hits

en Laptop til å dø av

(trodde jeg i hvertfall til jeg fikk min nye)

det er flere år siden nå, jeg satt å ventet på at det første sims 3 spillet skulle komme ut og jeg gledet meg. en test viste at maskinen min ikke ville kunne kjøre sims 3 så, så jeg bestemte meg for å kjøpe en ny laptop. (kjaper ca annen hver gang pc, lap) siden jeg skulle kjøre the sims 3 trengte jeg en god laptop, og siden de ofte slenger med så mye tull i pakke pc`r tenkte jeg at dell sitt tilbud med å bygge opp maskinen selv var genial...

jeg bygget maskinen for å holde en stund ( for sims 3),  litt over 21 000 invisterte jeg på dette vidundere, den var ikke så veldig bærbar med sine 5 kg. men flyttbar.. og om ikke noe annet, så kunne jeg velge ut deler fordi laptoppen treffer fortsatt på ekstrem god ytelse på sims 3 spillene ( og alle andre spill jeg har prøvd på den).

men det hjelper lite at du har en god maskin når den ikke virker, eller den virker om du skal lese nettaviser på den. for bare noen mnd etter jeg kjøpte den begynnte den å bli veldig varm. først tenkte jeg ikke så mye på det, jeg er vant til at maskiner blir varmere når man bruker dem over tid. ikke før jeg fikk brannsår på armene mine når jeg hadde dem nederst på maskinen gikk det en alarm hos meg. 

skulle jeg skrive eller spille noe, hanven hånleddene mine nederst på maskinen. det er nesten umulig å unngå det. ( vel om du ikke sitter å trykker en og en kanpp fra oversiden med pekefingeren din)
jeg kontaktet den geniale kundeservicen til dell og fikk i oppgaver om å gjøre de mest utroligste ting på maskinen min. ikke noe problem, jeg kan godt sitte å skrive inn komandoer jeg får over øret. men disse komandoene førte ingen steders, så jeg fikk beskjed om å reinstalere maskinen. jeg hadde tatt gjennoppretting et par ganger før og det gikk bra, men denne gangen skulle vi gjøre det "ordentlig" det endte opp med at jeg mistet cpu driveren for godt.

maskinen har ikke blitt noe sikkrere å bruke, jeg begynner å bli redd for å sette cd og dvd inn i spilleren fordi  jeg fryktet at de ville sprekke når maskinen ble så varm. jeg pratet med kundeservice flere ganger og fant tilslutt ut at maskinen bare ble værre hver gang jeg pratet med dem. så ikke noe til den komme hjem på døra servisen jeg hadde betalt for.

jeg kjøpte meg ny maskin og laptoppen ble satt til reserve maskin, den bråket nå så immari at det var en plage i hele leiligheten å ha den på. jeg syntes synd på kattene og slo den ikke på før det var absolutt krise. slik har maskinen stått en stund, bateriet er nå dødt så du må ha den kobblet til hele tiden.

men som dere forstår så har dette hvert prolemer jeg har lært å leve med, jeg lot mamma få ha maskinen siden jeg hadde glemt nøyaktig hvor varm den kunne bli og tenkte den holdt seg kjølig for hennes bruk. barna har lekt litt på den og jeg har brukt den når den sto der, ingen brannskader...

så da maskinen min havnet på reperasjon var det en selvfølge å låne laptopen tilbake fra mamma, det tok ikke lange blogg innlegget før huden var rød og svei. stoppet da fort opp med det meste av skriving og slik. bare gjøre ting som jeg orker med å holde håndbakene oppe...

så nå har vi en brannfarlig, brannskår skapende maskin med cpu uten driver, den bråker som f og henger seg når den blir for varm. da skulle det bare mangle at jeg fikk opp meldingen om feil i en sektor. maskinen lot meg fortsette å bruke den så jeg delevis ignorerte det, helt til maskinen ble svart... 

nå har vi kommet til forrige helg...

jeg ønsket så å prøve det nye sims 3 spillet så vi instalerte alle sims 3 spillene som manglet + den nye, så craket vi den til å kjøre uten cd ( for jeg ville ikke gamble det nye spillet mitt) jeg fikk aldri prøvd det ut da. etter 3-4 restarter fikk jeg maskinen til å starte på nytt, jeg kjørte feilsøking på hardiskene, men maskinen er tapt. jeg ville ikke sattse på å ha mer en ett minutt før den slukker igjen ( selv om den har overasket meg så langt)

det har hvert en rellativ dyr brannfelle.....

siden min forrige maskin ikke var tilbake kjøpte jeg meg en ny laptop på tirsdag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin