hits

januar 2014

nye smykker jeg har laget

amethyst og bergkrystall

amethyst, bergkrystall og ( litt usikker på hva slags stein stjernen er)

amethyst, bergkrystall, hvite glassperler

bergkrystall og amethyst + rosa glassperler

Tårer

mamma sier hun ikke forstår det, og jeg ser at det kan være vanskelig å forstå for en som reagerer anderledes. Jeg ønsker bare å krype inn i et hjørne og få være i fred, tårene kommer uansett og jeg klarer ikke å stoppe dem. Tror jeg kan sitte i timer og bare gråte og det uten grunn, jeg er sliten, så utrolig sliten.

 

Noen ganger kjemper jeg mot tårene, men det beste er å bare la dem komme, for det tar krefter å kjempe i mot dem, og kroppen har allerede sagt at den ikke klarer mer. Jeg har ikke vondt, jeg er ikke deprimert, jeg er ikke engang lei meg.

film: Grusomme meg

herr gru er en skurk, men kanskje ikke en veldig velykket skurk, noe familien hans er raske til å minne han på da det viser seg at noen har stjålet en pyramide. Men alt dette skal forandre seg når herr gru sin plan om å stjele månen blir en suksess. Å stjele krymperen som skal hjelpe han er ikke vanskelig, men en annen skurk stjeler den fra han igjen. Denne skurken bor i en festning hvor ingen slipper inn, uten om tre foreldreløse jenter som selger småkaker. Herr gru bestemmer seg for å adoptere jentene for å få tilgangen til fortet. Det er slik med unger at de fort vokser på deg, og da står man der med valget mellom barn og det perfekte kupp.

Jeg ble overasket over hvor godt jeg likte denne filmen, og det er godt å bli positivt overasket innimellom også. Den er nok ikke på nivået med de aller beste animasjonsfilmene du kan se om og om igjen, men jeg overlever nok noen ganger til om barna ønsker å se den med meg en gang.  

 

 

12 bøker

Da har jeg 12 lydbøker å velge i mellom, men hvor skal jeg starte?

 

I dag falt jeg for fristelsen å kjøpe humblebumble sin audiobok pakke, kanskje jeg bare liker en eller to av bøkene der, men for 6.25 dollar er det verdt å ta sjansen på + halvparten av pengene går til veldedighet ( jeg valgte 50/50 alternativet)
i tillegg vant jeg jo en lydbok i julekalenderen til lydbok forlaget, så jeg har 12 bøker tilsammen. Noen av bøkene i pakken var fantasy bøker, men de fleste er ikke det, noe som er en utfordring for meg som til nå bare har hørt på fantasy. Men jeg har bestemt meg for at det er på tide å ta en utfordring og se om jeg klarer noe litt tyngre eller virkeligere. I dag står valget mellom disse bøkene:

HB:

 the satanic verses ? salman rushdie
stolen ? lucy christopher
abandon ? meg cabot
junky ? william s. Burroughs
haddix ? margaret peterson
a heartbreaking work of a staggering genius ? dave eggers
blood meridian ? comac mcmarthy
on a pale horse ? piers anthony
true grit ? charles portis
vampirates: demons of the ocean ? justin somper
the orange eats creeps ? grace krilanovich


LBF:
barfotdronningen ? ildefonso falcones

Barfotdronningen  

 

snow mobile

Legen min måtte le da han hørte at jeg hadde kjørt rullestolen til timen i dag. Klarte du det i denne snøen sa han og jeg måtte innrømme at jeg var på nippet til å kjøre meg fast flere ganger, men jeg hadde lege time og jeg måtte komme meg frem. Tror jeg ønsker meg beltehjul til stolen min. Mot de fleste odds kom jeg meg frem til legesenteret, til senteret og så hjem, størsteparten av suksessen er min evne til å vurdere hva stolen klarer ,og til tider godt måkte fortau.
Nå er jeg glad jeg kan holde meg hjemme resten av dagen, og at det kommer matvarer på døra. Det er veldig tungt å holde stolen rett i denne snøen og jeg er sliten.

ny buzzador kampanje

I dag fikk jeg mail om at jeg er trukket ut til å delta i en ny buzzador kampanje. Denne kampanjen handler om tannbørstehoder og jeg gleder meg egentlig litt. Jeg tror det var en stor fordel å ha elektrisk tannbørste når man søkte om å få delta, nor jeg faktisk har to stykker av. Nå bruker jeg det helt klassiske og billigste børstehodet og det blir interessant å se om jeg føler noen forskjell på de forskjellige hodene.

lyst å prøve produkter og skrive om dem? prøv ut buzzador

 

matvare handel på nett

Snøen blir dypere og dypere utenfor og kulden sitter som festet til bena mine. Jeg ligger så dypt under dynen jeg klarer og koser meg med varmens som omfavner meg. Jeg prøvde å spille litt på ipaden, men jeg ristet så mye at dette ble umulig, ikke av kulde, men av utmattelse. Jeg har hatt en katt liggende oppe på dyna så det er virkelig godt å varmt her inne, men jeg vet jeg må opp snart, opp og ut i kulden.

Jeg fikk ikke handlet på fredag og jeg fikk ikke handlet på lørdag, så nå må jeg ut. Jeg må også vaske klær og jeg begynner nesten å gråte når jeg innser alt jeg må gjøre i dag, jeg er for sliten, jeg vil bare sove.
Det er bare å bite tennene sammen og sette på klesvasken, jeg må ha rene klær. Men turen ut i butikken kan vente til telefonen har ladet seg, og jeg kan sitte ved datamaskinen og slappe av. Mens jeg venter på at prosentene skal øke på telefonen, kommer jeg på en samtale med tanten min ? du har ikke sjekket ut disse som leverer mat på døra da? Vel ingen tid er bedre en nå tenker jeg og googler matvarer på døra.

Jeg kommer inn på siden til rett hjem og etter å ha sjekket priser og levering kostnader kommer jeg frem til at det er verdt å prøve.
Jeg fikk ikke tak i absolutt alt jeg skulle ha, men det er fordi jeg er kresen. Men en rask gåtur bort på rema skadet ikke, jeg kunne nemlig la rullestolen stå siden jeg ikke skulle ha noe tungt eller stort.

 

Enn så lenge veldig fornøyd, blir spennende å se hva som kommer på døra i morgen.

Klemmer vegger

Det startet som en svak hodepine og litt kvalme, jeg kjenner igjen et kraftig anfall når det kommer og jeg bestemte meg for å reise meg opp fra stolen. Planen var kamille og peppermynte te til å ta kvalmen og det værste av krampene, men da jeg reiste meg gikk jeg bokstavligtalt rund og måtte gripe tak i veggen for å komme meg fremover.
Det var når jeg sto i hjørnet på gangen og skulle ut på det åpne kjøkkenet at det gikk opp for meg at jeg klemte meg inntil veggen mens jeg gikk. Planene ble fort forandret og det ble medesiner pg seng i stedet, ikke rart jeg er kvalm når jeg er så svimmel.
Sto å holdt meg fast i vasken så jeg ikke skulle falle bakover mens jeg pusset tennene, kan ikke hoppe over slikt. Pluttslig slo krampene til i brystet og det føltes som om noen prøvde å rive ut ribbbeina mine. Klarte å komme meg til senga og her ligger jeg nå. Du faller ikke langt om du allerede ligger nede.

bursdag og rett i seng

Det er lettere sagt en gjort å samle sammen 12 personer, finne et sted som har plass til oss og så gå ut å spise. Egentlig er jeg veldig glad jeg ikke hadde den jobben, jeg satt stille på rommet mitt og jobbet intenst med smykket til mormor slik at jeg skulle bli ferdig før jeg måtte dra. Jeg ble ikke klar over problemene før det tikket inn tekstmeldinger og meldinger på facebook. Da var problemet egentlig løst og de hadde funne et nytt sted, men de kom ikke igjennom på telefonen min ( trodde de) så jeg ble veldig godt varslet, hvorfor de ikke klarte å ringe vet vi ikke.

Det var en veldig koselig middag, og mentalt kunne vi nok ha fylt hele det store rommet helt alene, vi er mange og vi kan være intense. Kelneren var kjempe snill og jobbet hardt med et smil om munnen, ikke lett å holde styr på 12 bestillinger når to av dem er barn og bruker litt ekstra tid på å bestemme seg. Ikke alle kan være slik som meg og bestemme seg dagen i forveien, jeg hadde lyst på lasagne og da var problemstillinga løst.

Til dessert tok alle vi « barna» noe og alle de voksne hadde lange ekstra skjeer så de kunne smake seg rundt, var vel egentlig litt slik med middagen også, den vandret litt rundt på bordet slik at alle fikk smake på det de ønsket å smake på og alle fikk spise seg mette. De voksne fikk seg også en kaffe kopp. Mamma og onkel betalte hele greia.

Mormor fikk mange fine presanger og hadde det veldig fint, beste bursdagen på mange år har vi fått høre. Jeg registrerte den fakta at når alle reiser seg og står rundt et bord blir resten av restauranten stille, og ingen sier et ord før bursdagssangen er ferdig ( om de ikke kaster seg med da, den er jo smittende).

Etter vellykket middagsselskap var det drosje hjem og rett i seng for meg, helt utslitt. 

avsluttet kvelden med nystekte boller

Og når jeg sier avsluttet, mener jeg det. Det var så sent når bollene endelig var ferdige at jeg ikke hadde tid til å skrive innlegget, men måtte rett i seng.

Egentlig bestemte jeg meg for å lage boller klokken 15.00, mye tid i løpet av dagen å ta av og en pose med 1-2-3 boller stående på kjøkkenbenken. To slike poser sto der siden rema 1000 prøver å selge ut overskuddlageret sitt for 10 kr posen før de går ut på dato.
Men etter en rask sjekk så jeg at jeg ikke hadde gjær, og nå hang bolle prosjektet virkelig i tynn tråd , jeg ville ikke ut i snøværet å handle. Men jeg fikk ideen om å se hvor langt telefonen min hadde kommet på posten sin sporing, og fant fort en god grunn til å gå ut.

Resten av kvelden gikk til å sette opp telefonen, så mye kaos for ingenting, kattene gjorde det heller ikke enklere. Brukte vel en time og to sett med beskyttelses plast for å legge det på coveret, ikke fordi det var vanskelig, men fordi kattene skulle hjelpe og la igjen hår overalt. Så ville ikke det nye stimkortet aktivisere seg osv...
men jeg bestilte meg mat fra Spice og startet med bollene, de sto til heving mens jeg spiste ( vet det står på pakken at de ikke trenger det, men jeg gjør det allikevel) etter maten var det å rulle og steke boller. Fikk smakt på en før jeg la meg da, delte en med sirius ( han fikk bittesmå biter). Han syntes de var kjempegode og prøvde å stjele resten av bollen om og om igjen. Rar katt, men han virkelig elsker boller.

 
telefonen sine siste bilder

Store positive øyeblikk kan ha en sur ettersmak. I dag, en dag tidligere enn forventet dukket den nye telefonen min opp og jeg løp til postkontoret for å hente den. Resten av ettermiddagen gikk til å sette den opp og overføre ting fra den ene telefonen til den andre.
Det er trist å gi slipp på min kjære 4s, og den avsluttet sin tjeneste hos meg med å ta bilder av nykommeren. Nå er det ikke slik at den gamle er ferdig, jeg skal selge den videre på finn.no64 gb, nå skal jeg få plass til all musikken min

digitalisert verden

Egentlig er jeg nok for en digitalisering av det meste. Det er praktisk å kunne kjøpe en brus eller T-bane billett på mobilen, bestille lege timer på Internett og selvfølgelig handle på nett. Men selv om jeg setter pris på disse mulighetene, ser jeg at vi er langt i fra en verden som kan være hel digitalisert. Legekontoret mitt er et godt eksempel på de som tar ting for langt. Først satte de opp en intelligent betalings maskin i venterommet. Instruksjonen var grei nok om du kunne eller orket å lese alle de små lappene som sto festet på dem, og for de som ikke kunne lese dem grunnet størrelsen eller andre ting, hadde den en stemme som fortalte deg hva du skulle gjøre: SLÅ INN FØDSELSNUMMER ( ikke hvor), LEGG PÅ PENGER ( igjen ikke hvor) SETT INN KORT/ SLÅ KODE ( igjen ikke hvor)

så utrolig mange forvirrede eldre folk som sto der hjelpe løs mens maskinen ropte de samme hånene instruksene om og om igjen, til en som også satt i venterommet til slutt ikke orket mer av maskin stemmen eller ut av sympati hopper opp for å hjelpe dem. Og lei av stemmen ble du fort fordi den skrek ut til alle som skulle betale, jeg snerret tilbake til den ? hold skjeft jeg finner frem lommeboka når det var min tur, tror noen fikk seg en god latter da. På maskinen kan du betale med kort, kontant eller be om faktura, maskinen veksler ikke og velger du kort eller faktura må du betale gebyr. De har forresten slått av den forferdelige lyden på maskinen, så nå står det forvirrede folk der og ikke får hjelp i stillhet.
Men jeg følte deg toppet seg i dag når jeg skulle bestille noe så enkelt som en standard henvisning. Noen ting trenger man ikke en lege time for og mine to ønsker faller begge to under denne kategorien. Kontroll av stoffskiftet ( en enkel blodprøve som legekontoret ikke har klart å ta de siste to gangene jeg hadde time, fordi laboratoriet hadde lunch) og en henvisning til gynekolog. Alle kvinner burde gå til en gynekolog jevnlig, og få en legetime for å kunne bestille en annen legetime er bare bortkastet tid og penger. Så jeg tenkte jeg skulle ringe dem og fortelle hva jeg trengte, sette opp tid til blodprøven og få dem til å ha henvisningen klar da, men nei da. De bruker ikke telefon lengre på dette legekontoret, du må bestille over nett ( husk å ikke oppgi sensitiv informasjon) og jeg innså at jeg trenger å forlate dette hel digitale legekontoret før de bytter ut legene med maskiner ( har en liten mistanke om at de egentlig er roboter )

 

for digitaliserte muligheter, men ikke for en hel digitalisert verden.

(redigert 17.10.16)

lilla striper

Egentlig er det vel greit at jeg liker fargen lilla, spesielt om den skal forfølge meg. Jeg var ute med papirsøpla da jeg så opp fra bakken og hvor jeg gikk og tittet ut på verden, verden var full av lille striper som fløy på langs. Først skvatt jeg, men så ristet jeg oppgitt på hodet og fortsatte videre. Jeg viste jo allerede at jeg var utmattet og at jeg duttet meg selv hardt, noen lille striper her og der forandrer ingenting.

 

Jeg sto opp klokken 10 i dag siden det ringte på døra, en mann skulle levere noe hos meg og jeg hadde ligget hele natta å drømt om at han kom til å komme for tidlig, og vekke meg. Sanndrømt var jeg i hvert fall. Jeg satt oppe til 12, men da var jeg svimmel og kvalm og pakket inn i pels pleddet jeg pleier å bruke når jeg kjører rullestolen ute nå om vinteren. Jeg var gjennom kald og hakket tenner og forsto at her var det bare å legge seg igjen. Ikke frysningene eller rykningene er nye for meg og så fort kroppen roet seg ned sovnet jeg og sov til 15.00. så lå jeg i senga å spilte en stund fordi jeg ikke ville vekke luna som sov under dyna mi.


Jeg vet jeg blogger lite for tiden, det er fordi jeg er så utrolig sliten.

Allegiant -Veronica Roth ( divirgent trilogi bok3)

Allegiant novel cover.jpg

spoilers !!!!

skal jeg skrive om denne boka og tankene mine om den, må jeg ta med slutten, så tenkte jeg skulle advare om dette på forhånd. Dette står i delen om mine tanker og ikke beskrivelsen av boka.

Tris og vennene hennes er anklaget som foredere og venter på avhør, men four advarer dem om at de kommer til å bli satt under sannhetsserumet og at det er opp til Tris å finne på en historie som beviser alle sin uskyld, hun er den eneste som kan lyve under serumet. Det er hardt for four å være ved sin mors siden når han egentlig planlegger å svikte henne og han hopper fort på første mulighet til å forlate byen. De reiser ut for å finne ut av hva som er der ute, men det de finner er langt utenfor deres fantasi. Filmen Tris jobbet så hardt å få ut var delvis løgn, det er en verden der ute, men de var ikke der inne for å hjelpe de utenfor. Mens Tris og vennene oppdager den virkelige verden, sannheten og blir kastet inn i et opprør eller to, fortsetter konfliktene inne i byen og det er på grense til å bli et tredde slag. Noe må gjøres for å stoppe de i byen fra å drepe hverandre og for å stoppe de utenfor med planene deres.

*****

 Det er mye kriging, svikt og forvirring i denne boka også, men når vennene møter resten av verden blir det et fascinerende vindu inn i en fremtid vi ikke vil inn i. Mennesker er like dømmende som vanlig, men har gått bort i fra religioner og hudfarge til å skille dem. Nå er det de genetiske rene og de genetiske manipulerte. De «rene» har satt seg over de manipulerte og prøver å fikse dem igjen, men de behandler dem ikke helt som andre mennesker, de er mindre verdt.
Jeg hadde litt lyst til å legge vekk boka da jeg var kommet ca halvveis, jeg så hvor historien ledet og jeg var virkelig ikke sikker på om jeg orket en runde til. Det skal en sterk forfatter til for å ta livet av hovedpersonen og helten, og jeg er glad hun gjorde det, ellers ville det ha ødelagt hele trilogien, men når jeg inn så dette var jeg redd for en ny runde med krangler og svik, men det ble løst ganske fint. Litt oppgitt over Tris sitt møte med moren når hun dør, men forfatteren følte vel at hun måtte ha en slags god slutt for henne også. Jeg elsket ikke serien, den holdt ikke interessen min hele tiden, jeg kommer ikke til å lese den på nytt, men jeg kan vurdere å se første film, men bare vurdere.

Insurgent ? Veronica Roth ( divirgent trilogi bok 2)

Insurgent (book).jpeg

Erudite gjorde det utenkelige, de tok over hjernen til alle i dauntless og gikk til krig og prøvde å utslette hele Abnegation. Tris tror de er ute etter makten, men etter å ha overhørt en samtale ute hos Candor, tror hun det kan handle om mere. Candor som er delen for fred vil ikke ta del i konflikten som har oppstått, men tilbyr alle en frisone. 

Tris sliter med sorgen over foreldrene sine og av skyldfølelse over å ha drept vennen sin, dette får henne til å ta valg etter valg som setter henne i fare, og ikke før hun innser at hun skal dø, innser hun at hun ikke ønsker å følge dem, men fortsette å kjempe.

Man kan dele boka inn i tre deler

 

1. de overlevende fra abnegation sin flukt og jakt på et sted å være, forsøk på å samle allierte.
2. devirgent og immunitet til serum
3. krigen mellom de gruppeløse og euudite/ tris sin søk etter sannheten.

Det var veldig greit å få med seg hvordan de arbeidet seg opp til en motstandsdyktig hær, og hvor klar de gruppeløse var for denne konflikten. Men i del 2 blir det mye av tris og four sin krangling, tris som synes hun burde ofre seg og tester av serium, hadde 4-5 forsøk på å komme igjennom denne delen, men så fort de var ute av bygningen tok boka seg opp igjen. Lite overraskelser, vel kanskje utenom hemmeligheten om de utenfor.  

night terror

Nok en gang ble jeg rammet av denne forferdelige tingen. Natt terror. Det er ikke for ingenting det har fått dette navnet, forestill deg ditt verste mareritt og gang det med 100, og det stopper ikke når du våkner.
Drømmen var fylt av angst og panikk, jeg husker ikke selve drømmen lengre, men husker at det egentlig ikke var store grunner til følelsen. Følelsene blir så sterke at hodet egentlig ikke klarer å lage en setting hvor de passer, så den blander alt du er redd for i en mix som egentlig ikke er skummel om man tenker tilbake på drømmen senere, bare idiotisk.

Når jeg våknet opp lå jeg på ryggen og stirret ut i rommet, det løp pinnefigurer ut av gardinene og jeg var så redd at jeg ikke turte å lukke øynene igjen. Følelsen av at det sto noe rett utenfor døra og ventet på at jeg skulle lukke øynene et sekund var for sterk. Jeg var bevist nok til å vite at dette bare var angst og jeg valgte å konsentrere meg om pinnefigurene som kom ut av gardinen, jeg så fort at de lignet på disse figurene de viser ved OL, mennesker som driver med forskjellig aktiviteter og jeg klarte å ignorere dem. Jeg var så trøtt at det verket, men jeg turte ikke lukke øynene igjen. Jeg bestemte meg for å kaste sirkel rundt meg, noe jeg gjør når jeg er redd om natta, men angsten var så sterk at jeg ikke klarte det. Jeg kjente en varme komme fra siden av meg og forsto at sirius lå inntil meg, jeg kunne ikke bevege meg eller gjøre noe, men det hjalp å vite at han var der. Vet ikke når eller hvordan det gikk over, det var borte og jeg sto opp for å drikke litt vann, tenkte ikke mere på det før jeg skulle sove videre. Hadde mareritt resten av natten, men ikke noe i nærheten av dette.

Som regel hjelper det å ha kattene på rommet når jeg våkner opp redd, jeg ser hvor rolige de er og vet at alt egentlig er bra. Men om det er nightterrors kan det slå ut feil, våknet en natt og var overbevist om at lille luna var djevelen gjenskapt på vår jord, om jeg lukket øynene ville hun hoppe frem og klore ut ansiktet mitt. Og lille luna da, en sky kosebamse som aldri setter en klo ut meg.

bok: Divergent - Veronica Roth

Divergent (book) by Veronica Roth US Hardcover 2011.jpg

Tris lever i en verden hvor mennesker er delt opp i 5 grupper:

abnegation ? for de som er selv oppofrende
amity ? for de fredfulle
candor ? for de ærlige
duntless ? for de modige
erudite ? for de kunnskapsrike

nå som Tris er 16 år skal hun ta testen som forteller henne hvor hun hører hjemme, dagen etterpå skal alle 16 åringene velge hvor de vil høre til. om de vil bli hos familien eller høre på testen og flytte. Dessverre går ikke testen til Tris som den skal, i stedet for å plassere henne i en gruppe har den plassert henne i tre, hun er divergent. Hun blir tidlig advart mot å fortelle noen om dette siden de som er divergent har en tendens til å bli borte.
Under valg seremonien velger hun å bli del av duntless, og det viser seg fort at her er spillereglene helt anderledes enn hun var vant til hos abnegation. 16 åringene blir satt opp mot hverandre i tre runder, og de som ikke klarer seg ender opp en uten en gruppe å være del av og blir kastet ut på gata. Her må hun lære seg å slåss, bruke våpen og møte fryktene sine, men mest av alt skjule for alle de andre hemmeligheten sin.

Jeg leste boka siden vi fikk den med under førpremieren til catching fire, var bedre enn forventet og jeg var veldig glad for at kjærlighets delen var dempet veldig ned.

 

#divergent #veronicaroth #BeatricePrior 

godte bad

Først tar du sjokolade i ansiktet og lar det stivne ( cupcake) så tar du en blanding av honning og kokos og gnir inn i håret ditt(CurlyWurly) ser nå på hjemmeside deres at det ikke er honning i, men det var den konsistensen og det luktet det) og etter dette putter du honning ( denne gangen var det det) jordbær og vanilje i håret ( american cream)

Nå lar du håret få hvile og gnir kroppen din inn med sukker. (sukker skrubb)

Avsluttes med å smøre banan over hele kroppen ( sympathy for the skin)

god dusj :-)

 

#lush

spontan bytur

Jeg fikk telefon fra kusina mi om et kjempe tilbud nede i sentrum, og jeg tok henne på ordet og hoppet inn i en drosje og kjørte ned. Platekompaniet på Oslo city selger ut samle utgaver til en pris som hadde hvert veldig god for original utgaver. Egentlig angrer jeg på at jeg ikke kjøpte inn noen ekstra til kalenderen min.
Vi tok så en vandretur innom favorittbutikkene våre, hovedmålet var geniale salg, men ingen kunne måle seg med tilbudet på platekompaniet. Det betyr ikke at vi ikke handlet noe, bare litt mer kontrollert.

Neotokyo:


 Outland, brukte deler av gavekortet mitt:lush:

 
overraskelse premie

Det er morsomt å få pakker du har bestilt, det er enda morsommere å få premier du har vunnet og venter på, men ingenting slår en pakke du ikke har en eneste formening om hvorfor kommer eller hva er. Når jeg så hentelappen i postkassa i dag trodde jeg det endelig var premiene fra skittfiske, de har nemlig ikke dukket opp enda og det var for tidlig til å være sailor moon parykken min. Jeg var veldig overasket da jeg så at avsenderen var cappelen damm.

 

Jeg var med i julekalenderen deres også, så jeg regnet med det var en premie fra den, men jeg hadde ingen ide om hva som kunne ligge i pakken. Jeg klarte ikke å la den ligge en dag, så jeg kledde på meg og gravde ut rullestolen fra snøen som har kommet de siste 24 timene . Pakken var både stor og tung og dette vekket nysgjerrigheten enda mer, det lå mer enn en ting inni der. Tålmodig som jeg egentlig er, puttet jeg den i en plastpose og kjørte hjem, så var det å ta bilder og åpne.  


Følgebrevet inneholdt ikke store overraskelsen, gratulerer jeg hadde vunnet i julekalenderen deres på facebook. Inni pakken lå det to bøker, en novellesamling og en kokebok. Av alle forlag konkurransene jeg var med på i år, husket jeg faktisk konkurransen hvor dette var premien, så når jeg ringer å forteller mamma om overraskelsen kan jeg fortelle litt om bakgrunnen til novellesamlingen. Så tydeligvis setter noe av informasjonen jeg kommer over i disse kalenderne seg. Tusen takk

ikke meningen å..., men...!

Det finnes setninger som er en løgn i seg selv, setninger som er så irriterende å få slengt mot seg at du bare vil bryte kontakten med en gang. Jeg ser åpninger hvor denne setningen ikke behøver å være så ille, mener ikke å såre deg, men føler jeg må være ærlig. Men selv her kunne det ha hvert bedre å si, jeg føler jeg burde være ærlig mot deg og si det jeg mener, isteden for en falsk bortforklaring.

ikke meningen å pushe, jeg vet du ikke er klar, men kunne du tenke deg å ha sex med meg allikevel?

Tror dette er den mest respektløse meldingen jeg har fått noen gang.  

når kulden endelig kom

Nå er det kanskje ikke kulden vi har savnet, men den fine og hvite snøen. Men det er nå slik at man må ta det ene med det andre innimellom. Endelig er det greit å gå ute om kvelden igjen, ja det er glatt, men sneen lyser opp og letter på den tunge og trykkende følelsen mørket har gitt. Selv om kulden var et sjokk, var den langt fra uvelkommen, i går samlet jeg og kattene oss på stua hvor jeg fyrte i vedovnen min. Bare lukta alene setter en stemning som det skal mye til for å slå. Jeg har ikke fyrt denne vinteren fordi det ikke har hvert behov for det, og jeg virkelig koste med i varmen der inne. Luna lå å sov på klorestativet, på utstikkeren som nesten er over ovnen. Sirius byttet på å ligge på alle plassene sine og på fanget mitt, glad for at jeg satt stille i stua, lettere å stjele kos da.

Selv om det ikke er like kaldt i dag, kjenner jeg at kulden sitter i veggene på leiligheten. Jeg kan kjenne det i fingrene mine mens jeg sitter her på datamaskinen og en dyp kulde i skjelettet mitt som ikke ser ut til å ville forsvinne. Det plager meg ikke, jeg vet jeg bare kan fyre opp og holde meg i stua og det forsvinner, og om noen dager har fyringen gjort at varmen har satt seg i veggene isteden for kulda og denne følelsen av starten på vinter forsvinner.

Jeg nyter det, for denne følelsen opplever man sjeldent. Og husk det er forskjell på å fryse og å kjenne kulda, jeg fryser ikke, da hadde jeg pakket meg inn i en dyne og satt alle ovnene på fullt.  
på handletur

i går tok jeg sjansen og dro på handletur i byen, jeg ønsket å få med meg litt av salget før alt var over.

hovedmålet mitt var perlehuset, en utfordring langt større en jeg vanligvis ville ha tatt på meg, rett og slett fordi det er så langt å gå. på Torsdag ble jeg spurt hvor langt jeg klarte å gå og jeg sa frem og tilbake til senteret, om jeg ikke går på senteret. i går lærte jeg at jeg kan gå lengre, men bare om jeg orker smertene og krampene. jeg kom helt til universitetsplassen før krampene startet og gåturen opp til slottet var et evig langt mareritt. underholdt meg med musikken på øret og sorte biler som skulle opp å besøke kongen.

hadde det ikke hvert for en stol plassert inne på perle rommet, ville byturen min har endt her. Heldigvis var det en stol der og jeg satt nesten en time og plukket ut perler jeg ville kjøpte. Gåturen tilbake ned slottsplassen var enklere, selv om jeg kanskje hadde mere smerter.Jeg tok en stopp hos søstrene grene og kjøpte tre skrin jeg kan male og dekorere. På panduro kjøpte jeg to fat og resten av hjertene etter jul. De var på halv pris og jeg solgte godt av dem, så syntes det var verdt det. Kjøpte også med to poser med grønne perler til 10 kr stykket, men salget på panduro var virkelig ikke noe å skryte av. 
Jeg tok en rask tur innom TGR men nå var jeg fullstendig utslitt, ville egentlig bare gå, men så så jeg glasskrukkene som var gjemt innerst i et hjørne og jeg viste jeg måtte ta dem med. Sist gang de hadde dem kjøpte jeg bare inn noen og tenkte de kom til å ha dem, jeg har lært.Bestemte meg for å ta middagen på peppes pizza og jeg ble sjokert når jeg kom inn. Heldigvis hadde jeg sett at det var forandringer der inne når jeg gikk på utsiden, så jeg gikk ikke i anfall av sjokket. De har fjernet alt det koselige med peppes og gjort det om til et fastfood sted med røde glatte overflater. Men salaten min var den samme gode.

Jeg måtte gi opp håpet om å klare lush og outland, de får jeg ta en annen dag. Nå var det rett hjem og legge seg. 

premie fra opplysningskontoret for meieri produkter

Det er alltid spennende med pakker i postkassen. Denne gangen var pakken fra opplysningskontoret for meieriprodukter og jeg viste det var premien fra julekalenderen. Jeg vant et skrapelodd og en overraskelse. Overraskelsen viste seg å være et sort sitteunderlag, en praktisk ting å ha om vinteren.
På skrapeloddet vant jeg hele 25 kr og vekslet det inn i et nytt et, ikke skrapt det nye enda.  

Plagiert av aftenposten

Kanskje ikke overskrifter er så spesielle, men jeg fikk vannet i vranga da jeg snublet over aftenposten sitt innlegg med bilder fra USA. Det var som om jeg skulle ha skrevet det selv, eller jo jeg skrev det selv ? for flere dager siden.

Det er en liten forandring i overskriften, mens jeg skrev the day after tomorrow i virkeligheten, har de skrevet virkelighetens day after tomorrow. De har en liten bildeserie av fyrtårn med is på seg, mens jeg skrev om likheten i stormen og historien i filmen.

Kanskje det er fler enn meg som så sammenhengen mellom filmen og stormen, men synes aftenposten kommer sent med sammenligningen, og overskriften brukes dårlig.  

ingen tv på meg

Nå ser jeg sjeldent på tv`n min, og når jeg først bestemmer meg for å gjøre det, er det typisk at den ikke fungerer. Det er ikke noe galt med selve skjermen, jeg kan kose meg med tv spill om jeg ønsker. Det er get boksen min det er noe galt med. Først trodde jeg at en re start og oppdatering ville ordne problemene, og det irriterte meg at jeg ikke ville ha mere mat igjen når kanalene endelig dukket opp, men kanalene kom aldri. Eller med unntak av en, jeg får vist lov til å se på MTV.

 

Prøver jeg å kjøre noen av tingene jeg har tatt opp, får jeg bare en merkelig feilbeskjed om en feil kode. Tenkte jeg skulle skrive inn til get slik at de kunne se på problemet, men om jeg skriver mail vil jeg få hjelp om 4 ? 5 dager. Så da får jeg sitte oppe til kundeservice åpner, uten tv.  

cosplay parykk til desu 9

jeg skulle bare ta et raskt søk for å se på prisene, og før jeg viste ordet av det hadde jeg trykket på bestill.

gjett hvem jeg skal være på desucon 9 ?

 Hot sell !!! new Mixed golden Sailor Moon Tsukino Usagi cosplay Party wig

merkelig sims 3 melding

Jeg har opplevd mye rart med sims spillene mine, jeg skal ærlig innrømme det. Men når denne meldingen dukket opp på skjermen min i natt, trodde jeg det var en spøk. Om ikke en spøk, noe de sender ut til alle, eller er en belønning for noe jeg ikke aner at jeg har gjort.Det er ikke det at jeg mener jeg ikke fortjener den, jeg kjører en gratis hjelpeside til sims 3 på bloggen min. Den er nok ikke like god som å kontakte ea games selv, men ea har vel en tedens til å henvise til alle forumene man fort kan drukne i. Men samme hvor mange jeg hjelper, så kan da ikke sims 3 spillet mitt vite om det?

Uansett en morsom overraskelse, og de tok ikke feil. Jeg er kanskje ikke verdens flinkeste, men jeg elsker spillet og har snubbet over en del feil i løpet av årene.

siste julegaver

Jeg fikk dem av venninnen min på nyttårsaften, men har ikke fått lagt ut bilder av dem før nå.Problemet med denne er at jeg ikke klarer å velge hvilken av totoro figurene jeg skal henge på nøkkelknippet mitt, de er så søte alle sammen.  


 Det blir lettere å slutte med søtsaker når man kan ta smaken rett på leppene?

tusen takk Linn

Den manglende sjokoladebiten

Når jeg sto ved sjokolade hylla i butikken tok jeg et valg, jeg er helt klar over det. Jeg skulle ha en firkløver sjokolade og blant alle de blå pakkene var det en eneste med reklame for en konkurranse. Ett eller annet om en manglende sjokoladebit og en gull bit, jeg tror sjansen for å vinne i slike konkurranser er minimale, men skal man først kjøpe en tar man en man har en liten sjans til å vinne på, ikke sant?
Uten om når jeg kjøpte sjokoladen tenkte jeg rent lite på konkurransen, faktisk hadde jeg helt glemt den. Jeg satt å så på tv serie og brøyt av rad for rad, jeg var veldig sjokkert da jeg fikk en rad med bare to biter, men ristet det bort ved at jeg sikkert hadde brutt av en bit tidligere, hender jeg gjør det også. Fortsatt er konkurransen helt borte fra hodet mitt.
Men så er jeg inne på konkurransenett og her er det link til en konkurranse hos Freia, jeg klikker meg inn og leser om de forsvunne sjokoladebitene og kodene inne i pakken.
Jeg tenkte med en gang på den merkelige raden hvor jeg mente det hadde manglet en bit, denne biten hadde virkelig plaget meg, jeg liker ikke når ting ikke går opp i hodet mitt.
Jeg helte resten av sjokoladen ut av pakningen for å se om det var en kode inni, nå mest for å få svar på spørmålet mitt, manglet det en bit eller var det bare i hodet mitt. Koden sto der, det var ikke noe jeg hadde innbilt meg.
Hvis dere nå tror jeg kommer til å avslutte med å fortelle om den fine premien jeg vant, tar dere feil. Jeg slo inn koden og fikk beskjed om at det ikke var noe premie på den. Premien klarer jeg fint å leve uten, men jeg savner virkelig den sjokolade biten. Lurer på om jeg hadde kjøpt den ene som var med i konkurransen om jeg hadde vist at jeg risikerte å miste en sjokoladebit uten å få premie for det.

Med andre ord, jeg vil ha sjokoladebiten min...

 

 

dagslys

Er det slik det ser ut? En merkelig blanding av grått og lyst som sakte blir lysere og lysere. Det grå er der fordi det ikke slipper så mye lys igjennom skylaget. Tror ikke jeg har sett dagslys siden november. Mitt behov for søvn har gjort at jeg har stått opp etter at lyset har forsvunnet og lagt meg før det kom opp igjen. Men i dag holdt jeg meg oppe hele natten, jeg skal bruke de neste dagene på å tvinge kroppen tilbake til den kunstige (for meg), men normale ( for andre)døgnrytmen.

Men jeg fikk utnyttet meg av morgentimene i dag da, jeg har handlet mat, postet de siste kalender gavene, tatt noen viktige telefoner og kjørt en klesvask. Til og med trene fikk jeg til i natt, det er helt klart at kroppen min fungerer best om natta. Jeg er og blir kjæringa mot strømmen.

Grunnet litt forvirrende døgn systemer har jeg latt dagens sang få en liten pause, regner med at dette kommer opp igjen når jeg har fått kontroll på døgnrytmen og dagene.

 

Men nå skal jeg legge meg, ha en fin dag  

free willy , tårer, virkelighet

Satt å så slutten på free willy som gikk på Sverige 4 i dag tidlig, og siden jeg dro en film ut i virkeligheten tidligere, passet det bare at jeg nå dro virkeligheten inn i filmen. Det var ikke den gode og triste slutten på filmen som fikk frem tårene i øynene mine, det var minnene om spekkhoggeren som skremte livet av fiskerne på brua til Ulvøya i indre Oslo fjord, før den tok seg turen Norge langs for å dø i en liten fjord blant mennesker.

For spekkhoggeren som spilte willy fikk friheten sin, og når han ble gammel og skulle dø valgte han å gjøre det i et media sirkus uten like. Men jeg tror mange mennesker ville være enige om at en fjord i Norge ville vært et vakkert sted å dø.  

 

the day after tomorrow i virkeligheten.

Ok, kanskje ikke så kraftig som i filmen. Den iskalde syklonen tar ikke livet av deg på sekunder, den kan bare gi deg frostskader på minutter. Du dør ikke om du holder deg inne og fyrer, men du dør om du er dårlig kledd eller sover ute. Ikke så veldig overraskende holder skoler stengt og i enkelte stater er det erklært unntakstilstand.
Tror det er fler enn meg som tenker på denne apokalypse filmen når de hører værvarselet, for selv om det ikke er akkurat likt som i filmen, viser det at filmen var basert på noe.

Mens vi i Norge ikke kan få det kaldt nok til at det snør, vil usa fryse fra New York til Florida.  

årets første klo klipp

Jeg var ikke helt rettferdig i dag, luna slapp unna med bare forpotene, mens sirius fikk klippet alle klørne sine. Jeg pleier å vite at det er klo klippe tid når klørne til sirius går igjennom olabuksa mi, han tråkker nemlig når han koser seg og det får meg til å se ut som om jeg har meslinger.

Sirius satt delvis pent mens jeg tok forpotene, men klarte å stikke av når jeg tok bakpotene og jeg måtte fange han inn igjen. Med luna var det mer klynking og fresing, men selv om hun lar deg vite at hun ikke liker det hun blir utsatt for klorer eller biter hun ikke.

Så fort jeg slipper luna løper begge kattene inn på kjøkkenet og setter seg til å vente ved bordet, de vet at der oppe er det godbiter og disse får de alltid etter en kloklipp, så ingenting er så ille at det ikke er godt for noe.

nytt mobil deksel fra frydaze

Reklame | Trybe

Når jeg fikk melding fra liknshare om at jeg hadde blitt trukket ut til å få lage et gratis mobil deksel, var jeg først ganske skeptisk til å delta. Ikke fordi jeg tvilte på tjenesten eller leverandøren, men fordi jeg var veldig glad i det dekselet jeg hadde, offisielt the sims 3 deksel.
Men jeg tenkte at jeg kunne lage et tim mamma og på den måten fikk en fin gave, erfaring med tjenesten og muligheten til å observere produktet. Men mens jeg satt der å lekte med designene inn så jeg at jeg ikke hadde laget et til mamma, men et til meg, et som jeg vil elske mer enn the sims 3 coveret. Jeg valgte å lage bakgrunnen lilla fordi jeg savnet den fargen på telefonen og sendte bestillingen avgårde, i dag fikk jeg resultatet og alle forsto hvorfor jeg bare måtte ha det.

De sier at det bare tar noen minutter å lage designet, men jeg ville ikke ha stolt på det. Selvfølgelig kan du klare å klikke frem et design på noen få minutter, men når du først setter deg ned vil du at alt skal være riktig, og med mulighetene og all informasjonen som følger med tar det lengre tid. Det sto masse fakta om kvalitet, type og fargeinnstillinger om man ville ha med bilde, men jeg ignorerte alt og regnet med at ting var i orden, jeg ble fornøyd med resultatet.
Jeg var forberedt på å vente veldig lenge på dekselet siden de sa det ville ta ca 20 dager å få det levert, ikke viste jeg at de da medregnet alle helligdagene i jula, trodde den kom mot midten eller slutten av januar.

Dekselet sitter godt på og bildet er selvfølgelig av kattene mine, legger med originalbildet under.
Lyst å prøve ut produkter og dele din erfaring om dem? Meld deg inn i liknshare

spikeren i pizzan

Ok så var det ikke en spiker, men en stift, men opplevelsen var helt det samme. Jeg tok en bit av pizzaen min og noe stakk meg i tannkjøttet, en 3-4 cm lang stålpinne hadde ligget der å ventet på at jeg skulle ta denne biten. Det var når jeg dro bort på pizza bua at jeg fikk vite at det var en stift, greit når du skal klage og de allerede vet hva det er du har funnet i pizzaen, lurer på hvor mange klager de har hatt om det? Men det er ikke så farlig, den var fortsatt god og spis bar og jeg får i tillegg ny pizza, fikk heller ikke noen sår av biten så ingen skade skjedd, bare litt sjokkert. 

77 års dag

I dag var vi hos mormor og bestefar og feiret sistnevnte sin 77 års dag. Tror nok at vi kan konkludere med at dette blir bursdagen med mest kaker, vi samlet nemlig opp alle kakene fra jul og mormor lagde vafler ved siden av. Vi kom frem til 9 kakesorter + vafler.
Det var et koselig selskap, bestefar fikk kunstsaker og barna fikk prøve dem ut.
helt uten logikk

Kjære kropp, hvor er logikken din? Jeg har fått med meg signalene dine om at du er utmattet og trenger å hvile, det var derfor jeg la meg tidlig for å sove. Men det hjelper pent lite at jeg legger meg tidlig når du bestemmer å vekke meg midt på natten med et anfall. Jeg sa jo jeg allerede hadde fått beskjeden, nå er det opp til deg å stole på at jeg handler riktig, et anfall gjør oss ikke godt og det er ikke bra for kreftene å våkne midt på natten.

 

 

Hilsen hodet.

silhuetten i mørket

Jeg går igjennom leiligheten og slår på lys, jeg vet de sier at man burde ha lysene av på rommene man ikke er i, men jeg er mørkeredd og trenger at lysene er på. Kanskje ikke full belysning hele tiden, men nok til at jeg ser rommet. Min mørkeredsel handler ikke så mye om mørket, men det å ikke ha kontroll, og ikke kunne se, jeg er mer redd tåke en mørket, mørket kan man gjøre noe med.
Akvariene i leiligheten lyser godt opp der jeg går rom til rom, men når jeg kommer til stua, som kun er belyst av en halv død julestjerne, stopper jeg brått. Det er noe i lufta, en kvalmende følelse om at noe er feil sprer seg igjennom kroppen, jeg er ikke redd, dette er asbergeren sin måte å fortelle meg at hjernen har plukket opp en forandring, det kan være alt fra en flyttet stol og veltet vase, og jeg bor med to katter så det er ingen ny opplevelse. Kanskje greit jeg ikke så at jeg hadde sovet med ulåst dør før senere, ellers hadde jeg nok blitt redd.
Helt stille på stuebordet satt det en katt som ikke turte å puste, en som viste han var tatt på fersken i å gjøre noe han ikke fikk lov til og håpet at om han bare satt stille nok ville jeg ikke se han, noe som kunne ha virket om han ikke satt å fulgte intenst med på meg, lysene øyne i mørket er ganske åpenbart. Silhuetten av kroppen fortalte meg fort hvilken katt det var som var den skyldige.uskyldig til det motsatte er bevist, det betyr tatt på fersken for katter.
( bildet tatt ved en annen anledning)


40 fakta om året mitt 2013

1. fikk meg ny venninne, møttes på sse
2. startet med å lage smykker
3. solgt smykker for ca 3000 kr
4. vunnet premier på nett for ca. 14 288 kr
5. vunnet ipad mini fra KRF
6. dyreste premie var en pose med escada parfymer, verdi ca 3000 kr.
7. årets spill: last of us
8. årets nyhet ps3
9. årets event: desucon fantasy
10: årets overraskelse: mat festivalen på bryn
11: årets 3ds spill: delt mellom pokemon og harvest moon a new beginning.
12. årets ipad spill: lost island ? shipwreked
13. årets sims 3 nyhet: drager!!!!
14 årest sang og artist: fun ? somenight ( vet den ble gitt ut i 2012, men den har betydd mye for meg i år)
15. årets brettspill: setlers of catan byer og riddere
16. årets bok: tomorrow when the war began
17. leste over 30 bøker
18. årets kino opplevelse: catching fire, hungergames 2 ? førpremiere.
19. årets største frustrasjon: da nav tok grunnstønaden min rett før jul
20. årest største frustrasjon: oslocity sin handle et helt år konkurranse
21. årets kinofilm: riverolf
22. årest glede: elektrisk rullestol
23. årets sorg: støttekontakten min sluttet
24. årets nettside: blogg.no
25. årets nyhetsside: aftenposten.no
26: årets mest kjøpte produkt: handsfree til iphone ( ca 1 ? 2 i mnd)
27. årets drikkevare: cola light
28: årets brus m sukker: urge
29. årets is: lollipop sitron og lime
30. årets te ? peppermynte
31. årets største kjærlighet: pusekattene mine
32. årets største savn: venner
33. årets hobby: håndarbeid ( perler)
34. årets tegneserie: zitz
35. årets tv serie: criminal minds
36. årets middag: rett i ovnen fisk
37. årets sminke: lilla eyeliner og maskara
38. årets butikk: lush
39. årets julekalender: skittfiske ( hvor jeg vant hele tre ganger)
40. det nye årets nyttorforsett: fortsette å jobbe mot å bli bedre og å ha det bra.

siste kalendergaver


Da var de siste 4 pakkene i julekalenderen min pakket og klar til sending, de blir sendt en av de nærmeste dagene, kommer litt ann på formen min og om jeg klarer å stå opp før postkontoret stenger. De siste pakkene er gave nummer 19-23 ( 24. var digital)
om det er noen som har opplevd å ikke motta premien sin er det ikke mye jeg kan gjøre, da er det borte i posten, men gi meg beskjed så jeg kan ringe å mase på dem litt i hvert fall.
Håper alle har hatt en fin jul og nyttårsfeiring, nå starter samlingen av premier til ny kalender.

gifflar = kulde

Det er slik hjernen vår fungerer, utsetter vi den for samme kombinasjon nok ganger eller er opplevelsen veldig sterk, så vil den koble disse kombinasjonene enten det er riktig eller ikke. Noen slike kombinasjoner er vi vant til. Tre nøtter til askepott og jul, snø og kakao , stranda og is.
På vei hjem fra butikken i dag slo det meg at jeg klarte å lage en slik kobling i hodet, det var ikke planlagt, men nå tror jeg den er der for å bli. Jeg fikk veldig lavt blodsukker på europris og kjøpte meg en pose med gifflar for å kunne ha noe å tygge på, valget falt på disse fordi de sto ved siden av kassen. Jeg kjørte del elektriske rullestolen min og det småregnet, men siden jeg hadde hvert innom to steder og stolen hadde stått ute var teppet mitt våt og kulden iste igjennom meg mens jeg kjørte hjem. Jeg spiste tre små kanelboller på veien, men det var når jeg spiste den siste at jeg startet å tenke på billettkøen utenfor Colosseum, vi var våte, iskalde og spiste gifflar, vi fikk gratis gifflar og derfor gikk det i det. Nå var jeg så kald at det sprengte i ansiktet, kroppen skalv og tennene hakket, det var en helt naturlig og riktig ting å putte en liten gifflar i munnen da.

 

Nå er det heldigvis godt å varmt inne i leiligheten min, og jeg sitter å prøver å få i meg varmen igjen, forstår hvor kald jeg var etter hvor lang tid det tar å få varmen tilbake. Men jeg tror at jeg kommer til å koble disse kanelbollene til kulde resten av livet mitt.  

nyttårsaften 2013- 2014

Man kan skrive lange innlegg med alle detaljer, eller gi en kort oppsummering og fylle på med bilder. Vi spiste lasagne, det var tre forskjellige versjoner, med kjøtt, uten kjøtt og uten melk. Det var is til dessert og vi plyndret juletreet for godteri. Vi hadde som vanlig skattejakt og måtte løse mange oppgaver for å få hint til å finne skatten, i skattekisten lå det en liten gave til alle.

Jeg hadde vunnet en stor kransekake av matspecialen og denne ble veldig godt mottatt av folket, for oss som ikke liker kransekake var det moro med smell bongbonger og vitser.
Nå trakk vi «ungdommene» oss ned i leiligheten under og spilte brettspill frem til vi ble hentet rett før 12 gikk opp til leilighet 3 for å se på fyrverkeriet.


 Når jeg kom hjem var det bare sitte oppe og se på tv serier frem til 02.30 da sluttet festen til han over meg og det gikk ann å legge seg. Litt trøtt i dag.

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin