Det store softis prosjektet

 

Jeg klarte å kjøpe meg en softismaskin på netthandelen.no og etter å ha vurdert en liten stund tenkte jeg at det var jo greit nok. Ikke det at jeg liker soft is uten strø, men om jeg skaffet meg strø ville det vel gå greit?

strøet kostet meg 70 kr

så jeg kjøpte meg en slik vedsiden av, litt billigere i drift

Før jeg inviterer barna på softis må jeg lære meg å bruke denne maskinen, så i dag tok vi en prøverunde.

Ingredienser:


dette ser da bra ut, bare å vente 10-15 minutter

 

Noe ble det, men ikke sikker på om det kan kalles soft is. Når jeg så ned i beholderen tenkte jeg at det så ut som is som var utsatt for vann. Jeg tenkte det ikke gjorde noe og prøvde å få iskremen ut der den skulle, det virket ikke.

Jeg koblet fra maskinen og da smakte jeg på isen som hadde festet seg på lokket. Det var sykt godt. Så jeg tok isen med skje og antok at jeg hadde latt den stå for lenge og at den var for hard til at maskinen tok den.
Første runde var den litt suppete så jeg hadde ikke latt den stå for lenge, heller for kort. Hva var det da som hadde gått galt. Det var ikke overaskende at den smakte godt, hvis de hadde brukt ekte fløte og ekte vanilje i di vi kjøper om sommeren hadde de også vert sykt gode. andre runde hadde stått lengere i holderen og var fast.

Jeg tenkte at noe kunne ha gått galt med gelatinen, jeg har aldri brukt det før og det finnes sikkert mange måter å rote til det på. Som å følge instruksen på pakningen og blande den ut med vann (det forklarte det mysteriet)

Skal nok prøve igjen en annen dag, kanskje jeg får det til da. Så lenge det er godt å spise har ikke konsistensen så mye å si.
4 kommentarer

jan ove

06.12.2014 kl.23:10

Så spennende med slik maskin hjemme. Soft-is med o-boy er aller best:)

Linn Helene

06.12.2014 kl.23:11

jan ove: jeg har en forkjærlighet til jordbærstrø, men det var dyrt

Katrine

07.12.2014 kl.15:51

Blir som regel godt når man bruker ordentlig fløte :) Fikk lyst på soft-is nå.

Linn Helene

07.12.2014 kl.16:05

Katrine: og ekte vanilje

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits