hits

Dyr (både mine og de i media)

besøk

Å få lille monsteret til å sove om natten, virker umulig for tiden. Jeg prøvde å si at vi måtte sove fordi når vi sto opp skulle vi hente lillesøster og det var det ikke sikkert vi fikk sove noe mer. Hun roet seg tilslutt og lot meg sove til nesten 10.
da var det opp å mate henne, kle på seg og hente lillesøster. Mammaen til Pippi måtte jobbe i dag så hun skulle få være med oss til hun kom hjem.

Hun var veldig glad da vi hentet henne og syntes en tur i 100 m skogen hørtes supert ut. Det ble ikke akkurat verre av at vi først møtte på Baby, så Wilma og tilslutt Luna (ikke min katt). Så de ble en liten flokk løpene rundt der nede.

Så var det inn, Pip løp lykkelig opp trappen for hun vet hva som er bak dør nummer 1. Luna Felis. Ingen ting er som å åpne en dør og bli vasket ned av en liten katt. Når dyrene var kost ferdig tok jeg med meg hundene opp i senga. Pippi la seg i armkroken min og vasket meg til hun var helt rolig, da kom mammaen hennes og hentet henne.

Var et koselig besøk, og godt å se at dyrene kan roe seg ned sammen.

Fordi jeg elsker henne

Hun er så stille av seg, men hun er langt fra glemt. Kjære lille søte Luna, nå er det din tur å sette Lykke i skyggen.

 

kontorstolen til mamma, her liker jeg å ligge om natten. mamma og lykke ligger i senga rett bak og jeg føler meg nære dem, uten å forstyrre Lykke. 

i dag velger jeg å være ett par sko

Lykke la meg sove i fred!

se hva jeg fikk i julegave av mormor. den er fylt med catnip... 

denne stolen er min!!!

Mamma? ser du meg mamma? 

-10 ute og varmekabler inne

snøtur

Det skal ikke mye til for å gjøre lille jenta mi lykkelig. På en lykke skala fra 1-10 tror jeg dagens tur lå på 9, det eneste som kunne ha gjort den bedre var en kurv (eller eng) fylt med jordbær på slutten.

Det er hardt å motivere seg ut av senga på morgningen når man ikke føler seg bra, men en så fordøyd Jente jager bort selv de tyngste tankene.  Halen som går frem og tilbake, ikke fordi hun logrer, men fordi hun vrikker slik på rumpen i det hun skal til å kaste seg ned i en ny snøfonn.

Det lure blikket i øynene som snur ser og ser på deg før hun spurter så fort hun kan, så langt hun kan, før hun bråsnur og løper tilbake og hoper opp på deg av glede. Mamma som sparker snø rundt henne så hun hopper rundt i og bjeffer så mye hun vil på.

For å så få viljen sin på slutten, å gå omveien hjem. Møte på kjæresten sin og bli fulgt helt til døra av han.

Nå ligger det en utslitt hund på varmekablene i gangen og smelter. Og jeg føler ikke dagen blir så hard allikevel.

ekstraordinær båndtvang

Da jeg først fikk beskjeden i dag, trodde jeg ikke noe på det. Folk uten hunder roper båndtvang etter oss med hunder hele tiden, så man lærer å lukke ørene. Men siden det var en annen hundeeier som fortalte at hun hadde fått høre det flere ganger på turen sin i dag, måtte jeg google det. Jo da på Nordstrandblad sto det at det er ekstraordinært båndtvang i Oslo grunnet den høye snøen. Rådyr og Elg trekker mot beboelse for å finne mat og kan ikke rømme like fort i den høye snøen.

Or resten av dagen har jeg gått å små humret for meg selv. For ja jeg ser problemstillingen med de store jakthundene som får ett lett bytte. Men jeg har en liten kosehund og hver gang jeg forestiller meg henne løpe etter elg i snøen nå, begynner jeg å le.

Kanskje de skulle ha båndtvang på alle hunder over 50 cm ?

syk hund

Natt til lillejulaften, klokken 04.30 våknet jeg av en hund som måtte akutt ut på do. Dette er ikke helt uvanlig så jeg viste hva hun ville med en gang. Jeg forsto også at hun ikke egentlig var ferdig da vi gikk inn, så jeg la meg til å spille i senga. De neste timene var en jojo inn og ut og klokken 7 ringte jeg mamma. Jeg hadde ikke sovet hele natten og var veldig lettet da tante og søskenbarn var villige til å ta Lykke litt så jeg kunne sove.

Jeg sov til langt på dag og kom meg tilslutt til mamma hvor jeg pleier å være lillejulaften. Siden mamma ikke tåler Lykke helt så var det planlagt at tanten og søskenbarnet mitt skulle ha Lykke, men ikke hele dagen. Vi tok henne når vi spiste middag så de kunne dra å spise med mormor og så tok de henne når de kom tilbake igjen. Slik fikk vi alle litt avlasting innimellom. Hun måtte ut imellom 30-90 minutter. Vi tilbudte å avlyse tradisjonen vår når Lykke var så syk, men de var så snille og sa at det var lettere for dem å gå ut med henne om natta da de var to.

Julaften ble også en tur inn og ut. Jeg dro hjem fra mamma og sov noen ekstra timer før middagen da vi regnet med at jeg kom til å få enda en våken kveld. Lykke var fortsatt hos tanta og søskenbarnet mitt.

Under middagen og pakkeåpning byttet vi litt på å gå ut og dusje henne. Slik at det gikk relativt greit.

Det var bra jeg sov på dagen, for det ble nok en hard natt for oss. Nå kunne hun holde seg opp til to timer, men innimellom måtte hun ut to ganger i timen. Mamma var forresten på dyreklinikken lille julaften og kjøpte skåne for og medisiner til henne.

I går tok også tanta og søskenbarnet mitt henne på morgningen så jeg kunne sove ut før jeg gikk opp til dem og hentet hund og fikk middag.  Hun var roligere på kvelden selv om hun måtte mye ut. Viste lekelyst, men orket bare noen sekunder.

Natt til i dag startet med mange turer i snøen, men avsluttet med fire timer med søvn. Jeg tolket det som, og håpet det betydde at det verste var over, men nok en gang tok tante og søskenbarn henne slik at jeg kunne få sove ut. Når jeg endelig våknet og kom til middag kunne de informere meg om at hun var slapp og hadde antydning til feber, men ikke måtte ut i det hele tatt.

Når vi kom hjem tok hun med seg favorittleka si opp i senga og suttet litt på denne før hun sovnet, og har ligget der siden. Det er vondt å se at hun ikke har det bra, men godt å se at hun virker bedre. Hun har appetitt og spiser det hun får, så vi har ikke hvert alt for bekymret.

Tusen takk til familien som har hjulpet oss disse dagene, det betyr så mye for meg.

Lykke på julaften

Dyrene mine til dyretannlegen

Når jeg fikk beskjed om at både hunden min på 2,5 år og katten min på 10,5 år måtte ta tannstein, bestemte jeg meg for å gjøre det samtidig. Holder å være så nervøs en dag. Luna har hvert i narkose før, men hun har blitt så gammel, Lykke hadde aldri vært i narkose før og jeg visste ikke om hun tålte det.

I går var den skumle dagen, og tanta mi kom klokken 07.30 for å hjelpe meg med å samle inn dyrene (katten) og få dem ned på dyreklinikken. Det ble en del piping og mjauing på den turen, ingen av dem liker å være i bur. Her signerte jeg papirer på at jeg viste risikoen og leverte dem fra meg.

Så var det hjem og prøve å sove noen timer til. Det ble mange mareritt om savnede dyr.

Jeg ble vekket av at dyrlegen ringte meg og fortalte meg at det hadde gått bra og at jeg kunne hente dem.

På Lykke hadde det manglet noen tenner, så de hadde tatt bilder for å se at de ikke lå under og kunne skape irritasjon senere. At tennene ikke var der var ikke så unormalt på coton rasen. De oppdaget på bildene at den ene tanna hennes har tre røtter i stedet for 2. dette har ikke noe å si nå, men om tanna noen gang må trekkes må de vite det.

Luna var det verre med. Luna har fått påvist RL (Resorptive Lesjoner) en tannsykdom som rammer 70% av katter, ofte eldre katter. Dette er en veldig smertefull sykdom hvor kroppen til kattene starter å bryte ned røttene på tennene. Hun måtte trekke 3 tenner og får nå smertestillende i fire dager. Dette må jeg følge nøye med på. Synes informasjonen fra klinikken om hva dette var og hva jeg måtte/kan gjøre var dårlig. Svarene jeg fikk når jeg spurte var bare vet ikke og dette må du nesten spørre en veterinær om. Jeg kan forstå at de i resepsjonen ikke vet alt, men når du forteller at en eier at dyret deres har en sykdom sørger du for at slik informasjon er tilgjengelig. Ironisk å stå hos en dyreklinikk og få beskjed om at de ikke kan svare fordi du må spørre en dyrlege.
Men jeg har googlet litt og funnet noe informasjon

I dag har Luna bare sovet i senga mi, mens lykke har hvert dårlig i magen og må ut hele tiden. Men begge kom tilbake til meg, så jeg er fornøyd.

lykke utslitt etter en dag hos dyrlegen

Veterinær på besøk

Det var avtalt og jeg viste det, og det er like bra at dyrene ikke viste det, for finnes det noe verre?

Det var nesten dom de hadde forstått det allikevel, for Lykke var hysterisk når det ringte på og Luna løp og gjemte seg under senga.

Hovedoppgaven i dag var å få satt vaksine på Luna, noe som ikke er lett når hun ligger gjemt under senga, men hun kom frem tilslutt og vi fikk fanget henne. Vaksine ble satt og hun ble lyttet på og fikk sjekket tennene, hun må til tanndyrlegen ? ellers var hun rask og fin og så ikke ut som om hun var 10 år gammel.

Vi pratet litt om ting jeg er små urolig om rundt Lykke. Ser hun ordentlig? Blir hun deprimert etter løpetid? Trenger hun også å gå til tanndyrlegen? Svaret var muligens, må utredes nøyere, er ikke bra om hun blir det, må følles med på og ja.

Så nå er det bare å bestille tannrens til begge dyrene

Lykke dose 18.03.17

Vinterprinsessen 

Passer på mamma mens hun spiller pokemon go

ut på tur med gohjerta dyrepass og hundelufting. ukens store høydepunkt.

for tidlig å stå opp!!!

Mamma tror jeg trenger en klipp

NykliptLuna Felis, kosekatten vår.

god natt

i feel wrapped

ja, ja,ja, ja ,ja


 

ut på tur i skogen

I dag hadde Lykke Polaris sin første tur med gohjerta dyrepass. De kom og hentet henne klokken kvart over elleve og leverte henne igjen kvart over to. Egentlig betaler jeg bare for en times tur, men siden de skulle på tur med en som de skulle ha lengre, fikk hun bli med.3 timer for meg å farte rundt her på Lambertseter og ordne ting før helga.

Hundene fikk seg en tur i Østmarka ved Bøler og jeg fikk en sliten og hyper prinsesse hjem. Hun er bare super gira når jeg tar henne utenfor døra for å gå på do, ellers ligger hun rett ut på gulvet og sover.

Tror hun har hatt en super tur, og er glad for damene som hadde plass til henne nå i desember. 2 ganger i uka skal hun få litt ekstra lufting, slik at jeg kan bruke litt mer tid på kalenderne.

lykke syk igjen

Tirsdag morgen startet som vanlig med at jeg sto opp, tok en lynstell og gikk ut på kjøkkenet for å gjøre klar mat til meg og Lykke. Jeg kom ikke lang før jeg hørte noen velkjente lyder og endte opp med å vaske gulv i stedet. Lykke hadde kastet opp. Hun får slike runder om jeg ikke er jevn nok med maten, så jeg tenkte ikke så mye over det. Heller ikke noe over at hun ikke spiste maten sin. Jeg hadde heller ikke ville spise rett etter jeg kastet opp. Vi gikk vår vanlige morgentur og jeg tenkte ikke så veldig mye mer over det. Ikke før jeg skulle spise igjen og så at maten hennes fortsatt sto på gulvet. Jeg hadde originalt avtalt å gå tur med Pippi senere og ble litt skeptisk, kanskje lykke faktisk er syk. Jeg ringte Ida som eier Pippi og vi ble enige om at det sikkert ikke var noe, men så kastet hun opp på nytt ? hun virket interessert i godbiter og selv om hun var litt slapp av seg, løp hun ute på tur som normalt.

Onsdag morgen skulle jeg på Ullevål og måtte tidlig ut med Lykke. hun startet dagen med å kaste opp, var ekstremt grinete og gikk ikke på do. Da jeg skulle da satt hun og klynket som når hun blir dårlig. Jeg hadde ikke mulighet å ta henne ut en gang til siden drosjen alt var kommet og måtte gå og håpe på det beste. To timer senere var jeg tilbake og hun hadde ikke kastet opp igjen. Vi tok en rask runde rundt blokka og så gikk vi å la oss, maten var fortsatt ikke rørt. Hun gikk på do og fikk en godbit, men klarte ikke å spise den så hun bar på den resten av turen og tok den med seg i senga, viktig skatt.

Jeg var overasket over hvor lenge hun lot meg sove på dagtid og jeg forsto fort at hun virkelig ikke var i form. Blikkene hun sendte meg hver gang jeg rørte på meg i senga sa klart at hun ikke ville opp. Men tilslutt var det opp og ut på liten tur igjen, når vi kom inn måtte jeg gi henne vann med hånda for å få henne til å drikke, hun elsker det og klarer ikke å la være da. Dette måtte jeg fortsette med resten av kvelden.

Hun var virkelig leken og kom med leka si, holdt ut litt under to minutter og kollapset på fanget mitt. Varmen som kom fra henne fikk det til å gå frysninger igjennom meg, men jeg tenkte det kunne jo hende det bare var jeg som var kald. Neste tur, etter at jeg hadde fått i henne litt våt for og litt mer vann gikk til tanta og kusina mi. De kunne fort bekrefte det jeg mistenkte, det var en unaturlig varm hund. Hun ville så veldig men klarte ikke spise store godbiter, men klarte de små. Hun fikk litt mer våtfor før siste natt tur, men resten av kvelden lå hun bare på fanget eller vedsiden av meg.

Hun var fortsatt slapp på torsdag, men mye bedre. Hadde ikke kastet opp siden morgningen på onsdag og hun beveget seg fint. Spiste frokosten sin og det virket som ting skulle gå bra om vi bare tokk det rolig.

Fredag var det fult liv i henne. Hun fikk noen flotte turer og lekt litt.I dag startet hun nok en gang dagen med å kaste opp, så gikk hun rett og la seg igjen. Jeg sto litt sjokkert og så på at hun la seg i senga da hun aldri pleier dette om ikke jeg ligger der. Hun ville ikke spise men jeg tok henne med på tur. Hun startet veldig slapp men kviknet fort opp og jeg gikk til mormor. Så gikk vi til tanta mi og hun spiste og lekte der. Men hun avbrøt leken veldig fort etter noen få minutter og måtte ut. Var ikke dårlig, og jeg tenkte ikke så mye på det.

Hun fikk mat der og vi gikk hjem. Her koste vi, herjet, dusjet, trente og gjorde vanlige ting. Hun var litt vel klengete, men jeg koblet dette til dusjen. Neste tur til mormor handlet mest om diare. Jeg fikk løftet henne inn i dusjen der og spylt henne ren, men angsten sitter i meg enda. Hva er det som feiler henne?Fortsatt litt urolig og klengete, men hun drikker og spiser litt.

markjordbær og Lykke

Oppå lambert så gror det Jordbær, fine jordbær, ville jordbær. Hele verden er full av Jordbær, ta et strå og tre dem på. Et er for ungt det kan Lykke få, et er for gammelt, hun tar det å. og alle andre som vi skulle ha med hjem, spiste lykke fra et strå.

den siste setningen var litt hard å få til.  

balanse kunster

På kurset fikk vi beskjed om at det er de tingene vi gjør i hverdagen som er viktigst. At vi måtte bruke mulighetene rundt oss til å trene hundene våre. Så hva er mer naturlig å trene på når man kommer over et veltet tre som ikke ligger på bakken? Balanse.

Hadde den ligget langs bakken hadde kanskje hopp hvert mer naturlig, men i dag gikk hun opp til en meter på egenhånd. Før hun så ned og bestemte seg for at det var dit hun ville. Hun gikk opp selv, men ble motivert av godbiter oppover stammen.

se på meg når jeg tok bildene, ville hun ikke.

Nordstrand bad og hundesletta

Lille Lykke Polaris ligger utslitt på gulvet bak meg og sover. I dag har hun fått vært med på mye, og det var godt å komme hjem igjen når klokken ble ti.

Det startet med at jeg ville teste henne ut på langtur på rullestolen og min jakt på ny sele til henne. Hun misliker veldig å få tredd selen over hodet, så jeg har lenge lett etter et sted hvor de solgte slike du trer på i stedet. Jeg fant ut at de hadde på Ekeberg og på Alna. Planen var egentlig å dra på alna, men jeg ombestemte meg i siste sekund og valgte Ekeberg i stedet.

Hun koste seg mens vi kjørte nedover, men hun var litt nervøs i butikken. Hun liker ikke å få prøvd på seg ting. Det at jeg kjøpte med leke og mat ble en mager trøst da hun ikke visste om dette enda.
siden planen var å ta en langtur og jeg valgte butikken nærmest, bestemte jeg meg for å kjøre nedover og ta en titt på et hus som ligger ute til salgs. Lang utenfor mine villeste drømmer sitt budsjett, men man har da lov å drømme.

Siden vi nå var rett på oversiden av Nordstrand bad, bestemte jeg meg for å kjøre ned og la Lykke få se sjøen. Jeg tok av meg skoene, rullet opp buksene og vasset ut og satt meg på en stein. Lykke fikk så vidt vann på bakpotene da hun fant seg en stein nærmere vann og klatret bort til meg og opp på fanget mitt. Sjøen var litt i det skumleste laget i dag.

Vi fikk oss en lang kjøretur igjennom villa området på Nordstrand, før jeg klarte å komme meg opp til Ekeberg. Hadde kommet over halve sletta da jeg innså at jeg ikke hadde en anelse om hvor jeg skulle så jeg googlet opp hundesletta. Det ble en tur innom kafeen ved ridesenteret for å gå på toalettet før vi kjørte videre ned mot sletta.

Dessverre tror jeg det ble litt for mye for prinsessa der nede. Så mange lekne hunder og så store hunder som var interessert i henne. Jeg satt i gresset og det endte med at hun bare krøp opp på fanget mitt og ble sittende der og skjelve og pese. Jeg tenkte at det var nok og vi kjørte hjemover igjen. Vi hadde noen få minutter hjemme mens jeg skiftet og hun fikk mat, før turen gikk videre til fots. Vi skulle til Mormor og spise middag. Etter maten ble vi med mamma hjem og så en episode av game of thrones før vi endelig gikk hjemover igjen.

Etter at vi kom hjem har hun ikke reist seg en eneste gang. Mange inntrykk på den lille jenta i dag.

opplevelsesrik morgentur

De sier at man skal ta med hunden på tur flere steder så alt ikke blir så kjedelig, men noen ganger finnes det mest spennende i nabolaget. Hele våren har vært et stort sjokk for lille Lykke Polaris. Hennes stille og hvite verden har plutselig fått mange farger og veldig mange lyder. Her om dagen gikk vi i hundremeter skogen og hun var livredd og løp rundt bena mine flere ganger. Jeg så etter sykkelen jeg mistenkte var på vei, men det var ikke noe rundt oss. Jeg bestemte meg for å slå av musikken og høre etter hva hun hørte som skremte henne slik. Det var en nydelig hakkespett. Senere løp hun etter to duer og ble livredd da de flakset med vingene og fløy (hun var langt unna dem).

I dag hadde vi en litt mer uvanlig opplevelse, vi møtte nemlig Moluckkakadu, eller lettere sagt en papegøye. Vi kjenner eieren fra før grunnet hunden hennes Luna, en vannhund. Og vi fikk derfor hilse på papegøyen som fikk være med ut på tur i dag fordi den har startet å plukke av seg fjærene sine. Den har bodd sammen med 3 andre papegøyer, men er nå eneste igjen og derfor deprimert.

Siden den var vant til hunder fikk Lykke komme bort og snuse på han, noe papegøyen synes var helt greit, men Lykke syntes var kjempe skummelt. Det var forresten også veldig skummelt for henne at papegøyen gikk over på armen min og at jeg koste med den?

Resten av turen gikk rolig for seg. Det var mange barn ute og hadde rusken. Men jeg hadde på musikk og ignorerte deres spørsmål om å hilse på Lykke. Noe jeg tror Lykke satte veldig pris på, hun liker ikke de barna. På veien hjem kom det en sommerfugl med noe blått på seg og satte seg på lykke mens vi gikk. Jeg holdte på å falle sammen av latter ved sjokket hennes.

Ja våren er skummel, spennende, morsom, lærerik og varm

10.05.2016

I går var første dag av første valpe kurs. Denne dagen besto bare av teori og det var ikke meningen at man skulle ha med hunden hit. Jeg forstår allikevel hvorfor noen tok dem med, da det ikke er så bra for 8 uker gamle valper å være alene hjemme.

Jeg gruet meg veldig til foredraget, da jeg ikke liker store folkemengder. Og jeg hadde ikke klart å forestille meg mengden i mine verste fantasier en gang. Her var det pakket inn folk som skulle på mange forskjellige kurs, på mange forskjellige steder.

Jeg hadde med meg Hilde, min nye assistent og vi fikk plassert oss slik at ingen satt tett inntil meg. Jeg satt og strikket nesten hele tiden. Strikking for å ro nerver og holde konsentrasjonen på han som pratet.

Det var Geir Marring som holdt foredraget om hundepsykologi. Selv om jeg følte det var mest om han, hans liv, hans opplevelser og en liten del hundepsykologi inni der. Til hans forsvar var han både morsom, underholdende og viste sterk interesse for hundene. Så hvordan det var lagt opp var helt greit.

Vel utenom den følelsen jeg fikk i pausen, en følelse som fortsatt sitter igjen hos meg nå. Dette var egentlig bare en god grund til å pakke så mange folk inn i butikken deres, for å selge så mye varer som mulig. Spesielt solgte de mye av varene han tok frem i foredraget sitt. Dette er et genialt produkt, og se vi har tatt inn paller med det før dere kom ?

Vi fikk svar på noen spørsmål og banket inn i oss at det er kun positiv opplæring som virker. Vi fikk en liten velkomstpakke:


Og dette er hva jeg endte opp med å kjøpe:


I dag skal vi på første praktiske time og jeg gru gleder meg.

lykke syk igjen 05.05.16

Nå er det en time til jeg skal plukke opp lille monsteret på dyreklinikken igjen. Denne gangen har hun prøvd seg på liljekonvall. Jeg tok ingen sanser og hun ble lagt inn for behandling for forgiftning. Heldigvis har det gått bra. Enten fordi hun ikke fikk i seg noe særlig, eller fordi jeg handlet raskt. Kanskje en kombinasjon. Uansett skal det bli godt å få henne hjem nå.

Kull og hvit hund?.

 

i dag stjal jeg nesten en hund

I dag var jeg, mamma og en venn på tur med Lykke i hundremeter skogen. Vi hadde gått et stykke da vi kom til et slags kryss. Det var en sti ned til hundremeter skogen fra blokkene og som gikk videre frem til et utsiktspunkt lengere inn. Stien vi gikk på krysset denne stien og lagde da et lite kryss. På toppen av bakken til blokkene sto det en hund og Lykke løpe bjeffende opp til den. Jeg hadde allerede fortalt mamma at det var en hund vi kjente. Men da hun hadde kommet opp hørte vi en forsiktig piping fra utsiktsplassen.

Vi tittet inn og til benken var det festet en liten hund som pep. Hjertet mitt bare stoppet og jeg sa til mamma at jeg måtte bort å se om det var noen mennesker der. Hunden hadde ca 1 m på båndet, men hadde surret det rundt et tre og sto bom fast. Jeg ropte rundt og spurte om det var noen i nærheten, men fikk bare forsiktige pip tilbake.

Jeg nærmet meg hunden forsiktig, den var livredd, og lot den lukte på meg. Jeg tilbød den også en godbit, men den var den ikke interessert i. jeg fikk løsnet båndet og de andre kom bort til meg, da dukket de to unge mennesker opp fra skogholtet. Jeg fikk fort bekreftet at det var deres hund.

Hadde de vært noen minutter senere hadde jeg tatt hunden deres og ringt politiet.

De unge unngikk oss senere da de etter å ha hentet hunden måtte inn i buskene igjen og feste klærne ordentlig. Eller det er det vi tror de gjorde. Eneste som forklarte oppførselen deres og at de ikke ville svare meg når jeg ropte etter dem.

Så om du skal ha hyrdestund i skogen, velg en skog og ikke en liten tursti. Og ikke ta med deg hunden din og etterlat den alene. En hund alene på en tursti vekker oppmerksomhet.

middagsbesøk 24.04.16


I dag var vi og spiste middag hos lillesøster og stemoren vår. Det var meg, storebror og selvfølgelig lille lykke. Vi fikk servert taco og gikk igjennom ting etter pappa. Det var god mat og tung etter aktivitet.

Lille Lykke fikk ett spennende opphold med både Annie og Goggen tilstede. Det er klart at Lykke har vokst mye siden sist hun var på besøk og nå måtte rang og rett på leker diskuteres nøye på hunde vis. Heldigvis er de alle tre snille og vennlige hunder, så det ble ikke veldig mye dramatikk. Etter maten da vi gikk ned i kjelleren ble det mye for prinsessen som ikke kan forstå vår fasinasjon med å gå under bakken. Hun var mildt sagt stresset da vi tok drosjeturen hjem.

Nå ligger hun helt utslått vedsiden av stolen min her, blir nok en stille natt på meg i natt. 

Lykke syk igjen

Det startet med en diare runde før jeg sto opp. Eller vi kan vel rette det til at jeg sto opp da jeg oppdaget at noe var galt. Hun hadde pipet ved sengekanten og jeg slapp henne bare ned. Vanligvis ville jeg ha tolket dette som at hun måtte på do, men siden vi hadde vært ute for bare 30 min siden, regnet jeg med at hun var ute etter Luna. Luna liker å klatre rundt senga siden hun vet lykke ikke kommer seg til henne.

Men lukta sa alt, jeg hadde nesten sovnet igjen og innså at det bare var å stå opp. Kjøkkenet mitt så ikke ut. Så var det bare å sette seg å vaske, da Lykke kom med neste pip var det rett ut, men ting hadde roet seg ned.

Jeg var veldig forsiktig med mat resten av dagen. Siden formen ikke var nedsatt regnet jeg med at det bare var noe hun hadde spist og tenkte lite over det. Helt til rundt midnatt. Siden formen virket helt fin når vi var ute og vi hadde løpt mye inne og lekt, tok jeg på meg høre telefonene og så en tv serie episode til maten uten å skulle bli forstyrret.

Nå hadde hun kastet opp utover soverommet (dette fikk jeg med meg da det var på slutten), gangen og stua. Over 20 tilfeller vasket jeg opp. Selvfølgelig det meste bare veske og skum da hun tømte det lille hun hadde fått av mat ganske fort.

Det var bare å sette i gang å vaske igjen, mens hun gikk vedsiden av meg og av og til spyttet opp litt slim. Jeg fikk ryddet bort det hun hadde griset til og lagd ny seng til henne. Satt frem litt lunket vann vedsiden av sengen på stua og satte meg til å se på tv serier der.

Hun ville først ligge i fred vedsiden av stolen min, så jeg lot henne. Men da en ny runde startet kom hun til meg. Det var ikke så mye jeg fikk gjort uten om å klappe henne rolig og vaske etter henne. Så tok jeg henne med opp i stolen og hun sovnet med hodet på brystet mitt.

3 timer sov hun før hun våknet og nå virker hun litt kvikkere. Sjanglet litt på starten, men tror det bare var fordi hun akkurat hadde våknet. Fikk en rask tur ut for å tisse, noe hun sikkert må snart igjen etter så mye vann hun har kastet i seg. Virker som formen er på vei opp igjen. Må vurdere hva jeg skal gjøre med mat i morgen.

Håper vi begge kan få noen timer søvn nå.

ut i sola

når jeg våknet i dag og tok første tur med krapylet, forsto jeg med en gang at dette var en dag hvor hun fortjente å være litt ekstra ute. siden det ikke er varmt eller tørt nok ute enda til at jeg kan sitte på benker eller bakken, valgte jeg å ringe til mormor for å høre om jeg kunne låne den lille hageflekken hun har (jeg spurte om hun var hjemme og ville ha besøk)

Så gikk vi en rolig tur bort dit, hvor Lykke fikk stoppe og snuse og hilde på alt og alle. En liten solskinnstur for henne. Når vi kom frem fikk hun ikke gå inn siden hun var så full av gjørme, men siden jeg satt ute med henne og vi hadde satt fram vann, leker og ligge plass var det ingen krise. Hun fant seg først en pinne, men mormor ble så bekymret for at hun skulle sette den fast i halsen at hun kastet den vekk, så fant hun seg en større pinne. ? lykke kan måles i antall pinner når du er en hund.

Så kom det enda flere på besøk som skulle spise middag der og for en liten stund var flokken samlet der ute. Hun koste seg så mye. Hele flokken var ikke samlet, men hun føler det som det når vi er 4 eller fler. Tanta mi gikk inn og startet med maten og jeg løp rundt og lekte med henne og en ball. Hun storkoste seg og da de andre skulle inn og spise, gikk vi hjemover igjen.

Hun storkoste seg, med mye oppmerksomhet og lek. Mange som hilste på henne når vi gikk hjemover igjen. Tror hun har hatt en strålende dag.

tok ikke bilder i dag, så plukket ut et fra arkivet

 

søsken kjærlighet

det er ikke dna som bestemmer hvem man er i familie mednå bruker lykke ørene til luna som sutteklut, hun ligger bare og maler vedsiden av henne. 

Det store plast monsteret

Det er ikke lett å være liten hund ute i den store verdenen. Alt det mennesker har skapt er så stort og uoversiktlig. Samtidig som man skal lære seg å navigere denne verdenen skal man lære seg regler for oppførsel. Derfor er det veldig slemt at de plasserer slike monstre rundt om alle steder. De er plassert over disse store metall greiene, festet på disse små husene som lukter så spennende, gjemt i buskene og noen ganger flyr de bare langs bakken for å ta deg.

Disse monstrene som beveger seg helt uoversiktlig er over alt. Jeg har sett mamma komme hjem med dem, men da er de stille og har gode ting i seg. Men der ute, ville, er de kjempe skumle.hvit som sneen, i sneen

Det er ikke snakk om mange minuttene fra vi står opp fra senga til vi må være ute av døra. Selv om hun har bedret seg mye er det ikke tid til å se ut av vinduer eller reflektere over ting. Hun er med på å at jeg kler på meg, men så starter tidspresset. Jeg prater til henne mens jeg gjør klar maten min. setter ned maten hennes og prøver å spise like fort som henne, for når hun er ferdig er det ut eller uhell på stuegulvet.

Hun sitter og piper foran døra mens jeg prøver å få på meg ytterklærne, noe hun virkelig ikke forstår seg på. Nøkler, poser og briller er på plass og vi velter ut. Alt er hvitt ?

Hun har sett det hvite før, men sist gang var det så lite og kaldt at hun ikke lagde spor engang. Denne gangen beveger det med henne, hun kan slikke og tygge på det, for ikke å snakke om sporene. Det er som om paradis har falt ned fra himmelen. Ingen i dag har tvilt på hva navnet hennes er. Når jeg har sagt det har de bare ledd og sagt selvfølgelig er hun Lykke, de kan jo se det.

Heldigvis ble det to lange turer før snøen forsvant igjen og jeg gikk og lo mens hun hoppet rundt av lykke. Ja hun hopper når hun løper. Det var vondt å ta henne inn igjen, men selv uten kalenderne er det begrensing på hvor lenge jeg kan være ute med henne nå om vinteren.

Ble en kjempe fin tur nå etter snøen forsvant igjen også. Sammen med mormor og andre hunder vi treffer på. Men tror det skal mye til for å slå morgenturene.
det var en spennende dag for Lille Luna

Ja Lykke har hatt en fin dag og Luna en spennende en. For på en eller annen måte klarte hun å løpe ut døra i dag. Jeg tviler sterkt på at det var da jeg dro til senteret så kanskje før. Mener jeg sjekket om luna lå i buret til lykke før jeg dro, men noen ganger kan forventningene dine lure synet.

Uansett når jeg kom hjem 22.30 fra senteret møtte jeg en nabo utenfor døra mi. Hun hadde stått i 20 minutter og prøvd å få tak i meg siden det var blitt funnet en katt i oppgangen.
Det var en annen nabo som hadde fortalt henne at det lå en katt i vinduskarmen i oppgangen. Heldigvis viste hun at det var min katt og hun tok den med seg inn.

Så luna har vært på besøk hos de i fjerde en stund. Opplevd ett nytt hjem, livet i oppgangen og flere hunder. Ikke dårlig for en innekatt som ikke går mer enn 3 skritt fra dørkarmen.

Heldigvis ble hun tatt vare på og ikke kastet ut i kulda. Så nå har tillitten hennes til mennesker økt enda mer, men hun går en bue om døra.Lykkelig dag for lille Lykke

Lille Lykke Polaris har hatt en dag som lever opp til navnet.

Hun vekket meg 1 time før vekkerklokken skulle ringe og fikk en lang stund med kos i senga før jeg var våken nok til å stå opp. Vanligvis ignorerer jeg bare henne om hun er leken og jeg ikke tror det er noe annet, men i dag var det greit.

Vi tok en rask tur i nabolaget for at hun skulle få gå på do, så gikk vi inn igjen så jeg skulle få spise. Jeg startet så med husarbeid og onkelen min ringte og inviterte meg på middag senere. For at hun skulle være renslig der valgte jeg å gi henne maten og ta en tur på skogsområdet nedenfor. Det er ikke en veldig lang tur, men siden det ikke er lys der nede er det ganske begrenset når jeg kan gå der nå om vinteren.

Lykke synes forresten snø er kjempe morsomt ?

På veien opp fra skogsti turen møtte vi på en annen valp som Lykke ser ut til å bli veldig god venninne med. de løp rundt og koste seg lenge. Når vi kom hjem igjen var det bare 20 minutter til vi skulle kjøre rullestolen bort til familien og jeg rakk bare å skifte før det var ut igjen.Det er morsomt å kjøre rullestol og ha fullstendig kontroll på verden. Og enda bedre er det når turen ender opp ved en familie med barn. Mens vi spiste lå hun som slaktet på gulvet og sov.

Så var det rullestol tur hjem igjen. Nok en 30 minutters pause før det var mat og ut igjen. Det er så mange og møte ute og det tok litt lengre tid enn planlagt. Det var ikke så moro når mamma dro på senteret, men når jeg kom hjem igjen ble det enda en tur. Denne gangen møtte vi en annen leke partner og jeg er overasket over at hun ikke ligger rett ut nå også.

Alt i alt en perfekt dag i lille Lykke sin verden.

første ( og vi håper siste) runde med utredning av Lykke ferdig

 Det er kanskje ikke det vi kaller beste start, å møte opp til timen midt på dagen på tirsdag og finne ut at de hadde glemt å informere om at hun måtte være fastende, men fikk ny time i dag. Eller egentlig ikke time. Siden de skulle ta så mange tester ble hun levert klokken 08.00 og har akkurat kommet hjem. Alle testene de fikk svar på var veldig positive og nå venter vi bare på svar fra de som måtte sendes ut til laboratorium. Det kan ta opptil to uker før vi får svar på disse prøvene.

Hun var så glad at hun tisset på seg da jeg kom for å hente henne i dag, men utenom prøvene tror jeg hun har hatt det fint. De innrømmet at hun har blitt en liten yngling hos dem og jeg vet de diller mye med henne. Men hvem kan la være å elske henne.Lykke Polaris syk igjen

Det var bare å puste rolig og holde seg godt fast i bokhylla da jeg våknet til en seng full av oppkast igjen. Jeg hadde ikke våknet av at hun kastet opp, men at hun bjeffet på Luna Felis som kom og så til henne. Sjanglende grunnet søvnmangel de siste døgnene fikk jeg løftet hunden ned på gulvet og startet å bytte på senga. Det hjelper rent lite å ha hjelp til å skifte på senga når du bare har hjelp to ganger i uka. Hun har enda ikke timet å være dårlig med noen av BPA besøkene mine.

Jeg flyttet teppet og lekene hennes ut på gangen og lot henne sove videre der etter at jeg hadde sett at hun både spiste og drakk. Det var ikke noe i veien med kreftene på bjeffingen hennes heller. Jeg registrerte at det var lite klaging over å bli låst ute av rommet, men sovnet fort igjen.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg sov før jeg nok en gang ble vekket av at hun bjeffet. Denne gangen var det noen som bråket i oppgangen. Jeg tror ikke hun kastet opp mens jeg sov, for jeg tror hun sov også. Men når hun våknet startet det igjen og hun var fullt i gang da jeg åpnet soveroms døren.  Jeg startet med å vaske i gangen og fikk gitt henne slik melkesyre ting som jeg hadde liggende, det kom bare rett opp igjen.

Jeg pratet med mamma og hun sa at hun skulle ta lykke for meg, men mens jeg ventet på henne kastet hun opp over 10 ganger til og jeg ringte dyrlegen. Hun hadde kommet til det punktet at hun bare kastet opp skum, men hun sluttet ikke for det.

Det var bare å putte henne i buret og reise ned dit. Hun ble undersøkt og det ble tatt bilder. Hun var fortsatt relativ våken og siden ikke bildene ga noe klart svar fikk jeg valget om å legge henne inn igjen over natten eller få en kvalme stillende sprøyte og ta henne med hjem og prøve å se det ann.
vi gikk for det siste alternativet og hun ble plassert hos mamma først, så kom kusina mi å hentet henne. Alle var litt bekymret for at jeg ikke har fått sove, jeg kan blir virkelig dårlig.

Fikk tekstmelding om at Kusine og tante beholdt henne over natta og ved 11 tiden i natt fikk jeg melding om at hun var blitt bedre og at hun nå hadde lekt litt.

Det er veldig vanskelig for meg å være borte fra henne når hun er syk, men hun er i veldig gode hender og hun kommer hjem i løpet av søndagen og jeg har da hatt tid til å vaske ned ordentlig.

Dyrlegen vil nå at vi skal utrede henne dypere på hvorfor hun blir så dårlig. Så blir vel en runde til uka.

et mareritt av en hund

 Greit nok, mesteparten av tiden er hun en herlig prinsesse, men denne prinsessen går inn i tenårene og det merkes. Først og fremst er det trassen hennes. Leste et sted at hunder ikke kan gjøre ting bare for å være trassig, tror ikke på det lengre. Selv mamma måtte sukke oppgitt og innrømme at det ble slitsomt da hun hele tiden ville løpe inn i hjulene på rullestolen min. hva skal man gjøre? Mitt største problem på tur er den klassiske tre skritt sitt, tre skritt sitt osv hele turen. Hun er ikke sliten, hun er bare trassig.

Men det som tok kaka i natt er ekstremt mangel på søvn da hun har en agenda mot at jeg skal sove nå. Hun skal sove, men jeg skal sitte våken å se på henne ellers bjeffer og klynker hun til hun vekker alle rundt. Jeg pleier å ha henne i senga, men nå bare biter hun så fort jeg prøver å lukke øynene. Svaret er nei mamma.

Tok henne med ut for at hun skulle få gått på do, selv om jeg bokstaveligtalt er på grensen til å falle sammen. Holdt bare på å dette om to ganger der ute. Stelte meg inntil en lyktestolpe som kunne hjelpe å holde meg oppe men da løp hun bare i en halvsirkel så langt båndet var og pep hver gang det stoppet, det var også aktiv forsøk på å bite over båndet. Fikk henne ikke til å gå på do på denne måten, som var hele poenget med turen ut så jeg ga meg og gikk på gresset med henne.

Lykke er mørkeredd, hvorfor hun vil så veldig ut av lyset foran oppgangen forstår ikke jeg for halen forsvinner under bena og hun kryper og piper på hver busk, vindkast, blad, gress strå osv. og det hjelper ikke da hun hørte noe klirre mens det blåste over veien og hun satte i en bjeffe runde som virkelig ikke passer midt på natta.

Jeg prøvde å ta henne med tilbake til lyktestolpa foran oppgangen, men det var for sent. Nå bare pep hun og ville inn igjen. Ikke fikk hun gått på do, jeg har flere merker av tenner og er totalt utslitt. Hun og, hun sovna på gulvet på gangen og vil ligge der så lenge jeg sitter her og ikke beveger meg. Men nåde meg om jeg prøver å få noe søvn.

et hundeparadis

Lykke Polaris har hjulpet meg med å legge bort klesvasken i dag, det var et paradis med hele 13 par sokker. 

lykke har hilst på den nye naboen

jeg prøvde å ta bilder, men iphone er elendig i mørket da den må vente så lenge for å samle lys. Brian er like gammel som lykke 3 mnd og flyttet inn i 3. i går. 

Lykke liten på bedringens vei

Det har vært en hard uke for oss alle. Mandag morgen våknet jeg med stua full av diaré og oppkast. Jeg satte meg bare til å vaske, men det viste seg fort at det var mer på vei. Jeg så ingen annen løsning enn å ta med meg lille Lykke Polaris ned til Ensjø dyre sykehus. Her ble hun lagt inn for væskebehandling og prøver og skulle bli minst til neste dag. Det var skummelt at hun var dårlig og selv om jeg hadde lest skrekk på nettet var jeg klar over at det mest sannsynlig var noe hun hadde spist. På tirsdag fikk jeg beskjed om at selv om hun ikke hadde vært på do virket hun mye bedre. Hun svelget maten de sprøytet inn i henne og var leken og kvikk, jeg fikk hente henne i mellom 18-19 00.
Jeg og kusina mi møtte opp og tok med oss hjem en jente som var glad for å se familien sin igjen.
Vi var en liten tur den kvelden og gikk og la oss. Hun var fortsatt roligere enn vanlig, men hun beit og drakk vann så jeg var avslappet. Hun hadde også vært på do noen ganger og den var hard.


(hjemme igjen)

Onsdag gikk vi tur bort til aktivitetshuset og hilste på folk der, på vei hjem møtte vi en vgs. som akkurat hadde sluttet og det var mange mennesker å hilse på. Lykke elsker å hilse på og var veldig sliten da vi nærmet oss døra. Møtte på en hund, men jeg sa nei til å hilse da jeg ikke var helt sikker på hva som hadde feilt lykke dagen før.
Jeg fikk assistent på besøk og Lykke virket som sitt vanlige jeg bare litt sliten. Når assistenten gikk spiste jeg middag og lykke gikk litt til og fra sengeplasser, men endte opp i buret vedsiden av meg.  Jeg så hun sov og lot meg selv sitte å se på netflix etter maten og fikk med meg at hun gikk ut av buret, men det var lukten jeg virkelig reagerte på. Dette kjente jeg igjen og da jeg snudde meg var det en realitet. Lykke var blitt dårlig igjen.

Litt usikker på om jeg skulle fortsette hjemmebehandling eller dra rett til dyrlegen igjen, ringte jeg dem. Rett etterpå ringte jeg Mamma og Tanta mi også. Rett før kusina mi svarte på tanta mi sin telefon hørte jeg lykke klynke i smerter før hun kastet opp og jeg bare gråt i telefonen til dem. De kom med en gang (og bor rett vedsiden av så det var med en gang) Først satt vi og ventet på at dyrlegen skulle ringe tilbake, men etter å ha sett henne bare kaste opp slim og en ny diare runde, tok vi henne bare i buret og dro ned igjen. Tanta mi ble hos meg og gikk over gulvene igjen. Lite typisk bare timer etter at jeg hadde hatt hjelp ?

Klokken var 19.07 da vi kom inn til dyreklinikken, jeg vet klokka siden den sto over resepsjonen. De hadde ikke fått ringt tilbake siden dyrlegen var opptatt og nå forsvant formen til Lykke fort. Mamma møtte oss på Ensjø og vi satt der alle tre og så på at lykke ble svakere og svakere. Mamma og Maren byttet på å sitte på gulvet med henne, tilslutt orket hun bare å løfte på øret når noe skjedde. Dyrlegen hadde tatt en lyn titt på henne tidligere og konstatert at hun ikke var uttørket så vi satt der og ventet.


(under bordet mens vi venter på time)

Endelig var det vår tur og det ble tatt bilder av henne. Dyrlegen ba oss komme inn og se på bildene og se om vi trodde det kunne være noe der. Det virket slik på bildene, men siden de ikke var tydeligere skulle de gi henne kontrast og ta nye bilder så de kunne se hva det var. De la henne inn igjen og jeg reiste hjem. Jeg viste de kom til å ringe meg med svar på bildene og telefonen kom klokken 2 på natten. Jeg hadde lagt meg da jeg tenkte at det ikke var noe poeng å slite meg ut også, telefonen ville vekke meg. Veterinæren kunne fortelle at disse testene heller ikke ga noe klart svar. Jeg sto nå med to valg. Enten ta en haste operasjon på henne siden hun var så dårlig. Om det var noe inni henne kunne dette gjøre stor skade, men om det ikke var noe der ville hun gå igjennom en operasjon unødvendig. Operasjon og narkose er alltid en ekstra risiko når de er så små.
eventuelt kunne jeg vente til morgningen og de ville ta ultralyd av henne og få et sikkert svar på om det var noe der eller ikke. Jeg holdt tunga rett i munnen og ba dem vente med operasjonen så lenge formen var stabil. Noe jeg priset meg lykkelig for neste morgen da det var klart at det ikke var noe der.


( mormor holder meg mens vi venter på drosje hjem)

Torsdag ettermiddag hentet vi henne hjem igjen. Det var funnet en infeksjon og hun var satt på antibiotika. Selv om formen ikke var helt på topp, var hun på bedringens vei og det eneste jeg måtte nå var å passe på at hun fikk i seg mat, drikke og medisiner.


(ut på tur aldri sur, men utslitt)

 

(trives best i senga med lekene mine for tiden jeg)

Hun er en liten engel og sluker medisinene sine som om de var godbiter. Hun er leken og glad, men vi merker fort at formen ikke er helt på topp enda da hun fort blir utslitt. Hun spiser lite, men litt mer for hver dag. I Natt overnatter hun hos tante og kusine så jeg skal kunne prøve å bli frisk selv, denne uka tok knekken på meg.

Lykke hjemme igjen

Det var hardt å vente de 6 timene fra jeg fikk telefonsamtalen, til jeg kunne hente henne. Men jeg viste hun var bedre og at hun kom hjem.

Kusinen Min Maren ble med meg ned på Ensjø for å hente henne og hun var overlykkelig da hun så oss. det er ikke morsomt å være lagt inn og syk. Men nå var det prøving av refleks, mye kos og oppmerksomhet før hun ble satt inn i buret og vi var på vei hjem. Buret og bilturen var forferdelig, men var verdt det da vi kom hjem.

Hjemme var det først en tur i dusjen før det ble klipping av bandasje og litt pels. så ble det målt opp en dose mat før maren tok en virkelig hoppe og leke runde med henne. Da Maren gikk hjem satte jeg meg på gulvet i stua og lekte med henne og hadde på tv`n. hun er litt redd for å bli forlatt nå, men roer seg ned for hvert minutt som går.

 

Lykke er syk

Klokken var nesten 6 om morgningen og Lykke vekket meg med et pip, hun ville ned fra senga. Den er litt for høy for henne å hoppe ned fra så vi har startet denne vanen. Det er ikke noe problem for meg jeg bare legger hodet ned og sovner igjen. Dette hadde jeg demonstrert tidligere på natten da vi gjorde dette, men jeg vet ikke når for jeg sto ikke opp. Denne gangen bestemte jeg meg for å ta en toalett tur jeg også, så jeg sto opp av senga og tuslet mot badet.

Stanken som slo meg i det jeg kom ut av soverommet var ubeskrivelig. Jeg forsto at noen hadde vært på do, men lukten stemte ikke helt. Synet som møtte meg på stua var like ille som stanken. Nå skal det litt til for å ryste meg så jeg startet bare å vaske opp. Jeg så at det ikke var helt ferskt og siden det var utenfor kattedoen var jeg litt usikker på hvem som egentlig hadde hatt dårlig mage.

Det tok ikke lang tid å finne ut av det da det bare rant ut av lykke. Jeg sprayet på litt jif og la tørkepapir over det nye mens jeg tok henne med meg ut. Hun ville virkelig ikke være ute og siden det virket som det hadde stoppet tok jeg henne med inn igjen og dusjet henne. Planen var egentlig å ta henne med i senga igjen, men jeg skulle bare lese litt først.

Lese betyr å starte opp maskinen, Google valper og diare og lese minst 10 sider om temaet. Mens jeg satt der og leste kastet hun opp to ganger og jeg innså at problemet var større enn en mage som bare måtte tømmes. Når hun ikke kastet opp lå hun forresten på brystet mitt så jeg hadde fullstendig kontroll på henne hele tiden. Hun sa ifra med et pip når hun måtte ned.

Jeg hadde tatt henne bort til vannfontenen for å drikke før vi gikk ut og hun ville ikke ha. Jeg hadde håpet at hennes naturlige kjærlighet for å tygge på gress ville få i henne litt veske siden det hadde regnet, men hun bare furtet mens vi var ute. Nå tok jeg siste forsøk, bar henne bort til vasken og fuktet fingrene mine og sjekket om hun ville sutte på dem (noe hun elsker) Men nei ingen ting skulle inn den munnen og jeg pakket henne sammen i buret sitt og kjørte drosje ned til Ensjø dyreklinikk. Vi kom det minuttet de åpnet.Det tok 3 timer fra jeg først fant første diare runde til hun var på klinikken. Hun var allerede dehydrert. De la henne inn for å få tilført veske og for å prøve å finne ut av hva som kan være feilen. Vi håper på noe så enkelt som noe hun har fått i seg mens hun var ute eller noe en ormekur kan ta. Men det er ganske forferdelig å sitte her og ikke vite sikkert.

Mitt tips til alle valpeeiere ? har hunden din diare eller har kastet opp flere ganger på rad, dra rett til dyrlegen for valper blir så ekstremt fort dehydrert og dette kan gjøre kjempe skade selv om oppkastet/ diareen skyldes en bagatell.

 

god bedring Lykke liten

loppemarked dag for de på 4 bein

Jeg liker virkelig ikke de som tar med hunder inn på loppemarked, det er som å be om at de skal bli tråkket på. Men det er ofte en del som skjer utenfor også, spesielt når det er fint vær. jeg hadde hele tiden planlagt å ta med meg Lykke Polaris på en liten tur opp dit etter at jeg var ferdig med å handle. Rett og slett for å venne henne til folkemengder. Et loppemarked rett utenfor døra var jo bare en mulighet jeg ikke kunne si nei til.

For Lykke var loppemarkedet et paradis, så mange mennesker hun kunne hilse på. dessverre var ikke alle like interessert i en hund, men vi holdt oss unna der de handlet og det var mange som måtte ta på denne lille søte tingen. Mest spennende var det når vi gikk forbi lekeplassen med alle barna, hun ville være med å leke og fikk ikke lov. Så en ting er sikkert, Lykke er ikke redd for folkemengder.

Vi satt på forsiden av vgs mens vi ventet på at mamma og tante skulle handle ferdig i butikken, planen var at vi skulle ta følge med dem hjem. Det gikk ikke helt slik fordi det var så mange spennende lukter på skolegården og vi måtte stoppe hele tiden.
I stedet for å gå inn med lykke når vi kom til blokka bestemte jeg meg for å ta stolen og kjøre den opp til mamma. de skulle ned til meg igjen og mamma skulle se til lykke mens jeg kjørte å kjøpte en krakk på senteret. ville ikke ta henne inn og ut på så kort tid.

oppe hos mamma ble det enda flere å hilse på og det var en ganske sliten jente jeg gikk fra. Men helt utslitt kan hun ikke ha hvert for når jeg kom hjem var hun fult i gang med å hjelpe til med gulvvasken. Hun fikk hvilt seg litt før jeg startet forsiktig trening med å klatre opp krakken. hun klarte å komme opp første trinn, men turte ikke å gå ned igjen. 


når jeg hadde løftet henne ned sovnet hun foran døra med en gang.

Luna sin dag har ikke hvert fult så spennende. hun har lekt litt med Lykke og kost mye med meg. Hun elsker det mye klatrestativet jeg kjøpte "til henne"stille og rolig

Mens resten av verden begynner å nærme seg våken tid, går jeg en tur med Lykke Polaris. Jeg nyter stillheten rundt meg og det lille lyset som akkurat lysner opp nok til at verden ikke er beksvart. klokken er litt på 6 og jeg går å ser på stjernene mens Lykke snuser på hvert hjørne. Jeg tror hun koste seg hun også, men savnet nok mennesker å hilse på. det er helt klart at hunden min er mer sosial enn jeg.

Du føler høsten virkelig setter sine spor og det er en isende kulde i lufta som er så god å føle på kroppen. Ikke kald nok til at du hutrer inn i mange klær og ønsker deg inn igjen, men helt perfekt natt temperatur som stryker seg rundt deg og lindrer smerter og stress.

Når man ikke har noen planer i nærmeste tid, ingen folk som stresser forbi og ingen fugler som jages opp kan Lykke ta seg tiden til å snuse så mye hun vil på hvert eneste punkt. Men etter en stund blir det litt kjedelig og jeg tror det blir litt kaldt for valpe pelsen hennes for hun starter å klenge. heldigvis er turen straks over og så fort vi har krysset gata kjenner hun seg igjen og spurter mot døra.

supert å gå tur, men borte bra hjemme best.

lykke 9 uker

I dag har vi hilst på mange mennesker og noen hunder. første gang alene hjemme mens jeg var i butikken også. hun vokser fort.

Lykke sin ordbok

Ute på tur er det mange gleder og farer,dette er Lykke sin ordbok.

Mennesker - det morsomste som finnes
Barn - små mennesker som liker å hilse
Småbarn - enda mindre mennesker som beveger seg litt fort og uoversiktlig.
Sykkel - Mennesker på hjul som beveger seg fort - vil hilse
Skatebord - mennesker på mindre hjul - vil hilse
Barnevogn - Mennesker med hjul foran seg - vil hilse
Bil - sikkert noe med mennesker dette også, det beveger seg veldig fort og selv om jeg vil hilse blir jeg alltid bråstoppet.

Gress - til å løpe i ,spise og grave
Pinner - til å bite i
Benker - kjedelige ting som står i veien og mamma sitter på.
Bånd - alltid i veien, men eneste veien ut
Katt - Noe jeg bor med. ikke kosete med meg, men med mamma
Godbiter - det beste jeg kan få ( uten om kanskje mye ros av mamma)
Sitt - det gjør jeg støtt og stadig uansett, ville du ikke ha poten min?
Ligg - om jeg ikke får godbiten er det bare å legge seg ned så får jeg den tilslutt.
Se her - øyekontakt med mamma og så godbit.

Leker - hva livet egentlig handler om

en strålende dag for lille Lykke

Jeg tror ikke den første følelsen til lykke i dag var at dette skulle bli en livlig dag, jeg slo nemlig på vekkerklokken igjen og sov en time ekstra. Men helt ærlig tror jeg hun tenkte rent lite over det hele for hun sov som en stein hun også.

At jeg skal spise frokost er alltid kjedelig, og det er alltid så mange ting jeg gjør samtidig (som å lage den) Men vi har vel gått inn i rutinen om litt dressur trening når maten er spist før vi går en tur, men ikke i dag. I stedet for å sette seg på gulvet og leke med henne hadde jeg mer enn nok med å pakke sammen valpe innhegninga, ta katte do og pakke.

Nå viste det seg at alt jeg gjør er lek for lykke om hun får være med og hun koste seg mens jeg strevde med å forstå hvordan jeg pakket sammen innhegninga. Hun var litt skeptisk mens jeg gikk inn og ut uten henne, men tilslutt løftet jeg henne opp på bordet og satte på båndet. Dette er det verste hun vet og jeg prøver å si til henne at å gå bakover er en veldig dårlig ide for da bare faller hun, men hun hører ikke etter.

Vi kjørte rullestol til Mormor og hun er ikke redd for den lengre. Hun skremte meg litt da vi kjørte forbi kinoen og det kom masse barn ut. Hun ble så gira at hun nesten hoppet rett ut. Mildt sagt ikke fornøyd med at jeg ikke stoppet men kjørte videre. Hos mormor satte jeg opp ting og lot så mamma og mormor ta over lykke vakt mens jeg slappet av. Hun la seg til å sove og sov frem til middagen var ferdig.Hun sov frem til fetteren min på 12 ikke klarte å sitte stille mer (eller var det min kusine på 28?) uansett det var ut på gressplenen og her byttet familien på å være ute med henne. Når noen gikk inn var det alltid et håpefullt menneske i døra som håpet å få ta over. Men tilslutt kom hun også inn, men det var full lek her også.

Det går ann å gå rundt i leiligheten til mormor og det tok ikke lang tid før fetteren min fant ut at om han løp rundt fulgte lykke lykkelig etter. Det gikk vel 20 -30 runder rundt før hun startet å bli sliten. Alle ville fortsatt holde og kose med henne og hun aksepterte dette.

Vi skulle gå hjem og var fire + henne. De andre løp rundt med henne mens jeg kjørte, men til slutt satte hun seg på bakbeina med et pip. Nokk.
hun ombestemte seg da vi møtte på en eldre herre på fire som hun ville hilse på, dette er første hundetreff som virkelig har gått bra. Men så var det opp i stolen og sove på armene mine hjem over. Når vi kom inn døra sovnet hun rett innenfor døra og der lå hun å sov i 3 timer, nå har hun flyttet seg til senga si.

Familiemiddag gikk helt greit og luna elsker når vi samles slik. 7 mennesker på en gang er bare ekstra mye moro.

Nå er vi trøtte og skal sove begge to.drømmen om ro

Å ha lille lykke hos meg er et eventyr og vi storkoser oss. dessverre er det slik at selv om vi har det fint fortsetter verden utenfor med sitt press og mas og jeg balanserer på grensen til å bli dårlig. Grensen ble brutt i går med mange timer anfall når jeg skulle sove noe som gjør meg ekstra sliten i dag.

Selvfølgelig har jeg tid til Lykke og Luna, de får faktisk all den tid og alle de kreftene jeg har. Men nå var jeg så heldig i dag at jeg skulle på familiemiddag. Ja det var kjempe slitsomt å pakke sammen alle tingene jeg følte for å ha med, men belønningen er tiden nå. en time i hjørnet av en sofa med laptopen min uten mennesker eller dyr.

ute i hagen er lykke plassert trygt i en hundegård med mormor og oldemor til å passe på å dille med henne. jeg har en time fri

Lykke Polaris i dag

Ja jeg vet det blir mye bilder av lykke nå, men det er hovedsaklig det livet mitt er. Jeg får ikke gått på butikken å handlet mat en gang nå. 

Men vi har hvert to turer ute i dag og hilst på småbarn og andre hunder. siste turen kom mormor og tante på besøk og lekte litt i gresset med henne. hun hopper lykkelig rundt og elsker å være ute enten det er sol eller regn.

hun har lært seg kommandoene se her og sitt, jobber nå med ligg. nye bilder av lykke polaris

Lykke kommer på Tirsdag og ikke Onsdag som først planlagt, gleder meg veldig. disse bildene kom på telefonen min i dag med tekst om at hun koste seg i sola med et tyggebein.

straks 8 uker gammel 

en uke til lykke kommer

og ting begynner å komme på plass. i går var jeg på alna og kjøpte inn gitter til hjemmelagede porter og valpe leker. 

to av portene vil være lette, har satt opp en allerede. de to siste gittrene skulle jeg ha rundt datamaskinen for å beskytte den, men de er noen cm forhøye til å gå under skrivebordet så jeg må kanskje frem med metall sag. uansett 100 kr for alle 4 og teip hadde jeg allerede. kan bruke denne løsningen da den bare er midler tidlig.Litt vanskelig å gjette seg til hva Lykke vil like å leke med så jeg plukket ut et nøye utvalg av leker. gleder meg veldig

snart klar til hund

Snart er kanskje å overdrive, men det meste som må kjøpes inn er på plass. i dag fikk jeg pakken fra petworld og fikk kjøpt inn strømbeskyttelse utstyr på senteret. selvfølgelig er det veldig mye mer enn dette som trengs før en hund kommer inn i huset, men jeg hadde jo en del fra før.

jeg valgte å gå for den største valpe innhegning fordi jeg håper å få brukt den ute når Lykke blir voksen. jeg har ikke en hage å slippe henne løs i så en slik kan være perfekt løsning når vi er hos mamma eller mormor og vi vil spise eller være inne og hun vil være ute.

12 dager til gulljenta flytter inn og vi blir tre L`r i leiligheten. Linn (Helene) Luna (felis) Lykke (polaris)

 

Lykke polaris 6 uker - besøk

I går var jeg på besøk hos lykke og familien og tok mange bilder og filmklipp. det ble mye kos og jeg fikk testet ut foten min in toleranse for små valpe tenner. 

Lykke er den med rødt halsbånd

 så på hundevalper i dag

valget sto mellom en gutt med blått bånd og en jente med rødt. jeg valgte jenta som de kaller Lykke. de er bare 4 mnd gamle nå og her er bilder av valpene og foreldrene.

luna: hvorfor?

Nok en kveld og jeg ligger å strekker meg i sommervarmen på den beste liggeplassen i huset, på toppen av alle putene. Jeg har sett forberedelsene så jeg vet at det bare er snakk om minutter før mamma kommer og legger seg ved siden av meg og jeg starter å male bare av tanken på det. Endelig krabber hun opp i senga og legger seg på plassen sin innenfor meg. jeg øker lyden på malingen min for å fortelle henne at jeg vil kose og klatrer ned til henne. 

Rundt og rundt går jeg og prøver å få kropps kontakt, men over alt ligger det en stor tung ting i mellom meg og henne. Jeg vasker pelsen på hodet hennes litt når jeg passerer men klarer ikke å finne en plass å legge meg å kose på. Jeg prøver å flytte på denne tunge greia som jeg selv liker å ligge under om vinteren, men da roper hun au og navnet mitt. kanskje det ikke var så smart å bruke klørne.

hvorfor dekker menneskene seg så til? jeg vet de bare har pels på hodet, men det må da være godt nå om sommeren. allikevel dekker de seg alltid med noe som hindrer direkte kroppskontakt.

heldigvis har jeg ( eller egentlig Sirius) lært opp mamma til hva vi ønsker og tilslutt snur hun seg og legger armen ut. så kan jeg krype godt inntil den og sove.måker er skumle dyr

I dag tok jeg med meg telefon og pad ut sammen med Sirius. planen var å sitte ved en av bordene ved blokka og spille litt mens han fikk luftet seg litt. Det gikk relativt som planlagt. Selv om katten kan gå i bånd er det langt fra som å gå med en hund, det krever litt tålmodighet og gode kommunikasjons evner mellom deg og katt. Gi deg på de minste kampene og ta han under armen og gå på de verste, men alt i alt er Sirius flink.

han ville ikke gå på veien så vi tok en omvei over gresset, men det var egentlig greit nok. jeg prøvde å si til han at det var en dårlig ide å gå rundt busken, men det forsto han ikke. derimot forsto han at han måtte løpe tilbake samme vei som han kom, ikke han sin feil at jeg hadde tatt en runde rundt busken også for å gi han mer båndlengde. 

egentlig ganske grei løsning, jeg kan sitte å spille og han får utforske de meterne flexi båndet er.det er det lengste så han har litt å gå på. Men det kommer tilslutt til at Sirius ikke har hvert særlig ute de siste 8 årene og en uke er langt fra tid til å venne seg til alt det skumle. i dag var det en måke han kom for nærme. måken egentlig bare ropte advarsel og fløy over han, men det var mer en nok friluftsliv for denne katta og etter å ha ligget i busken en stund turte han først å gå til meg ( jeg fikk en ny runde rundt busken) så var det å spurte til nærmeste dør å vente på å slippe inn. litt forvirrende at jeg ikke slapp han inn men ville ha han til å gå mer. jeg tok han under armen og gikk halvveis til neste oppgang før jeg satte han ned igjen og han forsto at det hadde hvert feil dør.

nå er vi trygt inne igjen og jeg håper på noen timers fred fra maset om å få gå ut. om jeg er heldig helt til i morgen.

ny vannfontene

siden jeg ikke klarer å ta fra hverandre og vaske vannfontenen til kattene, har jeg kjøpt en ny en. nå har den gamle holdt i 8 år så det er ikke å klage over det. 

la merke til at den er designet for Sirius, det er nemlig bilde av han på esken...

ut på tur

Jeg trodde ikke det var et så uvanlig syn lengre, men folk stopper fortsatt opp og smiler når de ser jeg er ute på tur med katten min i bånd. først er de overasket over at det er en katt på enden av tråden, og så hvor lydig den katten er. Men selv om Sirius er ganske samarbeidsvillig vet jeg at han fort kan forandre mening.

han har hvert ute de siste dagene i bånd, men ikke våget seg langt vekk fra døra. jeg tok han med ut etter at han sto å skrek på døra i to dager strekk. Jeg har tatt med meg telefon eller pad og sittet og spilt på bakken mens han har surret rundt meg, men i dag valgte jeg å følge etter han når han gikk og plutselig forsto han det og bare løp.

halen vibrerte som en propell og han hoppet og løp rundt på gresset, det virket som han viste hvor langt båndet var fordi han holdt seg nesten alltid innenfor. først gikk vi rundt grønt området foran blokken og så på siden og bak blokken. jeg lot han hovedsaklig lede, men grep inn når han ville under lave ting eller igjennom trange områder, noe han egentlig syntes var greit. 

vi var halvveis til mamma og tanta mi da jeg måtte snu han å gå hjem. jeg hadde ikke tatt med meg stokk eller stol og startet å slite med kroppen. tror ikke akkurat at jeg har noe valg lengre, nå er det bare å ta en tur ut hver dag. bortskjemte katter

Det er varmt på sove/data rommet mitt, men om jeg går ut av rommet starter jeg å svette umiddelbart. det er som om leiligheten er en badstue og det eneste stedet det går an å puste er her inne med to vifter på. 
Sirius satt lenge å desperat klorte og skrek på ytterdøra, tilslutt hadde jeg ikke hjerte til å se på mer og hentet frem bånd og harnes som ikke har hvert brukt på mange år. Men på mange måter ble skuffelsen stor når vi kom ut for det var enda varmere der i sola. han fant litt gress å spise på men når jeg tok han inn igjen kollapset han i et hjørne, ikke kaldere på utsiden av døra.litt bekymret for dem bestemte jeg meg for å fylle opp vannfontenen deres, men når jeg først sto der bestemte jeg meg for å sette en skål med vann på alle rommene for sikkerhetsskyld. Allikevel følte jeg ikke at jeg hadde gitt dem muligheten nok til å kjøle seg ned så jeg lagde en vann leke de kunne dynke seg i om de ville.

Leken består av en dyp stekeplate fylt med vann, sprettballer og en pompom lager. 

 

det finnes mange enkle sommergleder for innekatter 

Syk katt igjen

Min første harde avgjørelse i dag var om jeg skulle dra på legevakta eller ikke. Jeg har fått en gigantisk betennelse i ansiktet og når jeg våknet kunne jeg nesten ikke smile og halve synet var dettet av en klump. Selv om det skremte meg hadde jeg ikke tid til å være syk, så jeg smørte meg med fusidin og håpet at det roet seg ned i løpet av de første timene, noe det heldigvis gjorde. Det er smertefullt og irriterende, men kan leve med det om det ikke blusser opp igjen. Jeg skal selge i morgen og må rett og slett fungere til det.

Jeg fikk satt opp de fleste tingene mine til salgs, glemte strikketøyet men det er nok greit siden det er sommermarked og jeg har luer og skjerf. Fikk assistent på besøk og vi renset og prøvde å reparere det store akvariet mitt. Jeg var nå så sliten at jeg skalv, men viste at resten av kvelden skulle jeg slappe av og forberede meg til i morgen.

Helt til jeg gikk ut i stua og så at Sirius hadde kastet opp blod utover stuegulvet mitt. Da var det bare å starte å ringe dyrleger og prøve å ikke havne i anfall.

 

God fredagskveld?

nye mat skåler til kattene

alle kan vel se at det er 2 mat skåler i denne pakken...men de syntes de var morsomme da

de er numererte slik at jeg skal kunne skille dem fra hverandre om de blir flyttet på. ellers blir det tull med maten når jeg slår på kontrollen.

de lukker seg etter at katten har spist og åpner seg kun for riktig katt.

fryktelig dag for sirius

Det var en fryktelig natt og morgen for meg. Hver gang jeg snudde på meg og så Sirius ligge tett inntil meg å sove, tenkte jeg på hva jeg skulle gjøre om noen få timer og at han lå der og ante fred og ingen fare. Det var ikke så veldig stor fare egentlig, men jeg vet hvor mye han hater å kjøre bil og at han hater dyrlegen enda mer.

Jeg kom meg opp klokken 7 og kjørte en rask tur på senteret for å ta ut drosje penger. Klokken 8 var det å levere Sirius på Ensjø. Han gikk rett inn i reise buret og holdt seg i ro helt til bilen startet å kjøre, da startet pipekonserten også. 

Vi kom oss frem og han var stille og nysgjerrig på hundene som bråket så veldig mens vi ventet. Dyrepleierne kom og koste med han og sa at han var nydelig. Noe som varmet hjertet mitt veldig, for de fleste ser bare luna og ser ikke hvor vakker han er. De tok med seg han og jeg dro hjem igjen. Hjemme var det en nervøs jente som hadde vært alene hjemme for første gang.

Jeg la meg igjen og hadde nesten sovnet da de ringte og lurte på telefonnummeret til dyrlegen jeg hadde hatt før. Jeg fikk søvnig gitt dem det og da jeg nok en gang nesten hadde sovnet igjen ringte de på nytt. Sirius hadde vist klikket helt i det jeg gikk ut av døra og han var umulig å håndtere, de måtte dope han ned. Alle undersøkelsene ville komme på ca 8000 kr. Det var ikke så mye annet å si en greit.

Klokken 16.00 ringte de tilbake og kunne fortelle meg at Sirius virket frisk. Overvektig og kanskje noe proteiner i urinen, men ellers ingen ting å være livredd for. Jeg reiste ned og hentet han. Jeg hadde litt lyst å spørre dem om jeg skulle være med inn å hente han om de trengte hjelp, men han lå vist i reise buret sitt hele tiden. Det var ingen tvil om at han hadde det forferdelig. Buret stinket så ille at jeg slet med kvalme på turen hjem. Han skrek og det skummet ut av munnen på han. Han var visst kvalm etter bedøvelsen og dyrlegen hadde ikke klart å gi han anti kvalme medisiner. (ja jeg ringte og spurte dem)

Det var skrik helt til jeg satte han ned utenfor inngangsdøra mi og skulle låse opp, da var det som om jeg kunne høre at han pustet ut og han slapp ut av buret så fort vi var innenfor døra. Jeg tok med en gang å fjernet underlaget av buret som var fullt av urin og avføring og tok det ut i søppelkassa. Resten av kvelden har han fått gå rundt som han vill og være i fred. Han kommer innimellom å koser litt med meg før han går og legger seg i et hjørne igjen.

 

Det er godt med ro og kjærlighet når man har hatt en hard dag. 
dyrlegen på besøk

I natt satt jeg og så på muligheter for å få dyrlege hjem istedenfor stresset med å dra ut og etter å ha sendt en mail, fikk jeg time på dagen.

Kattene mine har ikke vært på undersøkelse på flere år fordi de har virket helt friske og det har vært for mye styr med panikken til Luna felis. Faren for at et dyrlege besøk ville gjøre mer skade enn ytte var en stor faktor.

Men den siste tiden har jeg kommet over flere og flere sjokkerende oppdagelser med Sirius og jeg bestemte meg for at nå var tiden inne for en kontroll.
Sirius har gått ned 2 kg i vekt, har en klump inne i hoften, lårene er redusert kraftig i størrelse og styrke og har sluttet og ville hoppe på ting. I tillegg oppdaget veterinæren at han bevege seg feil når han gikk.

Men selv med disse varsel lampene virker han fortsatt som en sunn og glad katt. Vi ble enige om å gi han noe for ømme ledd siden han har blitt gammel. Dette kan forklare mye av problemene, men vi skal allikevel ta blod og urin prøve for å utelukke andre grunner til vekttapet.

Luna var helt frisk og det er alltid like koselig når noen stopper sjokkert å må kommentere på hvor vakker hun er. Hadde hun vært litt tryggere av seg skulle hun ha vært en utstillings katt.

 

Begge katter er nå vaksinert og jeg har fått ormkurer å gi dem. De taklet besøket overraskende bra.


vidunderlig dag

I nesten 10 år har jeg delt sengen min med Sirius. Om natten kommer han smygende inn og legger seg på armen jeg har utenfor dynen. Kjærester som har kommet inn har rett og slett måtte akseptere dette a et er ingen ting som roer meg ned så mye som Sirius.

For noen måneder siden sluttet Sirius å sove i senga mi. Luna Felis hadde tatt over plassen hans og sakte men sikkert startet hun å kopiere han. Hun har sittet mang en ganger å sett på misunnelig, men ikke turt å ligge så tett på meg selv. Først var jeg kjempe solt av den lille jenta mi som tør å ta seg til rette, men etter hvert begynte jeg å savne Sirius.

 

Luna er en kjøpe søt og kosete katt, men når Sirius legger seg inntil meg er det som en puslespill bit som faller på plass og jeg blir helt rolig. Han er babyen min, livvakten min, medisinen min og rampegutten min. så når han kom å la seg inntil meg i dag når jeg skulle sove, føltes det ut som om jeg hadde vunnet i lotto. Det var ingen ting jeg ønsket meg mer enn Sirius tilbake på plassen sin. 

Å ha et dyr kan være som å ha et barn

Jeg husker når Sirius var liten og jeg gikk rundt og bar på han. Jeg sa til mamma at å ha et kjæledyr er på mange måter en opplæring til å ha barn. Jeg innser nå 10 år senere at jeg tok feil, det er som å ha barn.
det var ikke en av de vanligste tingene som fikk meg til å tenke på dette i dag. Ikke var det masingen om at jeg skulle stå opp, leke med dem eller mate dem for dette er jeg så vant til at jeg ikke tenker over lengre.
det gikk opp for meg da jeg hadde varmet meg suppe og Sirius satt der jeg skulle spise. Jeg prøvde å be han flytte seg, men han ville ikke høre. I stedet syntes han den varme asjetten min luktet godt og strak seg opp for å lukte/ smake.
det gikk som det måtte gå med kokende suppe i full tallerken. Skrivebordet og meg klissvåt og jeg banner febrilsk av smerte. Men det første jeg gjør er å gå over katten for å sikre meg om at han ikke brant seg. Så reddet jeg datamaskinen og tilslutt meg selv.

 

Det er bare de du elsker mest som får deg til å glemme alt av smerte og søl for å sikre at de ikke har så mye som et lite brannsår. Bare så det er sagt, Sirius hadde ikke fått en dråpe suppe på seg.
Dreamwalker

Første gangen Luna Felis lå og sov inntil meg om natten og hun var en del av drømmen min syntes jeg det var morsomt. Det er jo ikke uvanlig at man putter ting rundt seg inn i drømmene og jeg har flere ganger opplevd det samme med Sirius. Det er først nå når hun har tatt dette valget mange ganger og krypet inntil meg om natten at jeg har lagt merke til at hun er i drømmene mine hver eneste gang. De handler ikke om henne, men hun er der i bakgrunnen. Dette skjer bare om hun har kroppskontakt, sover hun 20 cm unna drømmer jeg ikke om henne.

 

Det var under et kraftig mareritt at jeg våknet opp og registrerte denne sammenhengen. Oppi alt kaoset var luna og så på. Vanligvis registrerer jeg ikke noe rart i drømmene mine når hun dukker opp fordi det er drømmer og jeg er så vant til å ha katter over alt, men her var det så absurd at jeg jeg snudde meg og så på henne og tenkte dette er en drøm og våknet. Samtidig som jeg våknet åpnet luna øynene sine og så irritert på meg før hun sovnet igjen. Slutt å forstyrr og ligg stille var beskjeden.


Veltet cola glass

Det er nesten utrolig at det ikke har skjedd før, men somregel sitter jeg her ved skrivebordet når Sirius legger seg ned og har mang en ganger nappet opp glasset i siste liten.  Men i dag skjedde det som en gang måtte skje. Jeg var oppe og gikk og følte for noe å drikke. Sirius hadde akkurat hoppet opp på skrivebordet og lagt seg til og jeg tittet inn og så ingen glass. Da jeg ikke så noe glass på kjøkkenet gikk jeg inn på rommet for å ta en bedre titt og fant glasset liggende bak dataskjermen min. først så det ut som at det hadde vært tomt når det veltet, men det var nok bare fordi jeg ikke orket å se.

Men blikk to viste kaoset og jeg fikk tatt katta og løftet han vekk. Så var det å flytte tastaturer og smykker og få skylt opp alt. Brusen rant over skrivebordet og ned på gulvet. Under dataskjermen og beveget seg faretruende mot datamaskinen. Siden jeg har ventet på at dette skulle skje, setter jeg alltid glasset på motsatt side av der datamaskinen står og gjerne litt bak dataskjermen. Somregel har dette holdt, men i dag skjøv Sirius på smykkeposen som så skøyv på tastaturet, som veltet glasset.

 

At en så stor katt som sirius kan få en plass i en minimal pappeske tror jeg nesten ikke noe på, siden han tar så ekstremt stor plass på skrivebordet mitt. Minitastaturet og smykkene ligger til tørk på badet og sirius ligger nok en gang så lang han er over skrivebordet mitt.her ligger han å furter og lurer på hvorfor jeg flyr immellom kjøkken og soverom med våte dryppende ting. 

nytt klorestativ til kattene

Det er ikke all service posten er like god på. Har du bestilt en pakke fra utlandet og den måtte igjennom forenklet fortolling, hjelper det ikke at du har bestilt levering på døra. Siden du må betale for den forenklede fortollingen må du hente den på postkontoret.

Planen var at mamma skulle hjelpe meg med å hente pakken, enkelte ting går så mye bedre når man har bil, men det ble ikke slik.
Jeg kunne sikkert ha ventet til en annen dag med å hente pakka når mamma ikke kunne, ikke visste jeg da at bilen var strømløs. Men jeg er ikke glad i å vente og jeg mente jeg hadde sett snø en av gangene jeg var oppe på toalettet mens jeg sov (til 19.00)

Jeg fikk ideen om at hvis det var nok snø skulle jeg ta akebrettet og hente pakken selv. Jeg viste den var for stor til å ta på stolen så jeg måtte vurdere om jeg hadde krefter nok til å gå begge veier og dra på en eske. Hadde jeg visst hvor mye den pakken veide hadde jeg aldri prøvd meg på prosjektet.

Mannen bak kassa i butikken så meg skyve pakken foran meg og spurte om han kunne hjelpe, jeg takket ja og han ble veldig sjokkert da han prøvde å løfte pakken. Litt fortvilet så han på meg og jeg bare smilte mens han dyttet den videre. Det var mye hjelp i det, jeg fikk den 10 cm av gangen og han dyttet den foran seg fort.

Vi tippet den opp på akebrettet og jeg startet den lange turen hjem. Det var langt fra et umulig prosjekt, men kanskje litt ekstra hardt for en med lite krefter. Jeg tok flere sittepauser på veien hjem, pakken var jo en perfekt stol og med musikk og stahet fikk jeg den hele veien til ytterdøra på blokken.Jeg hadde fryktet den aller siste etappen en liten stund, men jeg bare kastet inn alle de andre tingene mine og startet å vippe på den. Utrolig nok var den akkurat i riktig størrelse til å vippes opp alle trappene til leiligheten. Det var den eneste måten, men jeg var veldig lettet da jeg merket at den fikk god støtte på hvert trinn og at det bare var å rulle den over kantene.Kattene var overlykkelig da det kom en så stor pappeske inn i leiligheten og jeg fikk tatt en hvilepause mens Luna koste seg. Sirius var mer opptatt av at jeg hadde kommet hjem enn hva jeg hadde med meg.

Etter en liten hvilepause var det bare å ta på seg ytterklærne og komme seg ut på verandaen og sette opp stativet. Ytterklærne forsvant forresten fort da jeg syntes de var mest i veien. Jeg er glad jeg ikke er lettfryst og at det ikke var veldig kaldt ute i dag. Sirius var ute og tittet en sjelden gang mens jeg jobbet, men mest ville de ligge inne i varmen og sove. Stativet er egentlig til våren, sommer og høst men den er for stor til å sette opp inne nå i vinter.  Var veldig lett å sette sammen.


julegave til kattene

Litt for dyrt for noen å kjøpe alene, så jeg fikk penger i julegave til å kjøpe dette. Mamma hadde vært en tur innom dyrebutikken på julaften ? muligens for å overaske meg, men hun måtte ringe for å få hjelp til å beskrive hva jeg ønsket meg. Originalt var det en gulv til tak, men etter å ha sett på mulighetene på nett falt jeg da for denne på 185 cm.

En tynn remse av gulv til tak koster ca 2500 kroner i butikken og alt fra 1300 ? 2000 på nettbutikkene. Jeg var helt på grensen til å kjøpe en til 2000 kroner da en venninne viste meg et blogginnlegg som omhandlet de syke prisene i Norge.

 

Etter mange timers vurdering og titting på ebay kom jeg frem til denne, det er den som vil passe kattene mine sitt bruk best. Til sammen med toll og frakt kommer den på ca 1300 kr. Tilsvarer en til 6000 i norske nettbutikker.
Om min katt var en pokemon

 

Kanskje jeg har spilt for mye pokemon i det siste, eller kanskje savnen etter spillet når jeg ikke spilte det på to dager ble for stor. Uansett lå jeg og tenkte på pokemon da Sirius kastet seg opp på brystet mitt når jeg la meg og skulle ha kos. Koseangrep var min første tanke og innen jeg hadde stått opp i dag var alle angrepene til Sirius ferdig plassert.

HugAttack ? angrep når han er I desperate behov for kos eller kroppskontakt. Skader kan være knust elektronikk, merker etter klør på huden og oppspiste bøker/blader.

Sleep ? angrepet alle katter er eksperter på

Defense ? Sirius er den eneste av hankjønn i leiligheten og han vet det. Han aksepterer for det meste at jeg er sjefen, men det er helt klart han sin oppgave å passe på jentene sine.

ScreamAttack ? selv dyrlegen kommenterte over hvor skravlete katt jeg hadde. Skader er hodepine, livredd Luna Felis, irriterte naboer ( de påstår at de ikke hører han, de er egentlig ganske snille) ? motangrep er kos, da glemmer han at han klager over noe ( somregel luna som gjemmer seg eller gjør noe ulovlig eller en flue i taket han ikke når)
Kjære fugler her utenfor

Vi lever i en skummel verden fylt med farer, og det er en god følelse å kunne sitte litt opp fra bakken med en vegg bak seg og holde utkikk etter farene. Men hva, etter alle disse årene, har fått dere til å velge vinduskarmen min. ikke misforstå meg, jeg setter pris på dere, synes dere er vakre og mesteparten av dagen liker lydene dere lager, det er derfor jeg ikke kan forstå valget deres av sitteplass.

Det må være et instinkt i dere som ikke fungerer lengre, for i de 8 årene jeg har bodd her har dere hatt vett til å holde dere unna vinduskarmen min. hvorfor i år? Er lukten av kattene blitt svakere? Er det dukket opp en større fare på bakken og alle de andre vinduskarmene i nærheten? Utfordrer dere hverandre?

Ja jeg kan se at persiennen som er nede kan forvirre litt, men det har aldri vært et problem før, og det er antageligvis det eneste som har reddet livet til flere av dere i år. Ser ikke ut til at Luna klarer å stupe igjennom dem.

 

Men hva om vi lager et kompromiss. Jeg holder persiennene nede slik at kattene møter et hinder før de når dere, og dere slutter å kvitre når dere sitter på vinduskarmen og forteller kattene at dere er der. 

når katten blir farlig

Det er andre gang det dukker opp en historie i Norske aviser om en amerikansk familie som må ringe politiet fordi de er så redd katten sin. I slutten av siste klipp sier moren i familien at det er morsomt helt til det hender deg. Jeg synes ikke det er morsomt i det hele tatt, men tragisk.

Jeg kan ikke forstå hva slags eiere det er som kan miste så kontroll og bli så redd kjæledyret sitt. Mange katte eiere ser på katter sin utagerende adferd som ubetydelig, som de ikke har ansvar for det. Men spør deg selv dette, hadde det vært en hund som gjorde dette, ville vi ha avlivet den?

Dette er ikke en tankegang som tilfeldig hopper opp i hodet mitt, men en lang og smertefull vurdering av min første katt pjusken. Når pjusken var 3 måneder ble han kastrert fordi jeg håpet det ville stoppe han fra å angripe ansiktet mitt om natta. Det virket en liten stund, men han var en katt både naboene og dyrene rundt var livredd. Vi visste det var noe galt med han siden han aldri landet på bena og hadde høydeskrekk, men det var en nesten to år lang vurdering før jeg avlivet han. Dyrlegene trodde han kunne ha hatt en hjerneskade eller svulst siden han oppførte seg så rart.Avlivingen av pjusken kom ikke som en overraskelse, etter over 100 angrep hadde jeg sagt til samboeren min at om han gjør det igjen må jeg avlive han. Hadde dette vært en hund hadde han vært avlivet for et år siden. Alle angrepene hadde gått bra da jeg ble ekspert på å stoppe han i fart og «redde» meg selv. Jeg var også blitt veldig flink til å mistenke hva som var bak hjørner jeg måtte passere. (Jeg snaker ikke om lekeangrep der katten hopper frem og du skvetter, han gikk etter ansiktet mitt og med klørne ute)

En høstdag satt jeg ved laptopen min og spilte Pokemon, veranda døren sto oppe slik at pjusken kunne komme og gå som han ville. Han kom rett inn, gikk rundt sofaen og satte seg på bakbena vedsiden av meg. Det gikk en bølge av tristhet igjennom meg da jeg kjente igjen posisjonen hans og i det han satset mot halsen min var armen ute og stoppet han. Vanligvis ville han gi seg her, men jeg ser i øyekroken min at han setter seg til å satse igjen. Jeg roper på samboeren min og stopper hopp 2, 3 og 4 men etter det fjerde hoppet har han forstått noe og istedenfor å sette seg å satse igjen hopper han rett opp igjen etter å ha truffet gulvet. Jeg så hva han gjorde, men han var raskere enn meg. Jeg fikk tatt han i nakkeskinnet med tennene bare cm fra strupa mi, nakken min var klort opp og det var klart at han måtte avlives.

Ikke slapp han ut og ikke fikk han sove på soverommet med oss, det tok to dager før vi fikk kommet oss til dyrlegen (var helg) og det var to tunge dager. Men vi satt ikke livredde inne på et rom, vi brukte den siste tiden på å kose med den ellers så koselige pelsdotten. Jeg hadde tatt katten og vist han at jeg hadde kontroll på han, og vi visste det ville gå en stund før han ville prøve seg igjen.

Tidligere når han angrep strakk jeg bare ut armen slik at jeg avbrøyt hoppet hans og han falt ned på bakken. Så gikk jeg bare videre uten å anerkjenne angrepet. Denne gangen hadde jeg tatt katten hardt. Jeg slo han ikke, men kastet han nok et godt stykke inn i rommet når jeg hadde tatt han den siste gangen. Det var signal nok på at jeg fortsatt hadde kontroll og at han måtte skjerpe seg.

Jeg skulle ha avlivet pjusken lenge før dette, det hjelper ikke at vi pratet om det og vurderte det. Hadde han flydd på et barn ute hadde det knust meg. Men når han klikket fullstendig klarte vi å ta kontroll på katten og viste han hvem som var sjefen og fikk roet han ned. Dyrene merker om du blir redd dem og da har du tapt kampen allerede. Du kan ikke ha en katt og være redd for småbit og klør, du må vite at om noe skjer er du sterk nok til å ta kontrollen å låse katten inne på et rom, eller få den inn i et bur. Om den er for vilter fang den inn i et håndklede eller noe slikt.

 

Ps: nå har jeg to vennlige og snille katter på 8 og 10 år. 


en katt for sin boks

hvordan få han ut av esken igjen?

 

i mitt forsvar, jeg var på vei inn på badet med boksen før han hoppet inn, den skulle skylles.

lite livreddningsforsøk

I det jeg åpnet inn glaseringen på verandaen i dag, fløy det en humle inn. Jeg tenkte jeg skulle fange den og vise den veien ut, men kattene kom først til og da lot jeg de ha den, selv om det gjorde vondt å se på. Jeg trodde de hadde spist den og ble derfor overasket da jeg fant den kravlende på gulvet noen timer senere. Det var et vanskelig valg om jeg skulle ta livet av den eller prøve å hjelpe den, og jeg vet ikke om jeg gjorde riktig valg da det virker som om den var hardt skadet. Jeg kunne ikke se at den var skadet da, jeg telte ben og vinger og håpet den bare var sterkt svimeslått. Jeg tok en av matskålene til kattene og blandet ut litt sukker i vann, så plasserte jeg den på et trygt sted på utsiden av glasset, men innenfor balkongen slik at ingen fugler kom til. Skålen sto litt skrått så da jeg så til den første gangen holdt den på å drukne, jeg grep inn og helte av det lille vannet som var til overs og hadde samlet seg i et hjørne.

 

Sjekket på den senere og da var den død, så det hadde kanskje vært bedre å bare avslutte smertene dens når jeg fant den, men jeg følte jeg måtte gi den en sjanse.
kattekaos

På fredag brukte jeg alle kreftene for helgen ved å rydde og gjøre klar verandaen min. det var mange timers arbeid og jeg fikk virkelig høre det av kroppen i løpet av natte til lørdag.
På søndag morgen våknet jeg av at noe raste og knuste, men jeg var så søvnig at jeg bare sovnet igjen. Når jeg endelig sto opp skulle jeg til tanta mi fordi hun fikk besøk av besteforeldrene mine, jeg tenkte stolt av meg selv at nå kan jeg også ta imot besøk, for det går an å sitte der ute, og da kom jeg på lyden jeg hadde våknet av.

Jeg var egentlig på vei ut av døra, men måtte stoppe og finne ut av hva som hadde skjedd. Hadde noe knust ville jeg jo ikke ha glasskår liggende rundt så kattene kan tråkke på dem. Jeg visste det ikke var soverommet eller badet for på disse rommene hadde jeg vært så jeg tittet inn på kjøkkenet og her så alt greit ut. Når jeg gikk ut i stua fulgte Sirius etter meg, jeg hadde reagert på at han lå inne på badet sammen med luna og ikke på noen av plassene sine, jeg trodde det var for å finne en kjølig plass. Om vinteren er bade det varmeste stedet og om sommeren det kaldeste.
når jeg beveget meg mot verandadøra startet Sirius å hyperventilere. Jeg trodde han holdt på å kaste opp for lyden lignet veldig på den de lager rett før, men forsto fort at han var redd. Det er første gangen jeg har sett Sirius redd, og de som sier at katter ikke husker hva de har gjort galt i ettertid ble akkurat bevist feil.

Det var jord og knust porselen over alt på verandaen min, her hadde to verandakasser som sto oppå hverandre i vinduskarmen veltet og dratt med seg alt som sto på bordet på veien ned. Den ene kassa var tom for jord, men det var ikke bordet, stolene eller teppet. Først fikk jeg fullstendig latterkrampe, men så, så jeg Sirius sitte i stue døra livredd, da forsto jeg at han hadde hyperventilert i det jeg gikk ut, han var redd jeg ville bli sint. Han var ikke redd for at jeg skulle skade han, for det har jeg aldri gjort og vil aldri gjøre. Men han var nok redd for at jeg skulle skrike navnet hans å være sint. I stedet løftet jeg han opp og koste meg han og fortalte han at jeg elsket han uansett hva han knuste i leiligheten min. jeg kostet opp porselenbitene og gikk til tanta mi.

 

Når jeg kom hjem igjen var det mye trøste kos å gi ut og han lå å fulgte med mens jeg ryddet opp etter han igjen. Det var jo bare litt jord.
møt vår nye venn Tulla

hva tror du er på vei ut på verandaen nå? 

noe som er litt skummelt...

men virker som er mer redd oss enn vi er den....

Tulla er veldig glad i katter, men har erfart at de kan frese og være skumle, greit å utforske stedet først.

men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves 

men jeg er ikke helt klar til å møtes endaredd humla

en av de første tegnene på vår for meg er når humla sniker seg inn på verandaen min eller flyr ved siden av meg mens jeg går å ser på blomstene som prøver å komme frem.  mest av alt har jeg lyst til å fange en å gi den en stor klem, men jeg vet dette er en dårlig ide og gjør det aldri. for meg er humler flyvende små kosebamser man kan sette seg ned i en blomstereng og følge med på. mange frykter humla fordi den lager lignende lyd som veps og har de samme fargene, men i motsetning til vepsen eksisterer ikke humla aggressiv. du kan trygt ha en humle spasere på kroppen din når du soler deg og surre rundt deg, om du holder deg rolig bryr den seg ikke om deg. 
den vil heller ikke gå til angrep om du kolliderer med den ute i naturen, men den kan stikke om du fanger den, tråkker på den eller truer bolet deres. den vil ikke som vepsen følge etter deg, stakk den deg ikke når den traff deg ( noe den antageligvis ikke gjorde fordi det gikk så fort) vil den ikke snu å komme tilbake.

humlene er som regel sosiale og bor i små bol. der er det dronningen som har overvintret og etterhvert får hun unger som utvikler seg til arbeidere (kvinner) , nye dronninger (kvinner) eller droner (menn). dronene kan ikke stikke da de ikke har brodd. de bor bare i bolet et år av gangen og de nye dronningene finner seg nye hjem neste vår.

det som er trist er at denne søte lille tingen holder på å dø ut. forurensning, landbruk og skogbruk er alle ting som ødelegger hjemmene deres eller gjør dem sterile. vi trenger insektene våre for å holde liv i plantene rundt oss, de er en viktig del av naturen. og selv om vi burde ta vare på alle og ikke bare de "snille", er det greit å bli minnet på at bare fordi de summer er de ikke farlige å ha rundt seg. det er så enkelt å hjelpe humlene. plant en blomst de liker eller sett opp et lite bol et sted hvor de kan føle seg trygge. ikke jag dem ut av hagen din, men inviter dem inn.

her er eksempler på planter humlene liker godt ( utdrag fra moseplassen.com) :

Stauder og løkblomster:

 • Snøklokke. Små hvite blomster, lav løk. Bilde.
 • Vinterblom. Gule blomster. Lav staude, knoll. H5.
 • Julerose. (Helleborus niger) Hvite blomster og vintergrønne blader, 30 cm høy. H5. Bilde.
 • Krokus. Hvite, gule, rosa, lilla, blå blomster. Lav, løk. Bilde.
 • Perleblomst. Blå, lilla eller hvite blomster. Lav, løk. Bilde (til venstre).
 • Vårlyng. Hvit, rosa og lilla blomster, vintergrønn. Lav busk, 20-30 cm høy. H5
 • Vårvortemelk. Gule blomster, staude 30-50 cm høy. H7
 • Bekkeblom. Gule blomster mest vanlig, finnes og i hvit. Vokser vilt. Staude, 15-50 cm. H6

Busker og trær:

 • Blodrips. Busk 1,5-3 meter. Røde (rosa) blomster og blå frukter.  H3. Bilde.
 • Vårkornell. Busk 3-5 meter høy (i Norge). Små gule blomster på bar kvist.  H4.
 • Prydkirsebær. Tre. Lyserosa eller hvite blomster. Herdighet varierer på trær, men det finnes vel sorter opp til H4. Bilde
 • Prydeple. Tre. Hvite blomster.
 • Frukttrær: Plomme, kirsebær, eple.  Bilde.
 • Selje. Tre, vokser vilt og er vel ikke egentlig en prydplante, men har du plass så ta gjerne vare på selja, blomstene dens er regnet som humlens viktigste matfat på våren.
 • Spisslønn. (Vanlig lønn). Ikke noe du velger å plante i en liten villahage, de blir enorme. Men har du allerede en lønn i hagen så prøv å spare den. Den har  verdi for dyrelivet, både med pollen til insektene og som matkilde for fugl og ekorn. Bilde.

Det finnes mange busker og blomster utover året humlene vil sette stor pris på, ta en titt på http://moseplassen.com/tag/humleplanter/ for flere ideer. 

dette innlegget er en del av moseplassen sin humlestafett, her oppfordrer de folk om å blogge om humla og gir ut premier til tilfeldige bloggere. premien er selvfølgelig frø til blomster humlen liker godt. jeg utfordrer alle lesere som har en egen blogg om å hjelpe til med å gjøre folk oppmerksomme på dette lille insektet vi kan risikere å miste. og om dere virkelig ikke liker humler er jeg sikker på at det finnes mange andre insekter og krypdyr der ute som trenger en stemme, som trenger å bli sett å tatt vare på. men for meg vil humlen alltid være en favoritt.

 

 

mine guppy fisker

fikk forespørsel om bilder og etter noen forsøk innså jeg at videoklipp var enklere.

det første akvariet er medium akvarie på 60 l og har bare guppy, malle og reker, det andre er det store på 120 l hvor det nesten bare er guppy, malle og reker. grunnet sykdom og den store mengden guppy har jeg ikke lagt til noen nye fisker her.

 

Vil, men gjør ikke

Lurer på om hun vet hvor mye jeg ønsker å dra henne inntil meg. Men en ting er sikkert, hun vet jeg aldri vil gjøre det.

Ps: hun vokknet av blitzen og syntes selv at den hånden var perfekt og kose med. Må huske å slå av blitz.

tid bare til deg

I dag satt det en trist og sjokkert katt og så på at jeg forsvant ut av leiligheten før han fikk morgen kos og oppmerksomhet. Enda vondere var det nok da jeg kom tilbake og bare tømte sekken og dro igjen. Andre gang jeg kom inn døra kom begge kattene løpene optimistiske mot meg, men nok en gang skulle jeg bare legge fra meg noen ting og plukke opp noe annet. Når jeg endelig kom hjem var kattene tilbakeholdende og kjeftet litt på meg for at jeg ihvertfall ikke hadde åpnet verandadøra for dem.

Ting ble ikke så veldig mye bedre når jeg kom hjem siden jeg først spiste og så var opptatt med å åpne smykkepakkene mine, til slutt ga sirius bare opp og la seg på stua. Men selv om jeg er opptatt ser jeg han og forstår at han trenger oppmerksomhet, så før jeg startet med å klippe opp smykker tok jeg med meg ipaden og satte meg i godstolen på stua. Å bli oversett litt er absolutt verdt den oppmerksomheten du får etterpå. Jeg satt lenge å bare koste med han og ga han all min oppmerksomhet. Han fikk stelt pelsen sin og malte så høyt at kanskje naboen kunne høre det.

Etter dette var det greit at jeg gikk tilbake til mine ting, og nå ligger han her foran meg på skrivebordet og er lykkelig igjen. Derimot er jeg litt usikker på hvordan nattens søvn blir, jeg har klart å fikse ting med den ene katten, men den andre liker ikke slik oppmerksomhet og om hun ikke føler hun får nok går hun å skriker helle natta. Håper hun kommer å legger seg under dyna med meg, det fikser det problemet.

natta

 
Det var en spennende dag for Sirius Dotten

Når jeg endelig sto opp i dag, så jeg sola på verandaen og bestemte meg for å slippe kattene ut. Jeg var litt usikker på om det kom til å bli kaldt, men varmen som slo mot meg når jeg åpnet døra overasket. Det var ingen tvil om at jeg kunne varme leiligheten ved å la døra stå oppe, så når jeg gikk på butikken fikk kattene lov å ligge der å sole seg. Jeg har en inn glasert verandaen og temperaturen der inne var 28 grader da jeg gikk ut.
når jeg kom tilbake kom kattene inn for å få kos og oppmerksomhet. Jeg skulle ut med søpla og Sirius bestemte seg for å rømme ut i oppgangen. Jeg har advart alle som bor her om muligheten for at det dukker en katt eller to opp der og tidligere på dagen hadde jeg pratet med en av naboene mine som innrømmet at hun var litt skuffet over å aldri ha møtt dem. Siden Sirius nå hadde løpt ut, ringte jeg på fra utsiden og fortalte henne at det var en katt løs i oppgangen, jeg skulle bare bort med søpla før jeg kom tilbake og hentet han inn.
Når jeg kom tilbake satt hun i trappa og pratet med Sirius og da hun spurte om han kunne komme på besøk sa jeg ja. Det hadde vært litt skummelt å være i en annen leilighet, men han virket ikke spesielt redd når hun kom tilbake med han. Hun hadde fått lov å bære han ned til leiligheten min igjen. Luna derimot likte ikke at Sirius var borte og har vært litt utrygg resten av kvelden, hun ville ikke engang hilse på den snille damen.
lap cat in training?

I dag satt luna på fanget mitt i flere minutter, egentlig bra hun ikke satt der lengre for jeg turte nesten ikke puste. Hun har sittet rundt omkring på stolen mens jeg har sett på tv, og hun har løpt over meg noen ganger. Men i dag tok hun det store skrittet og gikk rett ut på fanget mitt og satte seg ned. Hun fikk litt forsiktig kos før hun fant ut at nå hadde hun hvert tøff nok og sakte gikk å satte seg ved siden av meg på stolen. Beskjeden er helt klart mottatt, jeg sikker ikke nok å ser på tv i løpet av året, hun trenger god tid på å venne seg til slike drastiske, men så gode vaner.
en huskatt sine rettigheter ( fra katten sin side)

 1. alle huskatter har rett til fri ferdsel, dette betyr ingen lukkede dører og om dørene må lukkes grunnet kulde eller andre praktiske/ sikkerhetsmessigste ? årsaker har mennesket plikt til å åpne døren ved ønske.

 2. Alle huskatter har rett til minst 4 trygge og varme soveplasser HVER. Om dette behovet ikke blir møtt må mennesket flytte seg for kattene som vil sove.

 3. Alle katter har rett på nok mat og drikke hver dag, de har også rett på å smake på alt mennesket putter i seg eller ting som står fremme. Hvis ikke dette kravet blir møtt blir mennesket straffet med timer av mjauing og triste øyne. ( de er svake for de triste øynene)

 4. alle kroker, hull og hjørner skal undersøkes minst en gang av hver katt.

 5. Alle huskatter har rett på en minimum mengde kos av mennesket hver dag, mengden settes av hver enkelt katt.

 6. Katter har første rett på alle insekter og småkryp som kommer inn i hjemmet.

 7. Alle katter har rett til å bli aktivisert, lekt med eller underholdt ved ønske og behov, hvis mennesket ikke møter kravet, angrip favoritt plagget deres. ( Sirius sitt tips: sko smaker ekstra godt)

 8. alle katter skal kunne bestemme selv om det er kose tid eller ikke.

 9. Alle som entrer boligen må bli godkjent av huskattene!

 10. Om hygiene, mat og andre praktiske ting ikke er i orden har katten rett til å mase på, terrorisere, vekke eller gjøre det som er nødvendig for å få mennesket til å rette opp saken.

Noen kg ekstra på brystet

La meg ned på det varmeste stedet i leiligheten. På saueskinnet forran peisen. Pluttselig føles det som om noen legger 6 kg ekstra på brystet mitt.

årets første klo klipp

Jeg var ikke helt rettferdig i dag, luna slapp unna med bare forpotene, mens sirius fikk klippet alle klørne sine. Jeg pleier å vite at det er klo klippe tid når klørne til sirius går igjennom olabuksa mi, han tråkker nemlig når han koser seg og det får meg til å se ut som om jeg har meslinger.

Sirius satt delvis pent mens jeg tok forpotene, men klarte å stikke av når jeg tok bakpotene og jeg måtte fange han inn igjen. Med luna var det mer klynking og fresing, men selv om hun lar deg vite at hun ikke liker det hun blir utsatt for klorer eller biter hun ikke.

Så fort jeg slipper luna løper begge kattene inn på kjøkkenet og setter seg til å vente ved bordet, de vet at der oppe er det godbiter og disse får de alltid etter en kloklipp, så ingenting er så ille at det ikke er godt for noe.

silhuetten i mørket

Jeg går igjennom leiligheten og slår på lys, jeg vet de sier at man burde ha lysene av på rommene man ikke er i, men jeg er mørkeredd og trenger at lysene er på. Kanskje ikke full belysning hele tiden, men nok til at jeg ser rommet. Min mørkeredsel handler ikke så mye om mørket, men det å ikke ha kontroll, og ikke kunne se, jeg er mer redd tåke en mørket, mørket kan man gjøre noe med.
Akvariene i leiligheten lyser godt opp der jeg går rom til rom, men når jeg kommer til stua, som kun er belyst av en halv død julestjerne, stopper jeg brått. Det er noe i lufta, en kvalmende følelse om at noe er feil sprer seg igjennom kroppen, jeg er ikke redd, dette er asbergeren sin måte å fortelle meg at hjernen har plukket opp en forandring, det kan være alt fra en flyttet stol og veltet vase, og jeg bor med to katter så det er ingen ny opplevelse. Kanskje greit jeg ikke så at jeg hadde sovet med ulåst dør før senere, ellers hadde jeg nok blitt redd.
Helt stille på stuebordet satt det en katt som ikke turte å puste, en som viste han var tatt på fersken i å gjøre noe han ikke fikk lov til og håpet at om han bare satt stille nok ville jeg ikke se han, noe som kunne ha virket om han ikke satt å fulgte intenst med på meg, lysene øyne i mørket er ganske åpenbart. Silhuetten av kroppen fortalte meg fort hvilken katt det var som var den skyldige.uskyldig til det motsatte er bevist, det betyr tatt på fersken for katter.
( bildet tatt ved en annen anledning)


den store kattejakten

Når jeg var på senteret i dag handlet jeg inn for mamma, når hun kommer hjem fra jobben plukker hun opp varene her siden hun paserer leiligheten min på veien hjem. Jeg viste hun var på vei og at telefonen som ringte betydde at hun sto på utsiden, de fleste unngår å bruke ringeklokken ute siden den kan skremme livet av Luna. Men luna er ikke dum og hun gikk rett forran bena mine mens jeg fortet meg mot døren for å åpne, pluttselig banket det på døra til leiligheten og noen hadde låst inn mamma, jeg åpnet døra og slapp mamma inn. Hun kunne også huske å¨ha sett luna i gangen, men da hun skulle hilse var hun helt borte.

Først lo vi litt av det mens jeg tittet på alle luna sine favoritt sove steder, jeg kunne ikke se henne i det hele tatt og snart ble søket mer alvorlig. Døra til oppgangen hadde hvert åpen og selv om verken jeg eller mamma så henne gå ut, er katter raske når de vil. Mamma gikk ut i oppgangen for å lete men kom fort tilbake med den ikke fullt så gledelige nyheten om at alle kjellerdørene var åpne... hadde hun løpt ut var det 5 oppganger hun kunne ha gjemt seg i.

Jeg gikk igjennom klesskap, dro ut tingene under senga og lette bak alle bøkene i bokhylla. Luna var ikke å se. Mamma startet å lete i oppgangene mens jeg gikk enda mer detaljert til verks. Jeg løftet på alt som kunne løftes på, krøyp på gulvet for å se under alle ting og dyttet på alle ting som hang. Alle vesker, sekker og poser ble sjekket og da mamma kom inn var hun redd for at luna kunne ha gått ut. Døra til oppgangen sto også åpen når hun kom. Jeg sa at dette var veldig lite sansynlig, hu kan tørre å gå ut i gangen, men hun ville satte poten ut i den kulda. Men har noe i oppgangen skremt henne er det jo selvfølgelig mulig, og om luna havner ute, da sliter vi. Hun er så redd alt at det er umulig å vite hva hun vil gjøre.

Mamma gikk ut for å se rundt blokka mens jeg skulle fortsette å lete inne. Hun hadde spurt meg om det fantes noen godbiter luna var så glad i at jeg kunne lokke henne ut, men hun liker best tørforet sitt. Før jeg startet leterunde 4 måtte jeg en rask tur på toalettet og siden ytterdøra var ulåst lokket jeg baderomsdøren. I det jeg lukket døra tenkte jeg at når jeg åpner døra igjen sitter hun på utsiden. Jeg vet kanskje ikke noe luna elsker nok til å komme frem for, men jeg vet hva hun hater mest av alt, stengte dører.

Når jeg var ferdig på toalettet og åpnet døra satt hun der å så stygt på meg, hvor hun har hvert aner jeg ikke, men det var inne i leiligheten et sted. Ringte mamma og fortalte at hun hadde dukket opp og hvordan. Hun lo litt, ikke mange katter du kan lure frem ved å gjøre det de hater mest.

#katt  #kjærledyr

jeg kjenner katten min

Jeg hadde det veldig moro da jeg laget dette hjemmelagde klatretreet til kattene mine, og det viste seg at det falt i smak. Men hvilken katt kan motstå pappesker oppå hverandre med saueskinn inni.

#katt


hjemmelaget kattetårn

Kattene mine er veldig glad i pappesker og derfor har jeg en del stående i leiligheten, men det var når Sirius hoppet opp i en av kassene i det jeg skulle sette en over at jeg fikk ideen. Hvis jeg klippet litt i den ene ville det bli et to etasjes papp hus og med litt gaffateip fikk vi på noe å klore på. Huset er fylt på med puter, håndklær og leker som allerede tilhører kattene.

ser kanskje litt rotete ut, men katter elsker rot

2. etasje - på taket har vi en pelskledd pute, inne i esken er coveret på en pelskledd pute, en stang med leke på og en lekeslange som henger over kanten. litt av båndet som var rundt esken ligger også her fordi kattene liker å bite på det.

1. etasje gult håndkle plasert innerst, lekene fra den øvere boksen henger ned i denne.

på baksiden er det teipet opp et kloreteppe.#katt #kattemøbel

klatretre til kattene

Alle ser vel hva dette er?ikke? Kanskje en times tid med skruing hjelper.

Nå ser den ut som bildet på pakningen, men føler fortsatt at det er noe feil her. Får ikke plassert den slik jeg tror kattene vil ha den. Vi skrur litt til...

Det var bedre, håper kattene blir fornøyde.  den kostet 599 på europris

hund savnet fra Hegglandsdalen utenfor Os

Når en #hund forsvinner, bruker man alle hjelpemidler for å finne den igjen. Jeg er gjerne et slikt hjelpemiddel og oppfordrer alle andre til også å hjelpe til med å spre informasjon. Det å miste et kjæledyr er som å miste et familiemedlem og sorgen kan bli veldig stor.

Nå har en hund forsvunnet fra Hegglandsdalen utenfor Os, og etter å ha lett etter hunden som forsvant fra tunet uten for hjemmet sitt, trenger eieren ekstra hjelp til å holde utkikk. Siden hunden på 7 år aldri har stukket av før, og at det har hvert tyveri i området, er mistanken om #hundenapping sterk.

 Bris er en 7 år gammel Briard og forsvant fra hjemmet sitt 22. august klokken 10.00

Hun har ikke på seg halsbånd, men er chipet.

Om du har informasjon om hvor denne hunden oppbevares, ta kontakt med eieren: Martha Heggland på tlf 911 07 576

 

Del gjerne videre

#savnet

nye fisker i akvariene

I dag har vi hatt en utveksling og påfylling av fisker i akvariene mine.

Det minste akvariet mitt har fått tre nye kampfisker, to hunner og en mann.Medium akvariet har fått fjernet en del guppy fisker som ble omplassert til det store, det var rett og slett overfylt.Det store akvariet fikk et tilfeldig utvalg av guppyer fra medium akvariet som kunne hjelpe på den lille samlingen som allerede var der. Her flyttet det også inn to sommerfuglciklider. 
 

kosepus

De fleste som kommer på besøk blir overasket over min lille prinsesse og hvor kosete hun er, og folk sliter å tro på meg når jeg sier hun bare er noen prosenter av det Prinsen min er. For selv om Luna Felis liker å bli klappet på, vil Sirius helst ligge oppå deg hele tiden og ble massert så hele kroppen sklir frem og tilbake. Noen få klapp på ryggen er ingenting, han vil helst at du stryker han over ansiktet, klør han bak ørene og på halsen. Og når du er ferdig med den intense kosingen er det på tide å ligge tett opptil deg og sove noen timer.

 bevis...

Sirius 8 år

Kosebamsen, helten, livvakten og babyen min fyller 8 år i dag

2005

2006

20072008

2009201020112012i dag
 

på fisketur i do

Ja du leste riktig, jeg har fisket i do (og fått fisk)

Jeg har flere ganger hatt mareritt om at jeg renser akvariene og en fisk klarer å lure seg med, aldri helt forstått hvordan de skal klare dette, men jeg er alltid veldig oppmerksom når jeg heller ut vannet jeg har fjernet fra akvariet.

Gjett om jeg fikk sjokk i dag, når det faktisk svømte en fisk nede i toalettskåla.

Jaja, jeg tok hoven og prøvde å fiske den opp igjen, noe som var lettere sagt en gjort. Men jeg fikk reddet den, selv om jeg gir den liten overlevelse sjanse i lengden.

Litt kvalm på tanken over fisker som kan ha forsvunnet, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det. Jeg kan bare være så oppmerksom som mulig. Synes fortsatt det er kjempe merkelig med det utstyret jeg har.

 

Nå er ihvertfall akvariene rene og de har fått mye nytt vann, siden den fisken som prøvde å rømme kom fra guppy akvariet mitt, er det umulig for meg å si om det er noen som mangler. Det var en gang 10 fisker i det akvariet, nå er det overfylt. 

kan noen hjelpe meg? ( liten måkeunge)På vei ut av postkontoret la jeg merke til en liten måkeunge som var overaskende liten. De fleste måkeungene er blitt store nå, så å se denne lille babyen var overaskende. Den kan ikke ha hvert ute å gått lenge fordi den slet med å gå og ble fort utmattet og la seg til å hvile.

To andre kom ut av postkontoret og holdt på å tråkke på ungen som lå midt i veien. De stoppet opp en meter unna den og så på den, jeg fulgte med på den ene forelderen som skrek oppe på taket. Vanligvis blir måkene veldig aggressive når du nærmer deg ungene deres, men denne virket mer oppgitt.

Måkeungen peip innimellom men lå og hvilte seg, så jeg tok bilde av den.

Så kommer det en kvinne til ut av postkontoret og hun har nesten foten over ungen før hun ser en bevegelse å hopper unna. Jeg holdt på å tråkke på den, jeg så den ikke sa hun litt rystet. Hun også måtte stoppe opp å se, for alle kan se det er en katastrofe som venter å skje.

Siden kvinnen nesten hadde tråkket på den og måken på taket ikke reagerte noe særlig, forsto jeg at den ikke var så godt beskyttet. Jeg gikk frem og løftet opp den lille fuglen.  Kroppen var varm og kjempe mye, men jeg prøvde å være så rask som mulig der jeg berte den vekk fra torget og bort til en gressflekk som ikke så mange går på. Den peip fortsatt og vringlet litt forsiktig, men det var ikke mye liv i den, måken på taket var i sjokk.

Ungen kollapset på gresset og den og måken på taket fortsatte sin lille pipe/skrike samtale som vanlig. Jeg vet man skal være forsiktig med å blande seg inn i dyrs liv, men jeg kunne ikke la den ligge der uten for postkontoret og bli tråkket på og skadet av mennesker.

 

Jeg tror den har veldig liten sjanse for å overleve, men jeg ga den 1 % ekstra.

endelig satte mamma på vifta

Vifta som har stått på rommet mitt de siste årene har i år stått og kjølt ned datamaskinen, men i dag ble jeg så varm at jeg løftet den opp fra gulvet og satte den på meg. Jeg satt og hørte på lydbok og tenkte lite over hva som skjedde rundt meg. Men når det ble stelle seg tid og jeg gikk ut av soverommet og ut i gangen slo varmen meg igjen.

 

Jeg snudde rundt og gikk inn på rommet igjen og da så jeg det jeg ikke hadde lagt merke til før, kattene hadde begge to flyttet inn og lå rett ut foran vifta. Jeg viste jo at Sirius lå på skrivebordet, men ikke tenkt noe på det siden han gjør det så ofte. 

Dag katter

Selv Om ikke jeg klarer å komme meg i seng i tide, er det ingen tvil når det er legge tid i huset. Klokken 22.00 blir begge kattene helt stille og ligger å sover på hver sin plass.

mjau...

kan noen fortelle meg hvor jeg finner mute knappen på den katten, han driver meg til vanvid
en liten måkeunge

Jeg kan ikke helt forstå hvorfor de absolutt må få ungene sine i boligstrøk, det gir dem jo en overlevelses sjanse på mindre enn1 %. De må forholde seg til katter, biler og irriterte mennesker.

Bildet ble tatt fra en veranda og er derfor litt uklart. Ungen kan ikke ha hvert lenge ute av redet, den var ustødig på bena og måtte jobbe litt med å ha kontroll over vingene sine. Når det var på det verste krøp den under en av foreldrene sine og gjemte seg der.

 

Den var kjempe søt, og uten om bildene og litt titting fra avstand fikk den være i fred.


mine katter og Purina Pro Plan Delicate

Igjennom buzzador fikk katene mine smake på Purina Pro Plan Delicate, og reaksjonene var splittet. Luna gikk en lang sirkel rundt skålen med den nye maten og klaget til hun fikk den gamle igjen. Sirius derimot kastet seg over den nye maten med iver, men siden det bare var han som spiste av det holdt den noen dager og det viste seg at den ikke var så god for tarmene hans.

Luna er ekstremt kresen og det forundret meg ikke at hun ikke ville ha maten, hun er av typen som ville ha sultet seg i hjel før hun spiste noe hun ikke likte, og hun liker nesten ingen ting. Tror jeg kan telle de tingene hun liker på en hånd. Tørrforet sitt, brunost, smør, fløte det var det ingen godbiter, ikke noe fersk mat, rett og slett ingenting.

Sirius derimot liker mat, men mest maten jeg spiser. Det er mange type kattemat han ikke rører, men lite menneske mat han ikke prøver seg på. Dessverre har han en bøy på tarmen sin som gjør fordøyelsen ekstremt komplisert og jeg h ar bare klart å finne en type tørrfor han kan spise uten at det gir han ekstreme smerter.

Jeg synes det var spennende å prøve ut dette produktet fordi det skulle være godt mot fordøyelsen, men det virker som om det ikke er akkurat det han trenger.

Men maten forsvant, og selv om jeg ikke kommer til å kjøpe produktet selv, vet jeg om en del venner som har fått prøver av meg og forteller om katter som kaster seg over maten og er lykkelig. Så jeg anbefaler det gjerne. innlegget er sponset av buzzador, lyst å prøve produkter og dele erfaringene dine med venner, les mer her.

kattemat prøver blitt tatt godt i mot

Den siste uken har 3 venner av meg som har katter fått lov å prøve pro plan sin kattemat. Det virker som om kattene er enige om at denne maten er kjempe god. Den går vist ned på høykant og er både bra for nyrene, pelsen og fordøyelsen til katten.

 

Jeg har fått prøve pro plan igjennom buzzador og fått prøvene igjennom her også. Jeg har fortsatt to prøver som skal deles ut, men det tar litt tid å komme i kontakt med alle nå rett før sommerferien.lyst å prøve produkter og dele erfaring med vennene dine? prøv ut buzzador her

kattenes første møte med proplan Delicate

Som jeg skrev i går, så fikk jeg jeg en pakke fra buzzador som inneholdt kattemat. Denne skal kattene mine få prøve en stund å se hvordan de liker. I går var første introduksjon og det virket som om den falt i smak, i hvert fall hos Sirius.

 

vanlig mat på plass

men kattene er ikke dumme og forstår at det er noe mer på kjøkkenbenken

sirius tviler ikke et sekund over hvilken skål han skal velge

luna kommer og lukter på, men er litt mer skeptisk og ender opp med å spise av den gamle kjente.

jeg får prøve purina pro plan igjennom buzzador og skal dele mine erfaringer med produktet med dere.

lyst å prøve ut produkter for å spre budskapet videre, meld deg på buzzador her

tørste katter

I går skjedde det som aldri skal skje, og spesielt ikke en varm sommerdag, kattene gikk helt tom for vann. Jeg vet ikke når og når jeg fant det ut følte jeg meg som verdens verste person. Jeg har skammet meg i hele dag, men for å hindre at det skjer igjen har jeg satt opp en ekstra vannkilde for sommeren. Den gamle drikke fontenen til Sirius. Den ble tatt ned når luna kom fordi hun var så redd for den, men hun har blitt mye tøffere og nå var den mest spennende.


pakke fra buzzador - kattemat

Jeg er så dårlig til å vente på ting, og det føles ut som en evighet siden jeg fikk beskjed om at jeg var med i kampanjen, men tror bare det har gått en uke.Så i kveld skal kattene først få lov til å velge mellom gammel og ny mat, de får litt av begge stående fremme og fra og med i morgen skal de få prøve den nye maten alene. Katter er ikke så glad i forandringer så vi må gjøre det forsiktig.

Begge kattene mine er vant til å få nye ting å smake på, så de kommer ikke til å mislike maten fordi den er ny, blir veldig spennende. 

jeg skal også få lov til å dele ut hele 5 gratisprøver.

lyst å prøve produkter og skrive om dem, prøv buzzador her

stakkars lille pus

Det er ikke lett å være en kosete liten pusekatt når mamma ikke er helt bra. Men det er så godt å krype inn under dyna til mamma når hun ligger i senga, og denne gangen var mamma så sliten at hun glemte sin egen lille regel om ikke å slippe inn prinsessen sin når hun hadde anfall.

Greit nok hadde jeg bare hatt skjelvinger og svimmelhet og trodde ikke det skulle bli verre, men plutselig fikk jeg en rykning i foten og katten hoppet opp under dyna. Jeg prøvde å ignorere det og sakte med sikkert roet hun seg ned igjen, jeg fikk noen små rykninger til og da skvatt hun ikke så mye.

 

Men så tror jeg at jeg sovnet og våknet av en kraftig rykning i samme foten, og mjau var ikke dette nok. Hun ventet ikke på at jeg skulle løfte dyna engang, hun løp ut av senga og inn på badet. Hvorfor kan ikke mennesker ligge stille?

 Men hvis dette er dit største problem, har du det vel egentlig ganske bra.

 

kattene skal få prøve ny kattemat
Dette er en buzz jeg er veldig spent på, Sirius har en liten bøy på tarmen som gjør at matvalget er veldig redusert. Jeg har jobbet hardt for å komme frem til det produktet jeg bruker i dag.  Maten hans må være lett fordøyelig slik at den ikke lager for hard avføring som blir sittende fast.

Igjennom buzzador skal jeg nå få prøve purina pro plan Delicate og jeg er veldig spent på resultatet.

 

For luna er nok det viktigste smaken, hun skal selvfølgelig få lov å ha sine meninger hun også.

lyst til å teste ut produkter for å så dele erfaringene dine? meld deg inn hos buzzador

og noen ganger er det bare herlig å ha katter

Siden jeg i går skrev om hvor slitsomt og irriterende det kan være å ha katter som må passes på, passer det seg med litt oppveiing i dag.

I dag hadde vi en normal morgen hvor luna sov på plassen sin og når jeg hadde våknet nok til å forstå at jeg skulle stå opp, kom sirius opp i senga og klatret forsiktig opp på meg. her kom han med et spørrende, nesten klynkende mjau og lurte på om det var kos å få, det var det.

Jeg snudde meg rund og han krøp inn i armkroken min, så snudde jeg meg og la meg på ryggen og han kom klatrende etter og lå å malte og koste seg på brystet mitt.

 

Han er og blir en kosebamse
noen dager skulle man ønske man var kattefri

I dag startet dagen slik. Luna vekket meg grunnet at hun løp vilt rundt i leiligheten og ikke klarte å roe seg ned. Det smalt i plater og i ting som falt ned rundt henne. Jeg som akkurat hadde våknet holdt på å bli gal av alle lydene hun laget, det var som om de slo mot hodet mitt. Det tok litt tid før jeg forsto at hun var skvetten og redd og at jeg måtte klare å roe ned irritasjonen og det at jeg skvatt slik, for at hun skulle roe seg ned. Hun hadde forresten kastet opp over kontorstolen min og utover gulvet på datarommet, så jeg startet dagen med å vaske etter henne. Ikke var jeg sint bare oppgitt, jeg hadde hørt at hun kastet opp litt tidligere når jeg var halt i søvne og rakk å tenke på noen ting jeg håpet hun ikke hadde kastet opp på. Kontorstolen var ikke en av de tingene, jeg var mer redd for datamaskinen og smykkene jeg lager.

Jeg har endelig fått roet ned Luna og ryddet opp etter henne og setter meg ned foran datan for å våkne sakte og roe meg ned da sirius kommer. Han vil ha kos NÅ og ikke om 10 sekunder og river ned alt på skrivebordet og går i veien hele tiden.

Mest av alt ville jeg bare gå å legge meg igjen, prøve å stå opp om en times tid å se om dagen starter bedre da, men jeg klarte å roe Sirius ned også slik at han la seg ned på skrivebordet, og da er han jo veldig søt.

 

Nå er pusene bare kosete og snille igjen, men denne morgningen minner meg på at det er ikke bare, bare å ta på seg ansvaret for to dyr, de krever sitt.

hva er bedre enn en lykkelig katt?

- to lykkelige katter.

I dag fikk kattene sin egen lille sitronmelisse plante på verandaen, den ble tatt i mot med glede. Nå får jeg kanskje ha spirene mine i fred.
6 nye fisker

Det skulle egentlig ha hvert 8, men hun kampfiskene var ikke helt på topp så det ble med hannen og 5 fantomtetra i dag.


10 nye familiemedlemmer (akvarium)

Hvert på senteret i dag og kjøpt levende ting til akvariet. Jeg kan ikke si fisker for det har hvert lite av det (mallen går vel som fisk)

en liten malle (som blir mye større)

4 reker ( to i 40 l og to i 120 l)

5 åler

luna synes det er veldig spennende med nye beveglige ting, men bare se ikke røre, mamma er streng der.


satt opp akvarium 3

Det har hvert ute av drift i flere år, men min assistent har hatt så lyst å vaske det og flytte det at jeg måtte ta en vurdering om jeg ville beholde det eller ikke.

Jeg bestemte meg for å gi kampfiskene en ny sjanse, men kastet skipet som var i akvariet og har det som naturlig akvarium som de andre.

Om en ukes tid blir det fisker i det.40 L

sengetyv

Var oppe fra senga i natt for å besøke toalettet, da jeg kom tilbake lå Sirius godt plassert midt på dyna mi. jeg prøvde å krype forsiktig inn under dyna slik jeg gjør når luna ligger der, men om sirius kunne hadde han himlet med øynene. I stedet hoppet han over meg og satte seg til rette vedsiden av der jeg skulle sove, jeg kunne nesten høre han si jeg ventet jo bare på deg mamma.

Når jeg hadde lagt meg ned krøp han inn i armkroken min og ble der til jeg sto opp mange timer senere.

kosepus
tyven tyven skal du hete

Sirius er på cola light jakt igjen. Vet ikke hvorfor han er så fasinert av brusen, kan være fordi jeg drikker den. Alt mamma putter i seg må være godt?

Rotte eller mus på besøk?

Jeg lå å halvsov inntil sirius da luna pluttselig våkknet til liv og startet å jage noe som hørtes litt ut som en opptrekk leke inn på stua. Sirius forsvant etter og nå er det skummelt stille her, tror de ligger i jakt modus. Får finne ut av hva det er og hva jeg skal gjøre senere. Nå skal jeg sove videre.

oasen - blomster og søte dyr

det er alltid koselig å ta seg en tur på oasen, spesielt når det ikke er fullt av folk der.

Selv om det bare var en liten ting jeg skulle ha, tok vi turen bort dit og tittet på dyrene og spiste en vaffel.

To av dyrene utmerket seg i dag, det ene var en kanarifugl som bestemte seg for å bruke den ene leken til hengekøye. Den våknet innimellom og dyttet fart i leken for å så sove videre, kjempe søtt.

 Den andre satt midt på det første bordet på uteplassen til kafeen. Den hadde ikke noe i mot å bli kost med og potet etter meg for at jeg skulle komme nærmere. De sier de ikke vet hvor katen bor men at den kommer hver dag, jeg sier at de ikke skal være så sikker på at de ikke har blitt valgt til hjemsted.


baksiden ved å ha katt

Da var det bare å ta seg sammen og finne frem vaskesakene, nå skal jeg en runde rundt i leiligheten og vaske opp spy fra i natt. Etter dette blir det å rense kattetoalettene.

Men alt i alt en liten pris å betale for å bo sammen med disse kosebamsene.
lang tunget krapyl

Det er utrolig hvor lang tunga til Sirius kan bli når jeg spiser noe godt, for ikke å snakke om hvis det står en tallerken det har hvert noe gått på i nærheten. Ikke hjelper det å si at jeg ikke er ferdig med å bruke den, når det kommer til fiskelukter tar instinktene helt over og før mamma rekker å reagere står det en katt å strekker både seg og tungen så langt han kan for å smake om det er noe av det som lukter så godt der.

Ulempen med å ha en katt som er glad i menneske katt, ikke lar han cola lighten min være i fred og ikke maten. Putter jeg det i munnen er det godt!bildet har ingen ting med mattyveriet å gjøre, det er fra sommeren 2010

opp til gleder, opp til sorger, opp å si god morgen mamma

Noen har vekkerklokker som piper, noen som spiller musikk og noen som lager så mye bråk at de vekker alle rundt. Jeg har en vekkerklokke som hopper på meg. Han heter Sirius Dotten og veier ca 6 kg, når han synes jeg burde stå opp (merkelig nok alltid klokken 11) kommer han pipende og hopper på meg. den katta kan klokka, han kjefter også på meg om jeg legger meg for sent.

Nå tror jeg ikke det er så mye klokkeslettet han vet, men kos i senga tid er viktig, og han vet når han kan få det, før jeg sovner og rett etter jeg våkner. Legger jeg meg sent har jeg ikke tid til like mye kos og sover jeg lenge? vel han er ikke kjent for tålmodigheten sin.
savner du en hund i oslo?

ute ved alfaset gravlund gikk det en stor mørk hund helt alene, ca 30 min siden og den virket veldig ensom på den lange ensomme veien. den så også pjuskete ut som om den hadde hvert ute en stund. noen som savner den ,så se i området. ( fikk ikke gjort noe da vi bare passerte i bil)

poteavtrykk i maten

Jeg har akkurat laget meg to brødskiver og satt dem på skrivebordet for å spise dem mens jeg ser på tv serier, men jeg kjenner det kan være en god ide å gå på toalettet før jeg setter meg.

Jeg vet at det er risiko å sette mat på skrivebordet, men siden jeg bare skulle være borte noen sekunder trodde jeg det skulle gå bra. Og jeg hadde delvis rett, ingen katter spiste maten min.

Men jeg var ikke forberedt på en katt skulle hoppe opp når jeg ikke satt der, og når jeg hørte asjetten klirre forsto jeg at det var en katt på skrivebordet. Når jeg kom ut av badet satt sirius på toppen av veggen ovenfor skrivebordet og så skremt på meg, han følte han hadde gjort noe galt.

Komisk sier jeg rolig til han at det går nok bra, så lenge det ikke er poteavtrykk i maten min. du skal være forsiktig med hva du sier, for ikke var det bare poteavtrykk på den ene brødskiva, det var peanøttsmør poteavtrykk bortover på skrivebordet også.

Det var ikke noe annet å gjøre enn å lage meg ny brødskive, og når jeg kom inn med maten denne gangen sa jeg til Sirius at han fikk kose seg mens han vasket potene sine.

par i hjerter

Når du har hatt en hard start på dagen, er det koselig å snuble over søte og koselige ting som gjør deg i godt humør.

På vei ned til å ta blodprøver i dag, syntes jeg at jeg så noe rart på en av steinene langs veien. Når jeg så nærmere etter så jeg at det var et ekorn som satt og solte seg der. Jeg stoppet opp og lurte på om jeg skulle ta bilde av det, men jeg sto for langt unna og telefonen var veldig godt pakket ned.

Jeg sto å så på det fra avstand til det flyttet på seg av seg selv, jeg måtte passere forbi der han hadde sittet og når jeg gjorde dette tittet jeg opp i trærne. Der var han og kjæresten hans. De løp opp og ned trærne og i sirkel rundt trestammene og flørtet. Hele senen var som tatt ut av en Disney film og jeg sto fortryllet og så på dem.

Nok en gang tenkte jeg på å ta bilde, men det var det at det var pakket så godt inn under klærne mine + at jeg ville la dem være i fred.

Når jeg gikk opp igjen, hadde jeg flyttet telefonen til jakkelomma og bestemt meg for at jeg skulle ta bilde om jeg så dem igjen, men det gjorde jeg ikke.

Å stå i sola og se på lekne ekorn gir deg virkelig vår følelse.

greit, hit men ikke lengre

Når jeg våknet i dag satt det en katt demonstrativt på kofferten min i stua, sitte streik. Om jeg sitter her og passer på denne kofferten kan du ikke flytte den, og da må du bli hjemme.

Ikke slik som han prøvde å få seg pakket i går, i dag var kofferten igjen og han satt på toppen i passe på sitt revir stilling, men han hadde ikke sittet lenge, han hadde nesten akkurat stått opp fra senga og armkroken min.

Ikke satt han lenge heller, så fort jeg satte meg ned ved datamaskinen var han på plass foran meg for å få kos, han litt forutsigbar. kosedott

min drikke

Jeg vet ikke helt hva det er, men Sirius har fått en virkelig uvane med å slikke på glassene mine. enten har han blitt coca cola light avhengig slik som meg, ellers må det være noe ved glassene som lukter meg veldig mye.

Jeg kunne ha trodd at det var katte instinktet om å sjekke ut alle vann kilder, men han startet med dette for noen måneder siden, det å smake på vann har han holdt på med hele livet sitt. Han slikker også på utsiden/ kanten av glasset og ikke nedi.

 Jeg har i hvert fall lært meg å tenke på hvor jeg setter glassene når han er i nærheten, og får byttet ut glass oftere enn jeg pleier.

kose katt

I natt har jeg ikke hvert alene, det har nemlig ligget en katt inntil meg hele tiden.

Sirius sin nærhet har en stor positiv innvirkning på drømmer og varme, men mest av alt smelter han hjertet mitt når jeg våkner og ser han ligge der på ryggen og sover som en stein.

Bak potene har somregel sniket seg inn under dyna og inntil kroppen min, men resten av han ligger langs meg på utsiden av dyna. Om jeg ligger mot han eller på ryggen er han somregel pakket inn i den ene armen min også.

Når jeg står opp for å gå på toalettet reagerer han ikke, men når jeg kommer tilbake setter han seg opp. I noen sekunder vurderer han å klatre opp i vinduet, men nærheten blir for mye og han faller ned i armen min igjen, og sovner.

Den tryggheten han gir meg er mer effektivt enn medisiner noen gang ville ha hvert.

Han er å blir en kose pus 

en hvesende pus

Det er ikke så sjeldent at jeg hører luna hvese i leiligheten, enten sier hun stopp til Sirius eller så leker hun med seg selv og er i full slåsskamp med noe usynlig på gulvet. Men i natt skjedde det rare, jeg hørte Sirius hvese for første gang.

Om du spør dyrlegen på Ekeberg kan de nok bekrefte at Sirius kan hvese og flekke tenner og bite? de var i hvert fall livredd han.

Jeg gikk bare inn og løftet han ut av buret og så oppgitt på dem, dere vet dere snakker om verdens snilleste katt? Katten som forsiktig slår på bena dine med klørne inne om du står på han.

Men i natt hveste han, og jeg lå i senga og prøvde og ikke le. For hva hveste han på? Den eneste logiske forklaringen jeg har klart å komme frem til er persiennene han ikke klarte å åpne. Han hadde stått og prøvd en liten stund da han plutselig hveste og stakk.

Katter er evig live underholdning

det finnes gode senger, og de sengene mamma ikke vil at du skal finne

Alle ønsker at de var en katt, i hvert fall når de ikke får sove fordi ett ben er stivt eller en arm ligger i veien. Da er det bare å sende et lengtende blikk til katten som bare tok en sirkel rundt seg selv før den la seg ned og sovnet som en stein.

Det virker som om katter kan sove alle steder, men selvfølgelig er noen steder bedre enn andre. Varme steder er et stort pluss, det er også myke steder, men ingen av disse er nødvendige om det finnes et sted med gov oversikt eller mye nærhet.

Som katter flest har kattene mine faste soveplasser, ikke en men 5-10 hver.  Stoler bokhyller og egentlig alle overflater må testes ut.

Men en kveld fant luna noe av det beste hun kunne forestille seg, mamma hadde nemlig lagt teppet sitt på gulvet og da måtte det jo være lov å ligge på det?

Pelspleddet mitt er kjempe mykt og varm og jeg har «kranglet» med Sirius om det før.

Men det lå ikke lenge på gulvet og når jeg våknet i dag tidlig lå det en katt og balanserte ytterst på stolen teppet ligger på. Med trøtte øyne og spisse ører satte hun seg opp og så spent på meg, dommens time, ville jeg jage henne vekk eller bare gi henne en klapp og vise at det var ok.

Mest var jeg fasinert over at hun klarte å ligge så langt ute på kanten uten å falle ned, men hun fikk klappen sin og med dette godkjennelse om at teppet var ok å sove på.

Så nå er det å gå ut på jakt etter enda et sted, et sted jeg sier nei og hvor hun ikke får sove. ( dette er klesskapet mitt, hennes favorittplass og absolutt forbudt)

 en gave fra dyrebutikken

Egentlig burde det kanskje ha stått en gave fra royal canin, men det er faktisk ikke bare dem som har hjulpet meg med denne.

Jeg hadde originalt dratt på senteret for å kjøpe kattesand, når man skal ha med seg 10 kg sand er det godt å ha en trillebag. Men når jeg gikk inn i butikken så jeg de hadde skilt om at du fikk en leke om du kjøpte over 3,5 kg kattemat.

Jeg sto å vurderte litt, det er ikke så lenge til kattemat posen jeg har går tom og jeg kjøper jo alltid 10 kg om gangen, det er mye billigere enn disse små posene i lengden.

Men samme hvordan jeg snudde og vendte på det kom jeg frem til at jeg ikke klarte å dra med meg hjem både kattesand og katte mat, og det var kattesand jeg trengte mest.

Men når jeg var i kassen spurte jeg om hvor lenge tilbudet kom til å vare, hun tittet ned på gulvet og sa hun hadde to gaver igjen, så ikke lenge.
men siden jeg var fast bruker av royal canin kunne jeg få den ene nå, selv om jeg må vente noen dager med å kjøpe.

Så nå fikk jeg del to av cat it spa og underholdnings senter, nå mangler jeg bare to til.


katter farlig for miljøet

Det er ikke første gangen dette kommer opp, og sikkert ikke siste gangen heller. Katter er noen utspekulerte mordere. De jakter ikke bare for maten sin skyld, de jakter for underholdning og lek. At det går med mange fugler og smådyr i nabolagene dems er vel egentlig ikke en nyhet.

Nå har amerikanske forskere kommet frem til at katter tar liv av mellom 1,4 og 3,7 milliarder fugler, og mellom 6,9 og 20,7 milliarder pattedyr hvert år.

Vill katter tar livet av tre ganger så mange dyr som tamme katter, sikkert fordi de trenger både jakt erfaringen og maten.

Selvfølgelig er svaret til disse forskerne og ikke la kattene gå ut, og de ønsker lovendring. Hva slags lovendring lurer jeg på? Forbud mot å ha katter som kjæledyr? Forbud mot at katter går ute? Uansett virker dette rart.

Katter er sterke, smarte tilpasningsdyktige dyr som vi ofte undervurderer fordi vi synes de er søte. Men de er dyr og de burde få lov til å følge sin naturlige adferd. Å tvinge katter inn blir like fort dyremishandling grunnet at eierne ikke har kunnskap nok til hvordan katter kan aktiviseres og stimuleres inne. Inne katter krever mye mer en utekatter, da alle jakt, leke, gjemme og kontroll instinktene må stimuleres av oss.

Det er heller ikke ukjent å bruke katter som bekjempelse mot skadedyr.

Jeg tror at istedenfor å prøve å låse inne kattene, kan man heller jobbe med å få temt villkattene. Gjøre det mer straffbart å etterlate dyr i vegkanten og selvfølgelig sterilisere og kastrere dyrene.

Har du en katt som går ute og du ikke liker tanken på at den tar livet av dyr, så fest en liten bjelle på halsbåndet. Dette gjør det veldig mye vanskeligere for kattene å jakte.

Ps: selv har jeg to innekatter så jeg vet hvor mye arbeid det er. Hadde jeg fått lov av borettslaget hadde jeg sluppet dem ut. Både for dems del og for min del.

no catnip here

 

Sirius har en svakhet for sitronmelisse, han passer gjevnlig på at Luna ikke sniker seg inn for å stjele litt.


kattedo skrubb

Det er ikke en morsom jobb. Ikke så særlig delikat heller, og jeg kan love dere at den tar knekken på ryggen min. men innimellom holder det ikke med å ta ut kattesand og dritt, noen ganger må man ta oppgaven med å skrubbe hele ren. I hvert fall hvis du vil ha fornøyde katter som ikke lukter surt.

Men nå er begge toalettene dems nedskrubbet og fått helt ny sand.

Håper jeg kan bevege ryggen igjen om en times tid?
Østmarka kan få sin egen ulvefamilie

For mange hundeeiere er dette et mareritt og mange mennesker blir nok litt redd, men jeg blir kjempe glad. To ulver er nå observert i Østmarka og den ene har startet å markere seg et territorium.  Dette får ekspertene til å tro at det er snakk om et par som holder på å slå seg ned.
tester viser at den ene ulven er hann ulven som har blitt observert i området i fjor, men nå ser det ut til at han har fått jeg en kjæreste.

Om det er et par som slår seg ned er det også mulighet for at det blir ulveunger etter hvert.

Jeg er glad for å lese at Østmarka er i ulvesonen og at de derfor er trygge her. ( så trygge ulver kan få blitt i et land hvor halvparten hater dem)

artikkel

furtekatt

Vanligvis når jeg våkner sitter det en katt på kanten av senga klar for kos. De neste timene er til og fra hele tiden. Hadde jeg sittet stille hadde han sikkert bare ligget på fanget mitt og hvert lykkelig. Men i dag har jeg ikke sett han engang, jeg tror han ligger og furter på stua.

I dag tidlig gjorde jeg nemlig noe utilgivelig, og noe han må venne seg til om han ikke roer seg ned når jeg sover. Jeg stengte dem ute fra soverommet, begge to.

Men det var bare Sirius som plaget meg, han satt i vinduskarmen og hadde pipekonsert. Jeg tåler mye av han, men jeg har også grenser og han har virkelig tøyd dem i år.

Det tristeste er at det gikk hardest ut over Luna, hun bor jo så å si her inne på soverommet, men har ikke sett så mye furting hos henne.

Vel han får bare ligge der å furte, han pleier ikke å klare det så lenge, for når det ikke virker og jeg ikke kommer krypende til han for kos må han gi seg med et smerteskrik og hoppe opp i armene mine for kos. Er jo en grense på hvor lenge man kan gå uten kos.

hva katten kan hjelpe deg med ( på godt og vondt)

Jeg har allerede skrevet litt om hvordan katter kan hjelpe deg med å føle deg bra og pen. Dette kan du lese om her.

Nå skal jeg nevne noen av de mange andre bruksområdene katter har.

Antidepressiv: det er bevist at kjæledyr han en positiv effekt på depresjon og sorg.

Støvtørker: halen til en langhåret katt kommer til i mange hjørner som du sliter med å nå. ( gre katten nøye når den kommer ut, ellers vil du bare spre støvet utover og den vil få vonde floker i pelsen)

Vekkerklokke: katter vet når du pleier å stå opp, og vil ikke utsette morgen kosen sin. Er du ikke oppe i tide kommer di og informerer deg om dette.

Ringeklokke: hvis du går rundt og hører på musikk og katten plutselig setter seg opp å stirrer på døra med ørene opp, vet du at noen har banket eller ringt på. I mitt tilfelle er det enda mer synlig fordi Luna løper og gjemmer seg som et lyn, noe du ser fort.

Alarm: katter er flinke til å si i fra når noe ikke er som det skal, problemet er å gidde å høre på dem.

hjertestarter/ livredder: om du noen gang har sluttet å puste om natten, vet du hvor effektift det er å ha en katt som satter alt den har for å hoppe på brystet ditt.

Hodepute: noen katter synes det er helt greit å være hodepute når du har hodepine og trenger å hvile hodet ditt litt.

Falsk sykdom: dette tipset kan nok bare brukes en gang før foreldre er klar over det, men en katt som tråkker når den koser seg etterlater små røde flekker på huden, disse kan ved første øyekast se ut som en barnesykdom om du har nok av dem.

Husarbeid: katter elsker å hjelpe til med husarbeid, men de bryr seg rent lite om de er til hjelp eller er i veien. Kluter over gulvet og senger som byttes på er geniale leketøy.

Strikking/ hekling: det er ingen ting katten gjerne vil mer en å hjelpe deg med håndarbeidet ditt. Katter og garn behøver jeg å si mer?

Knusing: fått en stygg vase av svigermor til jul? katten er løsningen, de elsker å dytte ned ting fra bord og kanter for å se hva som skjer når de treffer bakken.

Insektkontroll: det er ikke mange fluer, vepser eller bier somlever lenge i denne leiligheten nei.

Skadedyr kontroll: rotter og mus vet bedre enn å flytte inn sammen med katter.

Underholdning: katter kan man se på i det uendelige, enten de bare ligger å sover og er nydelige eller om de løper rundt i leiligheten og skaper kaos for dem selv og deg.

Uendelig med kjærlighet: en katt som elsker deg, elsker deg av hele sitt hjerte.

Obs: Katter har forskjellige personligheter og det er ingen garanti om at en katt har alle, eller noen av disse egenskapene. 

katter er levende dyr og bør kun skaffes hvis du liker dem, har tid til dem, økonomi til å ta vare på dem og kan ta på deg ansvaret for den.

 Barn under 16 år skal ikke ha hovedansvaret for dyr.

Katter har en gjennomsnittlig levealder på ca. 15 år, de kan bli opp til 30. tenk nøye igjennom livsplanene dine før du skaffer deg en katt.

katt - et velpleie produkt?

Hudpleie: Noen gang lurt på hvorfor jeg har så myke og fine hender? Det er ikke hudkremen eller såpa jeg bruker. Det er den totale kjærligheten til en katt når han koser seg på det meste.
Sirius biter ikke, så når han begynner å slikke deg kan du ta det med ro, han koser bare tilbake. Men innimellom kan kosen ta litt av og da sitter han å bytter på å vaske potene sine og hendene mine. egentlig tror jeg ikke han bryr seg om hvor tunga treffer, bare han får være med på å kose.

Men når han fanger en hånd og slikker den rosa, da får jeg en hud behandling som er utrolig. Den rue tungen hans renser huden utrolig bra, og selv om det kan svi litt der og da, etterlater det en silkemyk hud.

Massasje: Kattene har en egen måte og bevege seg på, og spesielt når de går opp og ned ryggen din føles det ut som om potene er designet for å gi oss massasje. Det er som om de vet akkurat hvor de skal sette trykket og småmuskler har kjempe godt av en katt over ryggen.

Problemet med dette er å få katten til å bli på ryggen og ikke bare spasere over, de har nemlig liten interesse av å gå frem og tilbake for din del.

Varme: ikke noe behov for dyre varmetepper eller varmeputer når du har en katt. Et tynt teppe er egentlig alt du trenger for å få følelsen av at du sitter med en ovn på fanget. Selvfølgelig har du følelsen uten teppet også, men vil du bli varm over hele kroppen holder det med et tynt teppe og en katt liggende på det ett sted. De er utrolig gode til å holde deg varm.

Trening: om du har en innekatt vet du at kattene må aktiviseres, å ha en katt som synes sisten er det morsomste han vet er det samme som en god joggetur. Du får også trent andre muskelgrupper siden du hele tiden må bøye deg eller løfte på noe. Hele poenget med sisten er jo å bli fanget og få kos.

andre praktiske bruksområder for en katt

Obs: Katter har forskjellige personligheter og det er ingen garanti om at en katt har alle, eller noen av disse egenskapene. 

katter er levende dyr og bør kun skaffes hvis du liker dem, har tid til dem, økonomi til å ta vare på dem og kan ta på deg ansvaret for den.

 

Barn under 16 år skal ikke ha hovedansvaret for dyr.

Katter har en gjennomsnittlig levealder på ca. 15 år, de kan bli opp til 30. tenk nøye igjennom livsplanene dine før du skaffer deg en katt.

i natt skremte jeg kattene...

? Men det var ikke min skyld.

Natt til i dag var rett og slett terror, katte terror. Når den ene katten gikk eller jeg klarte å lure den vekk kom den andre. Vanligvis har jeg ikke så problemer med at kattene er inntil meg, og det hadde jeg ikke hatt i natt heller om de bare lå i ro.

Det var opp og ned, opp og ned. Det skulle spises litt, så måtte de på do, en spennende lyd uten for måtte utforskes osv?

Problemet er heller ikke bevegelsene, jeg har levd med disse kattene i mange år nå. Men i natt hadde de et spesielt behov for å vekke meg hele tiden. Gjerne akkurat i det du holder på å sovne.

Når luna kommer vil hun inn under dyna, hvis du ikke slipper hun inn står du i stor fare for å få en klo i låret mens hun prøver å grave seg selv inn (hun angriper ikke)
Men i natt tror jeg Luna var smart nok til å forstå at jeg hadde fått nok, for tilslutt la hun seg på hodeputa vedsiden av meg, da kunne vi være nære uten å forstyrre hverandre.

Men Sirius er et kapittel for seg selv, ofte våkner jeg med han sovende inntil meg og jeg vet han ikke var der når jeg sovnet, så jeg vet han kan være stille om han vil. I natt ville han ikke.
han mjauer og piper i ett sett, og det å dytte bort i meg eller hoppe på meg for oppmerksomhet er ikke et problem.

Men i natt bommet han litt, jeg hadde nemlig rukket og sovne, endelig! Men jeg hadde ikke så koselig drøm og i det Sirius hoppet opp på ryggen min, bråvåknet jeg og skrek av full hals og med tårer i stemme og øyne. Jeg sa NEI, vær så snil la meg være i fred.

Kort sagt, jeg tømte senga fort.

Når jeg våknet litt senere igjen var luna på plass på puta og Sirius i armkroken min igjen, begge to hadde hvert stille denne gangen. Og når jeg snudde meg med ryggen mot Sirius satt han og ventet på tegn til at han skulle komme rundt meg.

De er søte, men kan være slitsomme innimellom.
Ingen tøffe katt her lenger nei

Nok en gang smatt Sirius ut døra i det jeg åpnet den, siden jeg bare skulle i søpla lot jeg han bare være og gikk videre mens han løp ned mot kjelleren og ville bli fanget.
Jeg vet at han ikke liker at jeg forlater han i oppgangen, men han vet at jeg ikke liker at han løper ut i oppgangen?

Det er ikke mange meterne bort til søpla og jeg holder øye med ytterdøra for å advarefolk om de går inn, katte løs pleier jeg å si, de bare smiler til meg da.

Men denne gangen kom «faren» innenifra, for mens jeg var ute i søpla kom det noen ned trappeoppgangen og skulle ut, jeg behøver ikke å advare dem i oppgangen om at det er en katt løs, Sirius skriker nok til at alle forstår det, og når folk nærmer seg døra mi blir Sirius nervøs, han vil jo passe på.

Jeg bor i første etasje så alle som vil ut må passere døra mi og når de gjør det løper Sirius opp og prøver å skrape seg inn. Haner ikke panisk redd, da hadde han hatt vett nok til å bli nede i kjelleren?

På utsiden av døra står jeg å holder på å le meg i hjel, ansiktet til mannen som kommer ned trappa i det katten passerer han og han ser meg stå å le. Det er ingen hemmelighet at jeg har katter, jeg er den eneste i oppgangen så det var klart hvem som eide den løse katten.

Jeg unnskyldte meg fort i det jeg for forbi mannen og løp opp og slapp Sirius inn. Det er så greit når jeg slipper å jage han igjennom halle kjelleren for å bære han inn igjen. Inne gikk halen rett i spørsmålstegn og han var ivrig og leken igjen.

Tøff katt hjemme, ikke så tøff ute

kuldekos

Når jeg våknet i dag spurte jeg meg selv litt ironisk om det fortsatt var kjempekaldt ute. For under dyna mi lå Luna felis, etter to dagers intens kamp har jeg gitt opp, hun får ligge der hele natta om hun vil (noe hun gjør) Sirius lå tett inntil dyna mi og vi lå som en gigantisk pels å dun klump (jeg har dundyne)

Når jeg legger meg er det ikke så kaldt, da har ovnene stått på en hel dag og det er veldig stor sjanse for at jeg har fyrt opp i peisen, men etter som natten går kommer kulda krypende inn i leiligheten og da er det greit å ha en varm mamma å søke tilflukt hos.

du ser meg ikke?

Innerst i en krok på kjøkkenet sitter det en katt og gjemmer seg bak en stor sekk med tørrfor, han sitter spent og venter for å se om mamma ser han når hun passerer.
mamma ser nesten ikke inn på det mørke kjøkkenet i det hun passerer, men sier i likevel klart fra til pusen sin at om han har planer om å leke gjemsel, må han ikke være så spent. Tørrfor poser har nemlig ikke ører som står rett opp og lytter etter tegn på å bli sett.

Han må ha prøvd å leke gjemsel, en av favorittlekene hans når du blander inn litt sisten. Han hadde nemlig lov til å sitte der han satt.

Hvordan du vet at katten din er lykkelig

Jeg sitter og ser på tv i stua, leiligheten er pyntet til advent og jeg har fyrt opp i peisen. Det går en enkel quiz på tv`n og Sirius ligger så lang han er på fanget mitt. Malelyden og vibrasjonen forteller deg hvor godt han har det der han ligger og vasker potene sine plutselig stopper han og ser opp på deg, på tide med litt kos fra mennesket sitt også. Slik ligger man og bytter på å vaske seg selv og kose med mamma. Verden er bare perfekt.

min katt(eier) fra helvete

Jeg satt akkurat å så på en episode av min katt fra helvete på animal planet, og etter det første innslaget ville jeg døpe om navnet til min katteeier fra helvete. Jeg var rett og slett imponert over hvordan programlederen / katte eksperten klarte å holde seg rolig (selv om øynene han sa veldig mye)

Men det viste vel også hvordan han hadde mer forståelse for mennesker sin oppførsel enn det jeg har. Hadde jeg sett en person slå til katta si hadde jeg tatt katten under armen og gått.

Men det kommer helt klart frem i dette programmet at man ikke burde få lov til å ha kjæledyr uten basis kunnskap om dyret. Det var jo aldri noe galt med dyrene, de var bare redde og usikre.

Nei helt klart ikke min type program, jeg blir bare irritert på eierne. Roet meg ned med Sirius som lå på fanget mitt og koste med meg.
og ja jeg har hatt en katt fra helvete selv, men den var bare fra helvete 10% av gangene og det viste seg at den hadde en skade på hjernen, så det var ikke noe å gjøre for den.

Men jeg ville aldri ha slått en katt

Ps: må bare si at jeg er glad disse familiene får hjelp, for det er alt for mange hjemløse katter og om de hadde en tendens til å være aggressive fra før ville de hatt liten sjanse til å finne et nytt hjem. Skulle bare ønske at folk satte seg inn i det ansvaret de tar på seg.

dw12dt

tror jeg gjorde en hundeeier rasende på meg, men jeg angrer ikke.

Jeg møtte to herlige chihuahuaer uten for rema 1000 i dag. Da jeg kom til butikken sto de bundet med veldig kort bånd, rett ved inngangen. Den ene var langhåret og den andre korthåret. De klynket begge to og den minste nappet til en mann som kom brått på.

Hadde det ikke hvert for en dame som sto å koste med dem rett før, hadde jeg nok sett på den som litt skumle og holdt meg unna. Men jeg ga den hver sin lille klapp og fikk mange slikk tilbake som takk.

Da jeg gikk ut av butikken satt de der enda, de langhårede peip øy øynene var vid åpne og nesten rullet rundt, de prøvde å presse seg sammen samtidig som de prøve å møte alle som kom forbi. Det var spesielt handlevogner som var skumle. Den korthårede satt nå bare tett bak den langhårede, var helt stille og skalv.

Jeg satte meg på huk og hilste på dem igjen og da prøvde de å klatre opp meg og inn under jakka mi. Da knuste hjertet mitt helt. Jeg hadde kjøpt 12 ruller med toalettpapir så jeg brukte det som underlag og satte meg ned sammen med dem. De krøp opp til meg og prøvde fortsatt å komme under jakka, den langhårede roet seg ned litt og ville bare slikke meg i ansiktet (noe den ikke fikk lov til)

Jeg viste ikke hvor lenge hundene hadde sittet der og jeg merket at de ikke hadde det godt, så jeg kunne ikke gå fra dem før eieren kom. Jeg hadde ikke tenkt å ta det opp med eieren at det kanskje var for kaldt for dem å sitte ute i regnet og blåsten, men når hun kom ga hun meg så stygt blikk at jeg bare måtte si at de frøys.

De har da pels sa hun før hun ba meg flytte seg og dro med seg hundene og barnevognen. Den langhårede så ut til å ville rømme og bli med meg. Den merket nok irritasjonen til eieren sin og var allerede nervøs.

Jeg hadde ingen ønsker om å lære opp eller irettesette eieren, jeg så to hunder som led og klarte ikke å gå forbi uten å bry meg. Jeg regnet med at det hele var en nødløsning eller misforståelse.

Jeg vet små hunder kan riste uten at de fryser, og jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men disse to hundene sine kroppsspråk skrek om hjelp/ varme/ trygghet. 

dw12dt

en liten gave

Rett før jeg dro til sykehuset var jeg på senteret å kjøpte 2 kg kattemat som hun som passet dem kunne få med seg, er litt tungvint å drasse på 10 kg sekker.  Royalcanin hadde akkurat på dette tidspunktet en kampanje hvor du fikk med deg et catit spa om du kjøpte 2 kg eller mer.

Jeg har faktisk vurdert å kjøpe denne til dem før, så jeg ble veldig glad over gaven. Jeg bestemte meg for at det ikke var noen grunn til å gi dem noe nytt dagen før jeg dro, så jeg ventet med å sette den opp til i dag.

Etter hvordan den har blitt slengt rundt i stua mi, tror jeg den er populær. Men putt catnip i noe og kattene elsker det?
dw12dt

Sirius lært seg å bruke telefonen?

Sirius er en kosekatt som putter potene over alt, det er nemlig viktig å forstå at når han har det godt, tråkker han med potene, og hvor potene er har lite betydning for han. selvfølgelig blir det brått slutt med kos når han klarer å tre en klo inn under kneskålen eller så dypt inn i låret at man må finne frem plaster før man blør ned leiligheten (utrolig hvor mye et bittelite sår kan blø)

Han er også kjent for å sende msn meldinger og faktisk klart å sende en mail. De fleste forstår at når det kommer mange rare bokstaver fra meg, er det Sirius som har hvert borti tastaturet. Det er selvfølgelig bare flaks (uflaks) at hanklarer å trykke på i rekkefølger som sender ting. ( han hadde ikke klart å sende en mail om jeg ikke hadde hatt mailen oppe akkurat da)

Iphonen og Sirius har alltid hvert et tema for meg, rett og slett fordi jeg har med meg telefonen i senga og Sirius har lagt sin elsk til den. Han ligger ofte med den som hodepute eller rundt den. Det at du må dra fingeren over for å aktivisere den er ingen hindring for en katt, han gjør det ikke bevist, men telefonen reagerer veldig på han.

Så etter litt plutselig musikk en del ganger, satte jeg på kode og tenkte at alt var trygt. Om han skulle klare å aktivisere telefonen, ville han ikke klare å slå inn koden. Du kan bruke talekontroll selv om du ikke har låst opp mobilen, men tanken på at dette skulle bli et problem falt meg rett og slett ikke inn.

I dag tidlig kom Sirius opp i senga mi for å kose med meg som vanlig, jeg halvsov og hadde tenkt å sove noen timer til. Han legger seg til rette i armkroken min og begynner å male og tråkke. Jeg hører at han aktiviserer talekontrollen på mobilen, men gidder ikke å bry meg siden han umulig kan gi en kommando. Han tråkker og tråkker og talekontrollen slår seg av og på. Hanklarer å få en forklaring av telefonen over hva talekontrollen egentlig er, jeg regner med at dette var fordi han hadde prøvd å aktivere den så mange ganger. Jeg er fortsatt i halvsøvne og orker ikke å bry meg. plutselig sier telefonen at den ringer til ?.

Jeg skal love dere at jeg våknet fort opp da, men det var ikke bare å slå av telefonen. Nei jeg måtte gå rundt og åpne telefonen for å få lov til å avslutte samtalen. Den rakk å ringe hele tre ganger før jeg fikk avsluttet samtalen. Telefonen må ha reagert på malingen til Sirius, men hvordan den koblet det til et navn forstår ikke jeg.

Forresten, jeg har på enkel talekontroll og ikke Siri.

dw12dt

et knust hjerte

Jeg gikk ned I kjelleren og hentet opp koffertene mine, på mandag legges jeg inn på avdeling for kompleks epilepsi og det er på tide jeg starter å pakke. Jeg har jo handlet inn og styret med dette hele uka, men det forstår ikke kattene noe av.

Men når jeg tar å triller inn koffertene inn i gangen sitter Sirius å ser på, hele kroppsspråket forandrer seg med en gang han ser dem og han virker deprimert. Ikke vil han kose og han sender dem blikk som kan drepe.

Nå har jeg satt meg på soverommet med luna og vi hører på at Sirius prøver å ta livet av fiendene sine. Skulle ønske jeg kunne forklare til han hva som skjer, men han ville ikke forstått det. alt han vet, er at mamma har tenkt å bli borte en stund, og det liker han ikke.

 

et fiske problem

Jeg trodde jeg hadde ting under kontroll, at på mandag var det bare å reise til sykehuset og trygt vite at dyr hadde det bra, og at jeg hadde med alt jeg trengte. Ja jeg levde i denne fantasien helt til jeg la meg i går og det plutselig gikk opp for meg, men hva med fiskene mine.

Det falt meg ikke inn, for når jeg bare har reist bort i korte perioder klarer fiskene seg fint om de bare får litt ferie mat. Og ja jeg kan få feriemat som varer opp til 3 uker, men hva med lyset, og plantene.

Jeg tror jeg har en foringsmaskin jeg kan sette opp på det lille akvariet, jeg kjøpte den samtidig som akvariet, men aldri brukt den. Det store akvariet er det verre med.

Det er åpenbart at jeg nå få på timere på begge to, slik at lyset blir kontrollert. Hvem skulle trodd at en innleggelse kunne bli så dyr.

Sirius + levende lys + billy blader er ingen god ide

Er det en ting jeg har lært med årene sammen med Sirius, så er det at han er farlig fasinert av flammer. Enten han prøver å klatre inn i svarte ovnen eller legger seg til å sove så tett på lysene at pelsen hans tar fyr, hanlærer aldri. Tenner jeg et stearinlys må han borti det med snuten og jeg kan love deg at brent katt ikke skyr ilden, det tar bare sekunder før han prøver igjen. (en liten pyroman?)

Etter at Sirius brente pelsen sin sist gang, har jeg ryddet bort alle lysene slik at det vil være et godt gjennomtenkt valg å finne dem frem og tenne dem opp. Somregel gjør jeg det bare under sirkler. Men i dag hadde uplighten min gått og stua trengte mer lys. Jeg har også hvert så ekstremt kald i dag, så jeg tenkte at jeg skulle sette opp noen.

Jeg valgte ikke ut en brøkdel av det jeg hadde, bare to stearinlys, et kubbelys og en holder med fire lys i. alle var plassert steder hvor Sirius ikke har lov til å gå, eller så nær meg at jeg kunne slukke dem på et sekunds varsel.

Det var kubbelyset på spisebordet som viste seg å være utfordringen i dag. Jeg vet jeg burde ha reagert andelenes når Sirius hoppet opp og prøvde å slå det ned første gang. Men han pleier i 98% av tilfellene å ta en slik irettesettelse så hardt at han ikke prøver igjen. Unntaket er ytterdøra, mat som står ubeskyttet (men aldri på kjøkkenbenken) og når det kommer til flammer.

Jeg sa navnet hans streng og sendte han et hardt blikk og katten forsvant ut av rommet, jeg rettet blikket mot tv`n igjen og plutselig var han tilbake og denne gangen klarte han å få tak i lyset. Heldigvis slukket lyset i det, det falt mot billy bladene mine. For lyset havnet i en pappeske full av billy blader. Bare ett blad fikk stearin på seg, verre var det for katten og gulvet. Sirius dusjet i stearin.

Jeg fikk fort gått igjennom kroppen hans og så at han ikke hadde vondt noe sted, men det var mye stearin og sterkt skadet stolthet. Så jeg lot han ligge å furte i gangen for seg selv, helt til han selv bestemte seg for at furtingen var ferdig og at det var på tide med trøst.

Mye kos og en mamma som pirket ut all stearinen igjen, det må ha lugget en del, men det viktigste var å bli kvitt det (noe han nå viste han ikke klarte selv) så han lå bare å koste seg på fanget og lot meg dille med han.

Skulle ønske jeg kunne si at han hadde lært noe, men jeg tviler på det. han virkelig elsker flammer.

ja til å være vanskelig

Her står jeg, og her vil jeg sitte. Nå skal jeg gå her i mitt tempo og ikke bry meg om folk som prøver å løpe forbi meg. Ja til å være vanskelig er kattene sitt nye slagord.

en fornøyelsespark i stua

Sirius oppfører seg som om han har vunnet i lotto, jeg tenkte ikke over det når jeg flyttet ned alle billy bladene, men når bladene var ute av eskene sine og sortert, ble stua fylt opp av tomme papp esker.

Det har selvfølgelig gjort oppgaven om å finne kattene en hel del vanskeligere, men alt er verdt det når man ser dem hoppe fra eske til eske. Noen er høye noen er lave og noen kan man ligge i mens andre må man sitte i.

Sirius passer godt på, så det er en begrensning av hvor mye glede luna får av eskene, men jeg har lovet meg selv å ikke blande meg for mye opp i dems rangstige kamp.

Jeg vet det er en katt i senga mi...

...For dyna vedsiden av meg beveget seg akkurat, ikke noe poeng å gjemme seg.

Men jeg fikk ingen respons, så da måtte jeg sette meg opp og se. Jeg hadde rett det var en katt i senga mi, Sirius lå og sov som en stein nede ved fotenden, oppå dyna som beveget seg, han må ha snudd seg i søvne.

Luna var vist på jakt etter noe stort og flyvende inne på rommet, dronninga som viser seg igjen? Men det ble ingen morgen kos på meg ? jaja jeg skal ikke klage har blitt kost med hele natta av sirius, han elsker armkroken min.(gammelt bilde)

loved to death

Alle vet at den største trusselen katter utgjør mot mennesker, er at de kan kvele små barn. De mener ikke å skade barnet, men de søker nærhet og legger seg til å sove inntil halsen og over munnen til barnet. Barnet enten sover, eller har ikke muligheten til å flytte katten og blir kvelt. Barnet blir rett og slett elsket til døde.

I natt kom Sirius og la seg slik på meg, det har han aldri gjort før og jeg fikk lit tid til å tenke igjennom denne faren. Det var selvfølgelig ingen fare for meg, hadde jeg fått lite oksygen kunne jeg bare ha flyttet katta, men jeg følte så mye kjærlighet at jeg rett og slett ikke hadde hjerte til det.

Jeg tok noen bilder, men det er nesten umulig å se noe på den, lekte meg litt i photoshop for å se om jeg kunne få det ene bildet tydeligere. Etter at bildene var tatt måtte jeg flytte litt på Sirius siden det startet å bli lite oksygen under han, han lå over halsen, over munnen og over nesa mi. Jeg fikk flyttet hodet slik at halve nesa og halve munnen var fri, da gikk det helt greit.

Slik lå han å koste seg helt til han snurret seg helt sammen som en ball og sovnet, selv lå jeg og halvsov og nøt nærheten hans. Han hadde nå lagt seg slik at han ble et skjerf rundt hodet mitt og pusteproblemene var over, jeg ville ikke forstyrre han. Han var så søt der han lå lykkelig og drømte om noe, det er lett å vite når katter drømmer fordi de beveger potene sine, litt ristinger, men ingen ting som tydet på mareritt eller sterke drømmer.

Problemet var at armen min startet å få kramper av vekten på skulderen, men jeg ville ikke forstyrre han. da kom det merkelig nok et helikopter og fløy over blokka og Sirius bråvåknet, jeg slapp å være den slemme som vekket han, men jeg lurer litt på hva helikopteret gjorde her klokka 4 om natta.

redigert bilde:

det sorte er sirius og det lyse er panna mi, bildene ble tatt i mørke uten at jeg klarte å se noe grunnet Sirius, derfor så dårlige.

en katt for potetgull

Luna sjokkerer meg, denne gangen har hun funnet ut at hun liker potetgull og hun går over lik for å få tak i det. først må jeg si at jeg aldri har gitt henne det, alt for mye salt for de små nyrene hennes, men jeg glemte en skål med potetgull på bordet en natt, og da var skaden gjort.

Hun er nemlig ikke jenta som gir seg fordi potetgullet er flyttet på, lagt cover på eller ligger i posen sin. Vel å merke ser det ikke ut til at hun har fått noe ut av posen, men siden jeg fant den på gulvet er det jo bare å forestille seg krangelen hun har hatt med den.

Derimot har hun lært seg at leter hun på enkelte steder kan hun finne rester, jeg søler ikke så mye, men selvfølgelig litt. Hun har også tilfeldigvis dratt litt rundt i leiligheten den natta hun hadde tilgang på det.

Men i morgen blir det støvsuget og vasket og da håper jeg alle tegn etter potetgullet forsvinner, og at hun fort glemmer det hun ikke smaker.

Ikke er potetgull bare godt å salt, det knaser så herlig når man tygger på det.
alle er forskjellige

Mens jeg fyrer opp i peisen og gleder meg over varmen som sprer seg i leiligheten, dukker en klar forskjell på preferanser opp i mellom oss. Vi er tre som boer her, jeg og to katter. Mens jeg koser meg med den nye temperaturen synes luna at det ikke er varm nok, hun legger seg til å sove oppe på akvariet hvor lysstoffrørene lager sterk varme. Sirius derimot vil ikke være som alle andre, så han flykter ut på verandaen for å kjøle seg ned litt og sove i litt friskere luft.

Det skal ikke være lett å finne riktig temperatur for alle, da er det bra man har muligheter til å finne sitt eget varmere eller kjøligere sted.

morgen mamma

video:morgen mamma


morgenvekking av Luna felis, litt skeptisk katt da hun ikke er helt sikker på hvordan jeg vil reagere på vekkingen.

en gekko fra ikea

jeg forstår at det kan være ekkelt å åpne en pakke fra ikea og finne et krypdyr, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg er mest misunnelig på dem. Det gjorde meg vondt å lese at de hadde satt dyret på verandaen, det begynner nemlig å bli kalt her i landet, men jeg pustet lettet ut da de fortalte at de hadde flyttet den inn i stua igjen.

Det som er tragisk er at gekkoen sikkert blir avlivet, hvis ingen av dyreparkene får det for seg å redde dem, det er nemlig ikke lov å ha dem som kjæledyr i Norge.

Ikea er overasket over at en gekko har klart å komme seg inn i en forseglet pakke, men de sier pakken kommer fra India og den må ha krypet inn der. De skal nå gå igjennom rutinene sine for å hindre at slikt skjer igjen. 

venter du at senga er fri når du legger deg så sent?

Det blikket Sirius ga meg når jeg kom for å legge meg sa mer enn du trodde katter kunne si, hvis du har tenkt å legge deg så sent kan du ikke forvente at vi gjør det samme, sorry men nå er senga opptatt.

Hadde det ikke hvert for hva jeg viste, ville kanskje demonstrasjonen hatt virkning. Jeg vet nemlig om en katt som lå og koste seg foran data skjermen under hele doctor who, og han hadde et ansiktsuttrykk som sa at han var kongelig og fornøyd.

Og det er slik at jeg må sørge for at alle dyrene har mat og drikke, pusse tenner og kle av meg før jeg legger meg, så ikke rart han klarer å komme i senga før meg.

Heldigvis krangler han ikke om plassen med meg, enten sniker jeg meg inn rundt han, om dette ikke går eller jeg ikke gidder flytter han seg bare.

nå vet jeg vinteren er på vei...

For Sirius har flyttet inn fra verandaen og sover hele natta i senga sammen med meg. En dag kan være tilfeldig, to dager fordi jeg er dårlig, men tre netter på rad viser ett mønster, men jeg klager ikke jeg.

løve løs i Essex?

En liten bygd i Engeland fikk oppleve den surrealistiske opplevelsen om at en løve skal være løs i nabolaget. Flere skal ha sett og hørt løven som har vandret fritt i løpet av natta og væpnet politi leter etter den, men politiet har ikke funnet noe enda.

Det var en observasjon og et bilde som startet løvejakten, dyrehagen i området bekreftet at det antageligvis var en løve det var blitt tatt bilde av, men de hadde alle sine løver der de skulle være. Etter som kvelden fortsatte kom det inn flere og flere tips til politiet om observasjoner og klare løvebrøl. Men det virker ikke som om løven har hvert særlig aggressiv på kveldsturen sin, ingen er skadet.

Hvor den eventuelle løven kommer fra er også ett mysterium. Dyreparken hadde alle sine og sirkuset som hadde reist i nærheten hadde kontroll på alle sine dyr + at de ikke hadde løver.

PUS VS PITBULL

Ved hjelp av en bil gjorde kattungen om på oddsen og slapp unna det hele med skrekken. Bileieren som også eide hundene får nok en virkelig stor utgift med å få fikset bilen.
 

Lille kattungen på 7 uker gjemte seg under panseret på en bil mens 4 pitbull hunder rev og slet i bilen for å fange den.

(redigert 01.10.16)

mann dømt for å ha sultet 136 griser til døde

På 3 måneder hadde han klart å sulte i hjel 136 griser, de 14 som fortsatt var i live måtte avlives på stedet. Han kan ikke ha matet grisene en eneste gang?

Synes egentlig straffen på 100 dagers fengsle og forbud mot å ha dyr i 15 år var ganske mild, men i hvert fall ble han straffet.

11 hester forsvant fra rideskole

11 hester forsvant i dag fra Tanum rideskole, hestene som hadde fått nytt område ute hadde forsvunnet. Gjerdet var revet ned og det var ingen som hadde ringt inn om varsel om hester på rømmen, allikevel dukket hestene opp igjen 20 minutter etter at rideskolen hadde ringt politiet. Hvor de har hvert vet bare hestene.

Minner litt om geitene som stakk avt for ca et år siden i Oslo, tror den ene aldri ble funnet.

Sirius 7 år

I dag fyller katten min Sirius 7 år.

For 7 år siden kom det en gravid katt hjem fra kveldsvakten og rakk så vidt å komme innenfor døra før ungene kom. Men kattemor hadde merkelig oppførsel etter fødselen, hun kunne ikke vente med å forlate ungene å gå ut igjen. Slik løp hun panisk inn og ut i noen dager før hun kom hjem med en kattunge i munnen, den første ungen hadde blitt født ute, det var Sirius.

 

legemidler for mennesker, ikke dyr.

jeg vet nesten ikke hva jeg skal tenke når jeg leser i VG at 1974 dyr har blitt forgiftet av legemidler i fjor, ofte fordi eierne ikke vet bedre og gir dem smertestillende og beroligende fra medisinskapet.

Dyr og mennesker skal ikke ha det samme og man skal være veldig forsiktig med å gi produkter som er rettet mot mennesker til kjæledyrene sine. De fleste har nå fått med seg at sjokolade er giftig for hunder og at man må være forsiktig med hvor mye krydder dyrene får i seg, spesielt salt er farlig i store mengder. Kanskje de elsker spekeskinke, men det betyr ikke at de skal få det.

Er dyret ditt sykt må du dra til en veterinær for å få medisiner som er for dette dyret, jeg vet det er dyrt og man tenker at en paracet ikke skader, men dette er feil. Hunden eller katten din kan dø av en eneste paracet.

Men dyr er som barn, de putter mye de ikke burde i munnen sin, og faller en tablett på gulvet og du ikke er rask nok til å plukke den opp kan uhellet ha skjedd. Men ikke få panikk det er ting du kan gjøre ( tatt ut av VG sin hjemmeside)

 - Få dyret til å kaste opp. Dette kan gjøres ved å legge en stor teskje salt bakerst på tungen til dyret. Hvis dyret ikke kaster opp, men i stedet svelger saltet må den får god tilgang til vann etterpå.

 - Gi dyret medisinsk kull. Fås kjøpt på apoteket. Kullet suger opp medisinen i tarmen og transporterer det uabsorbert ut av dyret, slik at det ikke tas opp i kroppen.

 - Ring Giftinformasjonssentralens døgnåpne telefon 22 59 13 00. Her får du råd om hva som er giftig for dyret.

 - Kontakt veterinær.

Liten liste over ting dyr ikke tåler og lett får i seg:

- Tobakk

- Rotte- og musegift

- Rengjøringsmidler

- Maurmidler

- Plantevernmidler

- Frostvæske

- Mørk sjokolade

en nydelig pus

I dag kunne jeg våkne forsiktig mens jeg så på en nydelig katt gjøre seg enda søtere. Luna våknet nok av at jeg slo på lyset på rommet, men hvor våken hun var vet jeg ikke.

Hun åpnet aldri øynene sine, de var bare to små streker mens hun satt seg opp, slikket seg selv tre ganger på siden før hun sank sammen igjen. Så gned hun seg godt ned i senga før hun la halen over ansiktet (sikkert for å stenge unna lyset) hun har ikke stått opp enda

Tok ikke bilde da jeg ikke ville forstyrre henne

selunge i indre oslofjord

en liten selunge skal ha slått seg ned på en liten holme utenfor Bygdø. Politiet ble varslet av noen som mistenkte at den ikke hadde det bra, men etter å ha tittet på den kan de fortelle at sel ungen har det bra og ser ut til å være livlig, svømmedyktig og kose seg på holmen sin.

Dette er tiden da selunger blir forlatt av foreldrene sine for at de skal klare seg selv. Det er ikke ofte vi ser seler i indre Oslofjord, men det er ikke uvanlig.

Nå kan båteiere kjøre rundt å se den lille krabaten, men husk å holde avstand og la den være i fred. Så lenge den ser ut til å ha det bra vil politiet la den være i fred.foto:Jhon T Pedersen/ dagbladet

my little lapcat

Det sto skrevet i kortene, det måtte snart skje, håper det ikke tar like lang tid til neste gang.

Luna var veldig til å klatre på fangene til folk når hun var liten, enten fordi hun fikk godbiter eller rett og slett fordi hun var glad i kontakt. Men etter som erfaringene viste henne at hun ville bli holdt fast med tvang i lange perioder, begynte hun å frykte folk.

Jeg har flere ganger skrevet om Luna sin utvikling når det kommer til å stole på folk, jeg jobber konstant med henne og som jeg sa til en venn av meg, jeg vil se målet nådd når hun legger seg på fanget og slapper helt av.

Selv om hun ikke klatrer opp på fanget er hun flink til å legge seg eller sette seg på kanter så hun kan være nær deg. Første gang på mange år hun klatret opp på fanget mitt var mens jeg satt på verandaen på våren. Jeg ventet på at kameraten min skulle komme og satt å så ut av inn glaseringen, luna fikk ideen om at hun også kunne se ut om hun klatret opp på fanget mitt, selv om dette ikke var for kos var det et veldig stort skritt. Dessverre kom kammeraten min akkurat da og jeg måtte reise meg opp.

Etter dette har hun ligget nærmere meg i senga, sitter tett innpå meg når jeg ser på tv og innimellom klatret opp på fanget til kameraten min innimellom. Hun er veldig betatt av han?

Men i dag tok min lille prinsesse det store skrittet, etter å ha sirklet rundt meg i noen minutter klatret hun opp i stolen og satte seg vedsiden av meg. Jeg var opptatt med strikking å se på medium at jeg ikke brydde jeg særlig om henne, hun gjør jo dette ofte. Jeg ga henne noen få klapp og forsvant inn i serien igjen.

Jeg var veldig klar over det øyeblikket hun satte potene på meg, dette er heller ikke noe nytt. Noen ganger setter hun potene på meg opp til 10 ganger mens hun sitter vedsiden av meg, litt for å få oppmerksomhet og litt for å tørre å gå over, noen ganger går hun også over fanget.

Men denne gangen gikk hun usikkert frem på bena mine og satt der stiv som en stokk. Jeg ga henne to tre oppmuntrende klapp før jeg gikk tilbake til strikketøyet mitt. Ca hvert 10 minutt koste jeg veldig forsiktig på henne og tilslutt la hun seg ned.

Dessverre fikk jeg kramper i bena grunnet stilling og den ekstra vekten, så jeg måtte prøve å flytte bena forsiktig, da løp hun ned. Men hun satt ganske lenge der og selv om hun ikke slappet helt av var det tydelig at dette var noe hun ønsket veldig.

Jeg smører meg med tålmodighet og er kjempe stolt av henne, hun har hatt så utrolig god utvikling mens jeg har jobbet med henne.
stereliser katta di eller hold den inne når den har løpetid!!!

jeg har så vondt i hode i dag, jeg har nemlig blitt hold våken av en fremmed katt i nesten hele natt. Vanligvis plager ikke katter ute meg noe særlig, heller ikke de med løpetid. Du hører dem men siden de hele tiden går rundt og leter etter en partner forsvinner lyden sakte men sikkert.

Denne katten hadde ingen planer om å flytte seg en millimeter, eller jo når jeg åpnet opp vinduet for å spørre den pent om den kunne gå hjem, vurderte den hvordan den skulle klare å hoppe opp de to meterne opp til meg (Sirius hadde klart det uten problemer, men det er en annen sak)

Rett under vinduet mitt satt katta og hylte hele natta, først trodde jeg den gikk rundt på gresset utenfor blokka, men da jeg ikke klarte å se katta på flere forsøk fikk jeg ideen om å åpne vinduet helt og titte rett ned. Grunnen til at jeg ville sjekke var for å se om det var scratch (katten jeg har hjulpet før) og om den ropte på meg og at jeg hadde feil angående løpetiden.

Men det var en helt fremmed katt (og det sier litt siden jeg kjenner de fleste kattene på 500 m radius) jeg har aldri sett den før, men den var nydelig. Hvit langhåret katt med oransje striper/flekker innimellom.

Ikke før ved 6 tiden i dag tidlig hørte jeg den gå vekk, fortsatt skrikende. Den må ha blitt sår i halsen. Jeg var både redd for at jeg tok feil og at katten trengte meg og redd for at naboene skulle tro det var mine katter som holdt dem våken hele natta.

Når jeg åpnet vinduet og pratet til katta spurte jeg den faktisk om den ikke kunne være så snill å gå hjem å skrike høl i hodet på eieren sin i stedet. 

rødt kort for spark av katt

Mens det virker som om myndighetene bryr seg lite om dyrevelferd, er det fint å se at fotballen tar ansvar. En spiller på Ås fikk rødt kort da han sparket til en kattunge som hadde forvirret seg inn på banen.

Fotballklubben legger til en karantene på tre kamper for spilleren og sier at de ikke har noen klager på det røde kortet. Utvisningene er for oppførsel og han oppførte seg veldig dårlig sier de. De mener det er viktig å gå foran med ett godt eksempel for de som var å så på kampen og at slike handlinger er med på å gi fotball et dårlig omdømme.

Det er ukjent hvor langt katten ble sparket, men den kom seg videre av banen på egne poter og forsvant.

fløtepus og kloklipp

Jeg vet ikke hvorfor luna kommer løpende når hun hører at eg klipper klørene til Sirius, kanskje hun liker å se Sirius fanget, eller kanskje hun vet at det kommer noe godt etterpå. Hun har i hvert fall lært seg at hun er neste og holder akkurat en meter avstand mellom meg og henne, slik at jeg ikke klarer å fange henne.

Sirius sitter nå helt rolig når jeg klipper klørene hans, det er som om han har forstått at han slipper fortere løs igjen på den måten, og at kjemping ikke fungerer. Luna derimot vrir seg litt og sier klart fra at dette liker hun ikke.

Men mår begge kattene er tatt, kommer belønningen. Vanligvis gir jeg dem to salamistenger, to forskjellige fordi jeg vet det er en luna ikke liker (vet bare ikke hvilken). Jeg satte meg ned med en grønn og en gul stang og ble overasket over at luna nektet å spise begge to. hun putter den i munnen og så spytter den ut igjen. Så jeg gikk opp og hentet en tredde stang, en blå, men den var ikke god nok den heller.

Tilslutt ga jeg meg og lot Sirius få alle tre, hentet ut litt fløte fra kjøleskapet til luna (noe jeg vet hun liker) og da skal jeg love dere at tunga gikk fort.

Det er fem forskjellige salami stenger, nå vet jeg at det er tre luna ikke liker, så var det å teste ut de siste to?
prrrr

En morgen ulik de vanlige, mamma er oppe.

Nå kan det ha noe med når jeg la meg, men overraskelsen er likevel stor for sirius som kom løpende inn på soverommet da han hørte jeg sto opp. Han satt spent på gulvet ved siden av skrivebordet mens jeg kledde på meg og hentet litt cola light. Jeg var faktisk overasket over hvor treg han var på å hoppe opp så jeg løftet han opp på fanget mitt. Der var veien til skrivebordet veldig kort.

Å prøve å forklare en katt at han må ligge stille, ellers får ikke mamma lest nyhetene, er umulig. Med  høy male lyd og kroppen presset inntil hendene mine gir han meg et blikk som sier, ja særlig. Hvor er kameraet på slike tidspunkt?

Men etter litt overtaling, lokking og ordre ligger han å maler den vakre lyden sin, hodet er i hånda mi og verden er bare perfekt. Hvem skulle ikke ønske man var en katt.

hurra for deg som......

Her feires det med nyskrubbede kattetoaletter, ristet seng, mye kos og til slutt en god middag. Bursdagsfeiring for katter 101

 

Luna felis 5 år i dag

Det er rart å tenke på hvor fort tiden har gått, 5 år siden lille luna ble født og om 8 uker er det 5 år siden hun kom hjem til oss. En nydelig liten kattunge som var nysgjerrig på alt og leken, det beste hun kunne få var fløte og kos av Sirius.

Nå er luna en voksen katt med enda klarere preferanser og handlinger. Hun er fortsatt like glad i kos og vil helst hilde på deg ved å først lukte på håret ditt, så stange deg i hodet om du er godkjent. Hennes favoritt sovesteder er under dyna mi, på senga si ved siden av senga mi, eller i hula på klorestativet.

Hun pleide å være veldig sky, men har kommet over det, hennes største frykter er støvsugeren og vann som ikke ligger i en skål. Samme om det er en dråpe eller en dusj, vann skal ligge stille å bli drukket, det har ikke noe på pelsen hennes å gjøre.

ensomme George er død

George ble funnet på en av Galápagosøyene i Ecuador i 1972, da trodde man allerede at underarten George hører til var utryddet. Funnet av George var spesielt og han har trukket mange folk mot dyrehagen hvor han bodde. 

George ble også fort en maskot for dyre og naturvern på øynene han originalt hørte til.

Det ble gjort flere forsøk på å pare han med hunnskilpadder fra en veldig nær art, men alle forsøkene var mislykket.

George døde antageligvis av hjertestans, som er den naturlige bortgangen for eldre skilpadder i lignende arter, de trodde George var godt over 100 år gammel.

Med George døde kanskje enda en rase ut, vi må si kanskje siden det går rykter om andre av samme art i fangenskap, men ingen er bekreftet.

 
(redigert 01.10.16)

 

pass på dyra, la ikke søpla ligge

Aftenposten har en liten artikkel om en flygende Rimipose på nettsiden din, artikkelen består bare av to setninger, men en del bilder av en måke som har fått håndtaket på en rimipose rundt halsen og av brannmennene som prøver å redde den.

En søt og morsom historie for mange, men de ser ikke den store faren i dette. Fortsetter vi å la søpla ligge å flyte rundt oss etter at vi har hvert ute og kost oss i sola vil dyr komme til skade. Og ikke bare måker, men alle små dyr som tiltrekkes av matrestene våre. Her kan det komme alt fra mus til rever, katter og hunder som går fri. Tenk på livet deres og putt søpla i søppelkassa eller ta det med hjem og kast det der.

artikkel
en flue på veggen

 i natt trodde jeg luna aldri skulle klare å legge seg til å sove. når jeg la vek min de og skulle slå av lyset så jeg at hun stirret intenst på veggen, jeg vet hva det betyr, et insekt. jeg prøvde å se, men klarte ikke å se noe selv, det eneste jeg fikk med meg var ca hvor det var og hvilket mønster det fløy i, det var bare å følge med på luna sitt hode.

siden jeg ikke klarte å se det, og at luna var så rolig konkluderte jeg med at det antageligvis ikke var en nattsvermer og la meg til å sove. insektet er heldig om det overlever natta tenkte jeg stille for meg selv. men når jeg våknet på Morningen og luna lå å sov som en stein på senga si, kom Sirius for å kose. Noe på veggen tok hans fulle oppmerksomhet, men selv ikke han gjorde noen tegn på å prøve å fange hva det nå enn er.

det skal ikke mye til for å underholde en katt eller to i noen timer, bare en liten flue på veggen.

syke fisker

det er en uke siden jeg så en fisk med byll som var halvparten av dens egen størrelse. helt forferdet prøvde jeg å fange den, men klarte det ikke. jeg hadde lagt merke til at noe ikke var helt som det skulle før, men ikke klart å se direkte hva som var galt. fiskene spiste og svømte normalt rundt, så jeg beroliget meg med at de få fiskene som hadde død hadde død av alderdom eller forlite ph. jeg har litt problemer med å holde ph balansen oppe i akvariet.

men etter å ha sett denne gigantiske utveksten, var det bare å sette seg ned å studere fiskene nøye. 3 tetra fisker var hardt angrepet. den ene med byllen, en som var nesten helt hvit og en som var nesten helt hvit og krympet til 1/3 av normal størrelse.

i tillegg til dette hadde jeg to guppy fisker som lider av innavl og har en knekk på halen sin. jeg hadde besøk de neste dagene og vi studerte fiskene nøye og vurderte hva vi trodde var feil med dem. dyrebutikken var det ikke mye hjelp i da de aldri hadde hørt om slik utvekst før. 

jeg hadde ikke så mye valg, jeg avlivet de tre sykeste fiskene og begynte å holde intenst øye med de som var igjen. spredningen av hvite flekker viste seg å gå fort, ikke prikker men flekker på forskjellig størrelse. som regel på finner, gjeller eller haler. etter enda en runde i fiskeboka mi var saken klar, sopp infeksjon. selvfølgelig er jeg langt fra sikker, men det er det som passer symptomene best (om man ser bort i fra byllen). 

i dag var jeg å kjøpte medisiner til fiskene mine, jeg føler det er litt 50/50 sjanse. enten går det bra og jeg klarer å redde dem, eller så har jeg gjort en alvorlig feil og i morgen er alle døde av forgiftning. håper på det første. men om jeg ikke hadde gjort noe ville alle fiskene dø allikevel tilslutt. både guppy,tetra og chiclider er smittet.

Mamma tid

det har hvert mye data i det siste, i dag våknet jeg til en katt med desperat behov for mamma tid. satte meg på verandan og ga han en halvtime med kun han i fokus. det var vist veldig godt.

luna satt vedsiden av å så på sjalu, hun skulle fått en halvtime hun også om hun bare turte å klatre opp i fanget mitt og kose.

Lykkelig

Det skal ikke mye til for å gjøre meg lykkelig, bare ett blikk bort på luna som ligger fornøyd og sover på den ny rensede senga si, og jeg kan legge meg med et smil om munnen. Lykkelig katt = lykkelig meg

Monstre under senga

Da jeg var liten trodde jeg det var monstre under senga som ville fange bena mine, nå vet jeg de er der.

politiet blitt kongelig?

politiet i Tønsberg tror tydeligvis uniformen gjør dem kongelig. 

da de ble varslet om en skadet katt i veikanten bestemte de seg for å avlive den ved å kjøre på den. sjokkerte vitner så på at politibilen kjørte over katten 2 ganger før den døde.

politiet forsvarer seg med at eieren hadde bedt dem ta liv av katten der, og at det ikke var mulighet for å bruke skytevåpen. politiet burde ha tatt ansvar å kjørt katten til dyrlegen eller fått en dyrlege til å komme til stedet. loven er egentlig ganske klar på dette.

§ 12. Avliving

       Avliving av dyr og håndtering i forbindelse med avlivingen skal skje på dyrevelferdsmessig forsvarlig måte. Den som benytter bedøvings- eller avlivingsutstyr, skal påse at dette er egnet og vedlikeholdt.

       Dyr som eies eller på annen måte holdes i menneskelig varetekt, skal bedøves før avliving. Bedøvingsmetoden skal gi bevissthetstap, og dyret skal være bevisstløst fra før avlivingen påbegynnes og til døden inntrer. Krav om bedøving før avliving gjelder ikke hvis dyret avlives med en metode som gir umiddelbart bevissthetstap. Etter at avliving er utført, skal det påses at dyret er dødt.

       Avliving i nødstilfelle skal i størst mulig grad skje i samsvar med første og andre ledd.

       Avliving av dyr skal ikke skje som et selvstendig underholdnings- eller konkurranseelement.

       Kongen kan gi nærmere forskrifter om krav til miljø, utstyr og håndtering i forbindelse med avliving av dyr. Kongen kan gjøre unntak fra bestemmelsene i andre ledd for andre dyr enn landdyr og sjøpattedyr.

§ 4. Hjelpeplikt

       Enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt mulig hjelpe dyret. Dersom dyret er et dyr fra dyrehold eller storvilt, og det ikke er mulig å yte god nok hjelp, skal eieren eller politiet varsles umiddelbart.

       Dersom det er åpenbart at dyret ikke kan leve eller bli friskt, kan den som påtreffer dyret avlive dette med det samme. Dyr fra dyrehold og storvilt skal ikke avlives i henhold til denne bestemmelsen dersom det lar seg gjøre å få tak i eieren, veterinær eller politiet innen rimelig tid.

       Nødvendige utgifter til tiltak etter denne bestemmelsen skal staten betale, men utgifter knyttet til tiltak overfor dyr fra dyrehold kan kreves tilbake fra dyreholderen eller eieren.

       Bestemmelsen i første og andre ledd gjelder tilsvarende for den som påfører dyr skade, men vedkommende kan ikke kreve dekning av staten for utgifter til hjelpetiltak.

       Kongen kan gi nærmere forskrifter om dekning av utgifter.

§ 3. Generelt om behandling av dyr

       Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

LEGG SPESIELT MERKE TIL PUNKT 3

redd for vinden

kanskje et tegn på at man ikke har hatt vinduet på soverommet oppe så mye som man pleier? for jeg tror ikke det er så veldig mye sterkere vind en det som er normalt her på Lambertseter. I går blåste det opp og det har hvert en bråkete natt, jeg måtte til slutt gi opp og lukke vinduet da jeg ikke klarte lydene av vinden og mørket samtidig. 

da jeg våknet på morgenkvisten og lyset så vidt hadde dukket opp igjen, gikk vinduet fort opp igjen. like fort som jeg fikk åpnet vinduet, løp det en katt opp i vinduskarmen. dette er ganske vanlig så jeg tenkte ikke noe særlig på det, jeg lå å prøvde å slappe av så jeg fikk sove igjen.

plutselig kommer et litt sterkere vindkast, gardinene blir stående rett ut i rommet og katten er borte. jeg så en strek fly igjennom rommet, men ikke nok til å få med meg hvilken katt det var. slemme meg klarte ikke å la være å le av den livredde katten og fikk mer underholdning da Luna kom tilbake, klatret opp i vinduet igjen for å så flykte, slik gjorde hun 5-6 ganger.

sterk vind er ikke morsomt - luna felis

ville dyr er ville

har foreldre glemt å lære noe bort til barna? er det en kunnskap som går glemt fordi vi lever i en så urban verden?

 ville dyr er og blir ville dyr, vi burde behandle dem med respekt og nyte dem på avstand om vi først ser dem. ville dyr skal ikke temmes ved å få mat og man burde ikke prøve å klappe dem.

vår nysgjerrighet driver og nærmere og nærmere dyrene, vi synes de er søte og vil dem bare godt. vi glemmer at vi gjør mer skade en hjelper og blir sjokkert og overasket når dyrene angriper/forsvarer seg mot oss.

lær barn å holde seg unna ville dyr

link til artikkel

id merking ( katten jeg fant)

i går kveld tok jeg og kusina mi å flyttet katten jeg har hvert så bekymret for, inn.

dessverre gikk ikke møtet med sirius og katten som midlertidig har fått navnet lille floke særlig bra. Etter å ha lett på nett etter hjelp, ringt rundt og ikke fått noe hjelp og vurdert en stund hva som var best for floke, bestemte vi oss for å låse den ut på verandaen.

jeg har innglasert veranda så det blir som et stort glass rom. jeg satte ut mat, drikke, katte do og lagde en god myk seng av pelspleddet mitt. Når jeg sto opp i dag lå floke godt krøllet sammen inni pleddet.

jeg satt å koste med den ute da jeg tilfeldigvis så det sto id i øret dens, jeg ble overlykkelig. jeg har prøvd å se etter dette merket før, men siden katten er så sort har det hvert vanskelig å få øye på det. nå var det bare å ringe rundt for å finne ut hvor jeg kan få avlest chipen.

Ensjø dyreklinikk tok oss i mot og etter bare noen sekunder kunne fortelle oss hvem som eier floke og hvor den bor. den har hvert på vandretur, men heldigvis ikke alt for langt. jeg ringte til eieren men fikk ikke svar, så jeg sendte sms med beskjed om at jeg hadde katten hennes. nå er floke ute å sover på verandaen.

det er viktig å ID merke dyrene dine!!!


litt mindre pels

i dag fikk en liten katt en gjennomgang med klippemaskin, selv med maskinen slet jeg med å få flokene fri fra skinnet dens. selv om katten var modig tror jeg ikke det var behaglig. litt fresing, mjauing og flukt forsøk var det, men ikke noen ordentlige eller aggressive, da hadde jeg gitt opp.

selv om det ikke var verdens morsomst opplevelse tror jeg da var veldig godt når jeg var ferdig, det er en floke igjen på toppen av ryggen, men denne får vente til i morgen da jeg tror den har fått nok for i dag.
trenger katte hjelp

har tatt inn katten som jeg har sett på, stemningen er ikke genial i leiligheten og jeg vurderer å sende den opp til tanta mi, men tror den har det bedre med meg som den kjenner. har ikke funnet noen savnede katter som passer med beskrivelsen og har ingen å ringe etter hjelp. hva gjør jeg?

bryr noen seg om meg?

savner noen meg?

vil noen hjelpe meg med å stelle meg? jeg er søt, jeg er kosete og jeg er ensom!!! 

 

jeg blir bare mer og mer beskymret for denne kosedotten, pelsen har nå blitt myk og spenstig igjen og den eneste forskjellen er at det har regnet....

flokene er der fortsatt og jeg tror den har slått seg ned i buskene utenfor blokka mi, dette er første gang jeg skulle ønske jeg hadde flere 1000 lesere, slik at jeg kunne ha funnet eieren.

kose syk, fremmed katt

mens noen katter unngår deg, hilser andre. men jeg må innrømme at jeg aldri før har opplevd en katt som etter en klapp og en runde rundt deg, klatrer opp på skuldrene dine og begynner å kose med deg. dette er ikke den samme katten jeg har skrevet om før.
lille pus på haugen der...

i dag var jeg også å hilste på den katten jeg er så bekymret for. ingen floker fikset og heller ingen andre tegn til at noen har sett til den. jeg lå å tenkte på det i natt og har bestemt meg for å ikke gjøre noe denne uka, bare holde øye med den. hvis ikke den har blitt stelt med innen tirsdag ringer jeg dooa og får dem til å hente den. da har eierne fått en uke på å reagere.

hvis jeg klipper og steller katten nå kan jeg ikke se om noen andre tar vare på den, og derfor ikke vite sikkert om det er riktig å ringe dooa eller ikke.

prøvde å ta bilder av den i dag.

etter å ha kost litt med den, og den gikk videre tenkte jeg at jeg kanskje hadde funnet ut hvem eierne kunne være. med tanke på hvor den går tenkte jeg det kunne ha hvert den nye katten til de som eide pelle svanseløs. 

pelle svanseløs er en katt uten hale, tanta og kusina mi har gitt den dette navnet da vi ikke vet hva den heter. den har tuslet rundt på samme område som den nye svarte katten i veldig mange år. da vi møtte den for første gang var den allerede gammel og nå 10 år etterpå har det ikke hvert så overraskende at vi ikke har sett den på 2 år.

men akkurat da jeg hadde kommet frem til denne konklusjonen dukket selvfølgelig pelle også opp. så da er jeg like usikker som før. ( pelle er en sunn og frisk katt som man kan se blir tatt godt vare på, vi vet ikke hvorfor den har mistet halen og kommer nok aldri til å finne det ut heller)

men å se pelle gjorde avgjørelsen min mer bestemt, ingen bedring innen tirsdag og jeg ringer dooa.

hjelpe en katt

på vei hjem fra mamma i går møtte jeg på en nydelig katt, da den hørte at jeg pratet til den snudde den seg og kom løpende til meg. kjempe kosete og selskapssyk fikk jeg et møte som smårystet meg.

det første som slo meg var pelsen til katten, å ta på den var som å ta på strå, tørt, pistrete og stive. den flasset veldig og jeg syntes den virket litt vel tynn. men det var floken på ryggen som virkelig fikk meg til å tenke. halve venstresiden er bare en gigantisk floke, ellers er det mange andre småfloker i pelsen. jeg har også mistanke om flåttbitt rundt halsen.

nå vet jeg at katter kan få floker fort, og at det er røyte tid og pelsen kan bli påvirket av det, så når jeg gikk i går lovet jeg at jeg skulle se etter den de nærmeste dagene. og om ingen hadde tatt flokene innen i morgen skulle jeg gå ut med saks og gjøre det selv.

jeg møtte på pusen igjen i dag, nærmere blokka mi. jeg synes fortsatt den virker tynn og flokene er like ille som i går, så den har ikke hvert inne i natt.  jeg satte meg ned på gresset og katten klatret opp og la seg på fanget mitt, her ble den liggende til jeg måtte gå. den brydde seg ikke om hunder eller mennesker som passerte så den er veldig trygg.

men når den lå på bena mine la jeg merke til dråper på pelsen dens, store blanke dråper. jeg forsto med en gang at det kom fra katten sitt ansikt, men jeg er ikke sikker på om det kom fra snuta eller øynene ( jeg tror snuta). dette betyr at katten antageligvis er syk også.

jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg skal holde løftet om å gå ut med saks i morgen tenkte jeg skulle ta med noen biter tørrfor også. har den blitt stelt med får den ikke noe, men har den ikke må jeg vurdere om jeg skal ta med meg reisebur ut og fange den. få sendt den ned til kattehuset eller dyrlegen. jeg faktisk vurderer å pleie den selv og så finne hjem til den da jeg er redd for at den skal bli avlivet ellers.

men jeg har jo også mine to katter å tenke på, de er ikke vaksinert så i dag tok jeg å gikk rett inn på badet å puttet alle klærne inn i vaskemaskinen og vasket meg før jeg lot kattene hilse på meg. men jeg tror ikke det er katteinfluensa eller katteaids som feiler katten ute, den er for frisk til det.

uansett har jeg ikke tenkt å ta noen avgjørelser i dag, i morgen klipper jeg den og ser om jeg merker noen tegn til mennesker som steller med den. hvis jeg fortsetter å møte på den og den fortsetter å virke syk må jeg gjøre noe i løpet av en uke.

katten er foresten nesten helt sort, den har noen få brune flekker i pelsen og en brun stripe nedover snuten. om noen kjenner eieren og vet om den er savnet så si gjerne i fra, den går i østerliveien på lambertseter.

sirius elsker at jeg våkner tidlig/ kose video

noen liker morninger bedre enn andre, sirius er lei av alle timene han ikke har hvert i hoved fokus. mot slutten av klippet våkner luna, sirius blir fokusert og sitter hardt å vurderer om han skal fange henne eller kose med meg. luna vinner ( eller taper etter som)

april klo klipp

det er helt klart ikke det værste i verden, å få klippet klørene. ikke er det bare mye nærhet, det er godbiter på slutten også.

kampen om klørene ser ut til å være helt over, Sirius flyttet på poten sin en gang og luna prøvde å legge seg ned. Men ikke et pip ut av Luna enda hun måtte sitte ekstra lenge fordi jeg måtte klippe en floke fra pelsen hennes også. men hun hater disse flokene så mye at hun satt som en engel mens jeg jobbet med den.

etter to salamistenger på kjøkkenet var alt over for denne gang, nytt møte med saksa blir de neste gang det ser ut som om jeg har fått meslinger nedover bena mine (sirius tråkker mye mens han koser seg)mamma, ikke ta bilde av meg midt i vasken!!!

SIRIUS!!!

alle burde få ha sin egen lille livvakt. en som elsker deg, som passer på deg og kommer når du roper på dem.

jeg har hatt en tung natt igjen, jeg prøver å tvinge kroppen inn i en døgnrytme for at jeg skal klare dagens utfordringer og krav, men jeg får ikke sove.

i stedet ender jeg opp med å ligge utslitt å tenke, og slike tanker er ikke gode.

noen ganger tenker jeg meg ned i dype sorte hull, andre ganger får jeg livlige minner og flachbacks. etter en time eller to er moralen så langt nede at det kan være på grensen til farlig.

det er da det er deilig å komme på at det finnes noe så totalt positivt, at det vil ta knekken på alt det negative. Jeg bestemte meg fort og ropte på Sirius, mjau kom det fra stua. rett etter på hørte jeg noen dytte på musa som henger i dørkarmen inn til stua. gullet mitt sier jeg, og nok et mjau kommer, nå hører jeg potene under senga. veldig lavt sier jeg, jeg elsker deg, nok en gang sier det mjau og Sirius sitter oppi senga.

første han gjør er å inspisere meg, lukte på ansiktet mitt, sjekke at jeg puster, så sirkler han seg sammen og legger seg tett inntil meg i armkroken min. mens jeg roer meg ned i takt med pusten og malingen hans ligger han overvåkent å passer på rommet, men så fort musklene mine slapper av og hodet faller tungt ned i puta legger han seg til å sove.

2 timer senere våknet jeg, han lå fortsatt i armkroken min og minnet meg om hvor mye jeg elsker han.
angst dempende

de siste dagene har angst nivået mitt hvert veldig høyt, søvn og prøve nye ting har hvert en stor utfordring.

en ting er å ha mareritt, men når du nesten får panikk anfall for å prøve en ny type muffins, da vet du angsten er ute av kontroll. det er ikke så mye å gjøre med angsten enn å holde ut til den gir seg, jeg går allerede på medesiner for å holde angsten unna og stesolid ville bare hvert bortkastet i slike tilfeller.

så hva var det som til slutt tok angsten min? kjenner du meg vet du nok svaret, kattene mine.

i løpet av natta, jeg hadde hatt mareritt og fikk ikke sove igjen. først kom luna og krøp under dyna mi og la seg intil bena mine, så kom sirius en stund senere og presset seg inntil armene og brystet mitt. jeg lå sidlengs så jeg hadde nå en katt på hver side av meg som presset seg så tett innpå meg som de klarte, før de sovnet. mens jeg lå der og følte pusten dems, hørte og følte malingen kjente jeg all spenning forlate kroppen, sakte men sikkert..

siden jeg tar godt vare på kattene mine, tar de godt vare på meg.
tøffe, tøffe, tøffe, tøffe, tøffe pus

Det sjarmerer meg like mye hver gang Luna tar et skritt nærmere å være en 100% trygg katt. selv om jeg nå ser på henne som trygg og kjælen viser hun fortsatt skritt mot å bli tryggere og tryggere. de små redslene som jeg ser på som normale forsvinner sakte men sikkert og hun tar nok et skritt mot å bli den kosekatten hun egentlig er.

i går gjorde hun to store skritt, begge to overrasket meg like mye siden jeg hadde aldri forventet det av henne.

første var når jeg sto opp på morgningen, jeg satt med bena utenfor sengekanten, men siden jeg bare er 158 lang så rekker jeg ikke helt ned med føttene ( om jeg ikke setter meg helt på kanten da) når jeg sitter slik å prøver å finne ut om jeg er for svimmel til å stå opp eller ikke pleier alltid sirius å komme og kose med føttene mine, men luna er livredd føtter, de tråkker på henne.... men i går var det hun og ikke sirius som kom og markerte føttene mine som sine, vel og merke skvetten og litt usikker, men hun turte.

senere på dagen hilste hun på hjemmehjelpen min, de som kjenner Luna ville nok ha sagt at griser ville fly før dette skjedde, jeg bare måpte...

men langt har man kommet fra den lille pelsdotten som lå over senga å så på meg å sirius kose mens hun pep av misunnelse, men ikke turte å komme ned. hun er å blir en tøffing.(redigert 30.09.16)

Vampyr

En ting er sikkert, min lille luna er ingen vampyr. For så glad i sola kan ingen vampyr være.

den største fornærmelse

jeg pleier egentlig å være veldig flink til å holde masken når kattene mine gjør noe dumt eller rart, jeg vet at det er ingen ting som er så sårende som mennesker som ler av dem, men noen ganger gjør de det bare umulig.
somregel når kattene mine faller ned fra ting eller prøver å spinnepotene over en bøtte så de ikke skal falle ned holder jeg maska, hjelper dem og så går inn på et annet rom for å le. de har heldigvis ikke så langt minne om hva du kan le av. 

Men i dag falt latteren ut av meg uten at jeg tenkte på det, jeg satt å hørte på musikk og spillte sims 3 da jeg tilfeldigvis tittet bort på kattene, som begge var på badet. jeg pleier å se til dem innimellom, men denne gangen tror jeg de hadde lagd en lyd jeg registrerte. det er ikke ofte de er inne på badet begge to og det var klart at noe inni dusjen fasinerte Sirius veldig (en flue?)

luna som lå under vasken så sitt snitt og angrep han bakfra, i det jeg så henne snike seg opp begynnte jeg å le fordi jeg så hva som kom til å skje. sirius skvatt og prøvde å snu seg å ta luna samtidig som han lekte som alt sammen var hans ide og at det var meningen å hoppe til slik å legge seg for å vaske meg. det blikke han sendte meg sa mer en 1000 ord.

luna løp å gjemte seg under vasken igjen og etter litt furting tillga han meg latteren, og kom for å få litt trøst.

nå skinner sola i vinduskarmen...

...og katta maler som aldri før.

i dag har det hvert fart på kattene mine, så fort sola traff verandan, åpnet jeg døra og lot dem gå fritt inn og ut (hjelper både på varme og kontroll å ha innglasering). først var sirius ute lenge, jeg har ingen ide om hva han holdt på med der ute, jeg satt å hørte på musikk og klikket på maskinen min. det var i hvertfall noe utmattende fordi han kom inn og kolapset i sakkosekken og sov en times tid, som luna kunne bruke på å fritt leke der ute.

men luna sin leking vekket tilslutt sirius igjen og de fløy frem og tilbake begge to, inn og ut og inn og ut, her er det viktig å se hvor man plaserer føttene sine når man går.

sola forsvant og jeg ble sittende igjen med to veldig kosete katter som har fått løpt fra seg. 

 

 

sirius sine tre ønsker

det er mye rart man kan ligge å tenke på når man ikke får sove, i går lå jeg å tenkte på hva sirius ville ha ønsket seg av en ånd i en flaske.

1. kos, jeg vet ikke helt hvordan han ville ha ønsket seg mer kos, men jeg tror sterkt på at han ønsket at jeg hadde flere hender å kose med.  selvfølgelig kunne han ha øsndket seg datamaskiner og slik vekk, men tviler på at det hadde kommet over ønsket over at jeg hadde flere hender. for han bryr seg rent lite om hva jeg holder på med så lenge han kan ligge på minst den ene armen min...

2. beste mat og drikke tillgjengelig når han skulle ønske det.

3. uendelig mengde med ting å leke med og utforske.

helt ærlig tror jeg ikke livet hans ville ha blitt så veldig andeledes. han skvatt en halvmeter opp i været da han trodde jeg hadde fått en ekstra hånd. men han lærte jo også at besøk kan også kose med han, så de er ikke helt bortkastede. beste mat og drikke står allerede tilgjengelig og jeg tror han ville ha blitt skuffet over det resultatet. den eneste store forandringen hadde vel blitt at han hadde fått være ute, for det er svaret på det tredde ønsket. dessverre kan jeg ikke slippe han ut fordi boretslaget forbyr det....

morgenstund er kosestund

det er en merkelig følelse av varme som dukker opp i deg når du våkner om morningen og katten din har klart å tvinne seg inn på deg. som om han var limt fast i meg lå han inntil meg, og med hodet oppi hånda mi. da jeg våknet og begynnte å bevege forsiktig på meg var det ingen reaksjon fra han. jeg lå vel våken i 15 minutter å bare så på han før han åpnet øynene. han la seg litt bedre til rette inntil meg å lå å smilte til meg.

det var foresten luna som vekket meg, hun kom med et jeg savner oppmerksomhet skrik fra gangen.

mens jeg lå der i senga vedsiden av Sirius, begynnte jeg å klappe og stryke på han med den ledige hånda mi. det var ingen tvil om at han var i himmelen. han lå å malte i ca 15 minutter til før luna dro han ut av kosen. hun hadde forstått at jeg var våken ( muligens på sirius sin intese maling) og beveget seg forsiktig inn på soverommet. Sirius kunne ikke la muligheten gå fra seg og fortet seg ned for å fange henne, men hun var raskere enn han og gjemte seg inne på badet.

sirius var egentlig ikke i agresvt humør så han bare gikk til kjøkkenet for å spise litt, jeg gikk inn på badet og koste med Luna, noe hun satte veldig pris på.

Luna pleier å få lov til å komme inn på soverommet, men kattene har en langstrekkelig og rolig maktkamp i mellom seg akkurat nå, jeg blander meg ikke inn i den.


swap

i dag forvirret kattene meg veldig, de rett og slett byttet plass og oppførsel. 

da jeg gikk å la meg kom Luna å la seg på plassen til Sirius, her ble hun liggende hele tiden mens jeg sov. det er koselig å ha Luna i senga, men jeg synes det var litt rart og var hele tiden litt urolig for om Sirius skulle komme og de skulle begynne å sloss over meg mens jeg sov ( for da sover jeg ikke lengere)

Men da jeg sto opp og skulle på toalettet fant jeg Sirius sovende delevis under vasken på badet, dette er Luna sin favoritt plass. jeg måtte rett og slett sette foten min forsiktig på poten til sirius for å se om jeg så riktig. Sirius ser nemlig på dette som kos, mens luna er livredd det. og det var Sirius på badegulvet, og han likte oppmerksomheten.

når jeg sto opp gikk derimot ting lbake tildet normale (tror jeg). Sirius ligger å sover på skrivebordet  mt forran meg, aner ikke hvor luna er, med andre ord helt normalt.
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin