usa ett rettsløst land

Hvis det er ett land jeg vil reise til, men som jeg også frykter så er det USA. Jeg frykter folket der litt, men myndighetene veldig. for selv om USA i teorien er et land med godt rettsvesen og troen på uskyldig til bevist skyldig, er dette bare i teorien.

For i USA er det politikk som styrer mesteparten av rettsvesenet, politikk og popularitets konkurranse.  for rettferdighet er ikke det som styrer det landet.

selvfølgelig er jeg en person som prøver å gjøre ting lovlig og riktig, men man kan fort komme inn i uventede situasjoner når man er i andre land. og selv om man skal gå ned fra sin høye hest og innse filen man har gjort og ta konsekvensen av den, finnes det grenser på hvor harde konsekvensene er. 

dette er dessverre et problem i USA, hvor du kan slippe unna for mord men havne i fengsle for å kjøre i feil retning med bilen. dette gjelder ikke bare turister men alle som bor i USA, og det er skremmende.

for nå tenker jeg selvfølgelig på saken hvor en Norsk mann ble dømt til 7,5 års fengsel for legemsbeskadigelse med dødelig våpen, det dødelige våpenet var bilen han kjørte.

Nå skal jeg ikke si at jeg er ekspert på denne saken, så jeg skal være forsiktig med å kommentere skyld spørsmålet. men jeg kan få kommentere vitne utsangene.

- kvinnen som forteller at barnet hennes kunne ha blitt foreldreløst, derfor er barnet påvirket.

- eller den geniale uttalelsen om at barna som var bak bilen når han rygget var traumatisert for livet. ( men slik de beskytter barn i USA skal det vel ikke mer til for å traumatisere dem)

- hovedvitne som også slo til nordmannen som forlat rettssalen mens han viste fingeren til den tiltalte fordi han ikke likte det han sa.

min oppfattning av regelverket i USA er at man er skyldig til motsatt er bevist, for det er helt klart at bevisbyrden ligger på den tiltalte og ikke motsatt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits