flere matte timer er ikke løsningen

Når nordmennene nå kommer ut av sjokket om å finne ut av hvor dårlige vi egentlig er i matte, kommer politikerne frem med løsningene sine, for det er jo klart at dette er et problem som må løses.

Arbeiderpartiet har allerede en plan klar, øk antall mattetimer og la elevene kjede og slite seg igjennom enda flere bortkastede timer.  De mener at ved å øke antall mattetimer med 1 på barnetrinnet og to i ungdomstrinnet vil problemet løse seg.

Jeg tror at problemet ligger i selve undervisningen og ikke i antall timer. Selvfølgelig er det bra å ha et høyt nivå på matte lærerne, men det hjelper rent lite at de kan mye, om de ikke kan lære det bort. For mange elever blir mattetimer bare å sitte og høre på læreren prate tull mens de skal løse oppgaver med mange tall.

Jeg har ikke en genial fasit på hvordan ting burde være, selvfølgelig forbud mot kalkulator på barnetrinnene og kanskje repetisjon av basis matte på starten av hvert år, men dette er bare små tanket i et hav hvor vi trenger mange.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits