hits

treet som falt

jeg var på vei til senteret i går, da jeg tittet inn i det ene skogholtet jeg paserer og så et veltet furutre. jeg hadde ikke lagt merke til det før, men etter nærmere inspeksjon virker det ikke som om det nettop hadde fallt, den hadde ikke lukta av nyopprevet jord rundt seg. så det må ha fallt i løpet av vinteren en gang.

jeg sto å vurderte hva som hadde fått det til å velte. den mest fornuftige grunnen er vinden, men siden jeg ikke kan huske så sterk vind i vinter og at det sto med så mange andre trær rundt seg måtte jeg ta en nærmere titt.
tanken på at noen kan ha prøvd å velte det med vilje slo meg, men siden det ikke hadde hvert lett å få inn en bil eller traktor der uten å kollidere eller ødelegge andre trær virket det veldig usasnsynlig. hvor mange personer må til for å dra opp et furutre med roten?

jeg så etter andre skader, slik som lyn eller tegn på mennskelig innvirkninger. det var skader på stammen på den siden den hadde falt, men klarte ikke å se om de så naturlige eller unaturlige ut. uansett hadde det vel hvert litt rart om noen halveis hogget ned et tre på minst 4 m for å så dra det ned med røttene,  for å så la det ligge fordi det festet seg i et annet tre.. 

nei, min teori er at det var den beryktede lambertseter vinden som tok det, og det fallt fordi røttene ikke hadde ordentlig tak i bakken. for å si det slik, jeg har sett større skader i jorda av trær som har veltet. men intresangt å se hva jeg ikke har fått med meg i løpet av vinteren.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin