hits

en bank uten penger

vår digitale verden dytter oss lengere og lengere vekk fra virkeligheten. jeg sier det på denne måten fordi det er ikkelenge før penger virkelig bare er tall på en datamaskin og ikke noe konkret du kan ha i hånda.
den siste uka har jeg hatt lite penger fordi jeg skifter bank, den ene banken sperret bankkortet mitt før jeg fikk nytt av den andre. så mens jeg venter på å få det nye kortet i posten må jeg leve på kontanter.
ikke kontanter fra min konto, disse pengene får jeg ikke rørt, men det jeg hadde tilfeldigvis tatt ut før kortet pluttselig sluttet å virke og 200 kr jeg fikk av mamma.

jeg har klart å få pengene til å holde lenge, og jeg har mat i leiligheten for en uke nå. handlet inn for resten av pengene i går og vurderte virkelig hvordan jeg skulle få det meste ut av dem. 130 kr i lommeboka og 130 kr i kronestykker og 50-øringer. 
jeg tenkte jeg skulle være snill mot butikken ( og de etter meg i køen) så jeg gikk innom bankkontoret for å få vekslet inn småpengene.

valget sto i mellom posten eller sparebank1, siden jeg er kude i sparebank konsernet valgte jeg dem. her fikk jeg et overaskende møte med den digitale verden, de har ikke penger inne i bankkontorene. jeg kunne sette pengene inn på konto og ta dem ut i minibank, men dette ville jo ikke hjelpe meg da jeg ikke hadde kort. men uten om i maskinene hadde de ikke penger på bankkontoret. (hva er poeng med bankkontor da)

jeg gikk inn på posten å spurte dem, de ville også dette inn på konto, men etter mye om og men innrømmet hun at det var mulig å få vekslet dem inn, det ville koste 3%, minimum 50 kr. å betale 50 kr for å da få 80 virket ganske sykt + jeg trengte pengene, så jeg så ingen annen mulighet enn å ta med kronestykkene ned i butikken mens jeg handlet. det gjorde meg virkelig vondt å legge på en og en krone i maskinen mens folk ble stående i kø. de måtte til og med åpne to nye kasser... men jeg hadde ikke noe annet valg.

men fikk mat da... 

2 kommentarer

dottehaseinarsonhasarvidiosadn: jeg trodde ikke mine egne ører

Skriv en ny kommentar

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin