hits

januar 2012

gråte

så tok utmattelsen nok en gang overhånd og jeg ønsker bare å krype sammen i en ball og gråte. selv om jeg ikke klarer å kontrolere tårene kan jeg ta kontroll over sitvasjonen og gå å legge meg, for det er bare det det handler om, for lite søvn.

 

facebook sin bakside

jeg satt å kjedet meg i dag da jeg gikk igjennom venners venner på facebook og la til folk jeg kjente eller har kjent en gang. spesielt tidligere klassekamerater kan ha kommet under radaren før. 

så jeg finner en del jeg har gått i klasse med eller på trinn med og legger dem til som venner. egentlig regner jeg ikke med å få svar fra de fleste, men noen bekrefter.

hvorfor regner jeg ikke med å få svar? for hvem vil vel huske den personen de mobbet ut av skolen? den de banket opp i friminuttene? er det ikke da bedre å leke som ingenting og bare fortsette å ignorere vedkommede? for selv om den personen er villig til å legge ting bak seg og gå videre som om ting ikke skjedde, er du for flau til å kunne tenke på denne personen en eneste gang til i livet ditt.

dette viser jo hvor mye bedre persjon du har blitt......

ikke bedre

etter min lille tur på 1000 i går har jeg bestemt meg for at jeg ikke er klar til å gå ut enda, så i dag blir de store utfordringene posten og søppla. posten gikk greit nok da det bare er ned en trapp og jeg har noe å holde meg til hele veien, søppla er litt værre.

dagen har hvert fyllt med magekramper og spenninger i musklene, jeg hadde en time hvor jeg lå i senga og var delevis paralysert på halve meg. ( nummenhet og prikking som gjorde kroppen vanskelig å føle/kontrolere) hele venstre side. det sitter litt i enda men jeg er i hvertfall oppe.

blir dårlig med søvn når kroppen holder på slik, men jeg har en snill og tolmodig katt som passer på meg og holder meg med selskap.

stylus for ipad

når jeg sitter og spiller er jeg veldig glad i å skrive ned notater, noen av dem legger jeg ut her mens andre er bare for hjelp i spillet. man kan trygt si at skrivebordet mitt til tider er dekket av små papirlapper.

siden jeg prøver å være miljøbevist på de tingene jeg kan, og har tatt det så langt som å slutte å pakke inn gavene til folk for å stape på papir, tenkte jeg at jeg måtte finne en løsning på det ekstreme bruket forran datan. svaret var selvfølgelig ipaden, men ulempen er at det blir veldig stygt og stort om jeg skriver med fingrene, så jeg må få meg en stylus.

jeg valgte wacom bamboo stylus til 299 + frakt på humac

Wacom Bamboo Stylus er designet for din iPad

Pennen er laget fra høykvalitets metall, stylet for å matche deg og din iPad.

Bamboo Stylus er simpel og elegant, og fungerer som et verktøy til flere programmer for iPad laget for å uttrykke seg selv og personalisere arbeidet.

Stylusen gir en mer nøyaktig og presis måte for å ta notater i møter og i klasserom eller til å tegne grove ideer på farten.

Tuppen på stylusen er 25% tynnere (6mm mot 8mm) i diameter enn de fleste løsningene som er på markedet i dag. Ved å kombinere ergonomisk comfort og en fast følelse gir Bamboo Stylus en bedre måte å arbeide med din tablet.

Ideell for håndskrevne notater, gi et personlig preg når man lager dokumenter, tegninger, sketsjer og mye mer. Brukere kan nå være enda mer kreative.

gjenferd stanset hussalg

dagbladet forteller om en eiendomstvist på Vinstra. en kjøper ønsker å heve kjøpet av en enebolig fordi det er rykter om spøkelse der.

partene har ikke klart å bli enige, så nå skal saken opp for retten. kan man heve ett kjøp fordi eier ikke opplyste om eventuelle spøkelser?

nå må jeg innrømme at jeg har hørt om langt værre hjemsøkte boliger enn denne her. når noen kansje har sett en dame og noen små ting faller ned fra veggen innimellom er jeg troende til å skylde på tyngdekraften ( et veldig skummelt fenomen som får ting til å falle) og god fantasi. 
om dette ikke skulle være tillfelle tror jeg uansett ikke faren er så veldig stor i huset, da man ikke opplever mer mystiske ting der enn i andre hus.

leiligheten min er mye værre, her bytter tv`n kanaler på egenhånd og slår seg av og på. all annen elektronik har også merkelig oppførsel så fort den kommer inn døra. selvfølgelig faller det ting hele tiden og ting flytter på seg, men her får tvilen støtte av katter. jeg kan jo ikke vite om det er dem hver gang, men jeg antar det... tv fenomenet har jeg lagt bort på noen andre i blokka med sterk fjernkontroll på samme frekvens.

hva jeg føler og tror om spøkelser er jeg ikke hundre prosent sikker på, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke tror de er her for å skremme eller ødelegge for oss, om de er her i det hele tatt da. 

ikke røykeforbud alikevel

det tok ikke mogan lang tid å finne ut at om de innførte røykeforbud på strendene ville de ta knekken på turismen, så vedtaket om røykeforbud på alle offentlige strender ble trukket tilbake.

ett annet forslag om forbud mot bading om natta har også blitt trukket, virker som om folk liker å kunne velge selv om de vil ta sjansen eller ikke.

men når det kommer til å bade på strender med røde flag, ikke gjør det.
en ting er at du ikke er redd for livet ditt blandt stømmene eller bølgene som har med seg gigantiske steiner inn mot land, men du utsetter de stakar livvaktene for fare når de må ut å redde deg. 

å gamble med sitt eget liv er en ting, med andres er noe helt annet.

matbutikk avviser kunder med bag eller pose

aftenposten forteller om døgnåpne kiwi på grønnland som har sett seg nøtt til å forby kunder med poser og bager adgang til butikken grunnet så mye tyveri. de på kiwi forklarer at de ikke kan se på folk hvem som stjeler + at samme hvor mye de putter inn i overvåking og alarmer hjelper det lite når det kommer kranglete og fulle kunder. om de først tar noen stikker de gjerne unna lenge før politiet rekker å dukke opp.

det å ikke kunne ta med seg poser eller bager inn i butikker er ikke akkurat et nytt fenonem, slik har det hvert på vinmonopolet lenge nå. men jeg føler at om du forbyr disse normale tingene i butikken din burde du ha ett alternativ for de som har med seg dette.

skapene på vinmonopolet er ett godt eksempel på dette, for en tier ( som du får tilbake) kan du låse inn bagen din før du går inn i butikken. slik behøver ikke kunder å bli avvist og butikkene kan sette opp slike regler uten at folk blir rasende.

på tide å bedømme spill igjen - gullstikka

nå må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har spilt så mange av dem, og at mine stemmer både baserer seg på hvajeg har lest, hørt andre si og sitter igjen med som inntrykk.

action: dead space 2 ( enesta av de nominerte jeg har hatt lyst til å spille)
sportspill: Fifa 12 ( med tanke på fetteren min)
racingspill: mariokart 7 
strategi: sims medieval ( dette er sikkert ikke det beste, men kjærlighet gjør blind)
barnespill: lego harry potter 5-7 
nedlastbarespill: minecraft ( nok en gang det jeg ville ha prøvd)
plattformspill: portal 2
åretsspill: the legend of zelda -  skyward sword
pcspill: the elder scrolls v - skyrim
konsoll:  the legend of zelda - skyward sword
håndholdte: pokemon black/white 
rpg/ eventyrspill: pokemon white/black (hardt valg i mellom dem og zelda)

på åpen klasse og norske spill haddejeg ingen formening, så da holder jeg munnen lukket og lar de som har noe å si avgjøre det. 

 

røykeforbud på stranda

da viser det seg å være sant igjen, late og grisete folk ødelegger for utrolig mange andre.

det er på ferieøya grand canaria en komune har vedtatt å forby røyking på de offentlige strendene. grunnen til dette er at de er lei av å gå å rydde opp sneiper i sanda. det ser ikke ut til at oppsatte askebegere har hjulpet mye.

Mogan har derfor innført røykeforbud på alle strendene i området, dette inkluderer populære reisemål som Puerto de Mogán, Diablito, Taurito, Tauro, Cura, Balito, Verga, Amadores, Puerto Rico, Patalavaca og Arguineguin.

ikke bare strendene blir påvirket av det nye forbudet, alle offentlige steder langs kysten er rammet. også toaletter og bad.

om du skulle ta en røyk risikerer du bøter på opp til 450 euro.


ikke så sterk som man tror

det er merkelig hvordan man kan våkne en morgen og planlegge dagen forran seg, man kjenner etter hvor mye krefter men har og tar avgjørelser om hva som må gjøres og hva som kan vente. du tror du tar hennsyn til de plagene du har og står opp for å fullføre dagen.

de første timene går det fint, du sitter å klikker på datamaskinen din, spiser frokost, gjør litt forsiktig husarbeid. ok, husarbeidet var tyngere enn det du trodde det ville være, men du var jo forbredt, det er derfor du skal gjøre så lite i dag. mens du klikker på datamaskinen følger du med på klokka, dagens store prosjekt er å gå i butikken, orginalt hadde du tenkt senteret, men dette forsto du når du våknet at ble for mye.

endelig er klokken så mye at det værste av rushhandlinga er over, du kan kle på deg og tusle over skolegården til matbutikken. høy musikk og frisk luft hjelper deg avgårde. inne i butikken prøver du å være rask og huske det du trenger, men allerede halveis i handlingen slår en svimmelbølge så hardt at det er et under du ikke går rett i bakken ( eller kasnje det er mer stokken du har med til å støtte deg som hindrer det, ikke et under)

så står man der, ute bland folk og ikke helt sikker på hva man skal gjøre. hva kroppen vil er klart. kaste opp, besvime, si en del stygge ord veldig høyt og gråte. men ingen av disse tingene er noe som passer seg å gjøre i en matbutikk ( eller de fleste steder) så du skjelvende holder deg sammen til du er ferdig med å betale varene.

heldigvis har man en snill mor som svarer telefonen når du ringer og er på vei ut av butikken. og ved å holde deg i samtale klarer du merkelig nok å komme deg helt hjem igjen. uten å ha skapt skandaler eller oppstyr, men tror ikke jeg skal ut igjen med det første.

snill familie

i starten av januar fortalte jeg om familien min som måtte feire bursdag uten meg, bestefar hadde bursdag og jeg var for dårlig til å bli med. trist drømte jeg om middager og kaker...
jeg skrev også at det var trist at jeg ikke fikk hvert med på neste bursdag heller, siden dette ble mens jeg var på sykehuset.

familien min ordnet slik at feiringen blir i dag i stedet, og hos mamma.

nå var det ikke bare grunnet meg denne avgjørelsen ble tatt, men de tok meg med i ligningen og viste at jeg antagligvis ville orke å gå opp til mamma.

så i dag får jeg pynte meg, spise god middag og overlevert bursdagsgave til mormoren min, det blir koselig.

 

selger syke fisker bevist, uten å si i fra...

hovedsaklig var handleturen på storosenteret veldig koselig, men vi hadde dessverre en dårlig start og en dårlig slutt.

Den dårlige avsluttningen kom av at jeg tidligere på handleturen hadde hvert innom dyrebutikken og forelsket meg helt i to sommerfuglsiclider. siden den aggresive fisken i hovedakvariet mitt døde for to dager siden, tørr jeg nå å putte oppi ny fisk.

for at fiskene skulle få kortest mulig reise kjøpte jeg ikke fiskene før allt annet var ordnet, jeg var nå ganske sliten og var ikke forbredt på å bli lurt trill rundt.

vel inne i dyrebutikken kjørte kammeraten min meg først frem til fiskene for å se på dem igjen, jeg var like sjarmert som sist gang så jeg bestemte meg for å kjøpe ett par, samtidig skulle jeg ha med meg noen nye guppy damer. vi kjørte bort til kassa og jeg forsikret meg om at fiskene var de jeg trodde de var, så fortalte jeg at jeg skulle ha ett par av sommerfuglsiclidene og 6 kvinnlige guppyer.

kammeraten min plaserte meg forran kassa og jeg sendte han bort med en beskjed til han som jobbet der, jeg ville ha så fargerike som mulige. 

da jeg skulle betale for fiskene spurte jeg tilfeldigvis om kjønnene til siclidene, mest av allt fordi jeg har dårlig erfaring med dette. han bak kassa var sjokert over at jeg skulle ha en mann og dame og forklarte at de hadde flest menn, så han trodde det var to menn, han var ikke sikker fordi han ikke kunne se forskjell, jeg kunne jo ha flaks å ha fått en kvinne, men mennene var jo uansett mye penere enn kvinnene. han forklarte også at det ikke var noe problem for meg å senere kjøpe kvinner, dette var jo fisker som likte å være mange...

det grøsset litt i meg når han sa dette, siden jeg vet at siclider trenger stor plass, og om du ønsker barn burde du være sikker på at det ikke er noen konkurerende par i nærheten. jeg har to akvarium nå, ett på 60 og ett på 120. det går teoretisk sett å ha to siclidepar i 120 l akvariet, men det er ikke opptimalt. men siden jeg hadde to akvarium og kunne putte en i hver lot jeg det gå. jeg virkelig syntes de fiskene var pene. jeg la også merke til at han ikke pakket fiskene inn i avispapir for å isolere mot kulden, og så dems advarsel mot at det ikke var noen garanti på fisker ( eller katteleker)

på vei ut av senteret pratet jeg om han i dyrebutikken og hvor skummelt lite han viste om fisker, da faller du ut av kammeraten min. ja og så sa han at guppyene var syke men at han skulle plukke ut de friskeste til oss... de ordene som kom ut spotant av munnen min da jeg hørte dette passer ikke å skrive, og de passet nok ikke for de små barna som satt vedsiden av akkurat da vi kjørte forbi. jeg fortalte kameraten min at om nen av fiskene var syke, var nok alle det....

jeg var veldig sint da vi kjørte tilbake og klagde, han i butikken prøvde seg på alle unskyldninger som at han hadde fortalt kammeraten min, han hadde plukket ut de friskeste, osv...
rasende forteller jeg han at det var jeg som var kunden og han fortalte det ikke til meg, å komme med en ca kommentar til en ledsager er ikke det samme som å innformere. jeg tok også opp at fiskene ikke var satt i karantene og at de i det hele tatt var til salgs.

da han kom med unskyldninger som at jeg ikke hadde spurt om fiskene var syke fikk jeg nok, jeg forventer faktisk at butikkene jeg handler i har nok respekt for seg selv og dyrene til at de sørger for å ikke selge syke fisker bevist ( jeg vet at uhell kan skje) hadde jeg sett fiskene hadde jeg kansje kunne sett at de var syke, men de sto øverst og jeg satt i rullestolen. 

jeg prøvde å fortelle han at om jeg puttet disse fiskene oppi akvariet mitt kunne alle fiskene mine dø, ikke hans problem. og da jeg spurte om hva slags sykdom det var kunne de bare si at de ikke hadde peiling. fiskene ble hvite (som om noen spiste på dem) og så døde de. de hadde prøvd allt av medesiner de kunne tenke, men samme hva de gjorde så døde fiskene bare.

jeg fikk levert tilbake fiskene og kjøpt noe annet tull jeg egentlig ikke trengte for pengene og jeg prøvde å si til dem at de for all del ikke måtte putte de nå utsatte siclidene inn sammen med de andre siclidene, men de ville ikke høre på meg.

så om du skal handle fisker på tropical zoo på storosenteret, se opp for siclider og guppy. og for all del husk å spørre om allt, og regn med å få feil svar.

jeg synes synd på fiskene jeg måtte gå fra, men er overlykkelig over at jeg fikk reddet de jeg har hjemme. kal meg gjerne rar, menjeg er glad i fiskene mine.

sims 3 soverom og bad stæsj

vel det er bare å gjette hva jeg skulle ut å kjøpe i dag... egentlig ville jeg ut i går, men formen var enda værre enn i dag, så vi utsatte det.

det er tungt for meg at det er et nytt sims spill ute i butikken og at jeg ikke har det, men er man på sykehus og dårlig er det ikke mye man kan gjøre med det. vi kjøpte spillet på storo senteret, på gamestopp. forhåndsbestilte og betalte for det neste sims spillet samtidig, var ett tilbud.

 

dårlig taxi sjåfør

det er ikke likt meg å henge ut folk, men noen ganger klarer jeg ikke å la være. noen ganger går folk så langt at jeg synes det er nødvendig å klage høyt.

denne gangen handler det om en taxi sjåfør fra oslotaxi.

historien er den at jeg og kammeraten min bestemte oss for å ta en shopping runde på storo senteret, jeg er lei av å være syk og inne. vi bestemte oss for å ta med rullestolen siden jeg virkelig var i dårlig form og slet med å bare stå oppreist. jeg ringte som vanlig til oslo taxi og bestillte igjennom  det automatiske telefonsystemet. vi kledde på oss og pakket sammen de tingene vi måtte ha med oss.

taxi sjåføren ringte og sa at han sto utenfor, noe han ikke gjorde han sto i veien utenfor. jeg ba han kjøre inn til døra og det sa han ikke gikk. jeg motsa han og han la bare på telefonen. jeg trodde derfor at han kom til å kjøre frem til døra. etter en stund så vi at han ikke hadde planer om å flytte seg, så kammeraten min gikk bort til han og forklarte at jeg ikke kunne gå så langt, sjåføren klaget over at det var trangt, men kjørte neddover.

siden det tok så lang tid for han å kjøre opp langs blokka begynnte vi å lure, kammeraten min gikk flere ganger ut å sjekket, og det viste seg at sjårøren bare hadde dratt. jeg prøvde å ringe han opp igjen for å høre om han virkelig hadde dratt, for da måtte jo vi bestille ny taxi, han bare avlyste samtalen.

selvfølgelig ringte vi etter ny taxi, og klaget samtidig. brukte ikke automatisk bestilling nå og fikk pressisert at drosjen måtte komme til døra, den nye taxien klarte fint å kjøre frem og vi kom oss av gårde.

taxi sjåføren som bare stakk av fordi han ikke gadd å plukke opp en rullestolbruker ved døra heter Pervaiz Akhtar, og glemte den lille faktaen at han la igjen mobilnummeret sitt hos meg når han ringte første gangen.

 

helt ny windows

da fikk jeg endelig reinstalert windows på maskinen min, denne gang ikke den korupte gjennoprettingen HP tilbyr, men en ren instalasjon av win 7.

så nå er det bare å sette seg ned å innstalere programmer...

håper dette gir et bra resultat, for hvis ikke, har jeg ingen anelse om hva jeg kan gjøre.

ok en dag, nok en hodepine

ganske bokstavlig talt....

men selv om jeg sliter litt med smerter i hodet mitt virker det som om dette skal bli en fin kveld. gleder meg til å få besøk.

hodepinen kommer nok av at jeg har sovet veldig urolig, jeg våknet hver halve til hele time. for å fungere trenger man god søvn. sirius har hvert god støtte, både i drømmer og i virkelighet. men da jeg hadde gått å bært på han sovende i drømmen i over en time ( drømmetid) innså jeg at jeg sov. for så lenge ville ikke sirius ha ligget stille i armene mine om jeg gikk rundt, greit nok kanjeg gå rundt å bære på han, men han er allt annet enn stille der han prøver å se verden fra ett nytt perspektiv.

så jeg sa det rett og slett til meg selv i drømme, jeg ligger å sover på armen min som han pleier, og merkelig nok hadde jeg rett, så kan ikke ha sovet så veldig tungt.

harde dager

dette har hvert en hard uke for meg, både fysisk og psykisk. selv men familie og venner som stiller opp og kommer på besøk, og muligheten til å reise hjem på kvelden, ble sykehusoppholdet tungt.

selv om svarene gjorde at jeg kunne puste mer lettet ut over en del ting, åpnet det en del dører jeg ikke ville åpne. dører som alikevel har en tedens til å åpne seg på gløtt og slippe minner igjennom. det har hvert en dag fyllt med tårer, ro og så tårer igjen, som en evig sirkel.

trøst har jeg funnet i kattene mine og gode venner som bare er en telefonsamtale unna, jeg har funnet litt glede i godteri også, men noen dager har man lov, og jeg bestemte meg for at dette var en slik dag.

nå er det på tide for meg og kattene å trekke oss mot senga ( kattene sover allerede) og jeg ser frem til en ny dag som sikkert også blir hard, men som kommer med en armkrok å hvile i.

natta, sov godt

sannheten...

noen ganger skulle jeg ønske at jeg skrev en anonym blogg, en blogg hvor jeg kunne fortelle hele min historie og ikke være redd for at feil personer skal lese den.

noen ganger føles det ut som om jeg holder på å sprekke med den informasjonen jeg har og det desperate forsøket for å få noen til å høre på meg, men ikke hvem som helst, jeg trenger noen som kan hjelpe.

jeg trenger styrken til å stå alene i en tornado, og selv om jeg er sterk, er jeg ikke så sterk. jeg trenger at sanheten kommer frem, jeg trenger at noen tror på meg og tar ansvaret av mine skuldre slik at jeg kan konsentrere meg om å bli bra.

jeg trenger noen som kan høre min historie om og om igjen, helt til den er ute av hodet mitt og jeg kan gå videre.

jeg trenger ikke EN, jeg trenger mange....

hjelp? ring mellom 08.00 og 15.00

jeg er så lei av telefontider...

det er ikke det at jeg ikke forstår at folk faktisk må sitte å svare på telefonene, at det er derfor det er telefontider. men noen ganger sitter du på nippet til å gjøre ett valg som kommer til å påvirke deg og alle rundt deg gasnke kraftig. og allt du ønsker er litt støtte fra politiet før du kaster deg inn i denne ukjente krigen helt alene.

svimmel, kvalm, trøtt, lei og alene

noen ganger skulle jeg ønske at man kunne slå av minner og tanker

resultater

da var utredningen på rikshospitalet over, og jeg får endelig komme hjem å slappe av ordentlig.

Siden både MR og blodrøver var fine har de kommet frem til at det ikke er noe nevrologisk feil med meg. anfallene mine er det som kalles psykosomatiske, alltså at de trigges av ekstremt psyksis press. dette skyldes traumer i livet mitt som jeg aldri har fått behandlet ordentlig.
de mener både utmattelsen og anfallene skyldes dette...

teorien er at hodet jobber så hardt at den ikke etterlater energi til kroppen, om jeg pusher det går kroppen inn i kramper. 

de sier det er utrolig hva mennesker takkler, men jeg er et bevis på at det går grenser. og når disse grensene er nådd slutter kroppen å virke. 

dette er en tillstand jeg ikke har noen kontroll på og den er ekstremt smertefull, og slik jeg forsto det er det kune ved hjelp jeg kan bli frisk. både trening av hode og kropp, bearbeiding av opplevelser og måter å takkle ting på.

jeg har blitt henvist videre til statens senter for eplisi for behandling.

MR svar

i går møtte jeg opp på riksen klokken 09.00, men jeg var så trøtt at jeg gikk rett og la meg i senga mi der. siden jeg ikke klarer å sove der satte jeg på høy musikk og prøvde å slappe av.

ett sted i mellom 11 og 12 kom legen inn til meg og fortalte at MR bildene var fine, og at de skulle ha samtale med psykosomatisk avdeling klokken 3. jeg ville få vite hva som skjedde neste dag.

jeg grep sjansen og ba om å få reise hjem igjen, noe jeg fikk...

så var det rett hjem og i seng så jeg fikk sove ut.

hatt 24 timer hvor jeg har kost meg veldig med kattene, nå skal jeg tilbake igjen. men denne gangen gidder jeg ikke å ta med meg fullt av ting, regner med at jeg blir skrevet ut.

home sweet home

jeg klarte å lure meg unna å bli dopet ned, eller avdelingen mistet litt kontrollen så jeg fikk velge da sykepleieren hadde glemt å gi meg medesiner. jeg valgte å ta testen uten beroligende og derfor fikk jeg også reise hjem på perm når undersøkelsen var over.

siden jeg sov så dårlig i går tror jeg det er veldig bra...

hjemme møtte to kosesyke katter meg i døra, de har savnet meg like mye som jeg har savnet dem og det måtte en del kosing til før de roet seg ned igjen.
nå er jeg hjemme til i morgen kl. 08.30 

Første etappe over

Da var dagens første etappe over. Jeg sto opp 8.00 til rask frokost før jeg ble fulgt ned til psykosomatiske avdelingen. Her ble jeg spurt omm allt mellom himmel og jord i flere timer. Undersøkelsen var utmattene så nå ligger jeg i senga og spiser godteri og hviler.

Neste undersøkelse er MR, og til denne blir jeg dopet ned. Vet ikke når de skal ta testen så jeg får bare bli liggende å vente.

Morgendagen

I morgen starter jeg med psykosomatisk undersøkelse før jeg skal ta MR. Til MR undersøkelsen skal de gi meg 10mg stesolid, så jeg kommer nok til å være ganske borte etter det...

Natta tid på avdelingen

Da var det blitt sent og nattevaktene banker snart på døra for å si hei, det har hvert en tung start på dagen, men den lysnet opp etterhvert. Kosligst var det å få besøk.

Til middag i dag fikk vi gode fiskeboller og etter besøket så jeg på bridsmade og spiste kina og jordbær lakeris. Nå skal jeg stelle meg og håper hun jeg deler rom med ikke kommer tilbake for sent.

Room sweet room

Det tok ikke så veldig lang tid før jeg ble plasert på ett nytt rom, desverre tok det 4 timer å få tak i en dyne.

Da tingene mine var forsvarlig låst inn i skapet mitt og legen hadde tatt første titt på meg, gikk jeg og mamma ned og spiste lunch på kafeterian, jeg er ikke glad i å spise tørt halvgrovt brød.

Etter maten reiste mamma på jobben og jeg tok en rundtur på sykehuset for å bli litt bedre kjent. Så var det opp å pakke ut og hilse på hun jeg deler rom med.

Om jeg syntes jeg måtte vente lenge på rom, var det ingenting mot alle de timene hun måtte vente.

Lurer på om jeg skal ta en tur ned på bibloteket og se om det er en datamaskin jeg kan klikke litt på der. Kl 5 er det middag og etter det besøk.

Venting/panikk

Etter å ha ventet en time på rommet kommer endelig sykepleieren. Hun prøver selvfølgelig å lede oss inn på oppservasjonsrommet og asbergeren slår inn for fullt, ikke f... Om de får meg inn på det rommet igjen. Det er ikke bare en følelse, men fysisk umulig for meg å prøve å gå inn uten å få fullstendig panikk.

Selvfølgelig er det fullt her, det kunne vi se med alle som skulle skrives inn, så nå sitter vi å venter på at de skal omrokere rommene slik at det blir plass til meg. Jeg prøver så hardt å ikke være vanskelig og holde asberger symptomene under sjakk når jeg er her, men det hadde hjulpet meg mye om de skrev ned i journalen om asbergeren og hva som skjedde på rommet sist gang jeg var der...

Så nå må vi vente i ubestemt tid, mens kroppen min allerede har gitt opp for i dag, reisen hit var for tung for meg.

rikshospitalet om 30 min

da er det 30 minutter til jeg drar, allt er pakket og klart og jeg prøver å få så mye data ut av de siste minuttene som mulig...

lei for at det har hvert lite skriving de siste dagene, men jeg har bare hatt en ting på hjernen. blir nok ikke så veldig mye mer skriving på riksen, men allt kommer egentlig ann på krefter og appen til blogg.no.

filmer til rikshospitalet

sist gang jeg dro på riksen fyllte jeg opp ipaden med skrekkfilmer og jeg endte opp med å se på en komedie og en tegnefilm jeg tilfeldelig hadde fått plaqss til, så nå sattset jeg på komedie. jeg har bare 8 gb så jeg må være selektiv + jeg bare har en dag på å laste dem ned må de være tilgjengelige.

Zombieland 
Bridesmaids
The Hangover
zookeeper
super 8
 

noen av filmene jeg hadde lastet ned virket ikke, så får bli med disse nå. kanse jeg finner noen å leie i morgen.

tv serie: raising hope

siden jeg pluttselig gikk tom for tv serier å se på, tenkte jeg det var på tide å prøve ut noen nye. jeg valgte fra flere sjangere, av komedie sattset jeg på raising hope...

serien handler om en ung mann som har sex med en tilfeldig jente etter å tilsynelatende ha reddet henne fra en farlig sitvasjon. morningen etterpå finner han ut at hun er etterlyst av politiet for drap.
den unge mannen bor hjemme sammen med sin senile bestemor, mor, far og fetter. dette er en dysfunksjonell familie, for å si det mildt.
8 mnd etter dems første møte blir den unge mannen bedt om å komme til fengselet, her finner han ut at kvinnen er gravid. pluttselig sitter han med en baby han ikke aner hvordan han skal ta seg av, hjemme hos en familie som ikke ønsker barnet velkommen.

 jeg vet humor serier skal ta ting litt ut på kanten, men jeg synes de burde holde seg innenfor rimelighetens grenser, nå så jeg bare første episode, om jeg klarte å se hele... det var en del store fakta hull som slet veldig på meg. karakterene var så til de grader overdrevent at man nesten skulle tro det var en parodi på komiserie sjangeren, men tror ikke det.

dette er ikke første og kommer sikkert ikke til å bli siste gang jeg ikke forstår meg på amerikansk humor, men hva skal jeg si. hvilken stat i usa henretter deg 14 mnd etter at du ble arrestert for første gang, og hilken stat tillater en mor på dødscelle å ha ungen sin der i 6 mnd?

jeg likte ikke serien, og kommer ikke til å se noe mer av den...

dobbelmoralens vakre verden

I dag, som mange andre dager, spiste jeg lunch hos jorbærpikene på senteret. siden de var raske med å servere maten ble jeg sittende en stund mens jeg drakk opp brusen min ( cola light). mens jeg satt der så jeg på når familiene inntok senteret, og med dem kom også dobbelmoralen.

for etter å ha handlet litt trenger man kansje en pause, og ingen ting er så fint som en cafe i midten. ikke bare en cafe, men også ett sted hvor man kan finne sunne alternativer til lunch. og de voksne stirrer på menyen og prøver å lete frem det sunneste de kan finne til barna sine. barna kommer tusslene med brødskiner og vann eller juice, etter dem kommer de voksene med en kakebit og kaffe ( eller brus).

og jeg lurer på hva de putter i den kaffen sin, for jeg håper virkelig ikke det er sukker...

så der sitter barna og blir fortalt at man skal spise sundt menns foreldrene fråttser i godsaker...

smålig kvalm forlater jeg cafeen... 

ps: prøvde å skrive dette innlegget på cafeen, men blogg.no sin iphone app valgte å slette allt jeg hadde skrevet, igjen.

film: hostel lll

liker du filmer hvor folk blir kuttet opp og torturert på de værst tenklige måter? liker du å se kroppsdeler falle av og blod sprute? er du fan av de forrige hostel filmene? hvis ja, hold deg til dem...

dette er en film hvor folk blir lurt i feller og kuttet opp, dessverre står det alltid noen akkurat i veien til at du kan se hva de gjør. du får lett inntrykket, men til å være oppfølger av de to forrige hostel filmene er ikke inntrykk nok. all døden er pakket inn i et spill du aldri helt får med deg, hvor folk vedder på ting.

det er åpenbart fra starten av hvem som er den snille og uskyldige som skal overleve og bli den nye massemorderen, derimot var det ikke så åpenbart hvem som sto bak det hele før mot slutten...

glad jeg ikke brukte penger på filmen, for det var den ikke verdt.
innleggelses forberedelser del 1

å legges inn på sykehus er ikke morsomt, så nå planlegger jeg underholdning for utrolig mange timer stille på et kjedelig rom.

i går var jeg i butikken og kjøpte inn:

- donald kryss og andre oppgaver -  greit at man kan si at de er for yngere folk, menjeg sliter så med staving att alle andre kryssord blir mareritt.

- Nemi - ulempen med å kjøpe nemi bladet er jo selvfølgelig at jeg ikke har noe å lese på dagbladet en stund fremover, måtte kjøpe inn nemi her og ikke på sykehuset, for som jeg fikk smertelig erfare sist gang jeg var der, de har ikke nemi.

- soduko bok - men en bok full av soduko oppgaver burde jeg ha noe å holde på med i noen dager.

i tilleg til disse tingene skal jeg selvfølgelig ha med meg ipad, psp , dsikl, 3ds + spill og filmer til. og iphonen min med musikk og lydbøker. 

jeg gruer meg...

Mark Zuckerberg

jeg er ikke helt sikker på hvordan, men plutselig har jeg begynnt å få meldingene hans på facebook veggen min. ikke det at det gjør så mye,men ble veldig overasket i går da de første dukket opp. 

jeg må innrømme at jeg er veldig lite intresert i livet hans, men var positivt å lese han oppfordring til amerikanerne om at de måtte si i fra til kongressmennene sine at de ikke støtter det nye lov forslaget om internett sensur.

besøk igjen

klokken 08.00 i går fikk jeg besøk. planlagt en time før.....

siden døgnrytmen min er slik den er nå ble det bare noen timer sammen før jeg måtte legge meg. men vi fikk en tur på senteret og handlet litt, fikk kjøpt bursdagspresang til mormoren min som jeg syntes var ganske fin.

jeg spiste middag på jordbærpikene, slik som jeg ofte gjør, før vi dro hjem til meg igjen. da var jeg utslitt og kroppen min begynnte med kraftige krampetrekninger. med andre ord, sove tid.

opp å hoppe igjen kl.4 i dag tidlig. så nå prøver jeg å være stille så jeg ikke vekker noen... ikke lett med ett tastatur som klikker.

reinstallasjon av the sims 3

etter samme bugg ganske mange ganger nå, velger jeg å reinstalere sims3. denne gangen skal jeg ikke ta med alle spillene, bare de jeg virkelig vil ha.

selv om det er sims 3 reisefeber som er spillet med mest problemer velger jeg å beholde det...

de to pakkene jeg føler ødelegger mest mens jeg spiller normalt er kjærledyr og helaften, det er når det komer dyr inn på tomten eller journalister ting begynner å hakke.

jeg er uansett ikke så glad i enkelte deler av helaften, det har blitt for enkelt å få penger. kommer til å savne instrumentene, men det får jeg overleve en periode. dette er en test for å se om spillet blir bedre med mindre tillegspakker. for selv om det å skifte skjermkort har hjulpet mye ( det henger seg ikke opp) hakker det innimellom.
harvest moon sunshine islands 17.01.12

liten harvest moon  sunshine island update...

spring 15, year 4 
 85868 g
13 sunstones / 15 islands
veggie baronetess level 99
farm: 52% 

spirits: 24/45
shipping: 105/366
resepies: 82/238
fishing: 55/ 143
nature: 40/40
gems: 21/21

festivals:

cooking - competed 2 - 1 gold, 1 silver
crop - competed 9 - 6 gold, 3 silver
animals: competed 15 - 7 gold, 3 silver, 1 bronce
ore: competed 3 - gold 3
fishing: competed 2 - no meals

house: 76%
stable:0%
coop: 50%
barn: 50%
supply shed: 70%
maker shed: 68%
greenhouse: 50%

figuren min er gravid, vet ikke når barnet kommer... 

 

hard dag

i dag kommer det til å bli en veldig har dag på meg. jeg startet med små anfall for noen timer siden, dessverre har de utvikklet seg til å bli litt værre. hadde det hvert en annen dag hadde jg bare kunne lagt meg og håpe at tingene gikk over hvis jeg bare fikk litt vile, men jeg kan ikke legge meg før etter bydelen har hvert her, og de kommer ikke før 13.00.

jeg viste at jeg gamblet med kroppen da jeg sto opp, vanligvis er jeg slik som bare står opp. om jeg er usikker på om kroppen klarer det spiller jeg en runde kabal på mobilen og våkner litt mer før jeg tar avgjørelsen. i natt ville ikke en eneste muskel i kroppen opp. jeg lå lenge å vurderte og kjente kroppen protestere mot bevegelsene mine, men hodet orket ikke å ligge stille mer, så jeg måtte opp å gjøre noe.

så nå har jeg ett oppegående hode på toppen av en kropp som skjelver som gele.... best å sitte så mye i ro som mulig.

 

ikke deprimert?

for noen dager siden fallt det ned en hel del med skjemaer jeg måtte fylle ut før jeg kommer på rikshospitalet. mange av disse psykiske ja og nei testene som skal si noe om deg...

vel jeg satte meg ned og tok den alle på rad, mest av allt var det en veldig humoristisk opplevelse, spørsmålene der er bare komiske. men etter som jeg satt å fyllte ut kjema etter kjema begynnte jeg å se et mønster. 

ler du mye?
spøker du mye?
flørter du?
ser du humoren i ting?
er du rolig?
er du fornøyd?

og merkelig nok var svaret på allt dette, ja. ikke en gang når jeg er dårlig slår jeg av humoren min, for den er jo det eneste som hjelper meg igjennom de lange ventetidene på legevakta og sykehusene.. 

disse kjemaene åpnet øynene mine for noe jeg ikke har sett selv, jeg er ikke deprimert lengere...
med flere år i livet som redd og deprimert enn ikke så er det veldig overaskende, og når jeg ser bakover så kanjeg se utviklingen, de minimale opplevelsene av lykke jeg klarte å finne, den roen om at jeg er meg og jeg liker meg.

selvfølgelig betyr ikke dete at jeg ikke kan være deppa, slite med minner innimellom ( spesielt om jeg er trøtt), men det har ikke kontroll over livet mitt lengere. 

opp og hoppe

da var jeg oppe igjen...

jeg burde sikkert ha sovet litt lengere, men når jeg våknet, klarte jeg ikke å sovne igjen. jeg lå bare å tenkte på når bydelen kommer i morgen og neste innleggelse på rikshospitalet.
tiden går så fort og jeg er rett og slett ikke sikker på om jeg er klar til å møte de svar og holdninger som kommer.

mitt møte med bydelen i morgen kommer til å avgjøre om jeg får brukerstyrt personlig assistent eller ikke, denne avgjørelsen kommer til å påvirke livet mitt mye. om jeg får hjelp forestiller jeg meg en dør som åpner seg for meg, og mange muligheter som jeg savner så utrolig mye.
men om den mest reelle sitvasjonen skulle oppstå, at jeg ikke får. da tror jeg at jeg blir knust. det er som å bli dømt til å leve stille og alene i leiligheten min, uten mulighet til å pynte til jul og påske, fortsatt leve på forferdelig micro mat og se kaoset bygge seg opp rundt meg.

mitt nye møte med rikshospitalet gruer jeg meg til fordi det kommer til å bli utrolig tøft. jeg forestiller meg at de psykologene kommer til å rive opp allt bak i livet mitt, og om de ikke gjør det så klarer jeg fint det selv med å frykte samtalene. selve ct scannen gruer jeg meg ikke til, håper bare jeg klarer å holde kroppen i ro i hele 20 minutter.
jeg skal prate med psykolog fordi de skal prøve å finne ut om anfallene mine er psykosomatiske.  

natta

nå begynner det å bli så mye liv rundt meg, at jeg føler det er på tide å legge seg ;-)

man kan jo ikke være som alle andre mennesker og være oppe om dagen?

vel helt ærlig håper jeg at jeg snur døgnet mitt tilbake snart, men jeg har hatt nok en natt hvor jeg har kost meg oppe sammen med kattene mine og spillt en del små spill.
klarte til og med å få ryddet bort noen klær...

natta alle sammen, håper dere har en god dag... 

forandring på bloggen

etter en ny spam runde ser jeg ingen andre løsninger enn å sperre komentarene, slik at alt må godkjennes før det legges ut.

forrige spam runde var full av reklame, denne var full av det som kunne virke som utdrag fra blogginnlegg. så min første tanke var at her må det ha skjedd noe rart, men jeg aner ikke hvordan spammere tenker og at de ikke har hvert inne på bloggen min er jeg sikker på. har nemlig bare hatt 8 lesere i dag.

om det er en feil på blogg.no, vel da er jeg i hvertfall forbredt på neste runde.

slutte å handle mandag morgen

i flere timer har jeg ventet på at butikken skal åpne og jeg vet de sier man ikke skal handle på tom mage, men noen ganger har man ikke noe valg.

men å handle på rema 1000 en mandag morgen på tom mage kan ikke akkurat kalles farlig for lommeboka. for det så ut som om noen hadde raidet butikken der hyllene sto tomme. først var jeg litt sjokert og irritert, liker ikke at butikken ikke har det jeg vil ha. men etter som jeg paserte en etter en tom hylle måtte jeg innse at det som manglet var ferskvarer, og at når man handler rett etter at varene har ankommet ( eller til og med før) på en mandag morgen, får man ta til takke med det som er å få tak i.

heldigvis hadde de cola light, for ellers hadde det nok blitt krise. ferske nysmørte bagetter hadde de også, noe som passet min tomma mage veldig bra.

sundaynight blues

etter å ha hatt en veldig fin natt i går, la jeg meg til å sove ved 10-11 tiden i dag tidlig. så ikke så veldig overaskende når jeg våkner opp midt på natta. 

om det er en dag i uka jeg liker mye mindre enn alle andre, så må det være søndagen. det er godt med en dag der allt er stille, men jeg savner matbutikkene. ikke det at jeg kunne ha handlet mitt på natta, men jeg kunne ha handlet før jeg la meg.

så i dag våknet jeg til en leilighet med veldig lite mat, jeg kunne puste lettet ut at jeg fortsatt kunne lage meg havregrøt ( selv om denne har en tedens til å komme opp igjen)

jeg fant til min store glede ut at noen hadde lagt igjen litt urge til meg i går, slik at jeg kunne spare den siste flaska med cola light til i natt, så jeg har i hvertfall den. ellers blir det å gå å tygge på løsting som spekeskinke, mandler og hva annet av spiselige ting man kan finne i leiligheten.

for ikke misforstå meg, jeg har mye å putte i meg, bare ikke i ett sammenheng som kan kalles et måltid. sulte skal jeg ikke. men jeg gleder meg til klokken 07.00 når rema 1000 åpner og jeg kan handle meg noe ordentlig mat.

nye briller

siden jeg var å bestilte dem, har jeg gått og gledet meg til å få de nye brillene mine. dessverre druknet dems ankomst i alt datarotet, men bedre sent enn aldri, bilder av mine to nye brillepar. begge to nøye valgt ut til å passe personligheten min. 

BRILLESLANGE
musicnodes
Knutsensims 3 rion legacy 15.01.12

Rio og Liu har fått seg en liten jente og hun fikk navnet Lesly. hun har rukket å bli en toddler og nå går ryktene om at Rio kanskje er gravid igjen, men de er ikke bekreftet...og så måtte jeg bare ta med film av denne lille vaskebjørnen som dukket opp på tomta mi, den var så søt. den ville ikke la simmene mine kose med den da... dårlig sims filming grunnet at dette er ganske nytt for meg.

 

sims 3 store - killer classics

savner du the sims 2? er det noen ting fra det gamle spillet du har savnet veldig i det nye? her er muligheten til å få dem. nå er jeg ikke helt sikker på hvem som har bestemt hvilke produkter vi har savnet mest, og selv har jeg ingen planer om å kjøpe pakken, men synes uansett den er genial.

for 1200 poeng kan du få:

Laganaphyllis Simnovorii (aka The Cow Plant)Bellies of the Cow Plant Beast Arcade MachineThe Cow Plant Milkshake Maker Spring RideThe Sims Classic- Knot-Hole by Log CreationsThe Sims Classic- Not Really Antlers DisplayThe Sims Classic- A Beary Good FriendThe Sims Classic- Big Ol' Glory Tree RingThe Sims Classic- Forever Redwood Potted TreeThe Sims Classic- Huuuuge Bill


The Sims Classic- Hienmitey Column


The Sims Classic- Survival of the Fittest Fixture


The Sims Classic- Mountain Man's Mountain Lightersims 3 store - januar 2012

sims 3 store har ingen januar pakke, men derimot en kjøkken pakke. her er begge kjøkken pakkene som er nye for januar.

pakken koster 1300 poeng og består av disse to kjøkkene.

edwardian expression kitchen set (alenepris 750 poeng) hvit

steampunk kitchen  (alenepris 800 poeng) brunt

 

 

hadde tenkt...

... å legge meg, men etter å ha lest artikkelen om plumbo og møkjka man er jeg så stresset at jeg valgte å gå for mat i stedet.

jeg slo av spellemann så fort prisen for barneplate var over, jeg hadde da virkelig lidd meg igjennom teknologiens tilsynelatende trege utvikkling. men etter å ha lest om det på facebook måtte jeg inn på nyhetene å se hva folk snakket om. og etter å ha sett klippet og lest artikkelen skammer jeg meg, jeg skammer meg over kjendisene våre og lurer på om twitter egentlig er godt for folk. tenk over ting før du skriver det.

her kan mange fort misforstå meg og tro at jeg syntes det plumbo sa var greit, det er helt feil. selv etter at jeg hadde lest om dett satt jeg sjokert når jeg så klippet. jeg var stolt av madcon for jeg tror mange i hans sitvasjon ville ha reagert andeledes enn ett utilpass smil og trekke seg tilbake. 

publikum ga plumbo den straffen de fortjente, og jeg regner med at de fleste ikke en gang tenkte over det, de var så i sjokk at å klappe til en tekst og juble ikke var mulig. stolt av å se at folk ble så sjokerte, for det viser akkurat hvor usansynlig vi syntes det var.

men reaksjonene etterpå er i overkant..

ja jeg forstår at folk reagerer og har mye å si, men folk som er fremme i media burde tenke seg godt om før de kaster steiner. for det er en forskjell mellom å si noe dumt fordi man er nervøs, usikker på hva man skal si, gir osv... enn det er å ha tenkt ut en holdning/ kommentar for å såre.

og det var ingen ting i oppførselen til han som sa komentaren, som tydet på at dette var noen av delene. det var ord som bare fallt ut av munnen hans før han rakk å stoppe dem. han burde selvfølgelig veldig offentlig unskylde seg, og det er klart at dette ødela avsluttninga til programmet, men kan det ikke stoppe der?

trenger man å kalle dem dritt ord? trenger man å boikotte dem? vel om enkelt mennesker synes det er det greit, men å prate om å kaste dem av andre sendinger?

ja jeg har hørt at vondt skal vondt fordrive, men jeg er ikke helt sikker på om dette er sant i sosial samhandling. for stygge ord er stygge ord, samme om du kom med dem først eller sist. en idiotisk feil unskylder ikke for 100 vis av samme slag.

forgive but not forget, if it happens again, well, then you know....

spellemannprisen spellemannprisenskandale mokkamann møkkamann plumbo madcon skandale musikk musikkpriser åretshits spellemannsprisen twitter kjendiser sosialtnettverk aviser reaksjoner tabbe rasisme mobbing

sove vs spise

jeg er sliten og matt, jeg har bare hvert oppe i 4 timer og enda frister senga mer enn den burde. det er ca to timer siden jeg spiste, jeg spiste havregrøt.

jeg er ikke sikker på om jeg er matt grunnet lavt blodsukker ( at jeg trenger mat) eller at jeg rett og slett er sliten. 

hadde jeg hatt normalt med krefter hadde ikke dette hvert noe problem, prøv å spise og om dette ikke virker, legg deg. men om jeg begynner å lage mat, og jeg er sliten, risikerer jeg å gå i anfall, noe jeg har veldig lite lyst til.

om jeg legger meg, og egentlig trenger mat, vil magen min holde meg våken. jeg vil etterhvert også bli så sliten at jeg ikke orker å lage meg noe mat, og da må jeg på sjokolade eller lignende for å få kreftene opp til å kunne fullføre ett måltid. 

men jeg tror jeg velger å legge meg, for det er lettere å ta en sjokolade bit mens du venter på at middagen skal bli ferdig, enn det er å komme igjennom og over ett annfall..

NRK takk for en prøvelse

en ting er sikkert, jeg skal aldri mer prøve å se på nrk utenfor den faste tv`n i stua.

etter å kun få to og to sekunder ( om jeg var heldig) på nett tv ga jeg opp og lastet ned appen deres til iphonen min. og jeg prøvde nett-tv i tre nettlesere ( firefox, crome og opera, vet dere støtter best ie, men burde fungere litt på de andre også)

etter dette har jeg sitti og hørt/ sett på spellemannprisen på telefonen. mest hørt fordi det tar ikke mange sekunder før lyden og bildet sluttet og synkronisere.
hvis det i det hele tatt var lyd eller bilde da, for det er helt klart ikke en selvfølge i deres hakkete verden.

men jeg sitter å biter tennene sammen fordi jeg skal følge med på katogorien beste barneplate, jeg venter og venter og sliter meg igjennom hakking, restarting av app osv... hele tiden med en ting i tankene, så lenge dere klarer å vise hele barneplate delen.

men lille realistiske meg ble ikke overasket da dere låste dere akkurat da vinneren skulle anonseres, så jeg fikk tekstmelding om resultatet fortere enn av dere. snakk om å ødelegge noe som skulle hvert koselig. hvorfor tilby tjenester som ikke virker?

jeg vet at nett tv kan være maskinen min som er vanskelig, men ingen unskyldning for telefonen...

netthastighet på 6,81 mb/s ( fersk måling fra it avisen) telenor.. skulle ikke jeg ha 8 mb/s? 

spellemann prisen/ i spenning

det er ikke ofte jeg følger med på spellemansprisen, men siden koret til lillesøsteren in er nominert får jeg sitte klistret til skjermen i dag. vel jeg tenkte dataskjermen, om jeg bare finn nrk nett tv til å virke...

 

sims 3 rion legacy 14.01.12

på ferietur i kina møtte Rio på Liu, han jobbet i butikken som solgte overlevningsutstyr og det var kjærlighet ved første blikk. etter å ha besøkt han nok en gang i kina, bestemte Rio seg for å invitere han hjem til seg. det han ikke viste var at hun ikke hadde noen planer om å la han dra hjem igjen ( uten om på ferie da). han ble veldig overasket over frieriet hennes, men sa ja med en gang og flyttet inn hos henne.

han fikk seg en jobb på det lokale sykehuset mens han dyrker hobbyen sin, som er musikk. det tok ikke lang tid fra de giftet seg til Rio viste tegn på ett nytt familiemedlem.

Liu rion sitt livsønske er - one sim band - å mestre alle instrumentene

smerter + søvn

jeg orker rett og slett ikke mere, smertene akkurat nå er for intense, så jeg går å legger meg.

ta en smertestillene først slik at jeg faktisk får sove...

men om jeg kjenner meg og mitt søvnmønster rett våkner jeg igjen om 4-5 timer...

natta alle sammen, håper dere får sove godt 

data oppe og surrer

etter mitt første dykk ned i en datamaskin på egenhånd, og den fullstendie fiaskoen det ble, er jeg veldig glad for å ha fått opp en pc som spiller sims 3 ( i hvertfall alle pakkene uten om vacation, men den fungerer jo aldri som den skal)

først må jeg si at fiaskoen var ikke noe feil jeg gjorde, jeg klarte fint å åpne maskinen, skru den fra hverandre, for å finne ut at de nye delene ikke passet, for å så skru den sammen igjen.
men det tok så utrolig mye krefter av meg, og jeg har egentlig ingen i det hele tatt...

så jeg satte veldig pris på at noen sa seg villig til å gjøre det samme arbeidet på nytt igjen, når ny strømforsyning kom. for det ble både mere jobb og jeg var enda slitnere enn sist gang.

kansje jeg er en rar jente som synes datadelene mine er nydelige, som liker å se på menn som fikser maskinen, og som gjerne stikker en hånd eller to nedi kabinettet for å hjelpe til, men det er meg. for til alle dere gutter der ute, det er en fordel vi jenter har når det kommer til data bygging, små hender og negler som kan sette på plass ledninger der det er trangt ;-)

det tok noen forsøk å få sims 3 til å virke, men ikke grunnet datamaskinen. oppstart programmet til sims 3 som låste seg. men til slutt ville det virke og med litt hvesing og hyling kom sims godt i gang.
sims tar mye mer av en datamaskin enn folk tror, og du hører den jobber når jeg starter det, men litt bråk tåler jeg så lenge maskinen virker. og en er lydløs så lenge jeg ikke spiller sims 3 ( og sikkert andre spill) 

hvorfor lyve?

neste gang du møter meg, før du åpner munnen din, tenk over dette...

hva er det du spør om? og vil du virkelig ha svaret?

for om du kommer bort til meg å spør hvordan jeg har det, ikke forvent at jeg skal lyve for deg, ikke forvent at det er i min interesse å beskytte deg fra det helvete jeg lever i, for spør du, får du tåle sanheten.

det går ikke bra i det hele tatt, jeg blir dårligere og dårligere. legene vet fortsatt ikke hva som feiler meg og innimellom blir jeg redd.

men om du spør fordi du bryr deg, og om du virkelig vil vite det, kan jeg også fortelle at jeg sloss som f... og har ingen planer om å gi opp. at jeg finner styrke hos de vennene mine som bryr seg og hos kattene mine. at selv om livet er mørkt nå har jeg store planer om hva livet skal bringe med videre. at jeg har humøret oppe nesten hele dagen og fortsatt tar til meg informasjon som en svamp ( fordi jeg elsker å lære)

 

 

pc oppe igjen?

da var nytt skjermkort og ny strømforsyning på plass, maskinen har blitt stillegående igjen og vi venter spent på å se om det nye skjermkortet vil kjøre sims 3..

nå er det bare å få spillet til å virke... ting skal ikke være lett.

da går pc`n av...

... og jeg håper at når jeg slår den på igjen i morgen, vil det være med nytt skjermkort og ny strømforsyning ( og litt mer stillegående enn i dag)

nå skal jeg prøve å sove av meg anfallet...

nighty night

sims medieval 12.01.12

2 nye quest fullført

the fisherman`s challange - compete - knight lv 1 - gold

death of the proxy - exploit the caos! - i will crush jacob`s sword knight lv 3 
- pink will exert influence over yacothia jacobian priest lv 1 - platinum.

renown: 130 

hakk i plata

mens jeg lå å prøvde å sove i dag, gikk det en gjevn lyd frem og tilbake i leiligheten. mjau, mjau, mjau
den eneste måten å stoppe han på var å lure han ned i armkroken min så han sovnet ( noe som ikke er så vanskelig)

når jeg sto opp, og før jeg orket frokosten min i dag var det den samme lyden, mjau,mjau,mjau
dessverre har jeg ikke en like genial måte å få han til å være stille på når jeg ikke ligger i senga. men etter jeg fikk i meg litt mat ( og satt på musikk på øra for å slippe den plagsomme lyden) fikk han komme på skrivebordet mitt å kose her..

vel så lenge han lå nede og ikke var i veien for skjermen, dyttet jeg han ned på gulvet begynnte mjauingen igjen.

 noen timer senere: han mjauer fortsatt... hodepine

vel, han har hvert stille siden jeg kom hjem fra butikken. kansje han hadde fått frem poenget sitt om at jeg holdt på å få anfall? for det fikk jeg, og jeg har ikke funnet noen annen grunn til maset hans.

mjau....

 

mitt nye livs moto?

hvis et livs moto er nor man sier til seg selv for å kome igjennom hverdagen, er mitt nye livs motto : ikke tipp

jeg sier det opp til 10 ganger pr dag... alltid i det jeg er i ferd med å falle.

ikke slipp må komme på andre plass,men der klarte jeg å ikke høre på meg selv i dag. for å være helt ærlig tror jeg ikke at jeg sa det en gang, i det rømme boksen var på vei ned mot gulvet på butikken, og sprutet rømme over allt.

jeg bare så oppgitt på mamma og sa, jeg har sagt at jeg har en tedens til å slippe ting?

dr. who quotes

dr. who fanpases ar spurt leserne sine om hvilke settninger fra dr.who som var best. for å finne tips og veiledning til de neste årene. her er de: 

From the BBC America Facebook page:

?Some people live more in 20 years than others do in 80. It?s not the time that matters, it?s the person.?
The Tenth Doctor, The Lazarus Experiment  

?For some people, small, beautiful events are what life is all about.?
The Fifth Doctor, Earthshock 

?There?s no point in being grown up if you can?t act a little childish sometimes.?
The Fourth Doctor, Robot 

?Courage isn?t a matter of not being frightened, you know. It?s being afraid and doing what you have to do anyway.?
The Third Doctor, Planet of the Daleks ?

?The good things don?t always soften the bad, but vice-versa, the bad things don?t necessarily spoil the good things and make them unimportant.?
The Eleventh Doctor, Vincent and the Doctor 

?Never ignore coincidence. Unless, of course, you?re busy. In which case, always ignore coincidence.?
The Eleventh Doctor, The Pandorica Opens ? 

?One good solid hope is worth a cartload of certainties.?
The Fourth Doctor,  Warrior?s Gate ? 

?Nobody important? Blimey, that?s amazing. Do you know, in nine hundred years of time and space I?ve never met anyone who wasn?t important before.?
The Eleventh Doctor, A Christmas Carol 

From the global Doctor Who Facebook page:

?Always take a banana to a party, Rose: bananas are good!?
The Tenth Doctor, The Girl in the Fireplace 

?You know when sometimes, you meet someone so beautiful ? and then you actually talk to them, and five minutes later they?re as dull as a brick; but then there?s other people. And you meet them and you think, ?Not bad, they?re okay,? and then when you get to know them? Their face just sort of becomes them, like their personality?s written all over it, and they just ? they turn into something so beautiful. Rory?s the most beautiful man I?ve ever met.?
Amy Pond, The Girl Who Waited 

?Our lives are different from anybody else?s. That?s the exciting thing. Nobody in the universe can do what we?re doing.?
The Second Doctor, Tomb of the Cybermen

?Your life could depend on this. Don?t blink. Don?t even blink. Blink and you?re dead. They are fast. Faster than you can believe. Don?t turn your back, don?t look away, and don?t blink! Good luck.?
The Tenth Doctor, Blink 

?If it?s time to go, remember what you?re leaving. Remember the best. My friends have always been the best of me.?
The Eleventh Doctor, The Wedding of River Song 

?Go forward in all of your beliefs, and prove to me that I am not mistaken in mine.?
The First Doctor, The Dalek Invasion of Earth 

?There?s a lot of things you need to get across this universe. Warp drive? wormhole refractors? You know the thing you need most of all? You need a hand to hold.?
The Tenth Doctor, Fear Her 

?I am and always will be the optimist. The hoper of far-flung hopes and the dreamer of improbable dreams.?
The Eleventh Doctor, The Almost People

?When you?re a kid, they tell you it?s all? Grow up, get a job, get married, get a house, have a kid, and that?s it. But the truth is, the world is so much stranger than that. It?s so much darker. And so much madder. And so much better.?
Elton, Love and Monsters 

?You don?t just give up. You don?t just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what?s right, even when everyone else just runs away.?
Rose, The Parting of the Ways 

?There?s always something to look at if you open your eyes!?
The Fifth Doctor, Kinda 

?One may suffer a world of demons for the sake of an angel.?
Madame du Pompadour, The Girl in the Fireplace 

hentet ut fra dr.who bbc america

dette er mine favoritter, av de utvalgte:

?Some people live more in 20 years than others do in 80. It?s not the time that matters, it?s the person.?
The Tenth Doctor, The Lazarus Experiment  

?There?s no point in being grown up if you can?t act a little childish sometimes.?
The Fourth Doctor, Robot 

?Courage isn?t a matter of not being frightened, you know. It?s being afraid and doing what you have to do anyway.?
The Third Doctor, Planet of the Daleks ?

?One good solid hope is worth a cartload of certainties.?
The Fourth Doctor,  Warrior?s Gate ? 

?Go forward in all of your beliefs, and prove to me that I am not mistaken in mine.?
The First Doctor, The Dalek Invasion of Earth 

doven dag

i dag våknet jeg opp.. ca 30 ganger. og hver gang endte jeg opp med at jeg ikke orket å stå opp. mye at jeg våknet så ofte var at jeg passet på telefonen min i noen timer, og da våkner jeg hvert 15 minutt siden jeg hater å våkne av lyden dens.

men etter som jeg fant ut at å vente på telefonen kunne ta evigheter (venter fortsatt) fikk jeg sove bedre igjen.

endte med at jeg våknet i ett kraftig kranpeanfall, som bokstavligtalt sparket luna ut av dyna mi. har prøvd å forklare henne før at det er faren ved å ligge ved bena mine, men hun har aldri fortått meg (før). så det virker som vurderinga av å holde senga var riktig.

driver fortsatt å jobber med å få pc`n min til å spille sims 3...

vel, det kommer en dag i morgen, får håpe den bringer med seg strømforsyning og ingen krampeanfall..

sims 3 rion legacy 10.01.12

jeg har ikke avsluttet forrige legacy, bare begynnt på en som ikke krever så mye av datan mens jeg venter på å få fikse den.

jeg kan her presentere Rio Rion

en ung kvinne som har livsønske om physical perfection - å nå toppen av fittnes og material art kunnskapene.
Ny pc?

Trodde jeg hadde kjøpt ett nytt skjermkort, ikke ny maskin, men med denne esken fra posten kan man lure.

kroppen utslitt?

i går sviktet øynene mine, jeg satt å så på en tv episode da jeg merket at skjermen byttet på å være blørete og klar. først var jeg usikker på om det var episoden jeg så på eller øynene mine. men etter som bokhyller har flyttet på seg og jeg føler jeg må sitte en millimeter unna dataskjermen for å se den, tyder det på at det er øynene.

i natt haddejeg anfall mens jeg sov, igjen. jeg vet ikke hvor ille det var, men jeg mistenker at jeg har holdt rundt knærene mine. jeg våknet av en kraftig kramperykning i den ene armen og intense brennende smerter i benet. det er her fra jeg har teorien om at jeg holdt rundt knærene mine, for jeg har klare kloremerker etter neglene mine som dras oppover i rask ukontrolert tempo. hadde jeg ikke vist hva det var hadde jeg nok mistenkt kattene når jeg så sårene, de er ikke så store, men de gjorde vondt.

i redsel for flere kraftige rykninger ( lurer på om jeg hadde våknet av noen tidligere på natta også) plaserte jeg armene langt unna kroppen min og jeg vurderte seriøst å klippe neglene mine. spessielt redd var jeg for å få hendene i nærheten av ansiktet. smerten i bene fortsatte i det jeg tror var flere timer, siden jeg våknet opp mange ganger i løpet av denne tiden. men man har ikke tidsperspektiv når man sover + at smerten nå bare var en påminning, ikke den intense som da jeg klorte meg opp.

i dag startet smertene i ørene mine, spessielt det høyere. kniver og nåler som pluttselig stikker inn i hodet for å etterlate meg svimmel og med hodepine. heldigvis kommer og går de litt så jeg får litt ro innimellom. frykter ørebettennelse, jeg er spessiellt utsatt for dette.

så med andre, og kortere ord: jeg føler meg ikke bra i dag!

ord (2)

nok en gang er det ord, tunge ord, ord med smerte.
ord som må deles, ord som må ut.
ord som skal dekke tårene mine.

tårer

nok en gang kommer tårene og nok en gang uten min tilatelse.
det er som om de lever sitt eget liv, har en egen vilje.
en styrke som jeg ikke kan kjempe i mot.

nok en gang kommer tårene frem
fukt i øynene og striper ned skinnet
men fra meg kommer det ikke en lyd
ingen kan høre smerten inni meg 

sims medieval 08.01.12 (2)

ny ambition

Efficient expander ( 50 qp)

kongerike: Pink

mål: raining day rp fund
- reach 650 renown whit at least 75 rp left

quests:

- first steps - if you build it... - monarch lv 1 - platinum ( renown 10)

- crab bandit - a poweful ally? - monarch lv 3 - platinum ( renown 60) 

monarch: queen Aileas palmer
 ( her skulle det ha hvert ett bilde, om blogg.no bare hadde samarbeidet litt)

sims medieval 08.01.12

da har jeg avsluttet mitt forrige sims medieval prosjekt, jeg hadde allerede klart det, men måtte bruke opp qp. å spille uten mål og mening er kjedelig så det tok sin tid.

jeg nådde i hvertfall målet mitt og runnet av ambition på topp

- best of the best - have 10 sims at profession level 10

watcher level er nå stardevil...

har begynnt på ny ambition og aner ikke hva jeg holder på med, skal bli morsomt. mer om dette i senere innlegg.

lærer dømt for seksuelt missbruk føler han blir straffet dobbelt

en tidligere lærer på 40 år er dømt for voldtekt og omfattende overgrep på sunnmøre.

mannen som skal blant annet ha tegnet hello kitty figut på penisen sin for å få jentene til å mastrubere han, føler han blir straffet dobbelt fordi han både får fengselsstraff og mister retten til å være lærer.

han ble dømt for å ha overgrepet seg på to jenter i alderen 7 og 8 år som begge var elever av han. selv om overgrepene ikke skjedde i samenheng med skole følte rettsvesenet at mannen var usikket til å jobbe videre med barn.

den skyldige fortalte en venninne etter ett menighetsmøte hva han hadde gjort, og selv om han føler han straffes dobbelt har han valgt å ikke anke dommen.

han ble dømt til 4 års fengsel og mistet retten til å kunne fortsette som lærer.

- det som skremmer meg med denne saken er at stillingen i det hele tatt blir tatt opp til vurdering, har man først blitt dømt for overgrep mot barn, enten det er dine egene, fremmede eller elever, burde det være en selvfølge at du aldri får jobbe med barn igjen. det at du innser hva du har gjort og angrer betyr ikke at barn er trygge rundt deg.

selskap uten meg....

nå samles familien min hos bestefaren min og skal feire bursdagen hans, han hadde bursdag den 4. men det er lettere å feire i helga. jeg sitterog er både misunnelig på det ene og det andre. siden det er så sent får de kanskje middag, hva jeg ikke skulle ha gitt for ordenlig mat nå. jeg er lei av pasta, pizza og havregrøt. de tre eneste tingene jeg orker å lage. mest av allt hadde jeg sett frem til helstekt ørret, det er noe av det beste jeg vet. men tror heldigvis ikke de spiser det i dag.

noe annet jeg tenker på er kaker, man skulle tro jeg hadde fått nok kaker i jula, men siden jeg er i trøstespise modus for tiden kan jeg ikke få nok. og selv om jeg er flink og ikke tar helt av hadde det hvert godt med ett kakestykke i steden for dette kvalmende godteriet jeg putter i meg.

jeg savner det sosiale også, det blir ensomt å sitte her i leiligheten min sammen med kattene, jeg beveger meg ut for å være sosial eller ordne noe innimellom, men jeg må betale så veldig dyrt for det.

neste bursdagsselskap går jeg også glipp av, da er jeg lagt inn på rikshospitalet....

jaja vi er en stor familie og det kommer mange selskaper fremover, helt til det slutter med meg den 29. august (lillesøstera mi og flere i pappa sin familie har bursdag etter dette, men nå tenkte jeg bare på mors del av familien) jeg vet det ikke er synd på meg, men litt trist kan jeg vel synes det er alikevel?

 

 

hater å vente

nå sitter jeg å venter på å få nytt skjermkort, jeg prøver å ikke tenke på det, menjeg ønsker så veldig å spille sims 3.

i går spillte jeg litt, men å spille på så lav oppløsning samtidig som det hakker irriterer mer enn det får meg til å slappe av, så tenkte jeg skulle prøve meg på sims meveival i dag.

posten antar at skjermkortet mitt er fremme på tirsdag, men jeg er fortsatt irritert over at en så stor by, med så mange elektrobutikker ikke kan ha ett skjermkort å selge. 

tydeligvis må man vite en uke i forveien om kortet skal gå i stykker :-(

meg og søvn!!!

mange teorier om søvnforstyrrelser blant folk i min alder omhandler data og evnen til å ikke legge seg. for det er ikke å se bort i fra at vårt samfunn som nå strekker seg online over hele verden, mangler retningslinjer for hvordan man skal fungere. hvordan legge seg når vennene dine akkurat har stått opp? hvordan finne en balanse?

men man må være forsiktig med å legge alle plager under samme bok, for det finnes fortsatt de som har søvn problemer på grunn av fysiske eller psykiske lidelser, de som hadde klart å sove midt på dagen og være oppe midt på natta uten elektrisk lys, eller annen underholdning. de som rett og slett ikke har kontroll over søvnen.

for meg er det slik, ingen vet helt hvorfor, men jeg har ingen kontroll på søvnen min. jeg må sove når jeg er trøtt, og legger jeg meg når jeg ikke er trøtt havner jeg i en halvdøsig tilstand som verken er søvn eller våken. og ikke hviler den meg så jeg må legge meg igjen etterpå allikevel. om jeg holder meg våken for lenge kan jeg miste bevisstheten, gå i anfall eller bare halvsovne der jeg går.

i følge mamma var jeg ett år da søvnforstyrrelsen startet, jeg sluttet rett og slett å sove om natta. og samme hva som ble gjort hjalp det ikke. om jeg ikke sov på dagen, sov jeg heller ikke om natta. jeg spurte henne og hun sa jeg sov veldig lite på dagen, fordi de ville jeg skulle sove om natta. jeg kan selvfølgelig ikke huske noe av dette, men det var vel en form for insomnia? det dukket i hvert fall aldri opp en forklaring.

resten av livet mitt har hvert plaget av denne tilstanden, noen ganger sover jeg, andre ganger ikke. skoleårene har nok hvert de værste, for samme hvor trøtt jeg var måtte jeg opp å gå på skolen. og det må ha hvert mange timer jeg ikke fikk med meg fordi hodet mitt fortsatt sov. for ja jeg kan sove og være oppe samtidig (dette har jeg innsett i senere tid). på ungdomskolen ble søvnvanskene for mye og jeg sluttet å gå på skolen når jeg var trøtt, det gikk rett og slett ikke an å vekke meg.

kanskje kroppen ville ta igjen for at jeg fikk for lite søvn som barn? eller kanskje det bare var en utvikling, for sakte men sikkert økte søvnbehovet mitt. syner og dårlig humør var ikke uvanlig, de trodde jeg var psykotisk, men det var jeg ikke.  jeg lærte etter hvert å finne måter å få kroppen til å slappe av på uten søvn. en slags våken soving som jeg bruker en dag i dag. 

selv om jeg var mye borte fra skolen og kroppen min begynte å bli syk grunnet at den var så sliten, klarte jeg å leve relativt normalt. jeg hadde hobbyer og venner, jeg svømte og syklet og var på mange måter en normal tenåring. vel om en normal tenåring kan hele tv- programmet, alle reklamene og hvor mange ganger hver av dem hadde gått de siste ukene ( jeg holdt statistikk, så selv om jeg ikke så på  tv`n sto den på og jeg skrev ned hvilke reklamefilmer som kom.) i senere tid har dette blitt diagnostisert som asberger syndrom.

selvfølgelig påvirket mitt søvnmønster og behov etter hvert hverdagen min, men jeg opplevde ikke så veldig stor forskjell selv, jeg merket at det ble en større og større skille mellom meg og andre på min alder, men jeg registrerte ikke så mye av det. 

noen ting har jeg jo lært igjennom årene, man kan pushe seg mye lengre enn man tror, og enda litt til. men det kommer tilbake og plager deg senere. om du sovner mens du går, begynner du automatisk å gå delvis skrått og du bråvåkner i det du faller ned fra fortauskanten og befinner deg i vegbanen( merkelig hvordan du alltid ender opp med å gå skrått). du kan oppleve og se de mest utroligste ting når du halvsover, og du kan komme deg igjennom hele byen uten å huske noe av det, selv om du er sikker på at du satt våken og så ut hele tiden. ikke helt sikker på hvordan du kom deg av på riktig stasjon, men noen instinkter må man da ha?

du blir aggressiv, deprimert, sint og frustrert av for lite søvn. om du ikke passer deg, voldelig.

de siste årene har søvn behovet mitt hvert ekstremt. om jeg har gjort noe dagen før er det helt normalt for meg å sove i mellom 14-18 timer. om jeg står opp før ender jeg bare med å gå på dører, legge hånden på kokeplata eller lignende før jeg faller om på gulvet....

når jeg er ekstra sliten er det ikke uvanlig å se meg sove over en dag, jeg får i meg mat og drikke og går på toalettet innimellom. men alt gjør jeg i halv søvne og registrerer lita av det. som regel når jeg er så trøtt må jeg være hos mamma for om ikke hun setter maten opp i ansiktet mitt spiser jeg ikke...

mange funderer over mitt manglende søvnmønster og føler de må komme med "gode" råd. men det meste er prøvd før. jeg tåler ikke innsovningstabletter eller sovemedisiner. de gjør mye rart med meg, men sovne er ikke en av tingene. jeg har prøvd å tvinge døgnrytme ( nesten hele livet) og det gjør meg bare dårligere, deprimert og etter hvert lyst til å ta livet mitt. beroligende te og andre vaner, men det fungerer ikke. kroppen min er rett og slett sta.

ps: er utredet for narkolepsi og har ikke dette, det eneste de kune konkludere med var at jeg hadde helt klart søvnforstyrrelse.

ord

når kroppen min ikke vil fungere, når tankene vandrer til sjøen og følelsen av å flyte i vannet, ikke ett gram for kroppen å bære, bare total hvile, det er da ordene kommer til meg.

først bare som enkle ord, som overskrifter eller temaer. men etter hvert begynner ordene å danne setninger, noen gode og noen dårlige. det er som om all energi samler seg i hjernen og hodet prøver å henge med i ord strømmen.

noen ord er geniale, så geniale at jeg kan se dem stå på trykk om hundre år, det kribler i kroppen av å finne dem, tenke dem, vite det var du som fant dem, selv om du ikke kan eie dem. man kan aldri eie ord!

men det er her ordene blir, i hodet mitt. for kroppen klarer ikke å skrive dem ned, og det er slikt med geniale ord, fanger du dem ikke med en gang flyr de videre...

Forventningsfullt blikk

Vi sitter foran datan og koser oss, plutselig reiser hun seg opp og begynner å ta av seg klærne. Spent sitter jeg å ser på, dette kan bety tre ting, bare en av dem er god for meg.

Kanskje skifter hun klær, hun skal ut en tur og merkelig nok forandrer hun alltid klærne sine først. Jeg liker ikke når hun går ut, jeg liker å ha kontroll over familien min og hvor de er. Når hun går ut forlater hun meg også her inne, hva kan være så spennende på den andre siden av døra? Spennende nok til å gå fra meg! Har prøvd å se, men da blir hun irritert.

Kansje hun skal inn i vannet. Inne på det minste og varmeste rommet vårt pleier hun å gå inn. Noen ganger kommer det vann ut av veggen og hun står inni det. Hun har prøvd å putte meg inni det også, det likte jeg ikke. Vann er til for å drikkes, og dette er den eneste fordelen med at hun går inn i vannet. Etterpå er vann rundt omkring på gulvet og jeg kan gå rundt å smake på det, da ler hun av meg.

Pluttselig ser hun opp og møter blikket mitt, hun lyser opp med smilet sitt og sier at jeg har helt rett, hun er på vei til sengs og der blir det en armkrok for meg å ligge i. For ingen ting er bedre enn å ligge inntil henne, og det tror jeg hun vet.

Sirius dotten

(redigert 27.09.16)

nye tv serier

siden jula kom og tok fra meg alle seriene jeg lastet ned å så på, har jeg begynt på to nye. 

den ene dukker opp på tv norge nå : once apon a time 
denne serien handler om at den onde heksa og stemoren fra snehvit tar hevn og kaster dem alle til denne verdenen, hvor de aldri skal få oppleve lykkelig i alle sine dager.

den andre heter switch at birth
og som man sikkert kan tenke seg handler det om to jenter som ble byttet om da de ble født. dette finner de ut av når de er tennåringer. den ene har vokst opp rik mens den andre fattig, hun ble også døv etter en sykdom som barn. nå må familiene jobbe sammen for å takkle sitvasjonen som ble presset på dem.

har bare sett noen få episoder av begge seriene, så har ikke så mye å si om dem enda. 

kalender gevinster

som vanlig vant jeg ikke noe på disse reklame kalenderne butikkene legger ut i desember, men til min store overaskelse vant jeg to dager på en av kalenderne jeg var med på her på blogg. no ( ok, den eneste jeg var med på her)

http://eldeen.blogg.no/

dette var premiene somjeg vant:

tusen takk for en kjempe fin kalender

skjermkort jakt

hos meg er det krise når jeg ikke kan spille sims 3, spessiellt når jeg er dårlig, dette er det eneste virkemiddelet vi vet om som virkelig roer meg ned og hjelper meg med å slappe av.

dessverre er det ikke alltid slik at datamaskiner samarbeider med deg, og spessiellt ikke om du er dårlig. i går skulle jeg holde meg hjemme å slappe av, men i stedet endte jeg opp på vill skjermkort jakt igjennom oslo.
ps: oslo er utsolgt for skjermkort...

alle var litt nervøse da jeg bestemte meg for å finne ett nytt skjermkort, til og med jeg. sist gang jeg gikk ut ble jeg ekstremt dårlig og jeg var ikke særlig bedre denne gangen. men jeg regnet med at desperasjonen for å få spille sims 3 ville holde meg oppe og dette fikk jeg rett i. dessverre ble det ikke nytt skjermkort på meg, så har bestilt fra nettet nå.

jeg dro ned på datakjeden, der hadde de bare ett skjermkort som var ganske stort og dyrt, jeg ville ha kjøpt detom det ikke var for reddselen av at maskinen min ikke hadde sterk nok strømforsyning. dette var det eneste skjermkortet de hadde. de tipset meg om en butikk i møllersgata, men jeg måtte gi opp den på veien. i steden for var jeg innom spaceworld å hørte om de hadde, det var ikke noen overaskelse når de sa nei, men jeg måtte prøve.

de mente derimot at de hadde skjermkort på teknikkmagasinet, vel og merke ikke like bra som i databutikkene, men i mine tanker var et dårlig nytt i noen dager til jeg fikk bestilt meg nytt, bedre enn ødelagt greit. men de var utsolgt her også... så jeg måtte gå tomhendt hjem.

etter litt klikking på datan og små trøstespising gikk jeg å la meg, og gjett hva, i dag er jeg utmattet og dårlig igjen!!! burde ha hvert i butikken og handlet, men tro det eller ei, jeg lærer av mine feil og holder meg hjemme i dag.

om ikke noe annet har jeg fått bestilt skjermkort på nettog regner med at det er her i løpet av neste uke, får leve med et skjermkort som slår seg av og på som det vil så lenge...

ps: da jeg gikk nedover karl johan paserte jeg gamestopp butikken jeg har kritisert så mye for å ikke ha rullestol tilgang, den var stenkt for opppussing. tror dere de vil ta med en rullestol rampe til de nye lokalene dems?bilde av gamestop karl johan... ikke mye spill der nå.

nok en legevakt tur ( fra tirsdag)

jeg fikk så vidt sendt inn ett lite innlegg fra mobilen min om at jeg nok en gang havnet på rikshospitalet før blogg.no apsen på telefonen sluttet å virke.

det var gått seks timer siden rema 1000 turen min, og jeg hadde sovet hele tiden. som vanlig våknet jeg og var i halvsøvne mens jeg lagde meg mat og så på en tv serie på pc`n. sakte men sikkert følte jeg at kroppen min ikke fungerte som den skulle. allt var dovent og matt og det prikket i huden. det føltes som om skinnene og tungen min hovnet opp og all bevegelse ble sakte men sikkert vanskligere og vanskligere.

livredd for at kroppen skulle vinne over meg denne gangen prøvde jeg å ringe rundt til støttetelefoner og slik. det er umulig å forklare hvordan det føles å vite at kroppen din nok en gang kommer til å ta en kamp om liv og død, for klarer jeg ikke å holde lungene og hjertet i gang, vel.....

jeg hadde klart å få kontakt og skulle kansje få noen til å komme til meg, jeg trodde jeg skulle oppleve nok en runde hvor kroppen ga opp å kjempe, nok en runde av denne merkelige opplevelsen av å ligge mellom liv og død en kort periode. ingen kan hjelpe meg, det er jeg som må kjempe. men det hjelper å ikke være alene. 

jeg var nesten lettet da jeg kjente anfallet bygge seg opp i ryggen, de er kansje vonde som h... men de tar ikke livet av meg ( i hvertfall har de ikke gjort det enda) jeg fikk gitt kort beskjed til de jeg endelig kom igjennom til at ting hadde forandret seg og at jeg reiste ned på legevakta. jeg viste det var snakko m allt fra sekunder til ett minutt til jeg lå i bakken så her var det bare å kaste seg rundt og gripe tak i det jeg klarte å få med meg.

fikkm ed meg både dsi og lader + bamsen min ( det var en positiv overaskelse da jeg var nede på legevakta). jeg kom ikke igjennom til legevakta så jeg ringte 113, men ombestemte meg når jeg pratet med dem. ikke fordi det var feil av meg å ringe dem, men jeg har hatt litt dårlig erfaring med noen av anbulanse folka før. 113 bestillte taxi til meg og jeg ble kjørt fort ned til legevakta. 

anfallene mine kommer i perioder med pauser i mellom, og sselv om jeg skjelver og er utmatta og har vondt klarer jeg i pausene å holde kroppen delevis oppe og gå noen skritt. jeg hadde to runder på vei ned til legevakta og den del der nede. pleier ikke å få mer enn fire så jeg var ganske overasket. det langste sa de varte i to minutter og det skremte dem. de ville sende meg på ullevåll, men de var fulle. siden jeg allerede var på utredning på riksen sendte de meg dit i stedet. men det tok så lang tid å komme seg dit ( vente på anbulanse, kjøre opp, vente på lege der) at anfallet hadde gått over. jeg vet de gjerne vil se anfallene mine, men jeg kan ikke bestille de.

etter en stund kom jeg meg opp på nervologisk avdeling igjen og overnattet her, svimmel og dårlig kontroll over kroppen, men ellers hadde ting roet seg ned. jeg fikk tilbudet om å bli en dag lengere for å komme meg, men jeg kjeder meg på sykehus og siden de ikke kan ta de siste testene før den 23 så jeg ikke poenget med å være der en natt til, så jeg dro hjem.

skal egentlig holde meg i ro og få krefter igjen, men dette er lettere sagt enn gjort. legges inn på riksen igjen den 23 januar. da for MR og andre undersøkelser.

ps: selv om krampene kommer periodevis ser jeg på hele utvikklinga som ett eneste anfall, ikke flere.

rema 1000 nyttårs kaos

det var vel for 3 dager siden jeg var å handlet på rema 1000 og havnet på legevakta, men det var ikke rema 1000 sin skyld at jeg havnet der. men det var på rema jeg merket først at jeg var dårlig.

rema 1000 har den uvanen å plasere alle varene rundt om i butikken før de setter dem inn i hyllene, dette skaper somregel ett område hvor det er vanskelig å komme seg frem. men denne morningen hadde de fått mange varer og jeg var imponert over hvor vanskelig det var å handle der, så jeg tok noen bilder... ( for all del ikke prøv å handle på rema 1000 med rullestol)

 

bilder sier mer enn 1000 ord...

på slutten av butikklabberynten kjente jeg at kroppen ville besvime, jeg bet tennene sammen og brukte allt av styrke jeg hadde for å få betalt og komme meg hjem. nok en gang ble det en gåtur hjem med sammenbitte tenner, raseriblikk i øynene som det kom tårer ut av. ikke f... at jeg skulle falle om ute, samme hvor vondt det var. jeg kom meg hjem med nesten alle varene jeg skulle ha. klarte ikke å lage mat så jeg gikk å la meg.

nyttårsaften

bedre sent enn aldri... jeg har hatt nok å tenke på de siste dagene så blogg innlegg har hvert nedprioritert.

vi skulle spise middag hos mamma, så timen før begynnte jeg å gjøre meg klar, noe som kan bli ganske hektisk når man ikke har klær som passer. den jeg kom meg da ut døra 5 minutter før maten, og det tar ikke lengere tid enn det å komme seg bort. stoppet ute og tok et bilde av meg.

enda jeg følte jeg kom så sent, var jeg nesten først. bare de som bodde i samme blokk som kom før meg ( og de hadde hjulpet til med å forbrede middagen) men jeg rakk så vidt å sette meg ned før resten av gjengen kom ( alle på en gang) snakk om midlertidlig kaos.
mamma og tanta mi prøvde å få alle til å sette seg slik at de kunne komme med maten, vi delte oss opp på to bord. de som skulle ha viltgryte på langbordet og vi som skulle ha vegetar lasagne på salongbordet. vi var for mange til å få plass på ett bord og vi syntes dette var en god inndeling.
jeg er foresten ikke vegetarianer, men jeg liker ikke den viltgryta ( fant jeg ut i fjor) så jeg hoppet på lasagnen. slik så lasagnen ut da vi fikk den, og slik så den ut etter at middagen var ferdig -3 biter.
den første biten merket jeg ikke så mye på, jeg mente den var sterk og lurte på om jeg hadde fått en hel pepper i munnen. jeg la merke til at den var salt, menjeg liker salt mat så jeg reagerte ikke. (kan ha hvert den pepperen som dekket over salt smaken). andre bit var sjokerende, kanse slik første var for de andre? det føltes ut som om du spiste ren salt. på tredde biten begynte du å få problemer med å svelge, og dette var siste biten du tok.

teorien vår er at de hadde mistet salt posen oppi lasagnen, og da kusina mi på 10 ville ha sa vi alle nei til henne i kor. dette vil du ikke ha sa de andre, jeg sa jeg var redd for nyrene hennes. da skvatt mamma til og lurte på om den virkelig kunne være så salt. alle 5 som hadde smakt bekreftet. kusina mi på 24 fikk jobben med å smake på de andre ( vi hadde nemlig bestilt inn tre stk) for å se om de var like salte, det var de. tanta mi beroliget alle med at hun skulle kreve pengene tilbake for disse.

heldigvis hadde vi brød og salat til, så vi fikk i oss noe mat... likte trebollen brødene lå i så mye at jeg tok bilde av det, lite viste jeg da at dette skulle bli min eneste middag...

etter maten og deserten (kaker bestilt av meg og hermetiserte plummer med krem og is) var det tid for leker. først hadde bestefar og barna lagd en lek. de sa et ord og så skulle vi gjette hva de forbandt det ordet til. jeg vant, og sa at dette bare bekreftet det vi alle allerede viste, jeg er den som tenker mest likt bestefar.

lek nummer to var den tradisjonelle skattejakten, ved å gjøre oppgaver og svare på spørsmål skulle vi finne ut av hvor skatten var gjemt. oppgavene var allt fra å synge julesang for naboen til tegne oppgaver. spørsmålene var både vanlig spørsmål og gåter. til slutt hadde vi samlet inn alle bokstavene og det var å stokke dem sammen til stedet der skatten var gjemt. vi eldre barna hadde tatt det for lenge siden så vi lot di minste løse ordgåten. så løp de opp på loftet og hentet ned en skatteskiste full av gaver.

her lå det en liten gave til alle som var med på middagen, for alle hadde hvert med på skattejakten til en grad. nok en gang gikk stemningen høyt opp i været mens folk åpnet pakkene og lurte på hva de hadde vunnet.

kammeraten min kom oppi allt dette og fant ut til sin store overaskelse at det var pakke til han der også... 

etter lekene skilte vi lag, vi eldre barna gikk ned til meg for å spille brett spill. noen dro hjem, mens andre ble hos mamma. de skulle hente opp den eldre naboen barna hadde synget for under leken, siden hun satt alene ( dette var planlagt)

hjemme hos meg spillte vi settlers byer og riddere til klokken ble ca. 11 da kom sulten over oss som ikke hadde spist ordentlig middag. vi brukte den siste timen av året på å lage og spise mat. noen minutter før kl 12 kom mamma og de som hadde blitt igjen hos henne ned til meg. her gikk vi ut på varandan og hilste det nye året velkommen men stjerneskudd, shampange og gløgg. sirius holdt oss med selskap ( spessielt da alle ga hverandre klemmer, han måtte jo være med på kosen han også) luna derimot lå gjemt inni huset sitt og var redd rakettene.

da de voksene hadde gått igjen spillte vi en runde robborally og da klokken begynnte å nærme seg 3 gikk vi vær for oss, veldig trette. en lang og fin dag...

 

hjemme fra riksen igjen

da var jeg hjemme fra riksen igjen, de fikk ikke framskyvet prøvene jeg skal ta den 23 januar, så det var ikke noe poeng for meg å bli. de lot meg velge omjeg ville bli en natt til for å bygge opp kreftene eller dra hjem. selv om jeg fortsatt er utmattet valgte jeg å dra hjem. har det bedre med å være sliten hjemme enn å kjede meg i hjel i en seng der.

tror ikke det er fare for nytt anfall om jeg holder meg i ro, ellers hadde jeg ikke dratt hjem.

no food for you

jeg tror verden hat talt klart... ingen mat for meg enda.

da jeg skulle starte med frokosten fant jeg ut at jeg var ganske så tomt for spisbar mat, og nesten spisbar mat i mine øyne, hadde det hvert krise hadde jeg mat å putte i meg. men spagetti er ikke helt frokost og jeg liker ikke tørt brød. 
kunne også teoretisk sett lagd havregrøten med vann og ikke melk, men det fristet lite.

men det var jo ikke så stor krise fordi butikken var oppe, jeg kastet i meg to nesten uspiselige tørre julekaker, tok med med trillebaggen og gikk. det er vel ikke mere enn hundre meter bort så jeg så ikke helt utfordringen. årets første tur ut av leiligheten og den var ikke en suskse... ( men skal skrive mer om butikken senere)

jeg klarte i hvertfall å komme meg hjem, tok meg selv i nakkeskinnet og gikk nøye igjennom alle matvarene jeg hadde kjøpt slik at jeg kunne legge det som måtte kaldt inn i kjøleskapet med en gang. har ødelagt len del mat på denne måten før...  
sulten gikk jeg ut på kjøkkenet, men problemet var at jeg var så sliten...

jeg valgte å fortsette med havregrøten som jeg skulle lage i microen, jeg har aldri lagd havregrøt i microovnen før, men så ingen annen mulighet nå.
samme hva som står på posen, men kan ikke lage vanlig havregrøt i microen, den er nemlig nå dekket av lilla guffe og jeg har fortsatt ikke mat å spise. ser ut som en liten eksplosjon av grøt...

mitt siste håp var winerpølsene jeg kjøpte inn, men lompene jeg hadde var gått ut på dato for en del dager siden, og jeg må være veldig fosiktig å putte mi meg mat på grensen når jeg er så dårlig som nå. så jeg har gitt opp.

satte meg her ved datamaskinen og kastet i meg mandler ( for selv ikke jeg klarer å ødelegge mandler i en pose) og nå tror jeg at jeg går å legger meg igjen. 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin