faren ved å sove over et døgn

 De fleste ler og tror jeg tuller når jeg sier jeg fint kan sove over et døgn, og det var ikke mange som trodde meg i går på morgenkvisten når jeg sa jeg kom til å sove rundt. Jeg sov ikke helt rundt, jeg tvang meg selv til å være oppe i 2 timer på kvelden for å få i meg mat.

Jeg la meg 10.00 og sov frem til 18.00, når jeg sto opp var jeg alt for sliten til å lage meg mat og bestilte derfor noe inn. Dette gjorde at jeg måtte være oppe lengre, men at jeg fikk i meg noe næring. La meg igjen 20.20 og selv om jeg prøvde å spille på senga var dette umulig og jeg forsvant inn i søvne.

For de som skulle lure sov jeg nå frem til 14.00 hvor jeg nok en gang tvang meg selv til å stå opp, har våknet innimellom iløpet av sovetiden, men ikke hvert våken i mer en 5 minutter.

Jeg tenkte ikke så veldig mye over det når jeg sto opp og spiste, dette er noe som er innstilt i kroppen min etter å ha sovet over døgn når jeg var yngre og bodde hjemme. Mamma pleide å dra meg opp for å putte i meg mat før jeg fikk sove igjen. Så sover jeg veldig lenge, går jeg nesten i søvne opp og spiser noe.

Men det som virkelig er skummelt, og som ikke er automatisk for meg, det er å drikke. Før hadde jeg alltid med meg en flaske med vann i senga. I løpet av en søvn periode på 12 timer ville jeg ha tømt denne. Men dette sluttet jeg med for mange år siden og står heller opp og drikker.

I natt våknet jeg klokken 04.00 og var så tørst at jeg trodde jeg skulle bli gal. Vanskelig å beskrive opplevelsen, følte meg ikke tørr i munnen eller noe slikt, men behovet for veske var så sterkt at det gjorde vondt. Jeg sjanglet meg inn på kjøkkenet og fikk kastet i meg en halvliter med veske ( cola light og vann) før hodet mitt klarnet litt til og jeg forsto at jeg i løpet av de siste 24 t hadde drikket ca 3 dl. Et glass til maten når jeg var oppe, det var alt.

Jeg ble nøyere på å få i meg en slurk med vann hver gang jeg våknet opp resten av natten og inn så hvor farlig det faktisk kan være å bare sove. Jeg hadde nok ikke død av å sove 24 t, men får du ikke i deg nok mat og veske blir det vanskeligere å få kreftene til å stå opp igjen.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits