kandiserte epler



oppskrift fra frukt.no

Ingredienser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker (3 dl)
  • 1 ½ dl vann
  • 1 ss glukose (kjøpes på apoteket)
  • 8 stk trepinne

Fremgangsmåte

Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.

 Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.

 Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.


#oppskrift 

3 kommentarer

Iselin Renée

31.10.2013 kl.08:25

Så spennende :)

vilblifrisk

01.11.2013 kl.08:00

Gammeldags godteri :) Så koselig!

Linn Helene

01.11.2013 kl.14:23

vilblifrisk: de var mye smartere før, legg litt sukker på utsiden av noe sunt og kall det godteri.

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits