bok: true grit - Charles Portis

True Grit.jpg

For et hopp, fra en helt annen fantasi verden til 1800 tallets Amerika. I true grit møter vi 14 år gamle Mattie som eldste barn i familien må reise inn til storbyen for å ordne opp saker etter at faren har blitt drept av en ansatt på gården. Mattie er en jente med rask munn og skarp hjerne som vet hva hun vil, at hun er ung og jente setter ingen hindringer. Hun vil ha hevn over faren sin død og leier inn en marshall og planlegger å bli med han ut på jakt etter morderen. Hun ønsker en mann med true grit, en som skyter først og spør spørsmål senere.
ting blir mer komplisert når en ranger fra Texas dukker opp og er på jakt etter samme mann. Han vil ta med morderen til Texas og Mattie vil ha han hengt her de er, for her vet hun at dommerne vil gjøre jobben sin. Mattie er ikke en jente som gir seg fort og tilslutt må mannfolkene innse at deres lille jaktgruppe er på tre personer og ikke 2. Mattie får et hardt møte med natur og banditter på denne reisen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits