hits

et taxi liv

leste netopp i nettavisen at en drosjesjofør ble skutt mot, før mannen løp inn i skogen. senere skøyt mannen mot politiet også.

første tanke da jeg leser dette er det er jammen ikke lett å være taxi sjofør, min andre tanke som kommer som et lyn etter er at det er ikke lett å være kundene dems heller.

tenk at vi vokser opp med å lære oss å ikke sette oss inn i fremede sine biler, så fort vi blir voksene glemmer vi dette og vi betaler de som kjører. selvfølgelig er dette en kjempefin tjeneste, men er den egentlig trygg?
vi sier til oss selv at skiltene som sier de tilhører ett selskap gjør at ting er i orden, en del taxier er også videoovervåket (for sjøføren sin sikkerhet selvfølgelig). men selkapet gir ingen garanti om at han som sitter bak rattet er riktig person, det er det opp til deg å avgjøre ved å se på et bittelite bilde på et kort. heller sier ikke det at bilen tilhører et selskap noe om ferdigheten til sjoføren, om han burde ha hatt lappen, hvor mange timer han har kjørt allerede, hvor mye han sover, om han er ruset eller om han bare gir f... i resten av trafikken. når du først setter deg i en drosje har du satt mye lit til den bak rattet.

vet de til tider prater mye om pirattaxi og hvor farlig dette er, men for all del ikke tro at disse tingene ikke kan skje i vanlig taxi også. de bak rattet er like mennskelige som resten av oss, noen snille andre direkte onskapsfulle, de fleste normale.

jeg kjører ekstremt mye taxi og har allt for mye erfaringer om sjofører som passer beskrivelsene over,men må si at somregel er det greie folk som kjører, unntakkene setter bare så ekstremt inntrykk på deg.

ps: hva svarer du en taxi sjofør som skal kjøre deg hjem og spør, kommer du til å være alene hjemme?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin