når villmarken møter samfunnet

Jeg hadde sett på filmen Brave med barna og jeg fulgte dem hjem. Vi pratet om hvordan det ville ha hvert å bli forandret til et dyr og i så fall hva slags dyr vi ville ha blitt forandret til. Etter en liten runde med dette måtte jeg fortelle dem virkeligheten, ville dyr som forviller seg inn i vår verden, må somregel bøte med livet.

Ett hardt hopp fra å forestille seg en uke som leopard på skolen, men jeg følte det var viktig å forklare dem hva som virkelig ville ha skjedd om det dukket opp et rovdyr på skolen dems. Det kommer selvfølgelig veldig Ann på dyret, en gaupe eller rev blir jaget til skogs, men om vi frykter at dyret kan skade mennesker, eller at dyret ikke vil finne veien til skogen igjen, blir det skutt.

Problemet er jo at dyrene ikke vet hvor disse grensene går, og de havner ofte innen for det vi ser på som våre grenser. Faren er ikke bare at de ikke forstår hvordan de skal forholde seg til oss, vi forstår ikke hvordan vi skal forholde oss til dem.

Noen blir fasinert og vil komme så nærme som mulig, noen tror til og med å ta på dyrene er en god ide, mens dyrene sakte men sikkert blir skremt livet av. Jo mer skremt et dyr er, jo mer aggressivt blir det.

Det er en tap, tap situasjon.

Grunnen til at jeg tenkte på dette nå er elgkua og ungene som har plassert seg i en skolegård, lærerne på skolen vil ha elgen drept før den gjør skade, men vilt nemnda vil vente å se om hun finner veien ut til skogen igjen. Problemet her er at hun har to kalver med seg, og man må aldri komme i mellom ett vilt dyr og ungene dems.

Slev tror jeg de kommer til å bli skutt, men jeg håper virkelig at de går videre på egenhånd.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits