hits

når kulden endelig kom

Nå er det kanskje ikke kulden vi har savnet, men den fine og hvite snøen. Men det er nå slik at man må ta det ene med det andre innimellom. Endelig er det greit å gå ute om kvelden igjen, ja det er glatt, men sneen lyser opp og letter på den tunge og trykkende følelsen mørket har gitt. Selv om kulden var et sjokk, var den langt fra uvelkommen, i går samlet jeg og kattene oss på stua hvor jeg fyrte i vedovnen min. Bare lukta alene setter en stemning som det skal mye til for å slå. Jeg har ikke fyrt denne vinteren fordi det ikke har hvert behov for det, og jeg virkelig koste med i varmen der inne. Luna lå å sov på klorestativet, på utstikkeren som nesten er over ovnen. Sirius byttet på å ligge på alle plassene sine og på fanget mitt, glad for at jeg satt stille i stua, lettere å stjele kos da.

Selv om det ikke er like kaldt i dag, kjenner jeg at kulden sitter i veggene på leiligheten. Jeg kan kjenne det i fingrene mine mens jeg sitter her på datamaskinen og en dyp kulde i skjelettet mitt som ikke ser ut til å ville forsvinne. Det plager meg ikke, jeg vet jeg bare kan fyre opp og holde meg i stua og det forsvinner, og om noen dager har fyringen gjort at varmen har satt seg i veggene isteden for kulda og denne følelsen av starten på vinter forsvinner.

Jeg nyter det, for denne følelsen opplever man sjeldent. Og husk det er forskjell på å fryse og å kjenne kulda, jeg fryser ikke, da hadde jeg pakket meg inn i en dyne og satt alle ovnene på fullt.  
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin