en kamp for biene

Når jeg var yngre så vi på vepser, bier og humler som en stor fiende mot sommerferien. De ødela gleden av å løpe barbent i gresset og is i varmen. Nå er det slik at vi skal elske dem, ta vare på dem og helst redde dem. 

Jeg tok følge med Mormor til tanta mi på Lørdag og når vi kom frem sa hun stolt at vi hadde reddet et liv den dagen. for på veien fant jeg en humle som mest sannsynlig hadde truffet en bil. den lå på bakken og sprelte med bena og jeg hentet et blad og løftet den opp i en utsprunget rose. nå har den ihvertfall en liten sjanse sa jeg når vi gikk videre. for om jeg har rett med at det var en bil som hadde truffet den, kan den ha hvert så skadet at all nektaren i rosen ikke vil være nok. og om den ikke kommer seg fort nok vil nok en fugl komme og ta den.

i fjor skrev jeg om kampanjen redd humlen, i år har denne kampanjen utvidet seg til å omfavne bier og vepser også. og om du ikke har hvert på oppmerksom de siste årene, sliter sommerfuglene også. forsvinner disse insektene, forsvinner maten vår.

det kjøres mange kampanjer i løpet av sommeren og jeg håper mange innser hvor viktige disse små arbeiderne er for oss. Lush kjører veldig sterkt på akkurat nå med konkurranser både i butikker og på nett. de deler ut bruksanvisninger på hvordan du kan lage hjem til insektene og forteller om hvordan vi kan bruke produktene til biene. flere lush butikker har også eventer hvor du kan komme å tegne, få ansiktsmaling og prøve produkter. 

dessverre har ikke jeg muligheten til å være med på disse da jeg ikke er så bra for tiden, men derfor ville jeg gjerne informere dere om dem slik at dere kunne være med.

lørdag den 20 i mange lush butikker. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits