hits

årstids temaer (jul, påske vinter, sommer osv...)

påsken 2018 i bilder

Assistenten min hjalp meg med å få verandaen klar til påsken.

Noen satte pris på å få slippe ut til sola.

egentlig ville jeg ned til campingvognen, men jeg fikk dette bildet tilsendt og innså det ville bli for mye jobb for meg.

Men det er koselig å være hjemme når det spirer ute

og spirer inne

Kveldene tilbrakte vi hos mamma med påskekrim, smågodt (frukt) og strikketøy.  

Påskeaften feiret vi storebror sin 41 års dag på Habibi. Påskeaften ble flyttet til søndag.

meg

påskeegget jeg vant når jeg skrev om våren, havnet hos mormor og alle fikk litt. 

tror Lykke også har hatt en fin påske

men nå vil vi ha vår, selv himmelen lengter etter blader på trærne

Våren

Snøen ligger som små fjelltopper langs gaten og det virker som vinteren ingen ende vil ta. Kulden når solen går ned er et siste bevis på at dette er en vinter som ikke gir opp kampen lett. Men om du ser nøye etter, ser du tegnene til at det er en kamp. Solen som kommer frem i mellom skyene er så varm at den kan nesten lure deg noen sekunder, og selv med kuldegradene langt nede smelter den millimeter på millimeter av det hvite vi snart har lært oss å hate.
Rullestolen tar en lykkelig 360 graders piruett i det du svinger litt brått på dem blanke isen på vei til butikken og turen ut etter middag er verken skummel eller mørk lengre.

Ett sjeldent innsekt suser forbi og det gjør litt vondt i hjertet, du vet det ikke vil overleve natten som kommer. Bedre går det med alle fuglene som kvitrer rundt deg. De har det hardt nå, men mange mennesker passer på at det er mat til dem. Men drømmen til mormor om den første hestehov må nok vente litt lengre i år, men de kommer, og når de gjør det kommer det nok fort.

Drømmene er allerede langt inn i sommeren. Her planlegges ny sykkel og badeklær. Planter skal såes og plasseres ut i hagen når snøen er borte. Men viktigst med våren er kreftene. For med solen kommer gleden og smilet frem. For hver dag som går virker det som om kroppen kan klare litt mer, for man ønsker så veldig å møte våren i full spring med åpne armer.

Farvel 2016, må du aldri bli glemt.

2015 var et helvetes år, og det ble avsluttet med 5 dødsfall de siste 3 månedene, en av dem var Pappa. Så det var på knærne jeg priset meg lykkelig over at året var over og at 2016 endelig kunne starte. Men det var ikke bare triste ting i 2015, det var året Lykke Polaris kom til oss, og jeg starter med dette fordi 2016 var Lykkes år. For selv om hun kom i 2015, var det i 2016 vi virkelig begynte å bli kjent. Når 2016 ble smelt inn, var Lykke 6 måneder gammel. Vi satt på soverommet og lekte mens det smalt ute og hun brydde seg ikke. En god start som også gjorde natt til i dag enkel.
vårt første halvår sammen var preget av mye sykdom og mye trist, men 8 januar rundet hun 6 mnd og vi var klare for å møte livet som en tenåring hund og ikke liten valp.Hun fikk sin første løpetid i mars/april. Noe som hadde stresset meg lenge da han hundene var ganske opptatt av henne fra hun var 3 måneder. Jeg skrev et lite notat bak øret om at man ikke tror en hund har løpetid, man vet. Men det hindret meg ikke fra å være stresset i slutten av året fordi kanskje hun hadde igjen. hun fikk sin 2 løpetid 1. juledag.Akkurat i det hun fikk sin første løpetid, flyttet en ny valp inn i nabolaget. Pippi er Lykke sin lillesøster, neste kull og Lykke adopterte henne umiddelbart.

I mai fullførte vi grunnkurs for hunder. Vi droppet valpekurset da hun var for syk til å delta da hun var i alder for dette. Vi lærte mye og hadde det veldig morsomt.I juni la lykke ut på svømmetur for første (og eneste gang). Jeg var ute og badet og hun sto på stranda og bjeffet som gal. Jeg sa til hun som holdt henne at hun bare skulle slippe Lykke og hun kastet seg ut i sjøen for å redde meg. Men når hun kom frem var det plutselig en helt annen som måtte reddes. Det var bra jeg bare satt på knærne der hun kravlet på meg, jeg bar henne halvveis inn og lot henne svømme litt innover også. Hun kommer nok aldri til å bli en vannhund. ( har ikke bilde av dette)Vi feiret sankthans på Solvik camping, på Malmøya. Lykke prøver å hoppe på alle rullestolene som kjører forbi. Hun synes det å kjøre rullestol er veldig morsomt.

Sommeren er da vi virkelig blir bestevenner. Vi går turer hele tiden, spiser jordbær og kjører rullestol inn i skogen. Hun liker fortsatt ikke at jeg bader, men er greit om jeg gjør det i Skraperudtjærn for da kan hun løpe på brygga og følge meg der.Den 9 juli feirer vi kombinert 29 års dag for kusina mi og 1 års dag for lykke ? 30 års dag.

I starten av september krasjer hun en konfirmasjon. Men hvordan kunne vi tro at det var greit at hun var i leiligheten når vi var i festlokalet på andre siden av plenen? Hun sto bare og hylte etter oss, til vi hentet henne.

Lykke er dessverre blitt redd for barn og er mørkeredd. Så turene i løpet av høsten ble fort mer og mer slitsomme. Hun ble også syk igjen i starten av oktober og holdt på til starten av desember. Nå har vi endelig fått stabilisert magen hennes igjen.Mens jeg har jobbet med kalendere har to hyggelige damer fra gohjerta hundelufting tatt lykke på tur 2 ganger i uka.  Natt-turer med lillesøster Pippi har også gjort desember fin for henne.Selvfølgelig har det skjedd mer enn ting med Lykke i år.

Det har vært spenninger rundt mulige leilighets kjøp. Broren min falt og knuste skulderen og måtte bo hos mamma en stund. Ventet på camping plass som aldri kom. Håper den kommer i år.
først ble kusinen min konfirmert og uka etter ble lillesøster det.
det har vært mange bursdagsfeiringer, mye god mat og fine dager.Jeg har gått ned nesten 15 kg i vekt.

Håper 2017 blir like fint som 2016, om ikke bedre.

Godt nytt år

tusen takk for julegaver 2016

Takk for flotte julegaver i år. Den største mangler på bildet da den fortsatt står hos mamma. Et bilde. Gavene jeg fikk tidligere i år er heller ikke med.

Lykke Polaris takker også for flotte gaver. Her er bare avbildet de som faktisk kom med hjem. Mange hjem mange steder å legge igjen gavene sine.


 

kjedelig halloween

I det mørket kom over Lambertseter, kom også regnet. Det var ikke mange meter du måtte gå før du lengtet hjem etter varmen og sofakroken. Klokken var blitt 6 og jeg hadde satt ut lyktene på verandaen for en time siden. En rask tur ut med Lykke mens assistenten min støvsugde og passet på at ingen barn skulle gå glipp av noe godteri.

Opp veien på siden av blokken min virket det spennende, jeg møtte døden. Litt lengere oppe møtte jeg det som må ha vært offeret, eller det som var igjen av han, et vandrende skjellet. Selvfølgelig var begge to veldig små i størrelse, men det er jo bare riktig.

Det var en kort og våt tur og da jeg kom inn igjen fikk jeg vite at det ikke var kommet noen. Litt skuffet satte jeg meg til å spise et mellom måltid og da ringte det på døra. Jeg for opp med den ene godteskålen og to utmerket utkledde gutter sto der med faren sin. Bare ta en av hver sier jeg da jeg innser at jeg kommer til å ha mer enn nok godteri.

Men det var faktisk det. Ingen flere på døra denne dagen.

Jeg gikk ny tur litt over 8 og det var ingen å se ute. Eller jo et par unger løp ut fra en bil og inn i en oppgang. Det var vist en slik trick or treat dag.

Hvorfor er vi blitt så redd for regnet? Så redd at man ikke kan ta med barna på en ordentlig halloween tur?

Trist

 

17 mai 2016

Dagen i dag startet 06.15 fordi jeg måtte opp og lufte Lykke Polaris før korpset startet klokken 7. Vi var raske og jeg hadde god tid til å komme meg ut og stille meg opp før korpset startet å gå. Jeg har som tradisjon å filme morgen ruten om jeg er i form til det. Jeg var ikke helt fornøyd med årets resultat, iphonen filmet mye bedre enn gopro kameraet jeg brukte i år.

Etter flaggheising på Lambertseter skole var det nok en tur med prinsessa før jeg kunne legge meg igjen. Heldigvis var lykke enig om at noen timer til med søvn var en god ide og jeg sov til litt over 12.00. Nå var det å finne på hva jeg skulle ha på meg, pakke med sminke og tingene jeg skulle ha med meg, mate Lykke og prøve å pynte henne. Det siste tok lengst tid og tilslutt bandt jeg bare en sløyfe på selen hennes. Hun var utålmodig for å komme ut og gå på do så det var bare å komme seg av gårde.

Vi gikk til Mormor og her gjorde de klart til tradisjonell 17 mai feiring med spekemat, kake (bakt av meg), is, røkelaks, eggerøre, rabarbrasuppe (ny for året), rømmegrøt og mer?

siste pulje kom etter hvert hjem fra byen og vi koste oss ute i sola, Lykke hadde fulltids jobb med å prøve å tigge ut noe mat av alle menneskene.

Planen var egentlig å dra bort på skolen og kjøpe noen lodd, men jeg innså at i dag var jeg litt for modig ved å la både stokk og rullestol stå hjemme. Men vi koste oss før alle vi i hjørnet vårt gikk hjem sammen. Tror alle har hatt en fin dag.

nyttårsaften 15/16

I år ble nyttårsaften feiret som den pleier. Familien samlet hos mamma til mat og skattejakt før vi alle gikk hver for oss? vent.. nei

Noen dager før lurte jeg på hva planen var med Lykke og jeg snudde trill rundt på planene. Alle var enig at jeg skulle være med henne klokken 00.00 , men at jeg nektet å la henne være alene for en enkel middag kom som et sjokk. Men selvfølgelig når de tenkte seg om forsto de hvorfor, folk bryr seg virkelig ikke om når de skyter opp rakettene sine. Jeg tror kanskje noen tenkte jeg dillet litt for mye når jeg ville vi skulle gå flere hjem etter maten og at hun skulle være med oss hele tiden. Men jeg kan fornøyd si at jeg har en hund som ikke er redd for fyrverkeri.

Det var ikke store omleggingen. De flyttet feiringen en hel etasje ned og en oppgang bort og til tanta mi. Dette er andre hjemmet til lykke og her er hun trygg. Vi fikk en koselig middag hvor etter at lykke hadde prøvd å snuse på alle føttene, sovnet midt imellom de to bordene vi hadde. Hun pleier å sove når vi spiser og hun sov tungt.

Mellom mat og dessert var jeg, onkel og fetter ute med henne en tur. Dette var første rakett test. Hun stoppet opp ved første smell, men resten av turen var hun for opptatt med å løpe med de andre bak blokken til å bry seg.

Så hadde vi nydelig dessert i ekte nyttår stil. Nå var Lykke så opp giret at hun løp litt i mellom alle igjen. Flere av oss prøvde å ha henne på fanget når vi var ferdig og jeg tok henne med på senga litt, men hun roet seg ikke ned. Jeg og fetteren min tok med henne ut en tur for å se om hun var stresset for at hun måtte på do, det måtte hun ikke. Men turen ut hjalp og hun var roligere igjen resten av kvelden.

 Vi hadde som tradisjonen tilsier skattejakt etter desserten. Dette er flere oppgaver som må løses for å finne bokstaver som leder til hintet/ spørsmålet/ stedet hvor skatten er. Vi har gåter, quiz, tegne stafett og ordlek. Under tegne stafetten var Lykke på vårt lag og hun gjorde en strålende jobb med å spenne ben på oss da vi løp til og fra for å få neste oppgave.

Når skattkisten endelig ble funnet, var det derfor en selvfølge at det lå en presang til henne i den også. Hun fikk en ny Kong og den lille resten av kvelden vi var der var det bare en ting hun brydde seg om. Tror alle måtte titte litt ekstra på den hvite pelsdotten som lå lykkelig på gulvet og prøvde å få ut all leverposteien.

 

Vi gikk hjem ca 10.30 og fikk følge av kusine og fetter. Siden Lykke ikke viste noen tegn til å være redd lekte vi litt med henne utenfor. Både for å slite henne litt ut og for å få henne til å gå på do. Det var lenge til hun fikk slippe ut igjen. 11.30 gikk de som festet over meg ut og startet å skyte opp raketter. Jeg satte opp lyden på musikken og satte meg i hjørnet med en godbit hun kunne tygge på. Selvfølgelig hadde hun klart å spise opp denne før klokka ble 00.00 så jeg startet å leke med henne i stedet. Hun stoppet opp og lyttet noen ganger, men det var bare et sekund, for ellers ville jeg jo ta leken hennes.

Så sliten og fornøyd la vi oss etter en tur ved 2 tiden. Det var ikke noe poeng å gå før da festen over hodet vårt allikevel holdt meg våken. Og å gå liten tissetur klokken 2 er ganske vanlig for oss.

Våknet i det nye året med en hund sovende delvis oppå meg. Rett ved henne og nesten ansikt til ansikt lå Luna Felis og sov. Ser ut som om vi går inn i et rolig år med mye kos.ønskeliste julen 2015

Ønskeliste jul 2015

Lykke ønsker seg leker?.
luna ønsker seg små leke mus og kos

Til lykke ønsker jeg meg:

God pelsklipper
flexi bånd 8 m

Til meg ønsker jeg meg:

Iphone ladekabel ( mine har en tendens til å slutte å virke etter at Lykke har funnet dem)
øretelefoner bluethooth til pc
Doctor Who: The Colouring Book
Harry Potter Colouring Book
Animorphia. En helt spesiell fargeleggings- og tegnebok

Gavekort itunes ( musikk)
gavekort / handletur zizzi
perler og perle utstyr
saueskinn til å ha foran peisen

Om noen skulle ville kjøpe noe dyrt til meg hadde jeg ikke sagt nei til:
Ny tv
Ny data skjerm
ps4
båt
campingvogn
hytte
hus med hage

haloween og samhain

Det er ikke lett med to så store dager på en dag. Mange vil vel påpeke at det til en viss grad er samme feiringen, men jeg er ikke helt enig. Jeg kunne mer enn gjerne gitt slipp på tiggingen og truslene og bare konsentrere meg om å minnes de døde. På den måten kan man jo se at de to feiringene hat utspring på hver sin side av samme sak.

Haloween er basert på troen om at de døde kom tilbake og man kledde seg ut for å passe inn og ikke bli kjent igjen. Samtidig satte man ut mat til dem slik at de var tilfreds.

Samhain går ut på å møte de døde, tilfredsstille dem, minnes dem, roe dem. Du gjemmer deg ikke for dem, men inviterer dem hjem til deg og deler et godt måltid mens du mimrer.

Uansett, så har jeg startet å åpne huset for Haloween grunnet barna og nå kan jeg ikke bare stenge. Så jeg lagde spøkelses pikekyss og hadde litt godteri i en skål. Kostyme hadde jeg på meg også.

Når klokken passerte 19.00 (vanligvis 20.00 men var sliten i år) slo jeg av lykta, fikk av meg kostyme og sminke. Gikk kos eller knep med Lykke til tanta mi før jeg startet Samhain. Har gjort klart til Samhain i løpet av hele dagen innimellom alt haloween maset.

Nå er jeg fullstendig utslitt etter å ha feiret to høytider på en gang, så nå tar jeg med meg lykke og legger meg.

God natt og spøk vidre

best of moon eclipse

dette var de beste klippene jeg fikk av super månen og måneformørkelsen. egentlig ganske greit at kameraet gikk for tom for strøm da siden den ville ikke kunne ha fulgt månen mye lengre. 

 

Bursdagsgaver 2015

Jeg trodde egentlig ikke det kom til å være noe med gaver i år siden jeg får lykke og persienner, men noe er det vist uansett. 

gavekort på lush på 200, bra jeg ikke dro å fylte opp på fredagen. tusen takk Linn

du må virkelig kjenne meg for å vite hvor mye jeg vil elske denne gaven. HP og Jiji smykke/nøkkel stativ. tingene kommer fra japan. tusen takk Maren Benedicte

en katt med penger til hundeutstyr, akkurat det jeg trengte, tusen takk Mormor.

Persienner som ikke er hengt opp enda, jeg gleder meg til de kommer opp og jeg kan bruke stua når det er sol. tusen takk Ditte og familien Hellan dussen.

Mamma syntes ikke det å gi meg lykke var nok, eller så klarte hun ikke å motstå fristelsen med å kjøpe smykkesteiner til meg. jeg gleder meg til å jobbe med dem.

Storebror syntes kanskje ikke han hadde verdens største gave å gi meg, men han kom og det betydde ekstremt mye for meg. 

kitchen sitt bridrag

 

Min Kusine jobbet også i to hele dager for å sette kjempe fine og gode kaker på bordet. ( sukkerbrød på bløtkaka laget av tante) tusen takk.vår

I dag hadde jeg bpa på besøk og mens hun støvsugde forsvant jeg ut i sola. Jeg satt på benken på enden av blokka og solte meg en litenstund før jeg gikk inn igjen. Når jeg kom inn sa jeg at det var nesten som på en sommer dag, for ja så kaldt kan det være enkelte dager på sommeren. Det var ment som en positiv følelse om dagen i dag, men den sa vel egentlig mer om den tradisjonelle norske sommeren.

Etter at vi hadde ryddet en del og hun hadde dratt, bestemte jeg meg for å ta en liten kjøretur. Planen var å kjøre bort til lysløypa og gå inn til hvitveisene og plukke noen for mamma. Men når jeg først hadde kommet meg inn i det som føltes som skogen, ville jeg ikke ut igjen. Jeg plukket noen blomster og tok bilde av humlene som fløy rundt. Dessverre rakk jeg ikke å ta bilde av sommerfuglen.

Jeg gikk tilbake til stolen min og kjørte inn lysløypa. Det var en veldig koselig og spennende tur jeg ikke kommer til å ta igjen. Jeg har funnet Lambertseter sin egne berg og dalbane og jeg kan helt klart se at det kan være morsomt å sykle eller tenke på å kjøre den med slik firehjuling. Min firehjuling går ikke fortere enn 10 km i timen og det var sjeldent jeg holdt så høyt tempo. Det er en rullestol og ikke offroader og selv om det var skummelt, var det veldig moro. Jeg konkluderte med at det gikk bra fordi det var første gang jeg kjørte der, og jeg har ingen planer om å gjøre det igjen.

 

Men jeg har hatt en kjempe fin dag og sett mange insekter og hunder. Jeg stoppet hver gang jeg passerte en hund på tur fordi stolen bråkte slik på det underlaget og jeg ville ikke skremme dem. Ja man burde ta hensyn til folk i rullestol, men kjører man rullestolen inn på en skogsti, kan man ta hensyn til dyrene mener jeg. 

Påskeaften på langfredag

Det er slik i vår verden at jobb, delte familier og tid kan gjøre at kalenderen blir vanskelig å få til å gå opp. Denne påsken ble dette løst med å flytte påskeaften fra lørdag til fredag.

Det var en god middag med asparges som forrett og lam til hovedrett. Etter maten jaktet jeg og barna på egg og fant hvert vårt. Så var det kaffe og is og skravling.

Ikke veldig høytidelig, men veldig koselig.


nydelig påskekurv

På fredag fikk jeg overnattingsgjest for Desucon fantasy på Lørdag. Jeg ble veldig overasket da hun kom med denne kurven til meg. All twisten jeg liker ble spist opp i går, sparer den raske sjokoladen.

Tusen takk Linn

 fiskekortet har hun laget selv

natt til dag

Jeg har nok en gang snudd døgnet mitt helt rundt. Så mens folk flest har sovet har jeg feiret fastelavn for meg selv. Jeg har også fått jobbet mye med prosjektene mine til Desucon. Jeg må innrømme at den nye måten å strikke på har vært utfordrende, men øvelse gjør mester og jeg håper jeg snart får til harry potter skjerf som ikke må være så dyre.

 

Bolle delt i to med melis i bunn, bringebærsyltetøy og krem.ha en fin søndag, tror ikke jeg våkner igjen før det er blitt mandag.

Nyttårsaften 2014/2015

Vi kan vel egentlig fjerne det siste tallet, feiringen vår var over i god tid før 00.00. ca 22.30 tok jeg om mamma noen stjerneskudd på verandaen før jeg dro hjem igjen. Å ha kjøpt raketter til denne nyttårsaften var bortkastet penger, tåken var så tett ute at det gikk ikke å se 4 m foran seg. Noe kattene satte veldig pris på da de sov over hele bråket. Vi slapp ikke helt unna fest fordi de som bor over meg hadde Fest helt til klokken 05.00 på morgningen. Jeg satt hele natta å prøvde å fjerne virus på maskinen min.

Feiringen vår startet klokken 17.00 som den alltid gjør. Siden det har vært så mye surr med klokkeslett når vi har prøvd å avtale tid før, har vi nå alltid middag klokken 17.00 (i teorien)
vi spiste vår tradisjonelle nyttårsmat ? Lasagne og hadde marengs, is og bær til dessert.Maten var god den, men det var først nå spenningen begynte. Vår tradisjonelle nyttårs skattejakt. Tanten min prøver å samle alle i stua for å fortelle om grånissen som ikke kom seg hjem etter jula. Ved å løse gåter og oppgaver hjalp vi han på vei hjem og kom en bokstav nærmere å finne ut hvor skatten ligger.

Lyst å prøve deg på noen av oppgavene?

 Som den doctor who familien vi er, var det ikke overaskende at grånissen reiste i en tardis. Dessverre hadde tardisen hans gått i stykker og barna fikk i oppgave om å lage en ny en. 

Når grånissen var trygt avgårde var det å bare å løse ledetråden og finne skatten.

Her er gavene jeg fikk:Etter at alle hadde åpnet gavene sine satte vi frem sjokoladefontenen. Det tok litt tid før vi hadde fått smeltet sjokoladen, men det ble ganske bra når den først var i gang. Når klokken var 22.00 hadde alle dratt hjem uten om meg, jeg satt og skravlet litt med mamma og roet meg ned før jeg gikk hjem.Kom hjem, slo på laptop og kunne konstatere virus. Ikke en god start på det nye året. 

God jul

Først vil jeg fortelle at alle vinnere av kalenderen er trukket og kontaktet. Lei for at dette tok litt tid, men jeg har måtte ta ting i puljer da jeg har vært veldig sliten etter julaften og hatt litt å gjøre.Jeg har hatt en kjempe fin og rolig jul med mamma, storebror og mormor. Vi har aldri før vært så få og det var en koselig opplevelse. Vi spiste pinnekjøtt til middag og hadde selvplukket rips med vaniljesaus til dessert.

Som vanlig var det mange gaver under treet og jeg har tatt bilder av de fleste med mitt navn på. Tusen takk til alle sammen. Størstedelen av pengene jeg fikk skal gå til gulv til tak klorestativ til kattene.

Jeg har hatt en kjempe fin førjul med kalendere og selv om jeg innser at jeg tok på meg for mye er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å holde tradisjonen i 2015 også, kanskje bare med litt mindre kalendere på listen.

Jeg tror jeg satte deltager rekord på julaften da 66 personer deltok i trekningen. Og det var den gaven jeg var mest redd for at dere ikke kom til å like. At så mange ville vinne tingene jeg har laget betyr mye for meg.

 

Håper dere har en fin jul og de som ikke har det håper jeg det forandrer seg.

da blir det jul her også

Om du lurer på hvorfor jeg er så sliten i dag, så er svare enkelt. Jeg har ryddet og ryddet og ryddet. Jeg hadde assistent som hjalp meg med det groveste arbeidet, men jeg måtte være med opp på loftet for å finne julepynten min. turen opp dit ble dagens trim. Men leiligheten så ganske bombet ut og det skulle mye rydding til før jeg følte det var ok å åpne eska med pynt. Når jeg tok ut den tredde tingen innså jeg at noe var galt. Flere av snø glassene mine hadde knust. Dette har skapt muggskader på alt av papir og tøy i eska.

 

Jeg pleier bare å pynte med snøkulene, men nå måtte alt ut av eska og eska ut av leiligheten så jeg fikk satt opp det som ikke var ødelagt. Årets juletre er en tomatplante på 1.5 m. 


halloween/ Samhain

 

Da var tiden ute for alle ungene som ønsket godteri hos meg i kveld. Nå slukkes lysene ute og de rundt sirkelen blir tent. Vi går fra glade unger i kostyme som vil ha godteri til en stille stund med meg og de døde.

Merker det er en liten omstilling som skal til, men jeg har gledet meg til Samhain lenge.

Hadde kledd meg ut jeg også, som katt. Men nå skal kostymet av og jeg i dusjen. Resten av godteriet er mitt, bare mitt?
bursdagsfeiringer 30.08.14

Jeg hadde to feiringer på samme dag. Først kaffe og kake med familien og senere spillekveld med noen venner hjemme hos meg.  

Familiefeiringen var veldig koselig og jeg var glad for at besteforeldre og lillesøster dukket opp. Vi hadde som vanlig tatt litt av når det kom til å bake kaker så jeg endte opp med å spise kake resten av helga, nå er jeg lei.

Jeg fikk dobbel bursdagssang siden vi ville ha bilde av kaka med lysene på og farfar ville spille på munnspillet sitt. Så følte meg veldig heldig.Etter to timer med kake og mye skravling, var det bare å forte seg hjem for å ta imot de som skulle komme til meg. Jeg hadde kjøpt inn godteri, pizza og brus og mamma kom ned etter meg med kake rester. 

vi spilte settlers og catan byer og riddere og plutselig var klokken blitt 11. etter litt mat var det for besøket å forte seg avgårde for å rekke siste t-bane hjem.

 

Tok meg noen timer å roe meg ned så jeg kunne legge meg, hadde en kjempe fin dag.

siste julegaver

Jeg fikk dem av venninnen min på nyttårsaften, men har ikke fått lagt ut bilder av dem før nå.Problemet med denne er at jeg ikke klarer å velge hvilken av totoro figurene jeg skal henge på nøkkelknippet mitt, de er så søte alle sammen.  


 Det blir lettere å slutte med søtsaker når man kan ta smaken rett på leppene?

tusen takk Linn

nyttårsaften 2013- 2014

Man kan skrive lange innlegg med alle detaljer, eller gi en kort oppsummering og fylle på med bilder. Vi spiste lasagne, det var tre forskjellige versjoner, med kjøtt, uten kjøtt og uten melk. Det var is til dessert og vi plyndret juletreet for godteri. Vi hadde som vanlig skattejakt og måtte løse mange oppgaver for å få hint til å finne skatten, i skattekisten lå det en liten gave til alle.

Jeg hadde vunnet en stor kransekake av matspecialen og denne ble veldig godt mottatt av folket, for oss som ikke liker kransekake var det moro med smell bongbonger og vitser.
Nå trakk vi «ungdommene» oss ned i leiligheten under og spilte brettspill frem til vi ble hentet rett før 12 gikk opp til leilighet 3 for å se på fyrverkeriet.


 Når jeg kom hjem var det bare sitte oppe og se på tv serier frem til 02.30 da sluttet festen til han over meg og det gikk ann å legge seg. Litt trøtt i dag.

liten førjul feiring

Når noen skal reisebort må man ta jula tidlig, ikke hele jula selvfølgelig, men man kan ta en liten bit av den og flytte den slik at man kan oppleve den sammen med de man er glad i.
I dag brukte jeg tt kortet mitt og hentet storebroren min i sentrum og sammen kjørte vi med drosjen opp til pappa, ekstra mor og lillesøster. Vi skulle spise middag og bytte gaver, men vi var ikke forberedt på hvor fin liten julefeiring dette skulle bli.
Vi spiste middag og koste oss og så gikk storebror og ekstra mamma ut med Annie mens jeg og lillesøster satte oss på rommet og pratet. Storebror kom inn etterhvert og brukte bare noen få minutter på å finne gitaren hennes. Det viste seg at hun hadde fått ny gitar i år fordi hun følte hun hadde vokst fra den andre, og når jeg så den andre forelsket jeg meg. De hadde ikke hvert helt sikker på hva de skulle gjøre med den så de var glade for at jeg ville ha den, jeg var glad for den nye gitaren (nå har jeg to)


 vi flyttet oss inn i stua, her hadde de pyntet juletre for å få litt julestemning før de dro, vi bestemte oss fort for at ikke bare de skulle pakke opp gavene sine(de får pakke opp før fordi de ikke kan ta med seg gavene på ferieturen) men at vi også skulle åpne gavene vi fikk fra dem. Vi la gavene under juletreet, tok litt bilder, skravlet litt og så klarte ikke jeg å vente lengre, jeg gleder meg alltid til å gi gavene til lillesøsteren min.

Det var gaver til alle, skrapelodd, godteri, kosebamser , penger og brettspill ja alt som hører en jul til. Jeg å lillesøster satte oss ned for å spille mens det ble servert dessert og det slo meg når jeg satt på gulvet foran juletreet å spilte at dette var ekte julestemning. De andre var enige og vi fortsatte julekosen vår. Etter at jeg og lillesøster var ferdig var det store bror sin tur å lære seg det nye spillet, det ble en spennende kamp mot han og lillesøster, jeg blandet meg kanskje litt mye inn, men det var jeg som kunne reglene.

Når denne runden var over, lillesøster vant, ringte jeg etter drosje og vi tok med oss annie ut. Her startet de andre en snøballkrig og jeg gjemte meg sammen med annie bak husveggen, jeg har aldri hvert stor fan av å kaste snøballer på folk. Men det var veldig morsomt å se på dem. Hva mer trenger man for en julefeiring? Familie, god mat, snø, juletre, julegaver, dessert, godteri, brettspill og snøballkrig dette var jo nesten som tatt ut av en film.


(fotografen mangler på bildet)

Hatt en kjempe fin kveld

 

 

bursdagsbarnet, bursdagsgaver...

Egentlig skal jeg ikke feires før på lørdag, men jeg hadde en rolig middag med mamma, tante og kusine i kveld.fra mamma, fikk også 1000 kr til støvsuger og sverigetur

fra tante og kusine

 

en bursdagsfeiring spredt utover dagen

Mamma synes det er litt styr med bursdagsselskap så hun sier til folk at hun har åpent hus og at de som vil bare kunne komme, noe som fører til bursdagsselskap hele dagen.  Jeg forstår ikke hvordan hun holder ut. Jeg ga opp etter en times tid og dro hjem igjen.

 

Det var mye godt der da, sjokoladekaka til kusina mi som er skummelt god, muffinsene mine og en tant dukket opp med pai (som jeg ikke fikk tatt bilde av) det var også is, sjokolade og godteri. Tror hun har kost seg i dag da.

kongelig dansk te i kongelig dansk kopp
i dag har mamma bursdag (kake og gaver)

De første timene i dag har blitt brukt til å gjøre klart til feiringen hennes. Hun bestiller pizza og jeg og kusina mi står for kakene. Kusina mi skal lage en berømt (i familien min) og herlig sjokoladekake, jeg stiller opp med mine melkefrie cupcakes.

 

Melkefri topping med ferske bringebær, vanlig glasur farget blå, siktet melis og revet sjokolade. De to første dekorert med sommerfugler.og gavene hun får av meg

 

kirsebærblomstenes dag

Dagen du går ut av døra og verden har blitt hvit igjen, ikke hvit av snø, men av nydelige blomster som alle har kommet frem på samme dag.

Kirsebærtrærne langs Østerliveien på Lambertseter er et nydelig syn.

tiden for å kaste penger opp i løse lufta

Det tar ikke mange åndedrag før nett og butikker har forandret seg fra jul til nyttår, og mens vi kjøper alt slags tull til jul, er det kun en ting som gjeller til nyttår, raketter.

Her er det stor konkurranse på å få folk til å skyte opp så mye penger som mulig i luften, helst med de største og farligste og dyreste tingene fra dems leverandør.

Jeg kan se skjønnheten i fyrverkeri, men da helst når det er ordentlig lagt opp av profesjonelle. Ikke når 1000 vis skyter opp raketter i alle veier om og rundt hverandre.  

Folk bruker så mye penger på å skyte opp noe de kan nyte i noen sekunder, om det ikke drukner i alle de andre sine da.

Selv tår jeg trygt på verandaen og ser på, for selv om jeg synes et er idiotisk å bruke penger på dem, er det egentlig greit at andre er så idiotiske å kjøper dem, for da får jeg nyte dem gratis. Men jeg går ikke ut.

Om jeg var redd for pinneraketter, er det ingenting mot hva jeg føler mot disse store batteriene de selger nå.  Med en pinnerakett var sjansen for personskader sikkert større. Fulle folk som leker med små eksplosiver er ikke en god ide, men en pinnerakett har en sjanse til å treffe, ett batteri 100% større sjanse, bokstavelig talt.

Har du noen gang opplevd å få et batteri med 100 skudd veltene mot deg vet du at det bare er å prøve å løpe mens du hopper over skuddene som kommer og håper du ikke blir skadet. Første gangen dette skjedde slapp hele folkemengden unna med små brannsår, andre gangen var det bare meg og kjæresten min. jeg sto tilfeldigvis på en huske og husket da batteriet veltet og alle eksploderte under meg. Men naboer kom løpende ut og var bekymret og sa halv spøkende at det virket som om kjæresten min prøvde å ta livet av meg.

Fulle folk med små eksplosiver er like farlige med en og en som de er med pakker som står stødig på bakken. For om det først går galt med disse pakkene, ja da går det virkelig galt.

(ps: kjæresten min var ikke full da batteriet veltet mot meg, det tippet av kraften til det første skuddet, jeg så det)

julegaver

et hjerte fra mil lillesøster


Brettspill fra mine tanter, med familie


gaver fra japan


Jeg ba kusina mi se etter Sailor moon når hun var i tokyo, hun tok meg bokstavlig.
nydelig.

flere har fått med seg at det er kaldt gulv hjemme hos meg. tovet tøffler og ullsokker.

vifte og glassmerker

og  en del penger både alene og gjemt i de tidligere pakkene.

romjulsalg, here i come

julegaver smykke design

Jeg har fått mange julegaver i år, men det jeg har fått mest av og som derfor får et eget innlegg er alle smykke, lage, sakene jeg fikk. Når jeg finner meg en ny hobby blir den tydeligvis støttet fullt ut. Gleder meg til å starte.

to oversiktsbilder

to bokser men ting og tang, ett smykkestativ og en liten boks med ekstra deler.

i den gamledagse metallboksen lå det:

 

Swarovski perler

perler fra panduro og steiner fra stein butikken på kirkeristen. 


i den hvite oppstartsboksen lå det  praktiske ting

annheng og perler

tråder og verktøy

og tre perler

I tilleg fikk jeg to sommerfugler mamma hadde liggende i julepynten, vi fant fort ut at sommerfugler ikke passet på juletre og jeg så store smykke potensialer i dem.

jeg fant mandelen

Vel, jeg og mamma fant mandel. Mamma liker ikke risgrøt så hun fikk rømmegrøt og siden det nå var kjøpt inn en marsipangris i tilfelle hun skulle vinne, så puttet vi en mandel i grøten hennes også.

Men vi er en vanskelig familie å kjøpe gave til, så tanta mi hadde kjøpt en gave til hver, slik at den som vant fikk noe den likte og kunne spise. Hun er søt da. Jeg fikk en pose sursild.
jakten på mandelen

Da skal jeg opp til min tante og spise julegrøt og håpe på en liten mandel i grøten. Sist gang vi spiste julegrøt hadde de glemt å putte mandelen i, så dette kan virkelig være spennende.

Men enten man får en mandel/ sjokolade eller ikke så får vi utrolig god hjemmelaget grøt. Så alle vinner.

ps: vi har ikke marsipangris som premie fordi en ikke tåler nøtter og resten av oss liker ikke marsipan.

pyntet pepperkaker

Det morsomste med å bake pepperkaker er å smake, og å lage så mange figurer som mulig. Men det aller, aller morsomste kommer når bakingen er ferdig, å pynte pepperkakene.det som ser sort ut er egentlig mørk lilla og fargene er så intense fordi jeg brukte matfarge kjøpt på jernia og ikke konditori farge kjøpr i butikken.

pepperkake bake tid

Pepperkake deig med smør uten melk og melk uten melk, den ble god men var litt vanskelig å jobbe med.


ønskeliste jul 2012

 - brettspill: village ( finnes på outland)

 - gavekort på spotify/ itunes - greit å kunne kjøpe de sangene jeg liker 

 - startkitt smykkedesign fra panduro ( ikke den optimale blandingen, men lønner seg å kjøpe den i stedet for å kjøpe alt løst)

Startkit Smykkelaging

 - perler fra panduro

- vet ikke om jeg tørr å skrive på lilla laken ( helst ett som passer)

- liten kjele

- penger

- høretelefoner til iphone

resten av tingene jeg ønsker meg er enten alt for dyre, eller for vanskelige å få tak i.

Penger kan merkes til hva de er tenkt til, mye bedre en gavekort (unntak er spotify og iTunes) somregel kan jeg få mer ut av pengene om jeg bruker dem på nett.

Forslag til merkinger er:

-Klær
-Sims3 points
-Outland
-Underholdning
- hobbyartikkler 

finner du noe som ikke står her, betyr det ikke at jeg ikke ønsker meg det, bare at jeg ikke kom på det i kveld. gaver som er tenkt ut på egenhånd blir satt pris på.

 

dw12dt

24 kalenderluker til bloggen

i den rekkefølgen de gis bort

HOVEDPREMIE 24.DESEMBER


kan ha sniket med seg ting i kantene på bildene som ikke er en del av gaven.

første gave 1.desember

dw12dt

julebrusen fra Hamar vinner aftenposten sin test

Ingen over, ingen ved siden. Selv ikke en blindtest kan hindre at både unge og de litt eldre finner fram til den gode julebrussmaken i glass nummer fem. Der finner vi Hamar Lillehammer Bryggeris julebrus.

"Smaken føles mer naturlig enn hos de fleste andre". "Det smaker jul, med karamell og ingefær".  Testpanelet var aldri i tvil: Den lys brune juledrikken tappet av Ringnes etter oppskrift fra Hamar Lillehammer Bryggeri fortjente en sekser i år også.

Mens andre julete drikker måtte finne seg i å havne lenger ned på karakterskalaen.


gleder meg sykt til 1 desember.

dw12dt

kalender gaver 23 luker

mangler bare en gave, og den skal jeg nok klare å fikse innen 1.des

jeg er ikke sponset, alle gavene har jeg skaffet selv.

unntaket er trykket fra linnpuzzle

starter 1.desember

dw12dt

så kom julestemningen, enten jeg ville det eller ikke

Her prøver man å gå foran med et godt eksempel og ikke kjøpe juleprodukter før 1.desember. Dette er for å spare på julefølelsen slik at desember blir en spesiell måned.  Man takker de som venter med å sette opp julepynten og små freser til alle juleproduktene i butikken.

Jeg forstår at det er adventsting i butikken nå, men julenissene burde vente litt til.

Man tror man har fullstendig kontroll helt til man setter seg inn i en kinosal og reklamen starter, for hvem kan vel stoppe å komme i julestemning når Coca cola sine julereklamer kommer på?

 

dw12dt

farsdag liten historisk oppdatering

Historien rundt farsdag er sterkt preget av morsdag og butikker som ønsker å selge, men helt bakerst er det en historie som er verdt å fortelle.

 Først må jeg si at det er mange som prøvde å få i gang farsdag, noen for å tjene penger, andre for å skape balanse når man hadde morsdag.

 

 Hun som får æren av å ha skapt farsdag er Sonora Smart Dodd. Hun og hennes fem søsken ble oppdratt av en alenefar som også var krigsveteran. Hun spurte presten i kirken sin om hvorfor det ikke kunne være en dag for å feire fedre også, og ved hjelp av dem fikk hun til første feiring 19 juni 1910.

 

 Hun jobbet hardt med å promotere feiringen de første årene, men måtte ta en pause når hun studerte. Når hun kom tilbake og tokk opp promoteringen igjen fikk hun hjelp av produsenter for typiske herre ting. Etter mye arbeid ble dagen anerkjent i hele USA i 1972  

hvordan vet du at fyring sesongen er i gang?

Mange ville nok først og fremst tenkt på lukten av brent tre når man går ute, noe som er et klart tegn på fyring eller grilling. Det er en klar forskjell på luktene av fyring og grilling, men for den utrente nese går brent for brent. Så selv om du lukter det kan du ikke være sikker.

Man skulle tro at sot på klærne, sot på gulvet, hendene og i ansiktet var ett godt tegn. Men muligheten for at du har tatt en sommer vask av peisen før den skal tas til bruk igjen er alltid der.

Nei du er sikker på at fyring sesongen har startet når du har vondt i rygg eller skuldre etter å ha bert opp ved fra kjelleren (eller fra andre steder du har den).

For om du skal ha ved til dekorasjon tar du opp mye mindre, men når man først fyrer er det greit å få med seg så mye man kan, så slipper man å gå så mange ganger.

Peis er kos

en liten gave til

Når folk sier til meg at det kan virke som om jeg feirer bursdagen min en uke, vel så har de ikke så veldig feil. Nå gjør jeg faktisk ikke det, men når jeg yngre var dette en praksis. Jeg hadde tre selskap ett barneselskap og to familieselskap, ett med hver side av familien.

Nå som jeg har blitt voksen har jeg bare en feiring, med familien til mamma. Men allikevel blir det gaver strødd utover en lengere periode, jeg vet aldri når første eller siste gave kommer. Slik blir det med neste gang man møter folk system?

Men i dag fikk jeg en uventet bursdagspresang, støttekontakten min hadde kjøpt en liten gave til meg. Og jeg føler det ligger mye tanker bak den siden hun har prøvd (og klart) å finne et så naturvennlig og rent produkt som mulig.

Tusen takk
28 års dag

Da var nesten hele den fryktede dagen over, jeg har blitt ett år eldre og verden har ikke gått under. (den har noen timer til på seg, men jeg satser på at det går bra)
mens starten av dagen har hvert brukt på dataspill, har jeg kost meg med familien på kvelden.

Mamma lagde spagetti carbonara (som vi liker den) og tanta, kusina mi og kammeraten min kom og spiste. Mamma hadde lagt ett skrapelodd ved plassen min så jeg skulle få en liten gave på dagen.

Jeg har fått mange fine hilsninger på facebook og takker alle som husker på meg i dag.

Nå skal kattene og jeg slappe av resten av kvelden

bursdagsfeiring 25.08.12

Da har jeg lagt ut bilder av kaker og av gaver, så da er det bare igjen å fortelle om dagen. Siden bursdager ikke er så enkelt for meg har jeg hvert stresset hele dagen, men det har ikke gjort noe fordi jeg har klart å finne noe å gjøre hele tiden.

Jeg startet med å pynte cupcakene, eller jeg startet med å prøve å pynte dem, blandingen jeg hadde kjøpt i butikken var rett og slett umulig å få stiv så etter 12 minutter med visp ga jeg opp (det sto 2-3 minutter på pakka)

Jeg kastet meg på nettet og fant frem en av de oppskriftene jeg hadde sett på dagen før, cupcake topping, så var det å skrive handleliste og gå over på rema 1000 å kjøpe inn ting. Selvfølgelig blir det best resultat når man gjør ting fra bunnen av, men jeg har hvert veldig nervøs over hva folk syntes. På rema 1000 møtte jeg mamma og vi handlet også inn brus til selskapet.

Så var det hjem å dekorere kakene, jeg hadde det kjempe moro, jeg elsker å dekorere kaker. Så fort de var inne i kjøleskapet ringte jeg mamma igjen og fortalte at jeg ble med henne på senteret for å kjøpe roser og bestille pizza, vi måtte kjøpe rosene på senteret fordi jeg ville ha rosa roser?

Jeg rakk akkurat å pynte meg ferdig før mamma kom, så jeg var ganske pyntet når vi gikk på senteret. Her tok jeg bilde med Madagaskar 3 gjengen, de sto der og ingen tok bilde så jeg bare måtte prøve?


Vi ble plutselig overfalt av noen bak oss, det var kusina mi og venninnen hennes som var på handletur, så istedenfor å bli med mamma hjem, ble jeg med dem videre på handleturen og var med å kjøpe bursdagsgaver til meg?

15 minutter før selskapet startet syntes vi det var på tide å dra tilbake, jeg var første til å dukke opp og satt og strikket mens folk ramlet inn døra. Jeg tok noen bilder av blomstene og mange av bestefar, og tilslutt kom pizzaen og alt annet var glemt.I mellom mat og kaker åpnet jeg opp gavene, og når barna var ferdig med å kaste i seg kakebitene sine fikk de sette seg å bygge opp det nye harry potter lego brettspillet vi kjøpte tidligere på senteret. Tror alle koste seg.

Men jeg ble plutselig helt utmattet og måtte dra hjem igjen, ca samtidig som resten av folket ville dra, greit når alle har den samme tidsknappen. Dagene fremover kommer til å være fylt av kake og pizza rester.

Tusen takk for en kjempe fin feiring
jeg har fått gaver!!! mange gaver :-)

Men det gjør man jo gjerne når man feirer bursdagen sin, selve dagen er ikke før på onsdag da.fikk også en herlig pute og dyne, men de ligger allerede på senga klar til bruk 

dagens sjokoladekake

Planen var egentlig å ta bilde av alle kakene, men det gikk for fort i mellom bløtkaka kom og første stykke var tatt, at jeg ikke rakk. Men min kusine sin berømte sjokoladekake fikk jeg tatt bilde av.
Det virket som om folket likte mine cupcakes også?

årets første bursdagsgave

Årets første bursdagspresang kom fra mamma og er ett fullt regntøy sett
 (gjett hvem som snek seg med på bildet)

jeg fikk også gardiner, men de må sys opp så de har jeg ikke her, og en god middag.

en rose på bordet

I dag har mamma bursdag, og siden jeg var ung har det hvert en tradisjon at jeg kjøper en rød rose til henne. Siden hun var bortreist men kom hjem i dag, snek jeg meg inn i leiligheten og plasserte den på stuebordet, slik at den var der når hun kom hjem.

Senere på kvelden var jeg innom henne med gavene, hun hadde glemt at hun hadde bursdag og ble litt overasket (lett å glemme selve dagen i noen øyeblikk når du planlegger feiring neste dag).
Men hun fikk filmene sine og virket veldig fornøyd.

Etter en stund kom tantene mine og kusina mi syngende inn døra også, av dem fikk hun Asterix og Obelix på italiensk og latinsk.

Kommer til å bli koselig med familieselskap i morgen

filmene mamma fikk av meg:
ekstreme bursdagsønsker

Alle har vel bursdagsønsker de har liten tro eller håp vil komme I oppfyllelse, men siden det også er ønsker fortjener de også å bli nevnt.

Ting:

Amerikansk wiiU (forhåndskjøping)
amerikansk 3dsxl
wii u
ps3
laptop
stort hus med stor hage hvor jeg kan ha mange dyr (og dyrene)

Ønsker:

Bli frisk
fred på jord
rettferdighet
vinne i lotto
 sol

bursdags ønsker lego

her må man på nett...

amazon.com

LEGO Harry Potter Exclusive Mini Figure Set #30111 The Lab Bagged

Harry Potter w/ Trunk and Hedwig (Owl)

Harry Potter Lego Slytherin

Lego 4705 Harry Potter - Snape's Class

Lego Harry Potter: Chamber Of Secrets

LEGO Harry Potter Sorting Hat (4701)

Lego Harry Potter Quality Quidditch Supplies Set 4719

LEGO HARRY POTTER 4721 HOGWART CLASSROOMS

Lego Phoenix Fawkes Figure from Harry Potter

Troll on the Loose

Harry Potter Lego Gringotts Bank

LEGO Harry Potter: Chamber of the Winged Keys (4704)

LEGO Harry Potter and the Sorcerer's Stone: The Forbidden Corridor (4706)

LEGO Harry Potter: Sirius Black's Escape

Lego Harry Potter Professor Lupin's Classroom ? 4752

Lego Stories & Themes Harry Potter Shrieking Shack (4756)

LEGO Harry Potter - The Durmstrang Ship

Lego Harry Potter and Sorcerer's Stone Set #4728 Escape from Pivet Drive

LEGO Rescue from the Merpeople

Harry Potter Lego Dumbledore's Office Set (4729)

LEGO Harry and the Hungarian Horntail

LEGO Harry Potter: Hogwarts Castle Set (4709)

LEGO Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Set #4757 Hogwarts Castle

LEGO Graveyard Duel

bursdags ønsker

Regntøy:

Norheim Svai Female Rainwear Jkt ? 999 kr
Bergans Super Lett Lady Pnt Std 999 kr
eventuelt 1: Missing Link Oxane Rainset Dame-799 (tilbud)eventuelt 2: Aretti Regnsett i Pose ? 199 (tilbud)
Trening:

Ellipsemaskin

 

Div:

-          Klær (gensere og bukser)

-          Lego (eget innlegg)

-          Spotify gavekort (musikk på nett) (link)

-          Simpoints (poeng til å handle Sims 3 ting på nett)

-          1 sett lilla sengetøy (med sett mener jeg til begge dynene selvfølgelig)

-          2 lilla laken

-          Sommerdyne

-          Forhåndskjøp av Sims 3 overnaturlig og Sims 3 seasons (overnaturlig) (seasons)

-          Praktiske Ting til kattene

-          Penger ( man ønsker seg vel alltid det)

 

         ekstreme ting, eget innlegg

sommer - bilder

mange vil vel påpeke at kalenderen sier vår, men er du i oslo og har gått ut av døra i dag, kan du vel ikke være uenig? nyt sommeren mens den er her...
17 mai dag

det tok meg ikke lang tid fra jeg sto opp til jeg var klar å gå ut døra. jeg hadde tenkt å ta det rolig spille litt og høre på lydbok før jeg dro, men jeg var for gira. 

jeg fant en kjole i klesskapet mitt og tenkte overasket at dette var da ikke kjolen jeg tenkte på, denne hadde jeg glemt jeg hadde. jeg kastet den på meg, men ombestemte meg da jeg ikke orket å finne tilbehør til den. jeg endte opp med den blå sommerkjolen jeg hadde tenkt på å bruke. andre oppdagelse i løpet av dagen, jeg har 3 kjoler som passer meg, ikke 2. (første oppdagelse og den største var hoppet på morningen)

litt sminke, litt smykker og før jeg viste ordet av det var jeg på vei opp til mamma med hvitvin. siden jeg ikke hadde spist frokost og det begynte å nærme seg tiden vi ventet folk startet mamma og Britt med maten. men det tok ikke alt for lang tid før jeg involverte meg jeg også, som ble 3. oppdagelse for dagen. jeg orker å stå oppreist i mer en ett minutt av gangen. 

da min lille oppgave på kjøkkenet var ferdig, fant jeg ut at mamma manglet frukt. jeg tilbød meg å gå hjem å hente druer og muffinser. jeg tok også med min 3ds og dslite for at barna skulle kunne spille om jeg valgte å spille på min dsixl. når jeg kom til mamma igjen skulle jeg etter det siste års norm hvert i anfall, og trengt å sove i flere dager før jeg orket og gjøre noe mer , men nei da jeg gikk i fullt gir enda.

familien begynte å ramle inn døra og jeg liker å tro at jeg var relativt sosial og hyggelig, først mot slutten tok jeg meg en time out og satte meg i en godstol med ds og lydbok, jeg trengte å slappe av litt hvis jeg skulle være med barna på skolen. 

et korps dro meg ut av min egen zone og jeg og erle gikk på jakt etter det, vi rakk akkurat å se det gå inn på Karlsrud skole hvor de skulle avslutte, så vi snudde og gikk opp til mamma igjen. 

jeg hadde sagt til Jonathan at vi skulle dra på skolen med en gang vi kom tilbake, og selv om jeg kom tilbake langt tidligere enn planlagt var jeg god for mine ord. jeg ga tanta og onkelen min beskjed om at jeg tok å stakk av med barna dems, de skulle komme etter.

turen bort til skolen var koselig, jeg har så å si aldri noen tid alene med barna og vi gikk å pratet om mye rart. fremme på skolen ble det selvfølgelig loddkjøp. jeg har en stor svakhet for lodd, men jeg var ikke den som tok mest av i år. jeg kjøpte noen remser og noen nummer lodd som skulle trekkes senere på dagen. hele familien endte opp med å ta lodd på den store trekningen.

på de vanlige lodda vant jeg en termos og en del trøstegevinster som barna fikk velge ut til seg selv. tanta mi vant 2 hovedpremier og var sjokkert siden hun tror hun aldri vinner. hennes to vinnerlodd satte fyr på lommeboka til mamma og den andre tanta mi.
 på den store trekningen vant jeg en overraskelsespose fra kiwi, mamma vant gavekort på kinoen, men hun ga loddet til Jonathan. Erle vant en termoskopp. ingen brettspill eller fruktkurver på oss, men vi var fornøyde allikevel.  

etter denne trekningen gikk vi hjem og jeg var overasket over at jeg fortsatt ikke var uslitt, dette har hvert en super dag som jeg tror jeg slipper helt unna med i morgen. det å finne ut av hvor god form jeg har kommet i var kanskje det aller beste.

17 mai morgen

å sove har hvert vanskelig, Sirius har klatret på meg som om jeg var et klatrestativ. lite viste jeg at jeg km til å takke han for dette senere. jeg hadde stilt inn klokka på 08.00 fordi jeg har sittet så lenge å ventet på korpset de siste årene. det er nemlig en tradisjon jeg har, å sette ut flagget når de går forbi, kaste på meg sko og jakke og  ta dem igjen før de når sykehjemmet. her sitter jeg å filmer mens de spiller nasjonalsangen og flagget blir heist. som regel går jeg å legger meg igjen for å sove noen timer til etter dette.

men selvfølgelig den dagen jeg bestemmer meg for at jeg er for sliten til å sitte oppe over en time og lese i vinduskarmen mens jeg venter på at folk skal møte opp, den dagen starter de klokka 7.

men Sirius hadde akkurat vekket meg for ente gang da jeg hørte fløyta. hvis du har hvert i samme rom som meg når den fløyta går vet du at jeg instinktivs hopper opp.  innen første fløyte ( oppstilling) og andre ( begynn å gå) hadde jeg klart å kaste på meg klær og kommet meg ut på verandaen.  det tok litt lengre tid en vanlig å få ut flagget siden jeg måtte åpne innglaseringen. ikke hjalp det heller at kameraet mitt ikke var klart, jeg måtte finne frem både det og minnekort.

jeg løp foran blokka og fikk så vidt sagt hei til en nabo som også hadde lagt merke til at jeg var sent ute i år. inne jeg kom til enden av blokka var korpset allerede på plass og sperret av veien. jeg kunne ha prøvd å gå rundt foran, men biler parkert gjorde dette vanskelig. jeg ville ikke gå midt igjennom, så jeg måtte gå bak. jeg hadde dårlig tid og hadde ikke tålmodighet til å gå hele veien rundt plenen og de parkerte bilene på nedsiden. jeg satset på at kroppen min ville tåle et hopp ned og var positivt overasket da den klarte det. ( for en mnd siden ville jeg ha ligget hjelpesløs på bakken)

jeg løp rundt korpset og satte meg på plassen min, fikk akkurat opp kameraet i tide til nasjonalsangen, men glemte hvordan jeg skulle slå det på. imponert over hvordan jeg kunne glemme noe så basis stirret jeg bare på kameraet til det dukket opp igjen, kanskje ikke helt våken enda. jeg filmet at de spilte, men slo av da de hadde kommet igjennom. bare for å finne ut at de spilte to vers. siden kameraet ikke er et videokamera må det lagre, og det tar litt tid før jeg får det på igjen. så jeg fikk to vers av nasjonalsangen uten starten. resten av filmingen gikk greit, slett litt med lagringen igjen da toget skulle gå, men det var ikke så kritisk her.

så gikk jeg langs blokka for å komme meg hjem igjen og hørte på korpset spille always look at the bright side of life, det husker jeg...

jeg satt oppe å hørte på lydbok og spilte nesten helt til 8.00, men da innså jeg at jeg var for sliten til å kunne klare en hel 17 mai og la meg igjen. våknet 30 minutter før 11.00 vekkerklokken min gikk. Sirius lot meg være i fred denne perioden.

forsmak på morgendagen

Karlsrud skole musikk korps tok i dag med seg alle barnehage barna i området på tur rundt Lambertseter.  toget ble ledet av to politibetjenter på hest, den ene hesten var på grensen til panisk hele turen.

 

 

påskeaften

nok en gang samlet familien seg, denne gangen for påske lam og to bursdager. vi er effektive og tar allt på en gang.

mamma hadde tatt på seg oppgaven med å kjøpe/ ordne påskeegg til barna mens hun var i roma og det var koselig å se at jeg og kusina mi var inkludert i noen av de innkjøpene. mangel på godteri var det i hvertfall ikke. 

men for å starte på middagen, vi hadde lammelår og en vegetar rett jeg ikke klarer å stave. jeg, Erle og Maren satt ved soffan, mens resten av folket satt ved spisebordet. det var rett og slett ikke plass til alle rundt bordet og jeg liker å trekke meg unna de største folkemengdene, selv når det er familie. på 5 av asjettene sto det en gullhare, fort etterfulgt av en blå kinderhare også, dette var til alle 5 "barna". maten var nydelig og det ble et samtale emne at man måtte spare litt plass til alle kakene som kom etterpå. heldigvis hadde deserten blitt droppet da det viste seg hvor mye kaker det kom til å bli.

Maren hadde bakt krydder, sjokolademuffins og en mokkakake. jeg hadde bakt sitronmuffins.

på toppen av soffan sto det fire søte ender, på den ene vingen hadde den festet en pose fyllt med sjokolade. jeg tror egentlig kosebamsene ble mer populære enn sjokoladen akkurat da, siden vi allerede hadde så mye sjokolade. oppe ved glassskapet sto det 4 kylling påskeegg fyllt med godteri. disse nydelige påskeeggene rommer ikke så mye, men det at de er formet som kyllinger og som bamser gjør dem veldig søte.

helt til slutt fant også barna to påskeegg til gjemt unna et sted, men jeg fikk ikke helt med meg hvor eller hva det var i dem da jeg hadde begynt å bli ganske sliten.

mellom maten og kakene satt jeg og barna å spillte little big bang story på laptopen min, mens de voksene ordnet rundt oss. så var det gaver til begge bursdagsbarna (vel man er vel alltid et bursdagsbarn,samme hvor gammel du blir?) og så kastet vi oss over kakene.

rett og slett en koselig kveld.
nyttårsaften

bedre sent enn aldri... jeg har hatt nok å tenke på de siste dagene så blogg innlegg har hvert nedprioritert.

vi skulle spise middag hos mamma, så timen før begynnte jeg å gjøre meg klar, noe som kan bli ganske hektisk når man ikke har klær som passer. den jeg kom meg da ut døra 5 minutter før maten, og det tar ikke lengere tid enn det å komme seg bort. stoppet ute og tok et bilde av meg.

enda jeg følte jeg kom så sent, var jeg nesten først. bare de som bodde i samme blokk som kom før meg ( og de hadde hjulpet til med å forbrede middagen) men jeg rakk så vidt å sette meg ned før resten av gjengen kom ( alle på en gang) snakk om midlertidlig kaos.
mamma og tanta mi prøvde å få alle til å sette seg slik at de kunne komme med maten, vi delte oss opp på to bord. de som skulle ha viltgryte på langbordet og vi som skulle ha vegetar lasagne på salongbordet. vi var for mange til å få plass på ett bord og vi syntes dette var en god inndeling.
jeg er foresten ikke vegetarianer, men jeg liker ikke den viltgryta ( fant jeg ut i fjor) så jeg hoppet på lasagnen. slik så lasagnen ut da vi fikk den, og slik så den ut etter at middagen var ferdig -3 biter.
den første biten merket jeg ikke så mye på, jeg mente den var sterk og lurte på om jeg hadde fått en hel pepper i munnen. jeg la merke til at den var salt, menjeg liker salt mat så jeg reagerte ikke. (kan ha hvert den pepperen som dekket over salt smaken). andre bit var sjokerende, kanse slik første var for de andre? det føltes ut som om du spiste ren salt. på tredde biten begynte du å få problemer med å svelge, og dette var siste biten du tok.

teorien vår er at de hadde mistet salt posen oppi lasagnen, og da kusina mi på 10 ville ha sa vi alle nei til henne i kor. dette vil du ikke ha sa de andre, jeg sa jeg var redd for nyrene hennes. da skvatt mamma til og lurte på om den virkelig kunne være så salt. alle 5 som hadde smakt bekreftet. kusina mi på 24 fikk jobben med å smake på de andre ( vi hadde nemlig bestilt inn tre stk) for å se om de var like salte, det var de. tanta mi beroliget alle med at hun skulle kreve pengene tilbake for disse.

heldigvis hadde vi brød og salat til, så vi fikk i oss noe mat... likte trebollen brødene lå i så mye at jeg tok bilde av det, lite viste jeg da at dette skulle bli min eneste middag...

etter maten og deserten (kaker bestilt av meg og hermetiserte plummer med krem og is) var det tid for leker. først hadde bestefar og barna lagd en lek. de sa et ord og så skulle vi gjette hva de forbandt det ordet til. jeg vant, og sa at dette bare bekreftet det vi alle allerede viste, jeg er den som tenker mest likt bestefar.

lek nummer to var den tradisjonelle skattejakten, ved å gjøre oppgaver og svare på spørsmål skulle vi finne ut av hvor skatten var gjemt. oppgavene var allt fra å synge julesang for naboen til tegne oppgaver. spørsmålene var både vanlig spørsmål og gåter. til slutt hadde vi samlet inn alle bokstavene og det var å stokke dem sammen til stedet der skatten var gjemt. vi eldre barna hadde tatt det for lenge siden så vi lot di minste løse ordgåten. så løp de opp på loftet og hentet ned en skatteskiste full av gaver.

her lå det en liten gave til alle som var med på middagen, for alle hadde hvert med på skattejakten til en grad. nok en gang gikk stemningen høyt opp i været mens folk åpnet pakkene og lurte på hva de hadde vunnet.

kammeraten min kom oppi allt dette og fant ut til sin store overaskelse at det var pakke til han der også... 

etter lekene skilte vi lag, vi eldre barna gikk ned til meg for å spille brett spill. noen dro hjem, mens andre ble hos mamma. de skulle hente opp den eldre naboen barna hadde synget for under leken, siden hun satt alene ( dette var planlagt)

hjemme hos meg spillte vi settlers byer og riddere til klokken ble ca. 11 da kom sulten over oss som ikke hadde spist ordentlig middag. vi brukte den siste timen av året på å lage og spise mat. noen minutter før kl 12 kom mamma og de som hadde blitt igjen hos henne ned til meg. her gikk vi ut på varandan og hilste det nye året velkommen men stjerneskudd, shampange og gløgg. sirius holdt oss med selskap ( spessielt da alle ga hverandre klemmer, han måtte jo være med på kosen han også) luna derimot lå gjemt inni huset sitt og var redd rakettene.

da de voksene hadde gått igjen spillte vi en runde robborally og da klokken begynnte å nærme seg 3 gikk vi vær for oss, veldig trette. en lang og fin dag...

 

godt nytt år

ønsker alle gamle og nye lesere ett godt nytt år.

2012 blir ett spennende år for de som tror på spådommer, for dette er året da Maya indianerne sin kalender slutter og i følge mange, er året verden kommer til å gå under. 

i følge filmen 2012 ved hjelp av jordskjelv og flombølger...

men man kan vel ha det fint til verden går under, og om den ikke gjør det så har man ikke noe å angre på. 

( jeg er veldig glad i domedags profetier, selv om jeg ikke tror på dem)

skulle verden sjokerende nok gå under får vi holde sammen for å overleve, for kun den som kan tilpasse seg kan overleve.

 

planer for nyttårsaften

da er den her, siste dagen i ett langt år. og som alle andre år så skal dagen feires på tradisjonelt vis.

først samles familie og venner hos mamma for middag. etter som vi med årene har blitt så mange til denne nyttårsmiddagen har de begynnt å bestille inn mat i steden for å lage den. 
middagen blir etterfulgt av skattejakt for barna, denne består av mange spørsmål og ved å klare disse spørsmålene får man ledetråder til hvor skatten er gjemt. skatten har en liten gave til alle som er på middagen. under denne leken er stemningen ganske høy.

etter at vi er ferdig med middag og leker tar jeg med meg kusina mi og linn ned til meg. her har vi en tradisjon om å spille inn det nye året (selv om vi bokstavlitalt ikke gjør det). en av vennene jeg pleier å invitere har jeg ikke med i år grunnet at jeg er så sliten, har litt dårlig samvittighet for dette. men en annen venn av meg kommer i stedet så vi blir 4. ikke sikker på hva vi kommer til å spille, men vi pleier å ende opp på settlers og robborally.

rett før 12 pleier mamma og tanta mi å komme ned til meg, da går vi ut på verandan med stjerneskudd og ser på fyverkeriet andre har kastet bort penger på.

når de voksne har gått avslutter vi spillingen når vi ikke orker å holde øynene oppe lengere.

julaften

da har jeg overlevd denne julaften også, med ett middels anfall vel og merke, men jeg burde vel ha lært meg å leve med dem nå.

klokken 2 var vi klare til å dra, jeg skrapte is av bilen til mamma mens resten av folket stablet gaver og hentet ting som var glemt, samarbeid gjør tusen. ikke så lenge etterpå var vi på vei. vi tok en rask stopp hjemme hos meg slik at jeg kunne sette fra meg gavene jeg fikk på morningen samtidig med allt det andre jeg hadde hatt med opp for å overnatte til mamma. er kaos nok hos besteforeldrene mine på julaften, behøver ikke å ta med ekstra.
vi kjørte ned å hentet broren min før vi fortsatte videre til ammerud.

mamma slapp av oss og gavene før hun kjørte å parkerte, ikke noe poeng å bære gavene lengere enn man trenger. vi hadde foresten ikke med oss så mange gaver som vi pleier fordi vi hadde sablet dem opp i tanta og unkelen min sin bil. de har større plass enn oss i bilen.

vel oppe rakk vi å skifte og noen av de voksne startet på maten før det ble oppdaget at pinnekjøttet var borte, heldigvis var det bare glemt igjen i bilen. broren min gikk ned å hentet det.

tanta og onkelen min kom med barna og alle var på plass, nå var det bare å vente på at maten var ferdig. jeg satt i et hjørne av soffan og spillte ds mens barna var i full gang med å prøve å rasere stua i ren spenning. de fikk ikke åpne noen av pakkene og jeg fikk tilslutt satt dem ned med datamaskin og min ds. mariokart er en sikker vinner...

mamma hadde akkurat hintet om at folk skulle sette seg og tanta mi var på vei ut på det ene soverommet for å hente barna da jeg kjente anfallet komme brått. jeg viste fort det ikke ville bli et lite ett og at jeg kom til å slite. jeg har så lyst å beskytte barna mot å se anfallene mine og bli redde så jeg spurtet inn på det midterste soverommet og kolapset i senga der. noen hadde prøvd å prate til meg mens jeg kastet meg igjennom leiligheten så de trodde jeg var sint eller lei meg, de sendte mamma inn for å se til meg og jeg fikk hjelp til å få i meg medesin.

senere forklarte jeg at jeg var voksen nok nå til å ikke spurte inn på ett rom å slenge igjen døra om jeg ble såret. med ett smil om munnen selvfølgelig, mamma hadde forklart dem hva som hadde skjedd og de forsto handlingen min godt.

så fort stesoliden slo inn ble jeg med resten av familien og spiste, heldigvis var jeg plasert i soffan sammen med bare to andre ( denne plaseringen valgte vi før på dagen) og jeg satt å skalv og hadde smerter mens jeg prøvde å konsentrere meg om å få i meg pinnekjøttet. jeg forsto fort at jeg ville være den siste til å slutte å spise så jeg sa til min kusine på 10 at jeg stoppet når de andre var ferdig, slik at hun ikke behøvde å vente ekstra på gavene. dette løftet holdt jeg.

gave utdelingen var fullt kaos som vanlig, vi prøver å kjøre to og to gaver så folk ser hva de andre åpner opp uten att det tar hele natta, men med to ivrige barn som deler ut gaver går tempoet fortere og fortere. og selv om vi bremset det ned litt innimellom gikk det ikke lang tid før tempoet var på topp igjen.

vi avsluttet med desert jordbær og is (krem) sammen med kakene som allerede var satt frem. etter deserten satt folk å pratet litt menjeg begynnte å slite med å holde anfallet under kontroll. jeg måtte legge meg å sove, og jeg turte ikke å gjøre det der siden det kunne ta timer før folk fikk kontakt med meg igjen når jeg hadde stesoliden i systemet. det ble en rask avsluttning med en julesang før alle pakket seg sammen for å dra. vi kom oss nesten ut før anfallet mitt tok over, heldigvis var det ikke en av de aller værste, for jeg hadde ikke mulighet til å skjule det for barna denne gangen.

min kusine (den voksne) satt vedsiden av meg og støttet meg igjennom det værste mens moren hennes hentet bilen. hun å bestefar gelaidet meg ned til bilen og satte meg inn. bilturen hjem gikk ganske greit, de værste krampene var over og jeg slet mest med ettervirkningene. men slet litt med å gå så alle fullgte meg inn i leiligheten hvor jeg fikk streng besked om å gå rett til sengs. kusina mi var så snill å ta katte toalettene for meg. 

jeg sov frem til jeg ble vekket av telefonen, da var klokken over ett og det var for sent å ta siste rest av julekalenderne. 

selv om anfallet tok mye av dagen hadde jeg en kjempe fin dag, anfallene er ganske vanlige nå og man må bare lære seg å leve rundt dem. takk til en forståelsesfull familie som ikke gjør det vanskligere å være dårlig, men som støtter.
tusen takk for en kjempe fin julaften, fine gaver, god mat og gode kaker. 

julegaver

jeg har fått mange fine julegaver i år, 4 av dem kunne jeg ikke ta med på bildet fordi de er digitale.

det er 4 spill kjøpt på steam: lego harry potter år 1-4 , portal 2 , little big bang og puzzlequest. siden jeg også fikk lego harry potter 1-4 av kusina mi må en av disse byttes. av kusina mi fikk jeg også lego harrypotter år 5-, til denne fulgte det med litt harry potter lego.

ellers fikk jeg:
bilde av lillesøsteren min
1600 kr
kosta boda/ mine/blå/ skål
rettetang
carcassonne ( ca stavet, brett spill)
hjemmelagd sukkertøy ( polka drops og blå kongen av danmark)
veske i olastoff og med katte moriv
usb2 multi card reader
fiken
te lys glassholdere
clinuqe ( ca stavet) kremsett
fin boks med like fin kopp inni ( dyre motiv)
honning lys
gavekort på gamestop på 200 kr
jiji boksesett (tre bokser inne hverandre)
sommerfugl ring 

veldig fornøyd

tre nøtter ferdig og jula er i gang

jeg har sittet oppe halve natta, men la meg til å sove litt igjen på morningen, 30 minutter før tre nøtter til askepott ringte det på ytterdøra og jeg våknet med hjertebank. tanta og kusina mi var på gåtur og stakk hodet innom for å si god jul til alle sammen. da sto jeg opp og plaserte meg forran nrk super og barne tv ( hvem vil vel se reprise av kvelden før kvelden?)

morgenpakkene ble åpnet før askepott denne gangen, men da fikk vi pluttselig muligheten til å seordentlig på filmen i år. vi konsentrerte oss om dyrene denne gangen.

vi åpner pakker fra venner på morningen fordi det blir så utrolig mange gaver på kvelden. hele tradisjonen startet med at jeg og broren min fikk en gave av mamma om morningen når vi var små. ett år måtte vi også åpne en del pakker for å få gavepapir til gavene vi hadde kjøpt til andre.

frokosten i dagg besto av eggerøre ( jeg hadde spist brødskive før jeg la meg igjen) berlinekranser, te og julebrus. en god start på en usunn dag...

ønsker alle en god jul

god natt

siden jeg er så trøtt tar jeg valget å lege meg til å sove nå, og håpe jeg har mer krefter i morgen.

ser frem til en dag med pakker, god mat og gode kaker...

håper det ligger noe spennende under julletreet....

Juletre

Da var jeg på plass hos mamma og juletreet er ferdig pyntet.

Lys, epler og engler ( polkastenger) har vi valgt i år. Mamma kjøte også to sommerfugler til meg, nydelige..,

kalender svar 23. des ( bare svar) del.2

royal canin : medium adult ( er en middels stor hund)

ringo:  29

hardware:  nei , 25

colorline:  aarhus

komplett:  et lydkort til pc

donald:  sør- afrika

jenteporten: redusere muskeltretthet og restitusjonstiden og skadeforebyggende

julekalender svar 23.des del 1

allt jeg orket nå

filmweb: Antonio Banderas

gjerrigknarken: begge ovenfor

tine: sett langpannen høyt, øk til 250 eller bruk ovnens grillfunksjon

 mobili: 5

teknisk ukeblad: de er ikke tilpasset det kalde klimaet

intersport: Bjørn Dæhlie

brio: 40

spar:  Trampeland

gamer: Lionel Messi. ,Argentina.

akam: 12,5 og 4,5

apotek 1­: Alle sidene av tennene

nidar:Gris, hjerte, tre og pølse

kalender svar 22. des ( bare svar)

bedre sent enn aldri....

filmweb: Mary Norton

Gjerigknarken: Bruke kort og kartlegge priser

Tine: Dr. Evensen

Mobili: des.09

teknisk ukeblad: 5

intersport: Bergans

jenteporten:  1-4 arbeidsdager

 brio: 110

spar: a) Den blanke stjerne

gamer: Cliff Bleszinski , 2006

akam: 12 , Dreamweaver


Apotek 1: Trette og hovne ben

Nidar: kakao, melk, sukker

royal canin: valper av svært små raser (voksenvekt opptil 4 kg) opptil 10 måneder

ringo : 25

hardware.no:  ja, 9 , bærehåndtak

colorline: Bohusslän


komplett: sandefjord

sol: akebrett

donald: Newton


1001spill.no:mikke mus

1001jentespill: Caroline Berg Eriksen

spill.no: Navigation Controller

elkjøp: 15

lefdal: harde pakker fra lefdal

(mer orket jeg ikke i dag)

kalendere og svar 21.des del 1

vet ikke hvor mange jeg orker, men de kommer sprett uttover dagen i små puljer.

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  alvin og gjengen 3 stæsj
spørsmål: hva heter personen alvin, simon og theodor bor hos?
svar:dave

Gjerigknarken:
premier: samler versjonen av blu-ray filmen avatar, 2 flax lodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva er myenegy?
svar:  et nettsted som hjelper deg å spare strøm

Tine
premier:kokeboken verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål: hvilken ingridiens var det opprinnelige i likøren hollanske handelsreisende ble tilbudt i indonesia?
svar:  avocado

Mobili
premie:  hva slags prosessor har sony ericsson xperia mini?
spørsmål:
svar: 1 GHz Scorpion ( ikke et alternativ så vet ikke hva de vil ha som svar)

teknisk ukeblad
premie: bosh ixo vino
spørsmål: hvor mye koster et årsabonnement på teknisk ukeblad for 2012?
svar: 1590

intersport
premiehelle jegermester kniv ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem tok ol gull for norge på 800 m i atlanta i 1996?
svar:  vedbjørn rodal

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange boltekanoner har "pirates capture boat"?
svar: 2
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hvem lå i krybba?
svar: en liten gutt

 

klarte ikke mobili og gamer sine....

kommer ikke til å legge ut klaender svar på julaften

middag hos pappa

i dag var jeg og storebroren min å spiste middag sammen med faren min, stemoren min og lillesøsteren min. de reiser bort lille julaften så vi hadde en micro julaften der. lillesøsteren min fikk åpne alle gavene sine og hun ble mange kosebamser og hobby saker rikere. jeg hadde kjøpt en style me up pakke, ett top star tegne hefte og en topp model perm med masse tegne ting i. broren min kom med 3 kosebamser.

de voksne fikk 3 flotte designer lys, ett bamse lys, 4 stk badebomber med lukt av kanel og appelsin som jeg hadde med meg. luksus sjokolade, tegneserier valgfritt 6-8 utgaver, såpe og en ting jeg ikke husker som broren min hadde med. vi ga alle gavene sammen..

før pakkene spiste vi grøt ( med mandel i ,som broren min fikk) o spekemat med litt grønt til, hunden dems likte ikke at oppmerksomheten gikk fra henne og over til maten så hun måtte låses inne i buret sitt slik at hun ikke tygget opp alle ledningene i huset mens vi spiste.

del ble en del prating, titting på bilder og kosing av hunden før jeg var så sliten at jeg måtte der hjem, var en koselig kveld.

ingen julekalender svar i dag

overskriften sier ve det meste, jeg er for dårlig til å kunne jobbe meg igjennom listen innen ett viss tidspunkt. ikke helt sikker på om jeg klarer å komme igjennom listen i det hele tatt.

pinnekjøtt middag

i går  hadde vi pinnekjøtt middag hos mamma, hele familien dukket opp. vi kan vel kalle det en generalprøve for julaften uten gaver. 

pinnekjøtt middagen ble en tradisjon fordi jeg var vant til å spise pinnekjøtt til nyttårsaften, men så sluttet vi å feire nyttårsaften med dem som hadde det. noen nytt år var jeg alene andre hos venner og slik. siden det er skrevet i stein at vi skal ha ribbe på julaften måtte mamma bare fikse opp en pinnekjøtt middag til meg, det er det beste jeg vet.

for noen år siden trakk bestefaren min forbud mot pinnekjøtt i leligheten hans, så nå tar jeg med meg pinnekjøtt rester på julaften og spiser det da også. jeg liker ikke ribbe.
det å ha middagen en uke før gjør at det ikke blir så mye styr med å lage tre forskjellige julemiddager ( kusina mi er vegetarianer), bare varmer opp pinnekjøttet igjen og alle er fornøyde.

 jeg spiste utrolig mye i går, mer en mannfolkene og mye lengere enn alle de andre. de ventet nok at jeg skulle få vondt i magen av å spise så mye, men nei da. 2 pølser tar knekken på magen min, men pinnekjøtt og poteter for flere folk merker jeg ikke. blir litt som da jeg spiste 10 vaffler på strek fordi jeg adde lengtet etter det i så mange mnd. alle regnet med at jeg kom til å få magesmerter da også, men nei da. 

det gikk med hele folket til stedet, faktisk akkurat de sammen som vi skal feire jul med. men det blir mer styr på julaften, er en million gaver som skal deles ut og kaker som skal spises også. og ikke glem forventningsfulle hypre barn sov venter på at de voksne bare skal sette seg så de kan begynne på disse gavene....

skal, skal ikke, juletre dilemmaet

hvert år er det et stort dilemma, skal man ha juletre eller ikke. jeg nekter mamma å kjøpe et falskt ett da disse faktisk er mye mer skadelig for naturen enn å bruke ett du kjøper. 

men jeg synes også det er litt vondt at vi tar livet av så mange trær i løpet av jula, greit nok skader det ikke naturen vår fordi alle er plantet og sådd om igjen, men vi sitter jo å nyter dem mens de skate men sikkert dør....

juletre hos mamma er viktig, det er der det meste av jul foregår, men jeg synes det er bortkastet med et juletre hjemme hos meg som bare dør alene. kattene hadde nok satt pris på det, men alle leiligheter trenger ikke ett eget tre.

på plantasjen i dag snublet jeg over et lite tre som lignet veldig på juletre, det var en potteplante og den hadde røde bær. jeg fallt helt for den og valgte å ta den med meg hjem, men jeg klagde litt til mamma over at selv om den var nydelig luktet den ikke jul... jeg fantaserte om et lite grantre i potte og da vi kom ut for å se på juletrærne sto det mange der. noen minimale og noen små/medium.

ekte grantrær på rot

så etter jula må jeg bestemme meg om jeg skal prøve å holde det i live på verandan min til neste år, eller plante det ut. finnes vel ikke noe bedre enn et levende, voksende tre i stua?

kalendere og svar 19.des

kalendere som ikke er med denne gangen: meetv, stormberg, cinematekenes

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst: ringenes herre pakke
spørsmål: hvem spiller hobbiten frodo baggins?
svar: elijah wood

Gjerigknarken:
premier:blu ray filmen twilight eclipse, 2 flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvor finner du saken " sikkre deg en  stor jente - velkomstpakke"
svar:  gratis ting & vareprøver/ bøker og lydbøker

Tine
premier: kokkelandslagets store kokebok ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken italiensk by er florentinerne oppkalt etter?
svar:  firenze

Mobili
premie: huawei u8500 vision
spørsmål:  hvor mye arbeidsminne (ram) har huawei u8850 vision?
svar:  512

teknisk ukeblad
premie: creative d80
spørsmål: hvor mange frontsjefer har tu.no?
svar: 2

intersport
premie: nike + sportsband 2 ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilket merke kjører snowboarder shaun white på?
svar:  burton

jenteporten
premie:  4 olivia velværeprodukter
spørsmål: inneholder olivia by ccs sine produkter parabener?
svar: nei

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvilket terningkast ga aftenposten dette spillet i sin spilltest?
svar:6
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hvor mange julelys tennes?
svar: tusen

gamer
premier: gavekort på 1000 kr på komplett.no
spørsmål 1: hvem vant den omtalte nettbutikktesten til hardware.no i august?
svar: netonnet
spørsmål 2: hvor mange produkter ble prissammenlignet?
svar: 30

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo - amsterdam t/r
spørsmål:  norwegian tilbyr trådløst internett på mange av sine flygninger og er først ute i....
svar: europa
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie: stor fotopakke
spørsmål  1: hvilken lowepro fotosekk ble anbefalt blant våre julegavetips?
svar: lowpro slingshot 100 aw
spørsmål 2: hvem har navnedag i dag?
svar: isak og iselin

Apotek 1
premie: dermica for men gaveeske
spørsmål: opptil hvor mange timers effekt har vichy deo m/parfyme
svar:  48 timer

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er det som er spesielt med nidars mørke sjokolade bocca?
svar: den inneholder 70% kakao og er rik på antioksidanter

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hva heter det eksklusive undertøysmerket vi fører?
svar:  baci lingerie

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  hvilket hundefor er skreddersydd til yorshire terrier valpen?
svar: yorkshire terrier 29 junior

ringo
premie:  evi dyreklinikk
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 31

hardware.no
premie: kabinettet silverstone temjin tj08-e
spørsmål 1: vi har testet dagens premie, ble kabinettet anbefalt?
svar: ja
spørsmål 2: silverstone har utviklet en spesiell type vifte som kanaliserer luften, hva heter den?
svar:  air penetrator
spørsmål 3: silverstone har en kabinettserie oppkalt etter en fugl, hva heter den?
svar: raven

ticket.no
premie: gavekort kr 5000 fra apollo
spørsmål: fra hvor mange flyplasser i norge kan du reise med apollo sommersesongen 2012?
svar: 16

colorline
premie:  uke 3 - 10 stk color club reisebager
spørsmål:hva heter pizzaresturanten på superspeed 1?
svar: bluefins pizza

nsb
premier:
 1. premie: 2 dagskort til hafjell alpinsenter og nsb gavekort på 500 kr
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell sokker
spørsmål: en av ukedagene regnes som vaskedagen. hvilken er det?
svar: lørdag
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: sb tactic3d omega trådløs headsett
spørsmål: komplett.no kan tilby et stort utvalg kaffe- og espressomaskiner. hvilket merke har vi flest av innen katogorien " espresso helautomatisk"?
svar:  nespresso ( 17)

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: motorsag

donald
premie:  squinkies mall-sett
spørsmål: hva var det opprinnelige navnet til fantonald i norge?
svar: super- donald ( elsker boka jeg super donald som handler om da han finner drakta og vinner over anton og skrue)

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  studerte drama og teater i trondheim
- vært tilknyttet ved rogaland teater
- programleder for norske talenter med marthe sveberg bjørstad i 2010.
svar: John Brungot

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  født destiny hope cyrus
-  var på times magazines liste over 100 mest innflytelsesrike personer i 2008
- har utgitt plate under navnet hannah montana
svar: miley cyrus

spill.no
premie: nathan drakes nyeste eventyr
spørsmål: hva heter det nylig annonserte ps3 spillet fra naughty dog?
svar: the last og us

elkjøp
premie:samsung galaxy tab 10,1 16 gb wi-fi + 3g ( sort)
spørsmål: hvor mange megapiksel oppløsning har frontkameraet på galaxy tab 10,1
svar: 2

lefdal
premie:xbox 360 med spill og fjernkontroll
spørsmål:hva er tøffest?
svar:nintendo 3ds

amobil
premie:motorola razr
spørsmål 1: hvor tykk er motorola razr?
svar: 7,1 mm
spørsmål 2: hvilket operativsystem har motoraola razr
svar:gingerbread
spørsmål 3: hvor har motorola hovedkontor?
svar: usa

jernia
premie: norges mest populære kjeler
spørsmål: hvor kommer tradisjonen med juletrær fra?
svar:  tyskland (dette har jeg ikke slått opp, bare mener å huske det)

star tour
premie: velvære gavepkke + reisegavekort fra star tour på 1000 kr.
spørsmål: hvilken farge har blomstene på nattbordet til far?
svar: gul

woman
premie: gavekort å lindex 3000 kr
spørsmål: når lanserte lindex norge sin shop online?
svar: mai 2011

costume
premie: produkter fra maria nila
spørsmål: hva inneholder maria nilas haircare- serie som gir et glansfullt resultat?
svar:cashmere silk

stella
premie: bærenett + skjerf
spørsmål: hvilken type materiale startet becksøndergaard med?
svar:åleskinn

david-andersen
premie: champagne kjøler
spørsmål:når ble georg jensen etablert?
svar:1904

kalendere og svar 18.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  dexter og califoication
spørsmål: hvem spiller rollen som dexter?
svar: michael c. hall
spørsmål 2: fra hvilken annen tv serie er david duchovny kjent?
svar: x-files

Gjerigknarken:
premier:bluray filmen the expendables, en julepose nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hvor mange saker inneholder vår seksjon for gratis aviser, magasiner og blader?
svar:   35-45 saker (39)

Tine
premier: kokkeforkle fra salma( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor mange friere må siljes pappa avise på dørstokken?
svar: 11

Mobili
premie: zte skate 4.3
spørsmål: når ble zte skate lansert?
svar:  feb 11

teknisk ukeblad
premie:  bosch ixo vino
spørsmål: til hvilke plattformer er teknisk ukeblads mobilapplikasjon tilgjengelig?
svar: ios ( fant ikke noe på android markedet når jeg søkte)

intersport
premie: mckinley black burn 28 ryggsekk ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem vant tour de france 2011?
svar:  cadel evans

brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hva får du med når du kjøper en brio kombivogn?
svar: en regnponcho
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvem drar julenissesleden?
svar: rudolf

gamer
premier:rage, brink og the elder scrolls v
spørsmål 1: skaperne av brink ble for alvor kjent med wolenstein: enemy territory. hvilken av følgende utsagn om det spillet medfører riktighet?
svar: gratis spill basert på return to castle wolfenstein-motoren

spørsmål 2: hva er navnet på det første spillet i the elder scrolls-serien?
svar: arena

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  mye forskjellig
spørsmål:  hva regnes som første vinter-ol, og når ble den holdt?
svar: chamonix, 1924
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie: avid studio
spørsmål  1: "studio" er opprinnelig et ord på hvilket språk?
svar:  engelsk( kommer fra det italienske ordet  studium)
spørsmål 2: når ble avid grunnlagt?
svar: 1987

Apotek 1
premie:  vichy aqualia gaveeske
spørsmål: hva er det cliniderm age delay serum gir?
svar:  glattere og jevnere hud

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er det som skiller stratos fra annen melkesjokolade?
svar: luftboblene i sjokoladen

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hva er dette?
svar:  et massasjeapparat

royal canin
premie: produkter
spørsmål: siamesern er en elegant katterase, hvilket produkt er skreddersydd denne katterasen?
svar:  siamese 38

ringo
premie:  wall tracks starter set
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 45

hardware.no
premie:  pny geforce gtx 560 1gb
spørsmål 1: pny selger skjermkort med ferdigmontert vannkjøling. hvem har produsert selve vannkjølingen?
svar: asetek
spørsmål 2: hvilket åt ble pny grunnlagt?
svar: 1985
spørsmål 3: da vi testet gtx 560 ti, hadde vi noen spesielle ulemper å trekke fram?
svar: ingen spesielle

ticket.no
premie:  gavekort kr 2000 og kamera fra ticket, ett års gratis abonnement på reise og ferie.
spørsmål: hvor mange butikker har ticket i norge?
svar: 22

colorline
premie: uke 3 - 10 stk color club reisebager
spørsmål: hvor finner man attraksjonen "atmosfear", en populær musikksene og nordens største julemarked?
svar:  liseberg

nsb
premier:
 1. premie: gavekort til den norske opera og balett for to personer og nsb gavekort til en verdi av 500 kr
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell hettegenser
spørsmål: hvilken by bruker hvert år å få en julegran fra norge?
svar: london
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: exilim ex-h20g digitalkamera
spørsmål:  på komplett.no finner du produkter som gjør at du kan fjernstyre lyset i huset ditt. hvilket merke har disse produktene?
svar: nexa

donald
premie: nintendo ds + to spill
spørsmål: hvem grunnla speidergruppen hakkespettene
svar:  clinton kvakk

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- svensk komiker med komètkarriere
- kåret til sveriges morsomste mann av aftonbladet i 2008
- med i nissene over skog og hei
svar: Björn Gustafsson

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vokalist og låtskriver fra skien
- startet sangkarieren i barnekoret gla`vox
- deltager i x-factor i 2012
svar: Atle Pettersen

spill.no
premie: billetter og filmefekter til the darkest hour
spørsmål: hva står forkortelsen e.t for i romvesensammenheng?
svar:  Extra terrestrial

elkjøp
premie: remington hårføner + rettetang og krølltang
spørsmål:hvilken havskatt finner du navnet på denne hårpleieserien?
svar: pearl

lefdal
premie: braun porsche barbermaskin
spørsmål: hva er tøffest?
svar: htc desire s

amobil
premie:nettbrettet flyer wi-fi
spørsmål 1: hvor mange tommer måler skjermen på htc flyer?
svar: 7 tommer
spørsmål 2: hva galles grensesnittet på htc flyer?
svar:  sense
spørsmål 3: kan du bruke skjermpenn på htc flyer?
svar: ja, men bare en spesialpenn

stormberg
premie:  valgfrie t-skjorter/ piqueskjorter til en verdi av kr. 800
spørsmål: kan du pante stormberg sports og turtøy?
svar:  ja

meetv
premie14-24 desember - 46" samsung led tv
spørsmål:  hva er bolibompa?
svar: svensk barne tv

jernia
premie: luktfukter fred
spørsmål: hvor mange lys er det i en adventstake?
svar:  4

star tour
premie:  reisegvekort fra startour på 2000 kr.
spørsmål: var far med i denne episoden?
svar:  nei

woman
premie:  hele frizz-ease serien
spørsmål: hva skal jhon frieda frizz-ease produktene bidra til?
svar: dempe få frem krøller ( virket som både svar 1 og 2 var riktige)

costume
premie: produkter fra pierre robert
spørsmål: hva heter den feminine undertøyskolleksjonen med blonder til pierre robert?
svar:pierre robert exclusive collection

stella
premie: skjerf + skinnveske
spørsmål: hva kjennetegner kolleksjonen?
svar: håndlaget tilbehør

david- andersen
premie: ørepynten " battle beyond stars"
spørsmål: hva heter den nyeste "fashion jewellery" - kolleksjonen fra bjørg?
svar: odyssey

kalendere og svar 17.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  jane erye, stolthet og fordom ,emma på dvd
spørsmål:hva heter mr. darcy i stolthet og fordom til fornavn?
svar:fitzwilliam

Gjerigknarken:
premier: blu ray filmen erin brockovich, 2 flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  i hvilken katogori ligger følgende sak hos oss "prøv green tea supercream gratis"?
svar:  gratis ting & vareprøver\ kroppspleie

Tine
premier: kokkelandslagets store kokebok( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilket år vant tines egen kakekunstner bernard azinger gull i konditori-ol?
svar: 2004

Mobili
premie: dcs-932l
spørsmål:  kan dcs-932l filme om natten?
svar:  ja

teknisk ukeblad
premie:  jawbone icon
spørsmål: teknisk ukeblad ansatte i høst ny nettsjef. hva heter vedkommende?
svar: svein-erik hole

intersport
premie: swix reiseprofilsett for langrenn ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilket land ble europamester i fotball 2008?
svar:  spania

jenteporten
premie:  2 stk almanakker
spørsmål: hvilke to dyrearter er avbildet på julekalenderen til hest.no
svar: hest og hund

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange harer har hver spiller?
svar:4
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva spiser nissefar på låven?
svar: julegrøt

gamer
premier: spillutstyr fra steelseries
spørsmål 1: i sommer var gamer.no med å arrangere spillturneringen gamer`s paradise. hvilke av  følgende spill var ikke en del av hovedturneringen?
svar: call of duty: blac ops
spørsmål 2: hvor i oslo foregikk finalen i denne spillturneringen?
svar:  jernbanetorget

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: produktkurv fra duty free
spørsmål: kan du handle parfyme- og kosmetikkprodukter til duty free priser på travel value i innlandsterminalen?
svar: ja
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie:  samsung nx11 - systemkamera
spørsmål  1: nx11 erstattet hvilket kamera?
svar: nx 10
spørsmål 2: hva var det første samsung produserte?
svar: nudler

Apotek 1
premie: neckscarf til herre
spørsmål: hva gjør dermica sans håndkrem med hendene?
svar: gjør dem myke og smidige

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er spesielt med sjokoladen new energi?
svar: den er utviklet i samarbeid med norges idrettshøgskole og inneholder mindre fett og mer energi enn vanlig sjokolade.

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hva er en kåte?
svar: en utvekst på et tre

royal canin
premie: produkter
spørsmål: energy er et næringstilskudd i salg hos faghandleren, hvilket utsagn passer?
svar: energy har et høyt fettinnhold og øker ytelsen til hunder under aktivitet

ringo
premie:  cars lightning mcqueen storyteller
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 8

hardware.no
premie: buffalo drivestation quad 4tb usb 2.0.
spørsmål 1: hvilke former for raid støtter dagens premie?
svar: raid 0,5 og 10
spørsmål 2: hvor har buffalo hovedkontor?
svar: japan

ticket.no
premie: gavekort tema kr 3000 og kamera fra star tour
spørsmål: kan du bo på et hotell under hele tema reisen din?
svar: ja, en uke på samme hotell på menorca ( dette er gjetting da sidene til tema reiser er nede, men siden det er en liten øy tror jeg dette er mulig.)

colorline
premie: uke  3- 10 stk color club reisebager
spørsmål: hvor lang tid bruker superspeed fra larvik til hirtshals?
svar:  3 timer og 45 minutter

nsb
premier:
 1. premie:en weekwnd på hotell nordic choise hotell for to personer, inkludert togreise tur-retur med nsb.
2. premie: gavekort på 500 kr.
3. premie : boken togreiser
spørsmål: hvor mange dager er det igjen til jul?
svar: 7
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: nokia x3 mobiltelefon
spørsmål: bestemor har hvert snill i år og du har bestemt deg for å gi henne kodak pulse til jul. hva er dette?
svar: fotoramme

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: fossekall

donald
premie: hexbug bridge battle sett
spørsmål: han er politimester i andeby, men hva er hans navn?
svar: politimester fiks

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- har spillt tittelrollen i pippi langstrømpe
- begynte i torsdagskveld fra nydalen i 2009
- gift med fridjov såheim
svar: Henriette Steenstrup

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- studerte musikk, og drama ved frida vidregående skole
- deltok i melodi grand prix i 2009
- parodiert som tonedøv skamli nødverge i donald
svar: Tone Damli Aaberge

spill.no
premie: mariokart på 3ds og kirby på wii
spørsmål: hva er ikke et våpen i mario kart spillene?
svar:  maskingevær ( hvis ikke mariokart har forandret seg veldig da)

elkjøp
premie: samsung galaxy s II 19100 sort
spørsmål: samsung galaxy s2 har markedets påeste skjerm. hvilken type er dette?
svar: super amoled plus

lefdal
premie: for opptatt på å finne et kreativt svar på iq gåten dems til å få det med meg.
spørsmål: hva er tøffest?
svar: bosch ovn

amobil
premie: musikkmobilen sensation XL
spørsmål 1:hvor stor er skjermen på htc sensation xl?
svar:
spørsmål 2:hva er det som gir bedre lyd i denne mobilen?
svar: en lydbrikke fra beats audio
spørsmål 3:hvor mye minne er det i htc sensation xl?
svar:16 gb

stormberg
premie: vind og  vanntett trelagsjakke
spørsmål: hva er den største størrelsen stormberg har i sitt turtøy?
svar:  b) 5xL

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  i november og desember i år sender nrk dramaserien buzz aldrin - hvor ble det av deg i alt mylderet? hvor er det hovedpersonen mattias, spillt av pål sverre valheim hagen, reiser?
svar: færøyene

jernia
premie:  serverin cafè caprice
spørsmål: snøen laver ned og veien må ryddes for at nissen skal klare å komme seg frem, hvilket redskap egner seg best?
svar:  snømåke

star tour
premie: helaften på wallmans oslo + gavekort fra startour på 1000 kr.
spørsmål: hvor våkner far?
svar:  sykehus

woman
premie: hårprodukter fra matrix
spørsmål: hva heter ekteparet miller til fornavn?
svar: arnie og sydell

costume
premie: michael kors christmas set
spørsmål: hva var estèe lauders slagord, da hun grunnla det prestigefylte skjønnhetsfirmaet i 1946?
svar: every woman can be beautiful

stella
premie: skjerf og kjede
spørsmål:fra hvilket land kommer becksøndergaard?
svar: danmark

david-andersen
premie: ørepynt i sølv
spørsmål: hvor er susanne friis bjørner fra?
svar: danmark

kalendere og svar 16.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  james bond pakke
spørsmål: hvem spiller james bond i james bond: the world is not enough?
svar: pierce brosnan

Gjerigknarken:
premier: ble-ray filmen about a boy ,en pose nidar favoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hva kan du vinne om du sender inn et tips til gjerrigknarken.com?
svar:  3 flaxlodd

Tine
premier: mr melks egen julesingel ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  med hvilken kjent julesang synger mr. melk julen inn?
svar:  white chrismas

Mobili
premie: to stk kingston data travler 4 gb
spørsmål: hvilken av disse mobilene støtter ikke microsd-minnekort?
svar:  iphone 4s

teknisk ukeblad
premie: blir snart avslørt?
spørsmål: hvem står bak den tekniske løsningen til kommentarfelstet på tu.no?
svar:  intensedebate

intersport
premie: abu garcia fiskesett sjø/laks ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem har verdensrekorden i konkurransen quarterpipe med et hopp på 9,8 m?
svar:  håkonsen

jenteporten
premie: skjønnhetspakke fra olay
spørsmål: kan du nevne et av produktene i total effects serien til olay?
svar: Total Effects 7-in-1 Anti-Agening Day Moisturiser med SPF15 , Total Effects 7-in-1 Anti-Agening Night Firming Moisturiser , Total Effects Eye 7-i-1 Aniti-Aging Eye Transforming Cream , Total Effects Cleanseers 7-i-1 Anti-Aging Make-up remover

for Face & Eyes , Total Effect Touch of foundation , effects wake up wonder ( bare velg en)

 

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål:  hvilken cars film har gått på kino i høst?
svar: cars 2
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvem rasker over isen?
svar: reven

gamer
premier: ti valgfrie spill hos gog.com
spørsmål 1: i hvilken populær romspillserie hadde skuespiller mark hamill en ledende rolle?
svar:  wing commander
spørsmål 2: hvem var hoveddesigner for king`s quest-serien?
svar: roberta williams

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: pakke fra thune
spørsmål: når ble thune etablert?
svar: 1857
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie: sony nex-3
spørsmål  1: i hvilket land blir det kommende nex-7 produsert?
svar:  thailand
spørsmål 2:  når kom det første cyber-shot-kameraet?
svar: 1996

Apotek 1
premie:  apotekets gavesett kaffe
spørsmål: hva er to av fordelene med dette blodtrykksapparatet?
svar:  det har stor skjerm og minnefunksjon

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hvem er den salte lakerispastillen ifa oppkalt etter?
svar:  operasanger ivar f. andresen

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hvor mange nerver har klitoris
svar:  rundt 8000

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva er medium sterilised utvikklet for?
svar: steriliserte/ kastrerte voksne mellomstore hunder

ringo
premie: nikko vapoizr
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 46

hardware.no
premie: bitfenix shinobi uten sidevindu eller bitfenix raider
spørsmål 1: vi testet shinobi med sidevindu, satt vi opp byggekvaliteten som et pluss?
svar:  ja
spørsmål 2: hvor mange 2,5"-brønner har raider-kabinettet?
svar: 7

ticket.no
premie: 2 biletter til brussel med brussel airlines
spørsmål: hvor mange ganger per dag flyr brussels airlines direkte fra gardemoen til brussel?
svar: 2

colorline
premie: uke 3 - 10 stk color club reisebager
spørsmål: sjøveien mellom oslo og kiel er et viktig knutepunkt mellom norge og europa. hvor lenge har linjen hvert trafikkert?
svar:  50

nsb
premier:
 1. premie: gavekort til den norske opera og ballett for to personer og nsb gavekort på 500 kr
2. premie:nsb gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell joggebukse
spørsmål: hvis mari skulle lage en lenke som var like lang som hun var gammel, hvor lang ville den bli?
svar:  11 m
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie:  vengeance k60 performance
spørsmål: hvor mange cm er 42 "
svar: ca 107 cm

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: marsipan

donald
premie: littlest petshop bltyhe jet setter airplane
spørsmål: denne oksen vil helst sitte alene og nyte blomsterduften. hva kalles han?
svar:  ferdinand

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  manusforfatter i serien dag
- vokalist i gartnerlosjen og mongo ninja
- sønn av finn schau
svar: Kristopher Schau

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  har en katt som heter figaro
- heter myszka minnie på polsk
- kjæresten til mikke mus
svar:  minni mus

spill.no
premie:  2 stk nintendo ds spill
spørsmål:  hva heter assistenten til professor layton?
svar: luke

elkjøp
premie:
spørsmål: hvilken teknologi bruker bose for presis lydgjengivelse som fyller rommet?
svar:phasegude- og truespace

lefdal
premie: move startpakke med 4 spill
spørsmål: hva er tøffest
svar: elektrolux komfyr

amobil
premie: htc titan
spørsmål 1: hvilket operativsystem hat htc titan?
svar:windows phone 7,5
spørsmål 2:hvor stort minne er det i htc titan?
svar:16 gb
spørsmål 3: hvor rask prosessor er det i htc titan?
svar: 1,5 ghz

stormberg
premie: fargerik fleecejakke
spørsmål: hva er viktig å bruke når man går langs en trafikert vei i vintermørket?
svar: c) refleks

meetv
premie: 14-24 desember: 46" samsung led tv
spørsmål:  hvilken csi serie er den nyeste?
svar: csi N.Y.

jernia
premie:  gavekort kr. 1000
spørsmål: hvilken av disse pyntegjenstandene er oftes brukt i toppen av juletreet?
svar:   julestjerne

star tour
premie: fredagskos pakke fra kims + gavekort fra startour på 100o kr
spørsmål: hvem kræsjer med far?
svar:  mor

woman
premie: hårpleiesett fra maria nila
spørsmål: hva heter stoffet som gir et skinnende sunt resultat i maria nilas haircare-serie?
svar: cashmere silk

david - andersen
premie:ørepynt
spørsmål:hvor får du kjøpt smykkene fra vendela?
svar:david-andersen (ikke så vill gjetting, men orket ikke å lete da noe annet svar ville hvert dumt)

ønskeliste

bedre sent en aldri....

jawbone - up
videre billy abonoment
krølltang/rettetang som kan lage krøller
cola glass
seltic shampo fra lush
american cream balsam fra lush
såper fra lush

sims 3 points card
snøkuler ( riste kuler)
høyt klorestativ til kattene

løse ekstra brikker til agrikola

spill:

stone age
calsone

dataspill:
lego harrypotter år 1-4
lego harry potter 5-7 år
little bang theory

xbox360/ ps3

jeg har hvert på JULEavsluttning

jeg har hvert på en veldig nissette juleavsluttning, og jeg må si at man fint kan fylle en forestilling med masse nisser utenå komme inn på temaet relgion.

her hadde vi sanger som balongvisa og rudolf the red nose raindeer, dans, opplesning av vers om alle mnd i årene og helt til slutt et stort skuespill om nissen som ikke ville stå opp. der den ikke fullt så skjulte moralen var at om du ikke tror på deg selv gjør ingen det....

jeg var veldig stolt av å se lillesøsteren min som en nissedanser og det var flott å høre sangstemmen hennes, den var nydelig.

det hele ble avrundet med en julesang alle sang med på, kan ikke huske hvilken men tror ikke det var mye relgion i den heller, men lys.

menjeg må si: hvem finner på å ha en juleavsluttning klokken 8.00 om morningen?

ble avsluttet med boller og saft på klasserommet. 

takker alle 5. klassingene på korsvoll skole for en fin forestilling.

kalendere og svar 15 des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  true blood og the big bang theory
spørsmål: hva heter den kvinnelige hovedrolle i big bang theory?
svar: penny
spørsmål 2: hva heter den kvinnelige hovedrollen i true blood?
svar:sookie

Gjerigknarken:
premier: from paris whit love på bluray , 2 flaxlodd( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvor mye koster det å opprette konto på myenergi.no
svar:  absolutt ingenting

Tine
premier: kokeboken verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor ligger pepperkakebyen?
svar: bergen

Mobili
premie: tomtom go live top gear edition
spørsmål: lager tomtom mobiltelefoner?
svar: nei

teknisk ukeblad
premie: bosh ixo vino
spørsmål: teknisk ukeblad spurte i høst sine lesere om hva de synes skal gjøres med høyblokka i regjerningkvartalet. hva svarte majoriteten?
svar: riv

intersport
premie: polar ft 40 pulsklokke herre ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem vant 30 km for kvinner under ski vm 2011?
svar:  johaug

jenteporten
premie: signert cd med nathalie nordnes
spørsmål: fra hvilken by kommer artisten nathalie nordnes?
svar: bergen

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål:  hvor mange rom har my take away clinic?
svar:4
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva stråler rundt vår jord?
svar: tusen julelys

gamer
premier: call of duty: modern warfare 3 hardened edition for xbox 360
spørsmål 1: hvilken figur er ikke en sentral sikkelse i modern warfare-serien?
svar:  marlowe
spørsmål 2: hvilket studio har utviklet modern warfare 3 sammen med infinity ward?
svar:  sledgehammer games

akam
premie:  canon pixma ix6550
spørsmål  1: hvor stor dråpestørelse har pixma ix6550?
svar:  1 pikoliter
spørsmål 2: hvilket littært verk anses som det første som ble trykket opp i et større antall?
svar:  bibelen
spørsmål 3: hvor ligger canons hovedkontor?
svar:  ota

Apotek 1
premie: cliniderm ansiktsgavesett
spørsmål: hvorfor er nycoplus omega-3 1000 mg høykonsentrert?
svar:  fordi den hjelper mot ømme og stive ledd ( har vi ikke hatt dette spørsmålet før?)

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hvileken smak er det på gelen i hobby sjokoladen?
svar: banan

kondomeriet
premie:  div produkt
spørsmål: hva er dette?
svar:  en penisvibrator

royal canin
premie: produkter
spørsmål: finsk spets er finlands nasjonalhund, hvilket for passer til denne hunderasen?
svar: medium adult 25

ringo
premie: hex bug bridge battle
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 48

hardware.no
premie: kabinettet lian li pc-343b
spørsmål 1: i hvilket land er kabinettet du kan vinne utviklet?
svar: norge
spørsmål 2: hvor mange 5,25 brønner har det?
svar: 18
spørsmål 3:hvor har techbay gjort av sin telefax?
svar: donert den til teknisk museum

colorline
premie: uke 3: 10 stk color club reisebager
spørsmål: hvor ligger nordsøen ocenarium med nordeuropas største akvarium?
svar:  hirtshals

nsb
premier:
 1. premie: 2 dagskort til hafjell alpinsenter og nsb gavekort på 500 kr
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie :blåfjell pysjamas
spørsmål:nissen sitter på låven med sin julegrøt. rundt han er det fullt av rotter som gjør mange rare ting. men hva er det de ikke gjør?
svar: vimser ( de svimser ikke vimser)
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: samsung galaxy xcover
spørsmål: hvilken av disse leverer ikke tvèr?
svar: apple

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: hårspray

donald
premie: nikko -bil
spørsmål: hva heter ekorne som invaderer juletreet til mikke og pluto?
svar: snipp og snapp

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- i kontrakt med vålerenga siden 2008
- har tidligere spillt for skeid
- årets toppscorer i tippeligan
svar: Mostafa Abdellaoue

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vokste opp i barnes
- spilte fredrik djervell ( cedric diggort) i harry potter
- spiller edward cullen i twilight-serien
svar: Robert Pattinson

spill.no
premie: halo: combat evolved
spørsmål: hva heter den kunstige intelligensen som er master chiefs venn?
svar:  cortana

elkjøp
premie: 2.1 pakke med creative ziisound dx5 og creative zi
spørsmål:hvor stor avstand kan man ha mellom creative ziisound dsx trådløs subwoofer og creative ziisound d5x trådløs høytaler?
svar:30 m

lefdal
premie: tomtom start 25 gps europa
spørsmål: hva er tøffest?
svar:canon eos 60d

amobil
premie: angry bird høytaler
spørsmål 1: hvor kommer de sinte fuglene fra?
svar: finland
spørsmål 2: hva gjør den svarte fuglen i angry birds?
svar: den eksploderer
spørsmål 3: hvor mange varianter fins angry birds høytalerne i?
svar: 3

stormberg
premie: overtrekksdress
spørsmål: hvor mange turer finnes det i stormbergs turstemning applikasjon på facebook?
svar: 8

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva heter den norske versjonen av slektsforsker-serien som også lages på amerikansk, britisk og svensk?
svar: hvem tror du at du er?

jernia
premie: stavmikser
spørsmål:bruk av levende lys fordrer økt sikkerhet i julen, hvilket redskap egner seg best hvis uhellet er ute?
svar:  brannteppe

star tour
premie: chocago koffert og gavekort hos startour på 1000 kr.
spørsmål: hvem svarer når sjefen ringer
svar: minken

woman
premie: friele kaffesett
spørsmål: hvor ligger friele fabrikken?
svar: midtun

costume
premie: slalombriller fra adidas
spørsmål: hvor ofte bør du ta en synsundersøkelse når du er under 45 år?
svar: hvert 2 år

david-andersen
premie: orginalt david- andersen armbånd fra antikkavdelingen
spørsmål:når ble david- andersen etablert?
svar:1876

kalendere og svar 14.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  nissene over skog og hei
spørsmål: hvem spiller karakterene rhino og asbjørn?
svar: Espen eckbo

Gjerigknarken:
premier: saving  private ryan på bluray , pose nidarfavoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hvilken sak ligger fortiden først i kategorien konkurranser/ mobiltelefon?
svar:  vinn en htc mobiltelefon

Tine
premier:et trancheringsett ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor har hedersgjesten i suprisepartyet vært på ferie?
svar: india

Mobili
premie:  jawbone icon
spørsmål: hvor i verden har jawbone sitt hovedkvarter?
svar:  usa

teknisk ukeblad
premie: jawbone icon
spørsmål: hvor lenge har teknisk ukeblad hatt nettutgave?
svar:  siden 1995

intersport
premie: mckinley yukon 65+10 ryggsekk ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilket skimerke kjører aksel lund svindal på?
svar:  head (byttet fra atomic 2010)

jenteporten
premie: olivia dusjsett
spørsmål: hvor mange ml er olivia by ccs sin eco shower gel?
svar: 175 ml

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål: hvilken farge er det på hatten til brio klovnen?
svar: gul, rød, blå
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva så hyrdene da herren lå i krybben?
svar: b) engler

gamer
premier: sound blaster recon 3d omega
spørsmål 1: hvilken kjent skytespillskaper har laget et plattformspill med en hare i nisselue i hovedrollen?
svar: cliff bleszinski
spørsmål 2: hva het de to spillbare figutene i dette spillet?
svar: jazz og spaz

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo - london t/r
spørsmål:  når vil de 30. olympiske sommerleker bli avholdt i london?
svar:  27. juli - 12 august
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

akam
premie:  panasonic hx-dc1
spørsmål  1: hva heter storebroren til panasonic hx-dc1
svar: hx-dc10
spørsmål 2: hva ble de første filmene med lyd kalt?
svar: Talkies

Apotek 1
premie: apotekets julegodteri
spørsmål: hvorfor er det e-vitamin i body shop vitamin e face cream?
svar: fordi e-vitamin er en effektiv beskyttende og fuktgivende antioksidant

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er spesielt med jule-laban?
svar: det er laban seigmenn med nisselue

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hvilken av disse råvarene er bra for potensen?
svar: sjokolade

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  pediatric starter large dog er et velikeholdsfor til hunder som finnes hos vetrinæren.hva er det utviklet for?
svar:  et komplett hundefor til tisper over 25 kg og valpene

ringo
premie: lego pitstop
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 24

hardware.no
premie: viaplay
spørsmål 1: hvor mange forskjellige viaplay-pakker finnes det?
svar: 3
spørsmål 2: hvem reprenseterte vivaplay i nettmøtet her hos oss?
svar: øystein hygen christensen

ticket.no
premie:  gavekort på 3000 fra msc cruises
spørsmål: hva heter msc cruises nye skip som har jomfrutur i mai 2012?
svar: msc divina

colorline
premie: 10 stk color club reisebager (trekning 20 desember)
spørsmål:hvor kan du møte verdens sterkeste jente, en mann som bor på taket og en gutt som ofte havner i snekkerboden?
svar: astrid lindgrens verden

nsb
premier:
 1. premie: 2 billetter til askepott i den norske opera og ballett og gavekort fra nsb på 500 kr
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : boka togreiser
spørsmål: hvor starter byggingen av verdens lengste pepperkaketog i dag?
svar: oslo
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: wake-up light
spørsmål: hvilken konsoll spiller du på dersom du eier et kinect kamera?
svar: xbox 360

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: zalo

donald
premie: lego
spørsmål: hva heter bestefaren til b-gjengen
svar: bestefar b

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  norsk tv-produsent og programleder
- syklet i europa sammen med dag otto lauritzen
- aktuell i nissene over skog og hei
svar: kristian ødegård

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  rørlegger skapt av shigeru miyamoto for nintendo
- hans offisielle navn var jumpman
- dukket først opp i spillet donkey kong
svar:  Mario

spill.no
premie:  football manager 2012
spørsmål: fm2012-utviklerne sports interactive laget tidligere en annen manager-serie. hva het den?
svar:  championship manager

elkjøp
premie:bose sounddock portable
spørsmål: hva kaller bose den patenterte høytalerteknologien som du finner på sounddock portable?
svar: waneguide-høytalerteknologi

lefdal
premie:nespresso pixie
spørsmål:hva er tøffest?
svar:apple iphone 4s

amobil
premie: jawbone icon
spørsmål 1: hva veier jawbone icon?
svar: 8,2 g
spørsmål 2:hvor lang rekkevidde har jawbone icon?
svar: 15 m
spørsmål 3: hva heter jawbones største konkurent på håndfrier?
svar: jabra

stormberg
premie:  turbokse marka/fjell av fritt valg
spørsmål: hvor finner du fjellet stormberget?
svar: c) kristiansand dyrepark

meetv
premie14-23 desember samsung led tv, 46 "
spørsmål: hva heter tettstedet der damene dro og der tv 2 dokmenterte hvordan det gikk når mannfolka stelte hjemme?
svar: laukvik

jernia
premie: dampvasker og vindusvasker
spørsmål: mange pynter med julelys i vinduene i adventstiden, hva er vanligst å bruke?
svar:  adventsstjerne

star tour
premie: reisegavekort på 2000 kr
spørsmål: hvilken desert har minken lyst på?
svar: is

woman
premie: produktpakke fra no7
spørsmål: no7 får du bare kjøpt et sted i norge. hvor er det?
svar: boots-apotekene

costume
premie: gavekort fra lindex på 3000 kr.
spørsmål: hvor ligger lindex nye flaggskipbutikk?
svar: karl johansgt 12

stella
premie:lommebok/clutch + to skjerf i ull/silke
spørsmål:hvor finner du becksøndergaards produkter?
svar: europa og japan

david-andersen
premie: mansjettknapper i sølv
spørsmål: hvilket symbol har mont blanc i logoen
svar: snøkrystall 

kalendere og svar 13.des del 2

jenteporten

premie:  solpakke fra brun og blid solsenter
spørsmål: vil det bli innført 18 års grense på solarium i 2012?
svar: ja

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo - doha t/r
spørsmål: hvor liger qatar?
svar: i midtøsten på den arabiske halvøy
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

hardware.no
premie: corsair force 120 gb , vengeance 1500 dolby 7,1
spørsmål 1: hodesettet du kan vinne, har digital eller analog tilkobling?
svar: digital
spørsmål 2: hvem har produsert kontrolleren i ssd-en du kan vinne?
svar: sandforce
spørsmål 3: hva var det første corsair utviklet?
svar: l2-hurtigminne

ticket.no
premie: fly for to til berlin
spørsmål: hvor lang tid før avreise kan du sjekke inn på internett hos air berlin?
svar: 30 timer

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:hvilken by ligger nær den tilsandede kirke
svar: skagen

nsb
premier:
 1. premie:en weekend på hotell dalsland i ed sverige, inkludert togreise tur retur med nsb/sj
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blånisselue
spørsmål: hvor mange vers er det i lucia - sangen?
svar:  3
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premiehd 6950 2 gb skjermkort
spørsmål: : du har vært ekstremt snill i år og nissen har bestemt at du skal få den største tven komplett.no selger! hvor stor er den?
svar: 65 tommer

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: joggesko

donald
premie:  lego
spørsmål: hva slags dyr er klaus knegg?
svar:  en hest

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vokste opp i bergen og afrika
- var den norske sangstemmen i filmen spirit: stallion of the cimarron
-  broren til bård ylvisåker
svar: Vegard Urheim Ylvisåker

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  sjarmør i årets idol
- fikk stående applaus for sin tolkning av james morrisons this boy
- sang dirty diana i finalen
svar: Isak Knutsen Heim

spill.no
premie: sherlock holmes pakke
spørsmål: hva heter asistenten til sherlock holmes?
svar: dr. watson

elkjøp
premie: yamaha 5.1 3d hjemmekino
spørsmål: hvor mange hdmi enheter kan du koble til inngangene på yamaha yht294bl?
svar: 4

lefdal
premie:sony ericsson xperia st17
spørsmål:hva er tøffest?
svar:garmin gps

amobil
premie: huawei vision
spørsmål 1: hva kalles måten dekselet på vision er laget?
svar: unibody
spørsmål 2: hvilken android-versjon kjører vision?
svar:android 2,3 gingerbread
spørsmål 3: hvilken av disse er forløperne til vision?
svar:8800 titan

stormberg
premie: ullundertøy
spørsmål: hvilken dag havner julaften på i år?
svar:  lørdag

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva het underholdningsprogrammet med bla jorun stiansen som floppet stort på tv2 sommeren 2011?
svar:bingo bingo

jernia
premie: soehnle kjøkkenvekt
spørsmål: pinnekjøtt skal tilbredes, hvilket redskap egner seg best?
svar:  pinnekjøttgryte med rist

star tour
premie:  ipod nano 16 gb med multi - touch
spørsmål: hva ser far på i basengbaren?
svar: fotballkamp

woman
premie: kèrastase sett
spørsmål: hvilke fire oljer inneholder elixir ultime?
svar: mais, argan, kamilla og pracaxi

costume
premie: gavekort fra bianco på 2,500 kr
spørsmål:  hva heter bianco footwear?s egen linje med accessoirer?
svar: bianco gear

stella
premie: toalettmappe +  skjerf + lue
spørsmål:hva heter becksøndergaards kjente åleskinnpung?
svar: granny

david-andersen
premie: sølvsmykke fra nina k
spørsmål:hvor kommer smykkedesignerern nina k fra?
svar:  oslo

avinor trondheim:
premie: flyreise for to til amsterdam
spørsmål: ordgåte
svar: tromsø

kalendere og svar 13.des del 1

blir litt mindre en vanlig på del 1 i dag, men det betyr bare større del 2. jeg trenger en mat pause...

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  6 sesonger med house
spørsmål:hvem spiller gregory house?
svar: hugh laurie

Gjerigknarken:
premier:perfume: a story of a killer på blu ray , 3 flax lodd( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilke av følgende produktprøver er uten porto?
svar:  dagsavisen

Tine
premier: kokkelandslagets store kokebok ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva heter del eksklusive krydderet som er viktig i lussekatter?
svar: safran

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: targus ipad bluetooth keyboard
spørsmål: hva stemmer om ipad 2?
svar:  den kan ta opp video i hd oppløsningen 720p.

teknisk ukeblad
premie: sony ericsson xperia neo
spørsmål: hvem eier teknisk ukeblad media as?
svar: NITO, tekna og polyteknisk forening

intersport
premie:  nordic spirit langrennsbrille ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken nordmann ble olympisk mester i hopp- normalbakke, under ol i torino i 2006?
svar:  bystøl

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål: hvilken rekkevidde har cars 2 walkie talkie?
svar:80m
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: fra hvor kom de konger tre?
svar:  saba

gamer
premier:cometition pro 25 th anniversary edition
spørsmål 1: hvor mye ram hadde en ordinær amiga 500?
svar: 512
spørsmål 2hvem laget det populære amiga spillet defender og the crown?
svar:  cinemaware

akam
premie: photoshop cs5
spørsmål  1: hvem "oppfant" photoshop?
svar:  thomas knoll
spørsmål 2: hvor mange kopier ble solgt av første photoshop-programmet?
svar: 200
spørsmål 3: hva var den største nyheten i cs5?
svar:  content aware fill

Apotek 1
premie:  cliniderm herre tolattmappe
spørsmål: hva er vichy liftactiv reti-ha dagkrem?
svar:  antirynkebehandling

Nidar
premie: div produkter
spørsmål:  hva er det som gjør crispo til en knasende god sjokolade?
svar: kombinasjonen av riscrisp og sjokolade

kondomeriet
premie:  div produkt
spørsmål: hva betyr vår orgasmegaranti?
svar: orgasme elelr ny vare

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket produkt er skreddersydd til katterasen maine coon?
svar: maine coon 31

ringo
premie: mc lynet
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 8

kalendere og svar 12.des del 2

Jenteporten
premie:  cross bh
spørsmål: hva er det get inspierd selger på sine nettsider?
svar: treningsklær

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo - riga t/r
spørsmål: i hvilket baltisk land er riga hovedsatden?
svar: latvia
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: gavekort på 5000 fra ving
spørsmål: hva heter vings to maskotter som barna møter på sunwing resort?
svar: lollo og bernie

nsb
premier:
 1. premie:gavekort til den norske opera og ballet for 2 personer og gavekort fra nsb på 500 kr.
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell drakt til jente
spørsmål:filipine er en selsakpslek man leker i julen når man finner en nøtt med to kjerner. hvordan er reglene?
svar:  to personer avtaler, første man som roper filipine når de møtes neste dag vinner
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

spill.no
premie: sims 3 gavepakke
spørsmål: hva heter mannen som har skapt både sim city og the sims
svar: will wright ( stol på meg, jeg elsker sims)

elkjøp
premie:sony alpha a35 m/18-55mm objektiv
spørsmål: hvor mange megapiksler har speilreflekskameraet sony a35?
svar:16,2

lefdal
premie: wilfa blender
spørsmål: hva er lefdal?
svar: tøffest

amobil
premie:samsung galaxy w
spørsmål 1: hvilket operativsystem har galaxy w?
svar: android
spørsmål 2:hvor store minnekort størrer galaxy w?
svar: 32 gb
spørsmål 3: hvor stor er skjermen på denne mobiltelefonen?
svar: 3,7 tommer

stormberg
premie:  lett og myk lattert jakke
spørsmål: hvilket år ble stormberg etablert?
svar: 1998

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  hva heter tv serien fra i høst med bl.a christina ricci og som foregår på det glade sekstitall?
svar:pan am

jernia
premie: traktørpanne med lokk
spørsmål: det skal skapes julestemning, hva fungerer best i vær og vind?
svar:  fakkelbokser ( er vel ikke så mye julestemning i sparepærer?)

star tour
premie: reisegavekort på 2000
spørsmål:hva heller minken i glasset til åke?
svar: sand

woman
premie:  makeup - sett fra isadora
spørsmål: når ble isadora-makeupen lansert?
svar:1983

costume
premie: veske fra becksøndergaard
spørsmål: hva var becksøndegards første produkt?
svar: åleskinnspungen granny

stella
premie: stort skjerf + halskjede
spørsmål:hva produserer becksøndergraad?
svar:tilbehør

david-andersen
premie:smykkeskrin fra rikter svendsen
spørsmål:hvor bør du ikke oppbevare smykkene dine?
svar: fuktig baderom

avinor trondheim
premie: fikk ikke med meg
spørsmål: bytte på bokstaver
svar: ålesund

kalendere og svar 12.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  hodejegerne, lønsj og max manus
spørsmål:i hvilken film debuterte aksel hennie som regissør?
svar: uno

Gjerigknarken:
premier: shutter island på blu-ray og tre skrapelodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål:  hvilken av aktørene nevn under tilbyr en rabattkode der du skriver inn teksten gjerrigknark?
svar:  up2date.no

Tine
premier:verdens beste( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken ingrediens er det for mye av i denne pepperkakeopskriften?
svar: pepper

Mobili
premie: to stk kingston data travler 4 gb
spørsmål: hva er microsd-kort?
svar: et lite minnekort som brukes i blant annet mobiltelefoner  ( eller chip spill til nds)

teknisk ukeblad
premie: fca 7000 promilletester
spørsmål: hvilken tegneserie kan du lese på tu.no?
svar: dilbert

intersport
premie:bca tracker dts skredsøker ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken nordmann ble verdensmester i hopp under vm i 1195 thunder bay?
svar:  ingebristen ( vel og merke i 1995 og ikke 1195,men regner med at de retter opp dette etterhvert)

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange trommer finnes det trommesettet?
svar:3
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvor daler englene ned?
svar: i skjul

gamer
premier: sega spillpakke
spørsmål 1: hvilken engelsk forballklubb har bekreftet at de bruker footbal manager- spillene i søken etter nye spillere?
svar:  ( jeg aner ikke, har du svaret legg det igjen under komentarer)
spørsmål 2: på hvilken konsoll kom det første sonic-spillet?
svar: sega megadrive

akam
premie: fujifilm finepix xp30
spørsmål  1: hvilken vidvinkel finner du på xp30?
svar: tilsvarende 28 mm
spørsmål 2: xp30 er vanntett ned til...
svar:  5 meter
spørsmål 3: hva slags bildestablisator har xp30?
svar:  optisk bildestablisator

Apotek 1
premie: apotekets gavesett salt og pepper
spørsmål: hva er eucerin hyaluronfiller concentrate godt for
svar: `gir en forsterket effekt av dag og nattkrem

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva er navnet på nidars søte skumbamser i pose?
svar: bamsemums

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hvilket folkeslag er kjent for å gni neser som kyss?
svar: eskimoer

royal canin
premie: produkter
spørsmål: sensible 33 er et kattefor som er spesielt utviklet til?
svar:  et balansert og komplett for til voksne katter over 1 år med fordøyelsessensitivitet.

ringo
premie: monster high dukke gavesett
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 35

hardware.no
premie: pinell i connect
spørsmål 1: iconnect gir deg tilgang på hvor mange radiostasjoner?
svar: 16 000 ( hw fant 14, komplett mener over 20 000. egentlig ikke lett å si hva de er ute etter)
spørsmål 2: har den optisk lydutgang?
svar:  ja
spørsmål 3: hvilken type nettverkstilkobling benytter den?
svar: trådløs

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:hvor mange medlemmer har color club?
svar: 167 000 ( sto på facebook siden dems at de nærmet seg 200 000)

komplett
premie:  samsung ssd 830 series 256 gb
spørsmål: hvilke premier kan de friste med på facebook siden dems nå?
svar:  gavekort og lyssabel

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar:smultringer

donald
premie: transformers mechtech leader
spørsmål: hva pleier klodrikk å ha på hodet?
svar:  en topplue

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vært kjent under kallenavnet mags
- har komponert filmmusikk med kjetil bjerkestrand
- medlem av aha
svar:  Magne furuholmen

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- har ebbing som mellomnavn
- kjent for sin opptreden i en grandiosa reklame
- datter av jørgen skavland
svar:  Jenny skavland

kalendere og svar 11.des del 2

jenteporten
premie: aussie hårstylingspakke
spørsmål: hva er dyret som er avbildet på flere av aussie sine produkter?
svar:kengeru

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  tinnlysestake for kubbelys
spørsmål: i hvilket land finner man verdens eldste tinngruver?
svar: england
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: gavekort kr 6.500 fra sas
spørsmål: eurobonus poeng kan nå også benyttes til?
svar: kjøp av mat/drikke og varer ombord på sas

nsb
 1. premie:en weekend på hotell nordic choice hotell for 2 personer, inkludert togreise t/r
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie :guinness world records 2012
spørsmål: har johannes søsken?
svar: en lillesøster
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

stormberg
premie: pologenser
spørsmål:  når er det lovlig å brenne bål i naturen?
svar: c) 15. september til 15. april

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  i 1979 sendte nrk en egenprodusert julekalender for første gang, hva het den?
svar: jul i skomakergata

jernia
premie: krumkake steker
spørsmål:bakegutt skal måle opp 2 kg pepper til pepperkakebakingen, hvilket redskap egner seg best?
svar:  kjøkkenvekt

star tour
premie: nokia np
spørsmål:hva heter båten familien er ombord på?
svar: karaboudjan

woman
premie: julegavesettet scandinavian princess fra thalgo
spørsmål: hva er thalgo i utgangspunktet basert på?
svar:alger

costume
premie: produkter fra kèrastase
spørsmål: hva kan du oppleve i en kèrastase- salong
svar: hårpleie ritual

david-andersen
premie: Lysestaker i rustfritt stål
spørsmål: Hva heter interiør/tilbehør serien til Georg Jensen
svar: Georg Jensen Living

kalendere og svar 11.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  woody allen- pakke på blu-ray
spørsmål:hvem spiller cristina i vicky cristina barcelona?
svar: scarlett johansson

Gjerigknarken:
premier:blu ray filmen st. slmo`s fire og julepose nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: i følge gjerrigknarkens blogg - hvor mye vant en norsk student på å utnytte gratispenger og spilltilbud?
svar:  92,4 milioner

Tine
premier:boken julekuler ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilket jubileum kunne brunosten fra tine snart feire da denne annonsen sto på trykk?
svar:  150

Mobili
premie: tiny audio m1 dab
spørsmål:  hvilke av disse mobilene har innebygget dab-radio?
svar: lurespørsmål. ingen mobiler i norge har dab innebygget (samsung galaxy sII har innebygd fm radio, du kan kjøpe tilbehør til iphone for å få dab radio)

teknisk ukeblad
premie: adobe photoshop elements 10
spørsmål: hva er teknisk ukeblad sitt brukernavn på twitter?
svar: @teknisk

intersport
premie: mckinley kodiak 500 sovepose dun ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem ble toppscorer under vm i 1990 i italia?
svar:  Salvatore Schillaci

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål:  hvem er evi lillesøster til?
svar:steffi
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvor lenge varer jula, i følge en kjent julesang?
svar:  til påske

gamer
premier: Ratchet & Clank All 4 One, ICO & Shadow of the Colossus Classics HD og Resistance 3.
spørsmål 1: hva heter mannen bak ico og shadows og the colussus
svar: Fumito Ueda
spørsmål 2: denne fyren jobber nå med et nytt, spennende prosjekt, hva er dette?
svar: The Last Guardian

akam
premie: Lexmark Genesis S815.
spørsmål  1: hva slags oppløsning på du på utskriftene fra dagens premie?
svar: maks 4800 dpi
spørsmål 2: hva slags oppløsning kan du skanne i?
svar:  4800dpi

Apotek 1
premie: dermica sans ansiktgavesett
spørsmål: hva betyr det av naturigin hårfarge er meild og økologisk basert?
svar: Hårfargen er uten ammoniakk, silikon og parabener

Nidar
premie: div produkter
spørsmål:  hvor mange marsipangriser fra nidar selges hver jul?
svar: ca10 millioner

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hvor lang er verdens lengste målte penis i slapp tilstand?
svar:  verdens lengste penis skla ha hvert målt til 34 ca, det sto ikke noe om den var hard eller slapp under målingen. ( de høres ekstremt ut så jeg er litt usikker)

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva slags hunderase passer til hundeforet maltese 24?
svar: malteser

ringo
premie: pengeskap med kode
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 10

hardware.no
premie: eizo foris fs2332
spørsmål 1: hvilken type lcd panel har dagens premie?
svar: ips
spørsmål 2:  hvar dagens premie en egen funksjon for å lese digitalt papir?
svar: ja

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål: hvor mange avganger har superspeed daglig fra larvik til hirtshals?
svar: 2

komplett
premie:  lg hjemmekino
spørsmål: hver dag er langdag på komplett.no, men hvor lenge holder kundesenteret vårt åpent på hverdager?
svar: 08.00 til 21.00

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: slips

donald
premie: air hogs hawk eye
spørsmål: hvem er, i følge don rosas stamtre foreldrene til fetter anton?
svar:  onkel andrik og dora duck

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- oscar-belønnet filmregissør
- venn av leonardo dicaprio og robert de niro
- skal regissere snømannen, basert på jo nesbøs roman
svar: Martin Scorsese

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- norsk sanger og modell fra trøgstad
- deltaker i robinson ekspedisjonen i 2004
-  med i melodi grand prix 2010 med sangen prima donna
svar: Lene Alexandra

elkjøp
premie: pleier å være det de spør om....
spørsmål:hvor mange forskjellige smaker har elkjøp til dolce gusto circulo kapselmaskin?
svar:20

lefdal
premie: canon eos1100d
spørsmål:hva er tøffest?
svar:playstation 3

kalendere og svar 10.des del 2

jenteporten
premie: siden med premie manglet
spørsmål: hva heter sangen på nathalie nordnes sin nyeste cd som handler om en hval?
svar: Whales and Birds

nsb
premier:
 1. premie: gavekort til den norske opera og balett for to personer og nsb gavekort på 500 kr
2. premie: nsb gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell pysjamas
spørsmål: hvorfor kom toget tidligere denne dagen??
svar: nsb har fått nye rutetider
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

ticket.no
premie: 3 dager med leiebil + kamera fra holiday autos
spørsmål: på hvor mange destinasjoner er det mulig å bestille leiebil med hollyday autos?
svar:5000

stormberg
premie:  3 valgfrie vigør fleeceprodukter
spørsmål: fullfør settningen: 1% av omsettningen til stormberg brukes
svar:  til å gjøre verden litt bedre

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva heter den populære djen som stadig vekk blir intervjuet i torsdag kveld fra nydalen?
svar: dj dan

jernia
premie: 4 bestselgere fra invite
spørsmål: foruten norge, i hvilket annet land finner du jernia?
svar:  sverige

woman
premie: vindtett exc-langrennsjakke fra draft
spørsmål: hva består craft prinsippet av?
svar:3-lags prinsippet

costume
premie:  veske fra marc by marc
spørsmål: hvor ligger eger som er norges eneste high-end motemagasin?
svar:egertorget

kalendere og svar 10.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  10 klassikere fra disney på dvd
spørsmål:hva heter skjønnheten i skjønnheten og udyret
svar: belle

Gjerigknarken:
premier: yohan barnevandreren på bluray, nidar favoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvor mange underkatogorier er det i gratis ting & vareprøver - katogorien)
svar:  24

Tine
premier: verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken eksotisk frukt lages denne julesnacksen med?
svar:  fiken

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: x-mini max II capsule
spørsmål: hvordan kobler du x mini max II til mobilen
svar: med ledning

teknisk ukeblad
premie: adobe photoshop elements 10 & premiere elements 10 kombipakke
spørsmål: teknisk ukeblad media gir også ut et annet magasin enn teknisk ukeblad. hva heter det?
svar: våre vegger

intersport
premie: smøreprofil med sammenleggbare ben ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvor spiller tromsø sine hjemmekamper?
svar:  alfheim

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange utespillere er det på stiga playoff?
svar: 10
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hva bruker musemor på tak og vegger?
svar:  c) kull

gamer
premier: dark souls
spørsmål 1: i hvilket land holder utvikleren av dark souls til?
svar:  japan
spørsmål 2: hva het deres aller første spill?
svar:  king?s field

akam
premie: Espon perfection v500
spørsmål  1: espon perfection v500 kan scanne?
svar: papirbilder . 135-film, 120-film og 220-film ( gjetting fra min side, men om du klarer å regne om  står svaret her) (http://www.elkjop.no/product/data/skriver-og-skanner/EPSONV500/epson-perfection-v500-skanner
spørsmål 2: hva er maksimal oppløsning på skanneren?
svar: 6400 x 9600 dpi

Apotek 1
premie: eucerin gavepakke til ansikt
spørsmål: hvor mange liter rommer denne ryggsekken?
svar: 15 liter

Nidar
premie:  div produkter
spørsmål: hvilke seige typer består laban-familien av?
svar: seigmenn. seigdamer og sure skrikerunger

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva er penisring godt for?
svar:  den gir hardere ereksjon

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  hvilket produkt passer til kresne voksne katter over 12 mnd?
svar:  exigent 33 aromatic attraction

ringo
premie: star wars ultimate force tech lightsaber
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 38

hardware.no
premie:  kingston hyperx ssd 120 gb
spørsmål 1: hvilket land kommer kingston opperinnelig fra?
svar: usa ( de som startet det kom fra taiwan, men bodde nå i usa)
spørsmål 2:  hvilken båndbredde ( tilkobling) benytter dagens premie?
svar: sata 6 gbit/s

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:hvilken svensk by ligger bare en halvtimes tid unna københavn?
svar: malmø

komplett
premie:  skate smarttelefon
spørsmål: alle elsker skrapelodd. hvilket logitech - produkt leveres med to flaxlodd på komplett.no?
svar: logitech z-906

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: mus

donald
premie: brilliant biljardbord
spørsmål: hva heter b-gjengen på engelsk?
svar: beagle boys

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  spilte trommer i bandet dalton
- har studert ved liverpool institute for performing arts
-  heter egentlig Jonas Aslasken
svar:  Jonas alaska

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- tildelt olavstatuetten i 2011
- har vunnet skarverennet fem ganger på rad
- vant 30 km fellesstart i vm i holmenkollen
svar: Therese Johaug

elkjøp
premie: ? (tv`n de spør om???) var så opptat med mitt kreative svar på hvorfor jeg fortjente å vinne at jeg ikke fikk det med meg)
spørsmål: : hva kaller samsung designet på sin  tv- serie?
svar:one-design

lefdal
premie: kaffemaskin av ett slag, nok en gang opptatt med kreativt svar...
spørsmål:celine dion banker på døra di og begynner å synge my heart will go on. hva gjør du?
svar:ringer chuck norris og ber han ta henne med seg i pick upen sin.

amobil
premie: motorola defy+
spørsmål 1: hvilken plasering fikk defy i høstens samletest av robuste mobiler?
svar: andreplass
spørsmål 2:hvilken telefon vant samletesten av robuste mobiler?
svar: somin xp3300 force
spørsmål 3: hva er den største forskjellen på defy og defy+?
svar: Defy + har raskere prosessor og mer hurtigminne

david-andersen
premie: ørepynt fra susanne frilis bjørner
spørsmål:hvilket symbol har susanne frilis bjørner i logoen?
svar:blomst

avinor trondheim
premie: valgfri middag på  picnok ( hovedpremie : flyreise for to til boston)
spørsmål: avgang på hvilken direkterute fra trondheim lufthavn værnes?
svar: reykjavik ( takk roar. jeg er ikke god på å stokke bokstaver, men skal fortsette å prøve)

kalendere og svar 9.des del 2

jenteporten
premie: sol pakke fra brun og blid solsenter
spørsmål:hvor mange solsentere har brun og blid i oslo?
svar: 22 ( to med stjerner, leste ikke hva det betydde)

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo-devner t/r
spørsmål: i hvilken amerikansk delstat er devner hovedstaden?
svar: colorado
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: fly for to til devner med icelandair
spørsmål: når starter icelandair å fly til denver?
svar: 10. mai 2012

nsb
premier:
 1. premie: 2 dagskort til hafjell alpinsenter og gavekort fra nsb på 500
2. premie:gavekort på 500
3. premie :blåfjell pysjamas
spørsmål: om fire dager er det lucia. hva baker man somregel da?
svar: lussekatter
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

spill.no
premie: nba 2k12 og pro evolution soccer 2012
spørsmål: mannen bak pro evolution serien har et klengenavn som er det engekse navnet på en fisk, hilket?
svar: Seabass

amobil
premie: gps: go live top gear fra tom tom
spørsmål 1: hva står gps for?
svar: globalt posisjoneringssystem ( global positioning system)
spørsmål 2:hva er iq routers?
svar: bruk av reelle hastighetsdata fra brukerne til å beregne reisetid
spørsmål 3: hva er go live:
svar: automatisk omdirigering under kjøring

myenergy
premie: flaxlodd, snop og gadgets
spørsmål 1:  er passivhus og lavenergihus det samme?
svar: nei man skiller mellom dem ( men de går under samme krav. passivhus, lavenergi klasse 1 og lavenergi klasse 2)
spørsmål 2: hva er my energi sin nettadresse på facebook?
svar: http://www.facebook.com/myenergyno

stormberg
premie: fleecejakke
spørsmål: hvor mange plagg solgte stormberg i 2010?
svar:  1507.175

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hvem var programledere i den første runden med idol?
svar: tomas numme og harald rønneberg

jernia
premie: kombinert melkeskummer og kakao varmer
spørsmål: hvilket kjøkkenredskap er mest praktisk når man skal tilbrede juleribbe?
svar:  ribbesteker

star tour
premie: fredagskos pakke fra kims + gavekort på startour på 1000 kr.
spørsmål:spiser mor karbohydrater?
svar: jeg svarte kansje, men svaret kan også være ja. hun sier hun ikke gjør det.... somregel

woman
premie: hårpleiepakke fra bjørn axen
spørsmål: hva heter bjørn axen sin frisørskole?
svar: bjørn axen academy

costume
premie: klokke fra pulsar
spørsmål: hvor mange krystaller inneholder denne feminine klokken fra pulsar?
svar: 48

david-andersen
premie: smykke fra bjørg - Gold Anatomic Heart
spørsmål:hvor kommer smykkedesigneren bjørg fra?
svar: Norge

birksport
premie: gavekort 500 kr
spørsmål:hvilket land kommer kvalitets klærene doite outdoor fra?
svar: chile

kalendere og svar 9.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  party- kit eller pakke for å komme i gang med nyttårsforsettene.
spørsmål: hvem har regissert new year`s eve?
svar: garry marshall

Gjerigknarken:
premier:bluray film - taken, en julepose med nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva anbefaller gjerrigknarkens blogg angående å finne beste og billigste strømselskap?
svar:  å bruke priskalkulator

Tine
premier: kokeboken verdens beste ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  til hvilken anledning ble denne reklamefilmen laget?
svar: Norske meierier skiftet navn til tine

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:  im no angel
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: Tiny audio H1
spørsmål: hva stemmer om tiny audio h1?
svar: krever at du bruker batterier

teknisk ukeblad
premie: iomega screenplay director hd
spørsmål: hvem vant ingeniørbragden i 2010
svar: Ge vingmed ultrasound (vant 2009 ikke 2010, men er ingen andre mulige riktige svar)

intersport
premie: regatta sportsafe oppblåsbar redningsvest ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken norsk fotballklubb spiller supertalentet mohamed fella for?
svar:  vålerenga

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvor mange deler indeholder brio-togsettet cargo?
svar:35
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva pynter musene støvlene med?
svar: spindelvev

gamer
premier: steelseries siberia v2
spørsmål 1: et annet selskap som spesialiserte seg på spilltilbehør slo seg sammen med steelseries for noen år tilbake. hvilket?
svar: icemat
spørsmål 2hvor har steelseries hovedkontor?
svar: danmark

akam
premie: olympus mju tough 610
spørsmål  1: olympus mju tough 610 er vanntett ned til minst?
svar:  5 meter
spørsmål 2: og du bør ikke slippe den fra større høyde enn?
svar: 1,5 meter
spørsmål 3: hva beste videokvalitet kameraet har å tilby?
svar:  1280 x 720

Apotek 1
premie: ullsokker til gutt og jente
spørsmål: hva er det aderma exomega blam lindrer?
svar: kløe og irritasjon ved lett eksem

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hvilken kjent norsk godteriprodusent fuller 100 år i året som kommer?
svar: Nidar

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva heter kondomeriets eget produktmerke?
svar:  smak & behag

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva slags produkt passer til anatolsk gjeterhund?
svar: gigant adult 28

ringo
premie:  funny bunny
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 67

hardware.no
premie: netgear n900 og netgear 600
spørsmål 1: i hvilken produktklasse sier netgear selv at n900 hører hjemme?
svar:  ultimate performance
spørsmål 2: støtter den samme ruteren deling av usb-enheter?
svar: ja
spørsmål 3: hvilken frekvens støtter n600?
svar: både 2,4 og 5 ghz

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:aquadome er navnet på et opplevelsesenter ved hvilket feriesenteret
svar: Lalandia ( synes spørsmålet var forvirrende, men det sto noe om lalandia og legoland og åpning av aquadome, derfor valgte jeg det)

komplett
premie: ga-z68xp-ud5 hovedkort
spørsmål: hva er en tom tom?
svar: en gps

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte..
svar: kjøreskole

donald
premie: stor magisk magiboks
spørsmål: hva er fødebyen til onkel skrue?
svar: Glasgow

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- studerte seks måneder ved wangaratta high school i australia
- har eksamen i livsyn og etikk og anvendt etikk
-  norges kronprinsesse
svar: mette-marit

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- startet i 1999 dansegruppen floor knights
- aktuell i tv serien taxi
- vinner av dansefeber på tvnorge
svar: Adil Khan

elkjøp:
premie:  komplett gorenje/asko innebyggpakke
spørsmål: hvilket land kommer hvitevare-produsenten gorenje fra?
svar:slovenia

lefdal
premie: nintendo 3ds cosmos
spørsmål: hva er tøffest?
svar: samsung 40 led

kalendere og svar 8.des del 2

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  reiesefekter
spørsmål: hvor mange destinasjoner flyr brussels airlines til i afrika?
svar:  21 ( jeg telte da 25, men 21 var høyeste valg)
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: tur for to til egypt i januar med detur
spørsmål: hva betyr blått-flagg-merkingen ved badestrender i tyrkia
svar:offisielt rent vann etter internasjonal standar

nsb
premier:
 1. premie: 2 biletter til la boheme i den norske opera og ballett og nsb gavekort til en verdi av kr. 500 kr
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell fleecgenser
spørsmål: sparkstøttingen er vanlig i Norge, Sverige og finland. men hvilket land kom den først
svar:  sverige
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

jenteporten
premie: 2 stk almanakker
spørsmål: hva er slagordet for nettsidene hest.no?
svar: der hestefolk møtes

spill.no
premie: Forza 4 med ratt
spørsmål: hva heter top gear-programlederen som leser opp diverse tekster i forza motorsport 4?
svar:  jermy clarkson

myenergy
premie: flaxlodd, snop og gadgets
spørsmål 1: mange bruker motorvarmer i disse kalde vintertider. hva er en vanlig størrelsesorden for den elektriske effekten til en motorvarmer
svar: 600w
spørsmål 2: i hvilken størrelsesorden er energibruken til et moderne kjøleskap sammenliknet med et gammelt?
svar: jeg gikk for 50% siden jeg fant tall fra 80% og ned til 40% da er 15 % litt vel lavt.

stormberg
premie: ullsokker til en verdi av 600 kr
spørsmål: hvor mange herresokker har stormberg i sortimentet?
svar:  24

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål:  hvem er vikar (nr2) for henriette steensrup i tkfn høsten 2011?
svar: sigrid bonde tusvik

jernia
premie: kjeler fra nowo steel
spørsmål: kjevle er et praktisk bakeredskap, men hva kalles formen på selve kjevlen?
svar:  sylinder

star tour
premie: gavekort fra startour på 2000 kr.
spørsmål:hvor jobber kameraten til Jonas?
svar: i en daglivarehandel

woman
premie:  hele all soft-serien fra redken
spørsmål: i hvilket år ble Redken laboratories grunnlagt?
svar:1960

costume
premie: miss butterfly-ørepynt hos david-andresen
spørsmål: hvem er david-andreasen sitt nye ansikt?
svar: camilla phil

david-andresen
premie:armbånd, ring og ørepynt i med bergkrystaller og tahitiperler
spørsmål: 
svar:perler

birksport
premie: gavekort på 500 kr
spørsmål:hvilken egenskaper er det som gjør vest så smart når man sykkler?
svar: holder deg varm, tørrere og vindtett not brystet

kalendere og svar 8.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  klassiske disneyfilmer på blu-ray
spørsmål: hva er Walt disneys fulle navn?
svar: walter elias disney

Gjerigknarken:
premier: michael jacksons this is it på blu-ray og flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva heter aktøren som tilbyr gratis "pensumlitteratur" og som er omtalt i ett innlegg her på siden?
svar:  bookboon

Tine
premier: boken julekuler( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken norsk designerduo står bak brunostgenseren cheese attack?
svar:  arne & carlos

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: jawbone ICON
spørsmål: Jawbone lanserte nylig et armbånd kalt up. hva stemmer om dette?
svar: det hjelper deg med å være mer aktiv

teknisk ukeblad
premie: buffalo drivestation hd-lbu2
spørsmål: hvor mange utgaver av teknisk ukeblad kommer i 2012?
svar: 42

intersport
premie: silva alfa 2 hodelykt( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem tok det norske straffesparket i marseille st. hansaften 1998?
svar:  rekdal

 brio
premie: produktet de spør omm
spørsmål: hvilken alder er alga teleskopet beregnet for?
svar: fra 8 år
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva slags dyr er rudolf?
svar:  reinsdyr

gamer
premier: fem valgfrie spill på spillportalen gamersgate
spørsmål 1: tidligere i år gjennomførte gamer.no en omfattende test av digitale spillbutikker. hvem vant denne?
svar: Direct2drive
spørsmål 2: hva het funcoms julespill til sega mega drive?
svar: daze before christmas

akam
premie:  gavekort på 5000 kr til ukeplan.no
spørsmål  1: hva koster dørskiltene fra ukeplan.no?
svar: 1350 inkl mva
spørsmål 2: japhanphoto eier ukeplan.no, men hvemeier japhan photo?
svar: cewe-gruppen

Apotek 1
premie: apotekets gavesett kaffe og te
spørsmål:  hva er aco sensetiv vil maskara spesielt tilpasset?
svar: sensetive øyne

Nidar
premie: div produkter
spørsmål: hva heter de to viktigste ingridiensene i julemarsipan?
svar:

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva gjør en orgasmekrem?
svar: gjør området mer følsomt

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket utsagn passer til katteforet sterilised + 7
svar: et balansert og komplett for til kastrerte/stereliserte katter over 7 år med en tedens til å legge på seg

ringo
premie: knerten
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar:  6

hardware.no
premie: spesialpakken geforce gtx 560 - dukes fully loaded package.
spørsmål 1: vi har testetgtx 560 ti, hva var dommen?
svar: anbefalt produkt
spørsmål 2: i premien kan du vinne følger det med en ekstra godbit, hva?
svar:  en beltespenne

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål: color magic er europas 10. største hotell. hvor mange lugarer har color magic?
svar: 1016

komplett
premie:  kingston hyperx ssd 120 gb
spørsmål:  hvor mange pic up points har de i norge?
svar: 7

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte
svar: pennal

donald
premie: Lynet mcqueen
spørsmål: i hvilken delstat ligger andeby?
svar: calisota

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- sanger og låtskreiver oppvokst på harøya i møre og romsdal
- holder til i stockholm
- skal spille på øyafestivalen 2012
svar: Ane Brun

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- fikk sin første rolle 8 år gammel
- hadde gjennombrudd i filmen skru`n som beckham
- spiller elizabeth swann i pirates of caribbien
svar: Keira Knightley

elkjøp
premie:
spørsmål: hva er vekten på miele espressomaskin cm 5100?
svar:9,6 kg

lefdal
premie:
spørsmål:hockey er tøft. i dag møter vålerenga lørenskog. hvem har størst sjanse til å bli daens store vinner?
svar: meg

amobil
premie: AR drone
spørsmål 1: hva lager parrot vanligvis?
svar: bluethoot - tilbehør til mobiler
spørsmål 2: hvordan kobler du AR drone til mobilen?
svar: ved hjelp av wi-fi
spørsmål 3: kan du kjøpe løse deler til AR drone?
svar: ja

kalendere og svar 7.des del 2

måtte få tiden til å gå, så jeg la inn noen ekstra kalendere. kommer til å fortsette med disse videre.

jenteporten
premie: olivia dusjett med velværeprodukter
spørsmål: er olivia by ccs produktene økologiske?
svar: ja

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to til valgfri destinasjon i europa
spørsmål: når falt berlinmuren?
svar: 1989
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

nsb
premier:
 1. premie: weekendpakke på dr. holms hotell geilo, med full pensjon og en spa-behandling. inkludert togreise tur retur med nsb.
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie :boken togreiser
spørsmål:hvem skrev først om julenek i norge?
svar: Erik pontoppidan
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

spill.no
premie: Ratchet & Clank: All 4 One 
spørsmål: hvilke to figurer slår følge med ratchet og clank i dette spillet?
svar: captain quark og dr. nefarius

myenergy
premie: flaxlodd, snop og gadgets
spørsmål 1:hvilken type tv bruker mest strøm?
svar: billedrør
spørsmål 2:bruker elektriske aparater i standby-modus strøm?
svar: ja

stormberg
premie: teknisk tolagsjakke
spørsmål: stormberg presenterer turtips, men hva kaller vi turtipsene?
svar: stormbergs glade turtips

meetv
premie: 6-13 desember - 4 gavekort a 3mnd til tv2 sumo gull
spørsmål: hva heter det nye ungdomsprogrammet som går på tv2 fredager?
svar: kollektivet

jernia
premie: stilig peissett
spørsmål: nissen er sulten, hvilket redskap egner seg til å røre i julegrøten med?
svar:  sleiv

star tour
premie:reisepakke fra travel blue + gavekort på 1000 fra star tour
spørsmål:hva har den mystiske fristerinnen i håret?
svar: en blomst

costume
premie: produkter fra skin science
spørsmål: hvor mange produkter består skin science bio active-serien av?
svar:7

 

julekalender + svar 7.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:   smurfe pakke
spørsmål:hva heter smurfenes fiende?
svar: Gargamel

Gjerigknarken:
premier:bluray fil : letters from iwo jima + 3 flaxlodd ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: i hveilken kategori hos oss ligger saken om "2000 gratis briller fra lensway"?
svar:  gratis ting og vareprøver / diverse

Tine
premier:tradisjonskokeboken julemat og julepynt ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva skal vi bake her?
svar: kokosmakroner

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: nokia 700
spørsmål: hva stemmer om operativsystemet til nokia 700, symbian belle
svar: det er basert på windos phone 7

teknisk ukeblad
premie: d-link dub 1240 usb 3.0 hub
spørsmål: hvem lager teknisk ukeblads ukentlige mattenøtter?
svar:  einar madsen

intersport
premie: stiga snowracer king size kjelke ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken norsk by er mål i birkerbeiner rennet?
svar:  lillehammer

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål: hva kan du finne på hornet til filly hestene?
svar:swarovski stener (det er bare en av dem som har horn, og den har disse stenene. ellers har de kroner og tiaraer)
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvor sitter nissen med sin julegrøt?
svar: på låven

gamer
premier: duke nukem forever
spørsmål 1: når kom det første spillet om duke nukem i salg?
svar: 1991
spørsmål 2: hva het selskapet som skapte denne spillfiguren?
svar: apogee software

akam
premie: multifunksjonsskriver fra epson
spørsmål  1: hva er px730wds høyeste utskriftoppløsning?
svar: 5760 dpi (5.760 x 1.440 DPI)
spørsmål 2: hva med skanning?
svar: 4800 (Skanningsoppløsning2.400 DPIx4.800 DPI (horisontal x vertikal))
spørsmål 3: og hva er maksimal utskrifttempo?
svar:  40 sider minuttet
la med fakta om oppløsningene siden jeg ikke viste helt hvordan jeg skulle tolke det.

Apotek 1
premie: avene mappe
spørsmål: hva gjør dermica håndkrem med hendene?
svar: gjør dem myke og smidige

Nidar
premie:  div nidar produkter
spørsmål: hva betyr det at nidar kjøper sertifisert kakao igjennom utz certifid?
svar: at kakaoen i nidars sjokolade er dyrket på en måte som oppfyller sosiale og miljømessige standarer

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål:  hvor mange butikker har kondomeriet?
svar:  10 + nettbutikk

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hva hjelper hyppoallergenic canine wet med?
svar: foret er sammensatt slik at det reduserer intoleranse ovenfor ingredienser og næringsstoffer

ringo
premie: hodeskalle truck (lego)
spørsmål: hvilken side i julekatalogen er produktet på?
svar: 22

hardware.no
premie: pyro se 120 gb
spørsmål 1: vi har testet dagens premie, hvem har produsert kontrolleren som sitter i den?
svar: intel ( fått tips om at dette er feil og at svaret er Sandforce noe som er fullt mulig, det var noe jeg ikke forsto med denne oppgaven)
spørsmål 2: hvem er det patriot nylig har begynt å lage minnemoduler for?
svar: intel  (fant i hvertfall ikke noe annet)

ticket.no
premie: gavekort på 6.500 fra sas
spørsmål: sas åpner en ny destinasjon i kina fra 1.mars 2012. hvilken?
svar:shanghai

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål:danskene spiser sin frokost. hva heter måltidet på norsk?
svar: lunsj

komplett
premie: quiet comfort 15
spørsmål: hvor stort er hovedlageret vårt?
svar: 21.000 m2

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: vinterdekk

donald
premie: boggle flash
spørsmål: magica fra tryll har en ravn som heter?
svar: hugin

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- gambisk-norsk friidretsutøver kjent for sin smittende latter
- norsk statsborger siden 2006
- første nordmann under 10 blank på 100 meter
svar: Jaysuma Sidy Ndure

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  norsk skuespiller fra saltdal
- har studert på bådar akademiet
- aktuell som geitemoren rada i rockeulven
svar: Lena Kristin Ellingsen

elkjøp
premie:sony alpha systemkamera
spørsmål:hva er maksimal blender åpning på sony nex-5n?
svar:f/3,5

lefdal
premie:tomtom start gps verdipakke
spørsmål: hva er tøffest?
svar:battlefield 3

amobil
premie: toshibas nye nettbrett at200
spørsmål 1 :hvilke av disse produktene forbinder du med toshiba?
svar:bærbare maskiner
spørsmål 2 : hvor stor er skjermen på at200?
svar: 10,1 tommer
spørsmål 3:hvor rask er prossessoren i at200?
svar: to kjerner på 1,2 ghz

snø og bilder

jeg tittet ut av vinduet mitt og ble overasket av en hvit verden...

var tilfeldigvis i tellefonen da jeg så det og mamma holdt på å le seg ihjel av mitt jubelskrik når jeg så snøen for første gang, jeg var en lykkelig jente. jeg hadde funnet meg i at det ikke kom til å komme snø før i januar så jeg ble virkelig overasket.

siden jeg skulle en rask tur opp til mamma tok jeg med meg kameraet mitt og tom noen snø bilder, dessverre gikk kameraet tom for strøm, for ellers kulle jeg ha tatt noen bilder av to søte små hunder jeeg møtte på, de var så lykkelig i snøen.


 

kalender og svar 6. des del 2

beklager at disse kommer litt sent i dag, men sov til 20.00

amobil:
premie: minnekort fra kingston 32 gb, class 10 hastighet + usb 3 leser
spørsmål 1: hvilken størelse heter minnekortet SDHC
svar: 4 gb
spørsmål 2: hvor raskt er ett minnekort med class 10- stempelet?
svar: minst 10 megabyte i sekundet
spørsmål 3: hvor mye plass har det største micro-sdhc-kortet du får kjøpt i dag?
svar: 32 gb
(svarene er basert på kingstone sin hjemmeside, er det flere som leverer dette produktet kan svarene være feil)

spill.no
premie:  ipod shuffle
spørsmål:  før steve jobs grunnla apple jobbet han for en spillprodusent. hvilken?
svar: Atari

nsb
premier:
 1. premie: 2 biletter til den norske opera og ballett og gavekort på 500 kr.
2. premie:gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell fleecgenser
spørsmål:i neste episode blir det boller. men hva slags boller tror du?
svar:  hveteboller
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to oslo - punta cana t/r
spørsmål:  i hvilket land ligger punta cana?
svar:  den dominikanske republikk
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

ticket.no
premie: gavekort på 6000 fra lufthansa
spørsmål: hvilke byer i norge flyr lufthansa direkteruter til tyskland fra?
svar: bergen - stavanger - oslo

jenteporten
premie:  signert cd med nathalie nordnes
spørsmål: hva heter den nyeste cdèn til natalie nordnes?
svar:NN

julekalender + svar 6.des del 1

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  alle tre transformers filmene
spørsmål: hvem spilte kjæresten til shia labeouf i de første transformers filmene?
svar:Megan fox

Gjerigknarken:
premier: blu-ray: love actually + nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilke av følgende øyer er en gresk øy?
svar:  ios

Tine
premier : kokkelandslagest store kokebok( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor mange melkekartonger står det i kjøleskapet til den trøtte pappaen?
svar: 3

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:  dagens skjønnhet
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie:  supertooth buddy
spørsmål: hva er bluetooth?
svar: en trådløs teknologi

teknisk ukeblad
premie: jawbone icon
spørsmål: hvem av disse er ikke en seksjon på tu.no
svar: bioteknologi

intersport
premieswix t73 performance smørejern ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem har flest world cup seire uansett vinteridrett?
svar:  bjørndalen

 brio
premie: lynet mcqueen bil
spørsmål: hva er det norske navnet på lightning mc queen?
svar:lynet mcqueen
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva vasker vi en mandags morgen?
svar: vårt tøy

gamer
premier: ministation portable usb 320 gb ( ekstern hardisk)
spørsmål 1: hvem produserte den første kommersielle harddisken?
svar: IBM
spørsmål 2: hvilket år kom den første harddisken med kapasitet på over 1000 gb
svar: 2007

akam
premie:  beskyttelsesutstyr til cam og lesebrett
spørsmål  1: hvilken norsk by holder nikkino bergen til i?
svar:  bergen
spørsmål 2: men de har også kontor i?
svar: shanghai
spørsmål 3: builtny derimot, holder til i
svar:  new york

Apotek 1
premie: luscious lime gavesett
spørsmål: hva er p-brodden egentlig?
svar: vendbare brodder

Nidar
premie: nidar produkter
spørsmål: hvilke tre lag danner kjernen i sjokoladen troika?
svar: marsipan, trøffel og gele

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva er aldersgrensen for å kjøpe erotisk film i norge?
svar: 18 år

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket våtfor til katt er spesielt utviklet for eldre katter over 12 år?
svar: ageing + 12

ringo
premie: magiske trylletriks
spørsmål: hvilken side befinner produktet seg på?
svar: 54

hardware.no
premie: Iomega prestige portable 500 gb usb 3.0 (ekstern hardisk)
spørsmål 1: har dagens premie sikkerhetskryptering?
svar: ja
prørsmål 2: hvilken kapasitet får du IKKE i prestige portable serien?
svar: 2 TB

colorline
premie: uke 2 - spa. opphold på quality spa & Resort strømstad 1 natt for 2 personer m/ frokost og middag samt 1 spabehandling hver a 50 min. inkludert båtreise sandefjord-strømstad t/r. du får også gavekort på kr. 300 til fri bruk om bord.
spørsmål: prisbevisste nordmenn valfarter hit for å kjøpe billig flesk og godis! hvor drar de?
svar: strømstad

komplett
premie: sodamaster gazelle fra obh nordica
spørsmål: om det står benQ på esken er det mest sansynlig at du får?
svar: en pc-skjerm

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: spa

donald
premie: lundeby småland dukkehus
spørsmål: hva het mikke før han fikk navnet mikke?
svar: mortimer

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- debuterte i filmserien a nightmare on elmstreet
- familien er av irsk og tysk opprinnelse
- aktuell i filmen the rum diary
svar: Johnny Depp

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- norsk friidrettsutøver og blogger
- har inviduelst nm-gull i friidrett fra 2007
- kjent for sitt forhold med petter northug
svar: rachel nordtømme

elkjøp
premie:samsung 5.1 3d hjemmekino ht-d6750
spørsmål: hva kan du bruke allshare dlna-funksjonen til?
svar:spille av delte mediefiler i nettverket

lefdal
premie:braun porsche barbermaskin
spørsmål:på hvilken måte bør man åpne en julegave?
svar:jeg henter en rpg i kjelleren

kalender og svar 5. des del 2

her kommer resten....

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo-beijing t/r
spørsmål: hvilket år arrangerte beijing sommer ol?
svar:  2008
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

nsb
premier:
 1. premie:  2 interrailbiletter, reis gratis 15 dager i hele europa
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie: cd, julenatt i blåfjell
spørsmål:det bor 7 milliarder mennesker på jorda. hvis det er plass til 10.000 postkort i en togvogn. hvor mange tog tres om alle sender ett julekort hver?
svar: 700.000 vogner
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

jenteporten
premie: aussie hårstylingspakke med 5 ulike produkter
spørsmål: hva er veiledende pris på aussie sine shampoprodukter?
svar: 95 kr

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: hva heter buffetrestauranten om bord i superspeed?
svar:  catch me if you can
( trekning i dag)

spill.no
premie:  årets utgave av fifa og need for speed run.
spørsmål: et nytt fifa spill lanseres i starten av 2012. hva heter det?
svar: fifa street

kalendere og svar 5.des del 1

fortsatt en del som ikke er oppe før 8 tiden ... de kommer senere i kveld som del 2

filmweb: http://www.filmweb.no/

gevinst:  julenatt i blåfjell på dvd og blåfjell 2 pakke
spørsmål:hvem spiller mosetussen i blåfjell 2?
svar:toralv maurstad

Gjerigknarken:
premier: blu-ray film der untergang + pose nidar julefavoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva går trikset i gjerrigknarkens blogg angående å skaffe billigst mulig bensin ut på?
svar:  bruke kort og kartlegge priser

Tine
premier kokkeforkle fra SALMA( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva heter tegnet som blåbærene danner og hva betyr det?
svar:  Yin & yang

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar: reprise
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: altigen ifusion
spørsmål: kan du bruke ifusion sammen med andre telefoner enn iphone?
svar: ja, så lenge de har bluetooth

teknisk ukeblad
premie: bosch IXO vino (skrumaskin til å åpne vinflasker med)
spørsmål:hvor mange ukentlige lesere hadde teknisk ukeblad (papir) høsten 2011.
svar: 317000

intersport
premie: mckinley venture extreme fjelltelt ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem har flest world cup seire i langrenn?
svar:  bjørgen

 brio
premie: produktet de spør om
spørsmål:  hvilken farge er det på brio komfyren?
svar:rød og hvit
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva har blakken rundt nakken?
svar: bjelle ( tipper det ikke er kjede eller skjerf, men de sier ingen ting annet enn en sele i sangen da)

gamer
premier: foroza motorsport 4
spørsmål 1: vilket bilprogram har alliert seg med forza motorsport 4?
svar: top gear
spørsmål 2: hvilken bane har ikke hvert tilgjengelig i et Forza-spill før nå?
svar: Hockenheim

akam
premie: gavekort på 1000 kr for å lage cewe fotobok på japanphoto
spørsmål  1: hvor mange CEWE fotobøker må du minimum bestille for å få kvantumsrabatt?
svar: 5
spørsmål 2: hva er maksimal størrelse på en cewe fortobok?
svar: 42x30
spørsmål 3: hva er minste størrelse du kan få?
svar:  14 x13

Apotek 1
premie: Watermelon refresher gavesett
spørsmål: hvorfor er nycoplus omega-3 1000mg høykonsentrert?
svar: fordi den hjelper mot ømme og stive ledd

Nidar
premie: div nidar produkter
spørsmål: hva heter nidars mest kjente konfekt?
svar: sfinx

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hve er dette?
svar:  en fjernstyrt vibrator

royal canin
premie: produkter
spørsmål: anallergenic er et nytt diettfor til hunder. hva hjelper det for?
svar: foret er sammensatt slik at det reduserer intoleranser ovenfor ingredienser og næringsstoffer

ringo
premie: duplo cellebil
spørsmål: hvilken side i julkatalogen er produktet?
svar:  24

hardware.no
premie:  Thecus N2200xxx (hjemmeserver)
spørsmål 1: hvilken prosesser har dagens premie?
svar: intel atom d525
prørsmål 2: har dagens premie backup-batteri?
svar:  nei ( om ikke jeg misforsto og de mente backup muligheter)
spørsmål 3: vi har testet dagens premie. satt vi opp ytelsen som et positivt punkt?
svar: ja

ticket.no
premie: gavekort tema 3000 fra star tour
spørsmål: på hvilken temareise kan du oppleve øya stromboli?
svar: sicilia, smakenes og sansenes øy

komplett
premie: geforce gtx 560 1 gb
spørsmål: hvor mange liker oss på facebook akkurat nå?
svar: 77572 ( svaret er ca 77000)

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: gåte...
svar: brannbil

donald
premie: klassisk metall-meccano
spørsmål: tipp og topp spiller på hvilket fotball lag?
svar: elvebreddkameratene

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  musiker fra nittedal, men nå bosatt i oslo
- heter jarle til fornavn
- blant annet kjent for låta c`mon talk
svar: Jarle Bernhoft

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- har sunget duett med meat loaf
- i årets idol-dommerpanel
- kjent fra gruppen m2m
svar: marion ravn

elkjøp
premie: ipod touch 64 gb
spørsmål: hva kaller man skjermtypen på ipod touch?
svar: retina display

lefdal:
premie: canon ixus 115 hs
spørsmål: i dag spiller motorhead på sentrum scene. de er tøffe.
svar:motorhead!!!

kalender og svar 4. des del 2

de siste kalenderne som jeg ikke fikk tatt før jeg la meg.

jenteporten
premie:  ansikspleie pakke fra Olay
spørsmål: hva heter øyekremen i total effects serien til olay?
svar: Total Effects Eye Transforming Cream

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  to gavekort a 300 på salmon house og to loungebilletter
spørsmål: kan du ta med norsk laks til utlandet?
svar:  litt usikker, men jeg svarte ja
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

nsb
premier:
 1. premie: 2 biletter til la boheme i operaen og gavekort hos nsb til 500 kr
2. premie: gavekort 500 kr
3. premie: guinness world records 2012
spørsmål: hva betyr det gamle norske verbet "have"
svar:  å ha ( de andre svars alternativene er ikke verb)
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

Nidar
premie: div nidarprodukter
spørsmål: hvem er frontfiguren til stratos?
svar:  en blå ku

spill.no
premie:  umulig puzzlespill
spørsmål: hva heter agenten tom cruise spiller i mission: inpossible-filmene?
svar:  ethan hunt

kalender og svar 4. des del 1

mangler noen fordi de ikke har kommet opp enda eller at siden var nede...

 

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  hangover 1 og 2 på bluray
spørsmål:i hvilke byer utspiller hangover og hangover 2 seg hovedsaklig?
svar: las vegas og bankok

Gjerigknarken:
premier: 3 flakslodd og bluray filmen brokeback mountain ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilket land kommer bilmerket kia fra?
svar:  korea

Tine
premie: tradisjonskokeboken julemat og julepyntr ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva slags spesielt utstyr trenger du for å bake disse vakre julekakene?
svar: rosettbakkelshjern

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar: storytelling
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: adobe photoshop elements 10
spørsmål: i tillegg til photoshop lager adobe blant annet?
svar:  Flash player

teknisk ukeblad
premie: philips fidelo for android as851
spørsmål: teknisk ukeblad media kjøpte i år et norsk nettsted om mobiltelefoner og -teknologi, hva heter nettstedet?
svar:  ( hvem sin kalender svarte jeg akkurat på?) mobili

intersport
premie: nakamura scout 24 (sykkel) ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hva heter nasjonal arenaen til det engelske fotball landslaget?
svar:  wembley

premie:  produktet de spør om
spørsmål: hvilket materiale er gitaren hovedsaklig laget av?
svar: tre
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva er det grønne, glitrende treet pyntet med?
svar: norske flagg

gamer
premier: batman: arkham city og lord of the rings: war in the north (spill)
spørsmål 1:  hvilken karakter fikk batman: arkham city i vår anmeldelse?
svar: 10 av 10
spørsmål 2: hvilket tegneserieunivers kommer batman fra?
svar:  DC comics

akam
premie: avid studio
spørsmål  1: hva betyr avid
svar: ivrig
spørsmål 2: hvilken farge er det på duken som følger med avid studio?
svar: grønn
spørsmål 3: hvor mye plass krever avid studio på harddisken din?
svar:  5,8 GB

Apotek 1
premie: vichy herre gaveeske
spørsmål: hvorfor er det shea og vitamin e i dermica sans bodylotion
svar:  det virker mykgjørende

kondomeriet
premie: div produkt
spørsmål: hva er kondomeriets slagord?
svar: ingenting kommer helt av seg selv

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket produkt passer til en eldre volpino italieno over 8 år?
svar: mini mature +8

ringo
premie: med andre ord
spørsmål: Hvilken side befinner dette produktet seg i Ringos Julekatalog?
svar:  66

hardware.no
premie: Economy vannkjølingsett 3x120-30
spørsmål 1: hvor mange vifter bærer radiatoren i dagens premie?
svar: 3
prørsmål 2: luftkjøling og vannkjøling er relativt utbredte metoder for å kjøle maskinen. hva kan også benyttes, som har et kokepunkt på -196 c
svar: flytende nitrogen
spørsmål 3:i hvilken norsk by holder techbay til?
svar:skjeberg

ticket.no
premie: gavekort på 2000 og kamera + ett års abonomang på reiser og ferier
spørsmål: hva er ticketgaranti?
svar:du kan avbestille reisen uansett årsak

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål:hvor mange personbiler er det plass til på color fantasy
svar: 750

komplett
premie: hp pavilion dv 7
spørsmål: komplett.no har et avansert robotsystem, hva heter det?
svar: autostore

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: liten gåte......
svar: leppestift

 

donald
premie: hello kitty radio/cd boombox
spørsmål: hva spiser langbein for å bli super-langbein?
svar: nøtter

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- begynte å spille gitar som åtteåring
- spillte to ganger på lettermann for milioner av seere
-  hans nye plate er oppkalt etter han selv
svar:  sondre Lerche

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
-  i gang med innspillingen til my week whit marilyn
- bor i oxford i england
- spiller hermine grang i harry potter
svar: Emma Watson

elkjøp
premie:htc senation xl med beats audio øretelefoner
spørsmål:  hvor stor er skjermen på htc sensation xl?
svar:4,7 tommer

lefda
premie: wilfa gourmet blender
spørsmål:hva skjuler det seg under chuck norris sitt skjegg?
svar: en tredje neve

-- tusen takk for hjelp på 1001spill oppgaven --

kalendere og svar 3.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:   happyfeet pakke
spørsmål:hvilket år kom den første happy feet  på kino?
svar: 2006

Gjerigknarken:
premier: ghostbusters på blu-ray og tre flax lodd( hovedpremie: iphone 4s og xbox360)
spørsmål: i hvilken kategori hos oss ligger saken om gratis tur til strømstad?
svar:  rabatter og rabattkoder

Tine
premier: tradisjonsboken julemat og julepynt( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvilken kake kan du IKKE bake med denne oppskriften?
svar: pepperkake

Mobili
premie: philips fidelio for android as851
spørsmål: hvor i verden har philips sitt hovedkvarter?
svar:  nederland

teknisk ukeblad
premie:  sony ericsson xperia avtive
spørsmål: hvem er ansvarlig redaktør i teknisk ukeblad?
svar:  tormod haugstad

intersport
premie: polar rs400 pulsklokke ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilken engelsk fotballklubb ble erik torstvedt cupmester med i 1991?
svar:  tottenham

jenteporten
premie:  solpakke fra brun og blid solsenter
spørsmål:hva heter slankesolen til brun og blid?
svar: v7 fit

 brio
premie:  tror premien er det samme som spørsmålet handler om
spørsmål:  hvor mange deler får du med når du kjøper evi animal hospital
svar: over 30 ( prøvde å telle på bildet og kom til 22, vanskelig å vite hva som er løse deler og ikke)
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål:  hva må musene passe seg for?
svar:  fella

gamer
premier: Roccat pakke
spørsmål 1:  hvem vant starcraft II turneringen som gamer.no var med på å arrangere i sommer?
svar:  GLsnute
spørsmål 2: hva var navnet på denne turneringen?
svar: gamers paradise

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: dkny toalettveske
spørsmål:  hva får du kjøpt i fashion-butikkene på OSL?
svar:  både klær og tilbehør fra kjente klesmerker
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

akam
premie:  panasonic hdc-sd80ec
spørsmål  1: hvor lang optisk zoom har dagens premie?
svar:  34X
spørsmål 2: hvor mye veier så herligheten?
svar: 192 g med batteri ( regner med at det er med siden det ikke står at bateriet kan tas ut)
spørsmål 3: og hva slags bildestablisator har det?
svar:  optisk

Apotek 1
premie: neckscarf til dame
spørsmål: hva er natuvivi care gloss?
svar: lippgloss

Nidar
premie: nidar produkter
spørsmål: hva slags fyll er det i snøkuler?
svar: karamellfyll og melkefyll

kondomeriet
premie:  div produkt ( hovedpremie)
spørsmål: hvor er mannens g-punkt, p-punktet
svar:  i anus ( punktet ligger mellom anus og penis så ikke helt sikker på hva de ønsker som svar)

royal canin
premie: produkter
spørsmål:  hva slags produkt anbefaler vi til hunderasen basenji
svar:  medium adult 25

ringo
premie:  chi chi love hund barnevogn
spørsmål: hvilken side befinner produktet seg på i ringos julekatalog?
svar:  16

hardware.no
premie:  dell ultraslim s2330mx ( dataskjerm)
spørsmål 1: hvilken maximal oppløsning støtter skjermen du kan vinne?
svar: 1920x1080
prørsmål 2: hva heter grunnleggeren av dell?
svar: michael dell
spørsmål 3: dell har en serie bærbare maskiner for ekstrembruk. hva heter de?
svar:XFR

ticket.no
premie: gavekort på 3000 fra RCCL
spørsmål: hva heter den nye tvserien på tvnorge, der du kan følge nordmenn på cruise?
svar: cruiseliv

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: hva er inkludert i superspeeds julebord?
svar:  vin, øl, mineralvann og kaffe ( all drikke inkludert)

nsb
premier:
 1. premie :  2 dagskort til hafjell alpinsenter og gavekort til nsb på 500 kr
2. premie: gavekort på 500 kr
3. premie : blåfjell 2 cd
spørsmål: hva er lengst borte fra norge?
svar:  (jeg tror det er australia etter lang tolkning av kart)
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie:  xperia mini
spørsmål: hva er det høyeste beløpet på gavekortet dems?
svar: 20 000

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål:  anders vil ikke til frisøren, han synes det holder med det han har i baklomma. hva er det?
svar:  kam

donald
premie: gx buggy
spørsmål: hvor bor rikerud
svar: andeby (veldig diskutert svar  under kommentarer, men mener det er riktig)

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- maler og grafiker født i løten
- begynte å male som 12 åring
-  kjent for maleriet skrik
svar:  Edvard Munch

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- hennes første rolle var i disney channels the thirteenth year
- født og oppvokst i los angeles
-  spiller bella i twilight serien
svar: kirsten stewart

spill.no
premie: gears of war 3 og rage
spørsmål:  hvem var siste boss i id softwares spill wolfenstein 3d?
svar: adolf hitler

elkjøp
premie:ipad 2 16 gb wifi sort
spørsmål: hvor stor er ipad 2? (de mener skjermen)
svar:9,7

lefdal
premie: nescafe dolce gusto circulo
spørsmål:  i dag skjer det mye tøft, og noen ikke fullt så tøffe ting. det er blant annet et a-ha fan party. hva vil du helst gjøre?
svar: vinne en ipad

kalendere og svar 2.des

filmweb: http://www.filmweb.no/
gevinst:  bok og hettegenser fra "arme riddere"
spørsmål:hvem har hovedrollen som oskar?
svar: Kyrre Hellum

Gjerigknarken:
premier: blu-ray filmen Bridget jones: the edge of reason + en pose nidar favoritter( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hva er laktose?
svar:  melkesukker

Tine
premier: tradisjonskokeboken< julemat og julepynt> ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hva betyr ordet advent?
svar:  ankomst

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar:  ----- ( si i fra om du vet)
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie:  ZTE MF 60
spørsmål: hva stemmer om kameraet ZTEs telefon blade som vi testet i februar?
svar: det har 3,2 megapiksler

teknisk ukeblad
premie: adobe photoshop cs5
spørsmål: hva er adressen til teknisk ukeblads facebook side?
svar: facebook.com/tekniskukeblad

intersport
premie: oakley elevate snøbrille( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvilke to land skal arrangere em i fotball 2012?
svar:  Polen og ukraina

jenteporten
premie:  lilla knelang kjole levert fra FLOYD BY SMITH
spørsmål: i hvilken annen farge finner du kjolen du kan vinne i dag?
svar: rosa

 brio
premie:
spørsmål:  hva heter karakteren som setter ut brikkene i "cars domino"? ( norsk navn)
svar: bill
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hvem truer med en stor skje?
svar: Nissefar

gamer
premier: unchated 3 pakke
spørsmål 1: hva heter nathan drakes mentor i spillet?
svar:  Victor sullivan
spørsmål 2: hvem står bak stemmen til drake?
svar:  Nolan north

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie:  flyreise for to personer oslo - helsinki t/r
spørsmål: hvor mange destinasjoner i asia flyr finnair til?
svar: 11
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

akam
premie:  adobe lightroom 3
spørsmål  1: hvor mange språk er lightroom 3 tilgjengelig på?
svar:  12
spørsmål 2: kan lightroom brukes på mac?
svar: ja
spørsmål 3: hvilket av disse er ikke et adobe-program? ( fire alternativer)
svar:  Media comopser

Apotek 1
premie:  Vichy nuteriextra gaveeske
spørsmål:  hva hjelper cliniderm barrier repair dry skin mot?
svar:  tørr hud

Nidar
premie:  diversse nidargodteri
spørsmål: hva er navnet på nidars julenyhet dette året?
svar:  nidar hjemmelaget julemarsipan

kondomeriet
premie: produkter ( hovedpremie)
spørsmål:  hva er dette? (bilde)
svar: vaginakuler

royal canin
premie: produkter
spørsmål: komplett for til eldre hunder av svert små raser (vekt opptil 4kg) over 12 år?
svar: x-small ageing +12

ringo
premie:  lego duplo - legekontor
spørsmål: hvilken side i julekatalogen kommer bildet fra?
svar: 24

hardware.no
premie: ROG rampage IV formula med battelfield 3. ( hovedkort + spill)
spørsmål 1: hvilken sokkel må prosessoren din ha for å passe i dagens premie?
svar: lga2011
prørsmål 2: premien er en del av asus ROG-serie. hva står ROG for?
svar: republic of gamers
spørsmål 3: gamer.no har anmeldt batterfield 3. hvilken karakter fikk det?
svar: 9/10

ticket.no
premie:  2 flybiletter til zurich med swiss
spørsmål: hvor mange ganger daglig tar swiss deg fra oslo til zurich?
svar: 4 ( fant tre avganger på en dag, og siden dette ikke er alternativ så må det bli 4)

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: byen går for å være den beste julebyen i norden! hva heter den?
svar: gøteborg

nsb
premier:
 1. premie 2 biletter til nøtteknekkeren 13. desember + gavekort til nsb på 500 kr
2. premie:gavekort til nsb på 500 kr
3. premie : julenatt i blåfjell dvd.
spørsmål: i morgen kommer toget med noe fra venezuela. tror du det er:
svar:  vill gjetting
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: ups/ overspenningsvern
spørsmål: komplett sin facebook adresse?
svar: www.facebook.com/komplettno

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: ett ord på d som katten er redd for å besøke?
svar: dyrlege

donald
premie: fur real cookie
spørsmål: hvilken serieskaper skrev og tegnet historien eggmysteriet?
svar:  carl barks

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- vant grappa debutantprisen i 2008
- aktuell med cden alle snakker sant
- datter av lillebjørn nielsen
svar:  siri nielsen

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- låtskriver for Fergie og Britany spears
- heter egentlig stafani joanne angelina germanotta
- debutalbumet het the fame
svar: lady gaga

spill.no
premie:  the legend of zelda: skyward sword og super mario 3d land
spørsmål: hvor mange år fyller zelda serien i år?
svar: 25

elkjøp
premie: ps 3, 160 gb + uncharted 3
spørsmål:  hvor mange hdmi utganger har ps3?
svar:1

lefdal
premie: canon pixma mg5250
spørsmål: hvem er tøffest?
svar: tror det må være valgfritt

julekalender + svar 1.des del 2

akam
premie: nikon 1 J1 med nikkor VR 10-30 mmf/3.5-5.6 objektiv
spørsmål  1: hva slags bildestablisator er det nikon mener med VR?
svar: vibration reduction, dvs optisk
spørsmål 2: hva er hovedforskjellene mennom nikon 1 V1 og J1?
svar: V1 har innebygd søker og kan bruke ekstern blits
spørsmål 3: hvilket av de to kameraene er tilgjengelig i rosa?
svar:  Nikon 1 J1

Apotek 1
premie: Dermica sans kroppspleiesett
spørsmål: hvilken effekt gir vichy aqualia antiox øyestift umiddelbart?
svar: kjølende

Nidar
premie: nidar produkter
spørsmål: hvor lages godteriet fra nidar?
svar: på nidars fabrikk i trondheim

kondomeriet
premie: diverse produkter ( hovedpremie sexhuske)
spørsmål: når startet kondomeriet sin første butikk?
svar: 1989

royal canin
premie: produkter
spørsmål: hvilket skreddersydd produkt anbefaler vi til dachshund?
svar: dashshund 28 adult

ringo
premie: lego city politistajon
spørsmål: hvilken side befinner dette produktet seg i ringos julekatalog
svar: side 25

hardware.no
premie: philips 46pfl9705 ( 46" tv)
spørsmål 1: hva er ambilight?
svar: lysefekter rundt tv-en som er tilpasset bildet
prørsmål 2: har dagens premie ambilight?
svar: ja

ticket.no
premie: gavekort på 5,000 fra apollo
spørsmål: på hvilken gresk øy ligger populære mythos beach?
svar: rhodos

colorline
premie: uke 1 -  båttur, hotellrom og bufe for 2 personer  + 300 kr å bruke om bord
spørsmål: hvilken populær opplevelsespark ligger nær flyplassen billund?
svar: legoland

nsb
premier:
 1. premie - en weekwnd på rica skifer hotell oppdal for to personer, inkludert togreise tur-retur
2. premie -  gavekort for reiser på 500 kr
3. premie - bokpremie fra schibsted: håvard rem - togreiser
spørsmål: hvilken vei må du gå for å komme deg til bygda? (hodebry oppgave)
svar: b
du må godta å få meldinger om julekalenderen på mail resten av kalender tiden.

komplett
premie: olympus tg-610 digitalkamera
spørsmål: hvilket år startet komplett.no nettbutikken sin?
svar: 2000 (da rettigheten til navnet ble opprettet i hvertfall, fant ingen bedre hint på siden dems.)

sol:
premier: flaxlodd
spørsmål: små julekaker som tar første del av navnet sitt etter en europeisk by?
svar: berlinerkranser

donald
premie: lego star wars
spørsmål: hva heter den amerikanske donald-tegneren som fyllte 60 år i år og har don til fornavn.
svar: don rosa

1001spill.no
premier ( ps3, t-skjorter og julegodter i løpet av kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- norsk komiker og skuespiller
- har studert juss, og vant komiprisen i 2002
- spiller rhino i nissene på låven
svar: Espen Eckbo

1001jentespill
premie: ( nintendo 3ds og julegodt underveis i kalenderen)
spørsmål: hvem er nissen?
- hans sang baby, er den mest spillte youtube- videoen igjennom alle tider.
- i 2011 kom filmen om han
- aktuell med julealbumet under the mistletoe.
svar: Justin bieber

spill.no
premie: festivalpass til øyafestivalen 2012
spørsmål: hvilken spillutgiver pleier å ha stand på øya-festivalen?
svar: electronic arts

kalendere og svar 1.des del 1

filmweb:
gevinst: kung fu panda  1 og 2 på blu-ray
spørsmål. hvem har den engelske stemmen til po?
svar: Jack Black

Gjerigknarken:
premier: blu-ray filmen incepion og en julepose nidar favoritter ( lodd til hovedtrekningen)
spørsmål: hvilket lag vant engelsk premier leauge i sesongen 2010/1011?
svar:  manchester united

Tine
premier: boken julekuler av arne & carlos ( hovedpremie er kurs i kakekunst)
spørsmål:  hvor mye måtte gutten tjene for å kjøpe "hele verden" ( video)
svar: 5 øre

Cinematekenes julekalender
premier:  medlemskap på valgfritt cinematek frem til juli ( hovedpremie ett års medlemskap)
spørsmål: hvilken film (video klipp)
svar: being john malkovich
( svar må leverer med mail)

Mobili
premie: sony ericsson xperia mini
spørsmål: hva slags minnekort støtter sony ericsson xperia mini?
svar: micro SD

teknisk ukeblad
premie: nikon coolpix p300
spørsmål:  hva heter prisen som teknisk ukeblad deler ut hver høst til " en god ingeniørmessig løsning på et teknologisk eller samfunnsmessig problem?
svar: ingeniørbragden

intersport
premie: satmap active 10 gps ( hovedpremie gavekort til nettbutikk på 10 000 kr)
spørsmål: hvem gikk siste etappe for Sverige på herrestafetten under ski vm 2011?
svar:  marcus hellner

jenteporten
premie: kari traa produkter ( rosa lux rundeneck, rosa lux pant)
spørsmål:  hva heter nettshopen til kari traa hvor også dagens premie kan kjøpes?
svar: whiteplanet

brio
premie: ukjent
spørsmål: når ble funny bunny lansert første gang?
svar 2001
( spør om alder når du sender inn svar)

spar
premie: mat for 1000 kr
spørsmål: hva fikk mor endelig av jensemann?
svar: spekefjøl

gamer
premier:  spill ( dead rising 2: of record, ultimate marvel vs capcom 3, motogp 10/11)
spørsmål 1: hvem vant årets motogp-sesong?
svar: casey stoner
spørsmål 2: i hvilket år kom det første dead rising-spillet?
svar: 2006

OSL (oslo lufthavn gardemoen)
premie: flyreise for to personer oslo - wien t/r
spørsmål: hvilken farge har det østeriske flagget?
svar: rødt og hvitt
(du registrerer mail adresse og får spørsmålene på mail)

 

gratis iphone kalender : http://itunes.apple.com/de/app/appvent-calendar/id482501648?mt=8

blivakker.no : registrer mail og bli automatisk med i trekning hver dag

ekspert : full ut ønskeliste og lever i butikken, kanskje får  du alt på lista?

dfds: snøball spill - vinn tilbud ( beste 99kr to personer til kjøbenhavn)

 

nå skal jeg ha matpause, så fortsetter på lista etter det...

tåke

disse bildene to jeg for noen uker siden. jobbet hardt med å klare å få tåken med på bildene.
advent tid

da har jeg fått satt opp mine tre advent ting,

engelen står der hele året.... og ja det er mye refleksjoner i det nederste bilde.

så tenner vi et lys i kveld....

vi tenner det for glede. det står å skinner for seg selv og for oss som er til stede. så tenner vi et lys i kveld vi tenner det for glede.

da har jeg hvert hos tanta og kusina mi å tent adventslys, spist kake og drukket julebrus. å se alle adventsstakene og stjernene som lyste på hjemturen var koselig. så ikke mye på veien opp siden det pøsregnet sidelengs ( sterk vind). så fort jeg får noen til å hjelpe meg med å få ned tingene fra loftet skal jeg også lyse opp leiligheten min.

grått eller farger - høstbilder

i løpet av de siste 14 dagene har hvernen blitt mye gråere...

trærene som jeg tok bilde av for to uker siden og var helt røde er nå brune...

men fargen er der enda, bare litt lengere nede, og mindre likt.

men om du virkelig ikke ønsker at høsten skal være over enda, kan du fortsatt finne nydelige farger om du bare ser litt ekstra etter dem.

samhain

det ble en kort samhain feiring på meg i dag

de fleste sabbatene feirer jeg ikke fordi jeg ikke har krefter nok, men denne er ganske spessiell for meg siden det var den første. jeg har ikke gått glipp av den ett eneste år.

men selv om Sirius kom løpende og holdt meg med selskap nesten hele tiden, tok det for mye energi å holde sirkelen oppe. jeg spiste, lå å koste med sirius en stund, ba om energi til å kjempe sykdommen og la tarot før jeg lukket sirkelen igjen.

dette var foresten den beste tarot lesningen jeg har hatt. denne gangen spurte jeg direkte om sykdommen og selv om det blir en hard personlig kamp virker det som om det værste er over.  på nåtid fikk jeg 10 of swords det værste kortet i bunken. men på fremtid fikk jeg blant annet kortset som står for helbredelse.

jeg la en wicce`s cross ( 20 kort)

godte rydding

da har jeg fått tømt skapet mitt for godteri...

mamma ringte å vekket meg med spørsmål om jeg var klar for besøk, jeg klarte å stå opp fort og lete igjennom skapene etter godteri jeg hadde. jeg valgte bevist å ikke kjøpe inn ekstra siden jeg hadde så mye i skapet fra før.

jeg tenker selvfølgelig jeg skal være snill, så jeg sorterer godteriet inn i to like poser. vil ikke ha søsken krangel over at ting ikke blir likt. til min store overaskelse kom det tre barn på døra mi, og ikke to som jeg hadde forventet.

valget sto da pluttselig mellom å sortere om posene, eller gi barna de posene jeg hadde lagd, og den tredde resten av godteriet som ikke gikk ann å dele i to. jeg valgte det siste. og selv om det ikke var like mye, så var det en del godteri til siste man også da.

selv var jeg kledd ut som piplup når de ringte på

beholdt liksågodt drakten på mens jeg tusllet i butikken også, det var mange barn der ute å tigget godterier. denne tradisjonen blir mer og mer aktiv.gamle bilder av meg i piplup kostymet, tok ingen i dag

genial ide!!!

jeg satt å tenkte på halloween og på barna. her i norge er det ikke så stor tradisjon å gå trick or treat så barnefamilier går gjerne bare til folk de kjenner og som er advart på forhånd slik at de kan kjøpe inn litt godt.

selv forestilte jeg meg at jeg kledde meg ut som en vampyr og fulgte barna en runde. men det gikk fort opp for meg at dette ikke ville gå. folk er ikke forbredt og barna er ikke vant til å gå til fremede.

selv er jeg ikke fan av halloween, men jeg liker å gjøre slike dager spessielle for barna. i norge er jo halloween bare fordi butikkene pusher det frem for å tjene penger. så hvorfor ikke la butikkene smake sin egen medesin? la barne gå på trick or treat hos dem.

sende ut ett varsel på forhånd og advare butikkene om hva som kommer til å skje, få mange fra skolene til å være med på morroa og se hvilke butikker som er sporty nok til å være med og hvilke som er for feige. selvfølgelig skal ikke barna gå i samlet tropp, men komme i løpet av dagen.

så i stedet for at foreldre må kjøre barna over land og strand til familier, kan en dekke behoved ved å besøke et kjøpesenter.

ps: så ille ville det ikke ha hvert for sentrene heller, det koster ikke mye for noe godteri og de ville ha fått mange inn. 

gratulerer med dagen lillesøster

i dag har verdens beste lillesøster bursdag, hun fyller 10 år og har feiret i helgen.

jeg er veldig glad i deg Katrine... håper du har hatt en super helg og har fått mange fine gaver.

hilsen stolt storesøster

glad lillesøster

siden jeg synes et helt familieselskap kan bli litt mye, dro jeg til lillesøsteren min med gavene i dag. hun har bursdag på mandag, men feirer det med barneselskap i morgen og familieselskap på søndag.
jeg ser ikke lillesøsteren min så veldig ofte, så det var koselig. gavene hun fikk av meg var ting til hamsteret hennes ostepop...

ostepop og klatrestativet

lesekrok i stua mi

helt siden jeg måtte kaste soffan min grunnet larver har 1/3 av stuen min ikke blitt brukt til noe annet enn katte leker. jeg planla å lage meg en lesekrok i dette hjørnet, men for å få til ette trengte jeg bursdag og bursdagsgaver, bokhylle er dyrt.

bursdagen kom og innen denne hadde jeg fått satt opp min nye ikea hylle, på selve bursdagen min reiste vi til ikea og jeg brukte alle pengene jeg hadde fått på innsattser til hyllene mine.
de neste dagene gikk til å bygge ikea insattser, eller som jeg liker å kalle dem puzzlespill. jeg synes egentlig slike kan være litt morsomme å sette sammen.

så var det å finne ut hvor ting skulle stå, og flytte bøkenem ine ut av klesskapet mitt på gangen ( desperat sted å oppbevare dem)

selv om ikke alle hyllene, skuffene og skapene er fyllt er dette prosjektet hovesdaklig over, resten er bare kose planlegging når jeg har krefter.

i dag var vi på loppemarked og jeg fant den perfekte stolen også, siden den var litt ødelagt fikk jeg den til 200 kr. den føles som en himmel å sitte i ( funksjonen som skal ta ut benstøtten virker ikke, så man må gjøre det manuellt)
harry potter lego

kattene tok seg en liten snik tur ned til byen i dag og kjøpte litt harry potter lego til meg. da hun i kassen fikk høre om bursdagsbarnet la hun med en liten lego figur som gave fra outland. de er søte der....


nå har jeg mye å glede meg til, må bare bygge ferdig ikea hyller først ;-)

tusen takk for bursdagsgavene sirius og luna

desert for bursdagsfeiring

det var ikke det at maten på peppes ikke var god, det er mer det at deserten var ekstremt good ;-)

jeg fikk banansplitten min pyntet ekstra fordi det var bursdagen min, marsmalows og smarties...Peppes

Nå sitter vi på peppes å venter på maten vår. Jeg har bestilt cesar salat, min favoritt. Har hørt rykter om at det blir banansplitt på meg også. Slik er det å være bursdagabarn.

bursdagsgaver

under familiefeirningen ble det selvfølgelig også noen gaver, mest penger. skal på ikea i morgen og kjøpe ferdig hyllene mine ( som var det jeg ønsket meg mest til bursdagen)tilsammen 2300 kroner å handle på ikea for, jeg gleder meg.

bursdagsfeiring

i dag feiret familien min bursdagen min ( som er i morgen). vi hadde hele uke planer om å grille ute bak blokka til mamma så vi har fullgt nøye med på været. det var  usikkert på morningen om hva vi skulle gjøre,men så fort sola stakk frem ble det klart at vi skulle være ute...

jeg kom ca 30 minutter før folk var invitert og da satt tanta og kusina mi klar ute, mamma hadde kjørt for å hente mormor og bestefar. vi satt å pratet litt mens vi ventet på at folk skulle komme.


fellesgrill bak blokka til mamma, tanta og kusina mi. her vi lagde maten. koselig med et slikt område.

Etterhvert rullet det inn med folk. litt fler enn det pleier på familieselskap siden pappa, stemor og lillesøster også var invitert. noe som var kjempe koselig. ser allt for lite av dem.
maten hadde allerede blitt lagt på grillen så det tok ikke lange tiden før pølser ble spist, tok litt lengere tid med hamburgerne og maisen. vi hadde valgt å gjøre det enkelt.

mine dypt ønskede rosa roser som vi kjøpte i går, de ble igjen så må prøve å få hentet dem senere

Etter maten ble det litt bocha spilling (sikkert feil stavet) og maling for barna, jeg og kusina mi hentet en fotbal noen hadde glemt igjen ute og lånte den, men siden det ikke var noen til å sette igang fotball spillingen ble det lite av det. jeg har foresten nå sendt pasninger mens jeg støttet meg til stokk, merkelig ;-)

underveis i lekene ble det bursdagssang og kaker, jeg hadde veldig lyst å være med på bursdagssangen,en viste ikke om det var passende, så jeg satt stille og så på. det var tre nydelige kaker. kusina mi hadde lagd bringebær og blåbær pai som det var is til, tanta mi hadde lagd bløtkake og lillesøsteren min hadde lagd brownies. hvem trenger vel grillmat før et slikt kakebord?


etter kakene begynnte folk å gå, noen var slitene mens andre var kalde. selv gikk jeg hjem for å vile før jeg får besøk i  kveld. men har hatt en kjempe fin feiring og vil takke alle som var med å hjalp til og som kom...

Rosa roser

I natt drømte jeg om rosa roser til bursdagen min, selv om drømmen selvfølgelig var overdreven med både roser og fargen rosa, stoppet det meg ikke å gå i blomsterbutikken å kjøpe noen.

Jeg måtte forklare mamma om drømmen da, siden jeg egentlig ikke liker at blomster blir drept for at vi skal ha dem inne. Synes vi kan nyte dem ute jeg. Men i dag hørte jeg ikke på mitt eget råd og fikk rosaroser til bursdagsfeiringen i morgen.

Ps: mamma kjøpte også en enkel rose til meg som jeg kunne ha med hjem.

ny bokhylle - mjau

da var den store bokhyllen min satt opp, det var en morsom opplevelse med tanter og en kusine. men sammen klarte vi da puzzlespillet og fikk satt den opp. sirius stakk også snuten sin innom for å "hjelpe" innimellom.

 

bursdagsgave nr 3

nå er det bare 5 dager igjen til jeg blir 27 år og i dag fikk jeg gave nummer 3.

1. gave var undertøy fra tanta mi, fikk jeg tidligere i sommer
2. gave var bokhyllene fra ikea (av mamma) har også fått dokingstasjon til iphonen min av henne...
3. gave en 4 pak coka cola av bestevennen min ks

en genial gave til denne coka colikern her :-)


trippelt bursdagsselskap

da har jeg akkurat kommet hjem fra et trippelt bursdagsselskap. i dag er det bursdagen til mamma og familien samlet seg hos henne. siden barna (8 og 10 år) har hatt bursdag i sommerferien og hvert bortreist slo vi alle tre sammen.
det var ikke det at det kom fler enn det pleier (med unntak av storebroren min som skjeldent dukker opp på slike ting) det var vel heller maset rundt pakkene og selvfølgelig lydnivået som slet meg ut.

maset med pakkene er mamma, hun eier ikke tolmodighet og fikk barna til å begynne å åpne presanger før alle hadde kommet. det gikk selvfølgelig greit, men ble litt kaos siden ingen hadde fått i ansvar å styre det enda. ( det pleier å være meg, men jeg er for dårlig)

erle på 10 år ble kjempe glad for den nye mobiltelefonen sin og selv om hun pakket opp alle andre gaver med glede å takket var det rett tilbake til mobilen etterpå...

vi hadde tre kaker, 2 hadde jeg og mamma kjøpt på bakeren tidligere på dagen. jordbær krem kake og ostekake, kusina mi hadde bakt den siste kaka, sjokoladekake. fetteren min på 8 hadde også bakt noen pizzaboller som var veldig gode å spise før man kastet i seg allt det søte.

først prøvde jeg å flykte litt unna folkemassen når jeg ble sliten, men måtte fort innse at jeg ikke orket mer og gikk hjem før jeg ble for sliten til det. veldig koselig....

ønskeliste - allt uten om lego

Nintendo:
amerikansk wii
wii fit ( ikke spill)

ps:
ps 2 konsoll som kan spille amerikanske spill
psp konsoll med harvest moon spillene ( eventuelt chippet med spillene tilgjengelig)

brettspill og tilbehør:

 egen liste

robbo rally

stone agebrikker til agricola


ellers ønsker jeg meg :

hylleinsatser til bokhytte
nytt kompakt kamera ( med god zom og som tar gode bilder av dyr)
sims 3 store poeng
lego ( egen liste)

 

 

ønskeliste lego

harry potter:

4865 The Forbidden Forest     


4866 The Knight Bus


4867 Hogwarts (entery)


4736 Freeing Dobby


4738 Hagrid's? Hut

4735-Slytherin


4757-Hogwarts


4702- the final Challenge


4701 - Sorcerers stone-Sorting hat


Chamber of Secrets (har ikke nummer)


4729-Dumbledores office


4750- draco and the Hippogriff


4719 - quality Quidditch suplies


4728-Escape from privet drive


4705-Snapes class
4711-Flying lesson


 the Durmstrang Ship


jeg vet det finnes mye mer på ebay, men dette er det jeg fant på amazon (så jeg vet det er mulig å kjøpe) jeg har ingen av de gamle seriene, men allt fra den nye som ikke ligger her.

markjordbær

de siste årene har jeg brukt sommeren til å plukke bær, starter tidlig på sommeren med jordbær og markjordbær og fortsetter ut igjennom til høsten, da har jeg hvert igjennom de fleste bærene som vokser omkring her.

dessverre har jeg hvert så dårlig i år at jeg ikke har orket å gå på bærturer, så gleden var stor i dag da jeg fant 5 markjordbær på vei opp til mamma, kansje gleden var størst for dem som fikk spise dem, menjeg savner å plukke bær.

kansje, om jeg orker på søndag, tar jeg meg en liten tur bort på en av mine "hemmlige" bærplasser, kan ikke plukke i morgen, da er det bursdagsselskap for kusina mi.

 

17 mai - resten av dagen

etter at morgentoget hadde gått gikk jeg inn å slo på lydbok og begynnte å hakke frukt til fruktsalat. det er litt vanskelig å være sikker på at det er noe jeg kan spise på slike samlinger (det blir alltid laget noe, men ikke allt er spiselig). både jeg og tanta mi jobbet for å finne noe, så hun lagde boller og vaffler, jeg lagde muffins og fruktsalat. fruktsalaten var for å være helt sikker.bollene ble veldig gode, men siden det glutenfrie melet ikke er så lyst ble det mer rundstykker.
vaflene var også  gode, men de var veldig sprø og ble hardere og hardere...
muffinsene var greie, var ikke helt imponert over dem, men ikke så tørre som sist gang.
fruktsalaten var god
etter litt mat og kaker ble vi med barna bort på skolen, snakk om å ha energi, de var først i toget i byen, så herjet de hos mamma et par timer for å så leke på skolen. blir sliten bare av å tenke på det.
på vei til skolen spurte begge barne meg om jeg kunne vinne noe til dem (ryktet mitt løper før meg), jeg sa jeg ikke kunne garantere at jeg vant og at kansje jeg ville ha noe selv. men det var trygt, ingen ting der som vakte interesse så da jeg vant på lodd valgte jeg et harry potter klistremerke album som jeg ga til kusina mi på 10.etter å ha fulg henne til tanta mi gikk jeg og den eldre kusina mi tilbake for å vinne noen kopper hun ønsket seg. typisk meg å si at vi går å vinner dem, men vi gjorde det. heldigvis var det hun som vant. det var på lykkehjul og ikke på lodd, jeg vinner nesten bare på lodd.
nå var vi alle slitene så vi gikk hjem igjen og lot barna leke videre med mor og far der.
når jeg kom hjem var det bare å kaste i seg ett glass cola før jeg tok inn flagget igjen og gikk å la meg. Sirius var fornøyd med det valget, hadde tydeligvis ikke fyllt opp hans kosekvote i løpet av dagen.

 

17 mai morgen

denne 17 mai startet som alle andre, jeg våknet allt for tidlig. denne gangen rakk jeg faktisk å ta meg en dusj og slappe av litt før jeg hørte snakket utenfor. trodde egentlig ikke korpset skulle begynne før 7.30 eller senere, men klokken var 06.50 og jeg forsto at her var det bare å legge fra seg dsi og få på seg klærene.

jeg satt i vinduskarmen sammen med sirius i 10 minutter å fulgte med på at de gjorde seg klare før korpset endelig begynnte å gå. så var det å sette ut flagget på verandan i det de paserte, få på seg sko og ta igjen korpset slik at jeg kom meg over veien til sykehjemmet før de stilte seg opp.

bestemte meg nemlig for å filme fra forsiden denne gangen. ingenting er som å starte 17 mai med nasjonalsangen. en tradisjon jeg gleder meg veldig til hvert år.

 

gratulerer med dagen

vil bare ønske alle lesere gratulerer med denne dagen, håper dere har kost dere i dag. selv har jeg brukt opp all energi og er på vei til sengs, men skal skrive mer om dagen i morgen.

verandan klar for sommer og 17 mai

i dag skulle jeg plante om alle plantene jeg kjøpte i går, men som jeg pleier klarte jeg ikke å stoppe og før jeg viste ordet av det hadde jeg vasket ned hele verandan. vasket alle flater og vegger og støvsugd gulvet.

egentlig hadde jeg bestemt meg for å ikke gjøre dette om jeg ikke ble bedre, siden det er litt bortkastet krefter. men det ble veldig fint da. skal se om jeg får tatt bilde i morgen.

nå sitter jeg å har veldig vondt i kroppen og er sint på meg selv + jeg har en del ting til jeg gjerne ville ha gjort før dagen i morgen....

16. mai tog

jeg håper de satt opp varsel for bilene om at det skulle gå barnehagetog på lambertseter i dag, for om du er lei av å vente på å kjøre forbi et vanlig korps, eller et familietog hadde dette drevet deg til vanvid.

jeg gikk til senteret ca en time etter brannalarmen hadde gått på karlsrud skole, på veien så jeg noen familier med flagg på vei til karlsrud skole, men ingen barnehager. mistanken var allerede plantet i hodet mitt, det pleier somregel å være barnehage tog 16 mai, men har aldri sett det fra karlsrud skole før. nå vet jeg i hvertfall hvorfor...

ett nytt hint på hva som kom til å passere dukket opp da jeg kom ut ved bensistasjonen, jeg tittet frem og tilbake langs veien og det sto voksene folk å ventet på noe. jeg er glad i korps så jeg gikk fort inn på senteret og kjøpte det første jeg skulle ha før jeg tittet ut for å se om jeg så korpset. det hadde allerede pasert.

langt vekk kunne jeg høre antydninger til trommer, men korpset var ikke til å se. derimot kunne jeg se barnerekken langs hele gata og igjennopm rundkjøringen. det sluttet bare ikke. enkelte biler hadde bare gitt opp og sto i rundkjøringen, andre klarte å få snud. jeg fant i hvertfall ut hvorfor det var stille på senteret. ingen biler kunne komme til parkeringshuset.

litt trist over at jeg ikke fikk sett korpset gikk jeg inn igjen og handlet ferdig, men nå vet jeg hvorfor jeg aldri har sett barnehagetoget før, det går på andre siden av skolen...

påskemiddag

å som jeg stresset for å komme til middagen i tide, det var en slik dag da ingenting ville gå slik det skulle. spennen jeg skulle bruke til å sette opp håret mitt ville ikke sitte, etter mange forsøk og kramper i armene måtte jeg gi opp.
sminken ville heller ikke legge seg slik jeg ville ha den, lurer på om det kan ha litt med skjelving å gjøre.
men 1 minutt på måtte jeg bare innse at slaget var tapt og løpe.

kom utrolig nok ikke forseint, halve familien var på vei over fra tanta mi akkurat i det jeg kom. perfect timing.

mennene satt ute på verandan og pratet, kvinnene var på kjøkkenet å pratet (tror noen drev med mat også) jeg og barna satt i soffan og spillte pokemon ;-)
ingen fikk med seg at vi skulle sette oss, så jeg tok kontroll og sa til bestefar at han bare skulle spise, ikke noe poeng å vente på de som ikke setter seg etter 10. gang.

middagen var kjempe god, jeg satt i mellom en ene onkelen min og bestefar, bestefar prater nonstop og høyt, så jeg ble etterhvert ganske svimmel. men liker å sitte vedsiden av bestefar...
mamma prøvde å få folk til å sitte ved bordet til alle var ferdig med å spise, men dette var umulig. barna var flinke men bestefar var urolig av seg og begynte å rydde av bordet. ironisk nok...

vi lot mennene rydde av bordet mens siste man fullførte maten sin, så var det igjen fullt kaos frem til kaka kom på bordet. ene unkelen min herjet så med barna at mamma tullet med at hun kom til å bli kastet ut av blokka. herjing og mye sukker gir veldig hypre barn...

kusina mi hadde bakt kake, jeg kunne selvfølgelig ikke spise den så vi kjøpte en daim iskake til meg i stedet. teoretisksett skunne jeg ikke spise den heller, men den hadde ikke gluten i seg.da mesteparten av kaker var spist opp, påskegodt delt ut og jeg var relativt sliten begynte bestefar å fortelle historier fra han var liten til barna. jeg og kusina mi la oss litt for å hvile på senga mi, men jeg forsto etterhvert at jeg var mye dårligre enn jeg trodde så jeg kapret senga til mamma. sa i fra og gikk å la meg. jeg var ikke bevistløs, men ikke langt i fra, lå å hørte på bestefar fortelle historiene sine. kunne ikke sove, men kan heller ikke huske at jeg så noe av rommet. jeg må virkelig ha hvert langt borte....

middagsforbredelser

nå er ikke minemiddagsforbredelser så veldig avanserte da, var med på å handle inn før i dag. ellers skal jeg bare møte opp pent kledd og ta med meg enkelte ting som ligger i leiligheten min.
men siden min jobb er så liten får vi sørge for at den blir perfekt, legge frem godteri og begynne å stelle seg...

middagen begynner klokken fem så jeg regner med at jeg har god nok tid...... god påske alle sammen

lang tur

i dag gikk jeg en lang tur i sola. egentlig var jeg på jakt etter noen blomster til min tantes 50 års dag, men siden jeg ikke vet hvor blomstene kommer først, bare bæra ble det til at jeg gikk å så til alle bærplassene mine + hageparsellen.

det var utrolig godt å komme tilbake til hageparsellen etter vinteren. selvfølgelig så allt rasert ut, men skal ikke så mye rydding til før det blir fint igjen.

det å gå runden min var nesten som å få en del av livet mitt tilbake, så selv om jeg nå er kjempedårlig og har kramper var det absolutt verdt det.

tanta mi fikk en del hageplanter som hadde stukket av fra beddene sine ;-)

hærlig virvelvind

om vinteren er virvelvindene et mareritt, de tar med seg ekstra kulde og pisker snø og is i ansiktet ditt så det svir. med i dag var det første gang i år at jeg tok i mot virvelvindene med åpne armer.

sola skinner og det er godt og varmt i luften, med gode vårklær og solbriller tar jeg meg en tur ut. skal egentlig bare i butikken, men skulle ønske jeg kunne ha gått så mye mer.
det første som slår deg er selvfølgelig sola og varmen, noe man har lengtet veldig etter i flere måneder. men plutselig, uten at du er forbredt kommer det en sterk vind som nesten tar tak i deg og løfter deg opp (den har aldri løftet meg opp, men trillebaggen min letter ofte)

siden våren har kommet for fult følger det ikke følelsen av is med vinden, den er rett og slett bare forfriskende. jeg gikk rundt og smilte som solen mens vinden pisket håret mitt vilt rundt. jeg forestilte meg at vinden blåste bort alle smertene mine mens jeg så på bladene fra høsten som forsvant mange meter opp i lufta.

da jeg kom til rema 1000 måtte jeg le litt av søpplekonteinerne dems som hadde blitt tatt av vinden og slengt uttover.

skal du nyte å gå i virvelvinder så må du for all del huske å ha på deg god jakke og solbriller, solbrillene er veldig viktig ellers får du veldig mye støv og rusk i øynene.
og bor du her kan du like gjerne lære deg å nyte dem, de kommer så ofte

familie og boller

jeg hadde ett mareritt av et natt med smerter og kramper og sovnet ikke før ve 6-7 tiden på morningen. kan trykt si at jeg ikke kom meg til besøket til bestefar. mamma ringe og sa han hadde kommet, men hun hørte på stemmen min hvor trøtt jeg var så hun beordret meg tilbake i seng. de kunne ta seg av beste selv, det viste jeg jo.

klokken 16.00 våknet jeg på nytt av telefonen, mamma fortalte meg at søndagsmiddagen i dag var laks og ble servert om en time (det var ørret). etter middagen ble det boller og krem siden den ene tanta mi hadde funnet ut at jeg hadde bakt boller. så hun kom med mann og barn.

det er kjempekoselig og jeg har ikke problemer med å dele, men satte meg veldig trøtt opp og gjorde klar pokemon spill til trading, barn betyr pokemon og jeg hadde lovet at allt skulle være i orden neste gang jeg møtte dem. de skulle få celebi og suniku.

etter å ha pakket sammen spill, boller, fløte, syltetøy og cola tuslet jeg opp til mamma. middagen var kjempe god og på slaget halv kom resten. det ble mye mas og mye kos, veldig mye pokemon.  min yngste kusine sin ds var så å si falt fra hverandre så jeg fikk i oppgave å finne en ny til henne. enn så lenge får hun låne min gamle ds lite.

nå har jeg kommet meg hjem og etter litt kos med kattene skal jeg legge meg igjen og sove ferdig. lillestrøm heleklinikk i morgen...

fastelavn en uke for tidlig....

i går ble jeg vekket av mamma med medling om middag og boller, det tok ikke hodet mitt lang tid å legge sammen bollene på bakeren, karnevalutstyret i lekebutikken og på Nille og bollebaking. det store spørsmålet mitt var da, det kan da umulig være fastelavn i dag. jeg burde jo ha vist det.

nå er det ikke slik at jeg er ekstremt god på hellidager, feriedager eller å holde styr på datoer i det hele tatt. men jeg er ekstremt glad i bolle med krem og har ikke gått glipp av en fastelavn siden jeg kunne bake boller selv ;-)
jeg sto opp, gikk rett på nett og fant ut at fastelavn er søndag 6.mars.

jeg fortalte det til mamma, men turte ikke å ringe kusina og tanta mi som lagde bollene, var redd de skulle bli lei seg. men utspekulerte mamma ventet til de hadde lagd bollene til å fortelle dem det, heldigvis holdt de på å le seg i hjel og det er ukens spøk i familien nå...

men med bollene allerede laget og fløte kjøpt inn feiret vi fastelavn en uke for tidlig, kusina mi bakte bollene som både jeg og begge kattene kan fortelle ble kjempe gode. tanta mi får nok en uke med småerting fordi hun satte datteren sin til å lage bollene feil dag. det var veldig koselig...
pepperkaka baking og pepperkake pynting (20-21 desember)

dette innlegget kommer litt sent grunnet at jeg ikke har hvert helt på topp...

19 desember kom kusina mi hjem, noe jeg hadde gledet meg veldig til. den 20 var det pepperkake baking hos tanta og kusina mi. vi hadde ventet på henne. dette ble en koselig kveld med smaking av deig, masse morsomme former (som jeg hadde kjøpt på glassmagasinet før i desember) og god stemning.
vanligvis pynter vi ikke pepperkakene våre, men denne dagen startet det med en komentar fra meg da jeg formet min andre pepperkake.    - har dere hvit glasur? isbjørnen min kan da ikke hvere brun-
først lo vi bare av det, men dagen etter var det bare å innse, vi skulle pynte pepperkaker.

vi kjøpte inn alle fargene de hadde i butikken, nonstop og andre fine ting å sette på kakene og på ettermiddagen pyntet jeg og to av mine kusiner pepperkaker for harde livet. vi hadde det kjempe morsomt. men har ikke fått smakt på dem enda da...


pinnekjøtt middag

på lørdag hadde familien min årets pinnekjøtt middag. vi har hatt pinnekjøtt middag i mange år, men det var først i fjor jeg fikk trumfet igjennom pinnekjøtt på julaften. så nå lager vi ekstra mye under pinnekjøtt middagen og så varmer vi det opp (hovedsaklig til meg) på julaften.

uten om pinnekjøttet har vi da ribbe, medisterkake, innmatspølse, sosiser (mini pølser) og en vegetar rett til kusina mi. har regnet på det og det er nesten en ting til her av oss. ikke rart at vi pleier å sitte igjenn med mye mat. men jeg må innrømme jeg gleder meg veldig til julaften....

pinnekjøtt middagen gikk relativt bra, det ble en liten demper på stemningen at bestefaren min var blitt lagt inn på legevakta. men heldigvis fikk han komme hjem senere på kvelden og de hadde funnet ut hva som var feil med han (endelig etter flere mnd) og det er ikke noe alvorlig.

broren min dukket heller ikke opp, men uten om dette var det fullt hus og god stemning. maten var kjempe god.

13.12.10

her kommer en liten oppdatering av lego kalenderen min:

den 11 fikk jeg en fangehull vegg med lenker til
den 12 fikk jeg en gris som hadde et eple
og i dag fikk jeg en eventyrer/ ridder/ helt (er ikke helt sikker på hva jeg skal kalle han)
8. desember

jeg er ganske dårlig for tiden, derfor skriver jeg ikke så mye

lego kalenderen de siste dagene.... jeg har fått en dronning, en rustning og i dag en trone
 

5. desember

I dag rakk jeg så vidt å gå igjennom de viktigste online kalenderne før jeg kastet på meg yttertøyet og tok taxi ned til galssmagasinet. Vi møtte på verdens dårligste sjofør. en ting er at han ikke viste hvor glassmagasinet var og at han bare ville sette oss av i byen, men det at vi måtte forklare skilt var litt skummelt...

glassmagasinet var ikke oppe enda da vi kom, så jeg gikk inn på cafeen der og kjøpte meg frokost, etter to biter av den åpnet dørene. De andre skulle kjøpe julegaver nede i kjelleren så jeg ble med ned, der fant jeg mange morsome pepperkake former. så jeg tok med meg noen av dem hjem.

så gikk vi å tittet på allt fra julepynt og lys til asjetter. jeg begynnte etterhvert å bli litt svimmel så jeg gikk fra de andre og satte meg på bakeren. bestilte meg en ost og skinke baguett og en kopp kakao med krem. etter dette snek jeg meg opp på lekebutikken og var med i en harry potter konkuranse før jeg fant dem igjen på minjong.

når vi dro hjem stod det noen musikkanter og spillte julesanger utenfor, ganske søtt....

senere på kvelden ble det søndagsmiddag, ørret og selvfølgelig tenning av adventslys....

i legokalenderen min i dag fikk jeg et våpen på hjul, tror denne borgen forbreder seg på krig jeg...
4. desember

jeg rakk så vitt å åpne luken i kalenderen i dag før det ble femte. har bakt julekaker med tanta mi og barna. serinakaker og peppernøtter. etter det var jeg så sliten at jeg måtte sove litt. så var det jo alle konkuransene på nettet som jeg vil være med på. men 23.10 kom jeg på kalenderen ute i stua.

i dag fikk jeg en skummel mann med skummle våpen. kunne nesten ha gjettet meg det etter våpnene i går. ikke en jeg ville ha sloss med i hvertfall.
3. desember

i dag startet jeg ikke med lego kalenderen mn, men med alle på internett. har aldri vunnet på slike internett kalendere, men den som intet deltar intet vinner.

i legokalenderen min i dag fikk jeg et våpenstativ med tre våpen. et skold, et spyr og en øks. plaserte det helt intil borgen.


2. desember

i dag trengte julekalenderen min litt mere tenking, tilslutt ga jeg opp og så etter hjelp på kalenderen. det var et bilde av hva det skulle være på innsiden av luka. så var det bare å prøve å kjenne igjen biter ;-)
jeg hadde aldri klart det uten bildet fordi jeg trodde det var en ting, men det var to...

det ble utstyr til smeden min, en smelteovn og en slik til å slå på (med sverd)
midlertidlig ønskeliste

dette er det jeg har klart å komme opp med i løpet av dagen....

Spill til wii:
harvest moon - animal parade (kommer ut 3. desember)
lost in blue
wii balanse brett (ikke et spill)

spill til ds:
harvestmoon DS (det som heter DS)
harvest moon - sunshine islands (kommer ut 3. desember)

andre spill ting:
poeng kort til iphone ( kan kjøpes på 7.11. kan også brukes til lydbøkene mine, kjøper mye lydbøker der)
poeg kort til sims 3 store (kan kansje kjøpes på gamestop)

Lego - harry potter (ikke toget) (http://www.outland.no/section.cfm?path=1549,1550)
lilla sengetøy
store lilla håndkler

fra lush (på byporten):
vanilla in the mist - såpe (ellers hadde jeg synes det  var morsomt å prøve flere såper derfra)
American Cream - balsam (kan også prøve ut andre produkter til hår)
egentlig hadde nok det meste fra den butikken hvert morsomt, husk at jeg ikke har badekar...

spill:
catan histories - settlers of america
elasund

ellers:
ventilator som virker (vifte til kjøkkenet)

1. desember

i dag våknet jeg med en god følelse i kroppen, eller alle steder i kroppen uten om hodet, det verket som besatt. jeg kysset sirius på hodet og nesten ropte det er første desember. (hvor gammel er jeg egentlig..)
så var det opp og åpne første luke i julekalenderen min, jeg hadde ikke julekalender i fjor så den har hvert savnet lenge....
i dag fikk jeg en smed, liker lego kalenderen, når spenningen er over etter å åpne den kan man fortsatt bygge....
Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin