Dyrepoliti i Norge

Det er noe vi har ønsket oss, kjempet for og nå endelig skal få. Nyheten spredde seg sakte igjennom avisene i går og i dag har flere fått med seg den store nyheten. For oss som er glad i dyr er dette noe som er viktig og som burde få oss til å juble.

Det som skremmer meg litt er frykten om at det blir et dyrepoliti for og på mennesker sine premisser. Etter oppmøtet foran stortinget i fjor ble jeg lei meg over å høre alle som pratet om dyrepoliti for å avdekke menneskelig oppførsel og hindre senere vold mot mennesker. Er vi som et samfunn sterke nok til å sette dyrenes velferd over vår egen?

Hvor går egentlig grensen og hvem er det de skal passe på? Er det deg og meg med et kjæledyr i huset? Risikerer jeg besøk fordi jeg har valgt å ikke vaksinere kattene mine? Kommer de til å se på dyrehager, pelsoppdrett og gårdsdrift?

Hva skjer med dyrene? Vil vi få et samfunn mer rettet mot omplassering og bevaring av dyr? Eller samler vi de uheldige opp bare for å få dem avlivet? Hvor går grensen på liv så ille at det ikke er verdt å leve og det å ikke få leve?

Jeg håper vi får en god ordning og at vi kan gjøre bedre plass til dyrene i samfunnet. Men mange av spørsmålene mine er ubesvart og de kan ikke besvares av politikere. Det må gå opp for oss alle at dyrene våre fortjener å bli behandlet etter sine premisser. Enten det er ville eller tamme dyr, har vi tatt på oss et ansvar vi må klare å bære.

 

Ønsker det nye ordningen lykke til og håper den viser mer omsorg for dyrene en det jeg frykter i mine mørkeste timer.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits