film: the hungergames

jeg er imponert over hvordan filmen har klart å rive seg så vekk i fra battle royale, likhets stempelet kommer nok alltid til å være der, med det går ikke an å kalle denne filmen ett plagiat. 
 
I motsetning til boka får vi her med oss litt mer hva som skjer rundt spillet og hva folkene utenfor arenaen tenker. for de som har lest bøkene er lite av dette overraskende fordi det dukker opp i bok to, men med disse små hintene bygger filmen klare broer til bok 2, noe som boka manglet.
 
filmen er ikke spesielt skummel, det var en sene folk skvatt av, og da ristet hele stol raden. det var mest de som hadde lest boka som skvatt fordi vi hadde forventet oss noe helt annet.  filmen var bra og det var aldri et tidspunkt hvor du sjekket klokka for å se hvor mye av filmen som var igjen.
 
men som de fleste filmatiseringer av bøker følte jeg at det manglet en del ting, ikke noen sener, men følelsene boka skaper. du får aldri helt fatt i følelsene Katniss har for Rue og grunnet dette blir opprørene litt overraskende. poengene med fuglen, tre finger hilsningen og kjærligheten som får denne jenta til å bli elsket er vanskelig å få med seg. de er med, men ganske redusert.
 
men som jeg sa, filmen var god og jeg satt ikke igjen med følelsen av kopier, slik jeg gjorde etter den første boka.
 
(redigert 27.09.16)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits