bok: the help - Kathryn Stockett

Jeg har sett filmen, og det var ikke så mange overraskelser i boka. Eller det var ikke mange overraskelser når jeg ser bort ifra hver gang de nevnte noe teknologisk og jeg nokk en gang innså hvor nært i tid dette egentlig var. Da gikk det frysninger ned ryggen på meg og jeg valgte fort å glemme hvilket århundre jeg leste fra mens jeg fortsatte.

Boken handler om en hvit kvinne på 60 tallet i Mississippi som kommer hjem etter å ha fått seg utdannelse. Mens moren og vennene hennes bare ser ut til å tenke på ekteskap, åpner hun øynene sine for raseforskjellene. Hun starter å intervjue de mørkhudede hjemmehjelpene for å få et innblikk i deres liv.

Selv om boka handler om at denne boka blir skrevet, får vi ett innblikk i verden rundt kvinnene og ikke bare historiene som ville ha endt opp i den fiktive boka. De svartes kamp om likestilling og hvor hard og farlig denne var. Samtidig får vi innblikk i flere 60 talls hjem og familiene deres.

Det er en veldig fin bok, men ønsker du ikke å vite slutten før du kommer dit, ikke se filmen.

The Help
( bilde av cover fra goodreads)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits