rullestolen min har punktert.
Bestillingen gikk greit, jeg bestilte over nett og var overasket over at de hadde fjernet kundenett adressen fordi jeg plukket opp på en restaurant 1 gang.  Siden det er lørdag bestemte jeg meg for å ta med dessert, på bestillingslista er det bare to valg og jeg gikk for paien.

Jeg startet filmen jeg skulle se til maten og satt å ventet. Når maten kom tokk jeg den som vanlig imot og ga litt tips når jeg betalte. Jeg angrer veldig på den tipsen nå. Jeg satte varene på kjøkkenbenken, tok tak i salatbollen og tenkte fort om jeg kunne klare å ta igjen sjåføren. Dette innså jeg ville være umulig så jeg ringte rett til peppes og forklarte at de hadde gitt meg feil salat. De hadde ikke gitt meg riktig salat og de hadde ikke tatt vekk hvitløkskrutongene. På telefonen lovet de at jeg skulle få en ny så fort som mulig og jeg satte meg ned og ventet igjen.

Man skulle tro at jeg hadde vett nok til å sjekke salaten når jeg fikk den denne gangen, men det han sa var helt riktig så det falt meg ikke inn at de ville sende meg feil salat enda en gang. Denne gangen uten krutongene. Jeg løp ut og prøvde å rope på peppes fyren, men han hadde alt satt seg i bilen og jeg måtte ringe til peppes enda en gang. Denne gangen ble vi enige om at jeg skulle ha den til overs for jeg hadde rett og slett for lavt blodsukker til å vente enda en runde. Jeg tok den siste salaten jeg fikk, plukket ut tomaten og spiste den. Bare så det er sagt bacon og tomat har ikke noe i Cesar salat å gjøre.

Paien jeg hadde fått til desert var heller ikke som den skulle da den tydeligvis har hvert frossen. Ikke det at det gjør noe at de har frosne deserter, men hadde vært en fordel om den var tint når jeg fikk den.

Det ble en veldig skuffende middag, men endte opp med tre salater for prisen av 1. selv om to av dem rett og slett ikke er særlig gode.

 

Nå skal jeg se på criminal minds og spise nacho chips, kan ikke se hvordan de skulle ha klart å ødelegge den. Helt klart ikke peppes sin dag i dag.

Lakrisplante (Glycyrrhiza glabra)

Del som brukes: røtter og rotutløpere
feminin
planet: Venus
element: vann

Legende:
egenskaper/virkning: betennelseshemmende, febernedsettende, urindrivende, slimløsende, blodtrykksøkende, saltsparende, allergihemmende, styrker forplantningsevne ,Mild østrogen effekt

 

Brukes for:
magesår (virker syredempende og mildt avførende)
irritert/ betent tarm
senker kolesterol
forkjølelse
mot allergi
Asma
brystbetennelse
bronkitt
eksem
overgangsalder
menstruasjon
reumatisme
øyebetennelse
beinskjørhet
depresjon
 

Magi: lyst, kjærlighet og forplantning
brukt i kjærlighets magi.
gode å bruke til stav (wand)

 

Fakta:
kommer fra middelhavsområdet
dyrkes i stort omfang i Russland, Iran, Spania og India
blitt brukt i medisiner i 3000 år
trives ikke i potter, men dyrkes rett i jorden

Advarsel:
må ikke brukes når man er gravid eller ved høyt blodtrykk.
må ikke brukes ved skrumplever
ved stor dose kan den gi hodepine
brukes kun i korte perioder

Lakrisplante

en stor generasjonsforskjell

Innimellom går generasjonsforskjellene mellom meg og besteforeldrene mine veldig opp for meg. I dag var en slik dag.
Jeg var hos mormor og så på vm stafetten. Da nasjonalsangen var ferdig skulle vi ta følge til senteret fordi jeg skulle forbi og hjem og mormor skulle handle. Rett før jeg tok på meg skoene fortalte mormor meg om den merkelige opplevelsen med vannet som rant over når hun dusjet på morgenkvisten. Hun nevnte det bare i forbifarten som noe å prate om og ble sjokkert da jeg la fra meg det jeg hadde i hendende og gikk inn på badet, fant en neglesaks og åpnet sluket hennes. Jeg var veldig glad da jeg så hun hadde slik hårsamler i sluket og hun fikk en rask introduksjon om alt som legger seg og tetter. Også fordelen med å ha slike hårstoppere slik at det ikke blir virkelig tett. Da hun spurte hva vi skulle ha gjort om det var helt tett innrømmet hun å ha hørt om produktet plumbo. ja jeg vet det er skadelig for rørene og bruker jif avløpsåpner selv, men siden hun ikke kommer til å gjøre det syntes jeg det var lettere å forklare med plumbo.

Det tok ikke lange tiden og hun skryter meg opp i skyene for hva jeg kan. Og litt skamfullt innrømmer at det ikke ville ha falt henne inn. Jeg smiler til henne og forklarer mine sluk rensekunnskaper med at jeg er en ung kvinne som bor alene og da må man vite slik. Og selvfølgelig er det ikke overaskende at hun ikke vet det, siden helt til sommeren i fjor har hun bodd med en mann som har ordnet alt slikt.

 

Akkurat som at bestefar ikke kunne lage særlig mer mat enn fjordland og koke poteter ( om det ikke var på bål i skogen da) så har ikke mormor hatt noe med vedlikehold av sluk og elektriske ting i leiligheten. På mange måter tror jeg vi vil ha det lettere når vi eventuelt blir gamle og alene. Enten vi er menn eller kvinner, fordi vi er oppdratt til å skulle kunne ta vare på oss selv. Men så hardt det må være for dem som plutselig blir alene og må finne ut av alt dette på egenhånd. Heldigvis har mormor en stor fordel, hun har mange barn og barnebarn som stiller opp på noen times varsel.

data uten nett

Det er få ting jeg hater så mye som å våkne til et nettverk som er nede. Det første jeg gjør når jeg våkner er å ta opp mobilen og spille wordfud med mamma. Så er det opp av senga og slå på datamaskinen og la den starte mens jeg kler på meg og lager frokost. Blogg, facebook og tre nettaviser får meg igjennom frokosten jeg hater så mye før jeg kan tenke på hva jeg skal gjøre med resten av dagen.

Så det er en dårlig start at mobilen ikke kommer på nettverket, selvfølgelig kan jeg slette nettverket fra loggen og bruke 4g, men så viktig var ikke spillet. Jeg sto opp, kledde på meg. Skrudde fra hverandre kabinettet til maskinen for å plukke ut en tre strikkepinne som falt ned i datamaskinen i går. Skrudde den sammen igjen, restartet nettverket og spiste frokost med datamaskinen på nett igjennom delt internett på mobilen.

Så var det ny restart av moden og jeg fant ut at nettverket nå fungerte på mobil og pad, men ikke igjennom forlengeren og på datamaskinen min. jeg gikk inn på ruteren og sjekket innstillinger og prøvde å resette ekstenderen, men det var håpløst. Ekstender og pc var begge enige om at de kunne finne alle nettverk i blokka, men ikke mine to.

 

Etter noen timers arbeid innså jeg at mottakeren på datamaskinen ikke var sterk nok til å lese signalene fra stua (derfor jeg hadde ekstender) og at ekstenderen var gått til H?. jeg satte på det beste nettverket som jeg ikke har brukt siden det ikke fungerte med det gamle utstyret og dro på euronics og kjøpte ny trådløs leser til datamaskinen. Nå trenger jeg ikke den idiotiske boksen i gangen lengre. Men for et arbeid. 

fiskesluker

I Dag kom det fiskekroker i posten fra prismatch.no

 

På lørdag hadde eieren av denne siden en facebook kampanje hvor du fikk kjøpe produktet for 0 kr. Frakt hvis du var første som kommenterte. Og selv om jeg syntes dette tilbudet var forvirrende grunnet beskrivelsen fant vi fort ut av det og jeg betalte 39 kr i porto og fikk fiskekrokene i posten. Det ble lagt med ekstra fiskekrok grunnet samtalen om hvordan man kunne gjøre ting litt mer forståelig. Jeg gleder meg til sommeren kommer og jeg kan starte å fiske.


en følelse av vår

Ja det er meldt snø i nesten hele neste uke, men med en slik søndag kan man ikke la være å få vårfølelsen. Sola skinner og du kan trygt komme deg fra a til å uten å måtte gå på is (om du er villig til å gå noen små omveier innimellom) det begynner å spire i blomsterbedene og du må ikke ha på varmeovn for å overleve inne.

 

Jeg slapp kattene ut på verandaen mens det enda var sol og nå har begge to funnet julegaven deres. Tror de gleder seg til mye varme og utetid i tiden som kommer.


Lancôme lipgloss 20 kr stk

På Lambertseter senter selger vita exclusive ut leppestift og lipgloss prøver for 20 kr stk.  Jeg fikk hjelp i butikken da jeg sa jeg tenkte å kjøpe opp noen til premier på bloggen min og vi gikk igjennom og plukket ut de som ikke var prøvd. Selvfølgelig beholder jeg noen selv. Den lilla leppestiften og tre av lipglossene (to av dem hadde jeg kjøpt inn dobbelt av). Ikke helt sikker på om jeg skal vente til julekalenderen, eller gi dem bort før. 

tannlege og bytur

Det er slemt av tannpleieren å først si null hull, men etter rens ta det tilbake og si det er antydninger til et lite et. Så da er det tilbake og borre litt.

Det å dra til tannlegekontoret er så stressende, så jeg trengte en avstressende bytur. Som mamma sier det er dyrest å dra på handletur uten planer om å kjøpe noe, for du har ingen ide om hva du kommer hjem med. Men jeg tror jeg klarte meg ganske bra. Ble noen nye produkter på lush, ny kabel til høretelefonene mine (de gikk i stykker når jeg kom ned i byen) en yoghurt is og salat til middag.
Jeg fikk den geniale ideen om å bestille maten på peppes over telefon mens jeg var på outland så jeg bare kunne vandre forsiktig ned å plukke den med meg på vei opp til kontoret til mamma. Her spiste jeg middag og etter hvert ble det ost og kjeks. Det kom noe besøk og jeg pratet skrekkfilmer med den nye advokatfullmektigen.

 

Har hatt en fin dag, men nå er jeg utslitt. Ser ut til at jeg får døgnrytmen på plass da.

fin dag

VM, Pokemon og Dead island om hverandre, hvordan kan de slå feil?mens luna vurderer å bli gravemaskin arbeider
dr. who fan smykker

Nå begynner de enkleste tingene til desu fantasy å komme på plass. I dag satt jeg sammen engler og tardiser og skrutrekkere.

to siders gråtende/ angripende engler 100 kr stktardis 100 kr stk

sonic skrutrekker 50 kr stk
julekalender gave nå?

Det er bare en uke siden jeg brukte de tre gavekortene mine fra seatronic. Det ble en redningsvest til lillesøster, to sammenleggbare bøtter og et hefte om knuter. Redningsvesten var en spesiell søsteren min hadde ønsket seg en stund.

Båtutstyr :: Seatronic - Forside

Men i dag fikk jeg en uventet og det som må være siste kalender premie. Uventet fordi jeg ikke visste jeg hadde vunnet den før for noen dager siden. Men jeg hadde måtte gi dem adressen min, så jeg viste at den var på vei.

 

Denne lille esken består av deler til noe jeg ikke vet hva er og i hvert fall ikke har. Men det er en gevinst. Får se om jeg gir den bort på bloggen eller til noen i familien som kanskje har peiling. 

posten skal frem, men til hvem?

Vi her på Lambertseter er av den litt mer bortskjemte gruppen som hadde postkontor helt til sommeren i fjor. Et postkontor som vi var veldig glad for å ha, men det var visst ikke lønnsomt nok så med nesten alle andre postkontorer ble de flyttet over til post i butikk. Det er ulemper og fordeler med denne løsningen og helt fornøyd blir man jo aldri. Det er supert å kunne hente pakker frem til klokken 23.00 på lørdager, men savner kølapp system og muligheten til å sitte.

Men det som virkelig ryster meg er hvordan posten blir behandlet. Greit nok kan ikke butikken få skyld for at en postmann startet å tømme en slik rød boks du legger posten i og glemte den. Det tok nesten 24 timer hvor den posen sto under den åpne kassa med posten i seg før tanta mi snublet over den og ringte til politiet. Hvor all denne posten folk hadde sendt har blitt av er et mysterium. Politiet sier de har overlevert det til posten, men posten aner ikke. (Mormor hadde postet noen postgiro og hun ville forsikre seg at regningene ble betalt)

Nå rullet du litt med øynene og tenkte idiotisk, men alle kan gjøre en feil innimellom. Men når jeg gikk på postkontoret i dag for å hente en pakke lå det en stabel med brev på disken. Jeg sto alene med denne stabelen i nesten 10 minutter før det kom noen ansatte og da jeg nevnte det ble de irriterte. Selvfølgelig skal de legge det vekk?

 

Det skremmer meg at dette er tjenesten jeg må stole på. Før pleide jeg å si at jeg ikke stolte på posten, de mister så lett ting. Nå vet jeg hvorfor de mister det.

Den husvasken du ikke tenker så mye på

Jeg jobber med å snu døgnet mitt tilbake til vanlig rytme og jeg må finne på flere ting å gjøre enn å spille dataspill og se på tv serier. Jeg driver jo med litt håndarbeid til tv seriene men det blir mye sitte stille. Jeg fikk tatt meg en tur på senteret når det åpnet i dag, men det er begrenset hvor mye du kan gjøre uten noe særlig med penger. Kjøpte kattemat og mat til meg selv før jeg dro hjem igjen. Å få inn den 10 kg tunge sekken med kattemat var en utfordring og ga meg litt å gjøre.

Men så setter jeg meg ned med mat og tv serie og blir sittende en times tid. Nå må jeg opp å gjøre noe før jeg sovner foran maskinen så jeg tenker frem de to tingene jeg vet jeg må gjøre. Ta kattedoene og vaske vask og toalett på badet. Men jeg er slik at når jeg først starter, klarer jeg ikke å slutte. Så jeg måtte finne et prosjekt som ikke slet meg ut så jeg gikk i anfall, men som ga mening.

Så kom jeg på hva en assistent sa til meg for flere år siden. Jeg går over alle brytere, håndtak og dørkarmer fordi disse ser ikke folk så lett og glemmer å vaske. Så det var akkurat det jeg gjorde. Alle lysbrytere og håndtak på dører eller skuffer ble vasket med jif spray og klut. Tilslutt gikk jeg over kjøleskaps dørene og alle skapdørene på kjøkkenet.

 

Hvor ofte vasker du dørhåndtaket eller låsen på ytterdøra, eller lysbryterne som henger på veggen?

natt til dag

Jeg har nok en gang snudd døgnet mitt helt rundt. Så mens folk flest har sovet har jeg feiret fastelavn for meg selv. Jeg har også fått jobbet mye med prosjektene mine til Desucon. Jeg må innrømme at den nye måten å strikke på har vært utfordrende, men øvelse gjør mester og jeg håper jeg snart får til harry potter skjerf som ikke må være så dyre.

 

Bolle delt i to med melis i bunn, bringebærsyltetøy og krem.ha en fin søndag, tror ikke jeg våkner igjen før det er blitt mandag.

skuffet over glitter

Jeg var på senteret og handlet mat. Jeg skulle vente på mamma og hadde litt ekstra tid så jeg tenkte jeg skulle titte litt i butikkene. På glitter var det kjøp 3 ting få 50% på alle varene (uten noen små stjerner) og jeg tenkte at selv om jeg hadde bestemt meg for å holde meg unne de gaveposene på en stund, at det kunne være verdt det. Jeg var ikke så veldig overasket da de sa at tilbudet ikke inkluderte gaveposene så jeg kranglet ikke på det, men da de sa at jeg heller ikke fikk bruke rabattkortet mitt på dem følte jeg meg lurt og sa jeg ikke ville ha dem.

 Gave eller overraskelsesposene er jo produkter de ikke har klart å selge ut på salgene sine. Noe som er klart når du åpner posen som skal inneholde varer opp til 500 kr og alle har minst en tilbudspris og gjerne ned til 10 kr. Så enkelt sagt er det varer til ca. 10-30 kr stk som ligger i disse posene. Så er de gjerrige nok til å si at siden disse varene som de ikke får solgt på en annen måte er så nedsatt, gjelder ikke vanlig bonuskort eller tilbud.

 

Jeg tror de ønsker å bli kvitt kundene sine jeg. 

vidunderlig dag

I nesten 10 år har jeg delt sengen min med Sirius. Om natten kommer han smygende inn og legger seg på armen jeg har utenfor dynen. Kjærester som har kommet inn har rett og slett måtte akseptere dette a et er ingen ting som roer meg ned så mye som Sirius.

For noen måneder siden sluttet Sirius å sove i senga mi. Luna Felis hadde tatt over plassen hans og sakte men sikkert startet hun å kopiere han. Hun har sittet mang en ganger å sett på misunnelig, men ikke turt å ligge så tett på meg selv. Først var jeg kjempe solt av den lille jenta mi som tør å ta seg til rette, men etter hvert begynte jeg å savne Sirius.

 

Luna er en kjøpe søt og kosete katt, men når Sirius legger seg inntil meg er det som en puslespill bit som faller på plass og jeg blir helt rolig. Han er babyen min, livvakten min, medisinen min og rampegutten min. så når han kom å la seg inntil meg i dag når jeg skulle sove, føltes det ut som om jeg hadde vunnet i lotto. Det var ingen ting jeg ønsket meg mer enn Sirius tilbake på plassen sin. 

Bollefest

Og jeg prøver hardt å ikke tenke på hva bolle betyr på dansk?

 

Jeg har snudd døgnrytmen min og er nå våken mens folk flest sover. Ingen tar hensyn til oss som sover på dagen, så i går (natt til i dag) to jeg hevn med å spre lukter så de fikk drømmer om bakeri og bursdagsfeiringer.
vel egentlig bakte jeg bollene fordi det er fastelavn på søndag og er man oppe om natta må man gjøre slike ting om natta. De ble veldig gode, Sirius har testet dem ut og godkjent dem. 


dagens prosjekter 10.02.15

Når man sitter mye inne, er det viktig å variere hva du holder på med. Alle prosjektene er forberedelser til desucon fantasy.

Strikking: samtidig som jeg prøver å bli flinkere på strikkefunksjoner lager jeg et ravnklo skjerf.

Snorer: tenkte jeg skulle fått klippet opp de første 100 m og så starte å feste dem.

Ringer på anheng, må ha noe å feste snorene i.

 

Fanget snitch. Hadde utstyr til å lage noen flere fra bunnen av.


Å ha et dyr kan være som å ha et barn

Jeg husker når Sirius var liten og jeg gikk rundt og bar på han. Jeg sa til mamma at å ha et kjæledyr er på mange måter en opplæring til å ha barn. Jeg innser nå 10 år senere at jeg tok feil, det er som å ha barn.
det var ikke en av de vanligste tingene som fikk meg til å tenke på dette i dag. Ikke var det masingen om at jeg skulle stå opp, leke med dem eller mate dem for dette er jeg så vant til at jeg ikke tenker over lengre.
det gikk opp for meg da jeg hadde varmet meg suppe og Sirius satt der jeg skulle spise. Jeg prøvde å be han flytte seg, men han ville ikke høre. I stedet syntes han den varme asjetten min luktet godt og strak seg opp for å lukte/ smake.
det gikk som det måtte gå med kokende suppe i full tallerken. Skrivebordet og meg klissvåt og jeg banner febrilsk av smerte. Men det første jeg gjør er å gå over katten for å sikre meg om at han ikke brant seg. Så reddet jeg datamaskinen og tilslutt meg selv.

 

Det er bare de du elsker mest som får deg til å glemme alt av smerte og søl for å sikre at de ikke har så mye som et lite brannsår. Bare så det er sagt, Sirius hadde ikke fått en dråpe suppe på seg.
siste pakke på en stund ( tror jeg)

Med lite penger og alt som er bestilt i hus, tror jeg det er liten sjanse for noen nye pakker i posten den nærmeste tiden. Og der så jeg alt min første feil, jeg har en bestilling på vei til. Jeg hadde det nok i underbevisstheten fordi jeg skrev tror jeg i overskriften før jeg kom på den.

Men det er siste pakke med smykke utstyr og nå håper jeg at jeg har alt jeg trenger til desucon fantasy prosjektene mine. Det er snart for sent til å bestille inn nye ting fra kina.

 

Dagens pakke inneholdt 4x100 m med nylontråd. Plastposer og svart labradorite perler. Det lå også med en liten takk for kjøpet gaver. Jeg synes slike er så søte. 

Plutselig borte

Det ble ikke noe innlegg eller dagens sang i går. Litt skyldes en samfunnsfag prøven 13 åringen i familien skal ha på tirsdag. Litt skyldes at jeg var veldig sliten når jeg kom hjem på kvelden, men mest av alt skyldes det at nettet bare forsvant.

Jeg var rett og slett ikke i form til å starte å lete opp feil og slik så jeg gikk bare å la meg. Sov i 16 timer og våknet til at problemet ikke hadde løst seg selv i løpet av natta.  Så da var det bare å restarte modem som første ting på morgenkvisten (16.00)

 

Det tar litt krefter å skrive innlegg og jeg er dessverre ikke helt på topp for tiden.

Samfunnsfag på lørdagskvelden

Det var nok ikke helt slik jeg hadde forestilt meg å bruke lørdagskvelden min, men jeg ble invitert på middag til Mormor. Mamma og barna skulle også være der og jeg tok med meg laptopen for å sikre litt underholdning (ikke kunne jeg vite at både netflix og popcorn skulle slutte å virke samtidig)

Jeg startet med å ta en lyntur på senteret for å finne strikkepinner. Jeg møtte kusinen min på veien og da jeg spurte henne om hun ville være med fortalte hun meg at hun hadde så mye lekser. Hun ble med i strikkebutikken, men så sendte jeg henne i forveien for å starte, jo fortere hun ble ferdig jo fortere kunne vi se på tv.

Det startet med ett spørsmål og plutselig var jeg helt inne i isbreer. Vi stoppet å spiste middag og fortsatte å prate om isbreer. Jeg foreslo at hun skulle lese ut kapittelet og skrive ned det hun lurte på så kunne vi gå over det senere, men den boka var så håpløst skrevet at jeg tilslutt ga opp og sa at hun fikk gjøre matteleksene sine slik at jeg kunne lese igjennom kapittelet og så hjelpe henne.

Det var ganske morsomt, jeg spurte henne spørsmål fra boka og hver gang vi kom over noe som var vanskelig eller vi ikke kunne helt stoppet vi opp og fordypet oss litt i det. Noen ganger måtte vi spore litt av for å utforske prinsipper boka bare nevnte, men aldri forklarte. Ja det var kanskje fordi det hørte til i et eget fag, men det er lettere å lære noe når man forstår hele sammenhengen og ikke bare får levert at slik er det hele tiden.

 

Tiden gikk fort og vi kom ikke så langt igjennom som vi ønsket. Men jeg håper hun fikk mye ut av timene med meg. Det var moro selv om det ikke var det man vil kalle vanlig lørdagsunderholdning. ( du gjør vel noe riktig når barnet ikke ønsker å stoppe å gjøre lekser)

ønsker kusinen min lykke til på prøven tirsdag.

bok: One False Note (The 39 Clues #2) - Gordon Korman

Dan og Amy har funnet det første hintet og er nå på jakt etter det andre. I denne boken setter vi oss dypere inn i historien om Mosart og familien, samtidig som vi håper på at Amy og Dan ikke blir drept i jakten.

 

Selv er jeg mest nysgjerrig på hvordan en nesten voksen barnepasser og 2 barn kan reise fritt rundt i verden uten å vekke mistanke. Fra usa til Frankrike ? Italia og nå til Japan.

3552023

Bok: The Maze of Bones (The 39 Clues #1) Rick Riordan

Amy og Dan er foreldreløse etter at begge foreldrene døde I en brann. Det er en grandtante som har ansvaret for dem, men hun bryr seg ikke så veldig mye. De bor med barnevakter som blir byttet ut annen hver uke og det eneste lyspunktet i den grå hverdagen deres er helga hvor de får besøke bestemoren sin.

De forstår ikke helt hvorfor bestemoren deres ikke tok dem inn, men det er klart at hun er rik og at de har en veldig stor familie.  Når bestemoren dør, etterlater hun familien 1 million hver eller muligheten til å bli den mektigste personen på jorden. For det sistnevnte må de klare en utfordring på 39 hint.

Amy og Dan er ikke de eneste som velger å gå for utfordringen, og motstanderne deres er verken snille, ærlige eller hjelpsomme. Dette er en konkurranse med mange farer og problemer.

 

Dette er første bok i en serie på 10 bøker, da jeg så serienavnet var jeg veldig redd for at det skulle være 39 bøker. Serien er en davinci coden for barn og den første boka omhandler Benjamin Franklin og kan være ganske lærerik om du klarer å skille fakta fra fiksjon. Ikke verdens beste serie, men den fyller da tiden. 

2921082

Harry Potter book night

Jeg våknet 16.00 etter 16 timer med søvn og konkluderte med at jeg var alt for dårlig til å dra ned på outland. Samtidig som jeg kom frem til dette kledde jeg på meg olabukse og genser som om jeg skulle ned til byen. Jeg var rett og slett overasket da jeg gikk forbi speilet og så hva jeg hadde på meg. Mens jeg tenkte litt mer på det sminket jeg meg og når jeg var ferdig med det måtte jeg bare sette meg ned å le. Å dra ned til byen var en idiotisk ide, men det virket som om underbevisstheten min hadde bestemt seg og da var det bare å kaste resten av meg på også.

Jeg tok drosje ned til byen og heldigvis var de forsinket på Outland, for det var drosjen min også. Det er veldig vanskelig å lese riktig adresse og som mange før den raste den forbi meg og ned i enden av gata. Etter å ha stått der en stund og lurt på hvorfor ingen dukket opp, sjekker de gatenavnet og bryter alle fartsgrenser i det de prøver å komme opp til meg igjen.

Men jeg kom frem i tide og slapp å vente lenge på høytlesning av da harry potter får sin første tryllestav. Så ble vi delt inn i hus og husene igjen delt inn i to hvor halvparten gikk ned til quiz og den andre halvparten var med på skattejakt. Etter en stund ble det byttet. Nede på quiz rommet var det også tegnekonkurranse hvor du skulle designe ditt eget drageegg og drage.

 

Jeg kom i smygard og havnet i en mix gruppe, en god blanding av to hus. Har også innsett at jeg kan alt for mange harry potter sitater utenat. Jeg ble til de avslørte vinnerne av quizen, men orket ikke å vente på diplomene, så den henter jeg nok en annen dag. Hadde det veldig morsomt og angrer ikke på at jeg dro ned.60 varulver

i dag startet jeg med å sette tråder på dødstalismanene, men da jeg kom opp til 50 var det ikke flere tråder igjen. Venter 400 meter i posten, men vet ikke hvor lang tid det vil ta før de kommer.
siden jeg var tom for tråder tenkte jeg at jeg kunne sette på ringer på flere av anhengene og startet med en ny ting for året, varulver. Den eneste jeg har laget før var den som var med i kalenderpremien min. jeg kjenner det i hendene at jeg har festet 58 ringer, men innen jeg er ferdig med alle regner jeg med at jeg har blitt litt vant til bevegelsene.

 

gratulerer med dagen the sims

I dag ble the sims serien 15 år gammel, lurer på hvor mange timer jeg har brukt på det spillet på disse årene ? det blir feiret utover i februar og det startet med en oppdatering i spillet. Gener og familie tre og de har annonsert en ny pakke.

 

Anfall

Ring lege, ambulanse, legevakten eller kanskje gud. Det er utrolig hvor fort man kan glemme gårsdagens smerter og de kommer like overaskende på deg neste dag.

Nå ringer jeg ingen av de over da jeg vet de tre første ikke kan hjelpe og jeg har ikke nummeret til siste.

Jeg får heller ligge her i mørket og være lykkelig over at jeg er i senga og ikke på gulvet, så litt skummelt ut der en stund. Jeg kan fantasere om at jeg sager av meg kropsdelene med kramper og prøve å få svimmelheten til å virke som jeg er på en karusell, for de elsker jeg.

Kattene passer på meg og som jeg pleier å si jeg er trygg her i senga, selv om det gjør vondt som f...

Bok: Jo's Boys (Little Women #3/4) - Louisa May Alcott

Den første boka var vidunderlig, den andre var ikke helt oppe med den første. Den tredje falt mer tilbake til den første igjen og nå den fjerde. Det står bok 3/ 4 fordi i mange land er de første to bøkene slått sammen som en, mens i andre er de to frittstående bøker.

De små mennene på Jo sin skole holder på å bli voksne og møter verden. Men alt i verden er ikke like enkelt og greit. Det er fristelser og synder selv den beste kan gå i, men det er greit å vite at de har en kvinne som elsker og passer på dem.
Den lille skolen har nå fått en stor ordentlig skole vedsiden av seg og den er tidlig ute med å slippe inn kvinner. Selv om boken skal handle om mennene, kommer det veldig fort frem at kvinnene sine rettigheter og denne kampen er viktig for forfatterne og ingen av Jo sine menn kommer til å gå imot deres ønske.

Det kommer også ganske klart frem at hun til tider er veldig lei av å være kjent forfatter og at denne boken er skrevet frem etter mange ønsker. Jeg hadde nok satt pris på om hun ikke skrev den. Den mangler nesten alt av den uskyldige lekenheten som lysner opp de andre bøkene hennes. Virkeligheten er hard og selvfølgelig kan det ikke gå bra med alle, men i min fantasi kunne det ha gjort det.

Selvfølgelig er det positive historier, teater, kjærlighet og barn med i historien. Men jeg følte hennes politiske meninger og slitenhet av maset om denne familien kom igjennom litt for mange ganger. Ja det var viktige politiske meninger og det var imponerende av henne å skrive om det, men skal jeg lese serien på nytt stopper jeg nok på bok 3 little men.

 

Boka var ok

372319

Test: TL Mineral Complex ? Mask

Reklame | Trybe

Det begynner å bli en god stund siden jeg fikk denne ansiktsmasken i posten for å prøve den. Jeg smørte den på meg i noen kvelder, men måtte fort slutte da jeg fikk mange åpne sår i ansiktet og ikke turte å bruke noe der på en stund. Nå var ikke masken grunnen til sårene og de var ikke bare i ansiktet, mamma sier kroppen min ser ut som om jeg har hatt vannkopper. Men å prøve ut produktet videre har ikke vært mulig.
dagene gikk og jeg begynte å få dårligsamvittighet for å ikke skrive innlegget jeg hadde lovet, så nå har jeg bestemt meg for å skrive ned de tankene jeg hadde de tre dagene jeg faktisk prøvde masken.

Masken skal være på i minst fem minutter og kan være på hele natten for de som har muligheten for dette. Siden kattene spiser opp det jeg har på ansiktet om natten er dette umulig for meg. Første dagen vasket jeg ansiktet godt og brukte masken. Jeg var ganske fornøyd da den ga fuktighet og fikk huden til å føle godt. Jeg innså da at jeg ikke kunne skrive noe om den virker siden det vil ta lang tid før man merker slike produkter sin effekt, jeg har heller ingen erfaringer å sammenligne dem med. Men jeg håper og tror den vil virke og skal tilbake til bruk igjen så fort dette marerittet med huden er over.

Jeg prøvde den etter å ha dusjet og da merket jeg at den ikke ga huden nok fuktighet til den tørre huden min. det er sikkert en fuktighets krem til, men jeg fikk da bare masken å prøve.

Tredde gangen var etter ansiktsvask bare igjen og jeg fikk bekreftet at den var fin til bruk når jeg ikke hadde dusjet. Hadde bestemt meg for å bruke den de kveldene jeg ikke dusjet før jeg la meg, men så dukket sårene opp.

 

Jeg skulle ønske jeg kunne si mye mer om produktet jeg fikk lov til å prøve, men slik det er i dag er jeg veldig forsiktig med hva jeg putter i ansiktet mitt.

produktet fikk jeg prøve igjennom likenshare, test ut produkter og del dine erfaringer om dem. 

mitt første forsøk på ugle

Jeg kan med en gang si at jeg ikke kommer til å bruke den oppskriften igjen. Selv om jeg strikket ørene, nebbet og limte på øynene på tross av oppskriften, var den nesten ikke til å redde.

sirius synes den er perfekt da 

Dreamwalker

Første gangen Luna Felis lå og sov inntil meg om natten og hun var en del av drømmen min syntes jeg det var morsomt. Det er jo ikke uvanlig at man putter ting rundt seg inn i drømmene og jeg har flere ganger opplevd det samme med Sirius. Det er først nå når hun har tatt dette valget mange ganger og krypet inntil meg om natten at jeg har lagt merke til at hun er i drømmene mine hver eneste gang. De handler ikke om henne, men hun er der i bakgrunnen. Dette skjer bare om hun har kroppskontakt, sover hun 20 cm unna drømmer jeg ikke om henne.

 

Det var under et kraftig mareritt at jeg våknet opp og registrerte denne sammenhengen. Oppi alt kaoset var luna og så på. Vanligvis registrerer jeg ikke noe rart i drømmene mine når hun dukker opp fordi det er drømmer og jeg er så vant til å ha katter over alt, men her var det så absurd at jeg jeg snudde meg og så på henne og tenkte dette er en drøm og våknet. Samtidig som jeg våknet åpnet luna øynene sine og så irritert på meg før hun sovnet igjen. Slutt å forstyrr og ligg stille var beskjeden.


Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin