hits

januar 2015

Veltet cola glass

Det er nesten utrolig at det ikke har skjedd før, men somregel sitter jeg her ved skrivebordet når Sirius legger seg ned og har mang en ganger nappet opp glasset i siste liten.  Men i dag skjedde det som en gang måtte skje. Jeg var oppe og gikk og følte for noe å drikke. Sirius hadde akkurat hoppet opp på skrivebordet og lagt seg til og jeg tittet inn og så ingen glass. Da jeg ikke så noe glass på kjøkkenet gikk jeg inn på rommet for å ta en bedre titt og fant glasset liggende bak dataskjermen min. først så det ut som at det hadde vært tomt når det veltet, men det var nok bare fordi jeg ikke orket å se.

Men blikk to viste kaoset og jeg fikk tatt katta og løftet han vekk. Så var det å flytte tastaturer og smykker og få skylt opp alt. Brusen rant over skrivebordet og ned på gulvet. Under dataskjermen og beveget seg faretruende mot datamaskinen. Siden jeg har ventet på at dette skulle skje, setter jeg alltid glasset på motsatt side av der datamaskinen står og gjerne litt bak dataskjermen. Somregel har dette holdt, men i dag skjøv Sirius på smykkeposen som så skøyv på tastaturet, som veltet glasset.

 

At en så stor katt som sirius kan få en plass i en minimal pappeske tror jeg nesten ikke noe på, siden han tar så ekstremt stor plass på skrivebordet mitt. Minitastaturet og smykkene ligger til tørk på badet og sirius ligger nok en gang så lang han er over skrivebordet mitt.her ligger han å furter og lurer på hvorfor jeg flyr immellom kjøkken og soverom med våte dryppende ting. 

Bok: Little men (little women 2/3)

Bok to I USA og bok 3 i Engeland.

 

Oppfølging av historien om de fire March søstrene. Alle de tre gjenlevende har giftet seg og vi starter sirka der boken avsluttet, et hopp frem i tid. Jo har skolen sin og den er full av barn. 2 egne sønner 2 jenter og 12 gutter. Noen sendt ditt av familiene sine og andre plukket opp fra gata. Selv om vi følger historielinja til Jo er det guttene barna på skolen denne boka handler om. Vi følger dem i 6 måneder fra de 2 siste kom. Fra vår til vinter. Det er ikke grense på hva disse barna klarer å finne på av rampestreker. Jo velger bevist å fjerne litt skillen mellom gutter og jenter ved å ha to kvinnelige elever på skolen. Du har samme koselige følelse når du leser denne boka som de før. 

78950

arbeids dag

Jeg startet å laste ned et stort spill fra Orgin og forsto at det ikke kom til å bli noe internett på meg med det første. Men jeg er ikke flink til å ikke gjøre noe så jeg tok mobilen som lå på ladning og derfor ikke kunne flyttes mange metere og satte meg ved perlebordet. Jeg har lagt det opp slik med kabler at både høretelefonene til dataen og iphonen min skal rekke til begge bordene, slik at jeg fritt kan kjøre stolen min i mellom dem. Men med litt skjelvende hender måtte jo noe tippe og min plan om å rydde litt på bordet ble til flere timer prosjekt på gulvet med pinsett. Men nå har jeg fått ryddet igjennom alt garnet som lå under bordet og alt utstyret. Tørket en del støv også.

1000 pickup kaller jeg det.

 

Jeg tok en liten matpause før jeg bestemte meg for å starte med de enkleste oppgavene før desucon fantasy, så det gikk godt over en time på å måle opp bånd og klippe dem til. Noe som er grei jobb når man er litt skjelven. Men jeg kan ikke å gi meg så jeg brukte de neste tre timene på å sette ringer på anheng, en litt tyngre jobb for fingrene. Men fikk gjort unna 50 mokingjay og 25 dødstalismaner. Har ikke klart å telle hvor mange tråder jeg klippet til.


 

hørte på lydbok eller så på tv serier til prosjektene. 

Nye klær

Jeg er ikke den som handler mest klær. Det at 99% av klærene ser forferdelig ut på deg om du i det heletatt får dem på deg er ikke akkurat motiverende. Men jeg trengte noen basis klær så jeg bet tennene sammen, gikk på H&M fant en joggebukse og to tights og kjøpte dem uten å prøve dem.  Fordelen med basisklær på H&M er at de er så billige at du kan ta denne sjansen. Grunnen til at jeg ikke prøvde dem var at jeg var for sliten.

 

Men i natt prøvde jeg dem før jeg la dem bort og kan lettet bekrefte at de passer. Jobbebuksa er veldig lang i beina, men det er jeg vant til.Når hodet ikke slår seg av

Det er når du trenger å sove som mest, at du garantert ikke klarer å sovne. Du vet du må opp tidlig og at hvert minutt er verdifullt, men samme hvilke triks du prøver vil ikke hodet roe seg ned. Du ligger å tenker litt på verdens problemene og mangel på løsninger der, så starter du å skrive blogginnlegg i hodet ditt. Hadde sikkert vært genialt om jeg skrev ned noen av disse fordi de er gode, men jeg prøver jo å sove så å sette seg å skrive er ingen god ide.
endelig klarer du å legge fakta bort og bevege deg inn i fantasiene, men det tar ikke lang tid før du innser at du faktisk har startet å skrive en roman i hodet ditt og nå sitter fast på den store utfordringen om du skal skrive i første eller andre perspektiv. Ideen er god den og nok en gang burde jeg nok ha satt meg ned og skrevet, men det er meningen jeg skal sove.

 

Tilslutt gir jeg opp og innser at jeg må slå av hodet med litt hjernetrim. Jeg finner frem noen ordlek spill på mobilen og irriterer meg over hvor lette de er. Endelig er alle bøker og blogginnlegg ute av hodet og jeg kan sove i hele tre timer før vekkerklokka ringer.

dagens sang 26.01.15

fikk en kommentar på lørdag om hvordan familien min ser ut til å prøve å okkupere Lambertseter. vi er ikke så mange enda da - bare 5 leiligheter. 

jobbe dag

Det er bare å innse at man må ha dager som er dedikert til å få ting i orden. Rydding, klesvask og andre små oppgaver men har utsatt samler seg opp til man bare må bite tennene sammen og gjøre det.

 

Det er legge tid, men jeg har fortsatt noen små oppgaver igjen. Men alt i alt er jeg fornøyd med det jeg har klart i dag.

Farmen vs anno en sammenligning

I en eller annen nettavis sto det en artikkel om hvor veldig like disse seriene er. Jeg leste ikke artikkelen men fikk med en gang en lang liste av forskjeller i hodet. Dette er noe som har ligget i bakhodet mitt å surret de siste dagene, så for å bli kvitt det, skriver jeg det.

Det finnes helt klart likheter i mellom programmene. De sender folk tilbake i tid, de må konkurrere om å bli, de får ukentlige oppgaver og menn og kvinner blir stilt litt mot hverandre. Men mye av dette er standard Realty.  Farmen kan da ikke ha rett til alle historiske versjoner fordi de var først.

Forskjellene i de forskjellige delene er kanskje små, men de er der og skaper et helt annet program. Da det i farmen blir valgt en leder i første episode og den som må gå hjem velger neste igjennom serien, var det ingen leder i anno første uke. Den som skal være lederen for gruppen må fortjene det ved å gjøre best på en oppgave. Lagene får selv velge hvem som skal prøve seg på oppgavene og det er den som vinner som må velge første utfordrer og så blir leder for neste uke. I farmen er det lederen som velger den uka den leder.

En annen forskjell på utvelgelsen er andre utfordrer. I farmen er det den første utfordreren som velger den andre. I anno blir den andre valgt ut av en konkurranse alle på det tapende laget må delta i. på denne måten blir det vanskeligere med hemmelige allianser, siden alle på det tapende laget risikerer å måtte gå ut.  

Konkurransen hele laget i anno må igjennom er forskjellig fra gang til gang, men duellen til slutt er fekting. I farmen kan andre kjempe velge konkurranse etter sin styrke og derfor få en fordel.

Ukes oppgavene er også veldig like, men også veldig forskjellige. Da begge programmene har en oppgave fra den tiden for gruppa å løse, er poenget med oppgavene og resultater og konsekvenser helt forskjellige. I farmen får lederen en kniv som teller som poeng i finalen hvis gruppen klarer oppgaven, noe som gjør det til en mye større fordel for lederen å vinne og de andre til å sabotere. De får også penger til å kjøpe mat for om de klarer oppgaven, noe det er konstant mangel på der.
I anno er det to ukes oppgaver. Det ene er svenneprøven hvor en fra hvert lag får prøve seg på et fag. Den som gjør det best har sikret laget sitt og skal lede gruppen i den andre ukesoppgaven uken etterpå. Den andre ukesoppgaven er en vanskeligere versjon av det de to konkurrerende hadde uken før. Det er også litt drift av område inkludert, men hovedsakelig er det mester oppgaven. Om denne ukesoppgaven blir løst får alle et godt måltid og lederen får flytte inn i en litt bedre bolig. Det lønner seg derfor for alle at de klarer oppgavene.

De to største forskjellene er mat og historie. På anno har de mye mat, selv om det kanskje ikke er verdens beste. De vil ikke sulte som på farmen.
farmen har somregel en historie rundt oppholdet, mens på anno får vi vite historien om forfedrene til deltakerne.

 

Jeg skal ikke si det ene er bedre enn det andre, for det kommer helt ann på hva slags underholdning du liker. Farmen er genial på det de kaller spillet og historiene som skjer rundt dem kan være spennende og dramatisk. På anno er det roligere, mer detaljer på oppgavene og mer personlig. Men det er store forskjeller og om man skal kalle disse to programmene like, kan man vel kalle all Realty for det. 

dagens sang 24.01.15

Dagens sang er valgt fordi mens jeg satt og så på youtube var det som om noen trykket på mute knappen. Jeg hører det er lyd og om jeg virkelig konsentrerer meg kan jeg også høre hva de sier. Lyden på datamaskinen er som den var og jeg fikk nesten sjokk da jeg startet en sang for jeg hadde satt lyden så høyt. Vet ikke kvaliteten på klippet jeg valgte, fordi jeg hører det ikke.

80 års dag

Det ble en veldig fin feiring av Mormor sin 80 års dag. Vi fikk god middag og etterpå var det mange kaker å velge imellom.  Hjertet stoppet litt da en falt om, men det var heldigvis bare fordi han hadde holdt seg i en løs plate som ga etter.  Det var taler, sanger og vitser, men blir lite bilder av folk da det ikke er mange der som liker å få bildene på nett.
forbredelser

Her er hele familien i gang med å forberede 80 års dag i morgen. Så tiden min går hovedsakelig til å farte rundt og ordne små ting her og der og bake. I dag lagde jeg mini cupcake og jeg skal dekorere dem før festen i morgen. 
Bok: Little women/ good wives - Louisa May Alcott

En eller to bøker (etter som hvor I verden du er) som følger fire søstre I møte med verden og forventningene til å være voksen. I den første delen av boka følger vi de igjennom et år når de er tenåringer.  Alle har forskjellige personligheter og forskjellige drømmer, men familiebåndet er sterkt og holder dem sammen. De bor i en middelklasse verden, mens faren er ute i krigen. Hjemme venter de fire søsknene, mor og hushjelpen samtidig som de møter daglige utfordringer, ekte fattigdom og rike folk.

Selv om jentene ser på seg selv som fattig forstår du fort at de er langt fra så dårlig stilt som de tror. De bor i en middelklasse bolig med en tjeneste pike og selv om de ikke kan få alle de pene tingene de ønsker seg, mangler de ikke noe. Perspektivet deres kommer nok fra at de bor i et område med mange rike. Naboen deres er en snill gammel mann med et barnebarn som søstrene «adopterer» inn i familien sin.

Hovedpersonen er guttejenta Jo. Hun liker ikke å måtte passe på klær og sitte og sy, men vil heller løpe rundt å prate med guttene. Når faren forlot dem for krigen ble hun «mannen» i huset. De to eldste jentene jobber mens de to yngste blir lært opp hjemme. Yngste gikk på skole, men sluttet etter at læreren slo henne.

Den første boken, eller første delen av boken er fullstendig fantastisk. Du forelsker deg helt i karakterene om føler med dem mens de prøver å jobbe med «feilene» sine.

Bok/ del 2 good wives starter opp tre år etter at den forrige sluttet.  Der den første handlet om jentene og deres jobb med å møte en verden som forventet mye av dem. Handler denne mest om hvordan jentene finner mennene sine og hvordan dette går. Hovedpersonen er fortsatt Jo, men vi hopper litt rundt med hvem vi følger. Det er ingen store overraskelser i bøkene og de gir et fint innblikk i hvordan livet var i usa for middelklassen den gang.

Jeg likte ikke bok/ del 2 like mye som den første, men fortsatt en nydelig fortelling om kjærlighet, tro og familie.

 

anbefalles

Dyrepoliti i Norge

Det er noe vi har ønsket oss, kjempet for og nå endelig skal få. Nyheten spredde seg sakte igjennom avisene i går og i dag har flere fått med seg den store nyheten. For oss som er glad i dyr er dette noe som er viktig og som burde få oss til å juble.

Det som skremmer meg litt er frykten om at det blir et dyrepoliti for og på mennesker sine premisser. Etter oppmøtet foran stortinget i fjor ble jeg lei meg over å høre alle som pratet om dyrepoliti for å avdekke menneskelig oppførsel og hindre senere vold mot mennesker. Er vi som et samfunn sterke nok til å sette dyrenes velferd over vår egen?

Hvor går egentlig grensen og hvem er det de skal passe på? Er det deg og meg med et kjæledyr i huset? Risikerer jeg besøk fordi jeg har valgt å ikke vaksinere kattene mine? Kommer de til å se på dyrehager, pelsoppdrett og gårdsdrift?

Hva skjer med dyrene? Vil vi få et samfunn mer rettet mot omplassering og bevaring av dyr? Eller samler vi de uheldige opp bare for å få dem avlivet? Hvor går grensen på liv så ille at det ikke er verdt å leve og det å ikke få leve?

Jeg håper vi får en god ordning og at vi kan gjøre bedre plass til dyrene i samfunnet. Men mange av spørsmålene mine er ubesvart og de kan ikke besvares av politikere. Det må gå opp for oss alle at dyrene våre fortjener å bli behandlet etter sine premisser. Enten det er ville eller tamme dyr, har vi tatt på oss et ansvar vi må klare å bære.

 

Ønsker det nye ordningen lykke til og håper den viser mer omsorg for dyrene en det jeg frykter i mine mørkeste timer.

 

eplekake

Uten gluten og sukker

 

Ferdig pakke fra funksjonell mat, har tilsatt epler og kanel selv. 

liten pakke i posten

På mandag tok jeg en rask telefon til slevik elektriske. De hadde ikke sett facebook meldingene mine og skulle selvfølgelig sende meg premien i posten. Det var veldig hyggelige personer jeg pratet med der og de må ha postet den fort siden den dukket opp i postkassen min i dag.

 

Siden jeg har alltid vært trofast til apple var det litt moro og få utforske nye muligheter. Jeg har fått satt den opp og lastet ned gba emulator. Lengere har jeg ikke kommet. Den er kjempe søt. tusen takk


#slevikelektriske #premie #galaxy 

marengs del 2

Den ferdigblandingen var en stor skuffelse og jeg har lovet meg selv at de neste jeg spiste skulle jeg lage selv. Så i dag tok jeg å lette igjennom kokebøkene mine til jeg fant en oppskrift og lagde marengs fra bunn av. De ble både gode og har riktig konsistens, litt mye stekt, men ikke så mye at det har påvirkning. Nå er problemet å ikke spise dem opp.  


Brannmerket av Apple

Jeg sto på badet og pusset tennene og tenkte stille for meg selv, endelig i seng hvor jeg ikke kan skade meg mer. Jeg rett og slett orket ikke flere blåmerker og knuste ting. I det tanken passerte dukket en annen opp, da skulle det bare mangle at det falt et fly i hodet mitt, du vet når du først har en slik helvetesdag.

Det falt ingen fly i hode på meg, men senga var langt fra så trygg som jeg trodde.

Jeg våknet av en sterk prikkende smerte i armen, men var for trøtt til å la det holde meg våken og sovnet igjen. Ikke så overaskende våknet jeg igjen med den samme smerten, bare litt sterkere. Kanskje det sier litt om smertene jeg er vant til om natten, men jeg reagerte ikke så veldig. Jeg måtte opp på toalettet og når jeg først var der tenkte jeg at jeg skulle ta en titt på hva som gjorde så vondt.Det som overasket meg mest var nok blåfargen på den ene prikken. Jeg forsto ingenting. Jeg prøvde å tørke vekk fargen med litt vann og fant ut at dette ikke var mulig, fargen var en del av såret. Jeg gikk tilbake til senga og der fikk jeg svar på gåten min.Jeg hviler armen på en kald varmepute av hvete, en slik du kan putte i microen. Rett nedenfor den, der albuen min naturlig ville ligge, lå tuppen på mobilladeren. Først syntes jeg det var rart da tuppen på laderen ikke passet sårene mine i det hele tatt, men så forsto jeg at strømmen eller varmen må være plassert slik og at det ikke synes på utsiden.

 

Smertene ble sterkere og sterkere og jeg fikk ikke sove igjen, tilslutt gikk jeg opp og smørte litt branngel på såret og det hjalp veldig. Om det er brannsår eller elektriske støt jeg har vært utsatt for vet jeg ikke, men gjort meg skeptisk til å lade telefonen i senga igjen.Au

Dagen i dag har hvert smertefull. Ikke bare de vanlige krampene og såre muskler, men jeg har slått bort i alt det er mulig å slå borti. Litt er fordi jeg er sliten, men litt også fordi jeg ikke har full kontroll på musklene mine, noe en mann la merke til i butikken da jeg kastet en flaske cola light på gulvet samtidig som jeg bannet i smerte. Jeg så tankene fly igjennom hodet hans da han vurderte å spørre om jeg trengte hjelp og da han så meg strekke meg opp for å hente den siste flaska. Bare så det er sagt, det var ganske tydelig at jeg mistet flasken i en bevegelse og ikke kastet den rundt for moro skyld, den falt heldigvis i kurven min.

 

Nå gir jeg meg for i dag da jeg rett og slett ikke klarer mere smerter. Er spent på å se om det finnes noen områder på kroppen min som ikke er blå i morgen. natta

data prioriteringer

Installasjons rekkefølge:

Endelig fått datamaskinen min tilbake og da er det viktig å sette inn alle programmene på nytt. Rekkefølgen de blir installert sier litt om hva jeg synes er viktigst.

1 google chrome
2 steam
3 orgin
4 word
5 netflix
6 Norton 360 ( burde kanskje ha startet med den)
7 spill ? sim city 2000 ( fordi det var gratis) the sims 4 , the sims medieval (fordi det tok så lang tid å laste ned the sims 4) the sims 3 og age of empiers 2 ( fordi den lå først i steam biblioteket)

 

Nå er det sovetid, resten av sims 3 serien får vente til i morgen. God natt.

fullstendig liste over sims 3 spill i rekkefølge

The sims 3 (hovedspill) juni 2009
Riverview (nabolag) juni 2009
reisefeber / world adventures (utvidelse) november 2009
luksus og design stæsj/ highend loft stuff (tilbehør) februar 2010
drømmejobben/Ambitions (utvidelse) juni 2010
full fart stæsj / fast lane stuff (tilbehør) september 2010
Barnacle bay (nabolag) september 2010
helaften/ late night ( utvidelse) october 2010
luksus i det grønne stæsj/ outdoor living stuff ( tilbehør) februar 2011
generasjoner/ generations ( utvidelse) juni 2011
byliv stæsj/ town life stuff ( tilbehør) july 2011
hidden springs ( nabolag) august 2011
kjærledyr/ pets (utvidelse) oktober 2011
soverom og bad stæsj/ master suite stuff (tilbehør) januar 2012
lunar lake (nabolag) februar 2012
i rampelyset/ showtime (utvidelse) mars 2012
katy perry`s søtsaker/ sweetstuff ( tilbehør) juni 2012
lucky palms (nabolag) juni 2012
diesel stuff ( tilbehør) juli 2012
sunlit tides (nabolag) august 2012)
overnaturlig/ supernatrual (utvidelse) september 2012
4 årstider/ seasons (utvidelse) november 2012
montevista (nabolag) desember 2012
70,80,90 talls stæsj (tilbehør) januar 2013
aurora skies (nabolag) februar 2013
studentliv/ uneversity life (utvidelse) mars 2013
dragon valley (nabolag) mai 2013
øyparadis/island paradise (utvidelse) juni 2013
film stæsj/ movie stuff ( tilbehør) september 2013
midnight hollow (nabolag) september 2013
inn i fremtiden/ into the future (utvidelse) oktober 2013
roaring heights (nabolag) desember 2013

mine første marengs

Jeg kjøpte en slik ferdigpakke på panduro. Mix og utstyr som var på tilbud grunnet dato. Siden det var ferdig mix og bare å tilsette vann var ikke den delen en stor utfordring. Det var mere spenning om jeg hadde pisket det riktig og om jeg stekte dem riktig. Men ser man bort i fra den forferdelige smaken på blandingen ble resultatet ganske bra.
sims 2 apocalypse challange Moon 15.01.15

År 3

Tid for magi. Phoebe var den vakreste damen i bygget og selv om Michael var overasket over å finne ut at hun var heks satte det ingen sperrer. Det virket som om hun hadde et krav om at en partner skulle ha samme gave som henne og Michael godtok gaven. Som alt annet studerte han hardt for å komme til topps i den nye ferdigheten. Etter som året har gått, har forelskelsen utviklet seg til ekte kjærlighet. Å holde karakterene oppe har ikke vært en stor utfordring.År 4

 

På tide å bygge opp di siste ferdighetene før studenttiden slutter. Ved å skrive bøker startet økonomien også å gå bra, ser ut til at dette kan bli en god start på livet. Phoebe sa ja til frieriet hans selv om hun vet at de må vente med å gifte seg til han får litt mer kontroll på det forfallende nabolaget. Med max skills, topp karakter og som mektig trollmann håper han virkelig han skal klare det in gen av familiene har klart før han, å få reddet nabolaget.
anfall

I går hadde jeg besøk av Caroline, hun kom for å hjelpe meg med leiligheten. Jeg hadde ikke sovet på natten og var langt over sove tid. Men det virket ikke som et problem da jeg var veldig giret og i godt humør. Jeg sa når hun kom at jeg måtte være forsiktig og ikke gå ut, men når tiden kom til støvsugeren bestemte jeg meg for at jeg heller tok sjansen på å være ute. Planen var at jeg skulle kjøre bort og kjøpe bursdagspresang til mormor mens hun støvsugde. Jeg vet jeg kan få anfall av lyden av støvsugeren og det er ikke uvanlig at jeg stikker ut av leiligheten om jeg føler meg på grensen.

Bursdagsgaven til mormor var utsolgt og på vei ut av butikken tenkte jeg på at det var rart at jeg var så ekstremt skravlete, det er ikke så vanlig. Jeg la også merke til at jeg gikk veldig rart, men klarte ikke å forstå hvorfor. Jeg var halvveis på veien hjem da jeg kjente anfallet for fult. Paralyseringene i ansiktet, musklene begynte å bli ukontrollerbare og hodet surret. Jeg hadde bare et mål og det var å komme meg inn i leiligheten før de verste krampene slo inn. Jeg var bekymret for Caroline og lurte på om jeg skulle ringe og advare henne, men det ville ha tatt et sekund ekstra og det hadde jeg ikke.

 

Heldigvis satt anfallet hovedsakelig i armene og overkroppen så jeg klarte å komme meg opp trappene og kaste meg inn i senga mi. Samme hvor mye jeg advarer folk om anfallene og hva som skjer, er det et sjokk og oppleve første gang og jeg tror virkelig Caroline ble skremt. Hun ville ringe ambulanse flere ganger men jeg stoppet henne. Hun hjalp meg med å få i meg medisinene og gjøre klar leiligheten til natta slik at jeg kunne legge meg og sove. Jeg sluknet fort, men fortsatte med småanfall og kramper hele natta.

Mareritt

I natt har jeg hatt en slik natt hvor drømmer er den verste fienden. Det merkeligste med drømmene i natt var kanskje kontrastene fra når det var gode drømmer til når det ble mareritt. Men vet at folk reagerer på at jeg ser skrekkfilmer for å dempe marerittene mine, så tenkte jeg skulle skrive ned nattens drøm(er). En ting som er viktig å vite er at jeg har hatt mange anfall og mye kramper i natt og dette har selvfølgelig påvirket drømmene.

Jeg har vært på et treff av et slag hvor jeg egentlig ikke skulle ha hvert, men jeg hadde det så koselig at jeg ble. Dette var en veldig koselig stund hvor vi satt og pratet og det var 4 søte dyreunger som gikk rundt i leiligheten. De gikk til angrep på bena mine, og selv om det var vondt syntes jeg egentlig bare det var søtt. De ungene var jo så herlige og det at de ville leke med meg var jo et pluss.
Jeg ble kjent med en dame og ble med henne hjem. Hun handlet inn ting billig på nettet og solgte dem igjen og jeg gikk igjennom alle varene hennes, nederst i hjørnet sto et kjempe fint cola glass og jeg lurte på hvor mye hun skulle ha for det.

Her forandret drømmen seg veldig. Vi var plutselig tenåringer og det var mange andre rundt oss. Etter å ha pratet med henne tidligere på kvelden hadde jeg lært at familien hennes som var stor solgte narkotika fra leiligheten og hun var ensom og redd. Vi pratet litt om prisen på cola glasset og jeg hadde ikke samvittighet til å ikke fortelle henne at det var en utrolig ting hun hadde. Jeg bød 100 kr for det og hun insisterte på 500 kroner etter at jeg hadde sagt det var spesielt, før det ville hun ha 10 kr for det. Jeg hadde ikke 500 kroner så jeg bare sa at det ikke gikk. Hun fikk meg til å føle meg ukomfortabel da hun startet å gå igjennom lommeboken min og slikt og vi startet å krangle som tenåringsjenter gjør. Vi skilte veier men jeg ble bekymret for at hun skulle skade seg og gikk derfor opp til familien hennes for å fortelle at vi kranglet og at hun stakk av.

Hun prøvde selvfølgelig å stoppe meg, men jeg skulle også fortelle at det ikke ble noen handel, noe som var veldig viktig for meg. Jeg forklarte dem at jeg kom til å gå hjem og skulle til å gå. Men venninnen min hadde jo fortalt meg om hva familien hennes holdt på med og siden hun var så redd sa jeg rett ut at jeg viste det og at jeg ikke blandet meg inn i det, hun var venninnen min og det var for henne jeg var der. Kanskje vi kranglet nå men det gjør venninner innimellom. Det hele endte med en klem og at jeg ble til middag. (det er en periode her hvor jeg og venninnen min går å ser i butikker og jeg går inn på stedet hvor jeg tilsynelatende ble kidnappet og voldtatt og får kraftige reaksjoner på dette, lurer på om det er derfor jeg blir med hjem til familien hennes, men klarer ikke å plassere dette helt inn i tidsrammen)

Plutselig kom familien fra over gangen inn, mannen måtte reise bort og kona trengte hjelp med barna, det var mange barn. 2 babyer (tvillinger)og nesten en pr år oppover. Jeg holdt en av babyene og la merke til voldsskader. Det var en kjempe merkelig følelse av kjærlighet til denne lille babyen og kvalme og sorg for skadene. Alle barna var dekket av sår og jeg fikk overtalt familien jeg var hos til å ringe barnevernet. Mannen kom tilbake når de var der og det var mye kaos og trusler. Jeg fortalte venninnen min at jeg alltid kom til å være der for henne, selv om familien ble tatt i narko raid, da spurte de om jeg ville hjelpe til med barnet også og jeg fikk vite at hun og søsteren var begge gravide. Jeg sa som sant var at selvfølgelig skulle jeg være der for henne når hun fikk barnet. Jeg kunne ikke ta barnet for henne, men kunne hjelpe henne.

Plutselig våkner jeg, jeg har overnattet hos venninnen min og sover vedsiden av henne i senga hennes. Jeg setter på tv`n på rommet og vekker alle i leiligheten da lyden sto på kjempe høyt. Plakater av en mann utenfor vinduet hennes skremmer meg fordi de ser så ekte ut, men jeg prøver å begrave angsten og ta meg av alle de små barna som våknet. Alle nabo barna er fortsatt i leiligheten. Mens jeg er inne i hoved soverommet blir familien angrepet av en annen gruppe som selger stoff. Det blir en periode med masse brutale drap og de prøver å sette fyr på oss. Jeg får slukket brannen på klærne mine alle tre gangene de klarer å få fyr, det gjør ekstremt vondt. Jeg griper tak i de minste ungene og prøver å flykte fra brannen, hvordan jeg klarer å bære 5 unger ut på en gang vet jeg ikke, men jeg kunne jo ikke la noen av dem bli igjen til å dø. Jeg innser plutselig at jeg står med ansvaret for 5 småbarn, to nesten nyfødte unger.

 

Så er jeg blitt eldre igjen og bor i et hus med ungene, ungen til venninnen min og en baby hun akkurat etterlot hos oss. Hvor gamle de andre ungene er får jeg aldri vite da jeg ikke ser dem, bare vet de er der. Jeg deler huset med et homofilt par, jeg tror den ene er broren til venninnen min. alle tre av oss oppdrar barna sammen. På loftet har vi det som kan virke som en hjem for gravide dyr uten hjem. Det er veldig mange hunder og katter med unger som vi passer på. Men også andre dyr der oppe. Vi skal plukke ut en hundevalp til en av barna og har mange nydelige hunder å velge imellom. De er av alle raser og valget er vanskelig, men vi ender opp med en liten pelsklump og en av mennene tar den med ned til ungen. Jeg slipper de andre hundevalpene ut av loftet for første gang og nedi leiligheten. Jeg sitter og passer på mens de passerer meg og går ut i gangen, jeg må passe på at ingen av de yngste går forbi, de må bli her oppe med mødrene sine. Noen få prøver seg på trappen ned, mens de fleste synes det er spennende nok med et helt nytt rom og utforske. Noen står og vurderer om de skal prøve seg på første trappetrinn. Plutselig finner jeg en død hundevalp inne i et hjørne og den har halsbånd på seg, jeg tar opp dette med den andre mannen og først tror han det er en naturlig død. Jeg spør han hvor halsbåndet da kommer fra siden vi ikke hadde det på valpene og vi innser at noen har vært her inne. Vi går igjennom rommet og finner en pose med en levende kanin i. siden vi bare tar imot gravide hjemløse dyr prøver vi å finne ut av om den er gravid, noe vi tror den ikke er. Men når jeg finner under sålene av potene til kaninen løst i posen forstår jeg at den er mishandlet. (Vet ikke hvorfor vi ikke så dette før) kaninen har fått revet av deler av potene sine og hodet, men kaninen er fortsatt i live og i smerter. Vi leter febrilsk igjennom bøker til jeg finner en om egyptiske myter. Her står det en myte om kaninen, ondskap, ofring og slik. Vet faktisk ikke hva som faktisk sto i boken. Jeg vet at noe er alvorlig galt med huset og barna og jeg er villig til å ofre alt for dem. Jeg løper ned trappen og igjennom gangen mens jeg roper jeg lovet å være der for dere og jeg bryter ikke løftet mitt. Jeg lyser opp og noe griper tak i meg og kaster meg rundt om i rommet. Jeg fortsetter å erklære min kjærlighet til barna og mitt ønske om å beskytte dem og jeg blir dratt ut av huset og bortover gressplenen. Det er natt og om ikke all kastingen i veggene var smertefullt nok kommer det skjeletter opp av gresset og spiser meg levende mens jeg blir dratt avgårde.

2 av 3 siste julegaver

Siden jeg skulle lage de fleste gavene til jul selv, og kalendrene tok all tiden min, måtte noen vente litt med gavene sine. De siste dagene har jeg hatt snudd døgnrytme og god tid til å sitte å jobbe. Så nå har jeg bare et prosjekt igjen.


dagens sang 11.01.15 - let it go

Dagens sang har en liten historie bak seg, og nei den er ikke skrevet av Disney. Jeg sover for tiden om dagen og sover med vinduet oppe, noe som til tider kan være veldig forstyrrende. Det er bygge arbeid, måking av veier og skraping av bilruter, det som sjeldent plager meg er barna. Jeg bor vedsiden av en barneskole og skrikingen, ropingen og alt det andre bråket som kommer derfra i friminuttene gjør meg rolig. Godt å vite at verden er oppe og går selv om man sover.

De siste 48 timene har det snødd mye her i Oslo og med en plen rett utenfor vinduet mitt, er det ikke uvanlig at barn leker der etter skolen. Nåe en 4-6 år gammel jente tar helt av og synger så høyt hun kan let it og, forstår jeg henne perfekt og blir litt irritert på hvem det var som hysjet på henne. Når man er i vinter paradis, nyt det.

Så dagens sang er dedikert til denne ukjente jenta utenfor soveromsvinduet mitt.

ME ? en farlig diagnose

I går leste jeg en ny artikkel om ME og hva ME ikke var. Og enda en gang ble jeg sittende igjen litt kvalm, irritert og lei meg.

ME er det jeg kaller en ikke diagnose, en diagnose som kan være like skummel som betryggende.

Det første man må vite om denne diagnosen er hva den egentlig er. Det er helsevesenet som sier at vi ser at du er dårlig men vi aner ikke hva som feiler deg. Du er sliten og siden vi ikke kan finne noe feil kaller vi det en ting slik at vi kan konsentrere oss om de andre.

Etter som flere og flere får ME diagnosen har forskningen økt, men selv om det er interesse for problemstillingen er personene glemt.

Siden ME er en samle diagnose hvor man kaster inn alle de som ikke passer inn i systemet, vil svar fra tester og prosjekter aldri kunne gi et korrekt svar for gruppen. For det kan være 1000 via av forskjellige grunner til utmattelsen og forskerne leter etter ett svar.

Havner man inn i ME puljen står man svak når det kommer til hjelp for andre lidelser. Siden en av de første tegnene på alvorlig sykdom er nedsatt allmenntilstand, men ikke alle vises på tester med en gang, kan man lett falle igjennom systemet med sykdommen. Og du hører sjeldent historiene der legene var sikre på at det bare var ME og det viste seg å være noe annet.

Den eneste måten å kunne få diagnosen ME er at alle kjente grunner til utmattelse er utelukket. Så hvor grundig du blir sjekket ut uten funn har mye å si. Jeg vet ikke sikkert, men regner med at det er vanligere å ta noen enkle tester og om disse ikke viser noe over tid så legger legene det vekk som ME. For å faktisk utrede noen for alle mulige sykdommer og lidelser som fører med seg utmattelse er nesten umulig.

Har du forresten en grunn til å være utmattet kaller de det Fatigue istedenfor ME, selv om det på mange måter er akkurat det samme. Så om du har diagnosen ME og det dukker opp en grunn har du plutselig ikke denne diagnosen lengre og er derfor ikke en del av forskningsgruppen.

Det er på tide at vi slutter å samle ukjente ting i en pulje og prøve å løse dem på samme måte og ser på og hjelper hver og en pasient. Noen vil ha en sykdom, noen er plaget av autoimune sykdommer og noen lider av psykiske problemer. Det er ikke en løsning som skal til, men at man hører på alle og enhver.

 

Selv har jeg ikke disgnosen ME, men Fatigue. Da jeg ble henvist til utredning for ME lo spesialisten bare av meg (eller kanskje mer av legen som henviste meg) og forklarte dette diagnosesystemet nøye for meg. Siden jeg har flere kjente sykdommer kan jeg ikke ha ME, for ME er ikke en sykdom, det er et spørsmåltegn.

Nåtidens idiot

Alle folk er til tider dumme, det er slik vi er skapt, kunnskapsløse til vi lærer.

Før i tiden hadde vi bygdeidioten, personen som gjorde samme feil om og om igjen uten egentlig å lære noe av det.
Når jeg gikk på skolen hadde vi periodens idiot. Ikke nødvendigvis noe man la seg opp i eller ertet for, men alle gjorde noen feil som ble husket bedre enn andre. Fordelen var at det antageligvis var en neste dag som gjorde en like stor tabbe og etter hvert druknet tabben din inn i mengden av de mange. De fleste glemte det.

Selvfølgelig var noen større enn andre, og noen blir husket og brukt mot deg 20 år senere mens alle har latterkrampe mens man tenker over hvor dum man var da.

Men hva når tabbene blir stående for alltid, for alle. Sosiale medier er en farlig felle å falle ned i. det finnes mye positivt med det, men gjør det muligheten for å feile mindre? Hvordan vil det påvirke en tenåring å bli latterliggjort med nick offentlig i de store nyhetskanalene?

Først når man ser sakene ler mann og deler videre, for det kan være virkelige morsomme feil. Men etter en tid innser man at det kanskje sitter en usikker tenåringsjente et sted i verden i sjokk. Ikke har hun bare lært at hun hadde veldig feil, men hele verden lær av det. Det hjelper ikke å slette meldingen fordi nyheten er allerede ute og kopiert. Om noen googler nicknavnet vil denne feilen være første ting alle vil se.

Vi kan jo håpe at dagens lekse ikke var hvem en artist er, men at man skal være forsiktig med hva man sier på nettet, for nettet er evig. Men kanskje vår lekse burde være å la feil være feil. De kan være morsomme og historien går videre, men ved å utelate navn eller andre detaljer kan historien være morsom for flere, for selv om historien kommer tilbake til personen kan det være en annen som har gjort samme feil. Man kan lære samtidig som man får beskyttelsen av anonymiteten.

 

Dagens idiot skapes av media, noen velger deg og alt dumt du noen gang har gjort blir fremhevet slik at det smarte ikke synes. En merkelapp som kan være umulig å bli kvitt igjen.

nytt klorestativ til kattene

Det er ikke all service posten er like god på. Har du bestilt en pakke fra utlandet og den måtte igjennom forenklet fortolling, hjelper det ikke at du har bestilt levering på døra. Siden du må betale for den forenklede fortollingen må du hente den på postkontoret.

Planen var at mamma skulle hjelpe meg med å hente pakken, enkelte ting går så mye bedre når man har bil, men det ble ikke slik.
Jeg kunne sikkert ha ventet til en annen dag med å hente pakka når mamma ikke kunne, ikke visste jeg da at bilen var strømløs. Men jeg er ikke glad i å vente og jeg mente jeg hadde sett snø en av gangene jeg var oppe på toalettet mens jeg sov (til 19.00)

Jeg fikk ideen om at hvis det var nok snø skulle jeg ta akebrettet og hente pakken selv. Jeg viste den var for stor til å ta på stolen så jeg måtte vurdere om jeg hadde krefter nok til å gå begge veier og dra på en eske. Hadde jeg visst hvor mye den pakken veide hadde jeg aldri prøvd meg på prosjektet.

Mannen bak kassa i butikken så meg skyve pakken foran meg og spurte om han kunne hjelpe, jeg takket ja og han ble veldig sjokkert da han prøvde å løfte pakken. Litt fortvilet så han på meg og jeg bare smilte mens han dyttet den videre. Det var mye hjelp i det, jeg fikk den 10 cm av gangen og han dyttet den foran seg fort.

Vi tippet den opp på akebrettet og jeg startet den lange turen hjem. Det var langt fra et umulig prosjekt, men kanskje litt ekstra hardt for en med lite krefter. Jeg tok flere sittepauser på veien hjem, pakken var jo en perfekt stol og med musikk og stahet fikk jeg den hele veien til ytterdøra på blokken.Jeg hadde fryktet den aller siste etappen en liten stund, men jeg bare kastet inn alle de andre tingene mine og startet å vippe på den. Utrolig nok var den akkurat i riktig størrelse til å vippes opp alle trappene til leiligheten. Det var den eneste måten, men jeg var veldig lettet da jeg merket at den fikk god støtte på hvert trinn og at det bare var å rulle den over kantene.Kattene var overlykkelig da det kom en så stor pappeske inn i leiligheten og jeg fikk tatt en hvilepause mens Luna koste seg. Sirius var mer opptatt av at jeg hadde kommet hjem enn hva jeg hadde med meg.

Etter en liten hvilepause var det bare å ta på seg ytterklærne og komme seg ut på verandaen og sette opp stativet. Ytterklærne forsvant forresten fort da jeg syntes de var mest i veien. Jeg er glad jeg ikke er lettfryst og at det ikke var veldig kaldt ute i dag. Sirius var ute og tittet en sjelden gang mens jeg jobbet, men mest ville de ligge inne i varmen og sove. Stativet er egentlig til våren, sommer og høst men den er for stor til å sette opp inne nå i vinter.  Var veldig lett å sette sammen.


suprice, suprice tripple suprice

Jeg må bli flinkere til å lese inboxen på facebook som er meldinger fra andre enn vennene dine.

Hei Linn!

Gratulerer, du har vunnet Slevik Elektriske´s Julekalender, Luke 24, 24. desember!:)

Du har vunnet et Samsung Galaxy nettbrett som kan hentes hos Slevik Elektriske sin butikk på Ørebekk!

Ha en riktig fin dag videre, og Gledelig Jul og Godt Nytt År!:)

Hilsen oss på Slevik Elektriske

En veldig positiv overraskelse, må bare finne ut av hvordan jeg skal få tak i den. Håper de er villige til å sende den i posten.

 

2 pakker i posten

Den ene kom i går og den andre i dag. Er en 3. som ligger og venter på meg på postkontoret, men den er nok for stor for meg å hente uten bil.

Pakken som kom i går var fra bestselgerklubben. Rett og slett velkomstpakken jeg fikk for å melde meg inn. Nå må jeg bare huske å avbestille hovedboka i et år.Pakken jeg fikk i dag var smykke ting jeg hadde bestilt på etsy, den kom mye fortere enn ventet og nå har jeg alt jeg trenger til å forberede meg til desu fantasy.


årets første bytur

I går var jeg på årets første bytur. Først alene og senere sammen med Caroline.

Mitt første stopp var spaceworld sin megastore i storgata. Jeg har sagt før hva jeg mener om denne butikken og de har ikke gjort noe bedre inntrykk på meg. Jeg fikk et gavekort hos dem på 500 kroner og gledet meg til å se igjennom spillene deres, men ble fort skuffet da det virket som en dansehall med stor plass mellom hyllene og dårlig utvalg. Ser ut til at de bruker alle pengene sine på kule figurer.Men etter å ha vandret rundt litt fant jeg et singstar spill jeg kunne tenke meg, et ps3 spill til julekalender 2015 og et gavekort på 250 kr til itunes. Jeg trenger virkelig litt ny musikk på telefonen min. problemet oppsto da jeg skulle betale og det viste seg at spaceworld hadde slettet brukeren til han i kassa. Han fikk ikke aktivert itunes kortet.

Han sa sjefen snart var tilbake fra pause og jeg gikk litt rundt og tittet igjen. Det sto en reklame for medlemsklubben deres og jeg kom på at jeg hadde meldt meg inn grunnet julekalenderen. Når jeg var igjennom runde to gikk jeg opp til kassa og sa jeg droppet itunes gavekortet, men jeg hadde en rabbatkode jeg hadde glemt. Problemet som da oppsto var at uten itunes gavekortet hadde jeg ikke kjøpt nok til å bruke rabattkoden, men jeg fikk jo ikke kjøpe itunes kortet fordi sjefen aldri kom.

Tilslutt gikk han opp og hentet en annen ansatt i en av de andre avdelingene. Med rabattkoden kom det jeg handlet for på 480 kroner så for å bruke opp alle pengene kjøpte jeg to skylander figurer til 10 kr stykket.Alt dette og jeg hadde så vidt startet byturen min. heldigvis var Caroline litt forsinket, for jeg hadde brukt over 30 min på å vente i den butikken og var sen.

Resten av turen gikk bedre. Vi var innom og så på tgr og op neo tokyo. Handlet på salget på Panduro og Lush før vi dro til senteret her oppe og hentet en pakke og gikk hjem. Jeg var helt utslitt etter handleturen og satte virkelig pris på hjelpen jeg fikk med å bære varene.

Vi gjorde litt husarbeid og avsluttet med å levere inn datamaskinen min på reparasjon. Jeg var nå så sliten at jeg falt om i senga når jeg kom hjem og sov frem til 15.00 i dag. 20.00 -15.00 ingen problem. Hadde jeg ikke måtte handle mat i dag hadde jeg nok ikke stått opp.

dagens sang 07.01.15

men tanke på mine to siste taxi turer i dag. de fleste som kjører er taxi er hyggelige og gode til å kjøre bil. andre.... trafikkregler er for feiginger

 

sims 2 apocalypse challange Moon 07.01.15

År 1

Michael er nervøs, han vet at nå ligger hele nabolaget sin fremtid på hans skuldre. To personer har reist ut og kommet tilbake med store drømmer, men begge har feilet. Michael er deres siste håp om å komme ut av krisen. Han startet på universitetet med det mål å lære seg så mye som mulig, tjene så mye som mulig, få så mange venner som mulig og finne en forlovende uten at det skal påvirke karakterene hans. Man kan trygt si at han har en stor oppgave foran seg.Det første året går bra. Han har ikke fått noen venner men har blitt kjent med mange mennesker. Han har topp karakterer og har nesten nådd toppen i matkunnskapen. Dette var hans favoritthobby og han lærte seg ting fort. Oppdagelsen av det hemmelige kjøkkenet hjalp veldig på. Han har hørt rykter om flere hemmelige steder og har planer om å finne dem alle.År 2

 

Michael flytter ut av hybelhuset og for seg selv. Han har tjent inn en masse penger på å selge sjokolade og har nådd toppen av sin utvalgte hobby som er matlaging. Hans søk etter alle de hemmelige hobby stedene er over. Han fant et lite paradis i litraturverden og her møtte han på en kvinne han virkelig håper på å vinne over. Den store jobben med å sanke kunnskap, venner og penger holder fortsatt på og han gjør en god jobb. Litt vondt i ryggen etter alle sofaene han har sovet på i det siste, men er verdt det i lengden. 
 

I am Bloody Mary

My name is not Mary and I am not dead. Other than the fact that I am a women and bleed once a month, I am not that bloody either.  
My problem is that every time someone thinks it is a great idea to try the bloody Mary legend, they end up summoning me. It feels like someone is screaming in my head and when I go to a mirror they are standing there in front of me screaming.
The reasons for the many differences in the story is that I meet them in the first mirror I pas. Down a stair, up a stair, in the bathroom or a handheld one. Since I do not decide when they summon me, I cannot control what mirror I see them thru.

Most people look at me like an ordinary, sweet and sometimes a little naïve girl. Why I got the rumor of killing and scratching people?s eyes out? You try to get disturbed 12 times a night every night and hold your temper. 
Suprise, suprise

I dag sto jeg opp veldig sent. Ca klokken 20.00 faktisk? jeg måtte bare opp å hoppe da det var noen elektriske småting som måtte fikses i familien og jeg skulle handle. På vei ut døra sjekket jeg postkassen og der lå det er brev fra medievikarene. Jeg hadde ikke tid til åpne det så jeg fikk noen timer med spenning mens jeg fartet rundt. Var det en kalenderpremie jeg ikke visste om? Eller sendte de ut takk til alle som hadde vært med? Jeg fryktet det lå et vinkurs i den konvolutten hjemme da jeg ikke drikker alkohol, hadde hvert typisk å vinne det.

Men når jeg endelig kom meg hjem og fikk åpnet brevet lå det to kaffe kort til kaffebrenneriet der. Jeg pustet lettet ut for selv om jeg heller ikke drikker kaffe, vet jeg hvordan jeg skal bruke dem.

 

Egentlig lurer jeg litt på hvorfor jeg var med på den kalenderen når ingen av premiene passet meg. Men jeg hadde nå startet å legge ut svarene på den og jeg er ikke en som avslutter grunnet slike små bagateller. 

sims 2 apocalypse challange hope 04.01.15

Uke 5

Skrev ikke noe

Uke 6

Asia har blitt gammel, men det har ikke satt stopp på jobben hennes. At det eneste stedet du får mat er på jobb er god motivasjon. Angela har akkurat blitt tenåring og fikk kattungen Bo i bursdagspresang. Med bare en matforsyning om dagen og 5 mager å mette er det ikke overaskende at ting er hard. Jeg får nok få Angela fort opp på toppen av mat karrieren.

Uke 7

Bo ble til en voksen katt samme dag som Mike døde. Å dø av alderdom er egentlig ganske greit. Bo fikk jobb innenfor service og klatret fort opp karrierestigen. Dessverre skremte spøkelse til Mike livet av Angela søndag morgen og med dette avsluttet hele challenge.Kom nok en gang til generasjon 2, men ikke lengre. Klarte å komme i pluss på poeng da. 4 poeng1 ? 2 gen
1- hobby
5- familievenner

-3 for feil. 

film: the pact 2

The Pact II (2014) Poster

Hvorfor se oppfølgeren når man ikke var spesielt begeistret for originalen? Fordi originalen var ikke så dårlig som så utrolig mange andre filmer i sjangeren er.
en ting de hadde bedret i oppfølgeren var ikke så mange skvette elementer. Det var også bra at mange av de samme rollene fra den første filmen dukket opp, det var ikke en frittstående oppfølger. Historiene passet ganske godt sammen. Dessverre var historien elendig og jeg tok morderen før spøkelse hadde dukket opp ordentlig for første gang. Jeg forbannet filmen og sa atom han er morderen slakter jeg denne filmen fullstendig, og ja han var morderen.

Det eneste jeg egentlig likte i denne filmen var senen hvor hun rømmer fra mannen med kniven og opp i andre etasje. Han løper etter og i det hodet hans dukker opp smeller alle dørene igjen samtidig. Skal du bli forfulgt av et spøkelse er det greit at det hjelper deg litt også.

Kommer det/ er det en film 3 skal jeg nok ikke se den.

#skrekk #horror #ghost #serialkiller

film: the pakt

Døm ikke boka etter coveret og det samme gjelder filmer, du risikerer å bli så skuffet.

The Pact (2012) Poster

Nå var ikke dette den verste filmen jeg har sett. På starten tenkte jeg at det kunne bli en god historie, men den levde aldri helt opp til potensialet sitt. Men jeg tror det er vanskelig å lage en skrekkfilm der de skremmende spøkelsene er der for å hjelpe og advare og den ekte ondskapen er den i virkeligheten.

I filmen kommer en ung kvinne hjem etter at moren er død. Søsteren hennes har mast på henne for å få henne til å komme å hjelpe til med det praktiske, men når hun dukker opp har søsteren hvert forsvunnet i flere dager. Det siste vi så av henne var at hun pratet med datteren sin på cam og datteren spurte hvem mannen bak henne var, hun snur seg og ser ingen mann, men at garderobeskapet i gangen er åpent, hun går inn?

Kvinnen opplever flere skremmende hendelser og drømmer. Kusina hennes blir drept i huset og politiet mistenker henne litt. Det hele snur seg da hun finner et rom som er murt igjen bak skapet i gangen og en synsk kvinne hjelper henne å komme i kontakt med den døde. En kvinne som ble drept av en seriemorder for 20 år siden.

 Jeg er ikke glad i filmer som baserer seg på skvette elementer. De er forutsigbare og ofte ødelegger flyten i historien. Det denne filmen hadde som var ganske bra var senene der hun så igjennom hull. For du forventet det noe forferdelig og det skjedde ikke. Spøkelset var mer merkelig enn skummelt. Hvorfor var hun i 3 deler? Fordi det ser skumlere ut med et spøkelse som ikke har en rett kropp? Og helt til slutt, har de virkelig vokst opp i et hus med en seriemorder låst inne i kjelleren uten å merke det?


julegave til kattene

Litt for dyrt for noen å kjøpe alene, så jeg fikk penger i julegave til å kjøpe dette. Mamma hadde vært en tur innom dyrebutikken på julaften ? muligens for å overaske meg, men hun måtte ringe for å få hjelp til å beskrive hva jeg ønsket meg. Originalt var det en gulv til tak, men etter å ha sett på mulighetene på nett falt jeg da for denne på 185 cm.

En tynn remse av gulv til tak koster ca 2500 kroner i butikken og alt fra 1300 ? 2000 på nettbutikkene. Jeg var helt på grensen til å kjøpe en til 2000 kroner da en venninne viste meg et blogginnlegg som omhandlet de syke prisene i Norge.

 

Etter mange timers vurdering og titting på ebay kom jeg frem til denne, det er den som vil passe kattene mine sitt bruk best. Til sammen med toll og frakt kommer den på ca 1300 kr. Tilsvarer en til 6000 i norske nettbutikker.
Nyttårsaften 2014/2015

Vi kan vel egentlig fjerne det siste tallet, feiringen vår var over i god tid før 00.00. ca 22.30 tok jeg om mamma noen stjerneskudd på verandaen før jeg dro hjem igjen. Å ha kjøpt raketter til denne nyttårsaften var bortkastet penger, tåken var så tett ute at det gikk ikke å se 4 m foran seg. Noe kattene satte veldig pris på da de sov over hele bråket. Vi slapp ikke helt unna fest fordi de som bor over meg hadde Fest helt til klokken 05.00 på morgningen. Jeg satt hele natta å prøvde å fjerne virus på maskinen min.

Feiringen vår startet klokken 17.00 som den alltid gjør. Siden det har vært så mye surr med klokkeslett når vi har prøvd å avtale tid før, har vi nå alltid middag klokken 17.00 (i teorien)
vi spiste vår tradisjonelle nyttårsmat ? Lasagne og hadde marengs, is og bær til dessert.Maten var god den, men det var først nå spenningen begynte. Vår tradisjonelle nyttårs skattejakt. Tanten min prøver å samle alle i stua for å fortelle om grånissen som ikke kom seg hjem etter jula. Ved å løse gåter og oppgaver hjalp vi han på vei hjem og kom en bokstav nærmere å finne ut hvor skatten ligger.

Lyst å prøve deg på noen av oppgavene?

 Som den doctor who familien vi er, var det ikke overaskende at grånissen reiste i en tardis. Dessverre hadde tardisen hans gått i stykker og barna fikk i oppgave om å lage en ny en. 

Når grånissen var trygt avgårde var det å bare å løse ledetråden og finne skatten.

Her er gavene jeg fikk:Etter at alle hadde åpnet gavene sine satte vi frem sjokoladefontenen. Det tok litt tid før vi hadde fått smeltet sjokoladen, men det ble ganske bra når den først var i gang. Når klokken var 22.00 hadde alle dratt hjem uten om meg, jeg satt og skravlet litt med mamma og roet meg ned før jeg gikk hjem.Kom hjem, slo på laptop og kunne konstatere virus. Ikke en god start på det nye året. 

premier

Da er første hverdag dette året straks over og de Siste kalenderne burde ha blitt trukket og vinnerne kontaktet. Det ble noen premier på meg i denne kalender runden også.

2 stk billetter til Danmark med dfds som jeg ikke brukte
2 stk billetter til Billy Elliot jeg heller ikke fikk brukt da de sa ifra natta før.
2 stk billetter til nasjonalteateret valgfri forestilling/ dag (ikke benyttet enda)
3 stk gavekort på Seatronic 2x 100 og 1x 1000
gavekort på 200 på spice (som ble brukt i går)
godtepose fra gjerrigknarken
2 pakker med te fra Harney & Sons Fine Teas ? Norge, de sendte også med en pakke med prøveeksemplarer av de andre teene deres.
negl lakk akademiet hadde en negl lakk til meg og en top coat.
zizzi veske 

oppdatering: 
05.01 - 2 kaffekort på kaffebrenneriet fra medievikarene 

Håper det blir mange fine konkurranser i løpet av året og gleder meg alt til desember 2015.

Film: frost

Har du virkelig ikke sett frost før nå? ? nei omstendighetene ville ha det til at jeg var blant de siste til å se den.

Midt i alle kalenderne i desember trengte jeg en pause og ved hjelp av en godteri app fikk jeg endelig sett filmen Frost. Planen var å se den i deler når jeg trengte pauser, men det var ikke så lett å løsrive seg som jeg skulle ha trodd. Jeg satt hele filmen og lette etter senen som fikk mamma til å kalle den en skrekkfilm for barn, men dette er en av de mildeste Disney filmene jeg har sett.

En utrolig vakkert laget animasjon film om en prinsesse med magiske evner hun må holde skult og få kontroll på. Men siden hun gjemmer seg lærer hun ikke å kontrollere kreftene sine og da foreldrene hennes dør og hun skal bli dronning må hun møte mennesker. Alt går bra frem til lillesøsteren hennes på ekte søster vis gjør henne sint og hun mister kontrollen. Hun løper opp i fjellet for å gjemme seg og søsteren bestemmer seg for å dra etter henne og hente henne hjem igjen.

 Vi møter på reinsdyr, snakkende snømenn som elsker varme klemmer og lengter etter solen, små stein troll som er eksperter på kjærlighet og en verden som plutselig havnet midt i en evig vinter.


Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin