overgrepssaker i media

for tiden er nyhetene fulle av overgrepssaker, først og fremst hinter jeg til alvdal saken, men vi er også innom tvangsekteskap av en på 13 og voldtekt av en eldre dame + sikkert flere jeg har klart å ikke se.
det er ikke det at jeg ikke synes disse sakene skal bli nevnt, for det er ganske viktig at man ikke glammer at slikt skjer. og kansje enda viktigere at man ser konsekvensen av at alle velger å se den andre veien (alvdal saken igjen). det jeg ikke kan tollerere er alle detaljene og hvor stor media dekning det har blitt.

for det første har det kommet ut allt for mange detaljer om alvdal saken, ting vi virkelig ikke behøver å vite. ting som kanse de som er rammet ikke vil lese om på forsiden av vg hver dag. jeg har ikke lest en eneste artikkel fra saken, bare overskrifter og føler jeg har fått med meg allt for mange detaljer.

for det andre har slike nyheter virkning på andre personer som har opplevd overgrep, sliker man med å forholde seg til det som har skjedd hjelper det ikke med nyheter som minner deg om det hver eneste dag. for ja en overgrepssak minner deg om en annen. når det har blitt så ille at man ikke kan sette på radioen, se på nyhetene eller åpne en avis uten å måtte få med deg sakene, og i ukesvis er dette faktisk tortur. spessielt når du ikke kan gå inn på en kiosk eller matbutikk grunnet forsidene på avisene.

jeg vet at å ønske at sakene ikke omtales er egoistisk og samfunnsmessig feil, men det må da finnes en måte å informere om slike saker og utviklingen i den uten å måtte slenge det i ansiktet til folk. ett slags filter kansje, eller advarsel før ting kommer slik at man ikke må unngå media helt. men kan slå av/ slå av lyd eller klikke bort siden før det er forsent.

Én kommentar

ElineGundersen

29.01.2011 kl.08:02

Ganske sykt.

- Ha en strålende lørdag videre!

~ Eline <3

Skriv en ny kommentar

Linn Helene

Linn Helene

32, Oslo

skarp og søt naiv og smart sterk og sliten du vet aldri hvilken side av meg du møter på, den skarpe og skeptiske tunga eller det varme og nesten naive hjertet. jeg er den du oppsøker for hjelp, den som biter fra seg når det trengs. drømmekjæresten min en en dataspillende goth drage. notangel@gmail.com

Norske blogger
CURRENT MOON
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits