jeg viste det, mennesker er onskapsfulle

Nå sitter det folk på hytter og hoteller i hele verden og nyter en ekstra lang helg. Helgen vi feirer over at noen ble torturert og drept.

En ting er at vi koser oss med fridagene, men den dagen han dør av alle smertene skal vi feire det med ekstra god mat og familie. Det er få som sitter rundt middagen og tenker på hvordan det var å henge på korset, eller hvordan det er å bli pisket til blods.

Morgningen etterpå gir vi ungene egg fylt med godteri og synger om hvor herlig denne dagen er.

Sett fra kristendommen sin side feirer de jo at Jesus fjernet all synd for oss, men hva med alle de som ikke er kristne hva feirer vi?

Har noen prøvd å sette seg ned en langfredag og si til barnet sitt at vi feirer denne dagen fordi en mann som trodde han var hellig ble dømt til døden og pinet. Og dagen etterpå at nå feirer vi at han endelig døde.

Hva slags signaler sender dette?

Én kommentar

Hobby bitch

29.03.2013 kl.00:26

huff sånn vil itte jei tenke på det, men du har et godt påeng : )

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits