syke fisker

det er en uke siden jeg så en fisk med byll som var halvparten av dens egen størrelse. helt forferdet prøvde jeg å fange den, men klarte det ikke. jeg hadde lagt merke til at noe ikke var helt som det skulle før, men ikke klart å se direkte hva som var galt. fiskene spiste og svømte normalt rundt, så jeg beroliget meg med at de få fiskene som hadde død hadde død av alderdom eller forlite ph. jeg har litt problemer med å holde ph balansen oppe i akvariet.

men etter å ha sett denne gigantiske utveksten, var det bare å sette seg ned å studere fiskene nøye. 3 tetra fisker var hardt angrepet. den ene med byllen, en som var nesten helt hvit og en som var nesten helt hvit og krympet til 1/3 av normal størrelse.

i tillegg til dette hadde jeg to guppy fisker som lider av innavl og har en knekk på halen sin. jeg hadde besøk de neste dagene og vi studerte fiskene nøye og vurderte hva vi trodde var feil med dem. dyrebutikken var det ikke mye hjelp i da de aldri hadde hørt om slik utvekst før. 

jeg hadde ikke så mye valg, jeg avlivet de tre sykeste fiskene og begynte å holde intenst øye med de som var igjen. spredningen av hvite flekker viste seg å gå fort, ikke prikker men flekker på forskjellig størrelse. som regel på finner, gjeller eller haler. etter enda en runde i fiskeboka mi var saken klar, sopp infeksjon. selvfølgelig er jeg langt fra sikker, men det er det som passer symptomene best (om man ser bort i fra byllen). 

i dag var jeg å kjøpte medisiner til fiskene mine, jeg føler det er litt 50/50 sjanse. enten går det bra og jeg klarer å redde dem, eller så har jeg gjort en alvorlig feil og i morgen er alle døde av forgiftning. håper på det første. men om jeg ikke hadde gjort noe ville alle fiskene dø allikevel tilslutt. både guppy,tetra og chiclider er smittet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits