hits

film og serier

film: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

jeg elsket boka og gledet meg til filmen. Selv om slutten var veldig forandret elsket jeg den. Selv om starten kanskje var den mest magiske, var slutten den mest morsomme. Det er klart at de ikke har planer om å lage oppfølgere som følger bok serien, det tok de greit knekken på.

Bestefaren til Jacob har alltid fortalt historier om barna på barnehjemmet hvor han vokste opp. Hvordan de var spesielle og hvilke ting de kunne gjøre. Men etter som Jacob vokste opp sluttet han å tro på eventyrene, helt til bestefaren blir drept og han ser monstre i skogen.

Psykologen han går til oppfordrer han til å besøke barnehjemmet selv, og her finner han en tidsbobble hvor tiden står stille og alt er som bestefaren fortalte han. Han blir kjent med de spesielle barna, men bringer også med seg farer inn i deres idylliske verden. De som har drept bestefaren hans har fulgt etter han på jakten etter akkurat disse barna.

 

 

film: the happening

Dette er en leksjon i alt man ikke skal gjøre i en film?. SPOILERS

The Happening Poster

(bilde fra imdb)

To minutter har gått etter at jeg startet filmen og jeg er virkelig lei av introen. Det er en grunn til at de fleste setter mesteparten av navnene og logoen på slutten av filmen. Du vil ikke at folk skal gi opp før filmen har startet. Jeg går og lager meg mat og kommer tilbake 3 minutter etterpå, akkurat i tide til at første bilde av filmen dukker opp.

Jeg har lest på forhånd at filmen handler om et angrep som gjør at folk tar livet av seg, så jeg ser forbløffet på en park hvor alle mennesker stopper helt opp. Litt som senene fra torchwood med barna, jeg ventet bare på at de skulle si we are back?

Men i stedet hopper vi til et bygge område hvor først en og så en annen hopper fra taket. Så veksler vi til et blikk hvor folk løper på rekke og rad over kanten. Som om de har filmet en mann og satt den inn i reprise. Dette var et samkjørt angrep, rart noen da står og ser på.

Vi møter nå en naturfaglærer som prater om hvorfor biene forsvinner. Dette er vår hovedperson. Han blir tatt ut av klassen og fortalt om et terrorangrep. Barna blir sendt hjem og han og en venn av han bestemmer seg for å ta med seg konene sine og forlate byen.

Nå får vi møte kona til hovedpersonen som helt klart har vært utro og har store øyne som kanskje ikke burde være det viktigste skuespiller elementet. Det tar litt tid før jeg kjenner henne igjen fra the new girl. Fargene på øynene er ikke de samme.

Vi kan gå inn i historien mellom kona og vennen, men de spiller det så dårlig at det hele blir idiotisk.

Nå er vi på et tog hvor de akkurat får vite at byen de reiste fra er rammet og alle døde. Kona til vennen har kommet seg ut av byen. Toget stopper på en tilfeldig stasjon fordi de ikke får kontakt med noen. Strømmen virker enda, de rett og slett stoppet toget uten grunn. Så nå sitter de fast i en liten by og blir fortalt at småbyer også blir rammet. Folk får panikk og rømmer. Her møter vi den eneste kule figuren i filmen, en gartner.  Vennen etterlater datteren sin til hovedpersonen for å hente kona som har en 61% sjanse for å være i live.

Enda flere sener som er på grensen til en skrekkfilm, men ikke helt.

Veikryss, det er døde alle steder og de flykter mot et lite sted nesten uten folk. Hvorfor blir ikke gartneren hjemme, eller reiser hjem igjen. Det ville ha reddet livet hans. Frykt vinnen og spre dere, alle løper i forskjellige retninger. Våre tre hovedpersoner løper alene, senere dukker det plutselig opp to tenåringsgutter som om de har vært der hele tiden. Ja de trengte vel flere å drepe tenkte jeg og fikk rett.

Hvorfor er det så mange som flykter samme vei som dem? De fleste av gruppa deres er jo døde, hvem andre planla denne ruten?

Et hus uten strøm med en gammel gal kvinne blir redningen.

Alt starter igjen i Frankrike, nok en gang stopper parken opp uten om en mann som ser sjokkert på alt. Hvorfor han ikke er rammet er et evig mysterium. De trengte vel vitner.

Dette er bare noen av tingene jeg synes var elendig med denne filmen. Dårlig klipping, dårlig skuespill, dårlig historie og de klarer ikke å plassere seg i noen sjanger. Vil så gjerne være, men tørr ikke helt. 

ekte trailer:

sann trailer, ser noen er enig med meg:

film: lord of the rings - The Two Towers / The Return of the King

Ringenes herre: To tårn Poster  Ringenes herre: Atter en konge Poster

(bilder fra imdb)

Etter å ha pint meg igjennom bøkene og virkelig jobbet for å komme meg igjennom den første filmen, trodde jeg aldri jeg kom til å se de to siste. Noe som var litt rart da jeg virkelig elsker hobbiten (både bøk og film serie)

Men filmene ble satt opp på tv og jeg så det. Tenkte jeg kunne jo ta dem opp til en dag jeg virkelig ikke visste hva jeg skulle se på. Dagen kom, Lykke krevde ekstrem pelsstell og jeg ville ha på noe i bakgrunnen.

Jeg startet med to tårn og halvveis i filmen var lykke ferdig klippet og jeg hentet popkorn. Det er fortsatt ikke de beste filmene jeg har sett, men jeg koste meg og måtte ta et alvors ord med meg selv om at jeg bare skulle se en denne natten. Neste kveld så jeg siste filmen.

Det å se filmatiseringer av bøker du har lest er alltid å se etter hva som er der og ikke der. Hva som føles riktig og hva som føles feil. Siden det hele er en historie har jeg valgt å skrive om filmene samlet. Dette er de siste 2 filmene om hobbiten frodo som har fått i oppgave om å ødelegge en ondskapsfull ring. Mens han beveger seg mot vulkanen han skal kaste ringen i, kjemper mennesker, dverger og alver kriger over hele verden.

Veldig kort forklart, men regner med at de fleste vet hva ringenes herre serien handler om og hvis ikke, på tide å sette deg ned å lese/ se film.

En av tingene jeg likte bedre med filmatiseringene, er ikke fult så mange som dør og ikke dør. Jeg husker dette var det som irriterte meg mest i bøkene. Jeg ble likegyldig når folk døde, for jeg visste de våknet til live igjen. Det reddet faktisk veldig mye av historien.

Ellers savnet jeg når strider/ Aragorn går inn i byen sin under forkledning fordi det enda ikke var hans tid som konge. Jeg liker slike små plott hvor folk oppdager små hemmeligheter. Savnet også krigen om hobbitene sitt land. Det var jo denne krigen som virkelig gjorde dem til helter og de fikk vist frem hva de hadde lært på reisen sin.

Er ikke ofte jeg sier jeg liker filmatiseringene bedre enn bøkene. Og selv om mange av de mest magiske stundene mangler i filmene. Var de mest irriterende tingene fra bøkene også plukket ut.

film: Star Wars: The Force Awakens

Star Wars The Force Awakens Theatrical Poster.jpg

Det var rett etter jul og jeg var med min lillesøster og så den da nye star wars filmen. Jeg har skrevet om selve turen før, som ikke var så positiv, men ikke skrevet om filmen.

Jeg har ikke sett mye star wars. Jeg så hele nummer 1 (fjerde som ble laget) og har sett slutten på trilogien. Jeg vet ikke hvorfor det ikke har blitt mer, men det har altså ikke blitt det.

Siden jeg ikke har vært stor fan av serien fra før, fikk jeg aldri helt de store opplevelsene da gamle helter dukket opp. Jeg forsto hvem de var og etter hvert også mer om rollene de hadde i de tidligere filmene. Man får aldri helt den samme opplevelsen av en film når man ikke er fan, noe av magien er borte.

Det betyr ikke at jeg syntes det var en dårlig film. Ja det var litt forutsigbart og noen ganger ristet jeg oppgitt på hodet. Alle julekalender oppgavene som handlet om filmen hjalp meg ikke særlig på det å skulle bli overasket, jeg hadde alt for mye kunnskap om den. Men mangel på originalitet eller plott i filmer er noe jeg ofte klager på.

Jeg var aldri spent eller overasket, men jeg lo og jeg forelsket meg i en robot. Og med det var jeg mer en fornøyd. Jeg har kommet frem til at jeg trenger en dose humor for å komme igjennom lange sloss sener, ellers blir jeg så opphengt i detaljer jeg burde overse.

Så alt i alt var jeg ganske fornøyd, og jeg skal vurdere å se neste film i serien også.

 

 

Film: Captain america sivil war

Vi hadde en koselig kino tur forrige helg og så Captain america sivil war. Jeg tror fetteren min oppsummerte best da han sa det egentlig var en avergers film, for selv om de ikke sto sammen for å rette opp noe, var de der alle sammen. Men der superheltene vanligvis slår seg sammen og kjemper mot en fiende, kjemper de her mot hverandre.

Winter soilder er mistenkt for en bombe og captain America vil beskytte sin tidligere venn. Iron man har skrevet under kontrakt med myndighetene og er satt på jobben med å finne han og bringe han inn. De samler hver sin gruppe med super helter og kampen er klar.

det er en god kombinasjon av action og humor. Akkurat når du begynner å gå lei av de urealistiske kampscenene (ventet ikke noe annet), reddes du opp av en god latter. Og du kan kaste deg forfrisket inn i en ny runde urealistiske kampscener.

Bak humor og action er det drama og alvor da det blir tatt opp konsekvensene av konfliktene de havner i. greit nok redder de verden, men mange liv går tapt i kampene. Hvem har ansvaret? Er det greit å ofre noen liv for å redde resten?

 

film: The Hunger Games: Mockingjay Part 2

 

Denne filmen har en stor ulempe når det kommer til meg. Jeg elsker bøker og blir så veldig lett skuffet av filmatiseringer. Nå har jeg sett hele serien og jeg vet hva jeg har å vente meg.

Den siste filmen i historien om Katniss Everdeen, the girl on fire som uten å mene det skaper en borgerkrig.  Vanskelig å skrive om filmen uten å røpe for mye av handlingen, men nå har vel de fleste enten sett den eller lest bøkene (eventuelt begge deler)
Selve filmen er god og underholdende. Der del 1 egentlig manglet alt av historie og action er det mye av det her. Jeg kjenner at tårene kommer, men det er jo før ting egentlig skjer, jeg sitter og venter på at det skal skje.

Jeg så filmen 2 ganger på kino. En gang alene og en gang med lillesøster. Det var godt å ha en drosjetur etter filmen å kunne sammenligne bøkene og filmene. for hvorfor tok hun de valgene hun gjorde? Slutten på serien er veldig mye det som gjør den god og selv om det er samme slutt, mangler den mye av forståelsen for valgene. Du får små hint her og der, men den grundige gjennomtenkningen hun gikk igjennom i boka er borte.

Men det er fin og underholdende, kanskje på tide å lese igjennom serien på nytt.

 

film: elf

Elf theatrical release poster

Hva gjør man når man føler seg utslitt og lei i desember? Jo man ser en eldre julekomedie. Jeg nesten bare lukket øynene og valgte en og koste meg resten av tiden. Mer enn jeg trodde jeg kom til å gjøre.

En julekveld når nissen besøker et barnehjem, kryper en av babyene opp i sekken og blir med han til Nordpolen. Alvene bestemmer seg for å beholde han og han får navnet Buddy. Problemene oppstår da han blir voksen og helt klart ikke er som de andre alvene. Ikke klarer han å jobbe like fort, han er større og passer ikke inn. En gang overhører han at han er et menneske og adoptiv faren hans forteller han hvem faren egentlig er. Han reiser til new york for å finne faren sin og møter en verden langt fra den han er vant til. Men heldigvis i juletider, ellers tror jeg sjokket ville ha blitt for stort.

En feel good julefilm som gir deg akkurat det du forventer. Ingen store overraskelser i vente her, men gjør ikke noe da det ikke er poenget med filmen.  

film: Wonderful Days

Å, den ja. Den så jeg under film fra sør festivalen. Egentlig ikke et godt tegn når jeg må google opp filmen som står på lista fordi jeg ikke husker den, men ofte er dette fordi navnene blir fort for like. men jeg innser at jeg nå virkelig ligger langt bak på lista over hva jeg skal skrive om ?

Av de 3 planlagte filmene under film fra sør, fikk jeg bare sett en. Denne anime filmen satt i en post apokalyptisk verden hvor byen drives av forurensning. Men det er bare en del av befolkningen som får bo her, resten er som slaver og bor ute i den veldig forurensede verden.

Vi følger en kvinne som er del av vakt systemet inne i byen. Her jobber de med å skape mer forurensning på utsiden for å få byen til å gå. På utsiden sloss hennes barndomsvenn som alle tror er død sammen men de andre for å ødelegge maskinene som skaper forurensningene slik at himmelen kan bli blå igjen.

Klassisk de rike har og går over alt og alle for å fortsette å ha. i stedet for å innse at alle kan ha noe sammen. Egentlig virker det som om de har ville lage masse fine digitale sener og har tatt de enkleste og vanligste historiene og satt sammen. Noen av senene er flotte, men det meste kommer frem som overarbeidet og for digitalt.

Sliten i hodet og skuffet forlot vi kinosalen, og frem til nå hadde jeg glemt den.

film: familiekaos

De er helt klart ikke rasistiske, ekteparet med fire døtre. De håper bare at den 4. datteren deres skal finne en fransk og kristen mann å gifte seg med. Det har vært hardt for familien med de forskjellige tradisjonene og religionene som har blitt en del av livet etter som jentene deres har giftet seg.
Derfor blir det et stort sjokk for dem da yngstemann forlover seg med en svart mann.
De er ikke rasistiske, men dette blir for mye. Og i et annet land sitter en mørkhudet familie og hater at sønnen skal gifte seg med en hvit kvinne. Det er ikke det at de er rasistiske, men man kan bare ikke stole på de andre.

I det bryllupet skal planlegges og gjennomføres, blir familiene brakt sammen. Der kvinnene har innsett at kjærligheten er det viktigste, sliter mennene med avgjørelsen. Problemet er bare at de er så utrolig like, at det bare kan gå en vei.

Nydelig og morsom film som tar for seg et tema som fort blir for betent, eller drysset ned.

film: Lord of the rings - The Fellowship of the Ring

Ringenes herre: Ringens brorskap (2001) Poster

Jeg var akkurat ferdig med siste Hobbit film og var ikke klar til å forlate denne vidunderlige verdenen. Problemet var at jeg hadde prøvd å se filmen to ganger før og sovnet begge gangene. Ikke bøkene hadde overbevist meg om at det var en feiltagelse heller. Jeg virkelig slet meg igjennom lotr bøkene og holdt hardt på alle de gode punktene. Som sakt elsker jeg den verden er satt i, jeg bare klarer ikke historien i lotr bøkene. Eller jeg klarer ikke resirkuleringen av død/ ikke død plottet som går igjennom hele tiden.

Denne gangen kom jeg meg igjennom hele filmen og fikk bekreftet for meg selv at jeg hadde lest de første bøkene når jeg var ung, for hadde aldri kommet langt inn i filmen og det var jo mitt andre problem når jeg leste bøkene. Mine konsekvente følelse at jeg hadde lest dette før.  Viste jeg hadde startet på bøkene, husket bare aldri hvor langt jeg kom.

Jeg vet at det er mye skryt og kjærlighet rundt denne film trilogien, men i mine øyne har de somregel plukket ut det som var verdt å få med seg i historien og rett og slett ødelagt det lille som var fra før. Jeg skal nok klart klare å holde meg borte fra film 2 og 3. vil jeg tilbake til denne verdenen blir det nok hobbiten igjen.

 

film: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

 Hobbiten: Femhærerslaget (2014) Poster

At det tok meg så lang tid å se den siste filmen i Hobbit serien, men å som jeg elsket den. Jeg rett og slett trengte det etter å ha kommet meg igjennom LOTR trilogien. Helt klart at jeg liker Hobbiten mye bedre.

Skal ikke gå langt inn i beskrivelsen, se de to filmene
- The Hobbit: An Unexpected Journey
- The Hobbit: The Desolation of Smaug

Før du ser denne, er en lang historie.

(jeg anbefaler også å lese boka)

 

film: Oculus

 Oculus (2013) Poster

Filmen er vist basert på en kortfilm som heter Oculus: Chapter 3 - The Man with the Plan.

En ung mann er på mentalsykehus etter å ha drept faren sin som unge. Han er nå 18 år og har klart å slippe fantasien om det hjemsøkte speilet som fikk faren til å torturere moren hans og prøve og drepe han og søsteren. Han slipper ut med advarselen om at han har fått hjelp, det har ikke søsteren. Og et stort poeng har psykologen for det første som møter han er en søster som har klart å finne igjen speilet og har lagt en plan om hvordan de skal bevise at speilet er demonisk.

Ved å sette opp kamera og feller i deres gamle hjem er hun sikker på at de kan slå speilet i å være utspekulerte. Samtidig som vi følger deres historie i nåtiden, får vi se hva som virkelig skjedde da moren og faren ble drept.

Det var underholdende, men mitt spørsmål ble uansett hvordan noen kan dømme en så ung gutt for et slikt drap.

 

film: magic mike xxl

Magic Mike XXL (2015) Poster

Liker du menn som kler av seg er dette filmen for deg...

Det er tre år siden Mike sluttet som stripper og nå er guttene på vei igjennom nabolaget hans. Lederen deres har sluttet og de har bestemt seg for å gå ut med et pang på en strippe convention. Mike blir med dem på roadtrip frem til stedet og deres siste opptreden. Di må finne seg nye damer, nye mål i livet og lære seg nye rutiner.

Denne filmen ga meg et helvete til anfall så jeg skal nok ikke se den igjen. 

 

film: Carrie (2013)

Carrie (2013) Poster

Egentlig gledet jeg meg til å se denne remaken av filmen med samme navn. dessverre vil jeg ikke si at den ga noe mer til historien og jeg kunne like gjerne ha sett den gamle om igjen. Men en remake er sikkert bra for alle de som ikke gidder å se gamle filmer og som da hadde gått glipp av en strålende historie. 

Carrie er en tenåring som bor hos en kristen og ustabil mor. Hun er stille og sjenert og liker ikke å gjøre noe ut av seg, men hun blir ufrivillig kjendis og mobbeoffer etter at hun får mensen etter en svømmetime og får hysterisk sammenbrudd. ingen hadde forklart hva som skulle komme og hun trodde hun skulle blø ihjel. mens hun skriker om hjelp kaster de andre jentene tamponger og filmer henne.

En av jentene skammer seg og får kjæresten sin til å be med Carrie på skoleballet. men dette vil ikke en av de andre jentene og gjør alt hun kan for å gjøre Carrie til enda mer latter. det ingen vet er at samtidig som hun fikk mensen utviklet hun også telepatiske evner, og det er kanskje ikke lurt å pushe jenta med overnaturlige krefter for langt?

 

film: Careful What You Wish For

Careful What You Wish For (2015) Poster

En Gutt ( eller ung mann er vel mer riktig uttrykk) er på ferie på hytta for sommeren. han og kameraten hans har planer om å finne jenter og ha sex med, men han forventer ikke å forelske seg i nabokvinnen som er gift. Det som først virker som uskyldig kjærlighet snur fort når mord, svindel og politiet kommer inn i bildet.

ikke helt sikker på hva han ønsket seg da, siden man skal være forsiktig med det... ikke imponert. 

 

film: Hotel Transylvania

Hotel Transylvania (2012) Poster

Hvorfor jeg likte denne filmen er jeg ikke helt sikker på. Kanskje fordi jeg er glad i vampyrer og glad i intet anende mennesker som får seg et sjokk. Jeg liker filmer med sterke tenåringsjenter og hvor faren har feil. Tegnefilm jeg koste meg med.

Dracula har bygget seg et hotell dypt inne i ødemarken for at datteren hans skal kunne vokse opp trygt langt fra de forferdelige menneskene som drepte hans kjære og hennes mamma. Hotellet tilbyr et sted for alle monsteret som ønsker å gjemme seg fra verden og i dag samles de for å feire jenta sin 118 års dag. Dracula planlegger å skremme datteren fra å prøve å ta kontakt med mennesker og glemmer en riktig regel for å holde seg skjult, ingen brann.
Så det blir store problemer da en ung mann kommer inn på hotellet og forelsker seg i datteren hans.

film: Fallen

Fallen (2006) Poster

Dette må ha vært en mislykket pilot til en tv serie og siden serien ikke ble noe av ga de den ut som film. Oii den var visst ment som film, ikke veldig imponert.

Det er 18 årsdagen til Aaron og den ser ut til å starte fint hos adoptiv foreldrene hans. Han plages av hodepine hele dagen, men han får nok da firfirslene i naturfag timen starter å advare han om farer. Han flykter hjem til sin nå pratende hund og legger seg. Det er engleblodet i han som starter å våkne til live og samtidig som han skal håndtere å få disse nye evnene blir han jaktet på av engler som prøver å utrydde disse blandingene av menneske og fallene engler


film: Case 39

Case 39 (2009) Poster

Har du sett noen skrekkfilmer har du sett denne før. Ungen som er djevelen eller besatt av en demon. Om dette er din første slike film kan du kose deg, men ellers er den akkurat som forventet.

 Sosialarbeider får sin sak nummer 39 og på hjemmebesøk merker hun at noe virkelig ikke er som det skal i huset. Hun blir personlig involvert og ønsker å beskytte jenta fra foreldrene sine. Men etter hun har fått midlertidig omsorg for jenta innser hun fort at det var foreldrene som var redd for henne og ikke motsatt. Hva skal hun gjøre?

film: Iron man 3

Iron Man 3 (2013) Poster

Det var ganske overaskende etter mine meninger om de to første filmene, men jeg likte den. Endelig har Stark fått noen menneskelige følelser og selv om det er hardt, må han takle det. Egentlig litt slik jeg liker superhelt filmer. De får hjelp av et barn og står opp igjen fra de døde. Passe action og romantikk.

Skurken i denne filmen er en Stark ignorerte for mange år siden. Ved hjelp av en x klarer han å helbrede mennesker som har mistet en kroppsdel, problemet er bare at de har en tendens til å eksplodere. For å skjule hva eksplosjonene egentlig er setter de opp en falsk terrorist som tar på seg æren over alle dødsfallene.

Film: Pitch Perfect 2

Pitch Perfect 2 (2015) Poster

Heldigvis er det slik at film nummer to er bedre enn film nummer 1. jeg håpet veldig på at det var tilfellet her og jeg ble ikke skuffet. Altså jeg vil ikke påstå at dette var en genial film. Jeg satt flere ganger og irriterte meg over detaljer, ting de sa eller gjorde og tilslutt ville jeg bare reise meg opp å gå da de brukte kjenningsmelodien til glee. Ok ikke akkurat kjenningsmelodien, men det er en av de sangene du forbinder mest med glee serien. Men kopierer du en suksess er det like greit å være ærlig om det.

Det var så mange glee perioder i filmen at jeg rett og slett skammet meg på deres vegne. Heldigvis var utdaterte oppkast sener borte, men kommentarene til den mannlige reporteren ble bare idiotisk. Ja han er en idiotisk mannegris, men når det går for langt.

Men jeg hadde koselige folk å se den med, og jeg var veldig lettet over at den var bedre enn det jeg fryktet. Og ja det var perioder i filmen jeg lo.

Plotet i filmen går ut på at de ved et uhell skaper et dårlig rykte for hele acapella verden. Noe jeg alene syntes var en idiotisk start. Hvis noe slikt skjer i virkeligheten håper jeg de har mer respekt for den stakkars kvinnen enn det de viser i filmen.

For å kunne la koret fortsette må de vinne vm, noe USA aldri har gjort før fordi verden hater USA?

Jeg satt og så på denne konkurransen og lurte veldig på hvorfor ikke alle lagene ble diskvalifisert. De sier det i starten av film 1. a capella er å synge uten instrumenter. 

Film: Pitch Perfect

Pitch Perfect (2012) Poster

Vel jeg syntes egentlig dette klippet sa det helt supert. Jeg liker sang filmer, men dette var bare en idiotisk film som prøver å ri glee bølgen.  

trailer: 

 

Film: Ironman 2

Iron Man 2 (2010) Poster

Vel om ikke noe annet er jeg sta. Har jeg lyst til å få med meg hele serien er det bare å komme seg igjennom disse filmene. Greit nok tok det meg tre forsøk på å komme igjennom denne filmen. Og det gikk bare fordi jeg hadde en fargeleggingsbok til å ta mesteparten av oppmerksomheten min.

Tony Stark har ikke blitt mye bedre, fortsatt en voksen bortskjemt drittunge. Men nå holder han på å dø av sitt nye «hjerte» og gjør derfor bare som han vil. Å være verden sin superhelt og bare gi F? passer ikke godt sammen.
Men shield klarer å sette han på rette tanker.
 

Det beste med filmen var når den nye assistenten kom inn og jeg sa til skjermen min, det er black widdow. Hun liker jeg veldig godt. Når hun slang bokseren i gulvet smilte jeg bare for meg selv og var sikker. Så jeg var ikke så overasket når det ble avslørt senere i filmen. 

Film: Ironman

Iron Man (2008) Poster

Ja jeg ser mønsteret I mellom filmene og har bestemt meg for å få med meg alle. Men jeg må innrømme at jeg ikke er like stor fan av alle superheltene. Tony Stark er en bortskjemt drittunge av en mann som opplever å bli kidnappet i et krigsrammet land. Kidnapperne ønsker at han skal lage en av sine super våpen til dem, men i stedet lager han en jern drakt han kan bruke til å rømme. Selvfølgelig må hans partner i dette dø for han.
Når han kommer hjem har han forandret seg, han vil ikke lenger lage våpen til militæret og konserterer seg om å spesialisere drakta si. Selvfølgelig har hans første forsøk havnet i feil hender og det opprettes en fiendtlig robotmann. Stark må bekjempe denne og redde liv, når han er ferdig står han frem som superhelten han er. Litt vel selvgod.

Om du ble spoilet av at jeg sa at det gikk bra, har du sett alt for lite amerikanske filmer. 

Film: Thor - The Dark World

Thor: The Dark World (2013) Poster

Denne filmen er satt til etter den første avengers filmen. Alle verdenene plaserer seg etter hverandre og dette åpner for kaos. De mørke alvene som fantes før vernende ble skapt vil benytte denne muligheten til å legge alt i mørke igjen og ikke så veldig overaskende blir jorda et kamp område. Det er opp til Thor og Loki å fikse ting. Og selvfølgelig en hel del mennesker som roter seg borti alt.

Jeg liker denne marvel serien, og håper det kommer flere filmer ( noe de legger opp til)

Film: Thor

Thor (2011) Poster

Jeg har litt blandede følelser om å gjøre en gud om til en superhelt, det er ikke helt rett i forhold til mitt syn av verden. Men det skal også sies at han er en super superhelt. I denne filmen blir han kastet ut hjemme i fra fordi han er for selvsikker og stolt. Han havner på jorden uten krefter og må prøve å overleve på vanlig måte. Han er veldig heldig med de første menneskene han møter og det dannes et vennskap/ kjærlighetsforhold. Selvfølgelig er det noen fiender og monstre her også, men vil ikke avsløre alt heller. 

film: The Woman in Black 2 Angel of Death

Jeg har sikkert sett nummer en tenker jeg og legger til filmen som favoritt, det betyr at jeg har tenkt å se den. Rett før jeg startet prøvde jeg å gå igjennom hodet mitt og huske nummer 1 og jeg var ganske imponert over at jeg kom på det med gutten som døde i myra. Ikke før jeg så myra kom jeg på hvorfor jeg hadde sett film 1 ( utenom det poenget at jeg ser på skrekkfilmer)

Men med så mange andre skrekkfilmer var det en klassisk forutsigende spøkelsesfilm. Egentlig burde jeg vel egentlig satt pris på måten de lurte henne inn i bakgrunnen innimellom, for jeg liker virkelig ikke skvette sener (fordi i 98% av gangene bare ødelegger filmene)

 

Nei på tide den dama tar til takke med de barna hun har og gir seg.


film: captain america the winter soldier

Jeg tror det hadde vært en fordel å ha sett den første filmen før jeg så denne. Jeg så denne før jul engang og jeg er overasket over at jeg ikke skrev om den. Vel det tok meg 4 forsøk å komme igjennom hele filmen så kanskje ikke så overaskende.

 Jeg kan egentlig ikke huske at jeg syntes filmen var så dårlig, men det var elendig lyd på den jeg så. Den var litt treg til tider og jeg hadde ikke noe forhold til personene så det hele ble litt rart. Føler jeg liker CA mye mer nå enn før.

 

film: Captain America the first avenger

Etter å ha sett avengers 2, innså jeg at det bare var å fylle igjen hullene i historiene. Jeg startet med Captain America fordi jeg gledet meg til å se hvordan han reagerte på å våkne opp igjen. Rakk å tenke at for hver gang den historien fortelles må han ha ligget i isen lengre og lengre.

 

En ung mann ønsker å komme i militæret og kjempe i 2. verdenskrig. Men han er for liten, for svak og for sykelig. Men en forsker oppdager hvor ivrig han er og gir han en sjanse. Ved å bli med i en spesial gruppe hvor han utmerker seg for sin intelligens og vilje til å redde andre, blir han valgt ut til å delta på et forskningsprosjekt. Han blir gjort om fra en tynn spinkel gutt til en kraftig soldat og rekker akkurat å bli forfremmet til kaptein for å fronte hæren. Han fortsetter sin lille teater forestilling helt til bestevennen hans blir tatt til fange av tyskerne. Nå dukker han virkelig opp for første gang.

trailer:

senen jeg ville se:

filmen??:


film: Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015) Poster

Hva passer vel bedre når man føler seg sliten, tung og følelsesløs. Jo en relativ rask film med lite følelser og mye knusing. Og nei jeg syntes ikke filmen var dårlig, i dag rett og slett elsket jeg den. Den var akkurat det jeg trengte og så forutsigbar på de fleste komiske linjene at jeg kunne si dem før de kom. Og du forsto ganske tidlig at det ikke var tilfeldig, de var lagt inn slik med vilje.

Gode gamle helter som gjør menneskelige feil, kjærlighet som ikke passer inn og tvillingsøsken som er fylt av hevn og ønsker rettferdighet for alle mennesker. Jeg likte forresten tvillingene veldig godt.

 

Jeg kunne nok ha sett filmen om igjen, den var underholdende.

 

Film: askepott

Lurer på hvem som ville kalle datteren sin Pott, Ella er mer forståelig. Ikke det eneste poenget som forsvinner i dubbingen, men de gjør sitt beste.

Filmen er i seg selv et eventyr. Magien, kjolene og alt rundt er rett og slett fantastisk. Her er også flere deler av alle de mange askepott historiene med.
Disney har prøvd seg som flerkulturell og har hele 2 mørkhudede med i filmen, for det skiller dem ikke ut i det hele tatt. Kan hende det var flere der som jeg ikke så, men mener at ballet var snøhvitt.

Det var søtt å se filmen med den kjente historien med barn vedsiden av meg. De gråt da moren og faren døde og klappet av glede på de riktige stedene.

 

Men det var askepott og det var ikke akkurat stor spenning, men koselig. 


film: Big hero 6

Big Hero 6 (2014) Poster

Når jeg så plakaten for filmen, tenkte jeg at dette var bare enda en av mange animasjonsfilmer som blir kastet ut på markedet og tenkte lite mer på den. Men så leste jeg noen veldig gode omtaler om filmen så jeg bestemte meg for å gi den sjansen allikevel. Jeg angrer ikke.

Filmen var rett og slett ikke som jeg trodde i det hele tatt, jeg vet ikke hvordan jeg hadde fått ideen om en hvitkledd stor figur som gikk rundt og passet på en guttunge og var helten hans (for det hadde ikke noe med plakaten å gjøre ?)

Nei filmen handler om ett ungt geni på vei inn i småproblemer med loven, men reddes av storebroren sin som også er et geni da han tar han med seg på universitetet så gutten får se at det kan være moro og spennende der også. Etter å ha blitt presentert for vennene til storebroren, får han møte Baymax. Dette er en helse robot broren hans har laget. Gutten vil inn på skolen og blir fortalt at det er bare å komme opp med en måte å imponere læreren på neste utstilling så har han plass. Etter litt tenking finner han på noe som kan forandre store deler av verden og visningen går kjempe fint. Men på slutten av dagen oppstår det en brann i bygningen og broren hans løper inn i bygningen for å redde professoren. Bygningen eksploderer, oppfinnelsen forsvinner og broren dør.

Knust sitter han på rommet sitt da han sparker tåen i noe og sier au. Baymax som er programmert til å reagere på smertelyder kommer han til unnsetning og finner ut at gutten lider av sorg. Det er hans oppgave å fikse pasienten sin, noe som er lettere enn sagt når det viser seg at noen har stjålet oppfinnelsen hans og at brannen antageligvis ikke var en ulykke.
Sammen med Baymax og vennene til broren starter han å jakte på mannen bak brannen. For det er med et felles mål at en superhelt gruppe blir opprettet.

 

Jeg ønsker meg en flyvende baymax?.


Farmen vs anno en sammenligning

I en eller annen nettavis sto det en artikkel om hvor veldig like disse seriene er. Jeg leste ikke artikkelen men fikk med en gang en lang liste av forskjeller i hodet. Dette er noe som har ligget i bakhodet mitt å surret de siste dagene, så for å bli kvitt det, skriver jeg det.

Det finnes helt klart likheter i mellom programmene. De sender folk tilbake i tid, de må konkurrere om å bli, de får ukentlige oppgaver og menn og kvinner blir stilt litt mot hverandre. Men mye av dette er standard Realty.  Farmen kan da ikke ha rett til alle historiske versjoner fordi de var først.

Forskjellene i de forskjellige delene er kanskje små, men de er der og skaper et helt annet program. Da det i farmen blir valgt en leder i første episode og den som må gå hjem velger neste igjennom serien, var det ingen leder i anno første uke. Den som skal være lederen for gruppen må fortjene det ved å gjøre best på en oppgave. Lagene får selv velge hvem som skal prøve seg på oppgavene og det er den som vinner som må velge første utfordrer og så blir leder for neste uke. I farmen er det lederen som velger den uka den leder.

En annen forskjell på utvelgelsen er andre utfordrer. I farmen er det den første utfordreren som velger den andre. I anno blir den andre valgt ut av en konkurranse alle på det tapende laget må delta i. på denne måten blir det vanskeligere med hemmelige allianser, siden alle på det tapende laget risikerer å måtte gå ut.  

Konkurransen hele laget i anno må igjennom er forskjellig fra gang til gang, men duellen til slutt er fekting. I farmen kan andre kjempe velge konkurranse etter sin styrke og derfor få en fordel.

Ukes oppgavene er også veldig like, men også veldig forskjellige. Da begge programmene har en oppgave fra den tiden for gruppa å løse, er poenget med oppgavene og resultater og konsekvenser helt forskjellige. I farmen får lederen en kniv som teller som poeng i finalen hvis gruppen klarer oppgaven, noe som gjør det til en mye større fordel for lederen å vinne og de andre til å sabotere. De får også penger til å kjøpe mat for om de klarer oppgaven, noe det er konstant mangel på der.
I anno er det to ukes oppgaver. Det ene er svenneprøven hvor en fra hvert lag får prøve seg på et fag. Den som gjør det best har sikret laget sitt og skal lede gruppen i den andre ukesoppgaven uken etterpå. Den andre ukesoppgaven er en vanskeligere versjon av det de to konkurrerende hadde uken før. Det er også litt drift av område inkludert, men hovedsakelig er det mester oppgaven. Om denne ukesoppgaven blir løst får alle et godt måltid og lederen får flytte inn i en litt bedre bolig. Det lønner seg derfor for alle at de klarer oppgavene.

De to største forskjellene er mat og historie. På anno har de mye mat, selv om det kanskje ikke er verdens beste. De vil ikke sulte som på farmen.
farmen har somregel en historie rundt oppholdet, mens på anno får vi vite historien om forfedrene til deltakerne.

 

Jeg skal ikke si det ene er bedre enn det andre, for det kommer helt ann på hva slags underholdning du liker. Farmen er genial på det de kaller spillet og historiene som skjer rundt dem kan være spennende og dramatisk. På anno er det roligere, mer detaljer på oppgavene og mer personlig. Men det er store forskjeller og om man skal kalle disse to programmene like, kan man vel kalle all Realty for det. 

film: the pact 2

The Pact II (2014) Poster

Hvorfor se oppfølgeren når man ikke var spesielt begeistret for originalen? Fordi originalen var ikke så dårlig som så utrolig mange andre filmer i sjangeren er.
en ting de hadde bedret i oppfølgeren var ikke så mange skvette elementer. Det var også bra at mange av de samme rollene fra den første filmen dukket opp, det var ikke en frittstående oppfølger. Historiene passet ganske godt sammen. Dessverre var historien elendig og jeg tok morderen før spøkelse hadde dukket opp ordentlig for første gang. Jeg forbannet filmen og sa atom han er morderen slakter jeg denne filmen fullstendig, og ja han var morderen.

Det eneste jeg egentlig likte i denne filmen var senen hvor hun rømmer fra mannen med kniven og opp i andre etasje. Han løper etter og i det hodet hans dukker opp smeller alle dørene igjen samtidig. Skal du bli forfulgt av et spøkelse er det greit at det hjelper deg litt også.

Kommer det/ er det en film 3 skal jeg nok ikke se den.

#skrekk #horror #ghost #serialkiller

film: the pakt

Døm ikke boka etter coveret og det samme gjelder filmer, du risikerer å bli så skuffet.

The Pact (2012) Poster

Nå var ikke dette den verste filmen jeg har sett. På starten tenkte jeg at det kunne bli en god historie, men den levde aldri helt opp til potensialet sitt. Men jeg tror det er vanskelig å lage en skrekkfilm der de skremmende spøkelsene er der for å hjelpe og advare og den ekte ondskapen er den i virkeligheten.

I filmen kommer en ung kvinne hjem etter at moren er død. Søsteren hennes har mast på henne for å få henne til å komme å hjelpe til med det praktiske, men når hun dukker opp har søsteren hvert forsvunnet i flere dager. Det siste vi så av henne var at hun pratet med datteren sin på cam og datteren spurte hvem mannen bak henne var, hun snur seg og ser ingen mann, men at garderobeskapet i gangen er åpent, hun går inn?

Kvinnen opplever flere skremmende hendelser og drømmer. Kusina hennes blir drept i huset og politiet mistenker henne litt. Det hele snur seg da hun finner et rom som er murt igjen bak skapet i gangen og en synsk kvinne hjelper henne å komme i kontakt med den døde. En kvinne som ble drept av en seriemorder for 20 år siden.

 Jeg er ikke glad i filmer som baserer seg på skvette elementer. De er forutsigbare og ofte ødelegger flyten i historien. Det denne filmen hadde som var ganske bra var senene der hun så igjennom hull. For du forventet det noe forferdelig og det skjedde ikke. Spøkelset var mer merkelig enn skummelt. Hvorfor var hun i 3 deler? Fordi det ser skumlere ut med et spøkelse som ikke har en rett kropp? Og helt til slutt, har de virkelig vokst opp i et hus med en seriemorder låst inne i kjelleren uten å merke det?


Film: frost

Har du virkelig ikke sett frost før nå? ? nei omstendighetene ville ha det til at jeg var blant de siste til å se den.

Midt i alle kalenderne i desember trengte jeg en pause og ved hjelp av en godteri app fikk jeg endelig sett filmen Frost. Planen var å se den i deler når jeg trengte pauser, men det var ikke så lett å løsrive seg som jeg skulle ha trodd. Jeg satt hele filmen og lette etter senen som fikk mamma til å kalle den en skrekkfilm for barn, men dette er en av de mildeste Disney filmene jeg har sett.

En utrolig vakkert laget animasjon film om en prinsesse med magiske evner hun må holde skult og få kontroll på. Men siden hun gjemmer seg lærer hun ikke å kontrollere kreftene sine og da foreldrene hennes dør og hun skal bli dronning må hun møte mennesker. Alt går bra frem til lillesøsteren hennes på ekte søster vis gjør henne sint og hun mister kontrollen. Hun løper opp i fjellet for å gjemme seg og søsteren bestemmer seg for å dra etter henne og hente henne hjem igjen.

 Vi møter på reinsdyr, snakkende snømenn som elsker varme klemmer og lengter etter solen, små stein troll som er eksperter på kjærlighet og en verden som plutselig havnet midt i en evig vinter.


film: noah

Noah (2014) Poster

Hvis ikke første film faller i smak, ja da ser man en ny en. Film nummer to på lille julaften ble Noah. Mamma var litt skeptisk til en ny film jeg anbefalte, men jeg kom ikke med noen vage jeg har hørt mye fint om denne, det var en klar denne ønsker jeg å se. Når hun fikk med seg det var en bibelhistorie var det greit og vi kom frem til at å se en film om bibelhistorie passet bra lille julaften.

Vi storkoste oss med denne filmen. Den var kanskje ikke verdens beste film, men den passet perfekt. Vi kunne prate litt rundt om hva vi trodde sto i bibelen og hva som var funnet opp og selvfølgelig gjette på hva som skulle skje. På den siste ødela jeg litt spenningen ved å si til mamma at det var ganske åpenbart, menneskene eksisterer jo enda og da kan de ikke ha dødd ut. Det er jo litt av problemene med historiske filmer, noen ting er satt på forhånd.

 

Du kjenner vel kanskje til rammen bak historien?
gud er skuffet over menneskene og bestemmer seg for å rense verden og starte på nytt. Igjennom en drøm gir han Noah oppgaven å bygge en ark som kan redde to av hvert eneste dyr. Men fortjener menneskene å være en del av de som blir reddet?


film: the nightmare before christmas

Det er 23. desember og alt er ferdig til morgendagen. Juletreet pyntet, pinnekjøttt i vann og pakker pakket inn og delt ut. Jeg og mamma setter oss forran tv`n for litt tradisjonell 23. desember underholdning. Eller ikke så tradisjonell, vi skal se film istedenfor dagen før dagen.

Siden mamma sin dvd spiller har gått i stykker og den nye ligger under juletreet hos mormor, skal vi leie film fra Get. Jeg ser at de anbefaler the nightmare before christmas og sier til mamma at den har jeg hørt utrolig mye bra om.

Mamma blir glad for at det er et så enkelt valg og vi kjøper den filmen. Den eneste gleden og underholdningen jeg finner i filmen er å synge med på alle sangene jeg kan. Mamma sin underholdning er å finne alle stedene de har lånt musikken sin fra. Filmen i seg selv var elendig.

Det var egentlig ikke noe historie i filmen. Greit nok var det han slemme som ønsket å være snill og derfor stjal julen og det gikk ikke så bra. Noe jenta som var forelsket i han hadde prøvd å fortelle fra starten av. Men når hele historien i en film kan oppsummeres på to linjer, er det noe som mangler.

 

Vi ble begge enige om at det var en stor skuffelse, men den har kjempe fine sanger.

 

Film: mockingjay

Det tok meg to ganger å se den før jeg kunne lage meg en mening om den. De fleste jeg har pratet med synes det er lite spenning og action i filmen, jeg er ikke helt enig med den vurderingen, men ser synspunktet. Om du ser filmen som den tredde filmen i rekken og forventer noe av det som var i film en og to blir du skuffet. Selv om bokserien holder veldig på den måten den først var lagt opp, kommer disse «lekene» først senere i boka og derfor i neste film.

det blir som jeg ofte sier om bøker i serier, noen av dem blir bare som et kapittel i mellom to andre. Det er ikke det at de er dårlige, de bare drukner.

Andre gangen jeg så filmen prøvde jeg å se den som en enkel film. Oppbyggingen, spenningen, historien osv? det er klart at det er en fordel å ha en kjennskap med figurene fra før, men i seg selv er det faktisk en ganske bra film. Følelsene er helt med når di hilser eller når de ofrer livene sine for å sprenge dammen. Du sitter ikke å tror at hovedpersonen eller noen andre skal dø, de som skal dø er mindre figurer og har lite med historien å si. Det er en avslappende pustepause før neste drapsrunde starter.

 Det gikk fint an å se den to ganger og jeg tror ikke tredde eller fjerde vil kjede meg heller. 

 

film: Guardians of the Galaxy

Jeg tror ikke jeg har hatt det så morsomt på kino på evigheter, om noen gang. Da Rocket fikk våpnet i hånden sin og sier oh yea var jeg solgt. Akkurat som da han innser at han skal kollidere med så mange skip som mulig. Jeg synes det er trist at jeg så den på kino så sent, for jeg får nok ikke se den der igjen. Men har allerede avtale med fetteren min på 11 om at vi skal se nummer to sammen så fort den kommer.

film: the glasshouse

The Glass House (2001) Poster

En tenåring sniker seg ut av huset for å dra på fest en kveld, når hun kommer hjem finner hun huset fullt av politifolk. Først tror hun at foreldrene har funnet ut at hun var borte og har ringt politiet, men det viser seg snart at foreldrene døde i en bilulykke.
etter begravelsen blir tenåringen kontaktet av advokaten til foreldrene deres, det er klart hvem de skal bo hos og han informerer om at foreldrene hadde masse penger så hun og broren behøvde ikke å bekymre seg for økonomi.
ekteparet Glass pleide å bo vedsiden av dem, men etter som de ble rikere flyttet de. Barna skal bo hos dem og blir først imponert over det nye huset de skal bo i. dessverre er det bare ett rom for dem å dele og tenåringsjenta synes at mannen begynner å legge ann på henne. Hun bestemmer seg for å finne ut av hva som skjedde med foreldrene og oppdager at ekteparet prøver å tømme kontoen deres for penger. Kvinnen er avhengig av narkotika og mannen skylder noen lånehaier ekstremt mye penger, de trenger ungene sine 2 millioner, men jenta gir seg ikke uten en kamp. 

Det var ikke store spenningen eller store overraskelser i filmen, men du følte med jenta som sloss mot omstendighetene og de voksne. Den var underholdende og holdt oppmerksomheten og da er jeg egentlig ganske fornøyd.

 

film: Divergent

På fredag var jeg og kusina mi på festpremiere på Divergent. Vi koste oss, selv om jeg var ganske irritert før filmen startet siden de viste en musikkvideo som egentlig viste hele filmen.
Filmen var underholdende og vi kjedet oss ikke, noen ganger lo vi og andre ganger måtte jeg smile over publikum sin reaksjon over sener de viste straks kom. Det er virkelig en spesiell følelse å se filmen med fans som puster, skriker og klapper i takt.

Divergent box office

Filmen er ganske tro mot boka. Vi møter 16 år gamle Beatrice i et fem delt samfunn. Etter en stor krig ble de overlevende enige om å dele seg inn i fem grupper, disse faksjonene vil bestemme hvordan de skal leve resten av livet. De fryktløse, de intelligente, de ærlige, de harmoniske og de selvofrende. Når de er 16 år skal de ta en test som forteller dem hvor de hører hjemme og dagen etter velge hvor de vil bo. Selv om testen sier hvor de passer inn, er det opp til enhver å velge.

Under testen får Beatrice vite at hun passer inn i tre grupper, dette er veldig uvanlig og kalles divergent, ingen må få vite hva hun er for da vil de drepe henne. Hun står nå med valget om å bli hos de selvofrende og foreldrene sine, de fryktløse som hun alltid har beundret og de intelligente som faren hater. Hun velger de fryktløse og kommer inn i en hverdag helt motsatt en den hun har vokst opp i. her er det vanlig å sette seg selv først mens man sloss, utfordrer skjebnen og klatrer opp i systemet. Ikke alle de som valgte fryktløs får bli en del av gruppen, bare de beste, de som ikke er gode nok blir kastet ut på gata og blir fraksjon løs.

 

Beatrice eller Tris som hun nå kaller seg må jobbe fra å være på bunnen til å kunne bli, men hun er ikke flink til å holde munnen igjen og havner fort i problemer med den ene læreren deres. Den and re finner ut av hva hun er og vil hjelpe henne. Når prøvetiden nærmer seg slutten oppdager Tris et plot mot hennes tidligere fraksjon og familie.


ekstremt dårlige filmer

Man har dårlige filmer som man ser på med ett øye mens man spiller noe ved siden av, du har enda dårligere filmer som du bare slår av, og til slutt har du de filmene som er så dårlig at du angrer på tiden du brukte på å finne ut av at de var dårlige. I dag har jeg hvert borti to av den siste kategorien, som kanskje er grunnen til at jeg angrer på at jeg brukte tid på dem, det hjelper når film nummer to er bedre en film nummer en, da kan du tilgi bruken av tid på den første.

 Den første filmen startet som en hvilken som helst dårlig skrekkfilm lagd på 80-90 tallet. Skuespillerne var langt under bra og du klarte å bli lei av ordene som ble brukt i introen. Originalt ville jeg ha satt den nest øverste kategorien, greit å ha som bakgrunn til pokemon. Men selskapet som hadde laget denne vampyr filmen var tydeligvis vant til å lage cowboy filmer, noe som ble klart da den knall røde introen kom med ridende heste figurer og klassisk cowboy intro musikk. Jeg måtte le men tenkte at man kan ikke dømme en film helt ned i kjelleren fordi selskapet ikke klarer å skifte stil på introen, min senere erfaring er bare døm i vei. For det var ikke bare introen som var preget av missplassert cowboy lyder, nei dette var ofte bakgrunnslydene i dette by miljøet. Musikken passet ikke inn, hadde ingen forhold til filmen og ga et preg av et cowboy firma som hadde blitt tvunget til å lage en film om vampyrer i storby slummen. Jeg slo av før ambulanseføreren fant ut at han hadde tatt med seg en vampyr hjem.Film to så jeg faktisk en del av før jeg ikke orket mer, den handlet om et samfunn etter at verden hadde gått under og fikk derfor ekstra mye tid fra meg. Meste parten av tiden benyttet jeg til å prøve å huske hvilke serier skuespillerne var hentet fra. Ps: en atombombe er nok ikke nok til å sette ut hele usa, og om du er så nære som disse var, ville du mest sannsynlig ikke være i live til å prøve å overleve i den merkelige friske og grønne skogen.

Sjokkert over å finne ut av at den første filmen var fra 2008
trailer: Bitten

Full film: 

Nuclear Family: trailer

 

film: hundreåringen som klatret ut vinduet og forsvant

Jeg vet ikke hva mer jeg kan si en at filmen var genial.

Når han var 9 og moren døde, var hennes siste ord: ikke tenk så mye, se hvor det førte faren din. Ting er som de er og blir som de blir. Dette blir livsmottoet til allan og er vel egentlig hvorfor han klatrer ut av vinduet på aldershjemmet mens de andre gjør klart feiringen til hans 100 års dag. Kanskje ikke verdens smarteste og da en ung mann ber han passe på en koffert mens han går på do og bussen hans kommer, ja så tar han med seg kofferten på bussen. Nå starter en jakt på en savnet 100 åring både fra politiet og mc klubben sin side, selv snubler han over snåle personligheter som ikke har noe i mot å dele inneholder i kofferten med han 50 000 000 kroner.
Mens vi følger hans reise med pengene får vi flere tilbakeblikk på livet hans som ikke har hvert rolig, han har møtt alt fra diktatorer til amerikanske presidenter og var med på å finne opp atombomben, fordi han likte å sprenge ting. 

 

film: Secrets in the Walls

Secrets in the Walls (2010) Poster

Jeg vil si dette er en helt klassisk skrekkfilm om spøkelser. Den skiller seg ikke ut på andre måter enn at du prøver å gjette hvilke serier du husker skuespillerne fra. Noe som egentlig viste seg å være bra for jeg klarer ikke å huske tittelen samme hvor mye jeg prøver og det er greit å kunne gå igjennom noen tv serier og skuespillerne for å finne tittelen.

En mor med to døtre flytter inn i et hus etter de har fått det billig. Yngste jenta føler med en gang at det er noe galt i huset og ser en gråtende jente rundt om i huset. Det tar litt tid før moren tror på henne og prøver å finne ut av hvorfor.

Filmen følger en trygg oppbygging med lite overraskelser, du vet ting ikke er over grunnet tiden det er igjen og musikken. Det er aldri et positivt tegn at du vet hvor mange minutter det er igjen av en film.

 

film: powder

Powder (1995) Poster
Filmen starter med en ambulanse som kommer frem til et sykehus, det er en gravid kvinne som blir fraktet dit sammen med mannen sin. Dessverre dør kvinnen, men babyen overlever. Vi forstår at noe har skjedd siden legen minner faren om at ufødte barn går igjennom det samme som moren gjør, de er usikre på hvor store skader barnet vil ha, nå kan de konstantere at han ikke har pigmenter ( albino). Faren insisterer på å se sønnen sin, men blir skuffet da har ser guttungen og hevder at ungen ikke er hans før han stikker avgårde. Maskinene rundt guttungen tar av.

Så hopper vi frem til en gård hvor mannen i huset har dødd, politiet vet det gjemmer seg en gutt i kjelleren til mannen som de tror er bestefaren. De er sikre på at mannen døde en naturlig død og er ikke sikker på hvorfor gutten gjemmer seg. Politimannen har ringt datteren sin som driver et barnehjem i nærheten for å se om hun kan prate med han. Gutten som har rommet sitt nede i kjelleren er helt hvit, har røde øyne og gjemmer seg for solen. Han forteller at han har jobbet på gården tidlig om dagen før sola ble for sterk, han gjemte seg fordi bestefaren hadde fortalt han at når han døde ville det komme folk å ta han med seg.

Gutten som blir kalt powder har hvert isolert fra samfunnet og selv om han er vel lest og intelligent, er det mange ting han aldri har sett før eller forstår. Han får plass på barnehjemmet og starter på skolen, men han forstår straks at forskjellen mellom han og de andre menneskene er for store, han vil bare hjem. Om det ikke er vanskelig nok å se anderledes ut, er han ekstremt intelligent og tiltrekker seg strøm.

filmen var grei, men jeg syntes nok at det maset med elektrisiteten ble litt mye. Ikke bare skal han kunne se tankene og følelsene til ting og dyr, han skal være elektrisk? Og dette i en dramafilm?

 Beste strofe fra filmen: - trodde aldri jeg skulle se en mann som var for hvit for deg.

film: saw VI

Saw VI (2009) Poster

Det er en saw film, mer er det vel ikke å si om det. Dette er nummer 6 i serien og om du ikke vet hva saw serien er får du bare sette deg ned å starte med nummer en. Men jeg advarer, når jeg så at den gikk på norsk tv med aldersgrense 15 år satte jeg nesten maten fast i halsen, her er det mange tenåringer som kan lure foreldrene sine godt. så lenge foreldrene ikke ser første sene for da forstår de at det er en feil.

 

film: the woods

The Woods (2006) Poster

Etter å ha satt fyr på huset sitt under en krangel med foreldrene sine, begynner Heather på en internatskole for jenter. Først fremstår den som en ganske normal skole ute i skogen, selv om den er liten har den mobberne og ofrene. Strenge lærere som sender deg til rektor når du kommer for sent og selvfølgelig skolearbeid.
Men det er stemmene fra skogen som Heather først legger merke til, det og drømmen om jenta som ligger på sykehuset fordi hun prøvde å ta livet av seg. Som alle gode gamle skoler følger en spøkelseshistorie med bygget. Fortellingen her er om tre jenter som vandret inn på skolen fra skogen, de ble først tatt godt imot, men da det viste seg at de hadde magiske krefter ble de jaget ut i skogen igjen. Den ene jenta skal ha lagd pakt med skogen om hevn. Hva som er sant og ikke sant i spøkelseshistorien får vi ikke vite, men det er klart at det er noe som ikke stemmer på skolen. Foruten stemmene i skogen som ber om å få slippe fri, forsvinner Heather sine venner en etter en. De har ale sine evner og noen trenger evnene deres.
Historien foregår i 1965.

du kan alltids tenke deg hva av spøkelseshistorien som er sann, men vi får aldri vite det. Kunne egentlig ha hvert en god film i seg selv. Syntes nok ikke at filmen var veldig skummel, men jeg må innrømme at jeg ikke viste hva som kom rundt neste sving og det er det sjeldent jeg opplever med filmer. 

( vi får ikke under noen omstendigheter se traileren eller høre lyden på den her i Norge, skulle tro de ikke ønsket at vi skulle se filmen)

film: the exam

Det burde være et større skille mellom grøssere og thrillere, du blir så utrolig skuffet når det står feil. Det hadde nok hjulpet om beskrivelsen av filmen var i nærheten av riktig også. Dette er en psykologisk thriller.

8 personer setter seg inn i et rom for å ta siste test før den store jobben blir deres. De skal svare på et spørsmål og har 80 minutter på seg, men hva er spørsmålet. Det er i tillegg en del regler som må følges, bryter du disse blir du diskvalifisert og får ikke jobben.
Det er meningen at de skal testes psykisk, men de er aldri låst inne og kan når som helst gi opp og gå, det er ønsket om å få jobben som holder dem inne i rommet mens de prøver ut det ene etter det andre for å finne spørsmålet og svaret.

Selv hadde jeg hvert den første som gikk ut, akkurat som hun i filmen, men kanskje ikke så dramatisk.  


Exam - Trailer by dreadcentral

film: Grusomme meg

herr gru er en skurk, men kanskje ikke en veldig velykket skurk, noe familien hans er raske til å minne han på da det viser seg at noen har stjålet en pyramide. Men alt dette skal forandre seg når herr gru sin plan om å stjele månen blir en suksess. Å stjele krymperen som skal hjelpe han er ikke vanskelig, men en annen skurk stjeler den fra han igjen. Denne skurken bor i en festning hvor ingen slipper inn, uten om tre foreldreløse jenter som selger småkaker. Herr gru bestemmer seg for å adoptere jentene for å få tilgangen til fortet. Det er slik med unger at de fort vokser på deg, og da står man der med valget mellom barn og det perfekte kupp.

Jeg ble overasket over hvor godt jeg likte denne filmen, og det er godt å bli positivt overasket innimellom også. Den er nok ikke på nivået med de aller beste animasjonsfilmene du kan se om og om igjen, men jeg overlever nok noen ganger til om barna ønsker å se den med meg en gang.  

 

 

tårer for 11. doctor who

Jeg viste han skulle dø, de har ikke akkurat hvert hemmelighetsfull om det, men det var allikevel tungt. Det var en nydelig jule spesial som tok opp trådene fra hele den 11. sin tid. Vi fikk se hvordan religionen the silense oppsto og lærte hemmeligheten om stedet hvor han ikke måtte fortelle sitt navn.

spoiler alert

dette er vel første gangen vi har fått se helten vår dø av alderdom og ikke grunnet kampene sine, han ga virkelig livet sitt for å beskytte denne lille byen som heter christmas. Det er heller ikke første gangen vi har hvert på planeten her, det var nemlig her han besøkte sin egen grav i the name of the doctor. Jeg trodde ikke jeg skulle føle så mye når han ble byttet ut, men de har hvert flinke og brukte det sleipeste trikset for å vekke følelser, Amy Pond.

 

Gleder meg til å se hvor de tar serien videre, det er rykter om at de nye episodene kommer i august.
 

#doctorwho #MattSmith

film: Mortuary

Mortuary (2005) Poster

Jeg setter meg til og gleder meg til hva jeg håper er en god eller grei skrekkfilm, men jeg ble veldig skuffet. Jeg tenkte jeg skulle gå for et klassisk oppsett med familien som flytter inn i et hus som bygda mener er hjemsøkt. Men dårlig film beskrivelse og en forfatter sitt ønske om å slå sammen så mange sjangere som mulig, ble til et kaotisk søl. Filmen var så lite skummel at rett etter jeg så den gikk jeg ned i kjelleren, fant ut at lyse hadde gått på utsiden, brydde meg ikke, åpnet de nye dørene og fant ut at de ikke sto oppe som de tidligere men smelte igjen bak deg, gikk bort til boden min og fikk nesten latterkrampe. Hvis du ikke klarer å skremme en mørkeredd jente som har hatt angst i hele sitt liv vekk fra kjelleren har du gjort en dårlig jobb.

Filmen handlet om en familie som flyttet inn i en liten bygd for å starte på nytt. Mannen hadde akkurat død og moren hadde måtte lære seg et yrke. Moren valgte å jobbe med å balsamere lik og familien flyttet inn i et nedlagt likhus med tilhørende gravplass. Du får aldri følelsen av at familien har problemer eller samhold, de går bare videre med sitt, de konfliktene som kanskje ville ha oppstått forsvinner i bakgrunnen.

Det er når moren skjærer seg på en glassbit i kjelleren at vi for første gang får møte monsteret vårt, en mugg lignende ting som suger til seg blod. Egentlig er ikke mugg som beveger seg så veldig skummelt, noe de i huset virker å være enig med meg i siden de ikke bryr seg så mye om muggen over alt i huset. De vasker det bort og prater om det, men mest som om det skulle ha hvert en liten støvflekk.

Senere i filmen, etter at noen slemme ungdommer som skal ha sex blir drept, finner vi ut at muggen kran krype inn i døde folk og gjøre dem om til levende zombier. De smitter mennesker ved å kaste opp over dem slik at de får muggen i seg. Så nå har vi en hel haug forskjellige vandrende døde og ikke døde monstre som prøver å fange barna. Denne mugg lignende greia blir forresten passet på av en missdannet gutt som forsvant da han var ung. Det gikk rykter om at han var blitt mishandlet av foreldrene og alle trodde han var død frem til foreldrene en dag plutselig hadde fått skjert opp strupen. Jeg sa det var en blanding av mange sjangere.

 

Kort oppsummert: det er en skrekkfilm om en bloddrikkene, parasitt/ sopp som får døde til å gå, som blir passet på av et misfoster i et forlatt likhus/kirkegård som skal i følge de lokale være hjemsøkt av gutten som ble mishandlet av foreldrene sine. 

film: hungergames catching fire

Da har jeg sett filmen to ganger og jeg må innrømme at min vurdering gikk fra terningkast 6 og helt fantastisk, til terningkast 5 og veldig bra. Jeg tror nok jeg viste dette hele tiden siden jeg ikke ville skrive om den før jeg hadde sett den igjen, men det er så lett å bli revet med i stemningen på førpremierer og det kan virkelig løfte en film høyt. En god film kan bli uforglemmelig på en førpremiere.
Fordelen jeg hadde denne gangen var at jeg var forberedt på de små forandringene som var gjort i historien, og når jeg sier små mener jeg små. Du skal ikke ha lest bøkene og komme og tro du vil bli overasket. Selvfølgelig var det sener jeg savnet og det dukket opp flere nå som jeg så den for andre gang, men den tålte helt klart å bli sett på kino to ganger og jeg kan nok se den igjen også. Sliter litt med å sitte stille mot slutten, men det er den delen av boka jeg likte minst også, jeg har på en måte fått nok av de spillene.

Jeg gleder og gruer meg til neste film, jeg har sagt til kusina mi hvor jeg tror den vil slutte, siden de deler opp siste bok i to filmer, men det blir litt trist også, jeg vet jo hva som skal skje.

 Tok meg også i å tenke at jeg hadde satt pris på en historie hvor den utenforstående som tar opp kampen mot samfunnet ikke lykkes. En historie om en som rett og slett innser at livet er forferdelig urettferdig. Kanskje ikke beste underholdningen, men har en mistanke om at jeg har fått happy ending overdose. 

Ps: kan vel ikke kalle slutten av denne filmen en happy ending, bare en ending.  

film:collision earth

Vi starter med å følge tre astronauter på vei til Merkur. De blir truffet av en solstorm og mange problemer oppstår. Så er på jorda og i en undervisning sal, her prøver james preston å overbevise studenter om at hans prosjekt, prosjekt 7 er det eneste som kan redde jorda om en asteroide kulle komme mot dem, dessverre er prosjektet islagt.
Når forelesningen er over blir han møtt av en offentlig person som forteller at skipet kona hans er på har mistet kontakten med jorden.

Etter mye informasjon på en datamaskin og litt telefoner og alarmer på en lokal observeringsbase blir vi informert om at Merkur har blitt truffet av en solstorm og er ute av bane, den er på vei rett mot jorden. Mens forskere, ungdommer og astronauter prøver å redde jorden, opplever jorden samtidig mange merkelige fenomener som magnetstormer, miste tyngdekraft osv...

jeg liker filmer som handler om verdens undergang, og selv om denne ikke var særlig nyskapende, koste jeg meg. Likte at noen døde innimellom. 

( fant ingen trailer eller bilde jeg syntes passet)

film: Soylent Green

Soylent Green (1973) Poster

En film satt til fremtiden fra 70 tallet, kan vel snart kalles en alternativ virkelighet...

i denne verdenen er nesten alt av planter og dyr utryddet, det er lite med vann og ekstremt mange mennesker. Menneskene lever av ferdig frysetørket mat og de fleste er heldige om de finner seg en trapp å leve i. Det er ekstremt viktig for politimannen vi følger, å beholde jobben det er den som gir han kottet han bor i og det lille av mat de har. Når en rik mann blir drept raider han først leiligheten før han prøver å finne ut hvorfor han ble drept. Han forstår fort at mannen ble henrettet og får fort mektige fiender når han prøver å finne ut hvorfor.

Egentlig ganske genial og skremmende film. Ikke skremmende på samme måte som en skrekk film, men måten fremtiden ble vist frem på. En verden jeg ville slippe å leve i, så bra de har mottak hvor man kan gå å få avsluttet livet sitt verdig.  

 

film: returner (Ritânâ)

Ritânâ (2002) Poster

En ung kvinner blir sendt tilbake i tid for å redde jorden fra å bli invadert av rom vesener. Hennes enkle oppgave å drepe det første rom vesenet blir mer komplisert når det viser seg at det antageligvis var menneskene som startet krigen ved å drepe det.

 

Plutselig blir det en kamp mellom tid, kriminelle gjenger og to personer som prøver å skape fred.

koste meg med denne filmen, noe som var bra siden jeg ikke kunne spilt pokemon mens jeg så på, filmen gikk på japansk og kinesisk og med tekst. 

ps: ikke se denne traileren om du ønsker en eneste overaskelse i filmen.

 

film: The 12 Disasters of Christmas

Ta en klassisk julesang og de fleste katastrofe hendelsene du kan huske har hvert i filmer og sett dem sammen til en helt ny film. Det morsomste med denne filmen var å prøve å kjenne igjen alle filmene du hadde sett før som hadde brukt akkurat det samme elementet, men det med julesangen var nytt.

En ung jente finner ut at hun alene kan stoppe verdens undergang, som starter i en liten fjellbygd. Hun må klare å finne alle fem ringene før alle de 12 tegnene ( katastrofene) oppstår. Her har vi blodrødt vann, sykloner, jordskjelv, is spyd fra himmelen, frost, dome, snøskredd, spyd fra bakken osv...

 

men hva er de tolv trommemennene fra sangen? Hva vil avslutte det hele?  

siden jeg ikke fant noe bilde eller trailer, legger jeg med sangen de har laget en skrekk/thriller/action/disaster film

film: flukt

Flukt (2012) Poster

Jeg vurderte å se den på kino, men fikk aldri det til, var veldig glad når jeg så filmen gikk på viasat filmkanalene den ene måneden jeg hadde dem. Filmen er satt til slutten av 1300 tallet, når svartedauen er ferdig med herjingene sine . Vi møter en familie som er på flytte fot og blir angrepet av røvere på veien, hele familien blir tatt til fange uten om jenta, hun blir tatt med til leieren deres for å føde unger.

Med hjelp fra en jentunge som allerede bor i leieren klarer hun og flykte og de to jentene løper for livet med røverne etter seg.

Jeg likte filmen

 #norskfilm #thriller 

film: possesion

The Possession (2012) Poster

Tror jeg har blitt ganske immun mot skrekkfilmer, for skremt ble jeg ikke. jeg tror ikke filmen var så veldig dårlig, den klarte bare ikke å gjøre inntrykk hos meg.

Filmen skal være basert på en sann historie og handler om en familie hvor foreldrene akkurat har skilt seg. Da faren har barna stopper de på et loppemarked og her finner yngste jenta en kiste hun ønsker seg, det de ikke vet er at kisten inneholder en demon.

 

film: mirror mirror

Lille speil på veggen der (2012) Poster

En ny vri på historien om Snehvit og de syv dverger, sorry jeg mener banditter.

Starten på historien kjenner du igjen, dronningen som får et barn med hud så hvit som snø, munn så rød som blod og øyne så svarte som natten. Dessverre dør dronningen og kongen gifter seg med en ny dame, den vakreste damen i kongeriket. Når kongen dør i den mørke skogen tar dronningen over kongeriket og holder Snehvit så isolert som mulig. Hit kjenner vi historien, men her blir en prins røvet av kjempe dverger som er kastet ut av kongeriket fordi de er stygge. Og resten får du bare se selv...

fin film å se på når man er syk, ikke for avansert og morsom. Jeg har sett en del Snehvit filmer før og er alltid imponert over hva slags forandringer de klarer å legge i dem.  

 

film: house at the end og the street

House at the End of the Street (2012) Poster

En tenåringsjente og en mor flytter fra byen og ut i en drabantby, her fikk de leie et billig hus fordi et ektepar ble drept i huset ved siden av. Det tar ikke lang tid før de får høre historien om hvordan datteren i huset tok liv av begge foreldrene sine før hun tok livet av seg selv ved å hoppe i en elv. Men siden det aldri ble funnet noe lik av jenta går det rykter om at hun fortsatt lever ute i skogen. Det som er sikkert er at sønnen fortsatt lever i huset og han nekter å selge det. Grunnet familien sin historie blir han hatet av resten av byen og lever veldig isolert.

 

Tenåringsjenta blir venn med han, men hun vet ikke om hemmeligheten i kjelleren hans, en ung jente låst inne og kraftig bedøvet.

  Første jeg tenkte når filmen startet var, det er da henne fra hunger games? Synes filmen var grei, jeg hadde klart å tenke meg frem til plotet en stund før det ble avslørt, rett og slett fordi noe annen ville ha irritert meg utrolig mye grunnet alle feilene som ville ha hvert der (så jeg tok nok hintene). Men det aller siste som blir avslørt hadde jeg ikke forestilt meg. Filmen viser oss vel egentlig at ingen lager bedre psykopater en foreldre.

 

film: forgotten

The Forgotten (2004) Poster

En dag går Telly i terapi for å komme over sorgen over å ha mistet sønnen sin, neste dag blir hun fortalt at sønnen aldri har eksistert. Hun har kjempet med å komme videre uten å gi slipp på sønnen sin i over et år, hver dag går med på å se på bilder og filmer av han, men plutselig en dag er alle bildene og filmene borte. Først tror hun det er mannen som har fjernet dem for å tvinge henne til å komme seg videre, men fort oppdager hun at ingen i hele verden kan huske at sønnen har eksistert. Det finnes heller ingen avis artikkel om flyulykken sønnen skal ha omkommet i.

Desperat oppsøker hun faren til en av sønnen sine venner, og selv om han selv ikke kan huske å ha en datter, er det noe ved måten denne kvinnen vet når han startet å drikke og lignende, men det er først når hun får han til å si navnet hennes at minnene kommer tilbake.

Nå blir de jaktet på av politiet, NSA og en merkelig man. Plutselig går det opp for dem at om ungene virkelig var døde, ville det ikke være behov for å slette dem. Men hvem har ungene, hvem kan forandre bilder og slette mennesker sin hukommelse?

Jeg koste meg under denne filmen, selv om jeg flere ganger irriterte meg over de idiotiske valgene de gjorde. Spenning, mystikk og en periode hvor du virkelig lurer på om hun har innbilt seg gutten eller ikke.

 

film: abduction

Abduction (2011) Poster

Hva har denne filmen med den tittelen å gjøre?

Under en skoleoppgave finner Nathan et bilde av seg selv som barn på en side for savnede barn. Han tar opp telefonen og ringer nummeret som står på siden og setter i gang en jakt hvor han er eneste vei til målet.

 

De han trodde var foreldrene sine blir drept og nå løper han både fra C.I.A og en terrorist, uten anelse om hvorfor og hvem han kan stole på.

action og underholdende, men ikke genial.

 

film: the riverbank

Ikke et bilde og ikke en trailer klarte jeg å finne for denne filmen, men det er ikke så farlig for den var ikke noe spesielt. Jeg trodde jeg skulle få se en thriller om en dame som etter at stemoren døde, fant ut hjemligheter om seg selv, moren og en mystisk forsvinning. Og jeg gjorde vel egentlig også det.

Hun reiste ut av den lille byen uten å se seg bakover, men da stemoren hennes dør bestemmer hun seg for å reise tilbake. Hun har et anstrengt forhold til faren og velkomsten er ikke akkurat super. Stemoren hennes som var hennes mor sin søster har etterlatt huset sitt til henne og moren hennes, men ingen har sett moren siden hun forlot familien når hun var en jentunge.

For å få solgt huset må hun enten finne moren eller få henne erklært død, og mens hun jakter på informasjon om henne blir det klart at stemoren ble drept.

Når hun graver litt dypere, finner hun ut at moren hadde en elsker til og fra, hun hadde byttet på å gå fra faren til elskeren og omvendt. Dette var ingen hjemlighet for noen, når hun forsvant, forsvant hun opp til et år.

Filmen var sikkert grei nok, jeg så den i hvert fall ferdig. Men det var ingen form for spenning i filmen, dette var ren drama.Det at filmen nesten ikke er å finne spor av på nett og på imdb under under plot keywords, står det bare at tittelen har to ord i seg sier kanskje mer en nok. 

 

 

film: The Barrens

The Barrens (2012) Poster

Dette var en film som ikke ga mye mening i mine øyne. Greit nok er faren syk og ikke helt stabil etter et bitt fra hunden deres for noen uker siden, men har du møtt et monster i en skog og tror den er ekte, ja da tar du ikke med deg kone og barn dit.

Jeg holdt nesten på å slå av filmen med en gang den startet, er filmer tekstet, ender man opp med å lese teksten og er denne virkelig feil blir dette et stort irritasjonsmoment. Denne filmen starter med at en gutt henger opp savnet plakater for å finne hunden sin, oversettelsen var funnet plakater.

Men jeg fulgte familien ut i skogen og faren sin skuffelse over at ting ikke var helt slik han husket det, han tar med seg familien enda lengre inn i skogen og starter å hallusinere kraftig, han mener at et monster er ute etter han og mange ender opp døde rundt familien. Hundegalskap er en alvorlig sykdom å få, og her synes jeg også historien virket litt rar, siden han ikke hadde dratt til legen etter å ha blitt bitt av en tidligere snill familiehund som nå fråtset rundt munnen og var helt gal. Men jeg vet folk er dumme.

Mens faren er bestemt på at det er et monster som forfølger dem, starter familien å bli redd for faren, det at de har gått seg vill i skogen hjelper heller ikke på ting.  

kan ikke si at filmen skremte meg så mye.

 

film: miss firecracker

Miss Firecracker (1989) Poster

Det var aldri tvil i mine tanker om at denne filmen var laget på 80- tallet, jeg ble faktisk overasket over hvor sent på 80-tallet den var laget. Det som kjennetegner filmen fra epoken er den litt tragiske og realistiske stemningen. Den var helt klart laget før alle amerikanske filmer skulle ha en happy ending.

Carnell skal endelig få oppfylt sin store drøm, å delta og forhåpentligvis vinne misse konkurransen i bygda. Hun er en ganske enkel jente med rykte om å være litt lett på tråden, men hun har jobbet hardt med å fjerne dette ryktet og i år er siste året hun har mulighet til å bli med på konkurransen, til neste år er hun for gammel. Hennes store drøm er å vinne i den røde kjolen kusina hennes hadde på seg da hun vant for flere år siden, men kjolen virker å være borte.

Det er mange små hindre i veien for at Carnell skal få delta og kunne vinne konkurransen, men selv om hun fremstår som litt enkel har hun en utrolig styrke til å komme seg videre.

 

film: gåten ragnarok

En arkeolog som er besatt på å finne ut av historien til Osebergskipet får seg en overraskelse da han tar med seg familien på noe han tror skal være en skattejakt i Finnmark ( Russland) . Etter at vikingskip museet mister støtten til forskningen sin, og arkeologen mister jobben, virker steinen som fungerer som et kart som en gave fra gudene. Han pakker sammen ungene og tar med seg noen kollegaer og begir seg på en vandring inn i skogene fra Finnmark. De passerer etterhvert gamle sovjet grensen og befinner seg nå i ingenmannsland land.

Hva er det på øya som Oseberg vikingene besøkte, og hvorfor har de gjort det så vanskelig å finne stedet? Kanskje fordi stedet ikke er et hemmelig skattekammer, men hjemmet til noe forferdelig, og kanskje kartet ikke er et skattekart men en advarsel.

Filmen er utrolig godt laget og hadde det ikke hvert for at de pratet norsk, ville jeg ha glemt at filmen var fra Norge. En eventyr film med vikinger, Midgardsormen og idiotiske mennesker.  

 

film: Snowmageddon

Det virkelig irriterer meg når beskrivelsene av filmene ikke passer med innholdet, greit nok skal jeg innrømme at filmen handlet om det jeg trodde, men når beskrivelsen sier at når de ristet på kulen startet det å snø, burde det i hvert fall bli ristet på en kule eller snø en gang i løpet av filmen.

I en liten by i Alaska bor det en familie på fire + en hund. Det er rett før jul og forberedelsene er godt i gang. Det er ikke en alt for stor overraskelse at noen legger igjen en pakke utenfor døra, men de aner egentlig ikke hvem den kom fra. Inne i pakken er det en snøkule og inne i kulen er kopi av byen de bor i. Når gutten trekker opp trekkverket på undersiden, starter det å skje katastrofer både inni og utenfor snøkulen.

 

 

 

film: let it shine

Enda en disney feel good film. Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg ser så mange av disse filmene som er så like, sannheten er at når jeg er sliten synes jeg slike filmer er perfekte. I denne sangfylte filmen møter vi sønnen til en prest som er sterkt imot hiphop, så selvfølgelig er sønnen sin skjulte lidenskap hiphop.

Han sender inn en sang til en konkurranse sammen med bilde av seg og bestevennen sin, og selvfølgelig velger de på andre siden å tro at det er vennen som har skrevet sangen fordi han ser vakrere ut.

Selv om vennene fort oppdager feilen, velger de å holde det skjult fordi vennen sier han er forelsket i artisten som tror han er vinneren. De starter en dobbel lek som går lengre enn noen hadde ventet.

Men som disney filmen dette er ender selvfølgelig alt bra til slutt. Gutten får jenta, presten lærer sin feil og moralen er godt plassert.  

 

 

film: speak ( hel film i innlegget)

Speak (2004) Poster

Etter å ha ringt politiet mens hun var på skolen sin store fest rett før sommerferien, må Melinda gå tilbake til skolen og alle elvene som hater henne. Det de ikke vet var at hun ringte politiet fordi hun akkurat hadde blitt voldtatt. Vi følger henne igjennom dette skoleåret hvor hun må lære seg å kjenne og lære seg å leve med det som har skjedd. Det virkelige store problemet oppstår når hennes tidligere bestevenninne begynner å date gutten som voldtok henne. Skal hun si i fra og beskytte sin tidligere bestevenn, eller skal hun droppe det og la henne være slik som hun gjorde med henne.

Denne filmen slo hardt i meg og jeg er glad mamma ringte og dro meg ut så jeg fikk en liten pause. Jeg syntes den var bra og det overasket meg nok en gang hvor god skuespiller kristen stewart kan være.

 

 

 

serie: back in time: the family

Bbc har laget en genial serie hvor de sender familier tilbake i tiden. Vi følger noen familier fra 1900 til 1970 en dag tilsvarer ca 1 år og de får leve slik forfedrene deres levde. Bygninger, arbeid og klær er tilpasset årstiden. Serien er på 5 episoder. 1900, 1920, homefront, 1960 og 1970.

 

 

 

 

film: the wilde girls

Forestill deg en amerikansk feel good film om en jente som vil bli stjerne og en mor som er i mot det. Nå har du sett hele filmen i hodet ditt.

The Wilde Girls (2001) Poster

film: 14 hours

14HoursJoBeth.jpg

Etter filmen sitter jeg sjokkert et lite øyeblikk, de avsluttet nemlig filmen med å fortelle at dette var Amerikas mest ødeleggende tropisk storm med 22 døde og en stor pengesum av skader. Det er jo ingenting tenker jeg til meg selv, de lyver! Men så klarte fornuften å ta igjen tankene og minnet meg på at denne stormen var i 2004 og filmen laget i 2005, de har ikke møtt Katrina, Andrew og Ike enda. Stormen denne filmen handlet om var ikke stor nok til å havne på topp tre lista. Kanskje ikke sette like historiske fakta på slutten av en film, de blir fort utdaterte, dessverre.

Nå sier jeg at stormen ikke var så stor, men den var dramatisk nok for de 22 som mistet livet, de 10 000 som mistet hjemmene sine og selvfølgelig alle pasientene og ansatte på sykehuset filmen handler om. Filmen er basert på timene under og etter stormen og et stort amerikansk sykehus mistet strøm og backup strøm. Fra noen små dråper fra et rør til overfylt første etasje følger vi sykepleiernes (og en lege) sin kamp for å redde pasienter og etterhvert evakuere dem.

Det er et rørende øyeblikk når alle i nabolaget samler seg for å hjelpe til med evakueringen, men ellers synes jeg ikke så veldig mye om filmen. Den filmet en del sener i klassisk katastrofe filming, så du forventer deg at noe skal skje, men det tar ikke lang tid før du kommer på at katastrofen var regnet og at det er tvilsomt det går mer galt.

Jeg liker katastrofefilmer og jeg liker legeserier så jeg trodde dette kom til å bli en sikker vinner, men den havner nok bare i midten sammen med en hel haug andre filmer jeg fort glemmer.  

#film  #drama #katastrofefilm 

film: Black circle boys ( hele filmen i innlegget)

Black Circle Boys (1997) Poster

jeg kan ikke forstå at man kan kalle the eye en thriller og denne en grøsser.

DRAMA sier nå bare jeg, rett og slett ikke noe mer enn det. Satt meste parten av filmen og tenkte at det kanskje dukket opp en overnaturlig ting, og at den derfor hadde havnet under denne sjangeren, men nei da. Hvis alle filmer hvor det blir begått drap en gang er grøssere, har vi mange grøssere ute på markedet.

Filmen handler om en tenåring som etter å ha mistet bestevennen sin går fra å være verdensmester i svømming og toppstudent til å henge med de gale folkene. Han blir venner med en gjeng som kaller seg den svarte sirkelen, de tilber en djevelskikkelse de kaller faderen, ruser seg og driver med rampestreker.

Når ting begynner å gå for lang ønsker han å trekke seg ut av ringen igjen, men dette er lettere sagt en gjort, og kanskje ikke en god ide å fortelle politiet at de har begått drap. De overnaturlige kreftene til lederen i ringen som blir vist ved at han kan svømme under vann i 10 minutter, viser seg å være falsk.

Dette er en tragisk historie om hvordan man i sorgen kan kjøre feil vei, og hvordan paranoide foreldre kan skape psykopater.

 

Flere ganger i filmen vurderte jeg å bare slå av, men jeg håpet å finne ut hvorfor de kaller den en grøsser.  

trailer:

film:

film: All the Boys Love Mandy Lane

All the Boys Love Mandy Lane (2006) Poster

Enda en tenårings skrekkfilm som du merker er dempet for å klare sensurene. Egentlig ville jeg kanskje ha kalt den en thriller, men den manglet spenningen. Når jeg leste beskrivelsen av filmen jeg skulle ta opp, trodde jeg det var en vampyr film, men det tok meg ikke lang tid å se at dette ikke var tilfelle, og da var det bare en løsning igjen.

Om du trodde du skulle måtte sitte å vente på å se om denne løsningen var riktig, tar du feil, morderen blir avslørt halvveis i filmen.

Siden det absolutt ikke eksisterer spenning, blir det litt tamt med drapene som er sensurert ned til 15 års grensa, må ikke være mye blod eller se at folk faktisk dør.

Handlingen er om en vakker jente som alle guttene vil ha, hun blir invitert med på en fest på starten av året og kammeraten hun får med seg overtaler en full gutt å prøve å hoppe fra taket og ned i bassenget, dette går ikke bra. Plutselig hopper vi 9 måneder frem i tid og de to er ikke venner lengre. Mandy blir invitert med på en tur, men når de kommer frem starter folk å bli drept.

Siden ingen merker at vennene deres blir drept, er den muligheten for spenning også borte. Er en del rus, alkohol og sex med i bildet da.   

#grøsser #thriller #skrekkfilm

film: skyggejegerne: demonenes by

Originaltittel: The Mortal Instruments: city of bones

Skyggejegerne: Demonenes by (no.pl)

Det er greit når filmer blir slaktet I media før du ser dem, det er så mye bedre å bli positivt overasket enn skuffet. Greit nok så må jeg innrømme at jeg innimellom klødde meg i hodet og lurte på hvordan de hadde tenkt å få dette til å passe inn i historien, men etter å ha hatt en stund å tenke på det, tror jeg at de spinner historien litt sin egen vei.

Filmen handler om Clary som på besøk på en nattklubb blir vitne til et mord ingen andre kan se. Om det ikke er nok å se mennesker ingen andre kan se, blir moren hennes også angrepet og kidnappet. Når Clary kommer hjem blir hun angrepet av et monster osv? plutselig blir hun kastet inn i en skjult verden fylt med farer og helter. Men for at skyggejegerne skal kunne fortsette å eksistere og ikke dø ut, trenger de koppen som kan lage nye, denne ble stjålet fra dem av en ond man som heter Valentine, og moren til Clary stjal den fra han igjen. Clary sitter antageligvis på hemmeligheten om hvor denne koppen er, men moren hennes har fått en trollmann til og låsevekk minnene hennes.

 

Filmen kan ikke sammenlignes med boka, og enkelte feil i tidslinjen i filmen ødelegger en del. Men jeg koste meg når jeg så på den og syntes den var verdt pengene vi brukte på billetter og popkorn. 

 #mortalinstruments #cityofbones #skyggejegerne #eventyrfilm 

 

saw 1-3 i dag

Noen gang hatt lyst til å se noen av saw filmene, men ikke gjort det? I dag er sjansen for fra klokken 21.00 og utover kvelden går de tre første filmene i serien etter hverandre.

Saw handler om psykopaten som blir kalt jigsaw fordi han alltid legger igjen en puslespillbit etter drapene. Han tester mennesker som har gjort en stor synd ved å sette dem i livsfare, består de testen overlever de, består de ikke dør de.

Saw 2 her er en del mennesker låst inne i et hus med gass, nok en gang er det best å følge spillereglene og bestå testene for og ikke dø. Viktigst er det nok allikevel for politimannen som har en sønn inne i huset.

 

Saw 3 i de siste mordene har det ikke hvert mulig for de utvalgte å vinne, jigsaw ligger nå for døden og legger opp et hardt løp for assistenten hans og de andre i spillet. Målet med spillet er å holde folk i live, men hvem?

Saw (2004) Poster Saw II (2005) PosterSaw III (2006) Poster

#skrekk #horror #saw

film:Kyss meg for faen i helvete

Det fine med å ha lave forventninger til en film du skal se, er at du kan bli positivt overasket. Denne drama komedien overasket meg og det jeg var redd for skulle bli en katastrofe gikk veldig bra. Jeg så filmen med to 12 år gamle jenter og jeg var redd for at filmen skulle være for voksen for dem, men filmen var lagt opp i flere nivåer så selv om de kanskje ikke fikk med seg alt, lo de og koste seg. Jentene som satt vedsiden av oss lo ihvertfall?

Filmen handler om en 17 år gammel jente som ikke kommer videre på audisjon fordi hun mangler erfaring. Selv leder hun en liten amatørteatergruppe langt ute på landet. Hun får inspirasjon til å sette opp et av stykkene til Jon fosse og klarer å overbevise teatergruppen om at det er en god ide ved å si at en ordentlig skuespiller skal hjelpe dem. Det er bare en ordentlig skuespiller i nærheten og han er mye mer interessert i å drikke vekk sorgene sine enn å sette opp et teaterstykke med amatører. Men hun klarer å overtale han, og når han først går inn i det gjør han det ordentlig.

Når en av guttene på fotballaget truer med å stifte sammen fitteleppene på hovedpersonen og holder henne fast i bakken, løper han inn i garderoben til guttene og krever forklaring, Ingen rører jentene hans.  Overraskelsen blir stor når han bestemmer seg for at gutten vi prater om er perfekt som den mannlige hovedrollen og har får beskjed om å stille opp eller bli anmeldt.

Siden dette er en kjærlighetsfilm, er det vel ikke så veldig overaskende at jenta blir forelsket i gutten.

 

film: the croods

En sinnsyk tegnefilm om en familie i steinalderen som lever i redsel, ikke det at dette plager det fleste av dem, det er nemlig slik livet skal leves, for ellers kan du dø. Datteren i familien er ikke enig og vil helst ut av hulen og oppleve ting og en natt hun sniker seg ut møter hun en gutt som har fanget sola. Sola han bærer med seg kaller han ild og den kan dø ut. Han forteller jenta at verden holder på å gå under og at hun og familien gjerne må ta kontakt med han om de overlever. Herfra starter en flukt igjennom nye landskaper og med nye fiender, noen i familien synes dette er bra og andre nekter å forandre seg. Men sakte og sikkert dukker virkeligheten frem, skal de overleve må de tilpasse seg og lære seg å tenke.

Samme hvor ukorrekt og usannsynlig denne filmen er, jeg elsker den.

 

Ps: satt under nesten hele filmen og ønsket meg den katten som kjæledyr, den var så søt.

Croods (2013) Poster

Film: tomorrow when the war began

Har man først lest boka, må man jo se filmen. Filmen var egentlig veldig lik boka og det dukket ikke opp en eneste overraskelse.  Akkurat som boka handler den om 7 tenåringer som reiser på campingtur et sted hvor ingen kunne tro at det gikk an å dra, hell. Nede i noen klipper ligger det et lite grønt område som er perfekt for dem, kanskje mer perfekt en de tror for når den uke lange ferien er over, dukker de opp til en helt annen verden enn den de forlot. Et land har okkupert Australia og de er i krig. Alle de andre i området har blitt tatt til fange for flere dager siden og de finner seg selv i en komplisert situasjon. Uten voksne til å fortelle dem hva de skal gjøre må de komme opp med forslag på hvordan de skal overleve og hvordan de skal ta igjen på egenhånd.

 

 

Filmen er litt mer oppdatert enn bøkene, siden enkelte ting har blitt mer vanlig fra boka ble skrevet til filmen ble lagd, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke tenkte på mangelen av mobiltelefoner og bærbare datamaskiner når jeg leste boka. Dessverre klarer ikke filmen å fange deg på samme måte som boka gjør, og det at det har tatt dem 3 år på å filmatisere bok 2 sier nok litt om mottagelsen. det er en ungdoms krigs film og den var underholdende.

Tomorrow, When the War Began (2010) Poster

bildet på coveret er foresten siste sene i filmen

sailor moon igjen

Egentlig er det bare noen små ting i mellom som jeg ikke har fått med meg, men istedenfor å prøve å finne ut av hvilke som burde være hvor i historien, valgte jeg å starte på serien helt på nytt. Kommet meg igjennom 3 episoder i kveld.

 første episode

film: world war z

etter å ha lest boka og sett traileren var jeg litt forvirret, sammenhengen var?
så var ikke så spent som jeg burde ha hvert, var klar for å bli skuffet. Men jeg hadde jo den fordelen at jeg elsker verden går under historier så jeg måtte se den.

Det var noen referanser til boka innimellom, men du glemte egentlig fort boka og så på dette som en egen historie. Når referansene dukket opp ville jeg dytte til kusina mi slik at hun kunne bekrefte hva jeg syntes å få med meg, men jeg satt stille.

Om du tror du skal se en nyskapende zombie film tar du feil, her er det en hvit helt som tidligere har jobbet innen for en viktig organisasjon som trengs for å redde verden. Men det er noen forskjeller både fra boka og andre zombie filmer man må merke seg, disse zombiene spiser ikke. Der du i andre historier risikerer å bli revet i stykker og spist opp, blir du bare bitt og litt banket opp her. Siden zombiene ikke stopper og spiser, eller er drevet av sult følelsen får det dem til å bevege seg raskere igjennom folkemengdene og ikke så drevet av lukt.

Mesteparten av filmen er lagt opp til å følge historien i boka fra et nytt synspunkt, men med enkle forandringer som gjør sammenligningen umulig. Filmen var ganske forutsigbar, men selv om du viste hva som kom til å skje ødela det ikke så mye av opplevelsen.

Action, idioti, redsel, tilfeldigheter og litt humor innimellom

 

Ps: sprenger du en håndgranat inne i et fly, kan du ikke være overasket over at det styrter.

 

film: Amorøse passasjerer

Filmen starter med at en flyplass arbeider fjerner bremseklossene på et fly, men mens han holder på tipper koffertene fra en transportbil over en annen ansatt og han løper for å hjelpe til. Så du behøver ikke å gjette hva som har skjedd for at landingshjulene på flyet filmen handler om ikke virker.

Vi møter de på flyet 90 minutter senere, en dame undersøker passasjerene på vanlig klasse og ser at de alle sammen sover. Flyvertene oppfører seg litt merkelig og det er klart at pilotene ikke er helt fornøyde. Hun kommer seg inn til pilotene og får der vite at den bakerste delen av flyet er dopet ned.

Bare første klasse er våken og her er det en merkelig samling av folk. Den synske dama som vet at hun ikke vil være jomfru lengere når flyturen er over, finansmannen som har drevet en svindel og dette holder på å avsløres, et ungt ektepar, en leiemorder og en dame som er mest kjent for å ha sex med kjente folk.

De ansatte på flyet er en blanding av homofile og bifile menn som sirkler rundt hverandre, alle er veldig gode venner.

Mesteparten av denne filmen handler om sex. Hvem man kan ha sex med, hvem den du har hatt sex med har hatt sex med, hvordan du kan ha sex, hvem som har sex osv? det blir overdrevent mye til tider og du himler med øynene over enda en sene.

 

Men selvfølgelig blir det slik på flyet etter at flyvertene har skjenket og dopet ned alle sammen.  Selvfølgelig for deres eget beste slik at de ikke blir urolig mens flyet fortsetter å sirkle rundt landet for å finne en rullebane de får nødlande på.

 

Day 30- your favorite all time horror movie (30 days horror movie challenge)

RINGU ( the ring , japansk)

Det går et rykte om at det finnes en video, og at de som ser den har en uke igjen å leve. Når en journalist prøver å finne ut av ting og ser filmen blir hun skremt, men prøver ikke og virkelig stoppe forbannelsen før sønnen hennes også har sett den.

Hun og x mannen hennes prøver å finne ut av hvor filmen kommer fra og hvordan forbannelsen oppsto.

 Anbefales å ikke bli sett på av de som har tv på soverommet sitt.

her er filmen du ikke skal se...

film: Annie

Alle vet om filmen Annie og de fleste har hørt sangene, men jeg var en av de få som aldri hadde sett filmen. Jeg har flere ganger tenkt at dette var noe jeg måtte gjøre noe med, men aldri helt funnet motivasjonen til å sette meg ned å se den.

Men en dag snublet jeg over den på youtube og bestemte meg for at nå skal jeg se den, jeg så forresten remaken.

Filmen var hovedsakelig som forventet, men litt mindre tristhet enn jeg hadde forventet meg. jeg innså fort at jeg ikke kunne historien, noe som sikkert var greit for se opplevelsen. Jeg viste hun bodde på et barnehjem, ble behandlet dårlig og hadde et brev om at hun hadde foreldre, men det var alt.

Men jeg må innrømme at jeg reagerte på enkelte små ting i slutten av filmen, slik som presidenten sin makt til å ordne høytstående adoptiv foreldre til alle jentene og FBI sin evne til å spore opp foreldrene til Annie ved hjelp av håndskriften på brevet hennes. Og folk er overasket over overvåkning?

 

Men det er en barnefilm så slike ting må man kanskje kunne godta?

film: epic skogens hemmelige rike

 

Noen ganger føler jeg at det bare blir produsert animasjons filmer for å ha noe å vise på kino. Det er ikke det at filmene er dårlige, det er bare det at vi har sett alt i dem før.

En jente som akkurat har mistet moren sin, reiser for å bo hos faren. Hun har hatt lite kontakt med faren de siste årene fordi han har viet hele livet sitt på å bevise at det finnes små tenkende vesener ute i skogen. Etter et mislykket forsøk på å kommunisere med faren sin bestemmer jenta seg for å dra sin vei igjen. Men hunden stikker av og hun jager den inn i skogen. Her blir hun vitne til at dronningen i skogen dør og får i oppgave om å beskytte knoppen som har livets krefter i seg.

Hun vet ikke at hun får oppgaven, men i det hun tar i knoppen krymper hun og må sammen med to snegler, en løvmann og en som sa opp som løvmann og noen søte fugler, passe på knoppen slik at den kan blomstre og redde livet i skogen.

Selvfølgelig er det noen slemme som vil ødelegge for dem?

Filmen var vakker og se på og jeg koste meg, men det var ikke en stor opplevelse og da jeg pratet med barna senere og vi pratet om valg av dronning lurte de på hvordan jeg kunne ha forutsett hva som skulle skje, og sannheten var at det føltes som om jeg hadde sett filmen før.

 

Vanligvis gir jeg ikke terningkast siden jeg synes dette sier så lite om hva man egentlig tenker om filmen, men dette var stort hos barna så den fikk terning kast 4 av fetteren min på 10 (litt lite action) og terningkast 5 av kusina mi på 12. jeg er enig med fetteren min om en 4, men mer på grunn av forutsigbarhet og selve følelsen du får av filmen.

film: Man of steel

Hoved saklig var filmen som forventet. Klippene fra super man sin barndom var nesten alle i traileren og ble presentert som minner bakover i tid. Vi møter Clark mens han jobber på en fiskebåt et sted, han blir ikke sett på som den beste arbeideren, men da de får inn nødsignal fra en olje Platform forsvinner han plutselig. redningsmannskapet har gitt opp å redde de som er igjen på plattformen når Clark kommer frem med den, han holder plattformen oppe slik at de andre kan evakuere.

Men ting forandrer seg når noen forskere finner en ting langt nede i isen. De vet ikke hva det er men Clark får mistanke og reiser dit, der er også Louis Lane. Det er her de møtes for første gang og han finner ut av hvem han virkelig er. Han redder livet til Louis og hun bestemmer seg for å følge mytene han har lagt etter seg for å finne han.

Clark har ingen planer om å gjøre seg kjent i verden, men da en gjeng fra planeten hans kommer og krever å få han utlevert må han velge mellom å stole på menneskene eller la dem få straffen for og ikke vite hvem han er.

Dette er en film full av action, men i motsetning til mange andre supermann filmer er det mer følelser i filmen. Og da snakker jeg ikke om et kjæreste forhold, men følelsene som går igjennom Clark mens han prøver å finne ut av hvem og hva han er og vil være.

 

Det var noen sener med lys som virket feil og irriterte øynene mine, men uten om det var jeg kjempe fornøyd. Kanskje jeg ikke levde meg helt inn i alle action senene, men tror det er bare meg.

 

film: 1408

En forfatter reiser rundt på hoteller hvor det skal spøke for å så skrive reiseguider om dem etterpå. Han har besøkt mange av de mest hjemsøkte stedene og aldri sett et spøkelse og han tror ikke på dem. Allikevel gir han hotellene karakter etter hvor skremmende de er, gjerne etter historie, hvordan rommene og omgivelsene ser ut osv?

 En dag får han et postkort fra et hotell hvor det står ikke gå inn på rom 1408 ? det tar han ikke lange tiden å finne ut av dette blir 13 til sammen, men da han ringer for å bestille rommet får han beskjed om at det ikke er tilgjengelig.

Ved litt juridisk bistand finner han ut at de ikke kan nekte han rommet så lenge det er i bruk og ikke opptatt. Han tror de på hotellet gjør det så vanskelig for han å få rommet for å bygge opp om historien dems. Ingen har overlevd lengere enn en time i det rommet siden hotellet ble bygget. Det er ikke noe spøkelse som går igjen eller noen annen fascinerende historie, rommet er vist bare ondskapsfullt.

Etter å ha gått inn på dette rommet er han aldri mer en skeptiker.

Filmen satte seg i hodet mitt og jeg har tenkt litt på den etter at jeg så den, men ikke nok til at jeg husket hvilken film jeg skulle skrive om i dag, og jeg måtte inn på nettflix å se hva siste sette film var, men når jeg så coveret husket jeg filmen. Det som satte seg i hodet mitt var nok det jeg ikke likte med filmen.

Det virker som om de har prøvd å putte inn alt av skrekk i en pakke og det blir bare forvirrende. Innimellom er det non som dukker opp og skremmer, andre ganger er det helt klart psykoser. Du har alt fra bildene på veggen og vinduet som smeller igjen.

Når han resonerer seg frem til at han må ha blitt dopet ned og bare må holde ut til stoffet forsvinner, forstår jeg ikke at han ikke bare legger seg til å sove. Om du er sikker på at det er hallusinasjoner grunnet det du har drukket, ja da lukker du øynene og venter på at det går over.

 

Day 24- horror movie character that describes you

ja, du sier ikke det, og jeg som trodde jeg var så unik at det ikke fantes noen som lignet på meg, men siden det er en utfordring får jeg jo sette meg ned å lete. 

første stikkord må være heks, så har vi noe å gå etter. foresten kom jeg nå på at det ikke måtte være den slemme, det hjalp litt. det finnes mye raseri i meg så jeg kunne kanskje ha valgt carrie. utenfor, moobbet og raseri. men jeg endte opp med  Sarah bailey. en ung jente som havner på utsiden på den nye skolen sin,men blir venner med tre wannebe hekser. men mens de kan kalle på å låne krefter, finner hun ut at hun har ekte krefter på egenhånd.

denne filmen elsket jeg når jeg var 14-15 år gammel

 

Day 21- best horror franchise

finale destination 

En serie med filmer som jeg elsker, men jeg må innrømme at kvaliteten har hvert litt usikker de siste filmene.

En person får et blikk inn i fremtiden og ser en forferdelig ulykke den personen og mange andre dør i. når hun våkner opp av dette synet redder personen noen liv (men stopper ikke katastrofen). Dessverre var det meningen at alle disse skulle dø, så døden forfølger dem til den får hentet dem igjen. I de fleste filmene i samme rekkefølge som de skulle ha dødd i ulykken, med unntak av en av filmene, der det går motsatt vei.

De overlevende prøver å forstå hva som skjer og finne måter å overleve videre på.

 

Ulykkene er favorittdelene mine av filmene og det er disse jeg legger ut under.

 

 

 

 

 

Day 20- favorite horror character (30 days horror movie challenge)

Sadako

En jente blir kastet levende ned i en brønn og starter å hjemsøke folk igjennom videofilmer. En uke etter at du ser film klippet, dukker det opp på tv`n din igjen, men denne gangen stopper ikke klippet ved brønnen, denne gangen klatrer det en ung jente opp av brønnen og ut igjennom tv skjermen din.

 

Day 18- favorite horror movie filmed in black and white (30 days horror movie challenge)

Jeg har bare sett en svarthvit skrekkfilm, og den likte jeg ikke.

Men jeg regner med at jeg kommer til like night of the living dead når jeg endelig får meg til å se den.

 

Svarthvit filmen jeg har sett og som jeg har er de dødes Skjern, jeg elsket boken, men slet litt med å henge med i når det var kveld og når det var dag i filmen. Dette irriterte meg såpas at jeg ikke klarte å henge med. 

Day 17- favorite 80's horror (30 days horror movie challenge)

Etter å ha lest igjennom lister og senere vurdert filmene jeg hadde sett sto valget mellom to filmer. Jeg måtte igjennom listene fordi jeg ikke aner når filmene jeg har sett kommer fra, og jeg må innrømme at det var mange grøssere på 80 tallet.

Hadde jeg sett filmen, hadde sikkert valget falt på Little shop of horror, men jeg har ikke sett den, selv om den ligger her og venter på meg, det er noe med det når alle anbefaler noe?

Valget blir dermed mellom the shining og the children of the corn

Hvilken film som er mest kjent og mest omtalt her er det ingen tvil om, og siden jeg allerede har skrevet om children of the corn velger jeg the shining.

Filmen som har gitt tvillinger et rykte for å være skumle og gjort at de aldri kan invitere voksne til å være med å leke.

En familie på tre skal passe på et avliggenes hotell igjennom vinteren, dette passer faren bra siden han trenger ro til å jobbe med boken sin. Moren og sønnen får et helt hotell for seg selv til å underholde seg på. Faren blir advart mot at man kan klikke av å være isolert så lenge, for mange år siden tok vinter vaktmesteren livet av seg, kona og de to døtrene sine.

Guttungen har noen overnaturlige evner og kan se og føle ting, han som jobber på kjøkkenet har samme gaven og før han forlater hotellet advarer han gutten om å gå inn på et av rommene.

 

Et hotell isolert fra omverden kan være skummelt nok i seg selv, men noe er ikke helt som det skal her, men hva?

 

Day 16- horror film with a great soundtrack (30 days horror movie challenge)

Noen av disse spørsmålene er rett og slett umulige, musikken er ikke det første jeg legger merke til ved en film ? om den ikke skiller seg veldig ut. Og jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke kan tenke meg en eneste grøsser som går under denne kategorien, kan tenke meg noen få filmer, men det er bare noen få.

Derimot kan jeg tenke meg enkelte geniale lyder, sanger eller melodier som har dukket opp i forskjellige filmer.

Melodien til telefonene i one missed call, ghostbuster (komedie men med spøkelser i, sangen er forresten også med i zombieland) tikkingen av klokkemonstrene i dr.who (heller ikke grøsser selv om noen episoder kan være på grensen)

 

Nei denne var nok for hard for meg, er ikke så veldig inn i OST

Day 15- favorite monster movie (30 days horror movie challenge)

Min favoritt monster film? Og med monster mener man ikke zombier, vampyrer eller andre mennesker som har fått en sykdom og blitt gale? Oii. Inn i tenkeboksen her.

Etter å ha sett liste over monsterfilmer som har kommet ut, var ikke valget stort, jeg rett og slett pleier å bli irritert av dem og unngår dem. Hadde sett to på listen og det var en jeg ønsker å se. Monsteret jeg velger å skrive om er derfor fra den ene filmen hvor jeg faktisk husker monsteret, colverfield.

Det jeg likte med denne filmen var at de hadde funnet dette irriter enes hullet som ofte er i monster filmer, er monsteret stort og knuser ting, gjem deg under jorda, er monsteret sleip og flink til å lure seg frem, gjem deg i en metallbunker. Men om monsteret slipper unger som spruter syre, da er alle muligheter til å gjemme seg borte (ihvertfall de fleste)

 

Så mitt favoritt monster må bli Clover fra Cloverfield

 

Day 14- favorite indie horror movie (30 days horror movie challenge)

jeg har søkt og søkt, det er ikke det at jeg ikke vet hva en indie film er, har nemlig kjennskap til indie spill ? men hvilke filmer som er det, og hvilke som ikke er det er verre.  Det er flere lister på nett med mange navn, men ikke sikker på om alle virkelig er indie filmer.

Uansett valgte jeg å gå for en film som sto på en side for indie produkter ? Sinister

 

Det er ikke lenge siden jeg så filmen og jeg likte den ganske godt. En journalist som prøver å finne ut av forsvinningen av en liten jente, setter seg selv og familien sin i fare da han flytter inn i huset jenta bodde.

Day 12- your most disturbing horror film (30 days horror movie challenge)

Oii for et vanskelig spørsmål, er det ikke meningen at disse filmene skal være slik?  Men etter å ha tenkt igjennom noen splatt filmer og hvordan de har påvirket meg, kom jeg på en sene som virkelig plaget meg. the hills have eyes. Det er ikke selve filmen som rystet meg, har sett alt for mange som ligner, men senen der det ene monsteret går inn i campingvognen og spiser undulaten gjorde meg vondt lenge. 

trailer remake ( denjeg så)

orginalen (hel film)

Day 11- favorite horror/ comedy (30 days horror movie challenge)

det er veldig sjeldent jeg føler at komedie og horror passer sammen, det kan være noen komiske sener innimellom eller jeg kan le ondskapsfullt da den slemme personen eller den masete jenta dør en blodig død. Men jeg har et unntak jeg elsket nemlig Zombieland. En zombie komedie, ikke så mye mer å si om den saken.

 

Day 10- horror movie every one loves but you don't (30 days horror movie challenge)

her tror jeg vi kan lage en lang liste...

Trodde denne skulle bli vanskelig, siden det er mange populære filmer jeg ikke har likt, men det er vel kun en som har fått meg til å føle at jeg skiller meg ut. Jeg likte virkelig ikke The Blair Witch Project. Det var ikke fordi den var for skummel eller måten den var laget på, jeg rett og sett kjedet meg.

Det er aldri et bra tegn når jeg sitter å kommenterer hva de gjør i filmen, eller svarer på spørsmålene de stiller seg, det betyr at jeg kjeder meg, synes de er idiotiske eller veldig opplagte.

 

En regel å huske: forstyrr aldri religiøse elementer.

 

favorite supernatural horror movie (30 days horror movie challenge)

Hvor går egentlig grensen på overnaturlige skrekk filmer? Er det de med spøkelser, de med vampyrer eller de med zombier. Dette er andre gang jeg snubler over et spørsmål hvor svaret egentlig er åpenlyst, men jeg sparer den filmen til siste spørsmål. Må lete litt i minnene mine og det kan godt hende jeg har kommet på en ny film jeg likte bedre når morgendagen kommer.

Valget endte på children of the corn

Children of the Corn (1984) Poster

 

En film om en liten bygd isolert fra andre, når et kjærestepar kommer innom viser det seg at bygda er styrt av barn som har tatt livet av alle de voksne. De blir ledet av en gutt som har kontakt med en eller annen form for overnaturlig kraft. Det er noen barn som ikke støtter det nye leve systemet og disse blir sett på med skeptiske øyne. Det er disse barna som prøver å hjelpe det unge paret før dems blod også blir ofret til mais åkrene. 

trailer:

hele filmen: ( sto det skulle være med serbisk tekst, men jeg så ikke noe til den)

 

film: the brood

The Brood (1979) Poster

Jeg var nok ikke helt imponert av denne filmen, jeg satt egentlig ganske lenge og ventet på at noe skulle skje. Det var et drap tidligere i filmen, av noe lite og kledd i rødt, men etter beskrivelsen filmen hadde fått, hadde ikke dette så mye å si. Vel beskrivelser kan være veldig feil. Det er en eldre film, så jeg var forberedt på at spesialeffekter kunne være dårligere, jeg var ikke forberedt på mangel av dem.

Jeg trodde jeg skulle se en film om et psykisk sykehus hvor noe var alvorlig galt, at han som drev sykehuset var ond og det var en kamp om å komme seg ut. Det var en film om en mann som hadde kona inne på psykiatrisk avdeling. Da han ser at datteren har blitt slått når hun har hvert på besøk vil han benekte henne rett til å se datteren.

Psykologen spiller roller for pasientene sine slik at de kan få sagt det de ønsker til de i livet sitt. Det er dette terapien hans går ut på, men når de går inn på minnene til dama blir moren drept, senere faren. Morderen er et barnelignende monster, med kort livsspann.

En dag på skolen blir læreren til jenta drept av to slike små monstre og jenta kidnappet, merkelig nok rett etter at kona ringte hjem og hørte at læreren var hjemme hos dem.

 

Hva slags kobling har disse små barnelignende vesenene med kona og det psykiatriske sykehuset?

 

Day 8- favorite foreign horror (30 days horror movie challenge)

The Orphanage (for japansk teller ikke)

Hun bodde på barnehjemmet når hun var liten, og nå som hun er voksen og har adoptert sitt eget barn kjøper hun det for å lage hjem for barn med downs. Sønnen hennes som er hiv positiv begynner å prate om døden og andre barn som har dødd på barnehjemmet. Moren tror han har funnet ut om sykdommen som de har holdt skjult for han, og dette er hans måte og takle/ gjøre opprør.

Men under en fest hvor de feirer åpningen av huset, forsvinner gutten og en tragisk historie om vennene hennes som ble igjen på barnehjemmet løsner opp.

 Movie poster illustrating a woman cradling a baby covered in cloth in a dark room in front of a bright window. Five small hands are seen covering the window from the darkness. Text at the bottom of the poster reveals the original Spanish title, production credits and release date.

Day 6- favorite vampire movie (30 days horror movie challenge)

La den rette komme inn ( den svenske)

Vet du hvem naboen din er? Den uskyldige og sjenerte jenta? Det er da ikke mulig at hun har noe med alle drapene av de unge guttene? For det har dukket opp døde gutter som er hengt opp ned i trær og tømt for blod.

Vi følger en ung gutt som blir mobbet på skolen, foreldrene er skilt, og ting føles veldig vanskelig. Men en dag møter han en jente på lekeplassen, hun er andelenes enn de andre. Både smartere og mer fascinerende, hun bor med faren sin i naboleiligheten og drikker blod.

 

Liker at filmen ikke følger de vanlige normene vi er vant til med vampyr filmer, det er skumlere å to at naboen din kan være farlig enn et monster som ikke virker ekte.

Day 4- a horror movie you thought you'd love and didn't (30 days horror movie challenge)

Denne er enkel, night of the living dead. Jeg kom ikke langt inn I filmen før jeg var så svimmel og kvalm at jeg bare matte slå av. Senere fant jeg ut at filmen egentlig var sort hvit og at denne var lagt på farge senere, det var fargene som gjorde meg kvalm og svimmel. En eller annen gang skal jeg sette meg ned å se på den i svart hvit ? they are coming for you Barbra?.

 

Day 3- favorite classic horror movie (30 days horror movie challenge)

Jeg tror min favoritt klassiske grøsser film må være: Fuglene

Siden jeg har sett så utrolig mange grøssere og ikke aner når de er laget og hvilke som er klassikere eller ikke, måtte jeg ta en titt på lister på nettet. Litt vanskelig å vite hvor grensen går. det var flere filmer jeg kunne ha vurdert å velge, men det er kun en film som fortsatt får meg til å tenke på den jevnlig, fuglene.

Flere ganger vurdert om steder er trygge for fugl angrep eller våknet i panikk når fuglene krangler utenfor, selv om panikken bare varer i noen sekunder synes jeg det er fascinerende. Litt redd for å se filmen om igjen nå da, siden jeg sikkert ikke ville ha syntes den var like skummel. ( her kom jeg på en skrekk film jeg så i perioden jeg ikke skulle se skrekkfilmer, jaja er vel noen av dem også)

Jeg husker ikke alle detaljer fra filmen, bare at noe fikk alle fuglene til å klikke og angripe. De kastet seg på husene uten å tenke over egen liv og helse, de skulle hakke i hjel menneskene. Vi følger en gruppe mennesker igjennom denne forferdelige perioden. 

wikepedia`s liste over kult filmer - disse har jeg sett

9½ Weeks
 
12 Monkeys
 
Atlantis: The Lost Empire
 
Battle Royale
 
The Blair Witch Project
 
Carrie 
Cube
Clue
Dirty Dancing
Donnie Darko
Edward Scissorhands
The Evil Dead 
Eyes Wide Shut
Ginger Snaps
Halloween: The Curse of Michael Myers
Highlander
The Hills Have Eyes
Hocus Pocus
The Human Centipede (First Sequence)
Inside
 Kids
Let the Right One In
 Night of the Living Dead
Return to Oz
Serial Mom
Session 9
Shaun of the Dead
Spirited Away
Stargate
The Texas Chain Saw Massacre
 Velvet Goldmine

( det er mulig jeg har sett flere også, men i såfall har jeg ikke kjent igjen navnene, eller trodd at jeg har sett en film som ligner)

ser det er en del filmer jeg burde se

Day 1- your first horror movie (30 days horror movie challange)

Min første skrekkfilm.

Dette er et vanskelig spørsmål, jeg har et vagt minne om at jeg både så nightmare on elmstreet og i know what you did last summer når jeg var yngre, men grunnet at jeg lider av night terrors ble det fort bestemt, og jeg var enig i, at jeg ikke burde se slike filmer.

Så for meg blir første skrekkfilm, den første filmen jeg så etter mange års brudd, for selv om jeg kan huske titlene på filmene jeg så, husker jeg ikke mye av innholdet.

Jeg hadde en samboer som jobbet i en video butikk, og hver dag han kom hjem fra jobb hadde han med seg tre filmer. En til meg en felles og en skrekk til han. det var ikke noe problem at han så på skrekkfilmer i stua, for jeg er og blir en datageek og trivdes godt inne på data rommet med spillene mine.

Under en av filmene han så på kom jeg inn, sikkert for å spørre om noe. Jeg spurte om hva filmen handlet om og før jeg viste ordet av det var filmen ferdig. Filmen var saw 2 og jeg elsket spillet i filmen, tanken på at om de klarte å legge de dårlige vanene til side ville de kunne leve. De brutale senene påvirket meg ikke i det hele tatt og jeg storkoste meg, etter dette så vi igjennom alt av skrekkfilmer vi klarte å oppdrive, samboeren min mente at jeg var sultet for skrekk siden jeg ikke hadde sett noen på 10 år (mellom 14 og 24)

 

Det ironiske er at det i ettertid har vist seg at skrekkfilmene har en beroligende effekt på marerittene mine.

saw 2

Den andre filmen i serien om massemorderen jigsaw

Han utsetter ofrene sine for utenkelige situasjoner som de må igjennom for å overleve. Somregel er torturen basert på ofrene sine egne dårlige eller ødeleggende vaner.

 I denne filmen har han plassert en gruppe mennesker i et hus med giftig gass, det er noen motgifter og ofrene blir satt på prøve for å få tak i dem. 

politimannen som jakter på Jigsaw finner ut at sønnen hans er en del av spillet og mister helt kontrollen, men siden dette er jigsaw vet man ikke helt spillereglene før det er slutt.

 

film: dark shadows

Dark Shadows (2012) Poster

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, for en merkelig film.

Jeg tror egentlig ikke jeg likte den så godt, den virket mest kaotisk og urealistisk (om man kan si det om en vampyr film)

Men har ikke så mye å si på skuespillerne da, de var grunnen til at jeg så filmen i det hele tatt.

En rik mann sårer hjertet til en tjenestepike som viser seg å være en heks. Han får kastet en forbannelse på seg og på familien sin. Han blir gjort om til vampyr og begravd i en kiste. Nå 200 år senere blir kisten tilfeldigvis gravd opp og han dukker opp i familiehjemmet sitt for å føre familien frem til sin gamle ære.

Problemet er at heksa fortsatt er i live, og fortsatt vil ha han. og hun er villig til å gjøre alt for å få det hun vil.

 

film: the host

The Host (2013) Poster

En sci-fi drama

Menneskene har blitt tatt over av en parasitt rase, men i motsetning til oss er dette en vennlig og fredelig rase som mener de redder planeten vår. Men det er en liten gruppe med mennesker som ikke har blitt tatt over enda, vår hoved person var frem til nylig en av dem.

Hun får en av de utenomjordiske plassert inn i hjernen og mens de prøver å få ut informasjon av minnene hennes om hvor de andre befinner seg, lærer dette vesenet å kjenne henne. Sammen rømmer de og oppsøker folkene igjen, her er det blandede følelser om et menneske kan eksistere sammen med det andre vesenet inne i hodet.

Vi som ser filmen behøver ikke å lure på dette da vi helt klart får med oss begge sitt perspektiv. Men hvordan løser man at man er to inne i en? Kan man ta ut den ene? Og kanskje det er på tide når de to er forelsket i forskjellige personer.

Jeg likte filmen godt, det var en god blanding av sci-fi, drama og komedie. Gleder meg til å lese boka og håper den er hakket bedre ( som bøker ofte er)

 

film: sinister

Sinister (2012) Poster

Skrekkfilmer slik som jeg liker dem

En forfatter som hadde en kjempe suksess med å avsløre en et mord i en bok er hektet på å få en ny suksess. Men å skrive om virkelige saker kan være vanskelig og de siste bøkene har ikke bare hvert skuffende, men fått politiet til å hate han.

For noen går han over en grense da han tar med seg familien og flytter inn i huset hvor 4 personer ble hengt og en liten jente er savnet.

På loftet finner han en eske med gamle filmer og en fremviser ? her ligger filmen av mange familiedrap.

Det som først virker å være en seriemorder, viser seg å ha rituelle sammenheng som går tilbake til en demon som spiser barn sine sjeler. 

 

kino i dag

i dag skal jeg og støttekontakten min på kino, vi skal se the host. Hadde egentlig tenkt å lese boka før jeg så filmen, men nok en gang har jeg for mange bøker å lese og filmene forsvinner for fort ut av kino programmet.

 

 

film: Seeking a Friend for the End of the World

Seeking a Friend for the End of the World (2012) Poster

Hvordan forestiller du deg at du ville oppføre deg om verden gikk under om tre uker? Ville du ha fortsatt som vanlig, ville du ha gitt f? og gjort det du aldri før ville ha prøvd eller ville du bare prøve å ha sex med så mange som mulig.

På starten av filmen, følte jeg virkelig at hovedpersonen var som meg. han gikk videre med livet sitt som om ingen ting hadde skjedd, vel helt til han møtte nabo jenta selvfølgelig. Da forandret alt seg, han fikk posten som hadde kommet feil i løpet av to år og der lå det et kjærlighetsbrev fra jenta som slapp unna. Etter å ha prøvd å ta livet sitt og mislykkes sitter han også igjen med en hund noen forlot bundet fast til han mens han var bevistløs.

Han og nabojenta kaster seg på en tur for at han skal finne kjærligheten i sitt liv og hun skal få kommet hjem til familien sin og se dem før de dør.

Humoristisk verden går under historie jeg bare elsket, men jeg advarer deg verden går faktisk under.

 

film: see

Seeking a Friend for the End of the World (2012) Poster

Hvordan forestiller du deg at du ville oppføre deg om verden gikk under om tre uker? Ville du ha fortsatt som vanlig, ville du ha gitt f? og gjort det du aldri før ville ha prøvd eller ville du bare prøve å ha sex med så mange som mulig.

På starten av filmen, følte jeg virkelig at hovedpersonen var som meg. han gikk videre med livet sitt som om ingen ting hadde skjedd, vel helt til han møtte nabo jenta selvfølgelig. Da forandret alt seg, han fikk posten som hadde kommet feil i løpet av to år og der lå det et kjærlighetsbrev fra jenta som slapp unna. Etter å ha prøvd å ta livet sitt og mislykkes sitter han også igjen med en hund noen forlot bundet fast til han mens han var bevistløs.

Han og nabojenta kaster seg på en tur for at han skal finne kjærligheten i sitt liv og hun skal få kommet hjem til familien sin og se dem før de dør.

Humoristisk verden går under historie jeg bare elsket, men jeg advarer deg verden går faktisk under.

 

film: Seven Psychopaths

Seven Psychopaths (2012) Poster

Dette var en rar film, og ganske dårlig i mine øyne. Først og fremst var det en stor mangel på psykopater, du er nemlig ikke automatisk en psykopat fordi du tar livet av noen.

Mange mordere, mafia og en film forfatter som har lite å skrive om.  Hunden var søt da.

 

film: prometheus

Jeg har ikke sett ailien filmene, så jeg så denne filmen med blanke ark.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om filmen, for meg var det en del spørsmål jeg gjerne ville ha hatt svar på, men som kanskje de som har sett ailien filmene vet. Hvorfor oppførte roboten seg så merkelig? Hva var det han egentlig ønsket? At han hadde følelser var helt klart, men innimellom virket handlingene motsigende.

Har hun forskeren en rolle i de andre filmene, eller avsluttet de slik for å holde muligheten til å lage flere filmer åpen?

Ellers var filmen ganske som forventet, enkelte ganger kan trailere ødelegge mye. Jeg har tydeligvis sett på alt for mye grøss til at enkelte sener blir for sterke.

Underholdende var den, men jeg liker ikke å sitte igjen med spørsmål, det føles som å lese en halv bok. Det fristet heller ikke nok til å se resten av ailiens filmene

Filmen handler om et forsker par som finner bevis på at mennesker igjennom alle tider har tilbedt eller vist om et annet solsystem, endelig er muligheten der for å besøke solsystemet og kanskje få svar på spørsmålet om hvor vi kommer fra.

Så er vi på et romskip i det, det lander på planeten i solsystemet som kan ha hatt liv. De som har hvert med våkner opp etter en to års lang reise som de har sovet over, den eneste våkne til å passe på ting er en robot med menneske skikkelse.

Men man skal være forsiktig med å grave i andre kulturer og på andre planeter, uten å vite det setter de i gang oppvåkningen av en rase ailiens som ser ut til å være laget for å rydde ut menneskene. Av de som de leter finner de en overlevende, og det kan virke som om det er de som hadde planlagt å sende denne infeksjonen til jorden.

Hva kan de være, de som skapte oss, men som så ville utrydde oss. Og hvorfor? Vi får ikke svar på disse spørsmålene, men vi får en del løping, stygge drap og sener som passer best for de som ligger splash filmer.

film: the innkeepers

Når skal jeg lære, hold deg unna amerikansk skrekk.

Egentlig kunne nok dette blitt en god film, i hvert fall med historien og de hintene de legger ut. Dessverre følger de ikke opp og det blir enda en slik film du bare skvetter av fordi de plutselig setter ansikter opp i nærbilde mens det skrikes eller spilles musikk med lyd 5 ganger høyere enn resten av filmen.

Filmen er delt opp i fire deler, hvorfor forstår jeg ikke, kanskje fordi de som lagde filmen ikke klarte å lage flyt i historien og syntes det var best å bryte den opp.

Filmen handler om to personale som jobber de siste dagene ett hotell er oppe, men siden hotellet skal rives har de bare disse dagene på å bevise at det spøker på hotellet.

Vi får høre en tragisk historie om en kvinne som tar livet sitt på hotellet da forloveden forlater henne ved alteret. Men de som eide hotellet var så redd for å få ødelagt ryktet sitt at de gjemte liket i kjelleren til de kunne kjøre det trygt bort og begrave det. Da historien om hva eierne hadde gjort kom frem ble folk rystet og de måtte selge hotellet. Det hadde så stått tomt lenge før den nye eieren hadde kjøpt det og startet opp driften.

I løpet av filmen blir det kastet inn forvirrende elementer som bare forstyrrer. En tidligere skuespiller som nå er alkoholiker og healer, hun kan ved å kontakte åndene fortelle at det er tre ånder på hotellet og at de prøvde å advare hun som tok livet sitt. Men mer av denne vrien hører vi ikke noe mer til.

Det er også i starten av filmen en hysterisk mor og et lite barn som etter hvert forlater hotellet siden de ansatte tydeligvis ikke kan oppføre seg.

 

En ting frustrer meg veldig i slike filmer ? hvorfor stopper folk for å låse dører når de flykter fra et spøkelse? 

film: The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower (2012) Poster

Dette var en nydelig film som viser at livet ikke alltid er så lett, men man kan finne fine stunder i det allikevel. Vi følger en gutt som har første dag på high school.Han har hvert på sykehus fordi han ser ting, minner? Og året før mistet han bestevennen sin som tok sitt eget liv.

Han prøver å se lyst på livet, men det er ikke enkelt når man kommer på en ny skole uten å ha venner, men han tør tilslutt å ta kontakt med en gutt og plutselig er han med i en vennegjeng. Men det er ikke så enkelt å balansere et liv når man er kjempe forelsket i en, sammen med en annen og så er det disse minnene om tanta som hele tiden dukker opp.

Selv om det er triste stunder i filmen, kommer de ikke sjokkerende på og den er virkelig fin å se på.

 

film:The impossible

Om ikke noe annet viser denne filmen meg hvor ekle folk er.

 

Lurt på hvordan det var å være i Thailand 2. juledag når tsunamibølgen kom? Her får du følge historien til en familie som overlevde katastrofen, men ikke på den lette måten.

De er ved bassenget på hotellet de bor i når den første bølgen treffer og vi følger moren og den eldste sønnen i deres kamp om å overleve. Moren har ekstreme skader og gutten bare mindre skader. De viser medfølelse ved å redde en liten gutt og møter medfølelse i lokalbefolkningen.

Faren og de to yngste sønnene har sluppet billigere unna, men faren leter fortsatt etter de to han savner. Han sender barna avgårde på evakueringen mens han leter videre selv og plutselig er familien delt opp i tre.

Vi blir sittende i sjokk når familier som har sluppet helt unna nekter å dele telefonen sin med de som leter etter overlevende, fordi di vil komme seg fort hjem og enda mer sjokk når de som leter desperat deler den ene telefonen de har.

En dramatisk historie som rører ekstra inni deg fordi du vet hvor mange som døde den dagen og hvor mange som aldri ble funnet.

Jeg er ikke helt sikker på om tittelen henviser til selve katastrofen eller det faktum at alle kom seg hjem i live, for i mine øyne er begge deler like usannsynlig. ( men jeg tviler ikke på at det skjedde)

 

film: The haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia

Dette er min type film. Spøkelser med en historie og fortelle og idiotiske mennesker som ikke vil se. Den var kanskje ikke så skremmende, jeg har nok sett for mange skrekkfilmer nå, men jeg koste meg.

 

En liten familie flytter til et hus som har stått tomt lenge, de har kjøpt huset av banken fordi den forrige eieren døde. Moren i familien er plaget av spøkelser og tar medisiner for å slippe å se disse, men når de kommer til dette huset blir jentungen venn med den tidligere eieren. Det er også en tante med samme talentet som prøver å overbevise moren om at jentungen prater sant.

De får også besøk av den lokale presten som kan fortelle at eiendommen dems tilhørte en stasjonsmester for lenge siden. En stasjonsmester var en mann som gjemte slaver og hjalp dem å rømme. I området nå ble han sett på som en helt og de kunne regne med å få besøk av folk som ville se reiseveien til forfedrene. Stasjonsmesteren som også stoppet ut dyr ble tatt av en mobb mennesker og hengt og brent.

I tillegg var det mange slaver som ikke overlevde fluktforsøket, med andre ord dette var en tomt med mye historier og mye død. Men er alle spøkelser slemme? Og hvordan vet man forskjell?

Filmen er basert på en sann historie.

 

filmer: Lincoln og abraham lincoln vampire hunter

Jeg så disse to filmene rett etter hverandre og jeg innser at jeg kan ikke skrive om den ene uten å skrive om den andre også.

Den første jeg så var, var vampyrfilmen. På veldig mange måter en klassisk jakte vampyr film. Ung gutt ser moren sin blir drept, men lover faren og ikke gjøre noe dumt. Når faren dør føler han at han ikke må forholde seg til dette løftet og drar for å hevne moren. Men da han skyter mannen i øyet dør han ikke og plutselig blir han kastet inn i en verden med vampyrer.

Med hjelp av en snill vampyr lærer han seg og sloss mot de udødelige, men på veien forelsker han seg og tar opp kampen mot slaveriet. Den amerikanske borgerkrigen handlet egentlig om vampyrer.

Det var ingen store overraskelser i denne filmen, siden den følger livet til en veldig kjent mann. Men jeg følte det manglet litt politikk da filmen egentlig hoppet over hele den delen.

Så det var ganske ironisk at den neste filmen jeg så, var for mye politikk. Egentlig tror jeg at det hadde gått fint om jeg hadde hatt tekst, men å prøve å få med seg all den lov diskusjonen og andre avanserte amerikanske politiske prosesser når man bare hører halvveis hva som blir sagt var tungt.

Det var heller ikke en fordel at jeg hadde sett den andre filmen rett før, for jeg viste jo egentlig hva som skjedde og hva som kom til å skje. Her følte jeg at det manglet en førhistorie, vi vet hvem han var, men hvordan ble han slik. Kanskje de hoppet bakover i tid senere i filmen, men i så fall kom jeg ikke så langt før jeg ga opp.

Men som sagt tror jeg ville ha både klart å se den ferdig og likt den om jeg hadde tekst, min egen feil.

 

 

film: Flight

En pilot som både er full og rusa, havner i et fly som er ødelagt. Kun hans utrolige egenskaper som pilot får flyet til å nødlande istedenfor å styrte med nesen først. 6 personer omkommer i ulykken og han blir vekselvis sett på som helt og skurk av media og overlevende.

 

Problemet var at han var full og dette er ulovlig, det blir satt inn advokat for å hjelpe han, men jo mer han føler de presser skylden av ulykken over på han, jo mer drikker han. Noe som ikke er så bra når han må på høring om ulykken.

En fin dramafilm som handler om å finne veien til sannheten og ærligheten. En film uten slemme, men som viser at livet kan by på påkjenninger.

Det er kun starten av filmen som har noe action i seg, da flyulykken er en viktig del av historien.

Syntes filmen var fin nok, skulle nok heller ha ønsket meg mer flyulykke og mindre drama, men nå er jeg fasinert av flyulykker da.

Ps: sitter med en liten ettertanke om at det kanskje var rusen som gjorde at han klarte å redde flyet, for selv om han er en genial pilot gjorde han valg som man edru kanskje hadde tenkt litt mer over.

 

film: tower of terror

Jeg viste dette var navnet på en attraksjon i Disney world, og når jeg så link til denne på youtube trodde jeg det var filmen de viser inne i attraksjonen jeg skulle se. Jeg forsto det var en hel film med en gang siden jeg så den varte i godt over en time. Problemet var at det var 30 minutter til legge tid, men jeg tok en rask vurdering mens filmen startet, jeg må jo se den.

En Disney skrekk film sier jo i seg selv at den ikke kan være så ekstremt skummel, men her har nok vanen med å se skrekkfilmer mye å si, for den er god, selv om den er langt fra the ring eller eksorsisten.

For 60 år siden skjedde det en ulykke på Hollywood tower hotel, fem personer forsvant da heisen låste seg i 11. etasje. Ingen vet hva som skjedde med dem.

Når en journalist som jobber hardt med å få bygget opp en knust karriere får det som virker som hele historien rett i hånden, drar han og niesa hans til hotellet for å ta bilder. Her oppdager de fort at spøkelser er ekte og journalisten strever med valg om han skal hjelpe spøkelsene eller om han skal skrive historien sin.

Dette er en Disney familie film så det er vel ikke så overaskende at den har en happy, happy ending

dette er hele filmen!!!

 

film: Beasts Of The Southern Wild

Jeg hadde virkelig gledet meg til å se denne filmen, og jeg ble veldig overasket over hvor lite jeg forsto filmen. Altså, jeg forsto hva dyrene var og hvordan tankegangen hennes var, men jeg forsto aldri hva filmen egentlig handlet om, det var bare som et lite glimt inn i et liv som startet og sluttet. Og kanskje dette var poenget, men jeg føler fort at historien mangler litt.

Men at det er en imponerende sterk jente som tenker langt over sin alder på mye, det var det ingen tvil om. Fortsatt imponerende, bare andelenes en det jeg er vant til.

 

Smartere enn en 5. klassing?

Nå kommer det populære amerikanske spørreprogrammet til Norge også. Programmet hvor vanlige folk skal vise at de er smartere eller like smart som en som går i 5. klasse.

Dette programmet er jeg egentlig veldig spent på, for jeg virkelig elsker det amerikanske.

LØRDAGSUNDERHOLDNING: Sturla Johansen og en av femteklassingene i TV 2s nye program. Foto: THOMAS REISÆTER, TV 2

film: Life of Pi

Det tok meg lang tid, men endelig fikk jeg sett filmen. En nydelig film om en gutt som havner på det åpne hav i en livbåt sammen med en Bengal tiger.

Filmen var som forventet og jeg forstår hvorfor folk sammenligner historier for å finne ut av hvilken som var ekte, og selv synes jeg ikke historien er så urealistisk.

Jeg har faktisk hørt om flytende øyer før, kanskje ikke som er giftige og som har tenner i bladene sine, men når planter lager røtter som ikke sitter fast i bunn, kan de lage små øyer (flyteplanter), at planten slipper ut syre om natta må i så fall ha noe med planten å gjøre, men det finnes kjøttetende planter, ingen tvil om det.

Det jeg skulle ha likt å vite var hvorfor båten sank, men det er slik min nysgjerrighet virker.

Koselig film, men litt lang introduksjon. 

film: rive rolf

Dette var en utrolig koselig film

Selv om det ikke er første, og sikkert ikke siste film om spill figurer, må jeg innrømme at det var veldig morsomt. De å kjenne igjen figurene i bakgrunnen og det klødde i fingrene etter å spille disse arkadespillene selv.

Filmen handler om rive rolf som på 30 år jubileet av spillet, føler seg alene. Han er lei av å være den slemme, den ingen vil være venner med og han som ikke blir invitert til feiringen av jubileet.
de forteller han egentlig at han bare er dum og at han aldri kan bli noe, for å motbevise de i spillene og å få lov til å flytte inn i huset, stikker han til ett annet spill for å prøve å få en medalje.

Han havner i et krigsspill og får medaljen sin, men på vei ut igjen havner han i et skip og tar med seg en av de slemme fra det spillet og tilfeldigvis havner i bilspillet sugar rush.
Her møter han en irriterende liten jente som stjeler medaljen for å få være med i billøpet, dette setter spillet i opprør fordi hun er en feil i spillet og hva enn som skjer må hun ikke få lov til å delta, hvis brukerne ser en feil i spillet vil det nemlig bli stengt av og resten av figurene blir arbeidsløse, den lille jenta vil da dø siden hun ikke kan forlate spillet slik som alle de andre kan.

 

film: beautiful creatures

En skuffelse, ingen tvil om det. jeg tenker jeg skal vente med å skrive om filmen til den har sunket lengere inn, noe jeg gjør når jeg er litt usikker på hva jeg egentlig synes, men denne gangen liker jeg den mindre og mindre for hver gang jeg tenker på den.

Jeg rakk ikke å lese boka før jeg så filmen, så jeg er ganske usikker på om enkelt av irritasjonsmomentene kommer fra historien eller en dårlig filmatisering.

Kort og godt syntes jeg filmen var kjedelig, det er egentlig ikke så overaskende at man skjenner igjen sener og handlinger fra andre bøker og filmer, men det er et dårlig tegn når hjernen vandrer for å tenke på disse likhetene istedenfor filmen foran deg.

Jeg fikk veldig følelsen av en forenklet historie klippet ned til små punkter og som kanskje passer best for de som har lest historien før og kan fylle inn hullene selv. For meg raste filmen bare av sted i store hopp som gjorde at du falt ut av historien.

Personlig likte jeg virkelig ikke den mannlige hoved skuespilleren, det er vanskelig å si om dette var grunnet rollen, oppgavene eller at han var en dårlig skuespiller, men noen av følelses senene hans gjorde meg faktisk kvalm.

Det fantes også en del irritasjonsmomenter i filmen som er vanskelig å si kommer fra filmen eller boka. Feil i sammensetninger og ordbruk som ødelegger hele historien for en som er så vant til fantasy historier som meg.

Jeg vet jeg ikke burde dømme boka etter filmen, men jeg opplever at det er vanskelig å ville starte på den.

kino dag

i dag skal jeg se norgespremieren på beatuiful creatures. selv om jeg må innrømme at de mer forvirrer med datoen en noe annet.

jeg skulle egentlig ha lest boken før jeg så filmen, men siden den forrige boken var så lang rakk jeg ikke.

 

film: twixt

Noen gang opplevd følelsen om at du akkurat har kastet bort en time eller to av livet ditt etter du har sett en film? Vel slik følte jeg det etter å ha sett denne filmen.

Ofte når du starter på filmer kan du se om de er ekstremt dårlige med en gang, i dette tilfellet hadde jeg en mistanke, men jeg viste også at hele filmen ville bli avgjort av slutten. Har de klart å lage en historie eller har de bare filmet en masse tull og satt det sammen som en film. Dessverre viste det siste seg å være sant.

Litt ironisk fordi hovet temaet i filmen handler om å finne en bra slutt, nor de virkelig ikke klarer i filmen.

Vi følger en forfatter som mildt sagt har sett sine beste stunder i rampelyset, han reiser ut til en liten bygd fr å signere bøker. I bygda kommer han over et mordmysterium og en tidligere tragedie. Nå prøver han å skrive en bok om hendelsene, men han trenger en slutt.

Det blir drømmevandringer i både nåtid og fortid, han møter kjente forfattere som skal hjelpe han. han trenger også å komme over tapet av datteren sin, noe han merkelig nok gjør under drømmevandringene sine.

Problemet med filmen er at det ikke virker som om det er noe sammenheng i mellom de tre verdenene han lever i, eller kanskje for mye sammenheng og for liten skille.

Du sitter i hvert fall igjen med ingen anelse om hva som var historien han skrev og hva som var virkelighet. Eller i hvert fall håper du at du ikke har forstått det for om du har det, innser du at du akkurat har hvert vitne til verdens dårligste bok med en tittel som ikke er i nærheten av fortellingen.

Noen har fått det for seg at om du nevner et mysterium eller en vampyr i en film må det være thriller eller skrekk. Eneste spenningen i denne filmen er om den vil ta seg opp eller ikke, og som sagt du blir veldig skuffet over resultatet.

 

film: de urørlige

De urørlige er en film som handler om en godt voksen mann som er lam fra halsen og ned og assistenten hans, en yngre mann som akkurat har kommet ut av fengsel og som dukker opp på jobbintervjuet bare for å få avslag slik at han kan få trygd.

Den lamme mannen bestemmer seg for å ansette han, og gir han en utfordring om å klare jobben i en viss periode. Noen kan bare ikke si nei til utfordringer (og store flotte soverom).

Mennene er helt forskjellige, men sammen klarer de å finne et punkt hvor de begge har det bra. Sammen kaster de vekk en kjedelig hverdag og lar seg utfordre istedenfor å hindre.

Dette er en morsom og søt film som viser at livet ikke behøver å være så forferdelig selv om du er syk. Den viser også at du ikke skal dømme folk.

Den er basert på en sann historie.

 

 

den skjulte Disney klassikeren - song of the south ( hele filmen)

Jeg går ofte og nynner på sangen fra denne filmen og det har irritert meg grenseløst at Disney har nektet å selge den mens jeg har hvert i live. Noen mener filmen er rasistisk og derfor har denne klassikeren blitt gjemt bort.

Men jeg har nektet å tro at det var mulig og var kjempe glad da jeg fant denne filmen på youtube i går.

Det er en nydelig film og jeg så virkelig lite rasisme i den, selvfølgelig var det klasseskille og slik, men vi kan ikke sensurere ut hvordan verden var.

 

dette er tatt ut fra under filmen på youtube, jeg anbefalelr alle å lese det.

Released in 1946, Song Of The South, if it is remembered at all, is remembered for it's colorful and entertaining animated interstitial's. Unfortunately, subsequent generations have become familiar with the films animated characters like Brer Rabbit and Brer Fox because of the widely popular Splash Mountain attraction at Disneyland & Walt Disney World. Not because of the film that actually inspired the attraction. Which truly sad given the historical importance of the film.

"Song Of The South" was the Walt Disney Studio's very first foray in to live action film. Many of the familiar styles and themes that would be found in Disney's most acclaimed live action films, have their origins here. The film was, by the standards of the day, a blockbuster hit. Making 65 million dollars during it's initial release. In fact, when the film was released it was viewed as incredibly progressive, portraying African American characters as equals to their Caucasian counterparts in a way that Hollywood had never dared before. The film went on to become a favorite of generations of fans. In 1986 the film was re-released to theaters and on home video. At this point, 40 years after the films initial release, A lot of controversy began to swirl around the film. As time had progressed and American society's attitudes towards race had become more tolerant and more inclusive, the film began to take on an air of racial insensitivity that was never intended, and was in fact the antithesis of the effect that the film had upon audiences during it's initial release.

Unfortunately, after 1986, the film was never again released in the United States. For 25 years Song Of The South has languished in obscurity. Without the benefit of being presented in a positive light by the company that owns it. "Song Of The South" became a film defined more by it's nefarious reputation than by any measure of truth. In fact, many who are aware of the film have been erroneously influenced to believe that this is a hateful or racist film. Nothing could be further from the truth.

The truth is, "Song Of The South" was a film made with good intentions, that has simply aged badly. Unfortunately, it is these negative aspects that have come to define the film. We forget that this was Disney's first live action film. We forget that "Song Of The South" was the first film ever to garner an Oscar for an African American Actor. James Baskett received a special Oscar for his portrayal of Uncle Remus in 1948. An award that Walt Disney had to lobby heavily for, after the actors truly inspirational portrayal was completely ignored by the Academy Of Motion Picture Arts & Sciences in 1946.

"Song Of The South" has been marginalized and eventually forgotten, another story that should have stood as a cautionary tale to generations of young actors was also forgotten. It is the story of Bobby Driscoll, who portrayed little Johnny in "Song Of The South." While many remember Driscoll as Jim Hawkins from Disney's 1950 film "Treasure Island," people are unaware that he served as the voice and physical model for one of Disney's most iconic animated characters, "Peter Pan." Through the mid 1940s and mid 50s Driscoll starred in a half dozen Disney films and was a highly praised young actor. 

Bobby's career faltered when he reached his teens. An acne-faced teenager, Bobby had increasing difficulty obtaining roles. His final film 1958 "The Party Crashers" was an utter failure and Bobby eventually left Hollywood to pursue a career in theater in New York City. Again frustrated with his inability to land roles, he turned to alcohol & drugs. Driscoll eventually became a vagrant living on the streets of New York City. He died alone. His body was found in an abandoned tenement in 1968. Unable to identify his body, Authorities in New York buried him in an unmarked grave at New York Citys potters field. He was finally identified in 1969 through finger print records. The world would not learn of Bobby Driscolls fate until 1976, when members of the media tried to contact the actor during the 30th anniversary of "Song Of The South."

On this, the 65th anniversary of "Song Of The South," we post this film for purely educational purposes. Our hope is that future generations can experience this film for what it is, a loving tale about friendship, trust and the lessons we must learn. As well, It is our hope that "Song Of The South" will be remembered as an important part of Disney history specifically and Motion Picture history in general.

film: darkness

En 14 år gammel jente og familien hennes flytter fra usa til spania. Det er her faren kommer fra. De flytter til et hus i utkanten av skogen.

Faren har en sykdom som gjør at han av og til kan miste kontakt med virkeligheten, men etter som faren blir mer og mer aggressiv og den minste gutten får mer og mer blåmerker, begynner regina å frykte at det er noe galt med huset.

Ved hjelp av en venn finner hun ut at de som solgte dem huset ikke eksisterer, men at huset er bygget som ett hellig sted. For 40 år siden bestemte 7 voksene seg for å prøve å fremkalle mørket, men for å gjøre dette måtte 7 barn bli tatt livet av, av noen som elsket dem. Den ene gutten klarte å stikke av og nå er det bare ett dødsfall igjen før dørene åpnes.

film: Les miserables

En musikal på kino

Bare spør alle de som filmatiserer triologier eller lengere serier for tiden, å dytte tre store bøker inn i en film, gjør at du bare rører ved overflaten.

Det er ingen hemmelighet at denne filmen handler om de som har det elendig, da den heter de elendige på norsk (direkte oversatt). Igjennom sanger som både er triste og glade følger vi den tidligere straffangen og rømlingen Jean Valjean fra han slippes ut på prøve til han dør.

Han ble fengslet for å ha stjålet et brød til sin nevø som sultet og har hvert 20 år i tvangsarbeid. Når han slipper ut får han ett pass som han må vise i alle byene han kommer som sier at han er farlig og tidligere dømt, ingen vil høre på at han faktisk bare tok et brød.

Etter som han møter flere og flere stengte dører fylles han opp med hat, men en biskop som tar han inn viser han at det fortsatt finnes godhet og forandrer han.

8 år senere møter vi igjen Jean Valjean, han har brutt reglene for prøveløslatelsen sin. Han kastet papirene sine og tok seg nytt navn og startet et nytt liv. Nå er han borgemester i en by hvor ting går veldig bra. Han prøver å se og hjelpe alle, men det er selvfølgelig mer enn hva en mann kan klare.

Da en ung kvinne blir kastet ut av fabrikken hans og han senere står ansikt mot ansikt med denne kvinnen som nå er prostituert og syk, får han høre at det er han som snudde henne ryggen og grunnet dette vil datteren hennes dø. Han lover å finne og ta vare på datteren hennes.

Samtidig holder en annen mann på å bli dømt for å være han og ha stukket av fra prøvetiden sin, han velger å stå frem som den han er så mannen slipper fri før han reiser for å finne lille collete. Livet dems blir et liv på flukt, men ting blir bedre når de finner tilflukt i et kloster.

Når collette blir eldre forelsker hun seg i en mann som er med på å fronte en revolusjon mot Frankrike. Vi får med dette også et innblikk i livet til studentene som ofret alt for rettferdighet.

På en eller annen måte klarer de å få en slags lykkelig slutt på alt sammen, men jeg vet ikke om dette er i tråd med boka, jeg har ikke lest den.

Men jeg likte mange av sangene og koste meg under filmen (om man kan si slikt om en film om elendighet) det var noen småting jeg reagerte på og jeg la merke til alle nærbildene av ansikter, men alt i alt en god film opplevelse. Kunne også ha sett den en gang til.

 

kino i dag

Om en time skal jeg se les miserables på symra kino, så jeg håper den ikke knuser meg helt slik at jeg får problemer med å sove i natt. Jeg kan forresten historien så det ligger ingen overraskelser der.

 

film: Wrong turn

Huff som jeg satt skuffet igjen, har ikke jeg sett denne filmen i minst 8 forskjellige versjoner?

 

Når jeg skulle velge film i dag lot jeg omtalen få avgjøre, akkurat i det jeg trykket på spill av så jeg den bare hadde fått tre stjerner, virkelig ikke en bra karakter. Men når en film lover noe for en som tror de har sett alt innenfor grøsser sjangeren, de lover en film som overasker og drar det så langt som å si Jason dra hjem, vel da er forventingene høye.

Men for alt jeg vet er dette den første av slike filmer, og at alle jeg har sett senere er basert på denne, det tar mye graving for å finne ut av slikt, men jeg hadde virkelig sett hver eneste sene i filmen, i en annen film.

Filmen starter med å vise et par som klatrer i en fjellvegg, mannen kommer først opp og jubler, men det tar ikke lang tid før jubelen slutter og liket hans blir kastet over skrenten. Kjæresten som ikke har kommet opp fjellveggen enda merker at hun blir heist opp og i desperasjon kutter sikkerhetslinja.

Så følger vi en mann på vei til et jobbintervju, han er utdannet lege (eventuelt utdanner seg enda) og tror han er smart når han finner en omvei igjennom skogen når trafikken på motorveien går i stans. Men han er ikke så flink til å holde øynene på vegen og kolliderer med en campingbil som står midt i veien. Det viser seg at noen har lagt igjen piggtråd over veien for å stoppe biler.

Og fra dette punktet er det drap, jakt, flukt og overlevelse som gjeller. Det bor vist noen i skogen som har hvert isolert fra andre mennesker (de som de møtte spiste de) innavl og psykoser gjør dem til monstre.

Som sagt, ikke noe jeg ikke har sett en del ganger før, men disse folkene var spesielt dumme og jeg vurderte flere ganger å slå av filmen grunnet at jeg kjedet meg og at jeg var frustrert på dem.

< du blir jaktet på i en stor skog og på toppen av en haug står det et vakttårn, dette vakttårnet har utstyr og utsikt over hele skogen på alle sider. Hey jeg fant noen nødlys la oss tenne dem, og når vi er oppdaget prøver vi å skjule dem >

 

film:Bless the child

Bless the Child Poster

Det er første gang på 2000 år at man kan se betlehemsstjerna, men slikt bryr ikke Maggie seg om.

Men en kveld dukker søsteren hennes opp med en 8-9 dager gammel baby som ikke oppfører seg helt normalt og stikker. Maggie blir sittende igjen med en autistisk unge.

Selv om Maggie er litt usikker på diagnosen til jenta ser hun at hun sliter og får starte på en spesialskole. Alt er normalt frem til Cody vekker en død due til live igjen.

Samtidig blir barn drept og de har alle samme merke på armen, en kult er ute etter en spesiell unge som blir født på en spesiell dato.

Selv om Maggie blir advart mot å miste jenta si, er det lite hun kan gjøre når søsteren kommer for å hente henne sammen med den nye mannen sin, selv om Maggie nekter, klarer de å kidnappe ungen ut av soverommet.

Det er en uke til påskeaften, en uke paret har på å forandre synet til den lille jenta og få henne til å tilbe djevelen istedenfor gud. Maggie kaster seg inn i kampen med alt det onde for å prøve å beskytte Cody.

Det ble litt mye kristendom, engler og meldinger fra gud i denne filmen, men Sikkert mange som vil like den grunnet sin klare beskjed om at gud alltid er der.

Hun jenta som spiller cody er genial.

 

film: Seconds Apart

Et par tvillinger har full kontroll på skolen, alle vet hva de kan gjøre, men ingen prater om det. under en fest tar flere gutter livet av seg selv, men politimannen som etterforsker saken mener det må ligge noe mer bak.

Mens han pater med elevene på skolen får han høre om tvillingene og hvordan ingen ville ha husket om de var der eller ikke. Mens politimannen prøver å finne ut av hva som skjer med tvillingene fortsetter tvillingene sitt prosjekt. De prøver å føle noe, kanskje bare følelser, hva får vi egentlig aldri vite.

Men det oppstår problemer når en ny jente dukker opp og den ene forelsker seg.

Egentlig sitter jeg igjen med blandede følelser, det er mye i filmen jeg ikke helt klarer å akseptere i hodet mitt (og når det kommer til unaturlige ting er jeg ganske åpen). Men du får en liten smakebit av mange historier som egentlig ikke har noe med saken å gjøre.

Men jeg så hele filmen uten en pause og slo den ikke av, så den må gå under ok lista. Tror det skal litt til for å «frelse» meg for tiden.

film: The Invisible

Nick er en ganske vanlig ungdom, han er smart og stille og tjener litt ekstra penger ved å selge skoleoppgaver til de på skolen. Ham har planer om å stikke av til England for et skrivekurs for ting er ikke helt som de burde være hjemme.

 

Men ved en feiltagelse får en av jentene på skolen høre at det var hann som tipset politiet om smykkene hun hadde stjålet og ved hjelp av noen venner angriper de han og etterlater han i skogen.

Neste morgen går Nick tilbake til skolen men oppdager fort at ingen ser eller kan høre han, han ser ikke ut til å ha noen innvirkning på verden rundt seg i det hele tatt. Det tar ikke lang tid før han innser at han ble drept.

Han får se hvordan folk rundt seg egentlig er og har det i det han går fra venn til venn, det er kun når fuglen utenfor vinduet hans dør at han innser at han ikke er død allikevel. For mens kroppen til fuglen kjemper om å holde seg i livet sitter den på skulderen hans, men i det den taper kampen forsvinner den.  Ute i skogen ligger han midt i mellom liv og død.

Han prøver desperat å få oppmerksomheten til de som leter etter han, og det viser seg at dyr kan se han. Problemet er at de ikke forstår han. Men så oppdager han at hun som angrep han kan høre han, nå må han klare å overtale henne til å fortelle hvor han er slik at han kan overleve.

Dette er en film som dukker inn i historiene til folk, selv om du bare får smakebiter av dem forstår du at historien har formet dem, kanskje ikke slik de selv ville ha ønsket.
at filmen er met som thriller er det ingen tvil om, men jeg satt aldri med en følelse av spenning eller redsel. Jeg viste egentlig hele tiden at det kom til å gå bra, det eneste jeg lurte på var hva som ville skje med henne og kjæresten hennes.

Den var fascinerende nok til å se en gang, men har ingen sterke følelser for å se den igjen eller anbefale den. Fin film om du bare vil ha noe å se på som er litt tungere en Disney.

 

senen med mannen på sykehuset var ikke med i den filmen jeg så... enten klippet ut av filmen i helhet eller klippet ut av den på netflix.

film: The Road

En andelenes film om verdens undergang.

Vi følger en mann og sønnen hans på vandring igjennom et dødt Amerika. Det er mange år siden verden startet å gå under, jordskjelv og branner ødelegger alt av liv og det er snart ingen trær igjen. Dyrene har hvert borte lenge og gutten i historien lurer på om fugler bare er noe fra fantasien.

Han ble født etter katastrofen startet og kjenner ikke til en annen verden. Mesteparten av livet sitt har han levd med moren og faren isolert trygt. Men da resursene dems begynner å gå tomt og moren tar livet av seg, starter de en vandring mot sør.

Håpet er å finne et stabilt samfunn for gutten å leve i, et sted hvor det ikke er så kaldt.

I en verden nesten uten mat og farger går de langs veien og dytter alt de har i en handlevogn. Sulten og bandene av mennesker som har begynt å spise andre mennesker er dems største trussel, ja om du ser vekk i fra jordskjelvene.

Faren prøver å lære gutten sin forskjell på rett og galt, godt og vondt, noe som er vanskelig i en verden hvor de få overlevende blir mer og mer paranoid ovenfor fremmede.

Når filmen slutter sitter du igjen med følelsen av at du har fått lov til å se en reise i dems liv, i en verden vi prater mye om, men har liten forståelse for hvordan egentlig vil være. For meg var den mer skremmende enn alle zombie filmene jeg har sett.

 

film: whispers

De tror de bare skal gjøre et siste kupp for å få penger til å åpne restauranten sin, bare å kidnappe et barn, holde han en stund og få mange penger. Man vet ikke helt hvem man jobber for, men det er vel ikke så farlig, du skal jo bare ta deg av et lite barn.

Men hva om dette barnet ikke er så hjelpeløst som det først kan virke som, hva om han er en fallen engel, en demon som liker å manipulere folk til å ta livet av hverandre.

Let the game begin

Nok en grei film, ingen store overraskelser eller elementer som virkelig skremmer, men jeg tror jeg har sett så mange grøssere nå at det nesten er til å forvente. Typiske amerikanske skvette sener som har satt inn bare for å få deg til å skvette, men som kanskje ødelegger mer en dem hjelper.

Men gutten er herlig uhyggelig og jeg skulle ønske de satte litt mer fokus på han og hans onde evner og fjernet noen av disse klassiske skrekk elementene. Søte sorte ulver forresten.

prinsesse film

jeg har sett nok en film som bare var for å slappe av, denne ser ikke ut til å eksistere andre steder enn på netflix. hadde sikkert funnet noe om jeg virkelig gadd å lete, men så mye styr var ikke denne filmen verdt.

doctor who julespesial 2012

Det verste med å se en doctor who episode er at den slutter.

Denne julespesialen er spesiell i seg selv fordi det er første gang du møter den nye reisepartneren til doktoren, eller kanskje ikke helt den første gangen, men nesten. Man kan vel ikke regne med en jente som skal dø mange tusen år senere?

Episoden handler om snø som blir levende og vil ta over verden, men i motsetning til de fleste andre jule episodene har denne handlet mer om doktoren og hans valg.

Men så sluttet episoden og jeg innser at det er en evighet til neste episode?.

 

dr.who i dag del 1

Jeg kunne ikke si nei da mamma ringte og lurte på om jeg ville komme opp å se en doctor who med henne i kveld. Ikke var et bare dr. who men også episoden Blink.

Så mamma, jeg og tanta mi samlet oss for å se en episode alle hadde sett før. Egentlig ser vi i gjennom sesongene fordi mamma ikke har sett dem, men noen utvalgte har hun fått sett.

Neste episode hos mamma er episoden hvor Jack kommer tilbake, gleder meg til den.

Når jeg kom hjem kom jeg på at doctor who jule spesial gikk i dag og satte den på ned lasting, en helt ny episode, en helt ny følgesvenn og en god grunn til å holde seg oppe litt ekstra.

film: Geek Charming (Nerdeprinsen)

Jeg vet ikke hva jeg skal si...

Det er ikke så mye å si om Disney filmer, de følger de samme sporene og du vet akkurat hva som skal skje. Kanskje dårlig tenker du? Men egentlig ikke når man bare trenger lit ro og forutsigbarhet rundt seg.

Til slike Anledninger er fjortisfilmer geniale.

Denne Disney filmen er plassert i et skolemiljø hvor en filmgeek skal filme den populære jenta? ja trenger vel ikke å utdype mer, ikke ønsker Disney at jeg skal reklamere for filmen deres heller, traileren er nemlig ikke tilgjengelige for oss nordmenn

film: The crazies

Når sykdommene kommer og truer små byer, ja da sitter jeg å ser på. Jeg vet ikke hva det er med slike verden går under filmer, jeg bare elsker dem.

 

En blanding av sykdom og zombie følelse, ikke noe vi ikke har sett før og ikke noe vi ikke kommer til å se igjen. Men der de syke er den største trusselen i de vanligste filmene med monstre, er det militæret som er det skumleste her. Ja for man skal ikke akkurat være overasket over hvordan de går frem, vi har da sett det på alle filmene før?

Men ved fare for å melde meg inn i klubben til konspirasjonsteori gjengen, jeg begynner å føle en liten undertone av en beskjed i disse filmene.

Ikke sikker på om du har lagt merke til det i de siste filmene som kommer, men hver gang en klarer å redde seg, hinter de om at de bare fører katastrofen videre. Er det myndighetene sin måte å hjernevaske oss til å vite at de oppfører seg som idioter, men at det er for å redde resten av verden? Om du prøver å overleve kan du alene være skyld i verdens undergang?

Eller kanskje det bare er inn å slutte filmene slik. 

 

film: Silenthill

Om det ikke hadde hvert for at jeg virkelig har hatt lyst til å spille disse spillene fra før, hadde jeg blitt overbevist om at spillene måtte spilles, men man kan ikke bli overbevist over noe man allerede vet.

 

Jeg elsket denne filmen, for meg hadde den akkurat riktig blanding av overnaturlig, skrekk og ekle sener. Jeg storkoste meg, i hvert fall fra midten og utover, det gikk litt tungt på starten men ikke så ille at det ødela opplevelsen.

Egentlig tror jeg at en sterkere start kunne ha blitt litt for mye.

Hun som spiller jenta er genial, det er noe med jenter og monstre samlet som bare passer.

Liker egentlig søket etter rettferdighet og den litt triste slutten.

film: The Human Centipede (First Sequence)

Noen filmer er lagd for å være syke, dette er en slik film. Den faller midt i mellom alle grøssesorteringer man har. Etter min vurdering er dette fordi den er for dårlig laget.

To jenter jeg gjerne ville se lide etter 30 sekunder med dem på skjermen blir fanget av en gal kirurg som prøver å lage ett menneskelig tusenbein. Dette skal han gjøre ved å sy personene sammen og dette er også en eneste ekle tingen i filmen.

Først trodde jeg de skulle lage en psykologisk grøsser med hovedfokuset på denne gale kirurgen, jeg trodde også en liten periode at dette skulle bli en film som hostel med sener du bare må se samtidig som du vil skrike og se bort.

Det at denne geniale kirurgen ikke får med seg den største feilen i prosjektet sitt, at ernæringsmessig er det umulig uten om å forandre på fordøyelsessystemet til menneskene. Ødelegger litt den geniale sprø kirurgen sitt omdømme som genial.

Idiotiske politifolk og handlinger av de fangede jentene som får meg til å tenke at de bare kan ha det så bra.

Ikke klarte filmen å sjokkere meg, skremme meg eller få meg til å tenke, det er kun synet av disse stakkar menneskene sydd sammen som kommer til å bli værende, og det hadde jeg sett for lenge siden på youtube.

Med andre ord, traileren er mer en god nok til å få med seg filmen.

 

film: final destination 5

Jeg vet ikke om det er riktig av meg å sitte igjen med en god følelse etter å sett en grøsser, men her sitter jeg og det kribler i magen og jeg er glad. Jeg elsket slutten?

Nå skal jeg ikke skjule at jeg har vært fan av denne serien lenge. Jeg startet med å se film to og forelsket meg totalt i historien. Jeg så nummer tre og den var grei nok og jeg gledet meg veldig til nummer 1, jeg ble så skuffet over den.

Som jeg har sagt før så kan en sene med feil i ødelegge alt for meg, og det jeg hadde startet å se på som konseptet ble ødelagt i død 1 i film 1. det var ikke en sin syk unaturlig naturlig ulykke. Det var et unaturlig element med i døden og så vidt jeg vet er dette ikke tilfelle i noen av de andre dødsfallene i serien.

Film 5 var veldig lik film 2 på mange områder, her var det muligheter for å overleve, om man klarte og var villig til å ta den selvfølgelig. Men man vet aldri hvor lenge ett liv vil vare, noe man nesten kan kalle en moral i denne filmen. ( om noe kommer i nærheten av moral da)

For meg er den beste delen av filmen starten, jeg har en svakhet for katastrofe filmer og alle filmene i serien starter jo men en som opplever en katastrofe rett før den skjer. Ved panisk oppførsel klarer denne personen å redde noen av de som skulle dø.

Men det er ikke lett å være overlevende når du egentlig skulle ha hvert død, døden liker nemlig ikke å bli lurt og kommer etter deg, og ulykkene du dør i er forferdelige.

I denne filmen klarer de å bygge opp til et punkt du gruer deg sykt til, for det er alltid noen ting man får mer frysninger av en andre, for meg var det skrua i benet. Og du blir ikke skuffet selv om ulykken ikke skjedde akkurat som du tenkte deg, for forferdelig er det uansett.

Du sitter også litt sjokkert igjen ved neste drap hvor e bryter mønsteret du er vandt til og hopper rett inn i ulykken. Mange ganger er det flere ulykker som bygger seg opp og du vet ikke hvem det er som kommer til å ta livet av personen, bare at den skal dø.

Kan du serien vet du jo hvem som skal dø, så de prøver ikke engang å skjule det.

Men grunnen til at jeg sitter igjen med en så god følelse av denne filmen, er fordi den slutter akkurat der den første filmen begynner. Har du sett filmen kjenner du igjen flyet med en eneste gang og du får en sterk trang til å starte på serien på nytt.

 

skrekk eller erotikk

Nå har jeg ikke kommet lengere enn to episoder inn i american horrorstory 2, men om jeg følte meg skuffet under episode en, er det lite i forhold til hvor forvirret jeg er nå.

Greit nok dukker det opp noen monstre i nåtid, og vi har en ekte exorsisten kopi, men ellers er det nakne rumper, spanking, sex hint, truser, flørtene blikk og erotiske klær.

Savner følelsen sesong 1 ga meg +  det er rart å se alle skuespillerne i nye roller.

tv serie: american horror story ( sesong 1)

Jeg har alltid følt at skrekk i serier blir dratt ut og er lite skummelt, dessverre kan jeg ikke si at denne serien har forandret den oppfatningen, men selv om jeg ikke kryper redd til sengs hver natt er jeg kjempe fasinert.

Jeg elsket serien og når jeg ikke så på episodene lå jeg og tenkte på muligheter og hvordan ting kunne henge sammen, eller ikke henge sammen. Jeg fant hull i historien bare for å få dem dekket igjen neste episode.

Jeg så en del kjente skrekkfilmer i løpet av episodene, men jeg tror vi har kommet til det punktet hvor det skal mye til for å lage en skrekk historie som ikke minner om en annen. Alt i alt vil jeg si den går i samme retningen som hånden som rørte voggen.

Jeg anbefaler denne serien på det sterkeste, selv om det skumleste er introen, og den er ikke så veldig skummel.

Gleder meg til å starte på sesong 2

 

 

Ouran High School Host Club

Dette var en animasjons serie som ikke passet meg, selv om jeg fikk se3rien opp i vrangstrupen allerede i første episode, prøvde jeg ut fire til før jeg ga opp. Det var rett og slett for mye som ble feil for meg i denne serien.

 

For det første likte jeg ikke måten jenta blir tvunget inn i klubben på, at hun skylder dem en hel haug med penger for en vase som knuste fordi de pushet henne, er bare kvalmende.

Jeg klarte aldri å sette meg til ro med den lille gutten og tvillingene som leker som de er elskere heller. De balanserer på en veldig tynn tråd om hva som burde være greit og for meg ble det rett og slett for mye.

Men selv om jeg synes det ble for mye kan jeg se at de holder seg innenfor grensene og at det ligger en kjærlighets historie bak i kulissene, så jeg forstår at andre kan like serien.

Alt passer rett og slett ikke for meg.

sailor moon sesong 5 (sailor stars)

Ja jeg er fullstendig klar over at jeg har hoppet over en sesong, jeg viste bare ikke dette når jeg så den. Jeg la merke til at jeg hadde hoppet ett år frem i tid og det var to ganger jeg lurte på hva jeg hadde gått glipp av, men ikke før jeg satte meg for å se det jeg trodde var siste sesong, fant jeg ut av feilen. ser sesong 4 nå.

I sesong 5 har usagi blitt 16 år og det kan se ut til at forholdet mellom henne og mamo-chan holder på å ta ett skritt videre. Dessverre blir alt ødelagt av en ond dronning som har kastet sin forbannelse over jorden ved hjelp av et speil. De første episodene av sesongen er en non stop historie om henne.

Men når hun er slått dukker det opp en ny ond dame, eller ny er hun ikke fordi du vet det var hun som vekket dronningen til live. Hun leter etter stjernefrø (star seed) som hun samler på og ved hjelp av dem skal hun ta over hele universet. Problemet er å finne ekte stjernefrø, og hun er ikke veldig tålmodig.

Mamo-chan reiser på skole i usa og under hele sesongen skriver usaki brev til han, men får ikke noe svar. Det vi vet og ikke hun, er at flyet hans ble truffet av en av galaxia sine stråler.

Det dukker også opp mange nye krigere, de fleste slemme men også tre stykker i svarte klær som virker å være gode. Hva har disse tre jentene til felles med de tre guttene i det super populære bandet.

Her dukker også alle krigerne opp igjen, alle er der for å passe på prinsessen dems, men prinsessen ser ikke ut til å ville bli paset på, hun vil bare elske alle.

Min utrolig store skuffelse over introen ble lettet med avslutningen, og jeg satt da og tenkte at dette var den perfekte avsluttingen på serien, ikke viste jeg at det var avsluttingen, da hadde jeg nok nytt den litt ekstra.

Dette var i mine øyne helt klart den beste sesongen

 

 

dw12dt

Sailor moon sesong 3 (sailor moon super)

En mann I forsker drakt har onde planer og nok en gang må Usaki og vennene hennes redde verden. Først en og en merkelig fiende om gangen. Jakten er etter rene hjerter og den første som blir angrepet er Rei.

Når alt håp er ute og alle krigerne er fanget, da dukker det opp to nye krigere. De har sterkere krefter en våre jenter og spørsmålet om de er venner eller fiender er noe som går igjen i sesongen. Dette blir vel avgjort i siste episode da de utfordrer sailor moon og hun slår dem, slik vinner hun dems allianse.

Halvveis inn i sesongen dukker også chibi-usa opp, hun har blitt sendt tilbake i tid for å få trening og venner. Hun forandrer seg nå til sailor chibi moon og har en liten stav som slår rosa hjerter på fienden.

Hun blir venn med en sykelig ung pike som viser seg å være besatt av fienden, men usaki og chbi-usa nekter å gi opp troen på jenta og prøver nok en gang å redde verden ved å vise kjærlighet.

De to nye krigerne sailor Uranus og sailor Neptun kjemper mot jordas undergang. De er en del av sol systemet sitt ytre forsvar og føler at noe har kommet igjennom forsvaret og skal ødelegge jorden, for å hindre dette trenger de å finne de tre talismanene som er i 3 mennesker sitt rene hjerte før fienden.

Disse talismanene skal få frem den hellige gral som dems messias må få hånd i før fienden, ellers blir jorden angrepet av stillheten. Problemet er at de ikke vet hvem messias er. Pluto dukker også opp.

Den siste krigeren dukker opp i den lille sykelige jenta, hun er sailor saturn.

Det er litt vanskelig å forklare nøyaktig hva som skjer i serien da det skjer mye og de forskjellige historiene overlapper hverandre litt, selvfølgelig viser det seg at alt har en sammenheng til slutt, men som vanlig blir du ikke overasket i denne serien, mer frustrert over hvor lang tid det tar heltene våre å finne ut av ting.

Men må si jeg elsker denne serien nå.

 

 de er ikke like, bare virker slik på starten

dw12dt

film: one missed call 2 (japansk)

Det går sikkert an å lage gode oppfølgings filmer, men å forandre på historien i bakgrunnen går sjeldent bra. Ikke risikerer de bare å ødelegge den nye filmen, men helheten i den geniale første filmen. Jeg angrer sterkt på at jeg så denne.

One missed call vil alltid være en klassikker for meg, men jeg anbefaler folk å holde seg unna nummer to.

Ikke var filmen skummel, den var veldig preget av the ring, den var så ulogisk at jeg flere ganger begynte å debattere hvor idiotisk det gikk Ann å være og falt ut av filmen.

Men hvis alt du trenger for å se en skrekkfilm er sinte jentespøkelser, hender som beveger seg i kantene og masse skriking, ja da er denne filmen noe for deg.

Personlig syntes jeg nummer 3 var bedre enn denne.

her er den skumleste senen hentet fra film 1...

klipp 2 er dubbet på koreansk, men viser veldig hva jeg prøvde å få med når det kommer til klassiske skrekk kopier og skriking, her er også første sene hentet fra film 1.

 

dw12dt

Doctor Who: Children in Need 2012

Doctor Who: The Great Detective (Christmas Special Prequel) - Children in Need 2012 - BBC One

 

Doctor Who: The Snowmen - Christmas Special Trailer - Children in Need 2012 - BBC One

dw12dt

film:Møte på valmueåsen (Kokuriko-zaka kara) (from up on poppy hill)

Når faren din er Hayao Miyazaki og du har planer om å lage animasjonsfilmer, ja da har du noe å leve opp til, men det hjelper jo å ha han med i teamet.

Studio ghibli leverer anime i en helt annen klasse enn noen andre. Historiene, animasjonene og lyden er en kunstart de mestrer utrolig godt.

Det var noen ganger i filmen at jeg så enkle løsninger og registrerte det bak øret, men dette var en typisk ikke behov for godteri film. Jeg pleier å spise godteri for å ikke sovne eller kjede meg under filmer, men ved noen få unntak er ikke dette nødvendig og jeg rett og slett glemmer hva jeg har å hånda. Det er slik filmer burde være.

Filmen handler om en hard arbeidende jente som henger opp flagg hver dag for at faren skal finne veien hjem. Faren var en sjømann og døde under Korea krigen. På skolen møter hun en gutt som hun blir betatt av og vennskapet dems vokser mens de prøver å redde skolens klubbhus fra å bli rivet. Men romansen stopper fort opp når det viser seg at de har samme biologiske far, eller gjør den egentlig det?

En rolig og voksen film som klarer å vise frem brutale sider ved en krig, uten å bruke et eneste bilde med vold. En nydelig kjærlighets historie, men jeg følte egentlig at filmen handlet mer om å redde klubbhuset enn den gjorde om romansen dems.

Dette er en film for ungdom og voksne, det er ingen sener som kan virke støtende eller skremmende på barn, men den kan gå litt sakte for dem.

Jeg syntes den gikk i perfekt tempo.

dw12dt

film: twilight breaking dawn 2

Dette var helt klart den beste twilight filmen, men det var jo også den beste delen av alle bøkene. Endelig er det slitsomme maset i mellom Bella, Edward og Jacob over og de kan bruke kreftene sine på det de egentlig er, overnaturlige vesener.

Det var den sex senen hvor jeg falt helt ut av filmen og tenkte at dette kunne de ha kuttet ned på, men ellers var jeg inni filmen hele tiden. Det hadde hvert morsomt og sett litt mer av kreftene til alle vampyrene som kom.

Hadde det ikke hvert for en idiotisk anmeldelse jeg leste før jeg så filmen, hadde jeg kanskje fått en litt mer følelsesmessig opplevelse enn det jeg fikk når vi kom mot slutten.

 SPOILER, SPOILER, SPOILER

For når en sier det er en feig slutt, var det åpenbart at de voldsomme senene hvor en etter den andre dør, ikke kunne være virkelig. En feig slutt måtte jo være den samme slutten som i boka.

Jeg koste meg med filmen

 

dw12dt

serie: Sailor moon r (sesong 2)

Spoiler alert for første sesong

 

Sesong 2 starter 2 måneder etter at sesong 1 sluttet. Alle jentene lever normale liv og husker ingenting av hva som skjedde.  Men Luna ser ingen annen mulighet enn til å vekke sailor moon sine minner til live igjen når ett monster angriper bestevennen hennes.

Usagi er mildt sagt ikke fornøyd med å være en kriger igjen, og hun savner vennene og kjæresten sin. Problemet er at de ikke husker noe. Det tar ikke lang tid før restene av jentene havner i problemer og får minnene sine tilbake også, men kjæresten er og blir borte.

Men merkelig nok dukker det nå opp en ny ridder, en som er kledd i hvitt og minner veldig om kjæresten hennes, men det er ikke han, fordi hun har sett dem begge vedsiden av hverandre.

Denne sesongen er delt opp i to, første del handler om to ailiens som trenger energi for å leve, de vil slå seg ned på jorda, men stjeler mennesker sin energi og dette kan ikke krigerne godta. Hele første del handler om kjærlighet og hva kjærlighet egentlig er.

Så fort de har løst det ene problemet, dukker et annet opp. Dette viser seg å skulle være sesongens hovedhistorie. En liten jente som også heter usagi faller ned fra himmelen og havner oppå usagi sin kjæreste, hun jakter på krystallen og vet at det er usagi som har den.

Samtidig som hun jakter på krystallen og flytter inn i familien til usagi, jakter en klan med slemme folk på henne. De er fra fremtiden og prøver å ødelegge krystallbyen der, men for å klare dette trenger de både å ta livet av den lille jenta og ødelegge krystallen. Eventuelt kan de ødelegge byen før den rekker å bli så sterk.

 

dw12dt

film: ginger snaps

To tenåringssøstre som er outsider på skolen, så blir den eldste bitt av en varulv. Yngste prøver å finne en kur for å redde søsteren sin, men søsteren sakte men sikkert utvikler både personligheten og kroppen til en varulv. Klarer hun å redde søsteren sin før hun tar for mange liv?

Det var en helt grei film, ville ikke kalt den bra, men den hadde i hvert fall ingen feilplasserte sener som bare var for å skremme. Historien fløyt bra og ting var ikke helt uforutsigbart, og dette er ganske imponerende til å være en skrekkfilm.

Midt på treet og passer nok best for tenåringer

er laget to filmer til i serien, skal se de også.

dw12dt

serie: sailor moon (sesong 1) (original serie)

En japansk anime om en 14 år gammel jente som alltid er forsen til skolen, begynner å gråte for nesten alt og er utrolig klumsete.

En dag møter hun en pratende katt som heter luna, katten gir henne en brosje som gjør henne om til en superhelt. Men selv om hun har super krefter og et kult kostyme, forandrer det ikke personligheten hennes. Det er ikke lett å være en superhelt.

Etter som fienden viser mer og mer av seg, finner de to flere krigere som skal kjempe sammen med henne, og lete etter prinsessen de skal beskytte. Det dukker også opp en mann i dress og redder henne hver gang hun ser ut til å tape, hun forelsker seg fullstendig i han, men er ikke sikker på om han er venn eller fiende.

Etter som ble blir klart at fienden er på jakt etter en krystall og det er den dresskledde mannen også, blir det deres jobb å beskytte menneskene som faller i veien for de onde sine planer. Mye å legge i hendene på noen 14 åringer, og den dresskledde mannen være fienden dems når han heletiden redder dem?

Dette er en barneserie og det er ikke vanskelig i det hele tatt å se hvilken retning serien tar, lenge før den gjør det. og når prinsessen og krystallen endelig dukker opp, så sier du bare: nei du sier ikke det og himler med øynene.

Men det er en veldig koselig serie å se på, i tegneserier behøver ikke alt være perfekt.

og sangen oversatt til engelsk

dw12dt

film: reisen til julestjernen 2012

Det aller første du må gjøre når du setter deg inn i kino salen, er å tømme hodet for alle inntrykkene og tankene du har fra den forrige filmen. Selv om rammen rundt er den samme, er dette to forskjellige filmer, noe gutten bak oss i salen beskrev godt da han skulle gå ut, de har jo gjort om filmen.
 Etter hva jeg har hørt skal filmen være mer lik original oppsettet en det den forrige filmen var, her er det mer magi og onde hekser med i bildet.

 

  Gulltopp er en liten jente da hun ønsker seg julestjernen på juletreet sitt, moren forteller henne at julestjerna hører til på himmelen og lyser for alle som gir den hjertet sitt. Hun får et smyke som skal minne henne om dette. Broren til kongen, greven, ønsker å bli konge og den eneste måten han kan bli dette på, er om kongen og dronningen dør barnløse.

  Han oppsøker en heks og får hjelp til å legge planen som skal gjøre han til konge, prisen er halve kongeriket. Alt han behøver å gjøre er å overbevise gulltopp om at hun kan få julestjernen om hun går ut og gir den smykket hun fikk av moren sin, gulltopp tror på dette og sniker seg ut. Her tar heksa seg av henne.

  Kongen leter etter datteren sin og i raseri over at hun er borte forbanner han julestjerna, moren dør av knust hjerte.

  Vi hopper så 9 år frem i tiden, da julestjerna forsvant ble kongen fortalt av en synsk at om han finner julestjerna innen det har gått 10 år vil gulltopp komme tilbake. Han bringer inn de beste på området for han vet at dette er det siste året han har denne muligheten.

 Samtidig møter vi Sonja, hun er en ung jente som blir holdt fanget hos noen tyver i skogen. De behandler henne dårlig og når noen glemmer å låse døra stikker hun av. Flukten driver henne inn i slottet hvor hun blir reddet av kongen (han lover henne at hun aldri skal måtte dra tilbake til tyvene) som takk vil Sonja finne julestjernen for kongen, men hun må gjøre det før jula blir ringt inn senere på kvelden.

  Sonja har ett godt hjerte og med dette finner hun hjelp hos skognisser, bjørner, nordavinden og tilslutt selveste julenissen. Heksen og greven jakter på henne for å hindre henne i å finne stjerna.

 

 Jeg synes filmen var koselig og historien bra, store hopp fra hva man er vandt til, men dette var jeg forberedt på.  En del av seneoppsettet og filminga var elendig og jeg skammer meg litt på Norges vegne at filmen skal sendes ut i verden. Humoren fikk de ikke til, ikke en gang de få barna i salen virket å reagere på de standard dum og slem senene.

 Slottet var nydelig, jeg er glad de fant dette. Og hun som spiller Sonja gjorde en god jobb, dessverre ødelegger de stive og oppleste replikkene til greven ganske mye. Jeg er usikker på om dette er fordi han er en dårlig skuespiller, eller om de ba han om dette for å forsøke å få frem en karakter de ikke klarte å få fram.

 Det er helt klart at Norge ligger langt bak i filmindustrien, og jeg håper inderlig ikke dette er det beste Norge har å by på.

 Gleder meg til ekte reisen til julestjernen på julaften. Gleder meg til Sonja sin sang.

dw12dt

film: the others

Jeg liker virkelig ikke når de putter inn elementer som kun skal få deg til å skvette i grøssere, når du skvetter grunnet lyden er den ikke stemningsskapende, men ødeleggende. Det drar deg ut av historien og spenningen filmen har bygd opp og ødelegger opplevelsen.

Om du skvetter av noe som hører med i filmen ødelegger det ikke.

The otters handler om en kvinne og to barn som bor i et gammelt hus, barna er allergisk mot lys så gardiner må være igjen og dører låst. De forrige tjenestefolkene har bare forsvunnet og nå står det 3 nye utenfor døra.

Andre verdens krig har akkurat sluttet og grunnet at tyskerne hele tiden tok strømmen har familien lært seg å leve uten strøm og moderne hjelpemidler. 

Om ikke huset i seg selv er skummelt nok, ser den yngste datteren fremmede folk i huset, først tror ikke moren på henne, men etter en stund blir hun overbevist om at noen andre er i huset. Noen som låser opp dører og bråker. 

Alt topper seg når de andre fjerner alle gardinene i huset. Nå er det en hysterisk mor som lurer på hvorfor noen vil ta livet av barna hennes. Datteren sier til broren sin at nå har hun blitt gal igjen, slik som hun var da det hendte for 2 år siden, men hva hendte? 

dw12dt
dw12dt

film: det regner kjøttboller

Dette var en film som skuffet stort. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet meg, men ikke en dårlig historie med bare stereo typer og så mye moral at man kan bli kvalm.

En gutt som elsker oppfinnelser blir mobbet på skolen fordi han ikke er som alle andre, ting blir ikke bedre når han vokser opp. Hans store ønske er å finne opp noe som får byen til å like han. han møter motstand både fra faren sin (som bare prater om fisking) og resten av innbyggerne, dette kan ha noe med de flyvende rottene og andre katastrofale oppfinnelser han har kommet med.

Nå har han funnet opp en maskin som gjør vann om til mat, men ved et uhell skyter den seg opp i himmelen og det begynner å regne mat. Byen som bare spiste sardiner er overlykkelig over mulighetene og de kommer fort med bestillinger om mat.

Folkene overspiser og driver maskinen så hardt at den går i stykker, og da er det bare oppfinneren og værreporteren som kan redde verden fra å bli knust av kjempemat.
dw12dt

film: dragetemmeren ( how to train your dragon)

En film jeg bare elsket, men så elsker jeg drager veldig mye da.

Men dette var en nydelig animasjonsfilm om å være seg selv og å forstå at fienden ikke nødvendigvis er så ille som vi tror.

Vi følger en ung vikinggutt som ikke er som alle de andre. På denne øya handler alt om å drepe drager, men helten vår er ikke spesielt flink eller erfaren med dette. At han er høvdingens sønn gjør alt bare verre.

han har funnet opp en kaster som kan hjelpe han med å drepe drager, og han får full pott da han treffer den sjeldne og fryktede dragen ingen har sett, men da han skal drepe den, klarer han ikke.

I stedet pleier han dragen og lærer seg å kjenne den, og slik lærer han seg mer om drager enn noen andre i bygda. Men det å lære seg at drager egentlig er snille og kjærlige dyr hjelper lite når alt folket hans vil er å drepe dem.

Han finner også ut at dragene blir styrt av en gigantisk drage som krever mat fra dem, og det er grunnet denne at dragene plager menneskene ved å ta maten dems.

Kan en felles fiende føre dem sammen?

 

film: Arthur og minimoyene

Jeg må innrømme at jeg ble positivt overasket over denne filmen. Jeg ante egentlig ikke hva jeg satte på, men kjente igjen filmen fra reklamer da minimoiene dukket opp.

 Om man skal se på realistiske hendelser, logisk tankegang osv? vil sikkert filmen havne langt nede, men dette er en eventyrfilm hvor slike ting er lagt til side og det passer bra. Om filmene ikke prøver å være realistiske, skader ikke litt slingringsmonn.

Arthur er en gutt på sommerferie hos bestemoren sin, han har gått ett år på kostskole i Engeland og er lei seg fordi foreldrene ikke ser ut til å ha tid til han. Han er en snill gutt, men er veldig opptatt av bestefaren sine oppfinnelser og reiser. Bestefar har nå hvert forsvunnet i flere år.

Men alt er ikke idyll på gården, etter at bestefar forsvant begynte det å bli vanskelig å betale regninger og nå har telefonen blitt stengt, strømmen slått av og om noen dager kommer det noen og kaster dem ut av huset.

 Men kanskje det finnes håp, en kveld forteller bestemor historien om minimoiene og skatten bestefar hadde fått og gjemt. Og ved å løse bestefar sine gåter og ved litt hjelp fra noen stammefolk som plutselig dukker opp, finner Arthur veien til minimoiene sitt land, hagen.

Men alt er ikke idyll her heller og Arthur må hjelpe til med å redde Minimoiene fra skumle M, redde bestefar og finne skatten før tiden går ut. Mye å legge på skuldrene til en tiåring.
film:Bolt

Bolt er en tv stjerne, han vet det bare ikke selv. Det folk ser på som underholdning og skuespill er virkeligheten for bolt, han blir nemlig skjermet for sannheten.

Alt er selvfølgelig for å gjøre tv serien bedre og virkeligere, men da de kommer til en episode som slutter med at jenta han beskytter blir tatt til fange, rømer bolt for å redde henne.

Han møter en helt annen verden enn den han er vant til og oppdager til sin store forskrekkelse at han ikke har noen av de superkreftene han trodde han hadde. Verden kan være brutal for en hund som ikke er vant til den, men han gir ikke opp håpet om å finne jenta si og redde henne.

Underveis klarer han å få med seg en katt (under tvang) og et hamster med helte kompleks. Hvis ikke barna vil ha kjæledyr etter å ha sett denne filmen, ja da er du heldig.
dw12dt

film: planet 51

Hvordan tror du en annen sivilisert planet ville oppleve et besøk av oss? Antageligvis ikke andelenes enn slik vi ville ha oppført oss om romvesener kom hit.

I denne filmen er vi plassert på en planet med små grønne menn, deres utvikling er cirka på samme nivå som vi var på 50 tallet og frykten for romvesen er stor. Og da detter det selvfølgelig ned et romskip og en amerikaner hopper ut og setter ned flagget før han oppdager de sjokkerte beboerne som ser på han.

Hvem er mest redd? Heldigvis prater de samme språk, så han etter hvert får hjelp av hovedpersonen som er en tenåring som akkurat har startet jobben sin på museet for stjerner og planeter.

Her må man flykte fra gale forskere, sinte millitær menn og samtidig finne romskipet slik at amerikaneren kan komme trygt hjem igjen.

Den får terningkast 4 av meg. Den var underholdene og fikk frem poenget sitt klart. Ikke frykt romvesen? Ikke kutt opp fremmede sine hoder? Romvesener kan være snille?


 

 

dw12dt

film: prinsessen og frosken (The Princess and the Frog )

Dette var første filmen jeg valgte å se denne helga, rett og slett fordi dette var en film jeg ønsket å se. Selv om ønsket aldri var sterkt nok til å gå på kino eller til å kjøpe den, var dette en film jeg trodde var fin, og jeg ble ikke skuffet.

Det er litt slik med Disney filmer, har du sett en har du sett alle, men det betyr ikke at de ikke kan være koselige å se på.

Filmen starter med to jenter som sitter og hører på eventyret om froskeprinsen. Den ene er en bortskjemt rik hvit jente, den andre er en farget jente som er datteren til hun som leser for dem. Mens den rike sier at hun ville ha kysset mange frosker for å få en prins, sier den fattige at det var ikke snakk om at hun ville kysse en frosk.

Lite vet hun at når hun blir voksen, vil hun stå ansikt til ansikt mot en froskeprins, og måtte ta dette valget. Hadde hun valgt å ikke gjøre det ville det ikke hvert mye til film. Men det er slik at det er en prinsesse som skal bryte forbannelsen, ikke en tjenestepike.  Når hun kysser frosken blir hun også gjort om til en frosk. Sammen leter de etter en måte å bli mennesker igjen.

Som jeg sa på starten levde filmen opp til forventningene, det var også fint å se en film hvor heltinnen ikke er hvit. Det som virkelig kunne ha dyttet denne grensen mer, var om det var en hvit prins og et blandet par, men der er vist ikke Disney enda.

får en sterk 4

dw12dt

film: the lost boys 2: the tribe

Jeg ga opp filmen etter 15 minutter eller mindre, det var noe med kvaliteten som bare ikke passet for meg. Ser nå at det har kommet enda en film i serien etter denne, så nummer 1 burde være god.
Oppsummering av filmen er lånt fra imdb.com siden jeg ikke så lengere en til fest invitasjonen og at broren syntes det var en dårlig ide å ta med søsteren.

Får Terningkast 1 av meg.


The orphan and former surfer Chris Emerson and his sister Nicole Emerson move to Luna Bay expecting to initiate a new life without housing expenses with their Aunt Jillian, but she charges rent to the siblings for a wrecked house, and Chris seeks a job working as board shaper to raise money for the unforeseeable expenses. While in town, he meets his acquaintance and also former surfer Shane Powers that invites Chris for a surf parting at night. Then the siblings unsuccessfully seek out the board shaper and vampire hunter Edgar Frog in his trailer trying to find a job and Chris leaves a message for him. They go to Shane's party and Nicole stays with Shane and drinks booze offered by him. Later she becomes a half-vampire and Edgar advises that she drank vampire's blood and can only be saved if the head-vampire is killed. Chris and Edgar search the hiding place of Shane and his tribe to save Nicole

film: a million8 deltagere blir med i et overlevnings reality show hvor hovedpremien er på en million dollar. De koreanske ungdommene reiser ut i Australia sin ødemark og finner fort ut at de er isolert fra resten av verden. Reglene virker uklare og urettferdige, men alvoret av spillet dukker ikke opp før de finner den første deltageren til å ryke ut, død i skogen.

Det er bare to regler i spillet, dør du er du ute. og velger du å slutte å spille, blir du drept. Mysteriet blir også større når det viser seg at den eldste deltageren ikke hadde meldt seg på som deltager i showet, han hadde bare fått plassen.

Hvorfor er det akkurat de 8 som er her, de har ikke møttes før? Og vil en komme fra det hele med en million dollar?

Du har sikkert hørt historien før, det er en godt brukt ide, tv serien som ikke er tv serie. Men i forhold til mange av de andre som prøver seg på denne vrien, klarer filmen seg greit. Du får et forhold til den psykopatiske morderen og etter hvert historien bak.

Det er ingen uventede skrekk/ skvette sener i filmen og den har god flyt. Du er ikke overasket over at folk dør, for filmen blir fortalt av den ene overlevende. Rekkefølgen, hvordan og selvfølgelig hvordan de prøver å kjempe i mot er tingen som driver filmen.

Men med ikke så grove døds sener og så mye forutsigbart ville jeg nok heller ha kalt det en thriller enn en grøsser.

Den får en 4 fordi jeg likte historien, flyten og personene og jeg liker overlevelses ting. Trekkes for å være lite skummel, lite overaskende, uoriginal.

 

film: The Good Witch's Gift

film nummer 3 om Cassandra og gray house. I slutten av forrige film fridde politimannen Jake til Cassandra og denne filmen starter med at han jakter på den perfekte julegaven til henne. Siden hun har hvert fosterbarn og så på rømmen har hun ikke så mange gode jule minner, julen er også problematisk for Jake sine to barn som ikke har gledet seg over sesongen siden moren deres døde.

Ute på handleturen ser Jake at en han satte inn for et bankran for 10 år siden har blitt sluppet fri og er tilbake i byen, han setter ekstra vakt rundt mannen som viser en spesiell interesse for Cassandra sin butikk.

Jake bestemmer seg for å gi en familie til Cassandra i julegave og vil at de skal gifte seg på julaften, noe som er lettere sagt en gjort siden det bare er 6 dager til. Men den evige optimist Cassandra starter forberedelsene med den tro om at det kommer til å gå bra. Hun får også den tidligere bankraneren til å jobbe som julenisse utenfor butikken sin, for å samle inn penger til foreldreløse barn.

Mannen ønsker desperat å komme nær datteren sin, som tilfeldigvis dater Jake sin sønn. Datteren ønsker bare at mora skal slappe av og at hun kan få tilbake den faren hun husker før ranet.

Vi følger familien opp og ned mens de driver med sine små problemer og forbereder seg til bryllup og jul.

En virkelig feelgood film uten noen skurker eller slemme, bare misforståelser, antagelser og mistanker som blir rettet opp når det er bryllup. God film å se på når du er sliten og bare ønsker enkel underholdning som gleder.

Den får kast 4 av meg, når du er sliten eller om du har en jente som liker snille hekser, prinsesser og slike ting.
film: the good witch`s garden

Film 2 i serien om den gode heksa. Etter å ha sett film en bestemte jeg meg for å laste ned resten av dem, i hvert fall de jeg fikk tak i.

Cassandra har nå pusset opp det falleferdige grey house og bygda skal ha 200 års jubileum. Det er for de fleste en selvfølge at feiringen skal være i det like gamle huset som nå blir gjort om til bed and breakfast.

Selvfølgelig skaper ordføreren sin kone problemer ved at hun misliker Cassandra sin «svarte» magi, ja for det må jo være magi som får plantene til å blomstre etter den første frost natt? Men de fleste bare himler med øynene rundt hennes oppførsel.

Verre er det med b&b sin første kunde, etter en natt der forteller han at han er etterfølgeren av kapteinen som the gray lady var så forelsket i. mens politimannen og kjæresten til Cassandra er veldig mistenksom mot denne mannen, virker det som om resten av bygda elsker han. Det er ingen av dem som synes det er trist at han legger krav på huset og kaster Cassandra ut.

Nå er det opp til politimannen, barna hans og Cassandra å bevise at han er en svindler før han klarer å selge huset og før feiringen av 200 års dagen.

Sukkersøt film, akkurat som nummer 1, men det dårlige plottet drar den litt ned i kvalitet. Den vil få en svak 3 av meg.
film: en god heks

En søt familie drama film om en familie som får hjelp med sine problemer av den nye naboen. Naboen har flyttet inn i det lokale spøkelseshuset og det går rykter om alt fra at hun er spøkelse til at hun er heks. Ikke hjelper det at hun åpner en alternativ butikk i byen og har kosteskaft i skapet sitt.

Kona til ordføreren legger henne for at og stopper ikke på noe for å få henne til å flytte, hun passer ikke inn i det miljøet hun prøver å selge til ny innflyttende familier.

Ikke noe skummelt og heller ingen overraskelser, rett og slett en trygg og rolig søt og sjarmerende familiefilm. Tipper mellom 3 og 4, får fire fordi det er om hekser, jeg liker hekser.

 

det har vist blitt en serie av filmer om denne heksa...

Film: skjult - grøsser

Tydeligvis liker vi å lage grøssere som handler om grensen til psykose her til lands, problemet er at har du sett den ene har du sett den andre.  Spesielt hvis de bruker samme hoved skuespiller. Nå er det stor forskjell mellom filmen naboer og skjult, først og fremst kvaliteten.

Men om vi ser bort i fra kvaliteten på filmene kjører de veldig likt og klassisk tilnærming problemet og man ser fort hva som virkelig skjer. Men det er stor forskjell mellom filmene siden det er lagt til mer skvette elementer og spøkelser i skjult. Den ville aldri ha holdt seg på historien alene (eller kanskje det hadde hvert bedre om den prøvde å holde seg på historien alene)

Det jeg aldri forsto med filmen, var fiendtligheten som ble vist hovedpersonen, etter bakgrunnshistorien å dømme var han bare et uskyldig offer.

Filmen handler om kai koss som kommer til hjembygda si etter at han flyktet fra sin skinnsyke mor for 19 år siden. Det er ingen ting Kai vil mer enn å brenne moren og huset hennes, men minner kommer og setter komplikasjoner i den planen.

Samme dag som kai klarte å rømme fra moren sin, forsvant en annen liten gutt. Gutten hadde hvert på biltur med familien sin og måtte ut å tisse. Mens han sto med ryggen til kom Kai løpende ut av skogen og inn i veien og rett foran en trailer. Kai klarte å redde seg unna, men da traileren prøvde å unngå gutten kjørte den ned bilen hvor foreldrene til den andre gutten satt.

Historien er at gutten var redd og løp inn i skogen, grunnet tett tåke så han ikke hvor han løp og gikk utenfor ett stup foran en foss. Kai er sikker på at moren hans fikk tak i gutten og isenesatte døden hans, det eneste de fant av han var jo skoene hans.

Mens Kai plages av minnene og vil hjelpe gutten som tok han sin plass, forsvinner det to tenåringer i skogen.
film: new best friend

En av de smarte, men ikke fullt så populære jentene på skolen har tatt overdose og moren til jenta mener at det var mordforsøk. Rektoren på skolen kaller inn byens nye og unge sheriff og ber han diskret løse opp i mysteriet. Hvordan ble den fattige og smarte jenta med i gjengen til de rike, pene og populære? Og hvordan førte dette til at hun endte opp med kokain overdose?

Til å være en dramathriller var det ekstremt lite triller i den, kanskje et spor av krim siden vi følger sheriffen mens han intervjuer folk. Men siden vi får se sider av historien som blir fortalt og det som ikke blir fortalt ødelegger det krim følelsen veldig.

Det er virkelig ikke mye thriller i en haug med jenter som har problemer med fedrene sine og får penger av dem, når de ikke leker som at de følger med på skolen har de sex. Sex med hverandre, sex med gutter og selvfølgelig flørter det vilt med alle rundt.

Med så mye jente kaos må den falle under drama, for den er ikke morsom, ikke spennende nok til å være thriller eller spenning, ikke mystisk nok til å være krim og sikkert ikke noe fakta i den.

En film for halvsmarte kåte ungdommer?.
Film: Stevie, drama (thriller)

En ting jeg har lært om sorteringene rundt filmer på tv, de er elendige. Dette er andre drama film jeg har sett som egentlig er en thriller. I motsetning til neste film jeg skal skrive om hvor det sto drama thriller og det fantes ikke et spor av thriller i den.

Jeg tror de synes det er vanskelig å kategorisere filmer som ikke er gode nok skrekk filmer, men selv om det står drama/horror på IMDB tror jeg thriller er en bedre beskrivelse.

Filmen handler om et par som etter mye prøving har gitt opp å få barn naturlig og adopterer en jente på 8 år. Så fort jenta flytter inn i huset møter hun stevie, men ingen andre kan se han. Og mens jenta blir truet og skremt blir moren i huset hjemsøkt på det ekstreme. Faren tror at kona holder på å miste grep om virkeligheten men innser kanskje virkeligheten når kona hans er låst inne i kjelleren mens det brenner rundt henne, alle dører sitter merkelig nok fast.

Jeg likte jenta, men det var vel det eneste jeg likte med filmen. Dårlig skuespillere og dårlig historie oppbygging. Og hva var den klippinga med svarthvitt? Det irriterte så mye. Men jeg så den ferdig så den skal få terningkast 2 av meg.
Alt for Norge 23.09.12

Jeg synes dette var en kjempe fin episode av alt for Norge, ikke fordi de var i Oslo, men fordi det var 17. mai. Selv om det er tv og litt ekstra følelser grunnet dette, elsker jeg å se hvordan amerikanerne reagerer på vår måte å feire nasjonaldagen på.

Egentlig er jeg ikke så veldig glad i Realty tv, men akkurat denne serien har jeg falt fullstendig for og har fulgt med på siden første sesong.  Jeg liker at man egentlig ikke kan heie på ett lag eller en person, for selv om det er de du liker bedre enn andre, liker du så mange.

Jeg liker også samholdet i serien, det er ingen strategiske planer bak i kulissene som skaper krangler. De er som en stor gjeng venner som blir kastet ut på eventyr etter eventyr. Det gjør vondt når noen sendes hjem, men du vet at de får informasjonen de var ute etter.

Det er typisk norsk at alle skal være vinnere?

Jeg forsto fort hvem som måtte dra hjem, for det første er TVNorge elendig på å holde dette skjult da de viser det tydelig ved hjelp av intervjuer eller klipp. Men da jeg hørte talen hans forsto jeg det med en gang, det er ekstremt komplisert å ta opp krigen i en tale om 17. mai. Jeg ser noen muligheter hvor dette kunne ha virket, men da må man ha god kjennskap til Norges nasjonalfølelse og kjærlighet for denne rene og uskyldige dagen.

Vi har en egen dag å feire slutten på 2.verdens krig på. 

på tvnorge søndager 20.00

absolutt verdt å vente på

trist det er en hel uke til neste gang, men jeg vet hva man må, eller rettere sagt ikke må, for all del ikke BLINK!!!!

episoden blink er å blir den skumleste episoden av dr.who, og det var her vi møtte stein englene for første gang.

 

film: brave (modig)

Filmen var ikke helt som forventet, jeg sier ikke at den var dårlig, tvert i mot. Og jeg ble ikke skuffet siden det jeg gledet meg mest til var animasjonen, det eneste triste der var at jeg ikke hadde briller under 3d brillene og derfor ikke fikk med meg hele følelsen av skogen. Bakerste del ble litt grumsete, men det var jo ikke filmen sin feil.

Av historien hadde jeg nok forventet mer overlevelse og mer en mening med turen ut i skogen, men siden beskrivelsene av handlingen har hvert så vag var jeg klar over at noe ikke stemte.

!!!Spoiler advarsel!!!

Filmen handler om en prinsesse i et kongerike hvor det er fire store klaner, for å holde fred skal prinsessen gifte seg med den første fødte av en av de tre klanene. Dette blir avgjort ved en konkurranse etter prinsessens valg.

Men prinsessen vil ikke gifte seg enda, så hun velger bueskyting, noe hun er ekstremt god i, for i reglene står det klart at den førstefødte av hver klan kan kjempe om hånden til prinsessen, og hun var førstefødt i klanen sin. Som hun sa hun kjempet for sin egen hånd, og ikke overaskende vant hun.

Dette skapte en konflikt i mellom mor og datter, og prinsessa stakk ut i skogen for å få ut følelsene sine. Der møtte hun på en heks som etter mye om og men ga henne en forbannelse som skulle forandre moren. Prinsessa ville bare at moren skulle forandre oppførsel, men man burde være klar når man ønsker seg ting av hekser.

Moren blir gjort om til en bjørn og hun og prinsessa rømmer slottet for at moren ikke skal bli drept av kongen, som mer en gjerne vil drepe bjørner. Hun må finne en måte å bryte forbannelsen på før andre sol oppgang, for da blir nemlig moren til en bjørn for alltid.

Filmen handler vel mest om arrangerte ekteskap, friheten til å si nei og hva slags virkninger en person sine handlinger kan ha på fellesskapet.

 

sen kveld, i kveld (dr.who)

Flere ganger i dag har jeg hatt den samme diskusjonen med meg selv, ja jeg vil se doctor who, men jeg kan da vente til i morgen? Hver gang kommer jeg frem til alternative løsninger som gjør at jeg kan se den i kveld.
kanskje jeg kan ta medisinene mine en time senere, en og en annen gang kan jo ikke det skade, så lenge jeg tar dem ca. samme tid. De skal jo bare fortelle hodet mitt at det er natt. Og medisinene vet jo egentlig ikke forskjell på 10 og 11.

Eller jeg kan ta medisinene mine å ikke legge meg til å spille harvest moon til jeg blir trøtt, jeg er ikke helt sikker på om jeg klarer å roe meg nok til å sovne uten spillet, men det gir meg i hvert fall en time ekstra å gå på.

Fordelen med å utsette medisinen er at jeg da kan spise noe ved 10 tiden, jeg kan nemlig ikke spise etter jeg har tatt tabletten, for maten påvirker medisinen.

Hva jeg ender opp med som løsning vet jeg ikke, kanskje en kombinasjon av løsningene, for en ting er sikkert, jeg vil se doctor who og det vil ta tid siden de ligger en time etter oss, så må episoden bli ferdig, så må noen legge den ut på ned lasting (dette skjer heldigvis veldig fort) og så må jeg få lastet ned filen.

Hadde bbc bare åpnet for at andre en briter kunne streame på hjemmesiden dems, jeg hadde gjerne betalt for det jeg.

 

 

 

venter og venter på dr. who

Jeg har egentlig ventet en hel uke, siden de originalt sa episoden skulle sendes 25. august, men jeg har ventet ekstremt i dag. De siste timene har vært evig klikking på bbc sine sider og på torrents sider for å få tak i episoden så fort det var mulig, men så må den lastes ned?..

Men nå står det at det er litt under 7 minutter igjen av ned lastingen, men skrekken sitter i meg, hva om det er en falsk fil. Vanligvis på serier laster jeg ned så sent at det er 100-200 minst som har testet filen før meg, men jeg hadde ikke tålmodighet til dette nå.

Men jeg var nøye å følge med på når filene var lagt ut da, er en del falske filer der ute som er lagt ut for 1-3 dager siden, og uten om en lekkasje, er ikke det mulig. Denne filen hadde hvert ute 18 minutter når jeg startet å laste den ned.

tv valg, tv 2

Etter som jeg må vente til bbc er ferdig med å sende første episode av dr.who og for at noen så skal legge den ut på nedsalting, måtte jeg finne noe å se på så lenge. Valget sto i mellom mgp jr. på nrk og tv 2 sin direkte sendte jubileums feiring. Jeg endte opp med tv 2, kanskje jeg kan mimre over noen gamle programmer.

Men jeg regner med og håper jeg får sett dr.who før jeg legger meg. Idiotiske bbc som bare streamer til Storbritannia.

en søt liten kinosal

Salene på symra er utrolig fine, de klarer balansen mellom lyd-bilde- plassering supert, godt med saler hvor det egentlig ikke finnes dårlige plasser.
i dag var det første gang jeg var i den lille salen, og jeg forelsket meg helt. Den hadde 7 seterader, og du kunne gå opp og ned på begge sider. Setene er som i den store salen store og vide, med god benplass og koppeholder. Jeg glemte nok en gang å sjekke om jeg kunne lene stolen bakover. Glad vi har fått en så fin kino i nabolaget.


film: kontiki

Jeg virkelig storkoste meg med Kontiki filmen, den hadde akkurat nok spenning, humor og historie til at jeg kunne sitte og nyte den at hodet vandret fra filmen, men ikke så mye at jeg ikke klarte å slappe av. Nå var det ingen store overraskelser eller uventede plott, noe som kanskje passet meg ekstremt bra i forhold til formen i dag, men dette gjorde ikke filmen dårligere.

Men bildene, handlingen, skuespillerne alt var bra, men det som slo meg mest var den herlige følelsen når den sluttet. Som om du hadde hvert med på en rundtur med følelser og spenning, men den slapp deg trygt ned på det perfekte tidspunktet så du satt igjen med en god rolig følelse og glede over å ha sett en god film. De virkelig fikk til slutten.

Filmen anbefales på det sterkeste, men husk at den ene rollen ikke er historisk riktig og det er derfor de ikke bare kaster han over bord?

 - Du trenger ikke å lære deg å svømme, du hadde holdt deg flytene på ren viljestyrke - liv


Kontiki

Da var det ikke mange minutter til jeg skal være på symra kino for å se Kontiki. Filmen starter om ca. en time, men min erfaring er at det er bedre å være litt tidlig ute enn sent.

Det blir en liten utfordring å komme seg dit da kroppen min er virkelig i anfall modus, men jeg skal bare sitte stille under filmen og kose meg så jeg håper det går bra.

 

modig , ekspertenes dom

Dommen har falt fra vg og dagbladet, mens dagbladet gir filmen terningkast 4 og mener det er en film som forteller barn at man kan si nei til arrangert ekteskap, gir vg filmen terningkast 5 (men fant ingen forklaring)

Ellers har flere gitt filmen terningkast 4, BT, Dagsavisen og film magasinet ser ut til å dele mening med dagbladet, men folket sin mening på filmweb støtter vg. (jeg har alltid lurt på hvordan folket kan ha en mening om filmen før den har hatt premiere, er vel en del nedlastinger og forventninger inni bildet der)

 

Disney Pixar Modig - På kino fra 31. august

 

mo12ig

en liten jente som minner om aria

Lest game of thrones? Blitt fasinert av lille Aria som ikke liker å være jenta som må sitte pent, men som heller vil være med guttene å sloss utenfor slottet?
prinsessa i filmen modig ser ut til å ha mange personlighetstrekk med henne, sloss for friheten til å være den du er?

 

premiere på fredag...

 

mo12ig

film: John carterEgentlig en ganske fin film, den krevde ikke noe særlig av meg og var underholdende. Ingen ting i filmen som irriterte meg grenseløst heller.

John Carter fra Virginia er en tidligere soldat, han reiser rundt og leter etter en hule han har hørt om, hulen skal være fylt med gull. Men da militæret tar han til fange fordi de vil ha han tilbake i tjeneste, og han rømmer og finner hulen, blir ting forandret.

Han søker tilflukt i hulen og blir overasket over en mann i sølv klær, han tar livet av han og plukker opp ett smykke, i det mannen dør sier han noen ord og John Carter blir forflyttet til mars. På mars blir han plukket opp av noen grønne monstre som er fasinert av hans egenskap til å hoppe (vektløs). Men han blir fort surret inn i en borgerkrig som vil avgjøre mars sin skjebne, og det er selvfølgelig en prinsesse som drar han inn i dette.

 

 

film: cruel world ( grøsser)

Noen gang sett en film som er så dårlig at du istedenfor å slå den av, må se hvor dårligere de klarer å gjøre den?

Hvis ikke er dette en film som er bra til slie forsøk, for oss ble filmen så smertefullt dårlig at vi ga opp halvveis. Lei av truser og dårlige stereotyper.

Filmen handler om en mann som kom på andre plass i et sjekkeshow, helt knust leier han huset som showet var i og tar liv av vinneren. Han har planlagt ett fiktiv Realty show med studenter i huset. Studentene tror de deltar for å vinne en million mens de egentlig er der for at han skal kunne se på dem og så ta livet av dem.

Om det finnes en uncut versjon av filmen kan det redde den litt, for dette er ett klassisk eksempel på kutt før det blir ekkelt. Ikke la seerne se folk dø og hele grøsseren blir til en suppe av tiss og truser.

Om jeg kunne ha gitt minuspoeng, hadde den fått det.
kinofilmer jeg vil se

Det er slik med kino programmet, det forandrer seg måned etter måned.

kontiki

brave

 

cabin in the woods ( den går vist enda)

 

Disney/ pixar - brave (modig)

jeg så en trailer for filmen mens jeg ventet på at en annen kino film skulle begynne, det var noe med naturen, animasjonene, stemningen jeg vet ikke helt, jeg viste bare at denne filmen måtte jeg se.

Blogg.no hadde en konkurranse hvor vinneren fikk være med på pressevisningen, men som jeg regnet med hadde jeg ikke nok lesere til å få være med på den. Men nå som de har en ny konkurranse med flere vinnere har jeg kanskje en sjanse.

Mitt første inntrykk av filmen ble i hvert fall ikke minsket av å lese om den, jeg synes historien virker fascinerende, for hva er ekte mot? Min teori er at det er å møte det man frykter, er dette løsningen i filmen også?

Animasjon er en herlig kunstform som ofte drukner i betegnelser som barnefilmer og tull, men jeg vet bedre, jeg vet hva som kan ligge i en animasjonsfilm og jeg følte at denne hadde muligheten til å ha denne egenskapen.

br29ave

dr. who ?

25 august starter sesong 7 av (de nyere) dr.who

De starter med episoden asylum of the darlek og pond familien er fortsatt med.

Jeg har ventet hele sommeren på at sesongen skal starte og gleder meg veldig, trist de ikke sender dem i Norge, så man må laste dem ned.

 

film: the help

Etter å ha sett denne filmen, måtte jeg på nett å lete frem informasjon om boka og hva som var sant og ikke sant. Egentlig ble jeg litt skuffet over at alle i boka var fiksjon. Filmen er basert på boka med samme navn og handler om en ung jente på 60 tallet som kommer hjem etter studier og finner ut at hjemmehjelpen som hadde oppdratt henne var borte.

Hun godtok ikke familiens svar om at kvinnen bare hadde sluttet og mens hun prøvde å finne ut av hva som virkelig hadde skjedd åpnet øynene seg for rasismen i byen. Hun bestemmer seg for å skrive en bok om hvordan de svarte kvinnene har det og opplever jobben som hjemmehjelp.

Men å få kvinnene til å prate er ikke lett, de er redd for at feil personer skal finne ut av hva de sier om familiene de jobber for og de vet de bryter loven.

Selv om filmen og boken bare gir et minimalt innblikk i hvordan det var å være farget i Jackson på 60 tallet, gir det deg inntrykk nok til å forstå at her var alt galt.

En god film, drama med spor av komedie 

film: the woman in black

Jeg følte for en god skrekk og valgte å se på woman in black med Daniel Radcliffe. En ung alene far og advokat reiser til en av liggende bygd for å ordne opp i noen papirer etter ett dødsfall. Det er helt klart at han er uønsket når han kommer og merkelig nok vil ikke folk at han skal nærme seg huset.

Han forstår ikke helt folk sin oppførsel og hans jobb står på spill, han reiser ut til huset og ser en svart kledd dame, neste dag tar en liten jente livet av seg i bygda og de skylder på han.

Filmen var ikke så veldig skummel, det meste som skulle skremme var typiske skvette sener som ofte ødelegger mer en hjelper en film. Lyden og hvordan den fulgte historien gjorde den forutsigbar og skuffende. Det skumleste var helt klart å se hvordan barna tok livet av seg.

Men den var underholdende

film: magic mike

Nå har jeg sittet og tygget på tankene og følelsene filmen har gitt meg, og jo mer jeg vurderer den, jo mindre liker jeg den.  Hvem som er hovedpersonen i filmen er litt vanskelig å si da det bytter i mellom Mike og Kid.

Kid møter opp på jobb hvor det skal legges et tak, han har ingen erfaring og den som leder arbeidet er Mike. Kid bor på søsteren sin sofa og er arbeidsløs, han har strenge krav for hva han aksepterer i en jobb. Å bli tatt for å stjele eller gå med slipps er ikke aktuelt. Kort sagt han er arbeidsledig.

Han blir med søsteren sin ut når hun skal på date og kjeder livet av seg, han forlater dem og ute på gata, på vei inn i en klubb ser han Mike. Etter mye kritikk over klærne hans lar Mike han bli med inn, her lærer han at mike har en kveldsjobb, han er stripper. De er der for å kaste inn kunder til strippeklubben.

Kid fortsetter å følge med og før han vet ordet av det blir han kastet ut på senen, her finner han endelig en jobb han kan leve med.

I mine øyne var starten av filmen en komedie og slutten, drama.  Mange komiske sener på starten gjør ikke opp for mangel av dem senere. De kaster seg inn i et eventyr med stoff og sex og vi får følge dem. Moralen blant folkene er minimal og det mangler en balanse. Mike sier han skal ta vare på Kid og passe på han, men han gir han ghb. Kanskje et innblikk i hvordan strippe verden er, men det falt ikke i smak hos meg.

Sviket i mellom mike og han som leder strippeklubben legger fort en liten undertone av irritasjon og derfra gikk filmen bare nedover spør du meg. Halvnakne menn er ikke nok for å få meg til å se en film.

Når det kommer til det rent tekniske, vel om sjøen ligger oppå folk og ikke i bak runden, har ikke noen gjort jobben sin?

Mange kan komme og si at dette bare ikke var en film for meg, og det kan de ha helt rett i. Jeg liker ikke en film bare fordi andre gjør det.

En film de fleste kvinner vil se og elske, men jeg kunne godt ha gått uten å se den.

 

dagens kinofilm

Da var det på den igjen? på med fine klær/ men ikke alt for fine, sette på smilet og kjøpe popkorn. I dag er det ringen kino som står for underholdningen, jeg vet ikke hvilken sal.

Fredag er kjent for å være film kveld, så det passer vel godt å dra på kino da. Det at det er fredag den 13 ser jeg bare på som en fordel.

Filmen jeg og min kusine skal på førpremiere til i dag er magic mike. Av det jeg klarte å få med meg av traileren handler det om en mann som møter en annen man på byen, han henger seg på han og finner fort ut at hans nye venn er stripper. Mike introduserer han for strippemiljøet og snart blir det en stripper av han også. Samtidig tror jeg Mike forelsker seg i søsteren hans? vel det er begrenset på hvor mye fakta man klarer å dra ut av en trailer.

 

god fredag

Førpremiere nr 3

 

Når man først er på bølgen, kan man ikke hoppe av. Mine to forrige førpremierer var igjennom blogg.no, denne tror jeg er igjennom kinopluss.

Gleder meg til fredag kl.20.00 filmen dennegang er Magic mike

 

film: the amazing spidermanJeg så den forrige spiderman filmen, altså den forrige første. Men selv om filmen var grei gjorde den meg ganske mett på spiderman og det fristet aldri å se resten av filmene. Hadde dette hvert film nummer en hadde valget hvert noe helt annet.

Eventyr og superhelt filmer er morsomt, men når jeg ser på slike filmer forventer jeg meg noe midt på treet. Noe som fenger meg innimellom, teite action sener, sukkersøt ulykkelig kjærlighet og mye hemmeligheter.

Hvordan hadde en superhelt hatt det om han ikke var perfekt, om han måtte lære på veien at man kan gjøre vondt selv om man mener godt. At kreftene kanskje ikke er så uovervinnelige som man først trodde (og uten noen gigantiske drama sener når dette oppdages). Hva om kvinnen er sterk, tøff og resurssterk og ikke trenger pappa eller en helt til å passe på seg. Hva om folk ikke er dumme rundt deg og de forstår hvem du er (selv om de ikke sier noe) og kan ikke en superhelt noen ganger bruke sin virkelige identitet til å hjelpe i en krise? 

Mye er litt annerledes i filmen, men ingen ting så mye at man blir sjokkert. Historien er oppdatert litt til å passe inn i vårt samfunn hvor lite er svart og hvitt. Jeg elsket den og ser den gjerne noen ganger til.

til blogg.no: jeg skriver koden på innleggene mine fordi jeg setter stor pris på slike muligheter, men siden vi vant to av premiene i kveld synes jeg noen andre kan få filmboksene dere deler ut her.

spid12ey

film: what to expect when you`re expecting

Hvis dette er filmen alle kvinner vil se i sommer, ja da er det noe alvorlig galt med kino tilbudet her i landet. Men jeg tror en kan bli en snakkis, rett og slett for å finne ut om den er bra nok til å være opplysningsfilm på ungdomsskolen eller ikke.

Filmen klarer ikke å skape interesse, særlig latter, spenning eller noen andre følelser, men den er kanskje den filmen som gir best beskrivelse om at graviditet og fødsler er veldig forskjellig, tragedier som spontan abort skjer og verden er ikke alltid rettferdig.

Men om den dekker nok senarioer til å bli opplysningsfilm på ungdomsskolen er jo spørsmålet.

05.07.2012

jeg kan ikke si noe annet en at jeg elsket denne filmen, en god blanding av ikke akkurat komedie og ikke akkurat drama. En film du gir opp å putte i en boks veldig fort fordi den er for absurd til å kategoriserer, men ikke så absurd at det blir en absurd film.

Er du lei av filmer hvor alt er forventet, vil du like denne. Den forklarer veldig fort at den er en film som forteller om en historie, til og med kanskje mange om du følger godt med.

Den har aldersgrense 7 år, men tror ikke en 7 åring ville ha fått med seg mye av filmen, humoren og språket er for voksne. Barna som spiller hovedrollene er geniale.

stargate sg1

Sitter her å lurer på om jeg orker å se en episode til av stargate sg 1 i dag, jeg har allerede sett 3?. Vel den ene var dobbel  episode så jeg kunne ikke gi meg mitt i. men serien er virkelig ikke fascinerende nok til å holde meg interessert så alt for lenge, bruker den som bakgrunn når jeg spiser eller strikker.

Problemet mitt er at alle seriene jeg vanligvis ser på har stoppet for sommeren, og jeg sitter tilfeldigvis med 10 sesonger av stargate sg 1 ( er på sesong 7 nå) det eneste jeg kan trøste meg med er at denne sesongen er mye bedre enn 5 og 6, de har nemlig innsett hvor dårlig sesongene har hvert og gjør narr av seg selv innimellom i sesong 7. 

eldorado kino, sal 4

om det er en kino sal du burde unngå er det eldorado kino, 4 ( vet ikke noe om de andre salene der)

det først som slo meg da vi kom inn i salen var en liten trang sal hvor jeg ikke klarte å se hvilken rad som var hvilken og kulden slo i mot meg.  heldigvis klarte hun jeg var sammen med å finne raden vi skulle sitte på, for ellers hadde jeg nok måtte telle ( det må ha stått et sted, men jeg så det ikke)

setene våre var slitte og det luktet en ubehagelig lukt underbevisstheten min plukke opp, jeg ville egentlig ikke sette meg ned i de setene. det var vanlig kinotrangt mellom setene og jeg priset meg lykkelig over at ingen skulle komme å sette seg på innsiden av oss. det var ingen plass til å sette stokken, brusen eller popkornet og det er begrenset hvor mange hender jeg har. 

vel lykkelig over plasseringen helt til hodet mitt innså hva slags brannfelle vi satt i, det var ikke så ille når salen var så tom, men skal jeg noen gang se film der igjen skal jeg be om plassene ytterst.

ett annet tips er å ta på seg tykke klær eller ta med seg teppe om du ikke vil fryse (hørt at salen skal kunne bli veldig varm om den er full, men det er jo vanskelig å vite)

Film: men in black 3 (2d)

 

jeg liker å tygge litt på følelsene en film gir meg, noen filmer viser seg å ha gjort større inntrykk på meg enn jeg først trodde, andre viser seg å ikke være like fasinerende når magien har gått ut av kroppen. så for å virkelig å kunne si hva jeg mener om en film, trenger den å brygge litt i meg.

det er bare en dag siden jeg så mib 3 og jeg sliter med å huske filmen, husker siste sene og handlingen om jeg fokuserer meg, men det er helt klart en film som ikke har gjort noe inntrykk på meg i det hele tatt.

da vi forlot salen var jeg mest av alt sliten, svimmel og skuffet. selv om jeg lo noen ganger i filmen kan jeg ikke huske en eneste sene som var moro, og jeg savnet veldig følelsen av magi fra de forrige filmene. enten var filmen mye dårligere, eller så har jeg vokst fra dem, begge deler er mulig.

glad jeg så den, fordi jeg ønsket å se den, men kommer ikke til å se den igjen eller anbefale den til noen andre.

film: fritt vilt 2

hadde det bare hvert meg, hadde filmen blitt slått av dobbelt så fort. men når man er to må man forsiktig prøve å finne ut om den du ser sammen med er enig. min forsiktige måte var å høyt kommentere alle feilene i filmen før jeg til slutt satte den på pause, snudde meg til kammeraten min og fortalte handling og slutt på under to setninger, enig med den konklusjonen spurte jeg , og det var han. snak om å være skuffet over en film.

jeg hadde fått det for meg at fritt vilt to ikke var så dårlig, at det var nummer 3 som var elendig, men om dette er sant skal jeg aldri se nummer 3.

min første kommentar var allerede tidlig i filmen, selvfølgelig må de sette en eske med spader, økser og annet utstyr ved hovedinngangen. om disse ble brukt vet jeg ikke, så ikke så langt, men det var den mest geniale ting å sette foran disken på et sykehus.

Politimannen som er den første til å dø i filmen blir framstilt som utrolig enkel, han er forelsket i den ene sykepleieren og oppfører seg verre en mr.bean ville ha gjort. en så enkel person hadde aldri kommet igjennom politiskolen. 

nesten alle rollene har en så urealistisk oppførsel at det blir tragikomisk. alle regler og lover blir også brutt i forhold til en etterforskning.

etter at hovedpersonen våkner og åpner døra etter å ha sett en blodig hånd, gir vi bare opp.  vi orker ikke å se mer av søppelet.
the avengers

du setter deg i salen med forventing om underholdning og kos. poppkorn boksen står trygt plassert på fanget og brusen i koppholderen på setet. 
mens reklamene går over skjermen slår jeg av mobiltelefonen og jeg og min kusine prater om disse frustrerende folkene som tror ingen merker at de sjekker mobilen 4-5 ganger under filmen.
rett etterpå kommer det en mann med to unger å setter seg ved siden av meg, det første han gjør når han setter seg er å ta opp smart telefonen og surfe på nett. jeg biter tennene sammen og håper det bare er under reklamene han har tenkt å holde på med den, men nei da.
midt under filmen satte han på telefonen igjen, jeg vurderte å klage men tenkte jeg kunne prøve å sperre lyset som frustrerte meg slik med hendene, men jeg måtte blokkere så mye at han faktisk forsto problemet å la den vekk. skal ikke voksne lære barn oppførsel og respekt?
jeg var litt oppgitt av alle de som reiste seg og sperret lerretet mens jeg ventet på siste sene i filmen, folk har så dårlig tid. irritasjons nivået kan ha hatt noe med hvor sliten jeg var, for jeg sjanglet ut av kinoen når den var ferdig.
men til filmen:
jeg spiste mye popkorn på starten av filmen, den var aldri opplukende og jeg glemte aldri at jeg satt i en kino sal å så på et lerret. men det var mye humor i filmen, mest dukket opp med krigen på slutten, da satt jeg bare å humret for meg selv hele tiden.  ikke fordi filmen var dårlig, men fordi det var en del morsomme sener, og der det ikke var morsomme sener satte jeg meg selv inn og forestilte meg hva jeg ville ha gjort. 
jeg syntes ikke filmen var dårlig, faktisk så likte jeg den godt, men følte den ikke passet så godt til kino. det var hele tiden tanker og opplevelser jeg ville dele med kusina mi, og det ødela litt å holde dem inne. jeg følte også veldig ofte at jeg så en oppfølger til en film jeg ikke hadde sett, de refererte hele tiden tilbake til ting som hadde skjedd før.
jeg tror heller ikke det er en film jeg vil se mange ganger, da det var lite overraskelser i filmen føler jeg allikevel at den har blitt brukt opp nå. jeg har allerede plassert meg selv inn i historien, ikke som superhelt, men en person på gata når verden faller sammen rundt. og selv om det er veldig sjeldent filmer klarer å påvirke meg slik, klarer de det enda sjeldnere flere ganger på rad. 
det beste med 3d effektene var tekstenfilm: the hungergames

jeg er imponert over hvordan filmen har klart å rive seg så vekk i fra battle royale, likhets stempelet kommer nok alltid til å være der, med det går ikke an å kalle denne filmen ett plagiat. 
 
I motsetning til boka får vi her med oss litt mer hva som skjer rundt spillet og hva folkene utenfor arenaen tenker. for de som har lest bøkene er lite av dette overraskende fordi det dukker opp i bok to, men med disse små hintene bygger filmen klare broer til bok 2, noe som boka manglet.
 
filmen er ikke spesielt skummel, det var en sene folk skvatt av, og da ristet hele stol raden. det var mest de som hadde lest boka som skvatt fordi vi hadde forventet oss noe helt annet.  filmen var bra og det var aldri et tidspunkt hvor du sjekket klokka for å se hvor mye av filmen som var igjen.
 
men som de fleste filmatiseringer av bøker følte jeg at det manglet en del ting, ikke noen sener, men følelsene boka skaper. du får aldri helt fatt i følelsene Katniss har for Rue og grunnet dette blir opprørene litt overraskende. poengene med fuglen, tre finger hilsningen og kjærligheten som får denne jenta til å bli elsket er vanskelig å få med seg. de er med, men ganske redusert.
 
men som jeg sa, filmen var god og jeg satt ikke igjen med følelsen av kopier, slik jeg gjorde etter den første boka.
 
(redigert 27.09.16)

 

kino natt

i går fikk jeg det for meg at jeg ville se hungergames når den kom ut på kino, gikk å sjekket kinoprogrammet og fant ut at den kom i dag. så jeg tok gratisbilettene jeg vant fra norvegia og bestillte to biletter til nattforestillingen. merkelig nok går jeg nesten bare på kino om natta...

så var det å finne noen som ville se filmen sammen med meg da

heldigvis tok det ikke mer en noen tekstmeldinger før noen hoppet på muligheten for en gratis kino tur, selv om det var midt på natta.

så i natt skal jeg se the hunger games

tv serie: raising hope

siden jeg pluttselig gikk tom for tv serier å se på, tenkte jeg det var på tide å prøve ut noen nye. jeg valgte fra flere sjangere, av komedie sattset jeg på raising hope...

serien handler om en ung mann som har sex med en tilfeldig jente etter å tilsynelatende ha reddet henne fra en farlig sitvasjon. morningen etterpå finner han ut at hun er etterlyst av politiet for drap.
den unge mannen bor hjemme sammen med sin senile bestemor, mor, far og fetter. dette er en dysfunksjonell familie, for å si det mildt.
8 mnd etter dems første møte blir den unge mannen bedt om å komme til fengselet, her finner han ut at kvinnen er gravid. pluttselig sitter han med en baby han ikke aner hvordan han skal ta seg av, hjemme hos en familie som ikke ønsker barnet velkommen.

 jeg vet humor serier skal ta ting litt ut på kanten, men jeg synes de burde holde seg innenfor rimelighetens grenser, nå så jeg bare første episode, om jeg klarte å se hele... det var en del store fakta hull som slet veldig på meg. karakterene var så til de grader overdrevent at man nesten skulle tro det var en parodi på komiserie sjangeren, men tror ikke det.

dette er ikke første og kommer sikkert ikke til å bli siste gang jeg ikke forstår meg på amerikansk humor, men hva skal jeg si. hvilken stat i usa henretter deg 14 mnd etter at du ble arrestert for første gang, og hilken stat tillater en mor på dødscelle å ha ungen sin der i 6 mnd?

jeg likte ikke serien, og kommer ikke til å se noe mer av den...

film: hostel lll

liker du filmer hvor folk blir kuttet opp og torturert på de værst tenklige måter? liker du å se kroppsdeler falle av og blod sprute? er du fan av de forrige hostel filmene? hvis ja, hold deg til dem...

dette er en film hvor folk blir lurt i feller og kuttet opp, dessverre står det alltid noen akkurat i veien til at du kan se hva de gjør. du får lett inntrykket, men til å være oppfølger av de to forrige hostel filmene er ikke inntrykk nok. all døden er pakket inn i et spill du aldri helt får med deg, hvor folk vedder på ting.

det er åpenbart fra starten av hvem som er den snille og uskyldige som skal overleve og bli den nye massemorderen, derimot var det ikke så åpenbart hvem som sto bak det hele før mot slutten...

glad jeg ikke brukte penger på filmen, for det var den ikke verdt.
dr. who quotes

dr. who fanpases ar spurt leserne sine om hvilke settninger fra dr.who som var best. for å finne tips og veiledning til de neste årene. her er de: 

From the BBC America Facebook page:

?Some people live more in 20 years than others do in 80. It?s not the time that matters, it?s the person.?
The Tenth Doctor, The Lazarus Experiment  

?For some people, small, beautiful events are what life is all about.?
The Fifth Doctor, Earthshock 

?There?s no point in being grown up if you can?t act a little childish sometimes.?
The Fourth Doctor, Robot 

?Courage isn?t a matter of not being frightened, you know. It?s being afraid and doing what you have to do anyway.?
The Third Doctor, Planet of the Daleks ?

?The good things don?t always soften the bad, but vice-versa, the bad things don?t necessarily spoil the good things and make them unimportant.?
The Eleventh Doctor, Vincent and the Doctor 

?Never ignore coincidence. Unless, of course, you?re busy. In which case, always ignore coincidence.?
The Eleventh Doctor, The Pandorica Opens ? 

?One good solid hope is worth a cartload of certainties.?
The Fourth Doctor,  Warrior?s Gate ? 

?Nobody important? Blimey, that?s amazing. Do you know, in nine hundred years of time and space I?ve never met anyone who wasn?t important before.?
The Eleventh Doctor, A Christmas Carol 

From the global Doctor Who Facebook page:

?Always take a banana to a party, Rose: bananas are good!?
The Tenth Doctor, The Girl in the Fireplace 

?You know when sometimes, you meet someone so beautiful ? and then you actually talk to them, and five minutes later they?re as dull as a brick; but then there?s other people. And you meet them and you think, ?Not bad, they?re okay,? and then when you get to know them? Their face just sort of becomes them, like their personality?s written all over it, and they just ? they turn into something so beautiful. Rory?s the most beautiful man I?ve ever met.?
Amy Pond, The Girl Who Waited 

?Our lives are different from anybody else?s. That?s the exciting thing. Nobody in the universe can do what we?re doing.?
The Second Doctor, Tomb of the Cybermen

?Your life could depend on this. Don?t blink. Don?t even blink. Blink and you?re dead. They are fast. Faster than you can believe. Don?t turn your back, don?t look away, and don?t blink! Good luck.?
The Tenth Doctor, Blink 

?If it?s time to go, remember what you?re leaving. Remember the best. My friends have always been the best of me.?
The Eleventh Doctor, The Wedding of River Song 

?Go forward in all of your beliefs, and prove to me that I am not mistaken in mine.?
The First Doctor, The Dalek Invasion of Earth 

?There?s a lot of things you need to get across this universe. Warp drive? wormhole refractors? You know the thing you need most of all? You need a hand to hold.?
The Tenth Doctor, Fear Her 

?I am and always will be the optimist. The hoper of far-flung hopes and the dreamer of improbable dreams.?
The Eleventh Doctor, The Almost People

?When you?re a kid, they tell you it?s all? Grow up, get a job, get married, get a house, have a kid, and that?s it. But the truth is, the world is so much stranger than that. It?s so much darker. And so much madder. And so much better.?
Elton, Love and Monsters 

?You don?t just give up. You don?t just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what?s right, even when everyone else just runs away.?
Rose, The Parting of the Ways 

?There?s always something to look at if you open your eyes!?
The Fifth Doctor, Kinda 

?One may suffer a world of demons for the sake of an angel.?
Madame du Pompadour, The Girl in the Fireplace 

hentet ut fra dr.who bbc america

dette er mine favoritter, av de utvalgte:

?Some people live more in 20 years than others do in 80. It?s not the time that matters, it?s the person.?
The Tenth Doctor, The Lazarus Experiment  

?There?s no point in being grown up if you can?t act a little childish sometimes.?
The Fourth Doctor, Robot 

?Courage isn?t a matter of not being frightened, you know. It?s being afraid and doing what you have to do anyway.?
The Third Doctor, Planet of the Daleks ?

?One good solid hope is worth a cartload of certainties.?
The Fourth Doctor,  Warrior?s Gate ? 

?Go forward in all of your beliefs, and prove to me that I am not mistaken in mine.?
The First Doctor, The Dalek Invasion of Earth 

nye tv serier

siden jula kom og tok fra meg alle seriene jeg lastet ned å så på, har jeg begynt på to nye. 

den ene dukker opp på tv norge nå : once apon a time 
denne serien handler om at den onde heksa og stemoren fra snehvit tar hevn og kaster dem alle til denne verdenen, hvor de aldri skal få oppleve lykkelig i alle sine dager.

den andre heter switch at birth
og som man sikkert kan tenke seg handler det om to jenter som ble byttet om da de ble født. dette finner de ut av når de er tennåringer. den ene har vokst opp rik mens den andre fattig, hun ble også døv etter en sykdom som barn. nå må familiene jobbe sammen for å takkle sitvasjonen som ble presset på dem.

har bare sett noen få episoder av begge seriene, så har ikke så mye å si om dem enda. 

film: twilight Breaking Dawn - Part 1når jeg hørte at de hadde delt opp den siste boka i to filmer tenkte jeg at de bare hermet etter harry potter eller/og gjorde det for å dra så mye penger ut av dette som mulig. jeg må dessverre si at jeg ikke har forandret mening.

og ja jeg har lest bøkene og jeg vet det er veldig mye i den siste boka som burde være med. og siden de har hoppet over så mange detaljer i de tidligere filmene trengs det litt forklaringer. men alle disse hendelsene er ikke nok til å lage en fantasy film. det er en dårlig dramafilm om bryllup, forelskelse og graviditet. hovedsaklig handler den om bella sin kamp for babyen sin. men for å skape litt ekstra spenning har man lagt inn noen kampsener tatt ut av det blå. disse blir bare komiske i sammenheng med resten av filmen.

kort sagt føltes filmen ut som en halv film, handlingen var overfladisk og uten overraskelseselementer for selv graviditeten så du komme. det var ingen ordentlig historie til å bære filmen. den fremsto som om den var laget bare for å vise frem vampyrene.

det var noen humoristiske sener i filmen, men de fleste krevde at du hadde lest boka og viste enten hva som kom, eller de detaljene som de ikke gadd å ta med før. men humoren var på et lavt nivå. det hjalp heller ikke noe at salen var full av fjortiser som kniste når de hadde intime sener og klappet når de hadde sex. men igjen kanskje dette var høydepunktene i filmen for dem?

jeg anbefaler kun filmen til twilightfan, de vil elske filmen siden den har med mange detaljer fra boka. resten vil nok kanskje sitte igjen og tenke å hva skjer nå?

Symra kino

da har jeg endelig fått testet ut symra kino, og hovedsaklig er jeg veldig fornøyd.

vi var i sal 1 og så på nyeste twilight, jeg var litt irritert fordi de hadde lurt meg da jeg kjøpte billettene. jeg var sikker på at jeg kjøpte langt bak til venstre og endte opp helt foran til høyere. som han jeg var der sammen med sa, de må ha hatt skjermen opp ned. jeg kjøpte forresten billetter i kiosken og ikke på nett.

billettprisene er de samme som resten av Oslo ,så er ikke så mye å si på det. men jeg liker at de har rullestol plasser om man trenger dette.

kinoen består av to saler, jeg har bare hvert inne i en av salene. men det var veldig god plass til bena. det var ikke klapp stoler og du behøvde ikke å reise deg når folk gikk forbi. det var litt vanskelig å se radenummer og setenummer i mørket. reklamene hadde startet men ikke filmen. regner med at det var vanskeligere å finne frem til plassen sin for de som kom etter filmen var startet. det var koppeholder til stolene, men siden det ikke er klart hvilket sete de hører til ender man opp i midten av to grupper, to seter men bare en koppe/ flaske holder.

for å komme inn i salene må du opp en etasje, men de hadde heldigvis en heis for slike som meg.

jeg vet ikke om jeg kan si at kiosken kunne ta i mot så mange kunder som var der den kvelden. ikke gikk det ann å se etter ting og det var virkelig kø igjennom hele kiosken. ulempen med dette var jo at det tok lengre tid å få folk inn i salen. noe jeg tror de har erfaring med...

toalettene var fine og rene, og med dopapir.

lyd og bilde var som forventet på kino, gjorde ikke noe at vi satt foran og litt på siden.

ny tv serie - The Secret Circle

jeg har begynnt å laste ned tv serier fra ett nytt sted - EZTV. synes det er greit å ha allt samlet på ett sted + at det er mindre rotete. en annen fordel med denne siden er at seriene er godt beskrevet så om du går tom for ting å se på er det bare å lete seg igjennom nye og gamle serier til du finner noe du tror du vil like.

The Secret Circle handler om en jente som flytter inn til bestemoren sin etter at moren dør. bestemoren bor i en liten bygd hvor det viser seg at de er etterkommere av hekser.

virker som en serie for meg, jeg elsker magi serier

venter spent på å se første episode

skal jeg se i natt...

jeg har sett den før, og da jeg snubblet over noen klipp på youtube forsto jeg at jeg måtte se den igjen.

 

 

filmen ikke som forventet? få pengene tilbake?

det er selvfølgelig i usa dette skjer, en kvinne saksøker distribusjonsselskapet FilmDistrict etter å ha sett filmen Drive på kino.
hun ønsker pengene igjen fordi filmen ikke lignet på den i traileren.

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg forstår frustrasjonen til kvnnen, jeg  også lei av trailere som lover en ting og viser seg å være noe helt annet. det hadde selvfølgelig hvert en fordel om filmbransjen ordnet opp i dette, men er søksmål riktig vei å gå?

hennes påstander er at filmen var fremstilt som at den lignet fast and Furious, men at det var allt for lite bilkjøring og mye hat mot jøder.

artikkel

filmer på itunes

endelig kan man kjøpe og leie filmer på itunes, jeg var inne å sjekket prisene nå og så det var veldig forskjellig mellom filmene.

leieprisene virker å være i mellom 29-49 kr, etter som hvilken film det er og om du skal ha hd kvalitet eller ikke.
vanligste er 29 for vanlig og 39 for hd.

enkelte filmer er bare til utleie mens andre er bare til salg...

 etter du har leid en film har du 30 dager på deg å se den, den blir slettet 24t etter at du startet å se den første gangen.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

norsk, desverre ligger lyden litt etter filmen ( tallet 10) fra sesam stasjon

 

alle klippene satt sammen fra den amerikanske - sesam street

 

spansk 4

 

tysk, 3

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (spoiler)

å Se harry potter sammen med den største fansen er alltid en opplevelse og det øker kvaliteten på filmen hver gang. samme når og hvor du ser filmen senere vil det aldri bli helt det samme. å dele følelsene dine med 800-900 fans som lever seg helt inn i filmen er uerstattelig.

jeg har sittet lenge å tenkt på filmen og hva jeg synes, det er mange tanker i hodet mitt og vil prøve å få dem frem riktig.

først må jeg si at filmen er nydelig, spennende og virkelig tro til boka. dette er en film som kunne ha blitt stor uten av den var harry potter. ingen tvil om at det er en god film.

flere steder i filmen var det lagt inn småkomiske sener som lettet litt på stemningen i all slossingen, selv om det meste av humoren var forutsigbart gjore det ikke noe. det meste med filmen var jo forutsigbart for de som har lest boka. det å få meg til å le er vasnkelig så der skal de ha en stor pluss.
morsomt at de har klart å lage en så "hatet" figur til å bli det komiske midtpunktet. men det er kansje derfor det var morro.

spenningsnivået i filmen var på topp og du fikk aldri muligheten til å kjede deg, eller tenke på ting som godteri og andre småting som ikke var en del av selve filmen. den dro deg inn i universet sitt og holdt deg der til siste sekund. kjempe godt jobbet av både skuespillere og resten av teamet.

vi så filmen i 3d, dette gjorde filmen litt mere levende, men hadde egentlig ikke så stor påvirkning på filmen. følte at blurete ting ble mer frustrerende og innimellom ting som ikke skulle ha hvert vanskelig å se, var det. kan ha hvert at øynene mine sliter med 3d når jeg er sliten. men absolutt ikke et must å se filmen i 3d.

hvis det er noe jeg skal komentere negativt på må det være evnen til å vekke følelser. dette er noe filmen ikke var særlig god på. ja jeg hadde lyst til å løpe inn i skjermen å redde dragen når jeg så hvor mishandlet den var (antagligvis grunnet min kjærlighet til dyr og drager) men nå gjorde jo heltene det i stedet da. jeg var også med på humor bølgene som dukket opp, men selv om senene var morsomme var de ikke til å le seg i hjel av (var jo ikke komedie vi så heller)

men jeg har sittet med en følelse av at noe manglet virkelig, jeg var aldri trist, glad, spent, redd, lettet. og å komme igjennom siste delen av historien uten disse følelsene føles litt ut som å ha blitt røvet vekk noe. når jeg leste boka satt jeg å gråt de siste kapittlene og måtte søke trøst innimellom. noe jeg ersikker på jeg ville ha gjort enda. smerten når en av tvillingene dør, når lupus og tonks dør, den var ikke der.
men enda værre den desperate følelsen av sorg i det harry potter går ut alene i skogen for å la seg bli drept var borte. kjærlighetssenene var også tomme følesesmessig, de var en pustepause i slossingen, men bare det.

min teori er at han som har laget filmen har kortet så ned og hoppet så i mellom senene med følelser at de bare forsvant. du så folk var døde, men hoppet fort videre. du så ett kyss men så var det rett tilbake til løpingen. du rakk rett og slett ikke å få med deg følelsene. dette ble et stort tap for meg.

må jo selvfølgelig legge til at det var sener fra boka jeg savnet, men slik vil det alltid være så det må jeg nesten se bort i fra.

når det kommer til å gi en karakter må jeg bare si pass, jeg er allt for nære og glad i filmen til å kunne se objektivt på det. så min beskrivelse av tankene mine rundt filmen får være nok.

harry potterton over...

da var første harry potterton over og nummer to har startet, lurer på hvor mange som er der i dag...

jeg møtte opp ca en time før filmene begynnte, det var ikke kommet så veldig mange enda. jeg fant venninnene mine nederst inne på colluseum og vi satt der å spiste pizza og ventet.
det ble selvfølgelig litt godteri kjøp også før filmene startet....

det var overaskende få som hadde kledd seg ut, men vi kler oss alltid ut og skuffet ikke denne gangen heller. jeg forstår jo at folk tenkte komfort frem for drakter, men jeg klarte et kompremiss.

å sitte å vente på at filmene skulle starte, og så stå i den tette køen for å komme inn var et varmt mareritt, det var en utrolig god følelse å komme seg inn i salen hvor det var slått på kald airkondisoner. man nesten gispet etter luft ( kappa kan ha hvert litt vel varm for dagen, men jeg hadde droppet skjerfet da)...

rett innenfor dørene sto det folk å delte ut sunniva appelsin juice, noen måtte selvfølgelig spørre om å få mere enn en. slike reklamestunt er veldig vanlig på happninger i colluseum. hitil har jeg fått malaco godteri, sjokomelk og nå juice. fått andre godteriposer også,men husker dem ikke...

inne i salen sto det deateaters plasert rundt om kring, kusinam i sa en hadde angrepet henne, om de angrep meg merket jeg det ikke siden jeg var dypt opptatt i å navigere meg frem til riktig sete.

noen hadde selvfølgelig klart å prøve å stjele setene våre, selv om det sto opplyst rundt på hele kinoen at folk måtte bruke plassene på billettene. likte det skilte der det sto at de som hadde sovet i kø for billetter hadde rett til å få de plassene de selv hadde valgt. vi ville ha våre supre plasser, for supre var de.... all ære til min kusine som plukket dem ut (og lå i kø)

vi satt rett ovenfor den ene trappa og ytterst på raden, slik at vi fikk ekstra benplass og vi kunne bruke nederste delen av "gjerdet" som var satt opp som beskyttelse mot at folk skulle falle ned i trappa som bord.

det kom noen fra aftenposten og intervjuet en av oss og tok bilder, jeg og kusina mi var litt oppgitt over at vi allerede hadde tatt av oss kostymene. mens aftenposten gjorde seg ferdig begynte oslo kino å lodde ut premier, aner ikke hva premiene var, vi vant ikke. noe som sikkert var greit for hadde jeg blitt trukket hadde jeg ikke kunne hente premien, jeg fant nemlig ikke billetten min igjen.

det var bare en eneste reklame før film 1 startet, trailer for siste hp film. egentlig en bortkastet rekalme siden de fleste der antagligvis allerede hadde billetter,men da satte litt stemning. som om ikke all klappingen satte stemmning, det ble rett og slett komisk til slutt. folk klappet for absolutt allt. (tror noen satte i gang klapping med vilje for å se om de fikk med folk). men man kunne jo filmen så godt at man plukket ut de stedene man synes det var greit å klappe lenge før... tror klapping kan være med på å holde folk våkene også....

desverre begynnte jeg å få annfall i løpet av den første filmen, så jg innså at jeg ikke kunne være med på dette. så ferdig film en før jeg pakket sakene mine og dro. har så å si sovet siden jeg kom hjem klokken 10 i går kveld, fortsatt ikke kontroll på anfallet. selvfølgelig trist at jeg ikke fikk med meg mer enn en film, men det lille jeg fikk være med på var supert.... lurer på hvor mange som holdt ut hele veien....

 

harry potterton - gleder meg

leste i vg om harry potterton som starter på søndag, og da økte bare spenningsnivåt opp til maksimalt. det virker sinsykt, men alikevel kan jeg ikk lavære å glede meg. kansje det blir slitsomt, kansje jeg må gi opp underveis men det kommer til å bli en opplevelse for livet... 21 t 6 min

Slik blir programmet under «Harry Potterton» i Oslo:

Kl. 19.00: Maratonen starter med «Harry Potter og de vises stein»
Kl. 21.45: Pause
Kl. 22.10: «Harry Potter og Mysteriekammeret»
Kl. 00.50: Pause
Kl. 01.15: «Harry Potter og fangen fra Azkaban»
Kl. 03.37: Pause
Kl. 04.00: «Harry Potter og ildbegeret»
Kl. 06.37: Pause
Kl. 07.00: «Harry Potter og Føniksordenen»
Kl. 09.20: Pause
Kl. 09.40: «Harry Potter og Halvblodsprinsen»
Kl. 13.15: Pause
Kl. 13.40: «Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1»
Kl. 16.05: Arrangementet er slutt

x-files

jeg husker da jeg var ung å så på x-files sammen med mamma, noen av episodene var så skummle at jeg ville ha mareritt om dem i mange år senere. hele serien fikk meg til å slutte å se på og lese skrekk, sci-fi og fantacy.
vel untaket var vel harry potter og charmed. jeg elsket magi, spessielt god magi.

for noen dager siden gikk jeg lei av at alle tv seriene jeg følger med på har sluttet, så jeg bestemte meg for å gå igjennom eventuelt nye serier. de siste årene har min glede for skrekk og fantacy tatt nesten overhånd. min x sa det var fordi jeg prøvde å ta igjen for alle de årene jeg holdt meg unna,men sanheten er nok bare at akkurat som når jeg var yngere vet jeg hva jeg egentlig liker.og det skal veldig mye til for å skremme meg.
jeg følte at jeg nå kunne prøve meg på x-files igjen, der er det i hvertfall mye å se på.

det første som slo meg var de dårlige 90 talls bildene, de plager meg ikke men jeg har en vane å plukke ut 90 talls filmer på dem. det var litt morsomt. når jeg så de første episodene kjedet jeg meg noe sinsykt,hvordan kan jeg ha syntes dette var skummelt som ungdom? selv om episodene tok seg opp litt er det fortsatt ikke en glede å se på dem. det er som om de er holdt tilbake så mye at de tar livet av spenningen. og all byråkratiet kjeder meg veldig. men trenger noe å se på til maten så det blir x-files. jeg overlever dem i hvertfall og kansje neste sesong blir bedre.

det jeg fikk oppleve første natta etter jeg så det igjen var barndomsskrekken min, jeg vet ikke hva som trigget det eller hva den egentlig er redd for, men det var en merkelig natt. kansje det skjedde fordi jeg hadde tenkt så mye på hvor redd jeg var før. for angsten hadde ikke noe med det jeg så på x-files å gjøre. vel... uten om at jeg er redd for å se noe andre ikke gjør (redd for å bli psykotisk). etter den natta gikk angsten fort over igjen så må ha hvert et minne, men for et minne og selv om jeg ikke trodde på angsten nå skjente jeg tyngden av den. gud jeg må ha hvert livredd som barn.

harry potter kø

det var ikke å komme bort i fra, jeg måtte ned til køen i dag. noen ganger sier jeg at jeg våknet giret rett før 6 og ikke fik sove igjen, men sanheten var at jeg ikke fikk sove grunnet smerter.
når jeg alikevel ikke fikk sove gikk det en vibrasjon av glede igjennom kroppen og før jeg viste ordet av det haddejeg bestilt taxi. jeg pakket med meg rullestolen, riskjeks og cola og gjorde meg klar til de siste timene i harry potter kø.

jeg fant kusina mi bak coloseum, midt inne i en telt landsby. de fleste var oppe og jobbet med å legge sammen teltene og rydde opp rundt seg. innimellom løp det enkelte folk med beskjeder.

vi satt å regnet ut biletter, hvem kjøper til hvem osv... en jente hadde kønummer, men trengte ikke bilettene, så jeg tok over plassen hennes i køen. det var nummer 333 (nesten bakerst).
da folkene begynnte å gå inn satt jeg på toppen forran hovedingangen og fulgte med på køen, når det dukket opp kjente rullet jeg bort til dem og holdt dem med selskap til de kom til døra.
jeg innså veldig tidlig at jeg ikke kunne stelle meg bakertst i køen, nedoverbakken hadde gjort det umulig for meg å komme meg opp sammen med køen. men dette gikk greit, jeg var jo registrert og hadde kølappen min.

det var veldig koselig der nede, utrolig hvordan alle de kjente klarte  å spre seg utover 350 plasser i køen (ikke en samlet gjeng her nei). vi endte i hvertfall opp med 4 premiere billetter og 3 maraton billetter. en god fangst.

misunnelig

da har jeg akkurat pratet med kusina mi som er i harry potter kø, og jammen må jeg si jeg er misunnelig. jeg ville jo ut allerede den 1. men måtte innse at jeg ikke var bra nok. ironisk nok var dette dagen de første i køen også kom.

vel kusina mi har sikkret seg et nummer i køen og er derfor nesten sikkret biletter til premieren, så går jeg glipp av køen så går ejg i hvertfall ikke glipp av selve premieren. den skal jeg på om jeg så må bæres (aner ikke hvem den stakaren som skulle bære meg skulle ha hvert da) men har en mnd på å komme meg til filmen.

sender hilsen til alle ute i køen og håper dere har det morsomt, skulle gjerne ha hvert en av dere....

skrekk 2011

utdrag av skrekkfilmer i år, trailere og hva jeg tenker etter å ha sett trailerne... har ikke sett noen av filmene.

selve traileren syntes jeg var litt vanskelig å tolke. gravid kvinne som leter etter mannen sin, erklærer han død og så begynner å ha drømmer og syner om han. noe skjer i en tunnell i nærheten. selv om jeg ikke fikk helt klart inntrykk av filmen vurderer jeg å se den.nummer fire skulle være den aller siste og enda lager de nummer 5, ødelegger litt navnet på nummer 4 the final destination... film for de som liker å se folk dø på forferdelige måter. var veldig glad i serien opp til nummer 4. jeg så bare halve 4 og tror ikke jeg kommer til å se nummer 5.

Min aller første tanke da jeg så denne traileren var faktisk children of the corn. handlingen av filmen var ikke veldig klar, men det var mange barn ute på et jorde som torturerte en person på ett kors, avsluttet med bilder av korn. filmen er britisk og jeg skal se den.

denne filmen har jeg hatt lyst å se lenge før den kom på kino, jeg liker hun som har hovedrollen godt. helt siden veronica mars tv serien. varulv er jo morsomt.. hater det norske navnet da.

film: children of the corn 2-3

da jeg var ferdig med children of the corn satte jeg på nummer to. desverre så jeg bare på i 15 minutter før jeg slo av filmen. gadd ikke engang å se nummer tre. kan virke som en hard dom, men jeg liker virkelig ikke når de forandrer hovedpoenget i filmen (om man kan kalle det et poeng).

toeren tar liksom opp historien der nummer en slapp, folk kommer til byen for å ta seg av barna. selvfølgelig er det masse presse der også. det som frustrerte meg var en gammel dame som tydeligvis bodde i byen og skulle flytte siden barna var onde (det var ingen voksene i byen)
for det andre virket det som om det i denne filmen var kornet som drepte, noe som går i mot orginal historien om at det faktisk var barna selv som drepte de voksene ved å kutte strupen dems og gi blodet til kornet.

jeg er ikke helt sikker på hvilken rettning film 3 egentlig følger, den mer overnaturlige eller den mer barbariske, men uansett klarer jeg ikke å se for meg en oppfølger i en stor by. kansje filmen er god, men tatt så langt ut av orginal ellementet sitt burde den kansje være frittstående?

ps: jeg vet det var overnaturlig ellement i children of the corn også, men der var det overnaturlige satt på siden og fokuset var på barna sine handlinger.

film: children of the corn 1984

da jeg var på senteret i går var jeg innom bibloteket og lånte med meg en samling av children of the corn filmene. 1,2 og 3 (ikke remaken)

Children of the corn er basert på en novelle skrevet av stephen king og handler om en liten by hvor barna tar livet av alle de voksene. ledet av en gutt med navn isac starter de sin egen relgion som omhandler maisen.
et par på vei til seattle finner en død guttunge midt på veien og tar han med seg inn i byen for å anmelde mordet. men gutten var en ikke troende som prøvde å rømme og var drept av de andre barna, og her tar de liv av alle over 19 år.parret blir jaktet på av alle barna uten om to, de skal bli offret på kvelden. et søskenpar hjelper dem med å beskjempe den onde ånden som har slått seg ned i åkeren og lede barna inn i ro igjen.

jeg likte filmen ganke godt, den var ikke så veldig skremmende, men det tror jeg handler mer om meg enn om filmen. selv om det ikke var noen store overaskelser i filmen var den spennende og fengene. jeg koste meg. ikken kan skrive thrillere som stephen king.

 

reklame i skrekkfilmer

jeg har aldri tenkt på det før, men tror faktisk dette kan være fordi jeg aldri har opplevd det før, reklame i skrekkfilmer virkelig ødelegger filmene.

forestill deg at du sitter å ser på en grøsser, stemningen øker og øker, musikken viser at det helt klart skal skje noe. jenta åpner døra i mørket og så begynner 5 minutter med reklame.
frustrasjonen er så stor at du ikke vet om du skal knuse tv`n eller bare slå av filmen, vel kansje ikke etter første gangen, men jeg skal love deg etter tredde gangen i samme film.
det er som de bevist satte inn reklamene på disse punktene og da jeg så dette var en tvfilm bekrefter det mistanken min. men en grøsser er ikke det samme som en tv serie hvor du kutter episoden på topp for å folk skal se videre. i grøssere er oppbyggingen nesten viktigere en selve punktet, så når disse blir delt i to med masse uskumle reklamer ødelegger det stemningen i filmen helt.
og en thriller/grøsser uten stemningen er en mislykket film....

film: man of the year

drama/komedie fra 2006
desverre fikk jeg ikke med meg de første 15 minuttene av filmen, men det så ikke til å gjøre så mye.

Tom Dobbs er en komiker som velger å stille som presidentkandidat, mest for å kunne erte de andre kandidatene. valgkampanjen hans går bra da folk synes det er morrsomt å andeledes å høre på han, alikevel blir han overasket da han vinner.
mens han sjokert forbreder seg på å bli amerikas neste president prøver en kvinne å få tak i han. det var noe feil med tellemaskinene og han hadde egentlig ikke blitt stemt frem. problemet er at det kun er han som vil kunne tro på henne. mens firmaet prøver desperat å få henne til å virke utroverdig forelsker de seg.
men når allt kommer til allt er det opp til han om han vil fortelle hva som har skjed eller ikke.

jeg har desverre vanskligheter med å le av komedier, det er faktisk ganske imponerende om jeg gjør det, så jeg kan ikke akkurat utale meg om den er morsom eller ikke, men med skuespillere som Robin Williams og  Christopher Walken tror jeg mange vil synes den er det. jeg synes filmen var underholdende og hadde ikke noen problemer med å se filmen ferdig og uten pauser. i mine øyne var den god.

film: mareritt fra fortiden (Nightmare at the End of the Hall)

filmen var beskrevet som en thriller og det passet den godt, det var spøkelses elementer i den og klipp som sikkert skulle får deg til å skvette (jeg skvetter bare ikke så lett av dem) ellers en klassisk spøkelseshistorie om en død jente som vil beskytte de hun er glad i og ha hevn over de som såret henne.

filmen handler om cortney som får jobb på sin gamle skole etter at hun skrev en sukksess bok om bestevenninnen sin som tok livet av seg tre dager før skolen sluttet.
første sjokket hennes blir da det viser seg at hun skal bo på samme studentbolig (som ansvarlig) som hun og bestevenninnen bodde i, rommet rett over gangen.
nederst i gangen er rommet bestevennen hang seg i. før var det et lagerrom, men nå er det pusset opp til et soverom og jenta som har fått tildelt rommet er helt identisk med den døde bestevenninna.

cortney dras i mellom mulighetene om at hun holder på å bli gal, at bestevennen går igjen eller at denne nye jenta prøver å være hennes besteveninne, etter som mystiske ting skjer. spørsmålene om hvorfor bestevenninnen tok livet av seg plager henne også, hun ønsker svar.

tvfilm fra canada, underholdende og grei men ikke ekstremt bra....

Hvordan skaffe seg Harry Potter-billetter

oslo: Billettene legges ut i billettluken på Colosseum søndag 12. juni kl 09.00. Når køen avvikles vil billettene legges ut på Internett.

Bergen:15. juni starter billettsalget for medlemmer av KINOSONEN. Vanlig billettsalg starter 17. juni.

trondheim: Forsalget av billetter til midnattspremieren, natten mellom tirsdag 12.07 og onsdag 13.07, starter på Prinsen onsdag 15.06 kl.08.00.

kilde: filmweb

film: The Hamiltons

filmen handler om fire ungdommer som må klare seg selv etter at foreldrene dør. vi følger yngsteman Francis som ikke føler at han passer inn i den verden han lever i. ikke vil han drepe som resten av familien sin, men han er avhengi av at de dreper for at han skal overleve.
filmen som var betegnet som en grøsser minnet meg mer om en vampyrdrama om en tennåring som lider igjennom utviklingen han gjennomgår. han vil ikke være ond, men instinktet forteller han å drepe.

den er nok betegnet som grøsser siden det er mye drap og syke personligheter i filmen,men du får egentlig aldri følelsen av et grøss. men den er intresang og du venter spent på hvordan det går med han.Så på Imbd at det kommer en oppfølger,The thompsons. ja jeg skal se denne også når den kommer.

 

bones seson 6

da var jeg ferdig med sesong 6 av bones, og min aller første tanke var la dette være siste episode i allt, det ville hvert så fin slutt. men nei da, mye vil ha mer og det har blitt gitt grønt lys for en 7 sesong.
bones ble aldri helt det samme etter at zack forsvant og jeg er redd for hvilke forandringer de gjør for sesong 7.
det var en episode i sesongen jeg ikke gadd å se, det var episoden der hun som gravla folk i forrige sesong dukket opp, da jeg så henne slo jeg bare av og det tok flere uker før jeg så en ny episode av bones. noen har bare den virkningen på meg.

jeg gledet meg veldig til angela sin baby kom, og ikke så veldig overaskende kom den i denne siste episoden. det ble en gutt, mer vil jeg ikke si. jeg har en million ting jeg egentlig vil skrive, men siden sesongen ikke er vist i Norge enda skal jeg være flink jente og holde munnen igjen...

film: Music and Lyrics

nok en romantisk komedie som følger rettningslinjene for hvordan filmene skal være til punkt og prikke, ikke en film du skal se om du ønsker noen som helst form for overaskelse. humoren i filmen er også ganske godt gjemt for meg, men jeg tror jeg lo en gang. men den kan nok kalles romantisk komedie siden de fjerner det sterke følesesmessige presset som kan komme i drama filmer.

vi følger Alex Fletcher, en tidligere stjerne i et 80 talls rockeband som het pop. karrieren hans går ikke så veldig bra, men en av de store unge sangerne som er hip nå er fan og vil gjerne synge en sang med han, han får tre dager på å lage sangen. han komponerer musikk, men skriver ikke tekster.

andre hovedpersonen er Sophie Fishe, en tidligere forfatterstudent som har blitt hengt ut av professoren sin, hun skyr allt som kan nærme seg å skrive. hun møter Alex fordi hun vanner planter hos han. hennes uvane til å si ting rett ut viser seg å være en styrke da hun fort finner ord som passer inn i sangen til alex.

Alex vil ha henne til å skrive sangen med han, men hun nekter. vi blir med på noen stressende dager der de forelsker seg, møter familie, må se fortiden i øynene og allt annet en romantisk komedie må ha med. det hele avsluttes med en sukkersøt sang.

filmen var avslappende og helt grei, tror jeg holdt på å duppe at ett sekund en gang, men det kan ha hvert fordi jeg var veldig trøtt. den skapte ikke spenning eller forventninger, men en koselig film til å slappe av med. passer bedre hjemme en soffa kveld en på kino

film: Orphanjeg har en uvane med å bare se skrekkfilmer midt på natta, er egentlig bare da jeg føler for å se på dem. Men nå er jeg ikke helt sikker på om denne filmen kan kalles en skrekkfilm da.

Orphan handler om en familie på 4. for å komme over tapet av det døfødte siste barnet bestemmer foreldrene seg for å adoptere en jente. de møter Ester og får god kontakt med henne, hun er en utrolig flink, talentfull, høffelig, voksen jente på 9 som mistet sin tidligere adoptivfamilie i en brann. orginalt kommer hun fra russland.

Ester er veldig spessiell og det dukker etter hvert opp sider i henne som ikke er så gode, hun er ofte i nærheten av ulykker og noe er galt med papirene hennes. Mens moren blir nervøs og vil beskytte familien sin tror faren at hun har begynnt å drikke igjen og tar ester sin side. begge barna i familien er for lenge siden truet til stillhet.

men hvem er egentlig ester, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør?

 - filmen er orginalt satt opp som skrekkfilm, men en film der , hvem som er snill og slem fort viser seg, og i midt tilfelle plottet blir avslørt 10 minutter inn i filmen vil jeg ikke kalle dette noe annet en en thriller. du sitter egentlig bare å venter på når de skal avsløre henne og hvor mange hun klarer å ta livet av i løpet av filmen. jeg fikklet litt med ting vedsiden av, men klarte å holde konsentrasjonen igjennom hele filmen, skulle jeg ha gitt den en ett terningkast ville det nok hvert 4.

Claudia vant topmodel

jeg satt faktisk i spenning mens jeg ventet på å se hvem som ble norges top model, jeg har fulgt med fra starten av og da min første favoritt ble stemt ut begynte jeg å heie på Claudia. rett og slett fordi jeg synes hun er utrolig vakker og hun skilte seg så veldig ut. det siste bildet var utrolig vakkert...

film: you again

nok en amerikansk komedie som i mine øyne går under blondinekomedie. her følger vi marni som har blitt mobbet hardt på skolen, men skoletiden er over og hun har kommet seg over starten og blitt en velykket person innenfor pr.hun skal hjem for å feire broren sitt bryllup, da hun til sin store skrekk finner ut at bruden er den jenta som gjorde skolen til et helvete for henne. hun legger allt inn på å vise broren hvem denne jenta egentlig er.

filmen følger trygt familie komedie malen og strekker seg ikke en cm utenfor. her er det rivaler i alle genrasjoner, mild flørting, dans, moral og for all del ikke glem happy ending.

selv var jeg skuffet over at det ikke var mere hevn i filmen, siden det knsje var det jeg hadde likt å se best. men det hadde ikke gått med en film hvor moralen helt klart er at unge folk gjør dumme ting, kom deg over det og gå videre i livet. folk kan forandre seg.

ikke en film jeg egentlig vil anbefalle, antagligvis vil jeg ikke se den igjen, men jeg klarte å komme meg igjennom den så vil påstå at den er helt grei.

film: ??? (hva med riktig navn showtime?)

i natt så jeg på en skrekkfilm jeg hadde tatt opp fra showtime, beskrivelsen av filmen stemte ikke og jeg kan trygt si at jeg ble positivt overasket over filmen.

dette var film 1 av en serie med 4 skrekkfilmer, jeg har sett flere av de andre før og alltid frustrert meg over at jeg ikke fikk sett den første. filmene er faktisk ganske gode. denne filmen handler om 5 ungdommer som skal på skogstur i en skog som er stengt etter en skogbrann. de komenterer ganske tidlig i filmen at skogen har klart seg ganske bra i ettertid. skogen er/har en forbannelse slik at en tar over alle folk som blør i den og gjør dem til zomie aktige mennesker. disse zombiene gjør allt de kan for å få deg til å blø også. de er brutale.

teorien er enkel, unngå å blø, unngå å dø. men ting er skjeldent så enkelt som teorien tillsier. jeg koste meg med filmen. men skal ikke gi den terningskast siden jeg ikke er flink til å vurdere filmer slik

film: the sentinel (1977)

da jeg skulle sette meg å se filmen sa jeg at jeg skal se enda en dårlig skrekkfilm, men jeg ble faktisk ganske overasket over filmen. når man er vant til dagens skrekkfilmer kan man jo trygt se denne, effektene er som forventet. blodet begynner å renne før såret er påført og ser ut som syltetøy. ikke helt den skremmende faktoren.
derimot synes jeg historien i filmen var ganske bra.. ja den startet opp veldig tregt og tok aldri av til vår skrekk standar. men underholdende, så jeg slakter den ikke helt. terningkast 3

filmen handler om en supermodell som er usikker på å gifte seg, så hun skaffer seg sin egen leilighet. da hun flytter inn legger hun merke til presten i øverste etasje. han er blind, men sitter å stirrer ut av vinduet.
det tar ikke lang tid etter hun flytter inn til hun før møte resten av naboene sine, de oppfører seg alle merkelig på sin egen måte. Men det er ikke før det begynner å bråke ekstremt i den tomme leiligheten over henne at hun tar kontakt med utleier. utleieren ser forbauset på henne da hun klager over naboene og forklarer at det ikke bor noen andre en hun og presten i boligen. alle andre leiligheter er tomme....

mens hun sliter med hodepiner og besvimelser prøver kjæresten å finne ut av hva som egentlig skjer...

Når kommer det bedre filmtilbud i Norge?

satt å leste snorre bryne sin artikkel på dagbladet om at man nå kan se film når du vil, hvor du vil - bare du drar ut av landet først.

artikkelen handlet selvfølgelig om filmindustrien sin holdning til nett og nedlasting. hvordan man nå i andre land kan lett få tak i filmer og tvserier på lovlig måte over internett, men at dette ikke er mulig i Norge. han fortelller om hvordan han klarte å få amerikansk og britisk nedlastingstjenester til å virke.
konklusjonen hans er at filmbransjen må få opp øynene og tilpasse seg fort, noe jeg er enig i.

personlig orker jeg ikke hele systemet han hatt opp for å få tilgang til "lovlige" filmer, jeg tenker rentlite over det, men laster ned alle tv serier jeg ser på. det handler ikke om å spare penger eller å lure systemene, jeg rett og slett gidder ikke å vente opp til et år på at tv serien skal bli tilgjenglig her i norge.
jeg er egentlig en ganske god forbruker som både detaler for tv kanalene mine (+ den forbaskede tv lisensen) og gjerne kjøper ting jeg liker etter det er lastet ned å prøvd. tanken på at det jeg gjør er ulovlig ligger så langt unna, for det gir ingen mening.

jeg laster ikke ned så mange filmer, rett og slett fordi jeg er rå til å ta opp dårlige filmer på tv`n og se på dem der, men det hender jo... jeg hadde nok sett mye mere filmer om de var lett tilgjengelig online... håper filmbransjen snart ser at verden ikke lengere kan deles inn i økonomiske zoner de kan kontrolere, nettet har åpnet verden og de må tilpasse seg.

link lit artikkelen på dagbladet

hannah montana slutt

da er jeg akkurat ferdig med å se siste episode av hannah montana og jeg må innrømme at jeg har noen tårer i øynene. jeg har nok aldri hvert en av de største tillhengerne av hannah montana, men synes serien har hvert søt og underholdende. pluss jeg liker serier om dubbelt liv og slik.

jeg skal ikke fortelle så mye i bloggen min om hva som skjer i episoden, siden den ikke er sendt i Norge enda. men jeg kan si at det er masse følelser, på hannah montana nivå. gjennsyn med savnede rollefigurer og selvfølgelig ikke så godt skult moral.

ikke egentlig noe av episoden som rørte meg spessilt mye, men bare tanken på at det nå er slutt gikk inn på meg.

Anne Hathaway som Catwoman

Anne Hathaway har fått rollen som catwoman i den nye batman filmen som heter the dark knight rises. selv har jeg ikke så stort forhold til catwoman, men er stor fan av Anne. Det blir veldig morsomt å se henne i denne rollen.

andre skuespillere som har prøvd seg på katterollen er:

Halle Berry - catwoman (2004)
michelle pfeiffer - batman returns (1992)

mange andre som har prøvd seg i kortfilmer, tegnefilmer og filmer tatt helt ut av samenheng. de får dere lete etter selv på imbd.

 

Harry potter og dødstalismanene del 1

fordelen med at en film får sinsykt dårlig kritikk er at man ikke blir skuffet når man ser det. dette er helt klart ikke en av harry potter filmene jeg har hvert mest skuffet over. jeg kan innrømme at den kan virke litt kjedelig til tider i skogen, men om du har lest boka puster du lettet ut over hvor lite skog det egentlig er.
Det var selvfølgelig sener fra bøkene jeg savnet, det er det alltid, men følte de hadde fått med seg det meste (om det som manglet kommer med i neste film).

Det virker kansje lettere å være en samfunnsfiende i filmen enn i boka, men de har rett og slett ikke hatt tid til all planlegging og det hadde nok gjort filmen utrolig kjedelig. Det var derimot noen utrolige morsomme sener i filmen, kansje morsomme fordi de dukket uventet opp. eller kansje forde de var typiske. men i en så mørk film er det godt å kunne le litt.

De store action senene er tydeligvis alle spart til siste film, noe som også reflekterer boka godt. selv om det er litt slossing og en del drap får du aldri spenningsfølelsen i deg. det er rett og slett ikke bygd opp til det. filmen slutter med begravelsen av dobby, egentlig det eneste stedet det var logisk å bryte boka siden det er her den snur. men du får følelsen av at filmen slutter midt i (noe den også gjør)

etter all den kritikken jeg leste først ble jeg veldig positivt overasket, hos meg ville den nok ha fått terningkast 4. trukket ned grunnet lite spenning og at man i løpet av filmen kunne ta seg i å tenke på helt andre ting, som hva den vedsiden av deg hadde som godteri, elelr tempraturen i salen. heldigvis varte ikke disse tankefluktene lenge.

The hills have eyes

etter å ha ventet på å få sett filmen i flere år tok jeg i går affære og lastet den ned. måtte selvfølgelig se den med en gang, og gjett om jeg ble skuffet. det er aldri et godt tegn på filmen at du stopper den for å prate på msn innimellom. så jeg ble ganske fort klar over at den ikke var som forventet.

den handler om en familie som kjører igjennom ørkenen i usa og blir angrepet av folk fra en liten gjemt by. folkene her kommer opprinlig fra en by som ble ødelagt under prøvespregningene i usa. alle barna er blitt født missdannede og de spiser menneske kjøtt.

de leker med denne familien som tilslutt får nok og prøver å ta igjen, det var bare to sener som gikk inn på meg under hele filmen. voldtekten og da den ene hunden ble drept. tror ikke jeg har så mye sympati med mennesker i skrekkfilmer ;-)

jeg vil nok kunne ha gitt filmen svakt terningkast 3
harry potter biletter, koste hva det koste vil...

det skal ikke være mange innlegg i denne bloggen om sykdommen min, men siden denne hovedsaklig hansler om harry potter tenkte jeg at jeg skulle ta den med.

egentlig skulle jeg ligge ute i kø, men rett før vi skulle dra fikk jeg anfall og måtte legge meg. dette satte meg i en veldig vanskelig sitvasjon. jeg ville på liv og død ha biletter til harry potter premieren, men tok jeg medesinene mot krampene ville jeg hvert utslått til langt ut på neste dag.

jeg bestemte meg for å prøve å få krampene under kontroll nok til at jeg sovnet og håpet anfallet ville gi seg. dette var ca 20.00. jeg våknet igjen klokken 01.00 og det værste av krampene hadde gitt seg. litt sjokert fant jeg ut at jeg hadde dypr merker i armen etter neglene mine og blåmerke i munnviken etter å ha bitt meg. litt urolig for dette, men mest glad for at jeg hadde våknet i tide til å kunne dra ut. jeg dro ikke ned før 6 tiden, noe som egentlig var litt dumt. det var allerede blitt lang kø. allerede på vei til taxi`n merket jeg at smertene i kroppen var ekstreme, men som jeg sa til sjoføren. disse bilettene skulle jeg ha.

Jeg hadde tatt med meg en termos med varmt vann, kakao pulver, nintendo ds, sjokolade og et pelsteppe. da jeg kom til køen satte jeg meg rett ned, tullet inn i teppet og begynte å spille pokemon. like ved meg i køen var det en gjeng med gutter og to jenter. guttene maste rundt om kokende vann, så jeg tilbød dem vann fra termosen min. (med forbehold om at det var nok vann igjen til en kopp kakao til meg) ene av jentene satt å spillte nds så jeg begynte å prate med henne.

grunnen til at jeg tar med disse folkene er at de får en rolle i bilettsankingen....

å stå i køen var et mareritt, jeg hadde så vondt til tider at jeg ville skrike, men jeg gjorde det ikke. for en som egentlig ikke klarer å stå i fem minutter uten støtte er noen timer en ganske lang tid. heldigvis satt jeg litt på starten og gikk litt innimellom. hovedtankene var å holde seg på bena.

da de endelig begynte å slippe inn folk gikk det ekstremt sakte, de slapp inn en og en (virket det som) etterhvert virket det som fire og fire. vi sto såppas langt bak i køen atjeg innså ganske tidlig at dette var ganske håpløst. selv om det var ekstremt mange bak oss i køen.

etter å ha pratet med jentene i kansje 2 timer kjente de pluttselig igjen noen andre i køen. og etter en liten tur bort for å si hei bestemte vi oss for å snike. dette gjorde meg vondt, men mine fysiske smerter var nå så sterke at jeg brydde meg ikke + jeg ville ha de bilettene. så vi stellte oss sammen med de som jentene kjente. guttene reagerte på at vi plutselig var så langt forran i køen, men vi sa de ikke kunne stelle seg sammen med oss. for det var merkelig nok at tre ekstra stelte seg inn i køen.

ettersom køen nærmet seg døren tok vi inn en av guttene, slik at de også fikk biletter og når klokken var rundt 9 kom vi oss endelig inn og fikk bilettene. jeg sa til de andre at de måtte kle seg ut til premieren og vi kjøpte biletter vedsiden av hverandre.

etter en liten stopp på kontoret till mamma og gamestopp for det nye sims spillet mitt var det bare å komme seg hjem og i seng igjen. klarte å holde det værste av smertene under kontroll til jeg kom hjem og tiden etterpå har hvert til tider et mareritt. men jeg fikk bilettene mine... og selv om jeg fortsatt ikke har kommet meg helt ser det ut til at det går bra. trenger bare noen dager på meg.

harry potter biletter

da er det klart, den 28 skal jeg og en venn av meg ut i iskalde natta og stå i harry potter kø. tror oslokino forventer oss siden de har valgt å starte bilettsalget så tidlig som 07.30. (med oss mener jeg fans som trosser vær og kulde)
jeg gleder meg veldig, men sitter å tenker på hva jeg må ha med meg for å overleve en natt ute i minusgrader. jeg er ikke akkurat kjent for å være varm for tiden.

Men planene er foreløbig teppe, termos med varm drikke, sitteunderlag, the settlers of catan og varme klær. tror jeg kan prise meg lykkelig for de nye skoene mine. både gleder og gruer meg.

Ingen 3D på Harry Potter

egentlig er jeg litt lettet over at warner bros har valgt å ikke slippe den nye harrypotter filmen i 3d. jeg har nemlig sitti og lurt på det selv. hvordan gjøre om en allerede filmet film til 3d. det er vist mulig, men skal resultatet bli bra må de utsette premieren. og jeg tror de husker raseriet sist gang de utasatte en harry potter premiere. det var ikke pent. gleder meg veldig til 19 november.

harry potter 7 del 2 kommer i 3d.

 

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin