gresskar pai

 

 Paibunn

1 Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter før du kjevler den ut.
2  
Finn fram en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.

Fyll til gresskarpai

3 Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøttet til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15-20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en foodprosessor, slik at det blir til en fin gresskarpuré

Steke paibunnen 

4. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.


Videre om paifyllet

5. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.


6. Server paien lun eller avkjølt med vispet krem til.



oppskrift fra tine.no

#oppskrift #gresskarpai #pumpkinpie #halloween 

4 kommentarer

Kamilla Haaland

31.10.2013 kl.21:42

dette så snacks ut!

Linn Helene

31.10.2013 kl.22:14

Kamilla Haaland: det var kjempe godt, men ikke noe i nærheten av hva jeg trodde det skulle være

fambjerke

31.10.2013 kl.23:27

nammenam! Har ikke smakt det jeg

Linn Helene

01.11.2013 kl.14:25

fambjerke: nei, det var grunnen til at jeg måtte lage det. jeg måtte jo smake det en eller annen gang.

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits