hits

februar 2012

jipi - waterloo

jeg tror aldri jeg har hvert så glad for å høre abba sin waterloo som nå... nå harjeg brukt timer på å få lyden tilbake på maskinen min.

da var det å fikse sims 3 og iphonen

sims t tror jeg krever ny hardisk, iphonen må byttes ut ( den er over ett år da)

lei av datan min....

jeg har enda ikke fått sims 3 til å gå som det skal, og det er lite jeg kan forandre på lengere...

da vi satte inn nytt skjermkort og ny strømforsyning forsvant det trådløse nettverkskortet mitt, jeg løste problemet med en kabel igjennom leiligheten.

nå er lyden borte ( og ja jeg har sjekket om den står på mute)

jeg kan ikke kobble lyd mangelen til noe fysisk jeg har gjort med maskinen, den virket og plutselig virket ikke lengere...

jeg har prøvd:
 - å bytte ut høretelefoner, virket ikke
- koble fra hovedhøytalerne, virket ikke
- restartet maskinen ( og instalert oppdateringer) virket ikke
- søk etter oppdatering på drivere, masinen min er up to date.
- prøvd høytalere uten øretelefoner, virket ikke
 

hva nå?

 

og bare for å gjøre vondt værre holder telefonen min på å gå også....

hvorfor eksisterer skuddår?

er du en av de få som våknet opp i dag og trodde det var 1.mars? jeg regner med at du i så fall har blitt rettet på allerede, dette er nemlig den dagen som bare oppstår hvert 4. år. 29 februar.

dagbladet har forklaringen på hvorfor det er skudd år, men spør du meg så har alle barneskole elever det også. for jeg regner med at det er noe de har tatt opp på skolen de siste dagene. hvorfor har februar en dag ekstra hvert 4. år...

svaret kan gis ganske enkelt, vi har skuddår fordi vår tidsregning egentlig ikke treffer helt med Jordas reise rundt sola. så om vi ikke setter på en ekstra dag innimellom ender det opp med av månene forskyver seg. og selv om det er en liten forskyvning vil den ha store påvirkninger i lengden. prøv å forestille deg at sommeren starter i Mars, eller å feire julaften på stranda? ( vel dette kan man jo i Australia da).

så vi legger inn en ekstra dag for å holde balanse mellom jordens bane rundt sola og vår kalender i orden.

det blir litt som ekstra sekundet som blir lagt inn i løpet av sommeren, det påvirker ikke folk like mye som en ekstra dag, men det er fordi tidsregningen vår ikke er helt perfekt. 

morsom overskrift

selv om det sikkert ikke er en morsom opplevelse synes jeg overskriften i dagbladet var kjempe morsom. 

En person påkjørt av trikken i Oslo - rettet til en person løp på stillestående trikk...

nå er det ikke slik at tanken på at en person blir kjørt på av trikken er så urimelig, så jeg forstår hvorfor dagbladet kanskje kan ha hatt denne overskriften først. for det er vel det du tenker når du ser ambulansen plukke opp noen som ligger på gata ved en trikk, du tenker i hvert fall ikke at personen ikke så trikken og løp på den...

det opplyses at det ikke er alvorlige skader, så da kan man få lov til å humre litt stille for seg selv...

Starbucks Mania

Aftenposten har tatt seg en tur innom Starbucks på Gardermoen, og det vi får vite av artikkelen deres er at folk er rare.

Jeg forstår at reisende synes det er morsomt å stikke hodet innom når de først er der, men at en kaffe butikk alene skal dra til seg så mange turister er rart. Historien om guttene som gjerne reiser fra Tromsø til Oslo en gang i uken bare for kaffen, eller alle ungdommene som kommer opp med toget fra Oslo.

konklusjonen om at kaffen kanskje er litt dyr ser ut til å forsvinne når folk tydeligvis er villig til å bruke tusenvis av kroner for en kopp eller to... jeg håper de historiene er overdrevet.

men om man går ned en skala i pengebruking ser jeg ikke helt poenget med å bruke 100-200 kroner for å ta toget opp for å få seg en kopp kaffe, hva er så spesielt med denne kaffen? 

det kommer nok aldri jeg til å finne ut fordi jeg ikke drikker kaffe.

morgenstund er kosestund

det er en merkelig følelse av varme som dukker opp i deg når du våkner om morningen og katten din har klart å tvinne seg inn på deg. som om han var limt fast i meg lå han inntil meg, og med hodet oppi hånda mi. da jeg våknet og begynnte å bevege forsiktig på meg var det ingen reaksjon fra han. jeg lå vel våken i 15 minutter å bare så på han før han åpnet øynene. han la seg litt bedre til rette inntil meg å lå å smilte til meg.

det var foresten luna som vekket meg, hun kom med et jeg savner oppmerksomhet skrik fra gangen.

mens jeg lå der i senga vedsiden av Sirius, begynnte jeg å klappe og stryke på han med den ledige hånda mi. det var ingen tvil om at han var i himmelen. han lå å malte i ca 15 minutter til før luna dro han ut av kosen. hun hadde forstått at jeg var våken ( muligens på sirius sin intese maling) og beveget seg forsiktig inn på soverommet. Sirius kunne ikke la muligheten gå fra seg og fortet seg ned for å fange henne, men hun var raskere enn han og gjemte seg inne på badet.

sirius var egentlig ikke i agresvt humør så han bare gikk til kjøkkenet for å spise litt, jeg gikk inn på badet og koste med Luna, noe hun satte veldig pris på.

Luna pleier å få lov til å komme inn på soverommet, men kattene har en langstrekkelig og rolig maktkamp i mellom seg akkurat nå, jeg blander meg ikke inn i den.


utslitt

jeg er fulstendig utslitt i dag.

det var veldig overaskende at jeg overlevde gårsdagen, og ikke fullt så overaskende da smertene slo inn i løpet av natta. jeg må somregel betale for "morroa" dagen etterpå.

hodepinen som dukket opp i løpet av natta var langt over intens, men jeg klarte til slutt å samle meg nok sammen til å stå opp å ta en paracet, ca 30 minutter senere kunne jeg konstantere at jeg hadde vondt i frondten av hodet, det dunket og jeg ble kvalm av smertene ( før dette kunne jeg ikke føle smertene fordi de var for intense, jeg viste de var i hodet og at det var ille, men bare å røre på hodet fikk det til å gå svarte flekker forran øynene mine)

da paracetten hadde slått inn fikk jeg sove igjen,men hodepine forble der...

ca 11.00 i dag innså jeg at jeg var for dårlig til å reise ned på SMI igjen, så jeg ringte og avbestilte avtalen jeg hadde i dag. da jeg sto opp var det som om kroppen veide 10 tonn ekstra og jeg forsto straks at dette var en typisk hold deg i ro ( helst i senga) dag. 

men etter litt mat, en dusj, litt mer matt og litt klikking på facebook har jeg bestemt meg for å gå en rask tur på butikken, rett og slett fordi jeg trenger mat.

men det skal gå greit, jeg skal være forsiktig...

bytur

i går var jeg rastløs, så jeg kastet meg i en taxi og reiste ned til sentrum. det var bare en eneste ting jeg skulle ha, det glemte jeg å kjøpe.

jeg stoppet som vanlig på oslo s og gikk ned på outland, det er lenge siden jeg har hvert der og jeg ble overasket over størelsen. jeg så på en del bøker og hoppet av glede da jeg så den siste boka i eragon serien hadde kommet. tok bilder av en del andre bøker jeg vurderer å lese når jeg kommer i bedre form.

på outland kjøpte jeg vip bilett til desucon og ett zits album.

jeg trengte akutt en ny bukse da min forrie jeans akkurat gikk i stykker, så jeg tenkte jeg skulle ta en titt på pm. på veien dit var jeg innom 7/11 og kjøpte 4 poser med saltebomber. eneste stedet jeg klarer å finne det for tiden, så jeg hamstret litt.

møtte en kammerat av meg på utsiden av pm og han ble med meg inn, tror ikke det tok så veldig lang tid før vi gikk ut med nye klær i en pose, etter en rask tur innom jobben til mamma for å vise frem klærene dro vi på peppes. han hadde alerede spist så han tok en brus og holdt meg med selskap mens jeg slukte cesar salaten min.

helt til slutt fulgte han meg til SMI og her var jeg en del timer, da jeg endelig reiste hjem var jeg så utslitt at jeg bare snubblet meg til sengs. mamma var så snill at hun gikk over på rema 1000 for meg og kjøpte cola light så jeg hadde det da jeg våknet i dag.

 

SMI

jeg har hatt en utmattende ettermiddag, jeg har hvert på smi og på informasjonsmøte om selvhjelpsgrupper, nå skal jeg bare kaste i meg litt mat før jeg legger meg.

har handlet en del også, men det får jeg skrive om i morgen...

ute på altanen

det var så fint vær i går, så jeg ga kattene en mulighet til å lufte seg litt.

jeg må innrømme at det ikke ble lenge, jeg pakket meg inn i pelspleddet mitt og satt å tok bilder av dem. Sirius løp ut og rullet seg noen rundder på gulvet før han løp inn igjen, luna satt å vurderte lenge om hun skulle tørre å gå ut, men tilslutt ble jeg lei av å vente på henne og gikk inn.


itsy bitsy spider...

went down my bedroom wall, there came Nettie an captured it in her hands. out flew the spider and landed in the snow. and itsy bitsy spider was never seen again. 
familiemiddag

egentlig skulle jeg på familiemiddag i går, men siden jeg kollapset i senga 14.00 ble det lite taco på meg. i dag skulle jeg egentlig ha hvert sammen med støttekontakten min, men sidenjeg hadde så snudd døgn i går ringte jeg å avlyste, jeg kunne jo ikke forutsett 17 timer med søvn. men siden jeg ikke skulle lage middag med henne i dag, kunne jeg spise med familien.

mamma og tanta mi har sitti barnevakt for barna i helgen, så det har hvert veldig koselig å få hvert litt sammen med dem. i dag kom de en liten tur innom meg med svele etter at de hadde hvert ute på tur, 16.00 var det middag. vi spiste carbonara, noe av det beste jeg vet. tanta og onkelen min (foreldrene til barna) dukket opp på slutten av middagen og fikk de også.

men nå er jeg veldig trøtt, så jeg begynner å stelle meg og setter snuta mot senga...

natta

kraftig jordskjelv!!!

er det jeg som har blitt imun, eller bruker media denne overskriften allt for ofte? 

med de jordskjelvene vi har hatt de site 10 årene, er det vel på fom tenker at et skjelv på 6,8 er kraftig? i mine øyne er det i hvertfall normalt...

jeg er så lei av å lese store overskrifter om kraftige jordskjelv som ligger under 7,0 på skalan. ikke fordi det er mindre dramatisk å oppleve et jordskjelv på 6.0, men fordi vi vet at kraftige jordskjelv kan komme opp i 10, vi vet millioner av mennesker kan dø, vi vet at et land eller hele verden går i atompanikk grunnet kraftig jordskjelv. 

vel, jo det er mindre dramatisk å oppleve et skjelv på 6.0, men det vet jo ikke de som ikke har opplevd sterkere. og siden de ikke vet det bare er på 6,0 virker det mye værre. så de som opplever det får si hva de vil, men ikke media. de ønsker bare å rope høyest for å få folk til å lese dems artikkler.

verden har forandret seg, jeg satt oppe den dramatiske natten 1. juledag

jeg satt å spilte pokemon på pc`n min og hadde tv`n på i bakrundesom jeg pleide, da de satte opp en ekstra sending midt på natta gikk det kaldt nedover ryggen min. vi er opplært til å frykte ekstrasendinger... da hadde det hvert et jordskjelv, men kan ikke huske at noen brukte uttrykket kraftig før dagen etterpå. kansje fordi vi var mest opptatt av bølgene, men etter denne dagen har kraftig jordskjelv hvert en godtselgende overskrift...

(irritasjon over overskrift på aftenposten.no  kraftig jordskjelv i sibir )

17 timer lost

når leger og sykepleiere ikke tror på meg når jeg sier jeg kan sove over et døgn, fordi det høres så ekstremt ut. burde de få med seg hele min søvn historie, for 24 t innimellom er egentlig ingenting.

dette er andre dagen på kort tid jeg har sovet over 12 timer ( 12 er normalen min). på kort tid mener jeg 2 av 3 dager. jeg sitter å lurer litt på om det kan ha samenheng med sovemedesinene mine, men igjen det er andre faktorer som spiller inn også.

jeg har brukt sovemedesinene 3 "netter", av dem har jeg sovet 18t - 10 t- 17 t

første gangen var jeg ekstremt utmattet etter å ha holdt meg våken, hvert hos legen og på senteret etterpå. når jeg er så sliten som jeg var nårjeg la meg da, er 18 timer bare å forvente.

det overasket meg hvor fort jeg ble trøtt igjen neste dag, jeg holdt bare til 16.00 (våknet 08.00) men vet hvor sliten jeg blir av ingenting så tenkte ikke så mye på det.

02.00 våknet jeg igjen. jeg viste det var to timer for lite med søvn men tenkte det var grunnet de 18 timene dagen før, det tok noen timer før jeg merket at det ikke var tilfellet, jeg hadde sovet for lite. nok en gang valgte jeg å ignorere trøttheten. sa til meg selv at så lenge jeg ikke hadde ekstremt vondt i hodet skulle det gå bra. var på senteret en liten tur med familien på formidagen. prøvde å holde meg våken frem til middag, men måtte gi opp da hodepinen begynte å snike seg inn på meg ved ett tiden. kl.15.00 sov jeg ( hadde brukt litt tid på stell, spill osv...)

jeg hadde et relativt kraftig anfall i løpet av natta, men husker ikke så mye om det. så det tyder på at sovemedesinene ikke virker på anfall ( var jo ikke meningen heller da) men at den gjør meg så borte at jeg ikke husker noe av anfallet. husker bare at jeg våknet og tenkte f... det var ikke bare en drøm, jeg har et kraftig anfall. husker jeg plaserte meg slik at kroppen skulle klare det best, men ikke mer...

men det er ikke aktuelt for meg å fortsette å sove så mange timer, jeg fikk medesinene for å prøve å hjelpe meg til å holde døgnrytmen, ikke til å sove over døgnene.

heldigvis er det bare en eneste ting som blir påvirket at jeg sover så mye, farmville farmen min. og den får bare vissne...

presenterer timothy laice

Elena rakk å bli godt voksen før hun giftet seg, hun falt pladask for timothy og startet fort jobben med å skille han og kona, det var ikke en hard jobb og før hun viste ordet av det hadde hun fanget han. han flyttet inn til henne med en pusekatt. 

timothy sitt livsønske er å bli verdenskjent kirurg
lørdag

da var det nok en gang lørdag. for meg føles det som om det er helg nesten annen hver dag, tiden flyr så fort forbi meg og jeg sitter bare her å ser dumt på den...

det værste med lørdagen er at jeg må forbrede meg på søndagen, å være dårlig på en lørdag er et mareritt. jeg hater søndager og butikker som er stengt.  jeg er ikke spesielt glad i de nedkuttede åpningstidene på lørdagene heller. jeg prøver hardt å få ting til å gå rundt, ikke lett når verden setter urealistiske krav til døgn, klokkeslett og ukedager...

men har fått handlet i dag da, så jeg burde vel egentlig ikke klage...

det fine med lørdager er at jeg kanskje får møtt familien, slik som i dag da jeg var med dem på senteret. det er jo også den bitte lille muligheten om at jeg kan bli millionær...

men nå er lørdagen min over, jeg seg det ikke fornuftig å prøve å kjempe mer med kroppen min for i dag, den vil sove.

ønsker alle andre en super lørdag, ikke fest for mye ;-)

 

trøtt igjen...

man skulle tro at mine 18 timer med søvn, og sovemedesiner som gjorde at jeg ikke våknet så mye som jeg pleier ville ha gjort det enkelt for meg å være oppe i dag, men nei da.

allerede 6 timer etter at jeg hadde stått opp, begynnte jeg å bli trøtt igjen. nå som det har gått 8 timer sliter jeg med å holde meg oppe. mye kan nok skyldes lydboka jeg har hørt på, det tar nemlig veldig mye krefter å høre på lydbøkene. men nå er jeg ferdig med den siste i denne serien og håper på en liten lydbok pause...

det skal ta ca 2 timer fra jeg tar medesinene mine til de virker, så jeg vurderer å ta en nå... 

 

error code 16

da jeg endelig trodde jeg hadde fått orden på sims 3 spillet mitt, dukket denne beskjeden opp. error code 16.

jeg satte ikke så veldig pris på å starte dagen med å lete opp feilmeldinger og mulige løsninger, men da feilen dukket opp dagen før var jeg for sliten til å lete. det lille jeg leste ga meg ikke store forhåpninger...

det er å save spillet ikke ønsker å gjøre nå, og selv om jeg klarte å save filen på andre forsøk har jeg nå lest at det kan være falskt, altså at jeg ikke vil kunne åpne save filen igjen og kansje ha ødelagt det som allerede var savet. jeg har ikke slått av spillet så jeg har fortsatt muligheten til å lage meg en ny save fil, men virket som om dette også var 50/50 sjanse for at skulle virke.

så ikke tørr jeg å slå av spillet og ikke tørr jeg å spille... sims 3 i ett nøtteskall

ledsagerbevis

selv om bydelen bruker mnd på å gi meg svar på om jeg får bpa eller ikke ( de sa to uker til meg) og rikshospitalet bruker en evighet ( over 1 mnd) på å sende ut diagnoser - henvisninger og svar har jeg kommet videre med EN ting, jeg har fått nytt ledsagerbevis, det varer frem til 2016...

så nå er det bare å dra på svømming, museer eller kino igjen...

 

introduserer spot laice

i stedet for tyveri alarm tenkte Elena at hun skulle skaffe seg en vakt hund, hun reiste til en nabo og adopterte en nydelig hundevalp som fort ble til en stor vakthund. vel, den voktet huset da tyven kom, men den stoppet den ikke. kan ha hvert fordi jeg ikke rakk å flytt over til den da jeg ikke så meldingen om tyven oppi alle meldingene om spøkelsene jeg fanget. 

uansett om han an vokte huset eller ikke har hun blitt et elsket medlem av laice familien.


lang natts søvn

de kan sikkert høres litt rart ut å si det før klokken 08.00 om morningen, men da må jeg få informere om at jeg akkurat har stått opp og at jeg la meg 14.00 i går.

for det første hadde jeg hvert ganske lenge oppe, med andre ord kansje normalt for andre. fra 20.00 til 14.00 (hm ser jeg starten på et mønster her?

for det handre hadde jeg gjort mye, jeg hadde både hvert hos legen og hvert på sentetet. og bare en av disse tingene sliter meg totalt ut.

for det tredde prøvde jeg ut nye sovemedesiner, jeg tror de virket bra, men kan selvfølgelig bare ha hvert totalt utmattet... 

det eneste som ikke hadde noe å si var at jeg hadde hvert oppe om natta, for slikt har aldri påvirket meg. jeg har nemlig aldri døgnrytme og har en kropp som fungerer like bra om natta som om dagen ( om ikke bedre)

sleeping sound

jeg sliter fortsatt med å få roet ned kroppen min når jeg legger meg, både kramper og anspennelser gjør at jeg ligger stiv som stokk og ikke får sove. for noen dager siden lagde jeg meg en spilleliste på telefonen som skulle hjelpe meg med å roe meg ned, brukte den for første gang i dag og det to nesten to timer før jeg var avslappet nok til å kunne slå av musikken og sovne.

hadde jeg ikke hatt på musikken hadde jeg gitt opp etter ca en time og heller tolerert krampene forran datan, men ulempen med dette er at kroppen ikke får slappet av nok og jeg går fortere inn i anfall. ( ps. var lite anfall som holdt meg oppe i dag)

det er ikke uvanlig å bruke musikk for å roe seg ned, men jeg vet ikke helt om musikkvalget mitt til dette er helt normalt, men igjen, hva vet jeg om folk sine sove vaner...

eksempel på sanger i spillelisten:

margaret berger - samantha
darude - sandstorm
e-type - calling your name
hermes house band - life is life
harry potter dance theme
faithless - take the long way home
karl jenkins - the armed man
britney spears - till the world ends
nightwish - over the hils and far away

swap

i dag forvirret kattene meg veldig, de rett og slett byttet plass og oppførsel. 

da jeg gikk å la meg kom Luna å la seg på plassen til Sirius, her ble hun liggende hele tiden mens jeg sov. det er koselig å ha Luna i senga, men jeg synes det var litt rart og var hele tiden litt urolig for om Sirius skulle komme og de skulle begynne å sloss over meg mens jeg sov ( for da sover jeg ikke lengere)

Men da jeg sto opp og skulle på toalettet fant jeg Sirius sovende delevis under vasken på badet, dette er Luna sin favoritt plass. jeg måtte rett og slett sette foten min forsiktig på poten til sirius for å se om jeg så riktig. Sirius ser nemlig på dette som kos, mens luna er livredd det. og det var Sirius på badegulvet, og han likte oppmerksomheten.

når jeg sto opp gikk derimot ting lbake tildet normale (tror jeg). Sirius ligger å sover på skrivebordet  mt forran meg, aner ikke hvor luna er, med andre ord helt normalt.
bok: grave suprise ( Harper Connelly series 2)- Charaline Harris

Harper Connelly har blitt leid inn av en professor på et collage, han har en klasse hvor han prøver å henge ut alle synske som de svindlerne de er. 
i området til skolen ligger det en gammel kirkegård, og for ikke lenge siden fant noen gamle papirer som beskrev hvem de døde var og hvordan de døde, den ultimate sitvasjonen for å avsløre en svindler som sier hun kan vite hvem de døde er og hva de døde av.

klassen synes det er ubehagelig da Harper om og om igjen får rett, det er ikke så skummel sitvasjon for henne som har en ekte gave. overaskelsen blir stor for alle da hun kommer til den siste graven og ikke finner ett lik, men to. det nyeste liket er av en 11 år gammel jente Harper var leid inn for å finne to år tidligere.

det hjelper ikke at familien til jenta har flyttet hit, for det må jo være en samenheng med dem her samtidig som liket dukker opp? og enda større blir mysteriet når ett tredde lik blir dumpet i graven noen dager senere. nok en gang befinner Harper og stebroren seg i et drama de ikke kommer unna.

bilde lånt fra amazon.co.uk     

I denne boka blir vi introdusert til flere overnaturlige fenomener, både synske personer og spøkelser dukker opp. forholdet i mellom Harper og stebroren blir mer komplisert, for det er ikke å komme unna at de egentlig ikke er bror å søster. de var bare to ungdommer som flyttet sammen fordi foreldrene dems giftet seg.... vi blir mer kjent med andre personer i harper sitt liv, selv om de ikke har noen stor rolle. først i denne boka det begynner å utvikkle seg til en serie.

spennende start, men ble litt paff i midten. vet ikke om dette var fordi jeg da hadde hørt på i for mange timer i strekk, eller om det var boka. det dukket mange teorier opp i hodet mitt mens jeg leste og selvfølgelig var en av disse riktig 8 det skulle bare mangle med så mange teorier) fortsatt er bøkene mest basert på krim.
 

bok: grave sight ( Harper Connelly series 1)- Charaline harris

Haper Connelly er en kvinne i 20 årene som reiser rundt med stebroren sin og finner lik. da hun var en tennåring ble hun truffet av lynet og fikk en merkelig "gave", hun kan lokalisere døde kropper og de forteller henne hvem de var og viser henne dødsøyeblikket, sett fra dems synspunkt.

hun og stebroren dukker opp i en liten by hvor de har i oppgave å finne en savnet jente. kjæresten hennes ble funnet død for flere måneder siden, anntatt selvmord. nå i senere tid mistenker de at han kan ha tatt liv av henne først. Harper møter en bygd som egentlig har liten tro på hennes talent, men når de rike ber om noe...

det tar ikke Harper lang tid å finne jenta, og hun kan fort avkrefte teorien om mord/selvmord. selv om hun prøver å unngå å bli dratt inn i dramaet i bygda, vil ikke dramaet gi slipp på henne. flere døde dukker opp og mysteriet blir mer og mer komplisert. 

politiet lar dem ikke dra før saken er avklart, så Harper klarer ikke å la være å blande seg inn.


jeg slet litt med å komme meg igjennom boka, men det kan ha hvert fordi jeg måtte lese den. den fantes ikke på lydbok tilgjennlig i Norge. siden jeg har hvert så dårlig har det hvert vanskelig å bruke ekstra krefter på å lese. ( resten av serien finnes på lydbok) ideen om jenta som ble truffet av lynet og kan finne døde folk er spennende. men uten om hennes evne er boka veldig lite overnaturlig og mest krim. og ikke akkurat agatha christie... sidenjeg brukte et år på den lille boka ble jeg egentlig aldri sittende igjen med noe spesielt inntrykk av den. jeg var lettet da den var ferdig fordi jeg da kunne gå over på lydbøkene. men det må jo bety noe at jeg ikke ga opp...

hamstring

mens noen hamstrer smør når det er fare for at det skal gå tomt i butikken, andre hamstrer mat og vann for o forbrede seg på uvær eller verden undergang, hamstrer jeg potetgull.

kims har byttet ut sitt saltede potetgull og jeg likte ikke forandringen i det hele tatt. jeg ble veldig glad da jeg så de hadde de gamle på rema 1000, men første gang jeg gikk forbi klarte jeg å motstå. derimot i dag måtte jeg gi meg, selv om jeg ikke har lyst på potetgullet i dag vet jeg at jeg kommer til å ville ha det en annen gang, og potetgull holder en stund, så jeg kjøpte 3 av 4 poser.

skal si jeg følte meg usun der jeg sto i kassa og lempet opp potetgull poser, men jeg tror jeg kommer til å være lykkelig for dem neste gang jeg får en anfallsrunde og vil trøstespise.
nam

kanskje ikke verdens sunneste frokost jeg hadde, men det var veldig gode......pannekaker med blåbærsyltetøy

se opp!!!

ellers risikerer du en istapp eller to i hodet når du går i oslo sentrum.

skulle tro at gårdeiere var blitt flinkere til å sikkre gårdene for takras etter ulykken i fjor. men det er slik med folk, vi lærer ikke så lett av andre sine feil.

gullstikka nominerte

Her er de nominerte:

Årets sportsspill:
«FIFA 12»
«Football Manager 12»
«Mario & Sonic at the 2012 London Olympics»
«NHL 12»

Årets racingspill:
«Dirt 3»
«Forza Motorsport 4»
«Mario Kart 7»
«Need for Speed: The Run»

Årets plattformspill:
«LittleBigPlanet 2»
«Portal 2»
«Rayman Origins»
«Super Mario 3D Land»

Årets åpen klasse:
«Child of Eden»
«The Gunstringer»
«The Smurfs»
«Zumba Fitness»

Årets actionspill:
«Batman: Arkham City»
«Battlefield 3»
«Call of Duty: Modern Warfare 3»
«Uncharted 3: Drake?s Deception»

Årets strategispill:
«Anno 2070»
«Might & Magic: Heroes VI»
«Tom Clancy?s Ghost Recon: Shadow Wars»
«Total War: Shogun 2»

Årets eventyr/rollespill:
«Assassin?s Creed: Revelations»
«Star Wars: The Old Republic»
«The Elder Scrolls V: Skyrim»
«The Legend of Zelda: Skyward Sword»

Årets barnespill:
«Lego Harry Potter: Years 5-7»
«Lego Star Wars 3: The Clone Wars»
«LittleBigPlanet 2»
«Ratchet & Clank: All 4 One»

Årets norskutviklede spill:
«Battlestar Galactica»
«Kaptein Sabeltann og ildprøvene»
«Stupid Monkeys»
«Vinter i Blåfjell»

Årets håndholdte spill:
«Dissidia 012: Final Fantasy»
«Mario Kart 7»
«Pokémon: White/Black»
«Super Mario Land 3D»

Årets PC-spill:
«Battlefield 3»
«Football Manager 2012»
«Portal 2»
«The Elder Scrolls V: Skyrim»

Årets konsollspill:
«Battlefield 3»
«Call of Duty: Modern Warfare 3»
«The Elder Scrolls V: Skyrim»
«The Legend of Zelda: Skyward Sword»

Årets spill:
«Battlefield 3»
«Call of Duty: Modern Warfare 3»
«The Elder Scrolls V: Skyrim»
«The Legend of Zelda: Skyward Sword»

Årets nedlastbare spill:
«Bastion»
«Minecraft»
«Terraria»
«Tiny Wings»

Kritikerprisen:
«Batman: Arkham City»
«Dark Souls»
«Minecraft»
«Portal 2»

Årets nykommer (norske utviklingsstudioer):
Ablemagic
D-Pad
Exit Strategy Entertainment
FatCow Games
Motti Motti
Rock Pocket
Snowcastle
TapCat
Turbo Tape Games
Yes Games

Årets norske utviklingsstudio:
Artplant
Ablemagic
Exit Strategy Entertainment
Frost Software
MottiMotti
Ravn
Rock Pocket
Snowcastle
TapCat
Turbo Tape Games

Årets Spillmedie:
Gamer.no
Gamereactor                   
PressFire.no
Spill.no  

- merkelig nok ingen sims medieval, ikke overasket siden jeg bare stemte av lojalitet.

- kopiert rett ut fra dagbladet

- kåringen er 1.mars                  

noen ganger skammer jeg meg over å være norsk

spesielt når det dukker opp historier som forteller hvor selvsentrerte, egoistiske og ulærte vi kan være. jeg er i hvertfall glad jeg ikke er amerikaner, jeg tror ikke jeg hadde overlevd skammen landsmennene hadde ført på meg.

denne gangen er det aftenposten sin artikkel om familien som reiste hjem fra ferieturen sin en uke tildligere enn de skulle fordi det var for mange utlendinger på hotellet. 
de var på en to ukers reise til bulgaria med apollo, det apollo i følge dem hadde lat være å informere om var at det kom til å være mest bulgarere og øsy europere på hotellet., dette minner meg litt om de som klager over for mange spanjoler i spania...

ikke var det bare mange bulgarere der, de pratet bulgarisk også, noe som gjorde at familien forlot det ellers så fine hotellet og reiste hjem.

de sendte klage til pakkereisenemda hvor de krevde pengene tilbake for turen og dekket utgifter for å ha reist hjem en uke før.

merkelig nok ga nemda fullstøtte til apollo og ikke de reisende.... 

sims 3 Laice legacy 20.02.12

Elena Laice la seg til å sove i senga si en kveld, og da hun våknet var hun på en helt annen planet. hun hadde reist frem i tiden og befant seg nå på en planet hvor simmene hadde evakuert. området på planeten var akkurat satt opp til innflytting, og som resten av folket som flyttet inn fikk hun tildelt en tomt, 1800 simlioner, og et lykke til.

guvenøren oppfordret alle de ny innflyttede til å gjøre sitt beste for å lage et fint sted å bo, Elena tok på seg jobben med å fjerne spøkelsene til alle de som ikke klarte overgangen til den nye verdenen. 

Welcome to Lunar Lake, our new home.

sims 3 - presenterer Elena Laice

da var det tide for å prøve ut sims 3 med nye forandringer og forhåpentligvis ingen problemer. denne gangen er det Elena Laice som starter legacy familien.


livsønske -the zoologist - fange 20 kjærledyr ( bare små)

savner du meg?

synes du det har dukket opp mye mindre komentarer av meg enn det pleier?  du har helt rett...

jeg er så sliten for tiden at jeg sliter med å lese blogger, de fleste innleggene jeg leser orker jeg i hvertfall ikke å komentere på. spessiellt siden jeg føler at om man først skal legge igjen noe burde det være mer enn ;-) eller bra.

jeg har som vanlig lange gode komentarer til gode innlegg, jeg klarer bare ikke å få skrevet de ned. men regner med at jeg dukker opp sterkere igjen senere...

 

sims 3 marerittet

det siste året har jeg slitt veldig med sims 3 spillet mitt, en ting har hvert bugs som har dukket opp etterhvert i spillet. elementer som har gjort at jeg ikke kan fullføre legacy challangene mine fordi viktige funksjoner i spillet slutter å fungere. 

veldig mange av småfeilene som dukker opp når man spiller kan fikses lett med koder.

- om sim figuren låser seg. alltså står fast på et område og klager over at det er ting i veien enda det ikke er det, ikke klarer å stoppe en handling før de besvimer osv.. bruk resetsim (navn på sim) da dukker simmen opp utenfor hoveddøra si og alle handlinger kanselert.

om denne feilen skjer ofte på samme sted vil jeg anbefalle å fjerne tingene som står rundt, siden en av dem kan være feilen.

om feilen oppstår ofte med samme sim, men på forskjellige steder er det sim figuren det er noe galt med. vurder om du orker å fortsette å resete den hele tiden.

å flytte familien kan løse problemet, men ikke alltid.

- ting som ikke kan brukes, slettes eller flyttes fordi det står at de er i bruk ( enda de ikke er det) kan man somregel fjerne med koden moveobjects on/off. 

dette er feil som dukker opp i spillet hele tiden om man spiller en stund, ikke noe å bry seg om.

større feil jeg kommer over, men som jeg har lært meg å unngå etter erfaringer er ting som ofte kan rettes på ved å flytte familien ut og inn igjen.

- buttleren i byliv kan bare forsvinne, han er fortsat på tomta men du kan ikke se han. dette betyr at det hele tiden er ting som ikke kan benyttes siden han bruker det, ting som ikke kan slettes, penger som forsvinner osv.. noen ganger forsvinner han helt og du merker ikke noe mer til han og tror han har sluttet uten at du fikk det med deg, etterhvert dukker problemene opp + penger forsvinner. siden han er borte kan du ikke sparke han.
andre ganger blir han bare usynlig, men fortsetter å ta vare på familien. det er komisk å se maten lage seg selv og bevege seg igjennom huset, men det blir fort en frustrasjon da man ikke kan bruke de fleste funksjonene, ikke stoppe han i å gjøre ting, ikke se hvor han er og ikke sparke han.

er mulig at det har rettet opp dette i en patch, men jeg har sliti så mye med den buttleren at jeg valge å aldri ansette en igjen (nå er byliv avinstalert)

- hakking og krashing i reiseliv, vel den beste måten å unngå dette på er å ikke reise noen steder. hakking i kina, krashing i frankrike og tregt i egypt ( og ja maskinen min møter kravene for spillet + mer) somregel pleier jeg å reise alikevel og siden problemene bare oppstår på feriestedene, går spillet tilbake til normalt når de drar hjem igjen.

- hvis du har et feriehus i reisefeber og en tyv kommer, kan spillet låse seg. da får du ikke dratt hjem og ikke kommet deg vidre i spillet. det er tyven som er buggen så den holder seg på tomta hele tiden. om du prøver å ignorere tyven å spille videre går ikke dette, simen vil hele tiden se på/ angripe tyven - vær forsiktig med når du saver spillet ditt.

problemer som gjør vidre spill umulig/ uønskelig, leter fortsatt etter løsninger.

- spillet slår seg pluttselig av, ingen feilmeldinger eller vasler. om dette skjer gjentatte ganger på samme savefil er det en feil i savefilen og du kan bare slette den.

- spillet låser seg - egentlig det samme som over, om det gjør det flere ganger på samme savefil har du klart å save feilen. bare å gi opp.

- babyer som blir født låser seg med en gang foreldrene slipper dem. dette betyr at du må bruke resetsim på babyen hver gang en voksen skal samhandle med den. etter en sim dag blir du gal og gir opp. om du kommer over første barn, dukker feilen opp på neste også... å gå tilbake til før babyen ble født virker ikke, for selv om du kan fikse den ungen vil problemet fortsette å dukke opp igjennom hele spillet.

- penger dukker opp fra ingensteder, hele tiden. dette mistenkte jeg hadde sammenheng med byliv så jeg avinstalerte det. ikke så stort problem om man spiller vanlig, men det ødelegger en legacy challange. ( tenker ikke på beløninger, stipender osv. pengene dukker bare opp uten forklaring)

- og tilslutt mitt største problem i spillet, lagging/hakking. det går et vis punkt inn i spillet, så begynner spillet å fryse. feilen oppdaget jeg først i kina, men har nå dukket opp generelt i spillet. du mister mye tid da bildet henger seg opp i noen sekunder og så hopper den frem i tid som om spillet fortsatte under. andre ganger fryser allt en liten stund før det starter igjen. dette driver meg til vanvid og ødelegger spillgleden totalt. feilen dukker opp uavhengi av bakrundsprogrammer, innstalerte ting ( har bare ting fra sims store), ting på tomta, folk på tomta, lengen på spillet. når den først har startet blir det bare værre og værre helt til spillet stopper 5-6 ganger pr sims dag.

selv om maskinen min møter kravene til sims spillene med god margin har jeg byttet ut skjermkort, prøvd å spille uten nett tilgang, reinstalert windows ,avinstalert og instalert spillet på nytt, satt ned alle funksjoner i spillet på lavt. ingen ting virker..

siden jeg fortsetter å bruke penger på spillet og kjøpe nye pakker vil jeg jo at det skal virke, og nå jobber jeg hardt med å finne en løsning før 8. mars da den neste pakka kommer.

long live tha nightmare...

 

kveldsbesøk

da jeg trodde jeg ikke orket mer og bare ville legge meg i går, ringte telefonen. spørsmålet om jeg ville ha besøk var ganske åpenbart, så da var det å kaste i seg litt ekstra mat og håpe på det beste. sa i fra om at jeg var på kanten til å legge meg da.

selv om det er begrenset hvor sosial jeg er når jeg sover slik innimellom heletiden, er det veldig koselig med besøk. 

siden jeg sov fire timer på kvelden ( våknet 1.00) hadde jeg en natt med dataspill forran meg, natten gikk selvfølgelig til å prøve å få sims 3 til å fungere som det skal. jeg sliter enda.

la meg til å sove 06.30 og våknet ca 16.00 av at en idiot ringte på ytterdøra, jeg svarte ikke.

kveldsbesøk

da jeg trodde jeg ikke orket mer og bare ville legge meg i går, ringte telefonen. spørsmålet om jeg ville ha besøk var ganske åpenbart, så da var det å kaste i seg litt ekstra mat og håpe på det beste. sa i fra om at jeg var på kanten til å legge meg da.

selv om det er begrenset hvor sosial jeg er når jeg sover slik innimellom heletiden, er det veldig koselig med besøk. 

siden jeg sov fire timer på kvelden ( våknet 1.00) hadde jeg en natt med dataspill forran meg, natten gikk selvfølgelig til å prøve å få sims 3 til å fungere som det skal. jeg sliter enda.

la meg til å sove 06.30 og våknet ca 16.00 av at en idiot ringte på ytterdøra, jeg svarte ikke.

kanskje blogging senere i dag

hvert hos besteforeldrene mine og spist bolle med krem.

nå er jeg utslitt, svimmel og kvalm ( kvalmen kommer ikke fra kremen) så blir nok ikke noe ordentlig blogging på meg med det første, vurderer å legge meg litt å se om jeg blir bedre.

 

senteret en lørdag i februar

en ting skal jeg si om nye lambertseter senter, de kan de å legge opp lørdagene for barn. i dag kunne du ta bilde sammen med pusen med støvlene, samtidig som han tusslet rundt. det var også satt opp forskningsstasjon for barna, hvor de kunne prøve ut forskjellige ting, det var mange folk rundt senen. 

( senen er ikke en faktisk sene, men noen klosser som er plasert midt på senteret, når de ønsker en sene flytter de bare ut klossene, ellers er det ett fint sittested)

jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, senteret mangler en kiosk inne og et sted å se på filmer/ spill. uten om dette er jeg veldig glad i senteret. 

jeg var der sammen med støttekontakten min i dag og vi hadde det koselig, vi fikk gjort unna noe handling og jeg fikk spist cheesburger på jorbærpikene. selvfølgelig fyllte senteret seg opp med mennesker og lydnivået var ganske høyt. jordbærpikene hadde også satt opp mange små ekstra bord som gjorde det vanskelig å navigere rundt med rullestol der inne ( ikke det at det noen gang har hvert lett)

når vi kom hjem igjen og støttekontakten hadde gått, var det bare en ting å gjøre. stupe i seng og sove i 4 timer. siden jeg klarte å sove får jeg vel annta at insomniaen er over, kansje en runde med stesolid var det som trengtes.

 

lyd og bilde handletur

I natt når jeg satt å irriterte meg over at jeg ikke fikk sove gikk høretelefonene til datan min i stykker. pluttselig ville den bare spille lyd på det ene øret, så på det andre, så litt på begge osv... jeg ble selvfølgelig veldig svimmel og byttet fort til pluggene fra telefonen min. den dårlige lydkvaliteten i dem sjokerte meg.

heldigvis skulle jeg på senteret med støttekontakten min i dag, så vi tok en tur innom hr. olson og etter litt tenking og vurdering kom jeg ut med nye høretelefoner, mic, web cam og ny handsfree til iphonen.
erfaring...

... rent sengetøy hjelper deg ikke til å sovne lettere, men det gjør det å ligge våken i senga mer koselig.

søvn tilslutt, med litt hjelp!

jeg tenkte jeg skulle slå i hjel litt tid på natten med å spille dead island, det jeg ikke forutså var hvor utrolig dårlig slike spill og slitene hoder går sammen. etter 30 minutter var jeg så kvalm og hadde så vondt i hodet at jeg bare måtte legge meg. men ikke tro at jeg fikk sove fordet.

jeghadde allerede hatt kramper i nedre del av høyerearmen, nå hadde de spred seg opp over hele. mens jeg lå i senga begynnte krampene i venstre armen også, smertene var sterke og jeg slet med å ligge stille i en stilling i det hele tatt. kroppen var også stiv og prikkete, jeg holdt på å gå inn i kraftig anfall.

f... heller tenker jeg, står opp og tar en stesolid. det tar enda en time før jeg sovner, men da er jeg i hvertfall krampefri.

 

i can`t get no sleep

jeg holder på å bli gal, løpe på veggen eller noe slik. jeg får ikke sove.

vanligvis har jeg et ekstremt behov for søvn, men en elelr to ganger i året kommer disse insomnia periodene mine. samme hva jeg gjør så vil ikke kroppen sove.

det hjelper ikke om jeg blir så trøtt at jeg kolliderer i dørkarmer, ser dobbelt og øynene renner. når jeg legger meg nekter kroppen å roe seg ned. veldig mye av dette er smerter og urolige muskler, men ikke bare, om jeg er så heldig å sovne våkner jeg igjen mellom 10-20 minutter senere. noen få ganger har jeg hvert så heldig at jeg har sovet en hel time.

jeg antar at søvnproblemene er grunnet en infeksjon i kroppen, jeg er nemlig slik som slutter å sove når jeg er syk ( faktisk en av de beste tegnene på at jeg er syk) men siden infeksjonene er kroniske og jeg ikke er bevist noe spessiellt er det kun ibux som hjelper ( kortison hjelper også, men bruker skjeldent det) og dette slår så hardt inn på magen min.

 

tine prøver å gjøre seg mindre og mindre populære

Man skulle tro at Tine gikk på et så hard smell i høst at de hadde begynnt å tenkei litt andre baner,  men nei da. svaret på norsk melkeindustri er som alltid sperr grensen mer og mer.

i panikk over at nordmenn skal lære seg å like oster fra andre land prøver tine å få økt tollen på imporert ost. slik som det er nå blir toll på ost betalt etter kilo, samme hva slags ost det er. får tin det som de vil skal osten sin tollsats bli avgjort av pris og ikke vekt, på denne måten blir luksusostene vi vil ha dyrere og billigosten som ikke kan konkurere med norsk ost den som er lettest å importere.

jeg var naiv nok til å håpe at smørkrisa åpnet for snillere tollregler på meieriprodukter, så feil kan man ta.

ps2 spill på ps3

det er nå lagt ut noen ps 2 spill til nedlasting på ps3

dette er lista over spill som er lagt ut, tatt fra pressfire

A Train 6 (£7.99/?9.99)
Arcade Classics Vol. 1 (£3.99/?4.99)
Bust-A-Bloc (£3.99/?4.99)
Cel Damage Overdrive (£3.99/?4.99)
Chicken Little (£7.99/?9.99)
Disney Princess Enchanted Journey (£7.99/?9.99)
God Hand (£7.99/?9.99)
Golden Age of Racing (£3.99/?4.99)
Gungrave Overdose (£3.99/?4.99)
International Super Karts (£2.99/?3.59)
Kim Possible: What?s the Switch? (£7.99/?9.99)
Maximo (£7.99/?9.99)
Maximo vs Army of Zin (£7.99/?9.99)
Meet the Robinsons (£7.99/?9.99)
Mr. Golf (£5.49/?6.99)
MX World Tour (£3.99/?4.99)
Neo Contra (£7.99/?9.99)
Noble Racing (£3.99/?4.99)
Road Trip Adventure (£3.99/?4.99)
Seek & Destroy (£3.99/?4.99)
Skyscraper (£1.99/?2.49)
SSX On Tour (£7.99/?9.99)
Swords of Destiny (£7.99/?9.99)
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe (£7.99/?9.99)
Walt Disney?s Donald Duck Quack Attack (£7.99/?9.99)
WWI: Aces of the Sky (£3.99/?4.99)
WW2: Battle Over The Pacific (£3.99/?4.99)

enkelte nedlastbare spill erstatter ikke muligheten for å kunne spille allerede kjøpte ps2 spill på konsollen, så kan ikke si jeg er så veldig imponert.

Norge får kritikk for håndtering av voldtekter

Norge er langt fremme i statestikken på likestilling, men vi sliter veldig med voldtektstatestikken.
av saker som blir anmeldt ender bare 10% av domfellelse. nå kan man jo lure litt på hvor mange av anklagene som er ekte, men politiest sin håndtering av slike saker tyder desverre på noe annet. 

I dagbladet forteller en kvinne at mannen som voldtok henne ikke har blitt avhørt etter ni måneder, selv om de hadde navnet og adressen hans. hennes bistandsadvokat forteller at dette er langt fra et enkelt tilfelle, hun forteller om mange saker hvor voldtektsmannen får gå måneder uten å en gang bli avhørt. 

kvinner blir truet til å holde munn, en trussel som ikke er så vanskelig å gjenomføre om det tar mnd før politiet i det hele tatt løfter opp papirene. disse sakene blir også somregel hennlagt grunnet bevisets stilling. noe som ikke er så overaskende når det ikke samles inn bevis i det hele tatt.

i steden for å være sinna på samfunnet grunnet min historie burde jeg kanskje heller prise meg lykkelig over at de fikk dømt 1. om ikke noe annet ble han i hvertfall dømt for sex med mindreårig.

sommer drømmer

kasnje jeg sliter med å gå ut av døra, kanskje kroppen min kverrulerer bare jeg prøver den enkleste oppgave, men jeg slutter ikke å drømme og planlegge sommeren...

da frøene dukket opp på rema 1000 tvilte jeg ikke ett sekund på hva jeg skulle ha i parsellen min i år. så nå får jeg bare bli frisk til april så jeg får jobbet der.
barnevernet får gjennomgå i media i dag

Mens aftenposten har et sterkt leserinnlegg i meninger om en polsk familie som opplever å møte en syk mann som anmelder dem for å bråke i hjemmet slik at de mister barna sine. slik som historien fortelles her er det to helt uskyldige foreldre som har fått barnevernet og politiet på seg da de kastet ut en mann fre hjemmet sitt fordi han var for påtrengende på kona.
barna dems, ett par tvillinger som er autistiske ble tatt med en gang nå truer de med å ta den nyfødte babyen dems også, om de så mye som beveger en lillefinger feil.

derimot i dagbladet er det en artikkel hvor de sier at høyere mener barnevernet gir foreldre for mange sjanser, at det tar somregel 3 år fra klage er levert til barna blir tatt fra hjemmene og at de burde skjerpe seg. 

konklusjonen burde vel være at barnevernet ikke har helt kontroll? jeg vet rett og slett ikke...

innlegg aftenposten

artikkel dagbladet

den magiske grensen

 jeg har kommet frem til at den magise grensen for å få spam på bloggen går på 50 lesere. har du mindre enn 50 lesere er det ikke noe poeng å spame, har du fler kommer det et forsiktig antall reklamer.

den magiske grensen for ekstrem spamming ligger ikke på et tall, men på top lista. så fort du kommer inn der fylles innleggene dine med meningsløse komentarer som linker til rare sider.

bare en liten observasjon på nattestid...

Tre av fire mener rollespill skader forholdet

bare tre av fire? og bare rollespill?

dataspill i helhet vil jeg si er et slit på forhold, spessiellt om en spiller og en annen ikke. her kommer det ikke ann på om man spiller de samme spillene, men en forståelse av gleden, skuffelsen osv man opplever når man spiller.

selv har jeg hvert i forhold hvor partneren min ikke ser den store gleden med spill, greit nok kunne han spille noe innimellom, men den virkelige gleden forsto han ikke. og selv om dette var et minnimalt problem på starten, ble det større og større.

man ønsker å dele de tingene som betyr noe for deg, samme om det er spill, jobb eller trening. når man konstant møter holdninger som greit nok, er det noe å skryte av da, har du virkelig brukt så mange timer på det? osv... blir det fort en komunikasjonsbrist. selvfølgelig kan man si at man har venner man kan prate med spillene sine om, men etter som du risikerer å bruke mye tid med dem og mindre med kjæresten vi det igjen skape en skille. sjalusi og skuffelse kan fort dukke opp.

i mitt tilfelle ble han ikke sjalu og han hadde ro nok over seg til å la meg spille i fred, men alikevel begynte jeg å få dårlig samvittighet over tiden jeg brukte på maskinen og spillene mine. selv om spillingen ikke var det som tok knekken på forholdet vårt forsto jeg at jeg trenger en kjæreste som forstår gleden av spill, som kan sitte bak meg å spille på sitt eget spill eller spille sammen med meg. 

nå må jeg legge til at spill ikke er den eneste interessen jeg har, men den tar mesteparten av tiden min.

far skyter datteren sin laptop

en far i usa klikket etter at datteren skerv det han mener er respektløse meldinger om familien på facebook.

å se filmen han laget gjør meg bare kvalm, og om ikke noe annet fremstiller han seg selv i et dårlig lys, ikke datteren. datteren på 15 år har skrevet en typisk tenåringsklage om livet sitt. om hvordan hun synes de voksne krever for mye av henne og at det er vanskelig å holde tritt med skole og husarbeid, og at tanken på en jobb vedsiden av er ekstremt.

meldingen hennes er så typisk at nesten hvilken som helst ungdom kunne ha skrevet den, for når man leser den legger man til i hodet sitt at den er skrevet av en på 15 som kanskje overdriver ting litt for å få frem poenget sitt. men det er også klart at det er en jente med mange følelser i seg og som trenger å slippe dem ut.

faren sin reaksjon å skyte laptopen hennes, true med husarest til hun er 18, og henge henne ut på denne måten får deg til å tenke at kansje hun ikke overreagerte i innelegget sitt alikevel. kanse det var et poeng der vi ikke så fra starten av, og kanskje det ikke handlet om husarbeid eller jobb, men følelsen av å bli undertrykket.

for hun skriver i innlegget sit at hun ikke er en slave, og skulle ønske at foreldrene sluttet å behandle henne slik. og selv om de elementene hun tar opp ikke akkurat får deg til å tenke på slaveri, får konsekvensene det helt klart. kanskje hennes melding var mer om følelsen hun sitter igjen med når hun legger seg, og ikke de faktiske oppgavene hun har i huset.

for etter videoen til faren å dømme lever hun i en verden uten rettigheter til egene meninger, ingen yttringsfrihet og konstant frykt for urimlig strenge straffer for minimale ting. faren forteller at hun tidligere fikk 3 mnd husarest grunnet en lignende tekst. mye av dette minner om psykisk mishandling, og ja det er kansje å dra en sterk konklusjon men faren sin reaksjon på et uskyldig innlegg for vennene sine sier litt om han ustabile vesen.

jeg synes synd på henne og er glad for å lese at folk som har sett vieoen har ringt politiet slik at noen kan se hva som foregår i huset. for selv om dette bare kan ha hvert en overreaksjon puster man litt mer lettet ut når man vet at noen ser inn i det. men dette er jo usa, så tviler på at noe blir gjort.

siden jeg ikke vil ha videoen på bloggen min legger jeg ved link til artikkelen i aftenposten

anfall natt

det er vel egentlig ikke så mye mer å si om det... og jeg som har jobbet så hardt med å holde en normal døgnrytme, ikke lett når kroppen har kramper i diverse muskler i flere timer midt på natta. 

noe har vært i søvne og noe mens jeg var våken, har så merkelige drømmer når jeg har anfall i søvne. i natt drømte jeg at jeg var på sykehuset tre ganger, våknet i mellom da anfallene ble så kraftige at de vekket meg.

 

anfall starter dagen

ingen ting sier god morgen som et lite anfall...

i det jeg våknet i dag opplevde jeg sterke smerter i bena og ubevist trakk jeg dem opp under meg, det tok enda litt tid før jeg våknet helt,og da slo det meg at jeg kunne ikke stå opp, bena mine kom ikke til å ville virke.

etter å ha prøvd å rette ut bena en del ganger, og hver gang kommet frem til at skjelvingene, rykkningene og smerten ble for mye om jeg prøvde, ga jeg bare opp. jeg rullet over på siden og krøp sammen som en ball og ventet på at det værste skulle gi seg.

det satt litt i armene og brystet også, men ikke så mye at jeg ikke hadde klart å stå opp. nesten en hel time lå jeg der å så på ingenting mens jeg tenkte på allt mellom himmel og jord. plutselig slapp det værste i bena og jeg kunne stå opp.

så nå vet jeg at jeg må ta det veldig forsiktig i dag, skjelver fortsatt, men ikke mer enn at jeg har kontrollen.

forandringer

da var det den tiden av året igjen, den tiden da butikkene bytter ut varer og resturanter forandrer på menyene.

jeg var ikke særlig glad over å vite at jorbærpikene har tatt av pannekaker for voksene fra menyen, jeg fikk vel og merke lov til å kjøpe barne versjonen denne gangen, men tre pannekaker er litt lite + at de sikkert ikke er så fleksible når den nye menyen har hvert i bruk en stund.

derimot gikk jeg rundt å tittet på alle de nye varene på meny, de har gjort det enkelt å se hva som er nytt. 30% avslag og en blå merkelapp som forteller det. menjeg fant ingen ting som fristet. kasnje var det ne jeg ikke så?

menjeg kommer ikke til å tillgi kims for å ha forandret på potetgullet sitt med det første, det syntes jeg bare var slemt.

senteret igjen

i går hadde jeg den luksusen at jeg ikke trengte å gjøre noe spessiellt, så jeg brukte den lille energien jeg hadde til en liten treningstur, selvfølgelig fikk jeg litt småanfall etterpå, men er alikevel glad jeg gjorde det.

i dag er det senteret som er målet, jeg har nemlig veldig lyst på brødet mitt. så da var det å bite tennene sammen og håpe på det beste. det er vel like langt bort til senteret som hele turen min i går, men når jeg vet jeg må klare å gå tilbake tar jeg det roligere og pauser om jeg trenger.

men det går nok bra...

programleder bitt av hund på direkten

det var på et morgen show i usa at ulykken skjedde. to brannmenn og en hund var på besøk i studio for å fortelle om reddningsauksjonen de hadde gjennomført for å redde hunden dagen før. hunden hadde falt igjenom isen.

mens programlederen sitter å prater om hvor glad hun er i hunder og hvor glad hun er at det gikk bra med han sitter hun å koser med hunden. i det hun skal avslutte sier hun happy valentine og prøver å kysse hunden i panna, hunden glefser tilbake og programlederen blir bitt. hun måtte sy 70 sting.

her er ett godt eksempel på hvordan du ikke oppfører deg med fremmede hunder, jeg tror ikke hun gjør en eneste ting riktig. selv om det ser ut til at hunden godtar og koser seg med klappingen over ansiktet blir det for mye med kysset som i hundene sin verden ville hvert en klar ordre om å underkaste seg.

natta

da var det på tide å trekke seg mot senga igjen...

hatt en fin og rolig dag, sett en film jeg nesten kunne utenatt (men jeg kjente ikke igjen tittelen) spilt sims 3 og klikket på facebook spillene. blitt en del kosing med kattene også.

så nå blir det kveldsmat og harvest moon sunshine island 

sims 3 bio legacy 13.02.12

i dag dro bio familien på tur til kina, lille Sigfreid ble bitt av reisebastillen med en gang og fikk som livsønske å nå topp visa level på alle reisesteder.

de hadde 5 dager i kina, spillet oppførte seg veldig bra de første 2 dagene, så hakket det igjen, men det gjør det alltid i kina. 

ungene brukte tiden til å fiske, jakte på insekter, finne steiner og spille sjakk

Shing trente kampsport

Catrine løste først oppgaven hun hadde med seg hjemme i fra, så fullførte hun oppdraget hun startet på sist hun var i kina. hun er nå på visa lv 2 .

 

er det noe du lurer på? ja mye!!!

jeg så denne overskriften hos en av vennene mine her på bloggen, og selv om jeg ikke leste innlegget fikk spørsmålet meg til å tenke resten av kvelden, for hva lurer jeg egentlig på?

min aller første tanke var E=mc2med andre ord, når jeg  tenkte på noe jeg lurte på her i verden, var det første som dukket opp i hodet mitt hvordan kan den fremtiden vi forestiller oss i tv og film oppstå om einstein hadde rett med mattestykket sitt E= mc2, for på samme måte som det gir oss kunnskap setter det også ned grenser. og jeg tviler ikke på at han hadde rett..

mitt andre spørsmål kom noen timer senere, da jeg var ferdig med å tenke på det første. hva får mennesker til å virke som de gjør. hvorfor tar vi de valgene vi gjør og hvordan påvirker hvert valg det neste valget vårt? for valgene vi har tatt i livet er de som gjør deg til den du er, og selv om du sikkert skulle ha hvert uten en del opplevelser eller minner så er de veldig viktige alle sammen.

 etter dette hoppet jeg tilbake på spørsmål en igjen...

men siden jeg regner med at dette ikke var det blogginnlegget handlet om, velger jeg å skrive et eget i stede.

samarbeid

jeg trodde det ikke først, det var for utspekulert, til og med for dem, det måtte da være en tilfeldighet, men nå er jeg ikke så sikker lengere.

når jeg sto opp i dag gikk jeg som vanlig på badet, mens jeg sto å gredde håret hørte jeg klare lyder som hintet om at en katt var på kjøkkenbenken. jeg bråsnudde meg og skulle løpe ut på kjøkkenet for å ta den skyldige på fersken, jeg kan nemlig ikke straffe dem etterpå... midt i døråpningen til badet satt sirius og jeg måtte bråstoppe for å ikke snubble i han. han satt bare å så på meg, og innen jeg hadde hoppet over han haddelune rukket å løpe ned fra kjøkkenbenken og spurtet forbi meg inn på stua. der viste jeg hun ville gjemme seg og det da ville hvert for sent å ta henne. 

siden kattene mine har en tedens til å sladre på hverandre syntes jeg sirius sin oppførsel var veldig rar. Han hater at luna gjør noe de ikke får lov til, og ofte tar han en alvorsrunde med henne etter at jeg er ferdig med å snakke strengt til henne, han er litt voldligere enn meg da....

men nå satt han helt i ro, sa ikke i fra som han pleier og viste ikke interesse i det luna spurtet forbi han... 

etter å ha smilt litt for meg selv grunnet tanken om at de samarbeidet, glemte jeg det hele. i hvertfall til jeg gikk inn på kjøkkenet for å hente meg cola og sirius sto på kjøkkenbenken. jeg klarte nesten å gripe tak i han i det han spurtet forbi meg. men måtte slippe da jeg ikke ønsker å påføre han smerte heller.  inne på stua kvesser han klørene fornøyd med å ha kommet seg unna.

tanken går tilbake på hendelsen i dag tidlig, hva er det på kjøkkenbenken min nå som kattene synes er så umotståelig. og som er så fristene at sirius synes det er greit at luna går opp? jeg kunne ikke se noen ting, det er skjeldent kjøkkenbenken min er så ryddig som nå. men så slår det meg, bak vasken står det en peppermynte plante, og jeg har lagt merke til at det sakte men sikkert forsvinner blader av planta. så for å holde kattene unna kjøkkenbenken får jeg vel flytte på den...


prøvde ikke å stjele mat jeg....

hva skal jeg gjøre?

nå sitter jeg er på datan og bare klikker, egentlig bare bortkastet tid.

hodet mitt er fullt av ideer om ting jeg kan gjøre, jeg har lastet ned ny lydbok, jeg kan dra på senteret, jeg kan bare gå en tur, jeg kan vaske ned leiligheten, jeg kan dra til byen osv...
problemet er at kroppen min skjeldent er i synk med hodet mitt, for selv om jeg vil og føler jeg kan gjøre allt i verden, er ette bare når jeg sitter helt stille i en stol som støtter meg.

det tar ikke mange minuttene på bena før jeg føler hvilken form jeg egentlig er i....

problemet er at jeg har hvert så sliten de siste dagene, jeg må være forsiktig så jeg ikke går i anfall. for da tar det enda lengere tid for meg å komme meg. ( jeg snakker om mnd). så det er en hard balanse.

jeg tror jeg har kommet frem til at jeg tar meg en gåtur rundt svingen, ikke er det for langt, ikke behøver jeg å bry meg om mennesker + jeg trenger ikke å handle noe, så det er bortkastet å bruke kreftene på butikken da.  
håper jeg har blitt bra nok til parsellen når våren kommer, jeg ligger allerede å drømmer om den. 

min, min, bare min

det er ensomt å legge seg alene i senga den første natta etter besøk, heldigvis for meg ble jeg ikke alene så veldig lenge, det tok ikke sirius lang tid å finne ut av at senga hans var ledig igjen.

første gangen jeg våknet lå han så lang han var over senga vedsiden av meg, siden jeg lå med ryggen til vet jeg ikke om poten hans var på dyna mi eller bare nesten, men da jeg snudde meg lå den bare en cm unna meg. strekt ut som om han prøvde å ta på meg. ( ganske vanlig at han legger en pote på ryggen)

neste gang jeg våknet lå kan krøllet sammen som en liten ball oppe ved putene

tredde gangen lå han på langs neddover senga

fjerde gangen helt normalt ca. midt i senga

hver gang jeg våknet og tittet på han sendte ham meg et blikk blandet med lykke og stahet, min bare min....

(ps: luna kom ikke på besøk i senga i løpet av natta, lurer på om hun følte sirius sin eiefølelse og holdt seg unna)
lasagne

jeg bet tennene sammen og dro på middag. det var ikke de jeg skulle besøke eller hva jeg skulle få som gjorde det så hardt, det var det å måtte gå hele veien opp og ned igjen.

jeg fikk nydelig hjemmelaget lasagne og salat, det var virkelig godt. vi satt å pratet sammen litt etter vi spiste og jeg er veldig glad jeg dro. for selv om jeg etter middagen begynnte å trekke meg sammen ( armene over brystet, knærene opp mot magen osv...) hadde jeg det utrolig koselig.

dessverre kunne jeg ikke bli til te, for om jeg hadde blitt hadde jeg nok ikke kommet meg hjem igjen.

tusen takk for maten....

risotto

på fredag kjørte jeg forbi hylla på meny med forskjellige risotto blandinger, reaksjonen var umidelbar, jeg vil ha risotto. siden vi allereda hadde planlagt pizza fra pizza bue den dagen, kjøpte vi det inn til lørdagen.

siden jeg var så sliten i går kjente jeg heller ingen sult følelse, så det var bra jeg hadde besøk som minnet meg på middag. med litt samarbeid, men mest hans arbeid klarte vi å få en pølse og kjøttdeig risotto. det ble laget nok til en hel uke, minst. så jeg frøys ned en del pakker og la noen i kjøleskapet. så nå har jeg mat en stund...

risotto

1 pk kjøttdeig
1 pk kjøttpølser
mye ris
finhakket løk
tomat pure

krydder:
salt
pepper
basilikum
(chili?) 

søndags blues

om jeg trodde jeg var sliten i går, var det ingenting mot det jeg føler i dag. men enda har jeg ikke truffet bunnen igjen. smertene i kroppen er til tider så intens at jeg bare føler for å skrike, hodet veier 10 ganger så mye som vanlig og jeg sliter med å holde øynene oppe. derimot har jeg ikke anfall, og det er jo positivt.

besøket mitt reiste nettopp, litt trist, men vi sees snart igjen...

om litt under to timer skal jeg til tanta og kusina mi på middag, jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal klare det, men jeg skal gjøre mitt beste.

trøtt

i går hadde jeg en kjempe fin dag med mange ting på programmet, i dag sitter jeg med prikking i hele kroppen, smerter i musklene og i halvsøvne.

dagen i går var absolutt verdt å føle meg så utmattet i dag, men gleder meg til jeg kan ha slike fine dager uten å måtte betale for dem i dagevis etterpå.

soracon

da åpner snart soracon for det vanlige mennesket, vip folket har allerede sluppet inn og de som jobber med dette har holdt på siden tidlig på morgenkvisten.

de som arrangerer soracon har kommet opp med et supert program og jeg er veldig lei meg for at jeg ikke kan være med på morroa. vanlig ting som cosplay, cosplay konkuranser og cosplay blinddate legger ikke sperrer for nye ting som mortal enemy ( fin din værste fiende), nerf war,carameldans og karaoke.

ønsker alle cosplayere der ute en kjempe fin dag

frokost

siden det var nystekte boller til kveldsmat i går, er det kansje ikke vanskelig å gjette hva jeg spiste til frokost i dag.

støttekontakt

i går hadde jeg første treff med min nye støttekontakt.

jeg kan trygt si at jeg var veldig nervøs, mine tidligere erfaringer med støttekontakter har ikke hvert så veldig bra. eller min forrige støttekontakt var ikke klar over at hun skulle være sammen med en syk person, så hun friket litt ut.

men møtet gikk veldig bra, hun virket som en veldig koselig ung dame. det virker også som om hun vet hva hun går inn i, altså at det å være støttekontakt ikke bare er å få betalt for å ta med noen på kino.

det å fortelle om meg var ganske tungt, og etter møtet var jeg ganske preget av panikk. ikke fordi jeg tror det ikke vil gå bra, men fordi det skjer forandringer, og jeg takkler ikke forandringer så bra, selv om de er positive.

men heldigvis fikk jeg besøk bare en halvtime senere og fikk roet meg ned litt igjen. jeg er veldig glad for å endelig få støttekontakt igjen og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne.

krevende besøk

det er så krevende av meg å ha besøk, det føles ut som om samme hvor jeg går eller sitter skal besøket være der. gerit nok så gjør jeg et poeng ut av å alltid gå i veien og vise at det er jeg som bor her, sitter besøket på en stol og reiser seg er jeg rask til å sette meg på stolen før de rekker å komme tilbake, bare for å vise at det er min stol og min leilighet.

jeg tror det som er mest frustrerende er at besøket tar min plass i senga, og da er det opp til meg å prøve å presse meg til litt plass. jeg gjør et stort nummer å alltid hoppe på besøket og si i fra høyt at de er i veien før jeg finner meg plass, dette gjerne flere ganger om natta.

og så er det all den gode maten som blir spist rundt meg, alle de gode luktene som frister meg, men da jeg prøver å ta en bit får jeg kjeft . de sier jeg har lang hals og er utspekulert...

men det finnes også noen fordeler med besøk da, den største er kos. jo flere personer i leiligheten jo mer kos til meg. og selv om jeg oppfører meg som en egoistisk kranglefant mye av tiden er det alltid kos å få. enten når de flytter meg fra stolen til fanget, eller når jeg klarer å presse meg i mellom mamma og besøket i senga. av og til er den ene våken mens den andre sover, da får de mer tid til meg... så når alt kommer til alt er vel besøk egentlig veldig morsomt og bra.

Sirius Dotten

taxi klager

det virker som om det regner inn taxi klager på aftenposten nå, egentlig litt glad jeg skrev om min opplevelse før dette ble så stor sak der. men enkelte saker er direkte ekkle.

90% av taxi turene jeg har tatt har hvert greie/ bra, de siste 10% består av forskjellige sitvasjoner. taxi førere som er i dårlig humør eller vond lukt i bilen er helt klart i flertall på den negative listen. også taxi førere som kjører så svingete og brått/fort at man blir direkte kvalm. men det finnes en liten andel turer som har gjort at jeg helst prater i telefonen med andre når jeg kjører taxi.

min første virkelige ekkle tur var når jeg var 21 år gammel. jeg hadde beggynt å bli dårlig og slet med å ta kollektivtransport til og fra ting. jeg hadde ikke fått tt kortet enda ( jeg søkte) så det gikk med mye penger til taxi. jeg hadde hvert hos en venninne på andre siden av byen og skulle hjem. først virket det bare som om sjåføren bare var hyggelig mens han pratet, men etterhvert begynnte han å komme med ganske så detaljerte spørsmål om meg. han spurte om jeg hadde kjæreste, om noen var hjemme å ventet på at jeg skulle komme, var kjæresten min der? hvordan bodde jeg, i enebolig eller var det flere rundt osv...
det hele endte med at jeg tok opp telefonen og ringte til samboeren min og fortalte at jeg kom til å se han om 10 minutter når jeg kom hjem. samtalen forrvirret helt klart samboeren min som var på jobb.  da jeg kom hjem ringte jeg han opp igjen og forklarte allt. gikk også igjenom spørsmålene jeg hadde fått med venninner og alle var enige om at det var veldig rare spørsmål å spørre fremmede, husker ikke lengere akkurat hva de var, bare følelsen.

den andre virkelige ekkle opplevelsen jeg har hatt var med mamma, det var før jul for noen år siden og vi skulle til glassmagasinet for en søndagsåpent kundedag. sjåføren vi fikk denne morningen har vi i ettertid sagt at må ha kommet til landet dagen før. ikke kunne han komunisere særlig på norsk ( eller engelsk), han hadde tydeligvis ikke kjørt på snø før ( skummel opplevelse å sitte på) og han skremte virkelig livet av meg, og rystet mamma da han om og om igjen spurte om ting han burde vite, som om han kunne kjøre inn den gata - nei sier mamma det er ett innkjørings forbudt skilt osv... kjentmannsprøven kan han ikke ha tatt, for etter å ha prøvd å kjøre inn en del enveiskjørte gater i oslo sentrum, alle mot kjøreretningen, fant han et senter og ville sette av oss der. ja med dette er jo også et senter prøvde han å si. hadde jeg kunne gått hadde vi klart hoppet av der.

i tilegg har det hvert litt små trusler, løgner og slik. men i forhold til de to er det ingenting 

snille folk i en hard verden

det var ikke mulig å utsette det lengere, jeg måtte på senteret og handle mat. Så da var det bare å ta frem rullestolen og tt kortet og håpe på det beste. jeg sier håpe på det beste fordi jeg allerede har klart å ha ett anfall i dag, dette fordi jeg sto for mye når jeg dusjet. etter to timer i senga kunne jeg igjen stå opp og da var det nesten rett ut.

rullestol gjør handling og navigering veldig mye vanskligere... vanligvis behøver jeg bare å be om hjelp til å nå varer om de er innerst i de høyeste hyllene, men med rullestolen må jeg ha hjelp på de to øverste hyllene. og det er en stor del av butikken. jeg ber ikke om hjelp til kjøleskapdørene, for med litt planlegging og tid får jeg de til. men en dame som sto å så på at jeg prøvde å holde døra oppe, samtidig som jeg skulle få rullestolen skrå inn slik at jeg nådde varene kom til unsettning. og slik ble mesteparten av handleturen.

jeg prøver å ikke be om hjelp om jeg ikke må, det eneste unntaket var ved melka fordi det sto en dame inni skapet jeg skulle ha noe. så jeg spurte om hun kunne ta med det jeg skulle ha også. ellers har jeg jobbet hardt og hvert sta for å komme frem på egenhånd.

det morsomste var å prøve å komme inn på narvesen, det var rett og slett umulig. det var morsomt fordi jeg hadde god tid og var i godt humør...
jeg tror døra på narvesen er litt høyt oppe, uansett har de en rist som går på skrå nedover, den er egentlig ikke så bratt at man ikke skal klare å trille opp stolen baklengs, men grunnet at risten startt litt brått blir det en kant nederst. den kanten stopper rullestolen som en nødbrems om man ikke treffer helt riktig. og jeg traff bare riktig første gangen. men siden det var så bratt slapp jeg hjulet ett sekund og jeg trillet ned og nesten bort til apoteket.

etter fire forsøk kom hun som jobbet ut og hjalp meg inn, veldig snilt gjort, jeg hadde tenkt å gi opp den lottoen.

også fra narvesen og tilbake til senteret slet jeg med en liten bakke, jeg trodde det skulle gå bra siden den ikke var lang eller bratt, men jeg hadde ikke regnet med hull i bakken som fikk stolen til å leve sitt eget liv. nok en gang kom det noen å spurte meg om jeg trengte hjelp, men denne gangen takket jeg nei. siste utfordring for dagen og den skulle jeg klare.

takk til alle mennsker som stopper opp å hjelper en som trenger litt hjelp i hverdagen. å løfte ned en vare eller gi en dytt kan være en bagatell for deg, men redde dagen for en annen. 

våken igjen

sakte men sikkert snur jeg døgnet mitt mot en normal døgnrytme, dette kan virke rart når jeg står opp kl 4 om morningen, men målet er å klare å være oppe til 20.00 på torsdag.

i dag har jeg slitt litt med pustinga mi når jeg har sovet, eller rettere sagt prøvd å sove. jeg våknet og hadde magekramper fordi jeg var så sulten så jeg sto opp og puttet i meg noen rosiner. rosinene roet ned magen min, men jeg klarte å sette fast en liten bit i nesa.

det ble vel en time med hosting, harking, nesespray, snyting osv... allt jeg kunne finne på for å få denne rosinbiten ut. og når den først var kommet ut hadde den gjort slimhinnene mine så aktive at jeg kunne liksågodt ha hvert kjempe forskjølet.

når jeg våknet siste gangen lå luna under dyna mi og sirius i armkroken min, når vi ligger slik har jeg lite lyst til å stå opp. de er så søte.

men til slutt måtte jeg gi meg og stå opp, sirius flyttet seg hele veien til skrivebordet mitt og ligger her å koser seg, luna flyktet inn på badet og varmekablene.

Amerikanske kjæledyr må på diett

hva er det med verden? eller et bedre spørsmål, hva er det med oss mennesker som gjør at vi kan lage store problemer for andre arter?

det har lenge hvert snakk om amerikanerne og overvekten der, og for dyrevenner er det heller ikke noen overaskelse at det er overvekt blandt kjæledyrene der også, dete er noe man har fått med seg.
stolte amerikanere som legger ut bilder av tykkere og tykkere dyr, se så stort dyret mitt er... heldigvis er disse i mindretall av dyre eiere, men det blir også et stort problem når vi legger våre late vaner over på dyrene.

i stedet for å gi dyrene sunn mat lar vi dem spise opp restene av potetgullet vårt, i stedenfor å aktivisere dem belønner vi dem for å være late, slik at vi slipper å aktivisere oss osv...

når over halvparten av kjeledyrene i et land er overvektige er det noe skummelt som skjer.....

 

og bare så det er sagt, ingen av mine katter er overvektig selv om jeg er det. de får den beste maten jeg kan finne for dem og jeg prøver å tilrettelegge leiligheten til lek og moro slik at de får aktivisert seg selv om de er inne.  

Fastleger fratas reservasjonsrett mot å henvise til abort

nok en gang sitter jeg å føler at jeg vipper på eggen av en kniv, hva skal jeg føle og tenke om dette?

Fastleger har før kunne reservere seg mot å henvise kvinner vidre til spessialister for å ta abort, nå blir denne muligheten fjernet og kristene leger raser mot det de føler er ett overtramp.
de forteller i avisen at de antagligvis må bytte jobb eller akseptere sanksjoner fordi de nekter å gjøre noe som går i mot dems tro.

her sitter vi godt plasert i mellom to rettigheter og må finne ut hvilken som er den viktigste. er det at folk skal ha rett til hjelp og veiledning av fastlegen eller er det folk sin relgionsfrihet. nå går ikke dette direkte på relgionsfrihet, men legger det innenunder her alikevel for det er slik det føles for de berørte.

og slik som jeg ser det blir det viktige spørsmålet om det er det samme å henvise til noen som skal ta abort, som det er å gjennomføre en abort?
for jeg tror det er her dilemmaet ligger, om man ikke ser å henvise noen som en del av prosessen vil man heller ikke se et problem for dem som tror at dette er drap.

 hva jeg tror? jeg vet ikke, det er derfor jeg skriver dette. er henvisningen en del av abort prosessen er det rystende å kreve av folk å gjøre det. men er ikke en henvisning bare å sende videre? la noen andre ta problemet? hvis man ikke skal kunne henvise videre, hva skal da pasienter av denne fastlegen gjøre for å få hjelp? har den ikke samme rett til behandling som andre?

jeg er glad jeg ikke er politiker og må ha meninger i slike saker...

 

bok: the power of six - Pittacus Lore ( oppfølgeren til i am number 4)

spoiler - leses på eget ansvar
jeg satt lenge å tenkte på hvordanjeg skulle skrive om denne boka uten å avsløre for mye, og tilslutt ga jeg opp. mye av det jeg har å kommentere omhandler selve historien og dens utvikkling.

The power of six er oppfølgeren til storselgeren i am number 4. vi fortsetter å følge john smith (4), sam goode og Maren Elizabeth ( omtalt mest som 6) i det de rømmer fra paradise med FBI etter dem. Ettersom skolen ble total ødelagt og det ble funnet 5 døde lærere tror FBI at det er en terror handling og John Smith blir etterlyst i hele USA.
4 og 6 må flere ganger bruke kreftene sine for å slippe unna poilitiet, når de er i ro trener de på kamp. Sam viser seg å være en utrolig god kjemper.

det oppstår et kjærlighetsdrama da både John og Sam blir intresert i 6. Jhon strever med dårligsamvittighet både ovenfor kameraten sin og Sara (kjæresten hans), Sam derimot prøver å være sterk og ikke klage over vennenes openbare flørting. dette dilemmaet blir ikke løst i denne boka, så her kan det skje mye. 6 liker foresten begge to.

vi får også vite historien til 6 og historien til sam sin far i løpet av boka. på flukt fra politi og mogadorians og på jakt etter hint og de andre, følger vi gjengen igjennom stater og tilbake til Paradise før 4 og 6 deler seg opp. 6 reiser til spania fordi hun tror det er en av dem der som trenger hjelp. John og sam reiser til mogadorian sin hule for å hente 6 og hans arv. 

her redder John nummer 9.

 

samtidig som vi følger den kjente gjengen i usa, følger vi en jente i spania ( bytter mellom kapittler i mesteparten av boka) Marina er 17 år gammel og bor i et barnehjem/ kloster i en liten by i spania, hun er nummer 7. hun og hennes cèpan Adelina fikk en hard start på jorden. etter å ha vandret fattig fra land til land og ikke møtt vennlighet valgte Adelina å slutte å tro på Lorien og ble nonne, derfor lever de i klosteret.

Marina er helt alene, hun passer ikke inn sammen med de andre barna og hun hater gudstjenester og plikter. helst vil hun være ute i grotta si, hvor hun maler bilder på veggen og trener opp kreftene sine. hun føler seg sviktet av Adelina som skulle ha hjulpet henne og prøver å prate med henne innimellom. Hun er ekstremt opptatt av Terroristen John Smith i usa, hun er sikker på at han er en av dem og at han er nummer 4 ( hvorfor skulle eller mogatorians jobbe så hardt med å ta han). 

på barnehjemmet kommer det en 7 år gammel jente som akkurat har mistet foreldrene sine i en bilulykke, Marina blir trukket mot denne jenta som fort blir hennes beste venn. Ella og Marina blir et team og siden Ella er så flink til å gjemme seg bort spør Marina henne om hjelp til å finne arven sin, som Adelina har gjemt bort ett sted i klosteret. 
samtidig som Ella kommer dukekr det opp en mann som viser spessiell interesse for Marina, hun mistenker fort at man er en mogador. redd prøver hun å overtale adelina til å hjelpe henne, samtidig som hun vil beskytte Ella.
 

 - slaget i spania blir byggd opp lengere enn det i usa, men alikevel foregår de samtidig. dette gjør at det blir mye hopping fra den ene kampen til den andre og jeg som allerede sliter med intensiteten av en, ble virkelig sliten av å prøve å følge med på to. kansje dette er lettere om du leser boka selv og ikke hører på lydbok. for i lydboka bytter de på mellom to lesere.

 - jeg likte å få mer bakrundshistorie om de 10 og hvorfor akkurat de var plasert på jorda, ikke så veldig store overaskelser da. savnet litt forklaring på hvordan 10 kom seg til jorda, vi vet hun var i den andre raketten, men den var jo ikke sterk nok til å nå jorda. kansje vi får forklaring på dette i neste bok.

 - jeg likte hvordan Sam og faren hans var direkte knyttet til John

 - mange deler av bok 1 var veldig rettet mot gutter, jeg er litt usikker på hvordan det vil gå med bok 2 som er mer 50/50. 

 - jeg forstår ikke tittelen på boka, den omtaler 4,6,7,9,10. de er 7 voktere igjen. kreftene til nummer 6 var godt omtalt i bok 1, hun er heller ikke hovedperson i boka ( det er 4 og 7). de er tre som reiser rundt i usa ( med hadley 4). og vi har kun fått møte 5 av vokterne. 

selv om det er ting jeg ikke liker med boka, elsker jeg konseptet så mye at boka blir en vinner alikevel. jeg håper at de fleste irritasjonsmomentene blir dekket over etter som resten av bøkene kommer.

 

sims 3 bio legacy 06.02.12

Catrine og Shing har fått seg en sønn til, han fikk navnet Sigfreid.

Salvador har nå vokst opp til barn og fant livsambisjonen sin med en gang, faktisk før noen andre ønsker dukket opp. han ønsker å bli en forfatter og illustrasjonist: illustious author ( nå topp på maling og skriving)

Sigfried er toddler

catrine har bestemt seg for å ta en liten pause før hun får resten av barna hun ønsker seg, hun planlegger en tur tilbake til kina og dette blir vanskelig med for mange småbarn på slep.
vind og snø

det er noe utrolig vakkert med snø og vind blandet, spessielt når det er mørkt ute og snøen glittrer i lysene fra gatelyktene. når det blåser her, blåser det i alle retninger på en gang så det blie ett nydelig glitter show.

det er desverre ikke like godt å gå i. virvelvindene snurrer snøen fort rundt deg så du aner ikke hvor du skal se for å ikke få snø i øynene, presset av vinden bytter på å dytte deg fra høyere og venstre side og vinden går som istapper igjennom klærene dine. 

greit for meg at jeg for engangskyld ikke sjangler grunnet svimmelhet, men grunnet vinden. og for dem som skulle tvile der jeg går opp bakken til skolen får tvilen motbevist da trillebakken min letter bak meg og begynner å vri seg rundt. jeg holder hardt fast i håndtaket som før gikk nedover og nå oppover og prøver å ikke miste taket. den hadde nok ikke flydd langt, men jeg har lite lyst å slå ned en tilfeldig paserende eller løpe nedover gata på jakt ettter den.

oppe på skolegården har den første lille virvelvinden slippet taket og en ny begynner, denne gangen presser den meg fremover, noen ganger lurer jeg på om vinden hadde holdt meg oppe om jeg la meg bakover. men jeg prøver ikke, bare prøver å holda balansen så jeg ikke stuper framover...

trygt inne på 1000 får jeg bare lyst til å bryte sammen i latter, jeg elsker vinden, den blåser bort smerter og tanker og etterlater en frisk følelse av mye energi.

snudd døgn igjen

da var jeg nok en gang inne i en periode hvor jeg sover om dagen og er våken om natta. det kan virke rart for mange, men det er faktisk med denne døgnrytmen jeg fungerer best.

det er litt mot normalen å være best fungerende om natta, men min teori er at det er grunnet at verden legger mye mindre press på meg.

når jeg har lange perioder når jeg er våken om natta kommer jeg meg igjennom flere bøker, gjort mer husarbeid og da det var aktuelt, ekstremt mye mer skolearbeid.

jeg er ett nattmennske

 

 

rykkende dag

da jeg bestemte meg for å legge meg på formiddagen i dag drev rykken og rykket slik til at jeg hadde vanskeligheter med å sitte oppreist. det startet veldig pluttselig og roet seg når jeg la meg ned. hvem skulle ha trodd at å skifte på senga skulle ta så mye på kroppen min...

selv om de kraftigste rykkningene roet seg ned da jeg la meg ned forsvant de ikke helt, jeg våknet flere ganger av skuldre og fingre som prøvde å rømme fra kroppen min. for det er slik det føles, at musklene prøver å hoppe ut av kroppen.

men selv med kramperykninger har jeg sovet godt mesteparten av tiden, sirius har hengt på meg som en klegg og det er koselig å våkkne opp til en sovende katt intil seg.

en natt ...

... en lydbok

... en episode av the colser

... en episode border control new sealand

.. en seng skiftet på

... to kosete katter

... to drømmer

... tre måltider

... tre nettaviser lest

... fem nye tv episoder lastet ned

... 451 sanger inn på iphonen

rett og slett en koselig natt, stille og rolig for meg selv.

 

 

En magisk tur

jeg har en drøm om å kunne ta med meg lillesøsteren min ( med foreldre) og min kusine til opplevelsesparkene i usa.

da jeg var 15 år tok faren og stemora mi meg med til orlando og vi hadde flere dager fyllt med parker og morro, det å ha fått hvert med på dette er i seg selv spessiellt men nå har jeg et stort ønske om å la lillesøsteren min på 10 få den samme opplevelsen. og selvfølgelig har jeg virkelig lyst til å dele denne med henne. å reise til en park med bare voksne kan fort bli kjedelig da de heller vil se på, enn å være med på alle karusellene. Selv om jeg må innrømme at jeg selv har blitt voksen, har jeg ikke blitt for gammel til å nyte de snurrende, fallende, stigende og fartspregede gledene i parkene. 

parkene jeg ønsker å ta henne med i er disney sine, univarsal studios og seaworld.

for å ha gjort turen helt optimal ville jeg også hatt med meg kusina mi som er 3 år yngere enn meg. I mine øyne har hun alltid hvert en lillesøster og det er slik jeg ser på henne. hun har heller aldri hvert i parkene, og som en stor Harry Potter fan hadde det hvert utrolig å kunne ta henne med i universal studios the wizarding world of harry potter.

vinn1881

kaldt....

jeg sitter her å huttrer forran ovnen min, eller akkurat forran ovnen hutrer jeg ikke men så fort jeg bevegermeg ut av stolen slår kulden mot meg.

nå har jeg hatt på begge ovnene i 4 timer og enda er det isende kaldt i leiligheten, litt overasket tenkte jeg at jeg skulle skjekke værmeldingen for å se om det var jeg som var frossen eller om det var ekstremt kaldt ute.

jeg bøyer meg for aftenposten sin værmelding og -17 grader og innser at jeg ikke har noe annet valg enn å fyre opp i peisen om jeg vil være på stua. heldigvis har jeg den som backup.

så kaldt, er veldig kaldt i oslo

mitt bilde på vg.no

ikke så veldig stor nyhet egentlig, jeg sendte inn et morsomt skilt til dem på høsten i fjor. bildet kom med i morsomme skilt uke 1. har ikke lagt merke til det før nå fordi jeg har hvert for dårlig til å følge med, men mamma så det i dag og sa i fra.

bilde er nummer 10 uke 1...

skulle handle inn bursdagsblomst til min x`tra bestemor da jeg kom over skiltet, det er nå nesten to år siden og det virker som om karlsrud blomster nå har stengt. trist siden dette var en søt liten butikk hvor de som jobbet var kjempe koselig. virker som om det er vanskelig å drive butikk under t-bane broa på karlsrud.

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10074656

12 timers søvn

rett etter klokken 12.00 ringte hjemmehjelpen og fortalte at hun ble enda mer forsinket, hun kom ikke til å være her før rett før kl 1.

jeg hadde egentlig lyst til å avlyse hjemmehjelpen før på morningen fordi jeg var så sliten og trøtt, men hadde bestemt meg for at jeg må bli flinkere til å gjennomføre planlagte ting selv om jeg er trøtt. jeg hadde lagt opp energien slik at jeg akkurat skulle klare det uten å gå i anfall eller bryte sammen. kl. 12 var jeg ferdig stelt og klar til å legge meg, dyrene var tatt hånd om og det eneste jeg trengte å gjøre var å holdemg våken og spille ds mens hjemmehjelpen var her. jeg spiller ds på senga før jeg legger meg til å sove uansett, så det skulle jeg klare.

først når hun ringte sa jeg bare ok, jeg sier dessverre alltid bare ok...

men med en gang jeg la på kjente jeg panikken komme, en time til hun skulle komme. så kom hun sikkert til å ringe og ikke finne veien til meg ( vel det er ikke flere steder de kan gå feil lengere, men en ny person vil sikkert gjøre som de andre) og da må jeg ut å hente dem.
så skal jeg sitte våken en time før jeg kan legge meg...

mest av alt var det nok den pluttselige forandringen som satte meg ut, for jeg slappet ikke mer av etter at jeg ringte tilbake og sa det ikke gikk.

med angstnivå på 60% kjente jeg at kroppen ikke la seg ned i senga, den lå stiv som en pinne over... tankene svimmlet rundt alle måter jeg kunne ha løst sitvasjonen på og angsten begynte å øke i omfang. rett og slett for sliten til å takkle et panikkanfall var jeg føre var, jeg sto opp tok e stesolid og 10 minutter senere sov jeg som en stein.

våknet litt i løpet av dagen, men utrolig lite i forhold til det som er normalt

nøyaktig 12 timer etter jeg slukknet våknet jeg, fortsatt litt dopet ned og trøtt men valgte å stå opp alikevel. 

baby overaskelse

på vei ut i dag tok jeg med meg søppla, og mens jeg sto og lempet posene inn i skuret kom naboen min ut. hun gikk å bar på et baysete/vogndel/babyberer? 
jeg var så overasket at jeg trodde det måtte være en som lignet veldig, men jeg stoppet opp og tittet ned på den bittelille ungen som var godt pakket inn.

den var så utrolig liten, og så utrolig søt. da jeg spurte fikk jeg vite at hun var 9 dager gammel

ja jeg har hørt litt babygråt i blokka de siste dagene, men ikke tenkt mer over det enn at noen antagligvis hadde besøk. det at hun har klart å være gravid og få en unge uten at jeg har lagt merke til det er imponerende. jeg har jo møtt på henne mange ganger i gangen. blir lagt ekstra merke til siden vi må synkronisere når vi åpner dørene våre, slik at hunden dems ikke løper inn til meg, eller kattene mine løper inn til dem, eller at de møtes i midten.

men det var en koselig overaskelse som fikk meg i godt humør, for hvem blir vel ikke i godt humør av å se noe så lite og søtt?

senter tur

som jeg skrev i et lite mobil innlegg før i dag, jeg våget meg en tur på senteret....

det var to grunner til hvorfor jeg gikk ut i dag, for egentlig har alle tegn pekt på at jeg skal holde seng... jeg fikk hentelapp fra posten i går, og jeg liker ikke å la ting ligge å vente på meg på postkontoret ( vil ha nå) og jeg gikk tom for cola light.

jeg brukte lang tid på å vurdere om jeg bare skulle prøve meg på 1000 eller om jeg skulle få med meg pakken min og gå helt bort på senteret. hver gang jeg satte meg ned ofr å komme frem til en løsning, var løsningen at jeg ikke burde gå ut. kroppen var helt klar på det. men jeg kan ikke leve uten cola light, og uten noen som kan kjøpe det inn for meg hadde jeg ikke noe valg.

siden begge deler var for mye bestemte jeg meg for å bare gå ut og se hvor bena mine tok meg, en liten søt overaskelse fikk meg til å glemme at jeg var sliten i noen sekunder og da gikk bena automatisk til senteret. jeg hadde kommet halveis da mamma ringte meg. det var her jeg oppdaget første tegn på at allt ikke var som det skulle, hun fortalte meg om hvor kaldt det var ute og jeg ble sjokert...

hvorfor jeg gikk ut i inneklærene mine vet jeg ikke, men siden det er ganske kaldt i leiligheten min så var det ikke krise. har stilongs under joggedressen så jeg var ikke i fare for å bli syk. men jeg hadde ikke merket at det var kaldt, ikke i ansiktet og ikke på bena, egentlig følte jeg ingenting. men da mamma fortalte meg hvor kaldt det var frøys jeg resten av veien. selv med bomullstilongsen er ikke joggedress vinter klær, heldigvis hadde jeg vinterjakka og lua på meg siden jeg ikke har noen annen jakke å bruke.

jeg var ikke så sjokert over at jeg glemte å skifte klær, det var mer det at jeg ikke hadde kjent den bitende kulla i det heletatt.

jeg gikk først på posten og hentet pakka mi, dette gikk helt fint.

det var på rullebåndet ned til meny at jeg forsto at jeg var svimmel, for samme hva jeg gjorde var jeg som klistret til kanten på høyere side. flere ganger på turen ned prøvde jeg å flytte meg vekk men jeg dumpet rett inn i kanten igjen og dette når jeg sto stille...
resten av meny turen var bare sinsyk og jeg er glad det ikke var så veldig mange andre kunder der så tidlig, jeg var nok komisk å se på. hvis jeg ikke snubblet i mine egene bein, skvatt av hyller som hoppet frem eller gikk på ting, surret jeg rundt og rundt samme hylle fordi jeg viste jeg skulle ha noe i hyllen, men klarte ikke å finne ut hva.

dama i kassa var grei da, ikke var jeg fullt så surrete da og siden det ikke var noen andre kunder der ble hun ikke stresset.

så var det å komme seg på rullebåndet og opp en etasje, noe som gikk greit siden jeg fokuserte all kraft på å ikke slippe trillebaggen så den trillet ned igjen... det å gå rett gikk også lettere nå som jeg hadde vekt i bagen bak meg. dro trillebaggen med begge hendene, så på den måte var det som å få støttehjul. tok en liten pause på benken ved utgangen før jeg fikk pakket på meg ytterklærene og gikk ut i kulda igjen.

var ganske lettet når jeg kom hjem igjen, og har ikke tenkt meg ut på gåtur igjen med det første....

våken natt

det er nesten feil å kalle det våken natt også, sidenjeg har nesten vet våken hele dagen i forveien også...

problemet mitt nå er smerter og spenninger i musklene som holder meg våken, om jeg sovner våkkner jeg brått av at kroppen går inn i rykkninger igjen. i tilleg dukker det opp en del små anfall som både påvirker søvn og dagliliv.

når anfallene blir så intense at jeg sliter i drømmene mine ( intense hodesmerter, flekker for øynene før kroppen kolapser og jeg våkner opp i anfall i virkeligheten) skremmer det meg. jeg er ikke plaget av tap av syn i virkeligheten, men tror dette oppstår i drømmene fordi jeg åpner øynene mens jeg sover.

det å sove lite sliter veldig på meg, det å sove mindre en ett normalt mennske er direkte skremmende. i bra perioder trenger kroppen min 12 timer søvn for å fungere, så kan trygt si at ikke mye fungerer nå. mesteparten av tiden vil jeg bare krype sammen i en ball på gulvet og gråte, ikke på grunn av noe, men fordi jeg er så sliten at det er det eneste kroppen vet å gjøre.

legger meg igjen etter at hjemmehjelpen har hvert her i dag og håper at denne gangen er jeg så utmattet etter de siste dagene uten søvn at jeg virkelig får sove.

Sjangletur

Er på en sjanglete shopping tur på senteret, men nå er jeg lei av å kolidere i vegger og håper jeg kommer meg trygt hjem igjen

nyhetsnekt

siden det å lese aviser har påvirket meg så mye de siste dagene, har jeg bestemt meg for å gi meg selv nyhetsnekt. jeg er rett og slett for sliten til å holde minner og tanker unna og da holder det med mine egene. en del saker vekker også minner eller tanker hos meg og mitt beskyttelsesfilter er helt nede.

så nå kan verden krige og forfalle rundt meg, jeg skal konsentrere meg om sims 3 , harvest moon og castleville.

sims 3 bio legacy 02.02.12

da var jeg i gang med ny legacy, igjen....

denne gangen er det Bio familien vi skal følge. siden det er en bio familie har jeg bestemt at alle som blir født inn i familien skal ha personlighet som liker å være ute i naturen og er naturvenlige. de som flytter inn får være det de er.

vi startet med Catrine Bio som flyttet inn på tomta si alene som ung voksen, hun var rastløs og brukte derfor de siste pengene hun hadde på å reise til kina. ikke bare kom hun hjem fra kina med fortjeneste, hun hadde også møtt en mann hun håpet kunne være den rette.

å leve på hver sin side av verden er ikke lett om du prøver å få ett forhold til å virke, så hun inviterte han på besøk. da det viste seg at interessen var gjensidig bestemte de seg å gite seg med en gang. de hadde bryllup på den lokale resturanten i byen.siden catrine bare har familie i tankene tok det ikke lang tid før deres førstefødte sønn kom til verden, lille salvador. 

catrine har som livsønske å oppdra fem barn fra baby til tenåring (surrounded by family), når hun ikke konsentrerer seg om barna prøver hun å få tid til jobben sin i politiet.

Shing har som livsønske å nå toppen av politisk karriere (leader og the free world) og stoler på at catrine tar ansvar for eventuelle flere barn som skulle dukke opp. han må fokuserer på karrieren.

 

vannet av

da var det leggetid for meg igjen, jeg har brukt natta til å klikke på fb, høre på musikk og fikse på sims 3 spillet mitt.

i dag slår oslovei av vannet for nabolaget mitt i noen timer, hovedsaklig vil ikke dette være noe problem siden jeg sover, men det kan være vanskelig å huske å ikke åpne noen kraner når man tussler på toalettet i halvsøvne og vil vaske hendene. for å sikkre at jeg ikke glemmer å holde kranene igjen har jeg festet hårstrikker rundt dem så jeg ikke kan åpne dem uten å måtte løsne dem først ( altså må jeg tenke)

jeg har også satt av litt vann i tilfelle jeg skulle trenge noe, men regner med at det går problemfritt og at det bare blir leketøy for kattene.

 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin