dårlige råd grunnet bakgrunn eller bare dårlige rådgivere.

Jeg leser i aftenposten at de med minoritetsbakgrunn får dårlige råd på ungdomskolen om videre utdanning. At flere som har høye mål får beskjed om å senke forventningene sine og ta en linje mer passende dem. Noe som er lettere og gir dem en jobb mer passende. Vel nå vet jeg ikke om det med jobben er en del av tankegangen, men hvorfor skal man ellers sende folk inn på karriere veier de ikke ønsker og kanskje aldri har tenkt på før?

Men jeg blir litt lei meg når jeg ser fokuset er på dårlig rådgivning for de med minoritetsbakgrunn og de fra enkelte land. Jeg tviler ikke på at de har opplevd det, men er det spesielt dem som er utsatt? Er det mulig at det sitter en hel del voksne på sine troner som har for lenge siden bestemt seg hvor alle elevene burde bli plassert og at dette påvirker alle, samme hvor i verden de kommer fra? Har de satt seg ned å sett på rådene alle elevene får før de deler opp de gode og de dårlige rådene? Selvfølgelig har du ikke hørt fra alle de med nordisk bakgrunn som har blitt dyttetvekk fra realfag og inn i yrkesfag, for det er ingen som gidder å skrive statistikk på dem.

Jeg er norsk og fikk klar beskjed på ungdomskolen at jeg bare kunne glemme å noen gang få studiekompetanse eller fullføre vgs. Med mine lese og skrive problemer burde jeg ikke prøve en gang og møtet var nok bortkastet tid for rådgiveren. Men på grunn av hans sårende kommentarer har jeg sverget for meg selv at jeg skal få studiekompetanse og studere, om det så tar hele livet mitt. 

jeg prøver ikke å si at det ikke er trist og rystende at mange fra Somalia opplever å bli vurdert som ikke gode nok. Vil bare påpeke at det er ikke bare de som opplever det. Dårlige rådgivere er dårlige rådgivere for de fleste.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits