Dumme mennesker

alle mennesker er på sin egen måte dum og sin egen måte smart, med andre ord alle har sin styrke og sin svakhet. Mange tror at det er lett å se hvor smart en person er i enkelte sammenhenger, men de kan fort innse at de har gjort en alvorlig feil. Å ikke tenke logisk er ikke det samme som å ikke kunne tenke, og det samme gjeller for å tenke praktisk. 

Et godt eksempel er en tidligere samboer av meg. Vi brukte mye tid på strategiske brettspill og jeg og vennene mine var ekstremt overlegne han. Det føltes innimellom som om vi spilte over hodet hans og jeg er imponert over at han gadd å bli med. Mange ville kunne ha tolket dette som at han ikke var like smart som oss, men dette var langt fra sant.
Han hadde en ekstrem kunnskap om politikk og hvordan verden fungerte, jeg pleide alltid å si at om verden skulle gå under og jeg skulle ha valgt en leder for min lille gruppe mennesker, ville det være han. ( jeg er en apokalypse elsker)
han var ikke bare god på hvem som styrte og hadde styrt, men hvordan tingene fungerte, hva slags konsekvenser valg vi gjør ha og selvfølgelig smart nok til å forstå at det ikke finnes et enkelt svar.

Når vi møter samfunnet blir intelligensen vår ofte bedømt etter hvordan vi gjorde det på skolen, hvilken stilling vi har eller på hvem som kan slå oss i sjakk. Vi er virkelig dumme mennesker om vi ikke klarer å se at dette bare måler hvor godt vi passer inn i samfunnet, hvor lik vi er de andre og hvor lite vi forstår hvordan mennesker fungerer.

 

 

 

6 kommentarer

Linnba

28.11.2013 kl.15:34

TAKK for at du skriver noe med innhold i! Takk, for at du engasjerer deg og takk for at det kommer meningsfulle ord ut av munnen din (fingrene dine?) Jeg blir så glad når jeg finner slike bloggere som deg her inne <3

Mr White

28.11.2013 kl.17:02

I know that I am intelligent,

because I know that I know nothing.

Sokrates ;)

Linn Helene

28.11.2013 kl.17:20

Linnba: vel det kommer mye tull ut i fra mine fingre også, men innimellom fungerer de små grå og da føler jeg for å dele det.

Linn Helene

28.11.2013 kl.17:21

Mr White: burde vel egentlig legge det til listen over mine favoritt sitater.

Linnba

28.11.2013 kl.23:23

Tull er jo greit, men når det bare er dagens outfit og starbucks, og shopping og sminketips, da blir jeg litt frustrert. Og sånn er du ikke, så det syntes jeg var fint

Linn Helene

29.11.2013 kl.12:12

Linnba: nei det er nok av det. jeg blogger om livet mitt på godt og vondt og hverdagslig

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits